E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 425 din  2 noiembrie 1972

privind impozitul pe beneficiile societatilor mixte constituite in Republica Socialista Romania

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN:            BULETINUL OFICIAL  NR. 121 din  4 noiembrie 1972


SmartCity3


    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    Art. 1
    Beneficiile realizate de societatile mixte cu participare romana si straina, constituite in Republica Socialista Romania, se impun anual cu o cota de impozit de 30% .
    Art. 2
    Impozitul se calculeaza asupra beneficiului anual, inainte de repartizarea acestuia intre asociati.
    Beneficiul impozabil se stabileste ca diferenta intre suma totala a veniturilor incasate si suma cheltuielilor efectuate pentru realizarea acestor venituri, in conformitate cu normele legale si prevederile din contractul de societate si din statut. Pentru determinarea acestui beneficiu se va deduce din beneficiul anual fondul de rezerva care se constituie potrivit contractului de societate si statutului.
    Fondul de rezerva care se ia in considerare la determinarea beneficiului impozabil se admite la scadere in limita a 5% din beneficiul fiecarui an, pina in momentul in care fondul total de rezerva ajunge sa reprezinte 25% din capitalul investit.
    Art. 3
    Pentru impozitul stabilit potrivit prevederilor de la art. 1 Consiliul de Ministri va putea acorda scutire de impozit pe perioada pina la finele anului in care incepe realizarea venitului impozabil, iar pentru urmatorii 2 ani calendaristici, reducerea la jumatate a impozitului.
    In cazul cind societatea mixta incepe sa realizeze venituri in cursul semestrului II al anului, scutirea de impozit se poate acorda si pentru veniturile realizate in semestrul I al anului urmator.
    Art. 4
    Impozitul aferent partii din beneficiul ce se reinvesteste pe un termen de cel putin 5 ani, in aceeasi societate sau in alte societati mixte cu participatie romana, se reduce cu 20% .
    Nerespectarea conditiei in functie de care s-a acordat reducerea de impozit duce la anularea inlesnirii si la aplicarea majorarilor de intirziere prevazute la ultimul alineat al art. 9.
    Art. 5
    Impozitul pentru anul in curs se calculeaza de catre societatea mixta, in termen de 5 zile de la incheierea bilantului pe anul precedent, in mod provizoriu pe baza beneficiului prevazut in programul de activitate.
    Odata cu stabilirea impozitului provizoriu se stabileste si impozitul definitiv pe anul precedent.
    Art. 6
    Impozitul provizoriu pe anul in curs si impozitul definitiv pe anul precedent se comunica in termenul prevazut la art. 5, prin declaratie de impunere, administratiei financiare a comitetului executiv al consiliului popular judetean sau al municipiului Bucuresti in a carui raza teritoriala isi are sediul societatea mixta, impreuna cu un exemplar din bilantul contabil.
    Organele administratiei financiare verifica modul de calculare a impozitului stabilind eventualele diferente, pe care le comunica societatii mixte in termen de 15 zile de la primirea declaratiei de impunere si a bilantului.
    Art. 7
    Impozitul provizoriu pe anul in curs se varsa la buget in rate trimestriale egale, prin unitatea bancara la care societatea mixta isi are contul, pina la sfarsitul fiecarui trimestru.
    Diferentele de impozit stabilite pentru anul precedent se achita in termen de 10 zile de la data primirii comunicarii organelor financiare. Sumele platite in plus se trec in contul impozitului pe anul in curs sau se restituie la cerere.
    Art. 8
    Societatile mixte pot face contestatii, in termen de 20 de zile de la primirea comunicarii, cu privire la diferentele de impozit stabilite de administratiile financiare.
    Contestatiile se depun, in prima instanta, la administratia financiara care a stabilit diferentele, urmind ca aceasta sa comunice societatii mixte solutia in termen de 30 de zile.
    Impotriva solutiei date de administratia financiara, societatile mixte pot face apel la Ministerul Finantelor. Apelurile se rezolva de o comisie compusa din delegati ai Ministerului Finantelor si ai Camerei de Comert, prezidata de un judecator al Tribunalului Suprem.
    Art. 9
    Societatile mixte sint raspunzatoare de exactitatea datelor cu privire la calculul impozitului si pentru varsarea in termen a acestuia. Sustragerea sub orice forma de la impunere se sanctioneaza cu amenda de 25% asupra impozitului sustras.
    Pentru depasirea termenului de plata a impozitului se aplica, de fiecare zi de intirziere, o majorare de 0,05%, dar nu mai mult decit dublul impozitului scadent.
    Art. 10
    Ministerul Finantelor si administratiile financiare ale comitetelor executive ale consiliilor populare judetene sau al municipiului Bucuresti au dreptul sa dispuna unitatii bancare la care societatea mixta isi are contul, virarea la buget, din contul acesteia, a impozitului neachitat la termenele stabilite, a amenzilor si a majorarilor legale.
    Art. 11
    Controlul calcularii si varsarii in termen la buget a impozitului, precum si asupra modului cum sint tinute registrele, evidentele si actele justificative, constatarea abaterilor de la prevederile prezentului decret si aplicarea sanctiunilor administrative se fac de catre organele administratiilor financiare ale comitetelor executive ale consiliilor populare judetene sau al municipiului Bucuresti, precum si de organele Ministerului Finantelor.
    Art. 12
    Stabilirea impozitului ori a diferentelor de impozit se poate face pe cel mult 2 ani anteriori celui in care se constata neimpunerea ori se cere modificarea impunerii.
    Urmarirea impozitului de plata se prescrie prin implinirea unui termen de 5 ani socotiti de la ultimul act de urmarire cu data certa.
    Sumele incasate in plus cu titlul de impozit se restituie, daca acest lucru a fost cerut in termen de un an de la data platii.
    Art. 13
    Beneficiul ramas asociatilor dupa plata impozitului se impune, in cazul cind se transfera in strainatate, cu o cota de 10% .
    Impunerea veniturilor din salarii si din alte forme de remunerare a salariatilor si colaboratorilor societatilor mixte, precum si stabilirea si plata celorlalte impozite si taxe, se fac potrivit dispozitiilor legale in vigoare in Republica Socialista Romania.
    Art. 14
    Societatile mixte se inregistreaza la Ministerul Comertului Exterior si la Ministerul Finantelor pe baza contractului de societate si a statutului, aprobate in conditiile legii. Taxa de inregistrare este de 5.000 lei, platibila in valuta prevazuta in contractul de societate.

                               Presedintele,
                            Consiliului de Stat,
                             NICOLAE CEAUSESCUSmartCity5

COMENTARII la Decretul 425/1972

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 425 din 1972
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu