Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1069 din 15 septembrie 2005

pentru aprobarea Protocolului dintre Ministerul Apararii Nationale din Romania si Ministerul Apararii al Republicii Moldova privind cooperarea in domeniul transmisiunilor, semnat la Chisinau la 21 iunie 2005

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 859 din 23 septembrie 2005


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 20 din Legea nr. 590/2003 privind tratatele,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Protocolul dintre Ministerul Apararii Nationale din Romania si Ministerul Apararii al Republicii Moldova privind cooperarea in domeniul transmisiunilor, semnat la Chisinau la 21 iunie 2005.

                  PRIM-MINISTRU
             CALIN POPESCU-TARICEANU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul apararii nationale,
                       Teodor Atanasiu

                       p. Ministrul afacerilor externe,
                       Lucian Leustean,
                       secretar de stat

                                PROTOCOL
intre Ministerul Apararii Nationale din Romania si Ministerul Apararii al Republicii Moldova privind cooperarea in domeniul transmisiunilor

    Ministerul Apararii Nationale din Romania si Ministerul Apararii al Republicii Moldova, denumite in continuare parti contractante,
    dorind sa asigure si sa dezvolte relatiile de cooperare in domeniul transmisiunilor militare,
    avand la baza principiile si prevederile Acordului de colaborare dintre Ministerul Apararii Nationale al Romaniei si Ministerul Apararii al Republicii Moldova, semnat la Chisinau la 14 decembrie 1992,

    au convenit urmatoarele:

    Art. 1
    Scop
    Prezentul protocol se incheie in scopul stabilirii cadrului juridic necesar realizarii conditiilor tehnice pentru asigurarea legaturilor de transmisiuni si a cooperarii in domeniul transmisiunilor militare, in conformitate cu competentele stipulate in legislatia statelor partilor contractante.
    Art. 2
    Forme de cooperare
    Cooperarea dintre partile contractante se va realiza in urmatoarele forme:
    a) organizarea, realizarea si exploatarea unor canale de transmisiuni pentru cooperarea in domeniul militar;
    b) intalniri periodice de lucru ale echipelor de experti in domeniul transmisiunilor, pentru analizarea si solutionarea problemelor legate de punerea in aplicare a prevederilor prezentului protocol;
    c) schimburi de experienta pe linia pregatirii personalului de specialitate si a exploatarii tehnicii de transmisiuni;
    d) participarea cu observatori si/sau subunitati la aplicatiile si exercitiile organizate de partile contractante pe linie de transmisiuni;
    e) participarea in comun la exercitii pe linie de transmisiuni, organizate in cadrul sau in spiritul Parteneriatului pentru Pace, in vederea testarii interoperabilitatii mijloacelor de transmisiuni.
    Art. 3
    Tipuri de legaturi de transmisiuni
    (1) Intre partile contractante se vor organiza legaturi prin fir si radio.
    (2) Legaturile prin fir se vor asigura prin folosirea numerelor de apel ale centralelor telefonice, ale unor posturi telefonice principale, fax si telex, instalate in ministerele apararii, statele majore generale si categoriile de forte armate, precum si prin folosirea unor circuite si cai telefonice si telegrafice secretizate si/sau nesecretizate, inchiriate de la administratiile nationale de telecomunicatii.
    (3) Legaturile radio se vor asigura prin organizarea unor directii radio pe unde scurte sau a unor retele radio pe unde scurte si ultrascurte.
    Art. 4
    Obligatiile privind organizarea, realizarea si exploatarea legaturilor de transmisiuni
    (1) Partile contractante se obliga sa actioneze pentru asigurarea permanenta si de calitate superioara a canalelor de transmisiuni organizate, potrivit prevederilor prezentului protocol.
    (2) Partile contractante vor asigura conditiile corespunzatoare pentru exploatarea permanenta a circuitelor si/sau a cailor inchiriate de la administratiile nationale de telecomunicatii.
    (3) Orice problema care ar impiedica exploatarea normala a legaturilor de transmisiuni, organizate potrivit prevederilor prezentului protocol, va fi comunicata imediat celeilalte parti contractante.
    (4) Pe timpul efectuarii convorbirilor de serviciu, precum si a schimbului de informatii pe canalele de legatura se va folosi limba romana.
    (5) Detaliile privind organizarea, realizarea si exploatarea legaturilor mentionate la art. 3 vor face obiectul unei dispozitii comune de transmisiuni, stabilita si actualizata la nevoie prin consultari intre structurile de specialitate ale partilor contractante.
    Dispozitia comuna de transmisiuni va fi semnata de reprezentantii autorizati si aprobata de sefii statelor majore generale, potrivit modelului din anexa care face parte integranta din prezentul protocol.
    Datele si documentele de lucru necesare functionarii legaturilor prin fir si radio se vor asigura si trimite anual, alternativ, de fiecare parte contractanta.
    (6) Daca este necesar, partile contractante vor elabora in comun instructiuni pentru folosirea canalelor de transmisiuni.
    Art. 5
    Protectia informatiilor
    (1) Informatiile secrete schimbate potrivit prezentului protocol vor fi protejate in conformitate cu prevederile art. 6 din Acordul de colaborare dintre Ministerul Apararii Nationale al Romaniei si Ministerul Apararii al Republicii Moldova, semnat la Chisinau la 14 decembrie 1992.
    (2) Deciziile privind schimbul informatiilor militare secrete intre partile contractante vor fi luate de autoritatile de securitate competente, potrivit legislatiei statelor lor.
    (3) Pentru comunicarea informatiilor militare secrete, cu nivelul de clasificare secret de serviciu sau mai inalt, vor fi folosite numai canalele de transmisiuni echipate cu mijloace militare de secretizare.
    Art. 6
    Aspecte financiare
    Cheltuielile pentru plata circuitelor si/sau a canalelor telefonice si telegrafice inchiriate de la administratiile nationale de telecomunicatii vor fi suportate de partile contractante, fiecare avand obligatia sa achite contravaloarea prestatiilor efectuate pe propriul teritoriu national.
    Art. 7
    Solutionarea divergentelor
    Orice divergenta cu privire la interpretarea sau aplicarea prevederilor prezentului protocol se va solutiona prin consultari intre partile contractante.
    Art. 8
    Dispozitii finale
    (1) Prezentul protocol va intra in vigoare la data primirii ultimei notificari prin care partile contractante isi vor comunica in scris, reciproc, ca au fost indeplinite procedurile legale interne necesare pentru intrarea in vigoare a protocolului.
    (2) Prezentul protocol se incheie pentru o perioada de 5 ani si se va prelungi automat pentru noi perioade de 5 ani. Prezentul protocol poate fi denuntat de oricare din partile contractante dupa 6 (sase) luni de la data primirii de catre cealalta parte contractanta a notificarii scrise a unei astfel de intentii.
    (3) Fiecare parte contractanta poate propune in orice moment amendamente la prezentul protocol. Amendamentele convenite vor intra in vigoare in conformitate cu prevederile primului paragraf al prezentului articol si vor constitui parte integranta din prezentul protocol.
    (4) In termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a prezentului protocol structurile responsabile ale celor doua parti contractante vor elabora si inainta spre aprobare sefilor statelor majore generale Dispozitia comuna de transmisiuni.

    Semnat la Chisinau la 21 iunie 2005, in doua exemplare originale, ambele texte fiind egal autentice.

                 Pentru Ministerul Apararii Nationale din Romania,
                 Teodor Atanasiu,
                 ministrul apararii nationale

                 Pentru Ministerul Apararii al Republicii Moldova,
                 Valeriu Plesca,
                 ministrul apararii

    ANEXA 1

                Aprob                                    Aprob
     Seful Statului Major General                Seful Marelui Stat Major
  din Ministerul Apararii Nationale                al Armatei Nationale
             din Romania,                          a Republicii Moldova,
 ....................................          ............................

                     DISPOZITIA COMUNA DE TRANSMISIUNI
            Nr. .......................... din ....................

a Statului Major General din Ministerul Apararii Nationale din Romania si a Marelui Stat Major al Armatei Nationale a Republicii Moldova pentru aplicarea prevederilor Protocolului dintre Ministerul Apararii Nationale din Romania si Ministerul Apararii din Republica Moldova privind cooperarea in domeniul transmisiunilor

    I. Centre de transmisiuni
    Centrul de transmisiuni al Ministerului Apararii Nationale din Romania, in functiune la ..............................;
    Centrul de transmisiuni al Ministerului Apararii din Republica Moldova, in functiune la .............................. .

    II. Organizarea transmisiunilor prin fir
    1. Pentru nevoile curente (schimbul de informatii cu caracter nesecret) se folosesc numerele de apel ale echipamentelor de telecomunicatii instalate in cadrul celor doua ministere ale apararii, potrivit anexei .................... .
    2. Pentru informatiile al caror caracter este cel putin secret de serviciu se folosesc circuitele si/sau caile telefonice si telegrafice inchiriate permanent de la administratiile nationale de telecomunicatii si echipate cu aparatura de secretizare militara, potrivit anexei .......... .
    3. Pentru exploatarea canalelor telefonice si telegrafice in regim secretizat se stabilesc urmatoarele:
    a) calea telefonica secretizata, numita conventional .................., va functiona cu aparatura de tipul ...................;
    b) calea telegrafica secretizata, numita conventional .................., va functiona cu aparatura de tipul ............ . Aparatul final va fi de tipul ..........., pe coala, cu frecventa de .......... Hz, cu viteza de lucru de .............. Bauds si coeficientul total maxim al distorsiunilor de .....%;
    c) documentele cu chei se vor asigura si trimite anual, prin grija partii ................., urmand ca ulterior, in functie de posibilitatea producerii lor in ......, acestea sa fie transmise, alternativ, de fiecare parte;
    d) schimbarea cheilor se va efectua ............., la ora .............. (locala);
    e) convorbirile de serviciu intre operatorii de la statiile de secretizare se vor efectua conform regulilor de folosire a aparaturii aferente si cu ajutorul tabelelor de convorbiri, potrivit anexei ....... .
    4. Pe linia aviatiei si apararii antiaeriene, in scopul activitatii comune pe aerodromurile stabilite si pentru acordarea de sprijin aeronavelor militare aflate in dificultate, precum si pentru operatiuni de cautare-salvare se vor stabili canale de comunicatii potrivit protocolului incheiat intre ministerele apararii in acest domeniu.

    III. Organizarea transmisiunilor prin radio
    1. Pe linia statelor majore generale se organizeaza o directie radio pe unde scurte, denumita conventional .................. . Pentru functionarea acestei directii se stabilesc urmatoarele:
    a) statiile radio vor fi de tipul ........ si vor lucra, dupa program, in telegrafie auditiva, teleimprimare si fonie, nesecretizat si/sau secretizat;
    b) caracteristicile de lucru pentru anul .... se vor asigura prin grija partii ..............;
    c) pentru secretizarea canalului radio se va folosi aparatura de acelasi tip cu cea utilizata pentru legatura prin fir (cap. II pct. 3).
    2. Pe linia aviatiei si apararii antiaeriene, in scopul activitatii comune pe aerodromurile stabilite si pentru acordarea de sprijin aeronavelor militare aflate in dificultate, precum si pentru operatiuni de cautare-salvare se vor stabili canale de comunicatii sol-aer, potrivit protocolului incheiat intre ministerele apararii in acest domeniu.

    IV. Prevederi finale
    Persoanele cu functii de conducere din structurile centrale ale partilor contractante, care au dreptul sa efectueze convorbiri pe canalele de transmisiuni realizate conform prevederilor de mai sus, sunt cele mentionate in anexa ......... .
    Adresarea apelurilor telefonice, faxurilor, telegramelor, radiogramelor si fonogramelor se va face numai cu indicarea denumirii in clar a functiei, gradului, numelui si prenumelui destinatarului.

                Semnat,                              Semnat,
         ....................                 ......................



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1208/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1208 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 1208/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu