E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET - LEGE Nr

DECRET - LEGE   Nr. 96 din 14 martie 1990

privind unele masuri pentru atragerea investitiei de capital strain in Romania

ACT EMIS DE: CONSILIUL PROVIZORIU DE UNIUNE NATIONALA

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 37 din 20 martie 1990


SmartCity3


    Consiliul Provizoriu de Uniune Nationala decreteaza:

    Art. 1
    Investirea de capital strain in Romania se poate face in domeniile industriei, agriculturii, constructiilor, turismului, cercetarii stiintifice si tehnologice, schimburilor economice cu strainatatea, serviciilor bancare, asigurarilor si in alte domenii de interes pentru economia nationala.
    Se excepteaza de la dispozitiile alin. 1 industria de armament, munitii, explozivi, droguri, narcotice si stupefiante, precum si alte activitati stabilite de Guvernul Romaniei.
    Art. 2
    Constituirea de societati comerciale cu participare straina se face fie in asociere cu persoane juridice sau persoane fizice romane, fie cu capital integral strain.
    Art. 3
    Participarea partilor la constituirea capitalului social se stabileste prin contractul de societate.
    Art. 4
    Bunurile aduse de parti ca aport la capitalul social, precum si cele dobindite ulterior de societate, constituie proprietatea acesteia, in afara de cazul in care partile convin altfel.
    Aportul in natura al partii straine la capitalul social este scutit de plata taxelor vamale.
    Art. 5
    Aportul partii romane poate cuprinde si echivalentul dreptului de folosinta a terenului necesar pus la dispozitia societatii pe toata durata de functionare a acesteia. In cazul in care echivalentul acestui drept nu a fost cuprins in aportul partii romane, societatea va plati catre proprietarul terenului chiria convenita.
    Art. 6
    Capitalul social si evidentele contabile ale societatii comerciale vor fi exprimate in valuta si in lei, potrivit conventiei partilor.
    In cazul in care se va conveni exprimarea capitalului si a evidentelor contabile in lei, schimbul valutelor in lei se va face la cursul in vigoare din Romania la data efectuarii operatiunii.
    Art. 7
    Societatea se poate aproviziona direct de la producatorii romani cu materii prime, materiale, echipamente, utilaje si alte marfuri, precum si cu utilitati si servicii necesare, cu plata in lei si in valuta.
    Preturile se stabilesc de parti prin contract.
    Art. 8
    Societatea isi desface marfurile in strainatate direct, la preturile in valuta convenite prin contract.
    Pe piata interna, desfacerea marfurilor se face, de asemenea, direct, la preturi in lei sau in valuta, convenite prin contract, precum si la preturi cu amanuntul, cu plata impozitului pe circulatia marfurilor.
    Art. 9
    Fondurile in lei ale societatii se constituie din aporturile la capital ale asociatilor, incasarile in valuta sau din credite in valuta, prin schimb valutar la Banca Romana de Comert Exterior sau la alte banci constituite in Romania, la cursul in vigoare la data schimbului, precum si din sumele realizate din vinzarile de marfuri, executarile de lucrari si prestarile de servicii pe piata interna cu preturile in lei si din credite in lei.
    Art. 10
    Contul in valuta se alimenteaza din aportul financiar al partilor, incasarile societatii in valuta si din imprumuturi in valuta.
    Platile in valuta, inclusiv beneficiile cuvenite partii straine, se fac din disponibilul din contul in valuta al societatii.
    Art. 11
    Salariile personalului roman si strain angajat la societate se stabilesc prin conventia partilor.
    Plata salariilor, impozitelor pe acestea si a cotei de asigurari sociale, pentru personalul roman, se face in moneda stabilita prin contractul de societate.
    Art. 12
    Beneficiile in valuta si in lei, cuvenite partii straine, pot fi utilizate de aceasta pentru efectuarea de noi investitii in aceeasi societate sau in alte societati din Romania cu participare romana. Beneficiile in lei pot fi utilizate si pentru cumpararea de marfuri si servicii romanesti.
    Din beneficiile anuale in lei cuvenite partii straine, o cota reprezentind cel mult 8 la suta din aportul financiar al acesteia la capital poate fi transferata in strainatate in valuta convertibila prin schimb valutar efectuat de Banca Romana de Comert Exterior, daca plata acestei cote nu se poate face potrivit art. 10.
    Art. 13
    Societatea comerciala este scutita de impozitul pe beneficiu pe o perioada de 2 ani de la realizarea de venituri impozabile. Pentru urmatorii trei ani calendaristici, Ministerul Finantelor poate aproba reducerea impozitului pe beneficiu cu 50 la suta.
    Pentru cota din beneficiu ce se investeste in aceeasi societate sau in alta societate din Romania cu participare romana, pentru un termen de cel putin 5 ani, impozitul pe beneficiu se reduce cu 50 la suta.
    Art. 14
    Infiintarea in Romania de societati comerciale cu capital integral strain se aproba de guvern.
    Constituirea de societati comerciale cu participare straina se aproba de ministerul coordonator al domeniului de activitate, cu avizul Ministerului Comertului Exterior si al Ministerului Finantelor, iar pentru societatile comerciale din domeniul productiei, si cu avizul Ministerului Economiei Nationale.
    Art. 15
    Societatea dobindeste personalitate juridica de la data inregistrarii la Ministerul Finantelor. Taxa de inregistrare se plateste in lei reprezentind echivalentul valutar al sumei de 500 dolari S.U.A.
    Art. 16
    Modificarea contractului de societate si a statutului se face cu aprobarea, dupa caz, a Guvernului Romaniei sau a ministerelor prevazute la art. 14.
    Art. 17
    Actele de dizolvare si lichidare ale societatii se inregistreaza la Ministerul Finantelor si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei.
    Art. 18
    Dispozitiile art. 1, art. 2, art. 4, art. 5, art. 8, art. 12, art. 14 alin. 2, art. 16 alin. 2 si 3, art. 17, art. 18 alin. 1, art. 19, art. 20, art. 21, art. 23, art. 24, art. 25, art. 28 alin. 2, art. 29, art. 32 alin. 2, art. 34 si art. 37 din Decretul nr. 424/1972 pentru constituirea, organizarea si functionarea societatilor mixte in Republica Socialista Romania si dispozitiile art. 3 alin. 1, art. 4 alin. 1 si art. 14 din Decretul nr. 425/1972 privind impozitul pe beneficiile societatilor mixte constituite in Republica Socialista Romania, precum si orice alte dispozitii contrare, se abroga.

                                PRESEDINTELE
                 CONSILIULUI PROVIZORIU DE UNIUNE NATIONALA
                                ION ILIESCUSmartCity5

COMENTARII la Decretul-lege 96/1990

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul-lege 96 din 1990
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 82 2020
    Credit urgent prin transfer catre angajati si osvc Împrumuturi și finanțare în 1-2 ore Vă ofer un împrumut financiar unic de la un investitor direct în valoare de 20.000-50.000.000.000 CZK. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă și pentru toți cetățenii. Durata acestui credit poate fi fixată la 240 de luni cu posibilitate de rambursare anticipată la orice preț și fără majorare. Luați întregul împrumut și primiți banii înapoi în 1-2 ore de la aplicare. Dacă doriți să împrumutați bani, vă rugăm să mă contactați prin acest e-mail de mai jos: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
     LEGÁLNÍ A SPOLEHLIVÉ PŮJČKY Dobrý den, hledáte legálního a spolehlivého věřitele? Potřebuješ půjčku? Potřebujete naléhavou finanční pomoc? Potřebujete naléhavou půjčku na splacení svých dluhů? Nebo možná potřebujete kapitálový úvěr ke zlepšení svého podnikání? Půjčku můžete získat od 20 000 Kč do 60 000 000 Kč s nízkou úrokovou sazbou 2 %. Pokud máte zájem o půjčku, kontaktujte mě prosím prostřednictvím tohoto níže uvedeného e-mailu pro více informací; novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
    Credit personal rapid online Buna ziua, sunt o persoana fizica care ofera credite internationale. Cu un capital care va fi folosit pentru a oferi împrumuturi între persoane pe termen scurt și lung în intervalul de la 50.000 la 50.000.000 CZK tuturor solicitanților serioși care au nevoie cu adevărat de el, rata dobânzii este de 2% pe an. J oferă împrumuturi financiare, împrumuturi imobiliare, împrumuturi pentru investiții, împrumuturi auto, împrumuturi personale. Sunt gata să-mi satisfac clienții în maximum 1 zi de la primirea formularului dumneavoastră de întrebare. E-mail: novotnyradex@gmail.com.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu