E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET - LEGE Nr

DECRET - LEGE   Nr. 96 din 14 martie 1990

privind unele masuri pentru atragerea investitiei de capital strain in Romania

ACT EMIS DE: CONSILIUL PROVIZORIU DE UNIUNE NATIONALA

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 37 din 20 martie 1990


SmartCity3


    Consiliul Provizoriu de Uniune Nationala decreteaza:

    Art. 1
    Investirea de capital strain in Romania se poate face in domeniile industriei, agriculturii, constructiilor, turismului, cercetarii stiintifice si tehnologice, schimburilor economice cu strainatatea, serviciilor bancare, asigurarilor si in alte domenii de interes pentru economia nationala.
    Se excepteaza de la dispozitiile alin. 1 industria de armament, munitii, explozivi, droguri, narcotice si stupefiante, precum si alte activitati stabilite de Guvernul Romaniei.
    Art. 2
    Constituirea de societati comerciale cu participare straina se face fie in asociere cu persoane juridice sau persoane fizice romane, fie cu capital integral strain.
    Art. 3
    Participarea partilor la constituirea capitalului social se stabileste prin contractul de societate.
    Art. 4
    Bunurile aduse de parti ca aport la capitalul social, precum si cele dobindite ulterior de societate, constituie proprietatea acesteia, in afara de cazul in care partile convin altfel.
    Aportul in natura al partii straine la capitalul social este scutit de plata taxelor vamale.
    Art. 5
    Aportul partii romane poate cuprinde si echivalentul dreptului de folosinta a terenului necesar pus la dispozitia societatii pe toata durata de functionare a acesteia. In cazul in care echivalentul acestui drept nu a fost cuprins in aportul partii romane, societatea va plati catre proprietarul terenului chiria convenita.
    Art. 6
    Capitalul social si evidentele contabile ale societatii comerciale vor fi exprimate in valuta si in lei, potrivit conventiei partilor.
    In cazul in care se va conveni exprimarea capitalului si a evidentelor contabile in lei, schimbul valutelor in lei se va face la cursul in vigoare din Romania la data efectuarii operatiunii.
    Art. 7
    Societatea se poate aproviziona direct de la producatorii romani cu materii prime, materiale, echipamente, utilaje si alte marfuri, precum si cu utilitati si servicii necesare, cu plata in lei si in valuta.
    Preturile se stabilesc de parti prin contract.
    Art. 8
    Societatea isi desface marfurile in strainatate direct, la preturile in valuta convenite prin contract.
    Pe piata interna, desfacerea marfurilor se face, de asemenea, direct, la preturi in lei sau in valuta, convenite prin contract, precum si la preturi cu amanuntul, cu plata impozitului pe circulatia marfurilor.
    Art. 9
    Fondurile in lei ale societatii se constituie din aporturile la capital ale asociatilor, incasarile in valuta sau din credite in valuta, prin schimb valutar la Banca Romana de Comert Exterior sau la alte banci constituite in Romania, la cursul in vigoare la data schimbului, precum si din sumele realizate din vinzarile de marfuri, executarile de lucrari si prestarile de servicii pe piata interna cu preturile in lei si din credite in lei.
    Art. 10
    Contul in valuta se alimenteaza din aportul financiar al partilor, incasarile societatii in valuta si din imprumuturi in valuta.
    Platile in valuta, inclusiv beneficiile cuvenite partii straine, se fac din disponibilul din contul in valuta al societatii.
    Art. 11
    Salariile personalului roman si strain angajat la societate se stabilesc prin conventia partilor.
    Plata salariilor, impozitelor pe acestea si a cotei de asigurari sociale, pentru personalul roman, se face in moneda stabilita prin contractul de societate.
    Art. 12
    Beneficiile in valuta si in lei, cuvenite partii straine, pot fi utilizate de aceasta pentru efectuarea de noi investitii in aceeasi societate sau in alte societati din Romania cu participare romana. Beneficiile in lei pot fi utilizate si pentru cumpararea de marfuri si servicii romanesti.
    Din beneficiile anuale in lei cuvenite partii straine, o cota reprezentind cel mult 8 la suta din aportul financiar al acesteia la capital poate fi transferata in strainatate in valuta convertibila prin schimb valutar efectuat de Banca Romana de Comert Exterior, daca plata acestei cote nu se poate face potrivit art. 10.
    Art. 13
    Societatea comerciala este scutita de impozitul pe beneficiu pe o perioada de 2 ani de la realizarea de venituri impozabile. Pentru urmatorii trei ani calendaristici, Ministerul Finantelor poate aproba reducerea impozitului pe beneficiu cu 50 la suta.
    Pentru cota din beneficiu ce se investeste in aceeasi societate sau in alta societate din Romania cu participare romana, pentru un termen de cel putin 5 ani, impozitul pe beneficiu se reduce cu 50 la suta.
    Art. 14
    Infiintarea in Romania de societati comerciale cu capital integral strain se aproba de guvern.
    Constituirea de societati comerciale cu participare straina se aproba de ministerul coordonator al domeniului de activitate, cu avizul Ministerului Comertului Exterior si al Ministerului Finantelor, iar pentru societatile comerciale din domeniul productiei, si cu avizul Ministerului Economiei Nationale.
    Art. 15
    Societatea dobindeste personalitate juridica de la data inregistrarii la Ministerul Finantelor. Taxa de inregistrare se plateste in lei reprezentind echivalentul valutar al sumei de 500 dolari S.U.A.
    Art. 16
    Modificarea contractului de societate si a statutului se face cu aprobarea, dupa caz, a Guvernului Romaniei sau a ministerelor prevazute la art. 14.
    Art. 17
    Actele de dizolvare si lichidare ale societatii se inregistreaza la Ministerul Finantelor si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei.
    Art. 18
    Dispozitiile art. 1, art. 2, art. 4, art. 5, art. 8, art. 12, art. 14 alin. 2, art. 16 alin. 2 si 3, art. 17, art. 18 alin. 1, art. 19, art. 20, art. 21, art. 23, art. 24, art. 25, art. 28 alin. 2, art. 29, art. 32 alin. 2, art. 34 si art. 37 din Decretul nr. 424/1972 pentru constituirea, organizarea si functionarea societatilor mixte in Republica Socialista Romania si dispozitiile art. 3 alin. 1, art. 4 alin. 1 si art. 14 din Decretul nr. 425/1972 privind impozitul pe beneficiile societatilor mixte constituite in Republica Socialista Romania, precum si orice alte dispozitii contrare, se abroga.

                                PRESEDINTELE
                 CONSILIULUI PROVIZORIU DE UNIUNE NATIONALA
                                ION ILIESCUSmartCity5

COMENTARII la Decretul-lege 96/1990

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul-lege 96 din 1990
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    GET YOUR EX LOVER BACK NOW OR GET YOUR BROKEN RELATIONSHIP, MARRIAGE RESTORED. I’m just upset that I have been in pain and crying for so long and many times. Thank you dromokpo@gmail.com I wished I would have found you earlier, you would have saved me from a lot of pain for the past five years my ex lover left me for another woman in just 2 days i contacted you Dr Omokpo you brought my broken relationship back I spent a small fortune enough to take my dream trip to South Carolina but what’s the point in taking a dream trip without the love of my life. Dr Omokpo has given me hope and his honesty is a breath of fresh air, I feel so good and heavy happiness in my heart to get my ex lover back. Who I thought he was gone forever. We are married now as I share my testimony with you. If you have broken relationship or broken marriage or you want to get your ex lover back kindly contact: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 1134 2016
    My Dear friends online, My name is Annisa Agung, And I live in Illinois USA, I have to give this miraculous testimony which is so unbelievable until now. I had a problem with my Ex husband 2 years ago, which led to our break up. I was not myself again, I felt so empty inside me, my love and financial situation became worse, until a close friend of mine told me about a spell caster who helped her in the same problem too. His name is Doctor OGEDEGBE. I whatsapp the spell caster and I told him my problem and I did what he asked of me, to cut the long story short. Before I knew what was happening, less than two days ago my husband gave me a call and told me that he was coming back to me. I was so happy to have him back. The most interesting part of the story is that I am pregnant. Thanks to Doctor OGEDEGBE  for saving my marriage and for also saving others' marriage too. Continue your good work, If you are interested to contact the great spell caster email address: dr.ogedegbe6@gmail.com or contact him on whatsapp +2348109374702
ANONIM a comentat Legea 141 2018
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent cu o dobândă relativ scăzută, de până la 3%? Oferim împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor etc. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care vă va schimba viața.
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    I'm Rowe Lyndia from USA, i had a nice family; i was married for 11 years to my husband and all of a sudden, another woman came into the picture, the man that used to love me before started picking quarrels with me he was so abusive that when i try to tell him the truth about how i feel and what he is doing is not right for the family, he gets very angry and hits me with any thing he sees around him. but i still loved him with all my heart despite all he has done to me and i wanted him back at all cost. Then he filed for a divorce, my whole life was tearing apart and I didn't know what to do ...... he moved out of the house and abandoned me and the kids. So a very close friend of mine told me about trying a love spell to get my husband back. She also uses Priest Uduebor love spell to get back her divorce husband and told me they are very much happy with their relationship. So she introduced me to the spell caster, at first i was surprised and scared so i decided to give it a try reluctantly.......although i didn't believe in all those things, then when he did the special spells, i was so surprised, after four days my husband came back and was pleading for my forgiveness, he had realized his mistakes, i just couldn't believe it, anyway we are back together now and we are now one big happy family we use to be. I want to tell everyone who is looking for any solution to his or her problem, I advise you to kindly consult this spell caster, he is real, he is powerful and whatever the spell caster tells is what will happen, because all that the spell caster told me came to pass. You can kindly contact him on: his For an immediate response please contact me by. Email ifagbemileke236@gmail.com WhatsApp number (+2349030638317). He also cures all kinds of sickness and such as 1 LOVE SPELL 2 WIN EX BACK 3 FRUIT OF THE WOMB 4 PROMOTION SPELL 5 PROTECTION SPELL 6 BUSINESS SPELL 7 GOOD JOB SPELL 8 HIV AIDS 9 LOTTERY SPELL and COURT CASE SPELL. 10 CANCER 11 STROKE 12 Erectile Dysfunction
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    Hello everyone, my name is Elisa Keily I am so overwhelmed with joy all thanks to Dr Raypower spell. my husband left me for another woman few years back and I was very devastated cause I never did anything wrong to him, I was left with my two kid and a job that pays little.i was almost giving up until I saw a testimony online about Dr Raypower and I decided to contact him.i explained my problem to him and he assured me I'll see a positive result after 24hurs, surprisingly my husband came back the day after the spell begging me to forgive him and promised to never leave. My husband has been back for 6 months now and we've never had any issues, am glad I didn't doubt Dr Raypower cause he sure can solve any problems with fast relief you can also contact him for help now Email: Urgentspellcast@gmail.com or Urgentspellcast@yahoo.com Website: https://urgentspellcast.wordpress.com/  WhatsApp: +14243308109
ANONIM a comentat OUG 96 2021
     I want to use this opportunity to thank Dr Ilekhojie who help me to win a large sum. I have been playing the lottery for the past 5 years now and i have never won. Ever since then i have not been able to win and i was so upset and i needed help to win the lottery. so i decided to go online and search for help, there i saw so many good testimony about this man called Great Dr Ilekhojie of how he have cast lucky spell lotto for people to win the lottery. I contacted him also and tell him i want to win a lottery, he cast a spell for me which i use and i play and won a large amount in dollars. I am so grateful to this man. Just in-case you also need him to help you win, you can contact him through his email: gethelp05@gmail.com and send him a direct message on +2348147400259
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    Hello everyone, I want to let the whole world know how Dr. Wale has restored my broken relationship with Wayne. We have been together for 3 years and he told me that he doesn’t love me like he used to. Things have not been good for about 4 months and he ended this about 2 weeks ago. I was miserable and just didn't want to go on anymore. I did text him right after this but he didn’t even respond to me. One day I was searching for a way to get him back on the Internet when I saw a post of a lady testifying of how a love spell caster called Dr. Wale helped her to get back her ex, I was so desperate to get mine back so I messaged him and explained my situation to him and he instructed me to do somethings which I did and 24 hours later my boyfriend Wayne came back kneeling and begging for my forgiveness and I forgive him and our relationship was back to normal again, if your Ex broke up with you or you have any problem then you problem has come to an end because Dr. Wale can solve all marriage and relationship problems. If you need his urgent help WhatsApp/Text him: +1(978) 406-9575 or Email: everlastingspellcast@gmail.com or view his website: https://everlastingspellcaster.website2.me/contact
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    GET YOUR EX LOVER BACK.VIA: dromokpo@gmail.com This is my testimony of life that I will tell everyone. I have been married for 25 years Another woman had a spell to get me away from my lover, My husband left me and the children and we suffered for 2 years until I saw post about where this man Dr Omokpo has helped so many people recover their broken marriages and relationships   to get their ex lovers back. I decided to send him a message about my broken marriage and family  about how my husband left me and  for him to help me bring back my loving husband home, This great man told me what to do and I followed him as he instructed. After 48 hours, as he told me, I saw a car enter the compound. I was shocked when I saw my husband. As I share my testimony with you my husband came back to me and the kids and that's why I'm happy to put all of you to meet this man for solutions to your problem and bring your lover back to you and mend your broken marriage or your relationship restored back to happiness as you wished. Contact this great man via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    GET YOUR EX LOVER BACK.VIA: dromokpo@gmail.com This is my testimony of life that I will tell everyone. I have been married for 25 years Another woman had a spell to get me away from my lover, My husband left me and the children and we suffered for 2 years until I saw post about where this man Dr Omokpo has helped so many people recover their broken marriages and relationships   to get their ex lovers back. I decided to send him a message about my broken marriage and family  about how my husband left me and  for him to help me bring back my loving husband home, This great man told me what to do and I followed him as he instructed. After 48 hours, as he told me, I saw a car enter the compound. I was shocked when I saw my husband. As I share my testimony with you my husband came back to me and the kids and that's why I'm happy to put all of you to meet this man for solutions to your problem and bring your lover back to you and mend your broken marriage or your relationship restored back to happiness as you wished. Contact this great man via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 158 2004
     Ai nevoie de împrumut ?? Oferim împrumuturi cu 3%, oferim împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumut de afaceri, împrumut privat, împrumuturi auto, împrumuturi hoteliere, împrumut studențesc, împrumut personal Împrumuturi de refinanțare a locuințelor, pentru mai multe detalii Email: (tinvestor53@gmail.com) WhatsApp “: + 16892107004
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu