E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 53 din 28 august 1997

pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creantelor bugetare aprobata si modificata prin Legea nr. 10/1996

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 224 din 30 august 1997


SmartCity3


    In temeiul art. 107 alin. (1) si (3) din Constitutia Romaniei si al art. 1 lit. a) din Legea nr. 134/1997 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta:

    Art. 1
    Ordonanta Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creantelor bugetare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 23 din 31 ianuarie 1996, aprobata si modificata prin Legea nr. 108/1996, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 251 din 17 octombrie 1996, si cu modificarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Titlul I va avea urmatorul cuprins:
    "Dispozitii generale"
    2. Capitolul I va avea urmatorul titlu:
    "Creanta bugetara. Modalitati de realizare"
    3. Articolul 1 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 1
    Creantele constand in impozite, taxe, contributii, amenzi si alte sume care reprezinta resurse financiare publice, potrivit Legii privind finantele publice nr. 72/1996, sunt creante bugetare care se executa potrivit dispozitiilor prezentei ordonante."
    4. Dupa articolul 6 se introduce un nou articol 6^1, care va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 6^1
    Plata obligatiilor bugetare se face in lei, daca legea nu prevede altfel."
    5. Articolul 8 alineatul 1 va avea urmatorul cuprins:
    "Plata obligatiilor bugetare se face distinct, pentru fiecare suma datorata in parte, in contul bugetar corespunzator, in ordinea vechimii acestora, astfel:
    a) obligatiile de plata restante in ordinea scadentei si majorarile de intarziere aferente acestora datorate potrivit legii;
    b) obligatiile de plata curente datorate pentru primul termen de plata imediat urmator;
    c) obligatiile de plata cu termene de plata viitoare."
    6. Articolul 10 alineatul 2 va avea urmatorul cuprins:
    "Exercitarea cailor de atac la organele competente, de catre platitori, cu privire la stabilirea obligatiilor bugetare, nu suspenda obligatia acestora de plata.
    Cu toate acestea, Ministerul Finantelor, la cererea platitorului, poate dispune, tinand seama de motivele invocate de acesta, suspendarea obligatiei de plata pana la solutionarea primei cai de atac."
    7. Dupa alineatul 2 al articolului 11 se introduce alineatul 3, care va avea urmatorul cuprins:
    "Societatile bancare sunt obligate sa vireze sumele reprezentand creante bugetare care au fost debitate din contul platitorului, in contul bugetar corespunzator, in termenul prevazut de dispozitiile legale aplicabile in materie."
    8. Articolul 12 alineatul 2 va avea urmatorul cuprins:
    "Prevederile alin. 1 se aplica si persoanelor care, potrivit legii, isi asuma obligatia de plata printr-un angajament de plata sau printr-un alt act, incheiate in forma autentica."
    9. Capitolul IV va avea urmatorul titlu:
    "Majorari de intarziere si penalitati"
    10. Dupa articolul 13 alineatul 2 se introduce un alineat care va avea urmatorul cuprins:
    "Cand o obligatie bugetara se stinge prin compensare, majorarile de intarziere pentru neplata acestei obligatii se calculeaza pana la data la care compensarea a devenit posibila, potrivit legii."
    11. Articolul 13 alineatul 3 va avea urmatorul cuprins:
    "Cota majorarilor de intarziere datorate pentru neplata la termen a obligatiilor bugetare se stabileste prin hotarare a Guvernului, la propunerea Ministerului Finantelor, corelata cu rata medie a dobanzii practicate pe piata interbancara, la care se pot adauga cel mult 20 de puncte procentuale."
    12. Dupa articolul 13 se introduce articolul 13^1, care va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 13^1
    Nevarsarea de catre platitorii obligatiilor bugetare a sumelor calculate si retinute la sursa de catre acestia, potrivit legii, se penalizeaza dupa cum urmeaza:
    - cu 10% din suma retinuta si nevarsata pana la 30 de zile;
    - cu 20% din suma retinuta si nevarsata mai mult de 30 de zile.
    Penalitatea prevazuta la alineatul precedent se aplica de catre organele competente, o singura data pentru aceeasi suma retinuta si nevarsata, iar aceasta nu inlatura obligarea la plata majorarilor de intarziere, conform legii."
    13. Articolul 14 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 14
    In cazul in care societatile bancare nu respecta obligatiile prevazute la art. 11 alin. 3, majorarile de intarziere datorate pentru neplata in termen, prevazute la art. 13, sunt suportate de catre acestea."
    14. Articolul 15 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 15
    Nu se datoreaza majorari de intarziere pentru sumele datorate cu titlu de majorari, penalitati si amenzi de orice fel, stabilite potrivit legii. De asemenea, nu se datoreaza majorari de intarziere la sumele retinute prin poprire pe salariu si pe pensia debitorului, din suma datorata."
    15. Dupa articolul 16 alin. 1 se introduce un alineat, care va avea urmatorul cuprins:
    "Pentru motive temeinice, infiintarea masurilor de asigurare poate fi ceruta si in cazul in care creantele bugetare urmeaza a se stabili in alt mod decat cel prevazut la alin. 1, dispozitiile Codului de procedura civila privind ordonanta presedintiala fiind aplicabile."
    16. Articolul 16 alineatul 2 va avea urmatorul cuprins:
    "Pentru actiunile prevazute la alin. 1 si 2 nu se datoreaza depunerea de cautiuni."
    17. Articolul 22 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 22
    Impotriva actelor de aplicare a masurilor asiguratorii, cel interesat poate face contestatie la instanta judecatoreasca competenta, daca legea nu prevede altfel."
    18. Articolul 24 alineatul 1 va avea urmatorul cuprins:
    "Pentru creantele bugetare administrate de catre Ministerul Finantelor, precum si pentru cele gestionate de catre institutiile publice, constand in venituri stabilite prin lege, care constituie resurse ale bugetului de stat sau ale bugetelor locale, dupa caz, sunt abilitate sa aduca la indeplinire masurile asiguratorii si sa efectueze procedura de executare silita prevazuta de prezenta ordonanta, organele de specialitate ale directiilor generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat judetene si a municipiului Bucuresti si unitatile subordonate acestora, unitatile subordonate Directiei generale a vamilor numai pentru creantele determinate in vama, care sunt denumite in continuare organe de executare.
    Creantele trezoreriei statului, astfel cum sunt definite de reglementarile legale in materie, se executa silit de catre organele de specialitate competente sa gestioneze bugetul trezoreriei statului.
    Creantele bugetare care se incaseaza, se administreaza, se contabilizeaza si se utilizeaza de institutiile publice, provenite din veniturile extrabugetare, precum si cele rezultate din raporturi juridice contractuale, se executa prin imputerniciti proprii, potrivit prevederilor prezentei ordonante.
    In cazul in care institutiile publice transmit spre executare silita organelor prevazute la alin. 1, debite reprezentand venituri extrabugetare, sumele realizate astfel se fac venit la bugetul de stat sau la bugetul local, dupa caz."
    19. Articolul 26 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 26
    Titlurile executorii, astfel cum sunt definite de reglementarile legale in vigoare, emise de organele competente, care privesc creante bugetare, se transmit in termen de 30 zile de la emitere, spre executare silita, potrivit legii, organelor prevazute la art. 24, in a caror raza teritoriala isi are sediul sau domiciliul debitorul ori unde acesta este luat in evidenta fiscala."
    20. Articolul 27 alineatul 1 va avea urmatorul cuprins:
    "Pentru efectuarea procedurii de executare silita este competent organul de executare in a carei raza teritoriala se gasesc bunurile urmaribile, coordonarea intregii executari revenind organului in a carui raza teritoriala isi are sediul sau domiciliul sau unde este luat in evidenta fiscala debitorul, dupa caz. In cazul in care executarea silita se face prin poprire, organul de executare coordonator poate proceda la aplicarea acestei masuri de executare asupra tertului poprit, indiferent de locul unde isi are sediul sau domiciliul.
    Atunci cand organul de executare coordonator constata ca exista pericolul evident de instrainare, substituire sau de sustragere de la executarea silita a bunurilor si veniturilor urmaribile ale debitorului, poate proceda la indisponibilizarea acestora, indiferent de locul in care se gasesc bunurile."
    21. Articolul 35 alineatul 1 litera a) va avea urmatorul cuprins:
    "a) sa intre in orice incinta de afaceri a debitorului, persoana juridica, sau in alte incinte unde acesta isi pastreaza bunurile, in scopul identificarii bunurilor sau valorilor care pot fi executate silit;"
    22. Articolul 37 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 37
    Cheltuielile de executare silita a creantelor bugetare se suporta din bugetul Ministerului Finantelor, al Ministerului Muncii si Protectiei Sociale sau al institutiilor publice, dupa caz."
    23. Articolul 42 alineatul 5 va avea urmatorul cuprins:
    "Poprirea se considera infiintata la data la care tertul poprit, prin instiintarea trimisa organului de executare, confirma ca datoreaza sume de bani debitorului, sau la data expirarii termenului prevazut la alineatul precedent."
    24. Articolul 42 alineatul 7 va avea urmatorul cuprins:
    "In cazul in care sumele datorate debitorului sunt poprite de mai multi creditori, tertul poprit va anunta in scris despre aceasta pe creditori si va proceda la distribuirea sumelor potrivit ordinii de preferinta prevazute la art. 71."
    25. Articolul 43 alineatul 3 va avea urmatorul cuprins:
    "In masura in care este necesar, pentru achitarea sumei datorate, la data sesizarii societatii bancare, potrivit alin. 1, sumele existente, precum si cele provenite din incasarile zilnice in conturile in lei si in valuta sunt indisponibilizate. Din momentul indisponibilizarii si pana la achitarea integrala a obligatiilor bugetare, societatea bancara nu va face nici o plata care ar diminua suma supusa indisponibilizarii, cu exceptia sumelor necesare platii drepturilor salariale."
    26. Articolul 44 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 44
    Daca tertul poprit instiinteaza organul de executare ca nu datoreaza vreo suma de bani debitorului urmarit sau nu respecta dispozitiile art. 42 alin. 6 si 7 si ale art. 43, precum si in cazul in care invoca alte neregularitati in legatura cu drepturile si obligatiile partilor privind infiintarea popririi, instanta judecatoreasca in a carei raza teritoriala se afla domiciliul sau sediul tertului poprit, la cererea organului de executare ori a altei parti interesate, pe baza probelor administrate, va pronunta mentinerea sau desfiintarea popririi.
    Judecata se face cu precadere.
    Instanta poate aplica o amenda civila de la 50.000 lei la 1.000.000 lei tertului poprit, in cazul in care acesta nu respecta obligatiile ce-i revin, potrivit legii, privind efectuarea instiintarilor, retinerilor, precum si pentru neindeplinirea oricarei alte obligatii ce-i revine in legatura cu poprirea."
    27. Dupa articolul 48 alineatul 1 se introduce un alineat cu urmatorul cuprins:
    "In cazul in care bunurile sechestrate constau in sume in lei sau in valuta, acestea se ridica si vor fi depuse, cel tarziu a doua zi, la unitatile specializate."
    28. Articolul 52 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 52
    O data cu aplicarea sechestrului, organul de executare face si evaluarea bunurilor sechestrate.
    Daca evaluarea bunurilor sechestrate necesita cunostinte de specialitate, organele de executare, dupa stabilirea unei valori estimative, pot utiliza pentru aceasta servicii prestate de organe sau persoane specializate, care nu se supun reglementarilor privind achizitiile publice. Despre aceasta va face mentiune in procesul-verbal de sechestru.
    In cazul prevazut la alin. 2, evaluarea se va face dupa intocmirea procesului-verbal de sechestru, documentul prin care se efectueaza evaluarea constituind anexa la procesul-verbal de sechestru. O copie a acestui document se va comunica debitorului."
    29. Articolul 53 alineatul 2 se abroga.
    30. Articolul 58 alineatul 3 va avea urmatorul cuprins:
    "Organul de executare va intocmi un proces-verbal de identificare a bunului supus executarii, dispozitiile art. 46 si 47 aplicandu-se in mod corespunzator."
    31. Articolul 59 alineatul 1 va avea urmatorul cuprins:
    "Organele de executare au obligatia ca, de indata ce au intocmit procesul-verbal de identificare a imobilului, sa comunice debitorului o somatie care va cuprinde toate datele de identificare a bunului, mentiunea ca s-a luat masura inscrierii somatiei in evidentele de publicitate imobiliara, precum si aceea ca, daca nu se face plata sumei datorate in termen de 5 zile, se va proceda la executarea silita a imobilului."
    32. Articolul 63 alineatul 1 va avea urmatorul cuprins:
    "Dupa comunicarea somatiei si in tot cursul executarii silite, organul de executare poate numi un administrator-sechestru, daca aceasta masura este necesara pentru administrarea imobilului urmarit, a chiriilor, a arendei si a altor venituri obtinute din administrarea acestuia, inclusiv pentru apararea in litigii privind imobilul respectiv."
    33. Articolul 65 alineatul 3 va avea urmatorul cuprins:
    "Cu cel putin 10 zile inainte de data fixata pentru tinerea licitatiei, organul de executare este obligat sa aduca la cunostinta celor interesati, prin anunturi in ziare de larga circulatie, prin afisarea anunturilor de vanzare pe imobilul scos la vanzare, la sediul sau si al consiliului local in a carei raza teritoriala este situat imobilul, precum si la locul stabilit pentru tinerea licitatiei, daca acesta este altul decat cel unde se afla imobilul. Cand se considera necesar, publicitatea vanzarii se poate face si prin orice alte mijloace de informare. Totodata, despre data, ora si locul licitatiei va fi instiintat debitorul si administratorul-sechestru."
    34. Articolul 70 alineatul 2 va avea urmatorul cuprins:
    "Daca suma ce reprezinta atat creanta bugetara, cat si cheltuielile de executare, este mai mica decat suma realizata prin executare silita, cu diferenta se va proceda la compensare, potrivit art. 87, sau se restituie, la cerere, debitorului."
    35. Articolul 71 alineatul 1 partea introductiva va avea urmatorul cuprins:
    "In cazul in care executarea silita, de competenta organelor prevazute la art. 24, a fost pornita de mai multi creditori sau cand, pana la eliberarea si distribuirea sumei rezultate din executare, au depus si alti creditori titlurile lor, aceste organe vor proceda la distribuirea sumei potrivit urmatoarei ordini de preferinta, daca legea nu prevede altfel."
    36. Articolul 73 alineatul 2 va avea urmatorul cuprins:
    "Creditorii care nu au participat la executarea silita pot depune titlurile lor in vederea participarii la distribuirea sumelor realizate prin executare silita, numai pana la data intocmirii de catre organele de executare a procesului-verbal privind eliberarea sau distribuirea acestor sume."
    37. Articolul 74 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 74
    Eliberarea sau distribuirea sumei rezultate din executarea silita se va face numai dupa trecerea unui termen de 15 zile de la data depunerii sumei, cand organul de executare va proceda, dupa caz, la eliberarea sau distribuirea sumei, cu instiintarea partilor si a creditorilor care si-au depus titlurile."
    38. Articolul 82 alineatul 1 va avea urmatorul cuprins:
    "La cererea temeinic justificata a debitorilor, Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, alte organe ale administratiei publice centrale, precum si consiliile locale si judetene pot acorda:
    a) amanari si esalonari la plata impozitelor, taxelor si a altor obligatii bugetare;
    b) scutiri si reduceri de impozite si taxe, in conditiile legii;
    c) amanari, esalonari, scutiri sau reduceri de majorari de intarziere."
    39. Dupa articolul 82 alineatul 2 se introduce un alineat cu urmatorul cuprins:
    "Pentru creantele bugetelor locale si judetene, dupa caz, inlesnirile la plata pot fi acordate, in conditiile prezentei ordonante, numai de catre consiliile locale ori judetene."
    40. Articolul 82 alineatul 4 va avea urmatorul cuprins:
    "Prin ordin al ministrului finantelor se vor stabili procedura si competentele de acordare a inlesnirilor la plata privind creantele bugetare administrate de Ministerul Finantelor. Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, celelalte organe ale administratiei publice centrale, precum si consiliile locale si judetene vor stabili, cu avizul Ministerului Finantelor, procedura si competentele de acordare a inlesnirilor privind plata creantelor bugetare pe care le administreaza."
    41. Articolul 82 alineatul 5 va avea urmatorul cuprins:
    "Inlesnirile la plata pot fi acordate atat inaintea inceperii executarii silite, cat si in timpul efectuarii acesteia. Pentru acordarea inlesnirilor, organul de executare poate cere debitorului sa constituie garantii corespunzatoare, potrivit legii."
    42. Articolul 86 litera e) va avea urmatorul cuprins:
    "e) cele de rambursat de la bugetul de stat;"
    43. Articolul 87 alineatul 1 liniuta 1 va avea urmatorul cuprins:
    "- cu obligatii bugetare restante, incepand cu cele mai vechi, din anii precedenti;"
    44. Articolul 87 alineatul 2 va avea urmatorul cuprins:
    "In sensul alineatului precedent, prin obligatii bugetare din anii precedenti se intelege debitul, precum si majorarile de intarziere aferente, a caror plata se face in conditiile art. 8,"
    45. Articolul 90 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 90
    Rambursarea sumelor provenind din taxa pe valoarea adaugata si restituirea sumelor provenind din accize se fac conform prevederilor legale aplicabile in materie. Organele fiscale competente vor efectua, potrivit art. 86 si 87, compensari cu obligatii bugetare mai vechi provenite din taxa pe valoarea adaugata sau accize, dupa caz. Daca, dupa efectuarea acestei compensari mai raman sume de rambursat din taxa pe valoarea adaugata sau de restituit din accize, dupa caz, organul fiscal competent va proceda la compensarea cu alte obligatii bugetare, potrivit art. 87.
    Sumele ramase dupa efectuarea compensarii prevazute de alin. 1 se restituie, la cererea platitorilor."
    46. Articolul 91 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 91
    Dreptul de a cere compensarea sau restituirea sumelor privind obligatiile bugetare se prescrie in termen de 5 ani de la data incheierii anului financiar in care a luat nastere dreptul la compensare sau la restituire."
    47. Articolul 93 alineatul 2 litera e) se abroga.
    48. Articolul 93 alineatul 2 litera f) va avea urmatorul cuprins:
    "f) cand, potrivit legii, debitorul, persoana juridica, isi inceteaza existenta si au ramas neachitate obligatii bugetare."
    48. Articolul 98 litera b) va avea urmatorul cuprins:
    "b) in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului de a cere executarea silita pentru creantele bugetare provenind din amenzi ori reprezentand alte creante bugetare decat cele prevazute la lit. a), precum si pentru majorarile de intarziere aferente."
    49. Articolul 99 litera d) va avea urmatorul cuprins:
    "d) pe data intocmirii, in conditiile prezentei ordonante, a actului de constatare a insolvabilitatii debitorului."
    50. Articolul 100 litera f) se abroga.
    51. Articolul 103 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 103
    Cererile prevazute la art. 102 se vor inainta instantelor judecatoresti numai cu aprobarea directiilor generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat judetene si a municipiului Bucuresti si sunt scutite de consemnarea vreunei cautiuni."
    52. Articolul 104 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 104
    In cazul in care asupra acelorasi venituri ori bunuri ale debitorului a fost pornita executarea, atat pentru realizarea titlurilor executorii privind creante bugetare, cat si pentru titluri ce se executa in conditiile prevazute de alte dispozitii legale, executarea silita se va face, potrivit dispozitiilor prezentei ordonante, de catre organele de executare prevazute de aceasta."
    53. Articolul 106 alineatul 2 se abroga.
    54. Articolul 108 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 108
    Creantele bugetare, altele decat cele pentru care executarea silita se efectueaza de catre organele Ministerului Finantelor prevazute la art. 24, se executa prin imputerniciti proprii ai Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, ai organelor administratiei publice centrale sau locale, precum si ai institutiilor publice, dupa caz."
    55. Dupa articolul 108 se introduce articolul 108^1, cu urmatorul cuprins:
    "Art. 108^1
    Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, organele administratiei publice centrale sau locale, precum si institutiile publice, pot constitui incepand cu 1 ianuarie 1998, fonduri pentru acordarea de stimulente personalului din aparatul propriu si din unitatile subordonate, dupa caz, prin retinerea unei cote de 3% din sumele incasate la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele locale si bugetele fondurilor speciale, prin executare silita potrivit prevederilor prezentei ordonante."
    56. Dupa articolul 110 se introduse articolul 110^1, cu urmatorul cuprins:
    "Art. 110^1
    Sumele recuperate in contul cheltuielilor de executare silita vor fi utilizate de catre directiile generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat judetene si a municipiului Bucuresti, precum si de directiile judetene de munca si protectie sociala si Directia generala de munca si protectie sociala a municipiului Bucuresti, dupa caz, pentru procurarea de bunuri de natura mijloacelor fixe si a obiectelor de inventar necesare desfasurarii activitatii organelor de executare silita.
    Lista bunurilor de natura celor mentionate la alineatul precedent va fi aprobata de Ministerul Finantelor sau de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, dupa caz, iar procurarea lor se va face cu respectarea prevederilor legale privind achizitionarea bunurilor si serviciilor pentru institutiile publice."
    Art. 2
    Ordonanta Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creantelor bugetare, aprobata si modificata prin Legea nr. 108/1996, cu modificarile ulterioare si cu cele aduse prin prezenta ordonanta, se va republica in Monitorul Oficial al Romaniei, cu actualizarea si renumerotarea corespunzatoare a articolelor.

                    PRIM-MINISTRU
                    VICTOR CIORBEA

                          Contrasemneaza:
                          Ministru de stat,
                          ministrul finantelor,
                          Mircea Ciumara



SmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 53/1997

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 53 din 1997
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordonanţa 53/1997
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu