E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 82 din 19 august 2004

privind masurile necesare pentru accesibilizarea fondului forestier prin construirea de drumuri forestiere

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 796 din 27 august 2004


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutie, republicata, si al art. 1 pct. II.5 din Legea nr. 291/2004 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura asigura masurile necesare pentru construirea de drumuri forestiere situate in fondul forestier proprietate publica, pentru asigurarea accesibilizarii fondului forestier in vederea desfasurarii lucrarilor silvoculturale, pentru asigurarea conditiilor de prevenire si stingere a incendiilor, pentru asigurarea unei activitati de exploatare a padurilor in conditii ecologice si de rentabilitate.
    Art. 2
    (1) In functie de tipul proprietatii publice asupra fondului forestier, a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, realizarea drumurilor forestiere se asigura de catre administratorii fondului forestier respectiv.
    (2) Drumurile forestiere care se realizeaza in conditiile prezentei ordonante sunt, dupa caz, drumuri forestiere proprietate publica a statului sau drumuri forestiere proprietate publica a unitatilor administrativ-teritoriale.
    Art. 3
    In cazurile in care statul sau unitatile administrativ-teritoriale realizeaza drumuri forestiere situate in fondul forestier proprietate privata, terenul necesar realizarii acestor drumuri forestiere face obiectul exproprierii pentru cauza de utilitate publica, dupa o justa si prealabila despagubire, in conditiile legii.
    Art. 4
    (1) In vederea indeplinirii obligatiei prevazute la art. 1, autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura ia masuri pentru analiza modului in care actuala retea de drumuri forestiere satisface cerintele pentru protectia conditiilor de mediu, asigurarea accesibilitatii padurilor in vederea desfasurarii lucrarilor silvoculturale si pentru prevenirea si stingerea incendiilor, precum si pentru asigurarea unei activitati de exploatare a padurilor in conditii ecologice si de rentabilitate.
    (2) Termenul pentru realizarea analizei in conditiile alin. (1) este de 2 ani de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante.
    (3) In urma analizei realizate potrivit prevederilor alin. (1), autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura stabileste, pe regiuni de dezvoltare economico-sociala si pe bazine hidrografice, prioritatile de realizare a drumurilor forestiere, pe unitati fizice si costuri estimative.
    Art. 5
    Administratorii fondului forestier proprietate publica sunt obligati sa realizeze constructia de drumuri forestiere noi; in functie de prioritatile stabilite de autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura.

    CAP. 2
    Finantarea realizarii drumurilor forestiere

    Art. 6
    Realizarea de drumuri forestiere se asigura prin finantarea din urmatoarele surse:
    a) alocatiile de la bugetul de stat;
    b) sursa de finantare pentru construirea de drumuri forestiere constituita la fiecare detinator de fond forestier proprietate publica;
    c) contractele de parteneriat public-privat pentru construirea de drumuri forestiere proprietate publica.
    Art. 7
    (1) Sursa de finantare pentru construirea de drumuri forestiere, indiferent de detinatorul fondului forestier proprietate publica, se constituie de catre acesta din:
    a) 10% din valoarea masei lemnoase vandute pe picior intr-un an de productie, care se varsa in contul constituit, cu ocazia fiecarei vanzari de masa lemnoasa;
    b) 50% din sumele incasate din chiria si contravaloarea pierderilor de crestere determinate de exploatarea arborilor inainte de varsta exploatabilitatii, pentru terenurile inchiriate si scoase temporar din fondul forestier in conditiile prevazute de lege, in cel mult 10 zile de la incasare.
    (2) Sumele rezultate prin aplicarea prevederilor alin. (1) lit. a) si b) se constituie in cont separat. Aceste sume sunt deductibile la calculul impozitului pe profit si nu se pot utiliza in alte scopuri decat pentru proiectarea, construirea, modernizarea si reabilitarea drumurilor forestiere, inclusiv pentru achizitia de utilaje specifice unor astfel de lucrari.
    (3) Sursa prevazuta la alin. (1) este gestionata de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva pentru fondul forestier proprietate publica a statului si, respectiv, de structurile silvice care administreaza, in conditiile legii, fondul forestier proprietate publica a unitatilor administrativ-teritoriale.
    Art. 8
    (1) In scopul construirii de drumuri forestiere proprietate publica se pot incheia contracte de parteneriat public-privat in conditiile legii.
    (2) Autoritatile contractante in cadrul contractelor de parteneriat public-privat prevazute la alin. (1) sunt administratorii fondului forestier respectiv.
    Art. 9
    Detinatorii de drumuri forestiere situate in fondul forestier proprietate publica sunt obligati sa asigure anual sumele necesare intretinerii acestora, din bugetul propriu.

    CAP. 3
    Sanctiuni

    Art. 10
    Constituie contraventii urmatoarele fapte:
    a) finantarea si construirea de drumuri forestiere fara respectarea prioritatilor stabilite de autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura;
    b) neconstituirea sursei de finantare pentru construirea de drumuri forestiere prevazute la art. 7 alin. (1);
    c) neasigurarea sumelor prevazute la art. 9;
    d) nealimentarea sursei de finantare mentionate la art. 7 alin. (1), in conditiile prevazute de prezenta ordonanta.
    Art. 11
    (1) Contraventiile prevazute la art. 10 lit. a) si b) se sanctioneaza cu amenda de la 150.000.000 lei la 300.000.000 lei.
    (2) Contraventiile prevazute la art. 10 lit. c) si d) se sanctioneaza cu amenda de la 200.000.000 lei la 400.000.000 lei.
    (3) Contravenientul poate achita pe loc sau in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal jumatate din minimul amenzilor prevazute la alin. (1) si (2), agentul constatator facand mentiune despre aceasta in procesul-verbal.
    Art. 12
    Constatarea contraventiilor prevazute la art. 10 se realizeaza de catre personalul cu atributii de control in domeniul silviculturii al autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura si de catre personalul silvic de specialitate din cadrul Autoritatii Nationale de Control.
    Art. 13
    Prevederile prezentei ordonante se completeaza cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile ulterioare.

    CAP. 4
    Dispozitii finale

    Art. 14
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei ordonante se abroga Ordonanta Guvernului nr. 70/1999 privind masurile necesare pentru accesibilizarea fondului forestier prin construirea de drumuri forestiere in perioada 2000 - 2010, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 415 din 30 august 1999, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 653/2001.
    Art. 15
    Prezenta ordonanta intra in vigoare la 3 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                          Contrasemneaza:
                          Ministrul agriculturii,
                          padurilor si dezvoltarii rurale,
                          Petre Daea

                          Ministru de stat,
                          ministrul administratiei si internelor,
                          Marian Florian Saniuta

                          Ministrul delegat
                          pentru administratia publica,
                          Gheorghe Emacu

                          Ministrul transporturilor,
                          constructiilor si turismului,
                          Miron Tudor Mitrea

                          Ministrul finantelor publice,
                          Mihai Nicolae TanasescuSmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 82/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 82 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    BEST WAYS TO GET YOUR EX LOVER BACK AND RESTORED YOUR BROKEN MARRIAGE OR RELATIONSHIP FROM SORROW TO HAPPINESS. Help me thank Dromokpo@gmail.com for helping me get my ex husband back to me and my family. This great powerful spiritual man restored my sorrow to happiness. My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 774 2010
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu