Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1391 din  2 septembrie 2004

pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 116/1998 privind dezvoltarea si modernizarea parcului de nave sub pavilion roman destinate transportului public

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 827 din  8 septembrie 2004


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutie, republicata, si al art. 39 din Ordonanta Guvernului nr. 116/1998 privind dezvoltarea si modernizarea parcului de nave sub pavilion roman destinate transportului public, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 231/2004,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Se aproba Regulamentul de aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 116/1998 privind dezvoltarea si modernizarea parcului de nave sub pavilion roman destinate transportului public, prevazut in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 2
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari Hotararea Guvernului nr. 302/1999 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 116/1998 privind instituirea regimului special pentru activitatea de transport maritim international, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 200 din 10 mai 1999, se abroga.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         p. Ministrul transporturilor,
                         constructiilor si turismului,
                         Traian Panait,
                         secretar de stat

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

    ANEXA 1

                               REGULAMENT
de aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 116/1998 privind dezvoltarea si modernizarea parcului de nave sub pavilion roman destinate transportului public

    Art. 1
    Prezentul regulament cuprinde dispozitii de aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 116/1998 privind dezvoltarea si modernizarea parcului de nave sub pavilion roman destinate transportului public, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 231/2004, denumita in continuare ordonanta.
    Art. 2
    In intelesul prezentului regulament, termenii utilizati au urmatoarea semnificatie:
    a) regulament: Regulamentul de aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 116/1998 privind dezvoltarea si modernizarea parcului de nave sub pavilion roman destinate transportului public;
    b) nava sub pavilion roman: nava destinata transportului public, care arboreaza pavilion roman si este operata de catre o persoana juridica romana, autorizata conform legii, denumita in continuare operator;
    c) nava noua: o nava nou-construita, care nu a mai fost inmatriculata si se incadreaza in categoria navelor prevazute la art. 14 alin. (2) din ordonanta;
    d) programe: programele de modernizare si dezvoltare a parcului de nave care arboreaza pavilion roman, elaborate de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, denumit in continuare M.T.C.T., si aprobate de Guvern.
    Art. 3
    (1) Operatorii vor depune cererile privind includerea unor nave in programe la M.T.C.T., insotite de urmatoarele documente:
    a) documentatia tehnica a navei, avizata de Autoritatea Navala Romana;
    b) un studiu de fezabilitate avizat de Consiliul tehnico-economic al M.T.C.T., pentru fiecare nava noua sau care urmeaza sa fie modernizata, care sa dovedeasca eficienta economica in exploatare pe o relatie de transport intern sau international de interes pentru Romania ori care valorifica potentialul porturilor romanesti;
    c) dovada constituirii resurselor financiare proprii in cuantum de minimum 75%;
    d) fisa sintetica, al carei model este prevazut in anexa care face parte integranta din prezentul regulament.
    (2) Documentatia pentru lucrarile de constructii de nave noi si de modernizare a navelor existente trebuie sa fie intocmita si avizata in conformitate cu reglementarile legale in vigoare.
    (3) Operatorul poarta intreaga raspundere pentru documentele depuse in vederea acordarii sprijinului financiar si pentru exactitatea datelor cuprinse in aceste documente, potrivit legislatiei in vigoare.
    (4) Pentru includerea in programele finantate in anul urmator, cererile vor fi depuse cel mai tarziu la data de 30 aprilie a fiecarui an.
    Art. 4
    Pentru avizarea in Consiliul tehnico-economic al M.T.C.T. a studiului de fezabilitate prevazut la art. 3 alin. (1) lit. b), operatorul va depune o cerere la M.T.C.T., insotita de studiul de fezabilitate intocmit in conformitate cu legislatia in vigoare.
    Art. 5
    (1) Programele se elaboreaza de catre M.T.C.T. pe baza solicitarilor operatorilor.
    (2) Programele vor avea ca obiect:
    a) constructia de nave maritime noi in santiere navale din Romania;
    b) constructia de nave fluviale noi in santiere navale din Romania;
    c) modernizarea de nave maritime;
    d) modernizarea de nave fluviale.
    Art. 6
    Proiectele programelor elaborate de M.T.C.T. vor fi autorizate de catre Consiliul Concurentei, in conditiile legii.
    Art. 7
    (1) M.T.C.T. va supune aprobarii Guvernului in fiecare an, pana la data de 1 iulie, proiectele programelor elaborate in conformitate cu prevederile ordonantei si ale prezentului regulament.
    (2) Pana la transmiterea proiectului legii bugetului de stat spre aprobare Parlamentului, M.T.C.T. va putea solicita Guvernului modificarea programelor.

    ANEXA 1
    la regulament

                               FISA SINTETICA

                       Informatii privind operatorul:

    Denumirea ......................................
    Numarul de inregistrare la registrul comertului:
    Adresa:
    Numarul de telefon:
    Fax:
    E-mail:
              _         _          _        _                _          _
    Capital: |_| roman |_| strain |_| mixt |_| proprietate  |_| privat |_| mixt
                                               de stat
    Numarul de angajati:
    Reprezentantii:
    Numele:
    Functia:
    Numarul de telefon:
    Fax:
    E-mail:
    Obiectul de activitate:

                       Informatii privind proiectul:

    Titlul proiectului:

                         Informatii financiare:

    - costul investitiei:
    - valoarea totala a proiectului:
    - creditele de angajament:
    - graficul de finantare, pe surse si ani, corelat cu graficul de executie:
    - analiza cost - beneficiu:
    - costurile de functionare si de intretinere dupa punerea in functiune:
                        _        _
    Tipul investitiei: |_| noua |_| modernizare
    Surse de finantare (%):
    Descrierea proiectului (Scurta descriere de maximum o pagina):
    Caracteristici tehnice:
    Perioada de executie:

                       Informatii privind proiectantul:

    Intocmit:
    ............................................
    (Data, numele, functia, semnatura si parafa)SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1391/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1391 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu