E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 63 din 28 august 1997

privind stabilirea unor facilitati pentru dezvoltarea turismului rural

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 226 din 30 august 1997


SmartCity3


    In temeiul art. 107 alin. (1) si (3) din Constitutia Romaniei si al art. 1 lit. c) din Legea nr. 134/1997 pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta:

    Art. 1
    Pentru dezvoltarea turismului rural si promovarea initiativei private, statul roman sprijina persoanele fizice, asociatiile familiale si societatile comerciale care au ca obiect unic de activitate asigurarea de servicii turistice in pensiuni turistice si pensiuni agroturistice clasificate.
    Art. 2
    Persoanele fizice, asociatiile familiale si societatile comerciale prevazute la art. 1 beneficiaza de facilitatile acordate, potrivit legii, intreprinderilor mici si mijlocii, chiar daca nu indeplinesc conditiile de numar de angajati si venit anual, precum si de urmatoarele inlesniri:
    a) consiliile locale pot pune la dispozitie din terenurile disponibile, in formele si conditiile prevazute de lege, suprafete de teren necesare construirii, dezvoltarii si exploatarii de pensiuni turistice si pensiuni agroturistice;
    b) acordarea de prioritati la instalarea de linii pentru telecomunicatii (telefon, telex, fax);
    c) asistenta tehnica de specialitate, sub toate formele, din partea Ministerului Turismului si a asociatiilor profesionale;
    d) cuprinderea ofertei turistice a pensiunilor turistice si a pensiunilor agroturistice in materialele de promovare turistica editate de Ministerul Turismului;
    e) prezentarea ofertei pensiunilor turistice si a pensiunilor agroturistice in actiunile de promovare intreprinse de birourile de informare turistica din tara si din strainatate ale Ministerului Turismului;
    f) includerea in programele institutiilor de invatamant cu profil de turism sau agricol a problemelor specifice pensiunilor turistice si pensiunilor agroturistice;
    g) scutirea de plata a impozitului pe venit, pe o perioada de 10 ani, a pensiunilor turistice si a pensiunilor agroturistice, cu o capacitate de cazare de pana la 10 camere inclusiv;
    h) plata, la tariful stabilit pentru consumul de uz casnic, a energiei electrice, gazului metan si a serviciilor de telecomunicatii utilizate de pensiunile turistice si pensiunile agroturistice cu o capacitate de cazare de pana la 5 camere inclusiv.
    Art. 3
    Pensiunile turistice sunt structuri turistice cu o capacitate de cazare de pana la 20 de camere, functionand in locuintele cetatenilor sau in cladiri independente, care asigura in spatii special amenajate cazarea turistilor si conditii de pregatire si de servire a mesei.
    Pensiunile agroturistice sunt pensiunile turistice care asigura o parte din alimentatia turistilor cu produse proaspete din productia proprie.
    Art. 4
    Activitatea de turism din cadrul pensiunilor turistice si al pensiunilor agroturistice cuprinde servicii de cazare, de masa, de agrement, precum si alte servicii asigurate turistilor pe perioada sejurului.
    Art. 5
    Prevederile prezentei ordonante se aplica si persoanelor fizice, asociatiilor familiale si societatilor comerciale, prevazute la art. 1, detinatoare de pensiuni turistice si pensiuni agroturistice amplasate in satele si comunele care apartin de orase si municipii, conform legii.
    Art. 6
    Persoanele fizice si asociatiile familiale care au beneficiat de facilitatile acordate prin Ordonanta Guvernului nr. 62 din 24 august 1994 privind stabilirea unor facilitati pentru dezvoltarea sistemului de turism rural din zona montana, Delta Dunarii si litoralul Marii Negre beneficiaza in continuare de aceste facilitati pana la expirarea termenelor pentru care au fost acordate.
    Art. 7
    La data intrarii in vigoare a prezentei ordonante se abroga Ordonanta Guvernului nr. 62 din 24 august 1994 privind stabilirea unor facilitati pentru dezvoltarea sistemului de turism rural din zona montana, Delta Dunarii si litoralul Marii Negre, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 245 din 30 august 1994, aprobata si modificata prin Legea nr. 145 din 31 decembrie 1994, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 374 din 31 decembrie 1994.

              PRIM-MINISTRU
             VICTOR CIORBEA

                    Contrasemneaza:
                    p. Ministrul turismului,
                    Mirel Tariuc,
                    secretar de stat

                    Ministru de stat,
                    ministrul finantelor,
                    Mircea Ciumara

                    Ministru de stat,
                    ministrul industriei si comertului,
                    Calin Popescu-Tariceanu

                    Ministru delegat pe langa
                    primul-ministru pentru
                    coordonarea Secretariatului
                    General al Guvernului
                    si a Departamentului pentru
                    Administratie Publica Locala,
                    Remus OprisSmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 63/1997

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 63 din 1997
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordonanţa 63/1997
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu