E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 425 din  2 noiembrie 1972

privind impozitul pe beneficiile societatilor mixte constituite in Republica Socialista Romania

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN:            BULETINUL OFICIAL  NR. 121 din  4 noiembrie 1972


SmartCity3


    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    Art. 1
    Beneficiile realizate de societatile mixte cu participare romana si straina, constituite in Republica Socialista Romania, se impun anual cu o cota de impozit de 30% .
    Art. 2
    Impozitul se calculeaza asupra beneficiului anual, inainte de repartizarea acestuia intre asociati.
    Beneficiul impozabil se stabileste ca diferenta intre suma totala a veniturilor incasate si suma cheltuielilor efectuate pentru realizarea acestor venituri, in conformitate cu normele legale si prevederile din contractul de societate si din statut. Pentru determinarea acestui beneficiu se va deduce din beneficiul anual fondul de rezerva care se constituie potrivit contractului de societate si statutului.
    Fondul de rezerva care se ia in considerare la determinarea beneficiului impozabil se admite la scadere in limita a 5% din beneficiul fiecarui an, pina in momentul in care fondul total de rezerva ajunge sa reprezinte 25% din capitalul investit.
    Art. 3
    Pentru impozitul stabilit potrivit prevederilor de la art. 1 Consiliul de Ministri va putea acorda scutire de impozit pe perioada pina la finele anului in care incepe realizarea venitului impozabil, iar pentru urmatorii 2 ani calendaristici, reducerea la jumatate a impozitului.
    In cazul cind societatea mixta incepe sa realizeze venituri in cursul semestrului II al anului, scutirea de impozit se poate acorda si pentru veniturile realizate in semestrul I al anului urmator.
    Art. 4
    Impozitul aferent partii din beneficiul ce se reinvesteste pe un termen de cel putin 5 ani, in aceeasi societate sau in alte societati mixte cu participatie romana, se reduce cu 20% .
    Nerespectarea conditiei in functie de care s-a acordat reducerea de impozit duce la anularea inlesnirii si la aplicarea majorarilor de intirziere prevazute la ultimul alineat al art. 9.
    Art. 5
    Impozitul pentru anul in curs se calculeaza de catre societatea mixta, in termen de 5 zile de la incheierea bilantului pe anul precedent, in mod provizoriu pe baza beneficiului prevazut in programul de activitate.
    Odata cu stabilirea impozitului provizoriu se stabileste si impozitul definitiv pe anul precedent.
    Art. 6
    Impozitul provizoriu pe anul in curs si impozitul definitiv pe anul precedent se comunica in termenul prevazut la art. 5, prin declaratie de impunere, administratiei financiare a comitetului executiv al consiliului popular judetean sau al municipiului Bucuresti in a carui raza teritoriala isi are sediul societatea mixta, impreuna cu un exemplar din bilantul contabil.
    Organele administratiei financiare verifica modul de calculare a impozitului stabilind eventualele diferente, pe care le comunica societatii mixte in termen de 15 zile de la primirea declaratiei de impunere si a bilantului.
    Art. 7
    Impozitul provizoriu pe anul in curs se varsa la buget in rate trimestriale egale, prin unitatea bancara la care societatea mixta isi are contul, pina la sfarsitul fiecarui trimestru.
    Diferentele de impozit stabilite pentru anul precedent se achita in termen de 10 zile de la data primirii comunicarii organelor financiare. Sumele platite in plus se trec in contul impozitului pe anul in curs sau se restituie la cerere.
    Art. 8
    Societatile mixte pot face contestatii, in termen de 20 de zile de la primirea comunicarii, cu privire la diferentele de impozit stabilite de administratiile financiare.
    Contestatiile se depun, in prima instanta, la administratia financiara care a stabilit diferentele, urmind ca aceasta sa comunice societatii mixte solutia in termen de 30 de zile.
    Impotriva solutiei date de administratia financiara, societatile mixte pot face apel la Ministerul Finantelor. Apelurile se rezolva de o comisie compusa din delegati ai Ministerului Finantelor si ai Camerei de Comert, prezidata de un judecator al Tribunalului Suprem.
    Art. 9
    Societatile mixte sint raspunzatoare de exactitatea datelor cu privire la calculul impozitului si pentru varsarea in termen a acestuia. Sustragerea sub orice forma de la impunere se sanctioneaza cu amenda de 25% asupra impozitului sustras.
    Pentru depasirea termenului de plata a impozitului se aplica, de fiecare zi de intirziere, o majorare de 0,05%, dar nu mai mult decit dublul impozitului scadent.
    Art. 10
    Ministerul Finantelor si administratiile financiare ale comitetelor executive ale consiliilor populare judetene sau al municipiului Bucuresti au dreptul sa dispuna unitatii bancare la care societatea mixta isi are contul, virarea la buget, din contul acesteia, a impozitului neachitat la termenele stabilite, a amenzilor si a majorarilor legale.
    Art. 11
    Controlul calcularii si varsarii in termen la buget a impozitului, precum si asupra modului cum sint tinute registrele, evidentele si actele justificative, constatarea abaterilor de la prevederile prezentului decret si aplicarea sanctiunilor administrative se fac de catre organele administratiilor financiare ale comitetelor executive ale consiliilor populare judetene sau al municipiului Bucuresti, precum si de organele Ministerului Finantelor.
    Art. 12
    Stabilirea impozitului ori a diferentelor de impozit se poate face pe cel mult 2 ani anteriori celui in care se constata neimpunerea ori se cere modificarea impunerii.
    Urmarirea impozitului de plata se prescrie prin implinirea unui termen de 5 ani socotiti de la ultimul act de urmarire cu data certa.
    Sumele incasate in plus cu titlul de impozit se restituie, daca acest lucru a fost cerut in termen de un an de la data platii.
    Art. 13
    Beneficiul ramas asociatilor dupa plata impozitului se impune, in cazul cind se transfera in strainatate, cu o cota de 10% .
    Impunerea veniturilor din salarii si din alte forme de remunerare a salariatilor si colaboratorilor societatilor mixte, precum si stabilirea si plata celorlalte impozite si taxe, se fac potrivit dispozitiilor legale in vigoare in Republica Socialista Romania.
    Art. 14
    Societatile mixte se inregistreaza la Ministerul Comertului Exterior si la Ministerul Finantelor pe baza contractului de societate si a statutului, aprobate in conditiile legii. Taxa de inregistrare este de 5.000 lei, platibila in valuta prevazuta in contractul de societate.

                               Presedintele,
                            Consiliului de Stat,
                             NICOLAE CEAUSESCUSmartCity5

COMENTARII la Decretul 425/1972

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 425 din 1972
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    I just want to say Thank You to everyone who supported me through the years. My name is Manuel Franco, New Berlin, Wisconsin. My story of how I won the Powerball lottery of $768.4M is a bit of a tale. I have been playing Powerball tickets for 6 years now since I turned 18. I bought my first ticket on my 18 birthday. I was feeling very lucky that day because I had contacted Dr. Odunga Michael to help me with the winning Powerball numbers. I really had that great great feeling that I looked at the camera wanting to wink at it. I only did a tiny part of it and trusted him. He gave me the numbers after I played a couple other tickets along with it for $10. I checked my ticket after the winnings came online and saw the numbers were correct including the Power play. I screamed for about 10 minutes because it felt like a dream. I had won $768.4M. You can check my winning testimony with the lottery officials just with my name search. Thank you Dr Odunga. Well, his email is odungaspelltemple@gmail.com and you can also call or Whats-app him at +2348167159012 so you guys can contact him
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
     FIX THE FOLLOWING PROBLEMS TO ALL ACROSS THE GLOBE ON: Get your ex back spell Lottery Spell Love/Reunion Spell Pregnancy Spell Protection Spell Freedom From Prison Spell Marriage spell Killing/Revenge spell Healing/Cure spell Contact him for any of these today at: EMAIL: odungaspelltemple@gmail.com OR Call and WHATS-APP HIM +2348167159012
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    I have been suffering from Herpes for the past 1 years and 8 months, and ever since then I have been taking series of treatment but there was no improvement until I came across testimonies of Dr. Silver on how he has been curing different people from different diseases all over the world, then I contacted him as well. After our conversation he sent me the medicine which I took according .to his instructions. When I was done taking the herbal medicine I went for a medical checkup and to my greatest surprise I was cured from Herpes. My heart is so filled with joy. If you are suffering from Herpes or any other disease you can contact Dr. Silver today on this Email address: drsilverhealingtemple@gmail.com or Whatsapp +2348120513902
ANONIM a comentat Hotărârea 2 2020
    Be careful about love spell comments here I got scammed by three of them,I lost over $1570 until a friend direct me to DR HUNTERS ALVIN who help me get back the father of my two kids after he left me for over 2 years.and now my ex is fully back and he love me and my kids like never before.if you need help with love spell then DR HUNTERS ALVIN is the solution to your problem he charge me only $390 and his love spell work like magic.He can be reach at:huntersalvinsolution@yahoo.com OR huntersalvinsolution@gmail.com .... YOU CAN USE ANY OF THE EMAILS...YOU CAN ALSO ADD HIM UP ON WHATSAPP USING THIS MOBILE NUMBER:+2347059232579
ANONIM a comentat Hotărârea 2 2020
    Be careful about love spell comments here I got scammed by three of them,I lost over $1570 until a friend direct me to DR HUNTERS ALVIN who help me get back the father of my two kids after he left me for over 2 years.and now my ex is fully back and he love me and my kids like never before.if you need help with love spell then DR HUNTERS ALVIN is the solution to your problem he charge me only $390 and his love spell work like magic.He can be reach at:huntersalvinsolution@yahoo.com OR huntersalvinsolution@gmail.com .... YOU CAN USE ANY OF THE EMAILS...YOU CAN ALSO ADD HIM UP ON WHATSAPP USING THIS MOBILE NUMBER:+2347059232579
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Dobrý den, abychom vám pomohli překonat různé finanční starosti, nabízíme finanční pomoc všem, kteří mají dluhy nebo chtějí začít podnikat a mnoho dalších projektů, pro důchodce, podnikatele IT nabízí spolehlivé půjčky. Vaše potřeby, půjčka na účet za pár minut. Kontaktujte mě pro více informací na mém e-mailovém účtu: martinbures517@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Dobrý den, abychom vám pomohli překonat různé finanční starosti, nabízíme finanční pomoc všem, kteří mají dluhy nebo chtějí začít podnikat a mnoho dalších projektů, pro důchodce, podnikatele IT nabízí spolehlivé půjčky. Vaše potřeby, půjčka na účet za pár minut. Kontaktujte mě pro více informací na mém e-mailovém účtu: martinbures517@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Ai nevoie de un împrumut urgent? Oferim împrumuturi personale? Credite pentru afaceri? Imprumut pentru casa? Credite agricole? Credite pentru educație? Credite de consolidare de debit? Împrumuturi pentru camioane? Credite auto? împrumuturi hoteliere? Refinanțați împrumuturile? și mai multe împrumuturi școlare? Credite pentru startup? .Oferim la dobanda 2%! Contactați-ne prin: (richardcosmos5@gmail.com) oferta de imprumut
ANONIM a comentat Hotărârea 207 1991
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Vrei să iei un împrumut și nu știi de unde să obții un împrumut real? Vrei sa incepi o afacere dar nu ai capital? Trebuie să solicitați un împrumut din orice motiv? Ai nevoie de un împrumut de Crăciun? Speranța a sosit în sfârșit pentru că Elena Nino oferă împrumuturi rapide și de încredere, serviciul lor este 100% autentic și vă garantează că veți primi împrumutul atunci când aplicați. Vă rugăm să trimiteți un e-mail și să aprobați astăzi la elenanino0007@gmail.com Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Ingrid
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu