Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 231 din  4 mai 2004

privind aprobarea Standardelor pentru acreditarea furnizorilor de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca

ACT EMIS DE: CASA NATIONALA DE ASIGURARI DE SANATATE

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 448 din 19 mai 2004


SmartCity3


    Avand in vedere prevederile:
    - art. 37 alin. (2) si art. 76 alin. (1) lit. p) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 150/2002 privind organizarea si functionarea sistemului de asigurari sociale de sanatate, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 838 din 20 noiembrie 2002, cu modificarile si completarile ulterioare,
    - art. 1 din Hotararea Consiliului de administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 14 din 29 aprilie 2004,
    in temeiul dispozitiilor art. 77 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 150/2002, cu modificarile si completarile ulterioare,

    presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate emite urmatoarea decizie:

    Art. 1
    Se aproba Standardele pentru acreditarea furnizorilor de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca, prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta decizie.
    Art. 2
    Directiile de specialitate ale Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, casele de asigurari de sanatate, Subcomisia nationala de acreditare a furnizorilor de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca si transport sanitar, comisiile judetene de acreditare a furnizorilor de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca si transport sanitar si a municipiului Bucuresti, comisia din sistemul apararii, ordinii publice, sigurantei nationale si autoritatii judecatoresti, comisia din sistemul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului si furnizorii de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca si transport sanitar vor duce la indeplinire prevederile prezentei decizii.
    Art. 3
    Prezenta decizie va fi publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

           Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate,
                             Cristian Celea

    ANEXA 1

                               STANDARDE
pentru acreditarea furnizorilor de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca

    I. Standarde referitoare la organizare
    1. Furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca are statut legal din care rezulta ca are ca obiect de activitate furnizarea de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca.
    2. Furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca detine autorizatie de functionare emisa de directia de sanatate publica in baza unui act normativ referitor la autorizarea furnizorilor de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca, act care atesta ca poate sa furnizeze servicii medicale de urgenta prespitaliceasca, cu specificarea acestor servicii.
    3. Furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca are autorizatie sanitara de functionare valabila, emisa de directia de sanatate publica atat pentru sediul central, cat si pentru substatii.
    4. Furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca are un regulament de organizare si functionare de care intregul personal a luat cunostinta in scris.

    II. Standarde referitoare la resursele fizice
    5. Furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca are un sediu central si substatii aflate in spatii de care dispune in mod legal.
    6. Vehiculele, navele si aeronavele utilizate de furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca sunt inmatriculate legal de catre autoritatea competenta si sunt utilizate conform normelor specifice in vigoare (inspectie tehnica, dupa caz).
    7. Ambulantele utilizate de furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca pot fi utilizate pentru aceste scopuri numai daca indeplinesc conditiile prevazute in actele normative in vigoare.
    8. Materialele medicale utilizate in cadrul activitatii de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca sunt inregistrate si depozitate in mod adecvat.
    9. La sediul furnizorului de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca exista un dispecerat desemnat ca atare, cu cel putin un aparat telefonic functional, care are alocat un numar de apel.
    10. La dispeceratul furnizorului de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca exista cel putin o statie radio functionala.
    11. La bordul fiecarui vehicul, fiecarei nave si aeronave folosite de furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca in asistenta medicala de urgenta exista cel putin o statie radio functionala in contact cu dispeceratul furnizorului.
    12. Vehiculele, navele si aeronavele utilizate de furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca detin licenta legala pentru utilizarea frecventelor radio.
    13. Echipamentele medicale instalate pe vehiculele, navele si aeronavele folosite de furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca sunt avizate de autoritatea in domeniu si au verificarea metrologica valabila.

    III. Standarde referitoare la resursele umane
    14. Personalul medical are autorizatie de libera practica valabila, iar celalalt personal are diploma de studii si instruirea corespunzatoare activitatii pe care o desfasoara, atestata printr-un act recunoscut de autoritatea de reglementare in domeniu.
    15. Exista un tabel centralizator cu termenele de valabilitate a autorizatiilor de libera practica valabile si declaratii pe propria raspundere ale medicilor si asistentilor medicali, conform carora acestia se obliga sa obtina autorizatii de libera practica inainte de expirarea termenului de valabilitate a celei anterioare.
    16. Conducatorul auto al ambulantei are cel putin cunostinte privind sustinerea primara a functiilor vitale (BLS), atestate printr-un certificat.
    17. Fiecare persoana care lucreaza in cadrul organizatiei furnizoare de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca are o fisa de post in care sunt mentionate atributiile; fisa postului este semnata de titular.
    18. Fiecare persoana care lucreaza in cadrul furnizorului de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca este angajata legal.
    19. Medicii si asistentii medicali au asigurare de raspundere civila (malpraxis) in vigoare.
    20. Vehiculele, navele si aeronavele utilizate de furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca sunt conduse de personal calificat care detine documente valabile pentru conducerea mijlocului de transport.
    21. Tot personalul este cuprins intr-un program de pregatire profesionala continua, iar personalul nou-angajat beneficiaza de un program de orientare la locul de munca de cel putin doua saptamani.
    22. Activitatea fiecarei persoane care lucreaza in cadrul organizatiei furnizoare de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca este evaluata periodic, cel putin anual.

    IV. Standarde referitoare la servicii
    23. Furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca acorda servicii in mod nediscriminatoriu, prevedere mentionata in regulamentul de organizare si functionare.
    24. Furnizorul de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca foloseste pentru manevre care implica solutii de continuitate materiale medicale sterile de unica folosinta, iar in cazul instrumentelor refolosibile, le sterilizeaza in mod adecvat.
    25. Exista o inregistrare medicala pentru fiecare pacient (fisa de solicitare) unde sunt consemnate cel putin: gradul de urgenta, numarul de inmatriculare al ambulantei, componenta echipajului, datele de identificare a pacientului, simptomatologia si tratamentul aplicat.
    26. Exista un registru unic de evidenta a activitatii ambulantelor, care este operat la zi si care contine cel putin: nr. de inregistrare, numele si prenumele pacientului, varsta pacientului, adresa pacientului, motivul solicitarii, echipajul si nr. de inmatriculare al ambulantei, modul de rezolvare.
    27. In fisele de post este o mentiune expresa conform careia intregul personal este obligat sa pastreze confidentialitatea fata de terti (conform reglementarilor in vigoare) privind datele de identificare si serviciile medicale acordate fiecarui asigurat.
    28. Toate ambulantele furnizorului de servicii medicale de urgenta trecute in diagrama turei de lucru sunt in stare de functionare si incadrate cu numarul de personal necesar tipului de servicii prestate.SmartCity5

COMENTARII la Decizia 231/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 231 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 55 2008
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ scăzută cu 3%? Oferim împrumuturi de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistăm la o experiență financiară în schimbare a vieții.
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 111 2020
    OBȚINEȚI CARDUL BLANC PENTRU AVANȚARE FINANCIARĂ (blankatmcard.online@yahoo.com) sau WATSAPP: +1 (845) 381 3566 CÂND AM OBȚINUT CARDUL MEU BLANC DE LA CJ BLANK CARD (BLANKATMCARDS.ONLINE@YAHOO.COM) TOTUL S-A SCHIMBAT PENTRU MINE !!! Bună ziua băieți, viața mea nu va rămâne niciodată la fel !!! Sunt atât de fericit că am primit-o pe a mea de la CJ CORPORATION. Cardul meu bancar gol poate retrage 3000 EUR săptămânal. Am primit-o de la ei săptămâna trecută și acum am până la 23.000 de euro din ultimele săptămâni. Cardul ATM retrage bani de la orice casier automatizat din întreaga lume. Nu există niciun nume, de asemenea, este de neratat. Am fost direct legat de această organizație pe web-ul întunecat și sunt foarte fericit că am avut norocul să-i cunosc pentru că sunt un sceptic 99,9% când vine vorba de lucruri de genul acesta, dar se dovedește că funcționează ca spălătorii subterane în curcan, în mare parte bancă ziraat și au o politică de 100% împotriva înșelătoriei. Cardul vă poate fi trimis prin DHL în două zile dacă le contactați devreme prin e-mail: BLANKATMCARDS.ONLINE@YAHOO.COM sau WATSAPP: +1 (845) 381 3566 sau găsiți mai multe pe site-ul lor Obțineți-l acum. Adică acum, dacă știi că te lupți financiar și îmi mulțumești pentru eternitate. La revedere. Deocamdată. +1 (678) 753 2440
ANONIM a comentat Decretul 458 2020
     YOU WILLING TO HIRE THE REAL HACKERS TO GET ALL YOUR CYBER PROBLEMS FIXED WITH SWIFT RESPONSE? OR A VICTIM OF THE BINARY OPTION SCAM? OR NEEDS TO RECOVER YOUR LOST FUNDS? With pathfinderhacktech I'm giving you 100% guarantee that your jobs are safe with us and we're going to help you recover all your lost funds to scammers, Solving a problem which you know there’s an answer to is like climbing a mountain with a guide, along a trail someone else has laid. Here is a defined platform that maps a positive step closer to surviving heavy threat on the internet. You can put a stop to your anxiety and constant fear of you getting ripped off by Scammers  This post is actually for those who are willing to turn their lives around for the better, either financial-wise or relationship-wise or businesses. Our primary reason for this development is to ensure that those in need of help don’t get ripped off by scammers  This is a global idea that navigates a newbie to a prominent encounter ( Fully immersed to a degree that the subject in question Is a disorienting worthwhile experience on merits). the pathfinderhacktecks are a team of competence hackers with the mission and vision of making the internet a safer place for all,moreso we render efficient services to those having cyber problems. Pathfinderhacktech has grown and expanded since it formation over the years due to the experience and professionalism of our management and technical staff. Our strength is based on our ability to bring together active cyber security professionals who individually has acquired enormous exposure in the world of HACKING As part of our corporate goals, providing value added services to meet our client needs and requirements has been our sustaining impetus. Our offer of proactive technical and managerial advice has always given us edge over and above our competitors. The new development on the pathfinderhacktech platform is to assign to you the right HACKER to deal with your Particular kind of cyber issues depending on the kind of cyber problems you are willing to get fixed. Here, you would be refer to a legit professional hacker known for massive skills and security abilities. Skilled and trained on ▪Social media hacks ( facebook, twitter, Instagram, snapchat ) ▪Email hacks ▪phone hacks ▪bitcoin hacks. ▪verified PayPal account hacks ▪database hacks ▪credit card top up ▪university score upgrade ▪money transfer ▪binary option funds recovery. ( recovered $5,567,078 million) The binary option scam is another problem facing the internet today. How do you avoid binary option scam and what do you do if you are a victim of the scam.  Be wary of adverts on the internet and mostly on social media promising high returns from binary options trading. The binary option is one of the highly recorded scam on the internet. The Binary options are a form of fixed-odds betting. Particularly a trade involving if an event will occur or not and the result is either positive or negative. If the investor is right, then they stand a solid chance of winning and should see a return of the funds invested but if they are wrong, they lose thier full funds invested. The pathfinderhacktech are breeding effort to put an end to these unbearable swindle scheme taking over the internet and taking a solid step forward to render solution to those affected by the fleece… Here would be our cyber security techniques to retrieving back the victims stolen funds. For more update and inquiries Contact slakeleroy (at)gmail(.)com
ANONIM a comentat Decretul 458 2020
    Ai nevoie de un împrumut sau dorești să-ți perfecționezi casa, plătește facturile, extinde-ți afacerea cu o rată de interes de 2%? NU UITĂȚI NICIUN CONTACT PE: directcredit74@gmail.com sau numărul WhatsApp: +1(504)603-3666
ANONIM a comentat Circulara 18 2020
    Ai nevoie de un împrumut sau dorești să-ți perfecționezi casa, plătește facturile, extinde-ți afacerea cu o rată de interes de 2%? NU UITĂȚI NICIUN CONTACT PE: directcredit74@gmail.com sau numărul WhatsApp: +1(504)603-3666
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decizia 231/2004
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu