Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1548 din 1 noiembrie 2006

privind aprobarea volumului maxim de lemn pe picior care poate fi recoltat in anul 2007

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 912 din 9 noiembrie 2006



In temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 40 alin. 1  din Legea nr. 26/1996 - Codul silvic, cu modificările si completările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1. - (1) Pentru anul 2007 se aprobă recoltarea unui volum maxim de lemn pe picior de 18,5 milioane m3, din următoarele categorii de resurse:

a)   10,4 milioane m3 din păduri aflate în proprietatea publică a statului;

b)   2,85 milioane m3 din păduri proprietate publică a unităţilor administrativ-teritoriale;

c)   2,15 milioane m3 din păduri proprietate privată a persoanelor juridice de drept privat;

d)   2,25 milioane m3 din păduri proprietate privată a persoanelor fizice;

e)   0,85 milioane m3 din vegetaţia forestieră situată pe terenuri din afara fondului forestier naţional.

(2)   Revizuirea volumului de lemn, pe categoriile de resurse prevăzute la alin. (1), se face ori de câte ori este cazul, prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, în funcţie de evoluţia procesului de reconstituire a dreptului de proprietate pentru păduri şi alte terenuri cu vegetaţie forestieră, fără a depăşi volumul maxim de 18,5 milioane m3.

(3)    Repartizarea pe judeţe a volumelor de lemn provenind din resursele prevăzute la alin. (1) lit. b)-e) se face prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură.

(4)   Repartizarea pe fiecare ocol silvic care asigură administrarea sau serviciile silvice ale volumelor de lemn pe picior provenind din resursele prevăzute la alin. (1) lit. b)-e) se realizează de către inspectoratele teritoriale de regim silvic şi de vânătoare.

(5) Repartizarea pe proprietari sau deţinători a volumelor maxime de lemn se realizează de către ocoalele silvice, prin aplicarea următoarelor procente:

a)     87% din posibilitatea anuală stabilită prin amenajamentele silvice avizate sau pe baza hotărârilor Conferinţei a II-a de amenajare, pentru amenajamentele silvice neavizate;

b)   77% din volumul de recoltat printr-o intervenţie, stabilit prin studiile sumare de amenajare aprobate conform legii, diferenţiat pe produse principale, inclusiv tăieri de conservare - 71% şi pe produse secundare - 100%;

c)   77% din volumul anual de recoltat, stabilit prin studiile de transformare aprobate.

Art. 2. - (1) 40% din volumul de lemn care se recoltează din pădurile proprietate publică a statului se exploatează prin prestări de servicii de către operatorii economici atestaţi în activitatea de exploatare forestieră. Sortimentele de lemn rezultate în urma exploatării şi sortării sunt valorificate de către administratorul pădurilor proprietate publică a statului către consumatorii de material lemnos, inclusiv către populaţie pentru încălzirea locuinţelor sau construcţii, în condiţiile legii.

(2)  Diferenţa de 60% din volumul de lemn care se recoltează din pădurile proprietate publică a statului este destinată valorificării pe picior.

(3)  Din volumul de lemn prevăzut la alin. (2), 70 mii m3 se alocă pentru realizarea contrapartizii la construcţia de drumuri forestiere pentru contractele aflate în derulare.

(4)  Valorificarea volumului de lemn prevăzut la alin. (1) şi (2) către operatorii economici se realizează în condiţiile Regulamentului de vânzare a masei lemnoase de către deţinătorii de fond forestier proprietate publică, către operatorii economici, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 85/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

(5)  Volumul de lemn pe picior necesar pentru aplicarea prevederilor contractului colectiv de muncă al Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva 2006-2007, ale Legii nr. 33/1996 privind repunerea în unele drepturi economice a locuitorilor Munţilor Apuseni, cu modificările şi completările ulterioare, ale Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, cu modificările şi completările ulterioare, ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 71/2002 pentru încheierea de către Regia Naţională a Pădurilor a contractelor de vânzare-cumpărare a masei lemnoase pe termen lung, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 654/2002, se pune la dispoziţie de către administratorul pădurilor proprietate publică a statului, din cantitatea alocată conform prevederilor alin. (2), cantitatea diminuându-se corespunzător.

Art. 3. - (1) Unităţile şi subunităţile din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva sunt obligate să organizeze, conform competenţelor legale, licitaţii pentru achiziţia de servicii de exploatare a lemnului din partizii nevânduţi, după parcurgerea procedurilor prevăzute de lege pentru valorificarea masei lemnoase pe picior pentru partizii constituiţi în cadrul volumului prevăzut la art. 2 alin. (2).

(2)   Partizii din cadrul volumului de lemn pe picior prevăzut la art. 2 alin. (1) şi cei prevăzuţi la alin. (1), pentru care nu au fost achiziţionate serviciile de exploatare a lemnului, după parcurgerea procedurilor prevăzute de lege, se exploatează de către Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva.

(3)   Sortimentele de lemn obţinute în condiţiile alin. (2) se vând pentru folosinţă industrială, pentru aprovizionarea populaţiei sau se folosesc pentru nevoile proprii ale Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva în limita stabilită prin prezenta hotărâre.

(4)   Se alocă Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva din volumul de lemn prevăzut la art. 2 alin. (1) un volum net de 250  mii  m3 buştean  pentru  industrializare, în vederea prelucrării, obţinut în urma exploatării în regim de prestaţie sau prin exploatarea în regie proprie.

(5)   O cotă de 10% din valoarea lemnului comercializat pe picior, provenit din pădurile proprietate publică a statului, este destinată alimentării fondului extrabugetar pentru construirea de drumuri forestiere.

Art. 4. - (1) Destinaţia volumului de lemn pe picior prevăzut la art. 1 alin. (1) lit. b) se stabileşte pentru fiecare unitate administrativ-teritorială prin hotărâre a consiliului local.

(2) Hotărârea consiliului local se transmite oficial ocolului silvic care asigură serviciile silvice sau administrarea, după caz.

Art. 5. - (1) Exploatarea volumului de lemn pe picior, care provine din categoriile de resurse prevăzute la art. 1 alin. (1), se realizează numai de către operatorii economici atestaţi pentru exploatări forestiere în condiţiile art. 3 alin. (1) din Regulamentul de vânzare a masei lemnoase de către deţinătorii de fond forestier proprietate publică, către operatorii economici, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 85/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), exploatarea lemnului în pădurile proprietate privată a persoanelor fizice se poate face de către proprietarii acestora, cu respectarea reglementărilor în vigoare.

Art. 6. - (1) Incălcarea prevederilor art. 3 alin. (1) şi (2) constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei.

(2)   Incălcarea prevederilor art. 5 alin. (1) constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei.

(3)   Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute la alin. (1) şi (2) se fac de către personalul silvic cu atribuţii de control al regimului silvic, care are calitatea de funcţionar public, din cadrul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură şi al unităţilor subordonate.

(4)   Prevederile referitoare la contravenţiile prevăzute la alin. (1) şi (2) se completează cu dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

PRIM-MINISTRU

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemnează:

Ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale,

Gheorghe Flutur

Ministrul administraţiei şi internelor,

Vasile Blaga

Ministrul economiei şi comerţului,

Codruţ Ioan Şereş,

Ministrul mediului şi gospodăririi apelor,

Sulfina Barbu

Ministrul finanţelor publice,

Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1548/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1548 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 1548/2006
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu