E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 80 din  2 martie 1979

pentru aderarea Republicii Socialiste Romania la Conventia internationala din 1974 pentru ocrotirea vietii omenesti pe mare, incheiata la Londra la 1 noiembrie 1974

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 21 din  7 martie 1979


SmartCity3


    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    ARTICOL UNIC
    Republica Socialista Romania adera la Conventia internationala din 1974 pentru ocrotirea vietii omenesti pe mare, incheiata la Londra la 1 noiembrie 1974.

    CONVENTIA INTERNATIONALA DIN 1974
    pentru ocrotirea vietii omenesti pe mare *)

    Guvernele contractante,
    dorind sa stabileasca de comun acord principii si reguli uniforme menite sa ocroteasca viata omeneasca pe mare,
    considerand ca aceasta se poate realiza cel mai bine prin incheierea unei conventii care s-o inlocuiasca pe cea din 1960, tinand seama de progresele care au avut loc de la incheierea acelei conventii,
    au cazut de acord dupa cum urmeaza:

    Art. 1
    Obligatii generale in conformitate cu conventia
    a) Guvernele contractante se angajeaza sa puna in vigoare dispozitiile prezentei conventii si anexei *) sale, care face parte integranta din prezenta conventie. Orice referire la prezenta conventie implica in acelasi timp si o referire la anexa.
    b) Guvernele contractante se angajeaza sa adopte orice legi, decrete, ordine si regulamente si sa ia orice alte masuri necesare pentru a da conventiei deplina si intreaga sa putere pentru a garanta ca, din punct de vedere al ocrotirii vietii omenesti, o nava este apta pentru serviciul caruia ii este destinata.
--------------
    *) Traducere.
    *) Anexa a fost comunicata institutiilor interesate.

    Art. 2
    Domeniul de aplicare
    Prezenta conventie se va aplica navelor sub pavilionul statelor ale caror guverne sunt guverne contractante.
    Art. 3
    Legi, regulamente
    Fiecare guvern contractant se angajeaza sa comunice si sa depuna la Secretariatul General al Organizatiei Maritime Consultative Interguvernamentale (numita mai jos organizatia):
    a) o lista a organismelor neguvernamentale autorizate a actiona in numele sau pentru aplicarea masurilor privind ocrotirea vietii omenesti pe mare, in vederea informarii guvernelor contractante, care o vor aduce la cunostinta functionarilor lor;
    b) textul legilor, decretelor, ordinelor si regulamentelor, care vor fi adoptate in legatura cu diferitele probleme ce intra in sfera prezentei conventii;
    c) un numar suficient de modele de certificate eliberate de el in conformitate cu dispozitiile prezentei conventii, in vederea informarii guvernelor contractante, care le vor aduce la cunostinta functionarilor lor.
    Art. 4
    Cazuri de forta majora
    a) O nava care nu este supusa prevederilor prezentei conventii in momentul plecarii intr-o calatorie oarecare nu trebuie obligata sa respecte aceste prevederi in cazul abaterii de la ruta proiectata, daca aceasta abatere este provocata de vreme rea sau de orice alta cauza de forta majora.
    b) Persoanele care se gasesc la bordul unei nave din motive de forta majora sau care se gasesc acolo ca urmarea a obligatiei impuse comandantului de a transporta fie naufragiati, fie alte persoane, nu trebuie luate in consideratie cand este vorba de a se verifica aplicarea la nava a unei prevederi oarecare a prezentei conventii.
    Art. 5
    Transportul persoanelor in caz de urgenta
    a) Pentru a asigura evacuarea persoanelor spre a fi ferite de o amenintare a securitatii vietii lor, un guvern contractant poate permite transportul pe navele sale al unui numar de persoane superior numarului permis in alte circumstante de catre prezenta conventie.
    b) O autorizatie de aceasta natura nu priveaza pe celelalte guverne contractante de dreptul de control ce le revine conform prezentei conventii asupra acestor nave, cand ele se gasesc intr-unul din porturile lor.
    c) Orice autorizatie de aceasta natura va fi comunicata secretarului general al organizatiei de catre guvernul contractant care a acordat-o, in acelasi timp cu un raport asupra circumstantelor de fapt.
    Art. 6
    Tratate si conventii anterioare
    a) Prezenta conventie inlocuieste si anuleaza intre guvernele contractante Conventia internationala pentru ocrotirea vietii omenesti pe mare, semnata la Londra la 17 iunie 1960.
    b) Orice alte tratate, conventii sau acorduri care privesc ocrotirea vietii omenesti pe mare sau problemele care se refera la aceasta si care sunt in prezent in vigoare intre guvernele parti la prezenta conventie pastreaza deplina si intreaga lor putere pe durata stabilita, in ceea ce priveste:
    i) navele la care nu se aplica prezenta conventie;
    ii) navele la care se aplica prezenta conventie, in ceea ce priveste problemele care nu fac obiectul unor prevederi exprese din prezenta conventie.
    c) Totusi, in masura in care astfel de tratate, conventii sau acorduri sunt in contradictie cu dispozitiile prezentei conventii, dispozitiile acesteia din urma trebuie sa prevaleze.
    d) Orice probleme care nu fac obiectul prevederilor exprese din prezenta conventie raman supuse legislatiei guvernelor contractante.
    Art. 7
    Reguli speciale care rezulta din acorduri
    Cand, in conformitate cu prezenta conventie, sunt stabilite reguli speciale prin acord intre toate guvernele contractante sau numai intre unele dintre ele, aceste reguli trebuie sa fie comunicate secretarului general al organizatiei, pentru a fi aduse la cunostinta tuturor guvernelor contractante.
    Art. 8
    Amendamente
    a) Prezenta conventie poate fi modificata dupa unul sau altul dintre procedeele specificate in paragrafele de mai jos.
    b) Amendamente dupa examinarea de catre organizatie:
    i) Orice amendament propus de un guvern contractant este prezentat secretarului general al organizatiei si acesta il difuzeaza tuturor membrilor organizatiei si tuturor guvernelor contractante cu cel putin 6 luni inainte de examinarea sa.
    ii) Orice amendament propus si difuzat ca mai sus este supus Comitetului securitatii maritime al organizatiei, in vederea examinarii.
    iii) Guvernele contractante ale statelor, fie ca sunt sau nu membre ale organizatiei, sunt autorizate a participa la dezbaterile Comitetului securitatii maritime, in vederea examinarii si adoptarii amendamentelor.
    iv) Amendamentele se adopta cu o majoritate de 2/3 a guvernelor contractante prezente si votante in Comitetul securitatii maritime, largit conform alin. iii) al prezentului paragraf (numit mai jos Comitetul securitatii maritime largit), cu conditia ca cel putin 1/3 din guvernele contractante sa fie prezente in momentul votarii.
    v) Daca sunt adoptate conform alin. iv) al prezentului paragraf, amendamentele sunt comunicate de catre secretarul general al organizatiei tuturor guvernelor contractante pentru acceptarea lor.
    vi)
    1) Un amendament la un articol al conventiei sau la  cap. 1 al anexei sale este socotit ca acceptat cu incepere de la data la care a fost acceptat de 2/3 din guvernele contractante.
    2) Un amendament la anexa, exclusiv cap. 1, este socotit ca fiind acceptat:
    aa) dupa 2 ani de la data la care este comunicat guvernelor contractante pentru acceptare; sau
    bb) dupa orice perioada, in nici un caz mai mica de 1 an, daca s-a hotarat astfel in momentul adoptarii sale de catre o majoritate de 2/3 a guvernelor contractante prezente si votante in Comitetul securitatii maritime largit.
    Totusi, daca in perioada specificata, mai mult de o treime din guvernele contractante sau guvernele contractante ale caror flote comerciale reprezinta in total cel putin 50% din tonajul brut al flotei comerciale mondiale notifica secretarului general al organizatiei ca ele au obiectiuni contra acestui amendament, acesta va fi socotit ca neacceptat.
    vii)
    1) Un amendament la un articol al conventiei sau la cap. 1 al anexei intra in vigoare, pentru guvernele contractante care l-au acceptat, la 6 luni de la data la care el este considerat a fi fost acceptat si el intra in vigoare, pentru fiecare guvern contractant care-l accepta dupa aceasta data, la 6 luni dupa acceptarea sa de catre acest guvern contractant.
    2) Un amendament la anexa, exclusiv cap. 1, intra in vigoare pentru toate guvernele contractante, cu exceptia celor care au avut obiectiuni la amendamentul mentionat, conform alin. vi) 2) din acest paragraf si care nu si-au retras aceste obiectiuni, la 6 luni dupa data la care se considera a fi fost acceptat. Totusi, inainte de data stabilita pentru intrarea in vigoare a unui amendament, orice guvern contractant poate notifica secretarului general al organizatiei ca el se considera scutit de la punerea in aplicare a amendamentului pentru o perioada de cel mult un an de la data intrarii sale in vigoare sau pentru o perioada mai lunga, daca majoritatea de 2/3 a guvernelor contractante, prezente si votante in Comitetul securitatii maritime largit, hotaraste astfel in momentul adoptarii amendamentului.
    c) Amendament printr-o conferinta:
    i) La cererea unui guvern contractant, sprijinita de cel putin o treime din guvernele contractante, organizatia va convoca o conferinta a guvernelor contractante care sa examineze amendamentele la prezenta conventie.
    ii) Orice amendament adoptat de aceasta conferinta cu o majoritate de 2/3 a guvernelor contractante prezente si votante este comunicat de catre secretarul general al organizatiei tuturor guvernelor contractante, in vederea acceptarii.
    iii) In afara de cazul cand conferinta nu hotaraste altfel, amendamentul este socotit ca fiind acceptat si intra in vigoare conform procedurii stabilite in alin. vi) si vii) din paragraful b) al prezentului articol, cu conditia ca referintele din aceste alineate la Comitetul securitatii maritime largit sa fie considerate drept referinte la conferinta.
    d)
    i) Un guvern contractant, care a acceptat un amendament la anexa care deja a intrat in vigoare, nu este obligat sa extinda privilegiul prezentei conventii asupra unui certificat eliberat unei nave sub pavilionul unui stat al carui guvern, in conformitate cu subalineatul vi) 2) din paragraful b) al prezentului articol, a facut o obiectiune la amintitul amendament si nu si-a retras aceasta obiectiune, dar numai in masura in care acest certificat se refera la probleme vizate de amendamentul in chestiune.
    ii) Un guvern contractant care a acceptat un amendament la anexa care deja a intrat in vigoare trebuie sa extinda privilegiul prezentei conventii asupra certificatelor eliberate pentru o nava sub pavilionul unui stat al carui guvern, conform subalineatului vii) 2) din paragraful b) al prezentului articol, a facut cunoscut secretarului general al organizatiei ca se considera scutit de la punerea in aplicare a amendamentului.
    e) In afara cazului cand se prevede in mod expres altfel, orice amendament la prezenta conventie, facut pe baza prezentului articol si care are legatura cu structura navei, se aplica numai navelor a caror chila a fost pusa sau care se afla intr-un stadiu de constructie asemanator la data sau dupa data intrarii in vigoare a amendamentului.
    f) Orice declaratie de acceptare sau obiectiuni la un amendament sau orice notificare facuta in virtutea subalineatului vii) 2) din paragraful b) al prezentului articol trebuie adresata in scris secretarului general al organizatiei. Acesta informeaza toate guvernele contractante despre orice asemenea comunicare si despre data la care a fost primita.
    g) Secretarul general al organizatiei informeaza toate guvernele contractante despre orice amendament care intra in vigoare in virtutea prezentului articol, precum si despre data la care intra in vigoare fiecare amendament.
    Art. 9
    Semnare, ratificare, acceptare, aprobare si aderare
    a) Prezenta conventie ramane deschisa pentru semnare, la sediul organizatiei, de la 1 noiembrie 1974 pana la 1 iulie 1975, data dupa care ramane deschisa pentru aderare. Statele pot deveni parti la prezenta conventie prin:
    i) semnare fara rezerva in ce priveste ratificarea, acceptarea sau aprobarea; sau
    ii) semnare sub rezerva ratificarii, acceptarii sau aprobarii, urmata de ratificare, acceptare sau aprobare; sau
    iii) aderare.
    b) Ratificarea, acceptarea, aprobarea sau aderarea va fi efectuata prin depunerea unui instrument in acest sens la secretarul general al organizatiei.
    c) Secretarul general al organizatiei informeaza guvernele tuturor statelor care au semnat prezenta conventie sau au aderat la ea despre orice semnare sau de depunerea oricarui instrument de ratificare, acceptare, aprobare sau aderare, precum si despre data acestei depuneri.
    Art. 10
    Intrarea in vigoare
    a) Prezenta conventie intra in vigoare la 12 luni de la data la care cel putin 25 state, ale caror flote comerciale reprezinta in total cel putin 50% din tonajul brut al flotei comerciale mondiale, au devenit parti la conventie in conformitate cu art. 9.
    b) Orice instrument de ratificare, acceptare, aprobare sau aderare, depus dupa data la care intra in vigoare prezenta conventie, intra in vigoare la 3 luni dupa data depunerii.
    c) Orice instrument de ratificare, acceptare, aprobare sau aderare depus dupa data la care un amendament la prezenta conventie este considerat a fi fost acceptat conform art. 8, se aplica conventiei in forma sa modificata.
    Art. 11
    Denuntare
    a) Prezenta conventiei poate fi denuntata de orice guvern contractant in orice moment dupa expirarea a 5 ani de la data la care conventia intra in vigoare pentru acel guvern.
    b) Denuntarea se efectueaza prin depunerea unui instrument de denuntare la secretarul general al organizatiei, care va notifica tuturor celorlalte guverne contractante despre orice instrument de denuntare primit si despre data primirii sale, precum si despre data la care o astfel de denuntare intra in vigoare.
    c) O denuntare intra in vigoare dupa un an sau dupa o perioada mai lunga specificata in instrumentul de denuntare, de la data la care secretarul general al organizatiei a primit notificarea.
    Art. 12
    Depozitare si inregistrare
    a) Prezenta conventie va fi depusa la secretarul general al organizatiei, care va transmite copii certificate conforme guvernelor tuturor statelor semnatare sau care au aderat la prezenta conventie.
    b) De indata ce prezenta conventie intra in vigoare, textul va fi transmis de catre secretarul general al organizatiei secretarului general al Organizatiei Natiunilor Unite pentru inregistrare si publicare, in conformitate cu art. 102 din Carta Natiunilor Unite.
    Art. 13
    Limbi
    Prezenta conventie este intocmita intr un singur exemplar in limbile engleza, chineza, spaniola, franceza si rusa, fiecare text avand aceeasi valabilitate. Se vor face si depune, impreuna cu originalul semnat, traduceri oficiale in limbile germana, araba si italiana.
    Drept care subsemnatii, imputerniciti legal in acest scop de guvernele respective, au semnat prezenta conventie.
    Incheiata la Londra la 1 noiembrie 1974.


SmartCity5

COMENTARII la Decretul 80/1979

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 80 din 1979
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decretul 80/1979
Legea 209 2004
pentru acceptarea unor amendamente adoptate prin rezolutii de catre Organizatia Maritima Internationala la Londra la 24 mai 2002 si, respectiv, la 12 decembrie 2002, la anexa la Conventia internationala din 1974 pentru ocrotirea vietii omenesti pe mare, amendata
Legea 223 2004
pentru acceptarea amendamentelor la apendicele anexei la Protocolul din 1988 privind Conventia internationala din 1974 pentru ocrotirea vietii omenesti pe mare, adoptate de Organizatia Maritima Internationala prin Rezolutia MSC.124 (75) a Comitetului Securitatii Maritime la Londra la 24 mai 2002
OUG 80 2003
pentru acceptarea de catre Romania a amendamentelor la anexa Conventiei internationale pentru ocrotirea vietii omenesti pe mare, 1974, amendata, si a Codului international pentru securitatea navelor si facilitatilor portuare, adoptate la Conferinta Organizatiei Maritime Internationale, la Londra, in perioada 9 - 13 decembrie 2002
OUG 80 2003
pentru acceptarea de catre Romania a amendamentelor la anexa Conventiei internationale pentru ocrotirea vietii omenesti pe mare, 1974, amendata, si a Codului international pentru securitatea navelor si facilitatilor portuare, adoptate la Conferinta Organizatiei Maritime Internationale, la Londra, in perioada 9 - 13 decembrie 2002
Legea 622 2002
pentru acceptarea unor amendamente adoptate de Organizatia Maritima Internationala la Londra la 26 mai 2000, respectiv la 5 decembrie 2000, la Protocolul din 1988 privind Conventia internationala din 1974 pentru ocrotirea vietii omenesti pe mare, incheiata la Londra la 1 noiembrie 1974
Legea 624 2002
pentru acceptarea unor amendamente adoptate prin rezolutii de catre Organizatia Maritima Internationala la Londra la 18 mai 1998, 26 mai 2000, 5 decembrie 2000 si, respectiv, la 6 iunie 2001 la Conventia internationala din 1974 pentru ocrotirea vietii omenesti pe mare, adoptata la Londra la 1 noiembrie 1974, precum si a Codului international pentru instalatiile de protectie contra incendiului (Codul FSS), adoptat de Organizatia Maritima Internationala prin Rezolutia MSC.98 (73) a Comitetului Securitatii Maritime la Londra la 5 decembrie 2000
Ordin 1730 2001
privind aprobarea sistemelor de raportare a incidentelor in care sunt implicate nave maritime care transporta marfuri periculoase, substante daunatoare si/sau poluanti marini
Ordonanţa 127 2000
pentru acceptarea unor amendamente la Conventia internationala din 1974 pentru ocrotirea vietii omenesti pe mare, incheiata la Londra la 1 noiembrie 1974
Ordonanţa 53 1999
privind aderarea la unele protocoale si acceptarea unor amendamente la Conventia internationala din 1974 pentru ocrotirea vietii omenesti pe mare, incheiata la Londra la 1 noiembrie 1974, la Conventia internationala din 1966 asupra liniilor de incarcare, incheiata la Londra la 5 aprilie 1966, si la Conventia internationala din 1973 pentru prevenirea poluarii de catre nave, modificata prin Protocolul incheiat la Londra la 17 februarie 1978
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu