E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

CIRCULARA Nr

CIRCULARA   Nr. 47 din 18 decembrie 2002

privind modificarea si completarea Planului de conturi pentru societatile bancare si a normelor metodologice de utilizare a acestuia, aprobate prin Ordinul ministrului de stat, ministrul finantelor, si al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei nr. 1.418/344/1997, cu modificarile si completarile ulterioare

ACT EMIS DE: BANCA NATIONALA A ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 964 din 28 decembrie 2002


SmartCity3


    Avand in vedere dispozitiile art. 4 din Ordinul ministrului de stat, ministrul finantelor, si al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei nr. 1.418/344/1997 privind aprobarea Planului de conturi pentru societatile bancare si a normelor metodologice de utilizare a acestuia, cu modificarile si completarile ulterioare, prevederile art. 58 din Legea bancara nr. 58/1998, cu modificarile si completarile ulterioare, ale art. 181 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 97/2000 privind organizatiile cooperatiste de credit, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 200/2002, precum si dispozitiile art. 4 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata,

    Banca Nationala a Romaniei emite prezenta circulara.

    Art. 1
    Prezenta circulara modifica si completeaza prevederile Planului de conturi pentru societatile bancare si ale normelor metodologice de utilizare a acestuia, aprobate prin Ordinul ministrului de stat, ministrul finantelor, si al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei nr. 1.418/344/1997, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa cum urmeaza:
    1. La punctul 65, alineatul 1 va avea urmatorul cuprins:
    "65. Titlurile de tranzactie sunt titluri achizitionate cu intentia de a le revinde, dupa un termen scurt, inainte de scadenta, de regula in mai putin de 6 luni, si care indeplinesc simultan urmatoarele conditii:
    a) titlurile sa fie tranzactionabile in orice moment pe o piata lichida;
    b) pretul de piata al titlurilor sa fie in mod sistematic accesibil tertilor si sa constituie suportul in justificarea evaluarilor efectuate dupa achizitia titlurilor."
    2. La punctul 65, dupa alineatul 1 se introduc doua alineate cu urmatorul cuprins:
    "In principiu, lichiditatea unei piete este considerata ca asigurata, in special, prin prezenta institutiilor formatoare de piata, respectiv a institutiilor care asigura cotatii permanente ale cursurilor de cumparare si de vanzare, cu valori maxime si minime acceptate de piata.
    La aprecierea lichiditatii unei piete se vor avea in vedere, in special, si urmatoarele criterii:
    a) volumul titlurilor emise si tranzactionabile;
    b) numarul de operatiuni ce asigura lichiditatea pietei;
    c) calitatea emitentului;
    d) volumul titlurilor detinute de institutia de credit, ce pot fi tranzactionale fara dificultate pe piata."
    3. La punctul 65, alineatul 3 va avea urmatorul cuprins:
    "Institutiile de credit analizeaza periodic, obligatoriu la sfarsitul fiecarei luni, in cadrul termenului de 6 luni, portofoliul lor de titluri de tranzactie. Fie ca urmare a analizei periodice, fie cel mai tarziu la expirarea unei perioade de detinere de 6 luni, titlurile sunt scoase definitiv din categoria titlurilor de tranzactie pentru a fi reclasificate, dupa caz, in titluri de plasament sau in titluri de investitii. Reclasarea titlurilor de plasament sau de investitii in titluri de tranzactie nu este posibila."
    4. La punctul 65, dupa alineatul 3 se introduce un alineat cu urmatorul cuprins:
    "In cazul in care titlurile sunt reclasate in titluri de plasament sau de investitii, acestea sunt scoase din categoria titlurilor de tranzactie si sunt incluse in categoria titlurilor de plasament sau de investitii, la pretul pietei din ziua transferului."
    5. La punctul 65, alineatul 4 va avea urmatorul cuprins:
    "La intrarea in patrimoniu titlurile de tranzactie se inregistreaza la valoarea de achizitie, formata din pretul de cumparare, inclusiv cheltuielile de achizitie si dobanzile calculate pentru perioada scursa in cazul titlurilor de tranzactie cu venit fix."
    6. La punctul 66, dupa alineatul 1 se introduce un alineat cu urmatorul cuprins:
    "Titlurile de plasament includ titlurile care nu pot fi clasificate in categoria titlurilor de tranzactie si de investitii, in special:
    a) titlurile inscrise anterior in cadrul titlurilor de tranzactie, a caror reclasare s-a efectuat in aplicarea pct. 65;
    b) titlurile achizitionate cu intentia de a le revinde intr-o perioada mai scurta de 6 luni, dar pentru care piata nu satisface conditiile cerute conform pct. 65."
    7. La punctul 66, alineatul 3 va avea urmatorul cuprins:
    "La intrarea in patrimoniu titlurile de plasament se inregistreaza la valoarea de achizitie, formata din pretul de cumparare, exclusiv cheltuielile de achizitie si dobanzile calculate pentru perioada scursa in cazul titlurilor de plasament cu venit fix."
    8. La punctul 67, alineatul 3 va avea urmatorul cuprins:
    "La intrarea in patrimoniu titlurile de investitii se inregistreaza la valoarea de achizitie, formata din pretul de cumparare, exclusiv cheltuielile de achizitie si dobanzile calculate pentru perioada scursa."
    Art. 2
    Banca Nationala a Romaniei va urmari in cadrul actiunilor de supraveghere desfasurate potrivit legii aplicarea de catre institutiile de credit a prevederilor prezentei circulare.
    Art. 3
    Nerespectarea prevederilor prezentei circulare atrage aplicarea sanctiunilor si/sau a masurilor prevazute la art. 69 si, respectiv, la art. 70 din Legea bancara nr. 58/1998, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si a celor prevazute la art. 189 si, respectiv, la art. 191 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 97/2000 privind organizatiile cooperatiste de credit, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 200/2002.
    Art. 4
    La data intrarii in vigoare a prezentei circulare se abroga orice alte dispozitii contrare.

                 GUVERNATORUL BANCII NATIONALE A ROMANIEI,
                               MUGUR ISARESCUSmartCity5

COMENTARII la Circulara 47/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Circulara 47 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 82 2020
    Credit urgent prin transfer catre angajati si osvc Împrumuturi și finanțare în 1-2 ore Vă ofer un împrumut financiar unic de la un investitor direct în valoare de 20.000-50.000.000.000 CZK. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă și pentru toți cetățenii. Durata acestui credit poate fi fixată la 240 de luni cu posibilitate de rambursare anticipată la orice preț și fără majorare. Luați întregul împrumut și primiți banii înapoi în 1-2 ore de la aplicare. Dacă doriți să împrumutați bani, vă rugăm să mă contactați prin acest e-mail de mai jos: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
     LEGÁLNÍ A SPOLEHLIVÉ PŮJČKY Dobrý den, hledáte legálního a spolehlivého věřitele? Potřebuješ půjčku? Potřebujete naléhavou finanční pomoc? Potřebujete naléhavou půjčku na splacení svých dluhů? Nebo možná potřebujete kapitálový úvěr ke zlepšení svého podnikání? Půjčku můžete získat od 20 000 Kč do 60 000 000 Kč s nízkou úrokovou sazbou 2 %. Pokud máte zájem o půjčku, kontaktujte mě prosím prostřednictvím tohoto níže uvedeného e-mailu pro více informací; novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
    Credit personal rapid online Buna ziua, sunt o persoana fizica care ofera credite internationale. Cu un capital care va fi folosit pentru a oferi împrumuturi între persoane pe termen scurt și lung în intervalul de la 50.000 la 50.000.000 CZK tuturor solicitanților serioși care au nevoie cu adevărat de el, rata dobânzii este de 2% pe an. J oferă împrumuturi financiare, împrumuturi imobiliare, împrumuturi pentru investiții, împrumuturi auto, împrumuturi personale. Sunt gata să-mi satisfac clienții în maximum 1 zi de la primirea formularului dumneavoastră de întrebare. E-mail: novotnyradex@gmail.com.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu