E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 95 din 20 ianuarie 1998

pentru aprobarea Normelor metodologice privind tehnica de calcul si formularistica necesare pentru accize si alte taxe indirecte, pentru impozitul la titeiul si gazele naturale din productia interna si taxa pentru jocurile de noroc, precum si modul de realizare a regimului de supraveghere fiscala

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 62 bis din 11 februarie 1998


SmartCity3


    Ministrul finantelor,
    avand in vedere Hotararea Guvernului nr. 447/1997 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor,
    in temeiul art. 36 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 82/1997 privind regimul accizelor si al altor taxe indirecte,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Normele metodologice privind tehnica de calcul si formularistica necesare pentru accize si alte taxe indirecte, pentru impozitul la titeiul si gazele naturale din productia interna si taxa pentru jocurile de noroc, precum si modul de realizare a regimului de supraveghere fiscala.
    Art. 2
    Directia generala legislatie impozite indirecte va lua masuri pentru aducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.
    Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei.

                      Ministrul finantelor,
                      Daniel Daianu

    MINISTERUL FINANTELOR

    Norme metodologice privind tehnica de calcul si formularistica necesare pentru accize si alte taxe indirecte, pentru impozitul la titeiul si gazele naturale din productia interna si taxa pentru jocurile de noroc, precum si modul de realizare a regimului de supraveghere fiscala

    In temeiul art. 36 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 82/1997 privind regimul accizelor si al altor taxe indirecte, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 380 din 29 decembrie 1997, se emit urmatoarele norme metodologice:
    ACCIZE
    ORDONANTA
    Art. 2
    Produsele pentru care se datoreaza accize sunt:
    a) alcoolul etilic alimentar, bauturile alcoolice si orice alte produse destinate industriei alimentare sau consumului, care contin alcool etilic alimentar;
    b) produsele din tutun;
    c) produsele petroliere;
    d) alte produse si grupe de produse.
    NORME
    1. Produsele supuse accizelor din cadrul grupelor prevazute la art. 2 din Ordonanta de urgenta nr. 82/1997, pe pozitii si coduri tarifare corespunzatoare, sunt nominalizate in anexele nr. 1 si nr. 2 la prezentele norme.
    In categoria bauturilor spirtoase, in acceptia Ordonantei de urgenta nr. 82/1997, sunt asimilate si esentele alimentare produse in tara, cu continut de alcool etilic alimentar mai mare de 0,5 % in volum.
    ORDONANTA
    Art. 4
    Platitori de accize, pentru produsele prevazute la art. 3, sunt agentii economici - persoane juridice, asociatii familiale si persoane fizice autorizate -, care produc sau importa astfel de produse. Pentru alcoolul etilic alimentar, provenit din tara sau din import, utilizat ca materie prima in obtinerea bauturilor alcoolice spirtoase, acciza se plateste o singura data de catre agentul economic producator sau importator de alcool etilic alimentar.
    Pentru bauturile alcoolice spirtoase produse in tara din alcool etilic alimentar, provenit din tara sau din import, nu se mai datoreaza accize.
    NORME
    2. Pentru bauturile alcoolice spirtoase produse exclusiv din alcool etilic alimentar - fara adaos de alte produse prevazute la art. 3 din ordonanta - nu se mai datoreaza accize, in conditiile in care pentru alcoolul etilic alimentar utilizat ca materie prima producatorul sau importatorul a calculat acciza prevazuta de legea in vigoare la data achizitionarii alcoolului etilic alimentar de catre producatorii de bauturi alcoolice spirtoase.
    Producatorii de alcool vor calcula accize in conditiile prevazute de Ordonanta de urgenta nr. 82/1997 pentru toate livrarile de alcool etilic efectuate incepand cu data de 1 ianuarie 1998.
    Agentii economici producatori de bauturi spirtoase care detin si sectii proprii de producere a alcoolului - functionand in sistem integrat - si care la data intrarii in vigoare a ordonantei detin stocuri de bauturi spirtoase sunt obligati, la livrarea acestora, sa calculeze si sa vireze bugetului de stat acciza de 200 ECU/hl alcool pur, prevazuta la pozitia 1 din anexa nr. 1 la ordonanta, pana la epuizarea acestor stocuri. Obligatia achitarii accizelor la aceste stocuri de bauturi spirtoase deriva din faptul ca acestea au fost produse din alcool etilic alimentar neaccizat.
    ORDONANTA
    Art. 4 lit. d)
    De asemenea, platitori de accize sunt:
    - agentii economici, pentru cantitatile de produse supuse accizelor, acordate ca dividende sau ca plata in natura actionarilor, asociatilor si, dupa caz, persoanelor fizice.
    NORME
    3. In cazul in care agentii economici acorda, ca dividende sau ca plata in natura, produse alcoolice supuse accizelor prevazute la art. 3 din ordonanta, acestia sunt obligati sa calculeze si sa vireze bugetului de stat accizele aferente cantitatilor respective.
    Virarea la buget a acestor accize se face pana la 25 a lunii urmatoare celei in care s-au acordat efectiv dividendele sau s-a efectuat plata in natura.
    ORDONANTA
    Art. 5
    Pentru alcoolul etilic alimentar, bauturile alcoolice si orice alte produse destinate industriei alimentare sau consumului, care contin alcool etilic alimentar, accizele se datoreaza si se calculeaza o singura data de catre agentul economic producator sau importator si sunt stabilite in sume fixe exprimate in ECU pe unitatea de masura.
    NORME
    4. Sumele datorate bugetului de stat drept accize se determina dupa cum urmeaza:
    a) pentru alcool etilic alimentar, bauturi alcoolice si orice alte produse destinate industriei alimentare sau consumului, care contin alcool etilic alimentar cu o concentratie mai mare de 0,5% in volum; vinuri, produse pe baza de vin si produse pe baza de distilat din vin cu o concentratie in alcool de peste 22% in volum; coniac, armaniac si vinars
         Q x C x K x R
    A = ----------------
              100
    unde: A = cuantumul accizei
          C = concentratia alcoolica
          R = curs de schimb
          Q = cantitate (in litri)
          K = acciza unitara prevazuta la pozitia I din anexa nr. 1 la Ordonanta
              de urgenta nr. 82/1997
    b) pentru bauturi alcoolice naturale
         Q x C x K x R
    A = ----------------
              100
    unde: A = cuantumul accizei
          C = concentratia alcoolica
          R = curs de schimb
          Q = cantitate (in litri)
          K = acciza unitara prevazuta la pozitia 2 din anexa nr. 1 la Ordonanta
              de urgenta nr. 82/1997
    c) pentru vinuri si produse pe baza de vin, bere
         Q x C x K x R
    A = ----------------
              100
    unde: A = cuantumul accizei
          C = concentratia alcoolica
          R = curs de schimb
          Q = cantitate (in litri)
          K = acciza unitara prevazuta la pozitiile 3 si 4 din anexa nr. 1 la
              Ordonanta de urgenta nr. 82/1997
    In anexa nr. 3 la prezentele norme sunt redate exemple privind metodologia de calcul al accizelor.
    ORDONANTA
    Art. 6
    In cazul produselor prevazute la art. 3, provenite din import sau din tara, utilizate ca materie prima pentru obtinerea altor produse supuse accizelor - altele decat bauturile alcoolice spirtoase produse exclusiv din alcool etilic alimentar -, agentii economici prelucratori vor deduce, pe baza de documente justificative, din accizele datorate pentru produsele finale facturate, accizele platite in vama sau la achizitionarea de pe piata interna a materiei prime.
    NORME
    5. Pentru deducerea accizelor aferente produselor importate sau achizitionate de pe piata interna si utilizate ca materie prima pentru obtinerea altor produse prevazute la art. 3 din ordonanta de urgenta, agentii economici vor proceda astfel:
    - vor evidentia in jurnalul de cumparari, intocmit dupa modelul din anexa nr. 4 la prezentele norme, toate intrarile de produse utilizate ca materie prima si accizele aferente;
    - vor evidentia in jurnalul de vanzari, intocmit dupa modelul din anexa nr. 5 la prezentele norme, toate livrarile de produse.
    Deducerea se face pe raspunderea agentilor economici, in raport de cantitatea de materie prima utilizata pentru obtinerea produsului finit ce se livreaza in fiecare luna calendaristica.
    Nu se accepta deducerea unor accize aferente materiilor prime in cuantum mai mare decat cel al accizelor aferente produselor finite livrate.
    ORDONANTA
    Art. 9
    Pentru tigarete, indiferent de provenienta si de calitatea acestora, se datoreaza bugetului de stat o acciza specifica, stabilita in ECU pe 1000 tigarete, la care se adauga o cota procentuala de 20% aplicata asupra bazei de impozitare, stabilita potrivit prezentei ordonante de urgenta.
    NORME
    6. Sumele datorate bugetului de stat drept acciza pentru tigarete se determina dupa cum urmeaza:
    total acciza datorata = acciza specifica (1) + acciza ad valorem (2)
    1. acciza specifica A = Q x 4 ECU x R
    2. acciza ad valorem A = Bi x 20%
    unde: A = cuantumul accizei
          R = curs de schimb
          Q = cantitate exprimata in unitati de 1000 buc. tigarete
          Bi = baza de impozitare prevazuta de ordonanta
    ORDONANTA
    Art. 11
    Pentru produsele din tutun, altele decat tigaretele, se datoreaza bugetului de stat accize specifice, stabilite in ECU pe unitatea de masura, prevazute in anexa nr. 1.
    NORME
    7. Sumele datorate bugetului de stat drept acciza se determina dupa cum urmeaza:
    a) tigari si tigari de foi
    A = Q x 7 ECU x R
    unde: A = cuantumul accizei
          R = curs de schimb
          Q = cantitate ( exprimata in unitati de 1000 buc. tigari)
    b) tutun destinat fumatului, tutun de prizat si tutun de mestecat
    A = Q x 15 ECU x R
    unde: A = cuantumul accizei
          R = curs de schimb
          Q = cantitate (in kg)
    ORDONANTA
    Art. 14
    Pentru carburantii auto se datoreaza bugetului de stat accize stabilite in ECU pe tona de produs finit, prevazute in anexa nr. 1.
    NORME
    8. Sumele datorate bugetului de stat drept accize se determina dupa cum urmeaza:
    A = Q x K x R
    unde: A = cuantumul accizei
          K = acciza prevazuta la pozitiile 9, 10 si 11 din anexa nr. 1 la
              Ordonanta de urgenta nr. 82/1997
          Q = cantitate (in tone)
          R = curs de schimb
    ORDONANTA
    Art. 16
    Platitori de accize sunt si persoanele fizice care introduc in tara bunuri de natura celor prevazute la nr. crt. 8 din anexa nr. 2
    NORME
    9. Incepand cu 1 ianuarie 1998, platitori de accize sunt si persoanele fizice care introduc in tara autoturisme si autoturisme de teren (inclusiv din import rulate), indiferent de capacitatea cilindrica a acestora.
    Calculul accizelor se efectueaza in functie de capacitatea cilindrica a autoturismelor si in raport cu gradul de poluare (redus sau normal) al autoturismului.
    Gradul de poluare se stabileste de catre R.A. Registrul Auto Roman, pe baza verificarilor efectuate asupra autoturismelor, si va fi atestat detinatorului de autovehicule, printr-un inscris.
    Acest inscris va fi prezentat la organul vamal si va sta la baza determinarii cuantumului accizelor.
    Determinarea gradului de poluare se va efectua in baza reglementarii nationale "Conditii tehnice pentru vehicule rutiere, in vederea admiterii in circulatie pe drumurile publice din Romania".
    ORDONANTA
    Art. 20
    Din accizele datorate bugetului de stat pentru cafeaua obtinuta prin prajirea cafelei verzi se deduc, pe baza de documente justificative, accizele platite in vama pentru cafeaua verde.
    NORME
    10. Din accizele aferente cafelei prajite obtinute din prelucrarea cafelei neprajite (verzi) se deduc accizele aferente cantitatilor de cafea utilizate ca materie prima.
    Deducerea se face pe raspunderea agentilor economici, in raport cu cantitatea de materie prima utilizata pentru obtinerea produsului finit ce se livreaza in fiecare luna calendaristica, si este conditionata de dovada achitarii efective a accizelor aferente materiei prime. Limita scazamantului maxim admis la prajire este de 20% .
    Pentru determinarea accizelor datorate bugetului de stat se va proceda astfel:
    - se vor evidentia distinct intr-un jurnal, conform modelului din anexa nr. 4 la prezentele norme, toate cantitatile de cafea neprajita (verde) cumparata in vederea prelucrarii;
    - se vor evidentia distinct intr-un jurnal, conform modelului din anexa nr. 5 la prezentele norme, toate cantitatile de cafea prajita rezultate din prelucrare si livrate lunar.
    Jurnalul de cumparare a materiei prime si cel de vanzare a produselor finite se vor intocmi pentru fiecare luna calendaristica in parte, in baza documentelor de evidenta operativa.
    Datele din aceste jurnale vor sta la baza intocmirii decontului lunar de accize.
    ORDONANTA
    Art. 21 lit. d)
    Sunt scutite de plata accizelor:
    - bunurile din import provenite din donatii sau finantate direct din imprumuturi nerambursabile, precum si din programe de cooperare stiintifica si tehnica, acordate de guverne straine, organisme internationale si organizatii non-profit si de caritate, institutiilor de invatamant si cultura, ministerelor, altor organe ale administratiei publice, in conditiile stabilite prin normele metodologice emise de Ministerul Finantelor in aplicarea acestei ordonante de urgenta.
    NORME
    11. Pentru a beneficia de scutirea de accize prevazuta la art. 21 lit. d), beneficiarii bunurilor din import provenite din donatii sau finantate direct din imprumuturi nerambursabile, precum si din programe de cooperare stiintifica si tehnica vor prezenta la Ministerul Finantelor urmatoarele documente in copii autentificate:
    - actul care atesta provenienta bunului respectiv;
    - dovada finantarii directe din imprumuturi nerambursabile sau, dupa caz, dovada programului de cooperare stiintifica si tehnica.
    ORDONANTA
    Art. 21 lit. e)
    Sunt scutite de plata accizelor:
    - produsele livrate la rezerva de stat si la rezerva de mobilizare, pe perioada cat au acest regim.
    NORME
    12. Pentru produsele scoase din rezerva de stat sau rezerva de mobilizare, plata accizelor se face de catre unitatile detinatoare ale acestor stocuri, la livrarea produselor catre beneficiari.
    ORDONANTA
    Art. 21 lit. f)
    Sunt scutite de plata accizelor:
    - bunurile prevazute la nr. crt. 8 din anexa nr. 2, constituite ca aport in natura sau achizitionate din aportul in numerar al investitorilor la capitalul social ori la majorarea acestuia, in conditiile stabilite prin normele metodologice emise de Ministerul Finantelor in aplicarea acestei ordonante de urgenta.
    NORME
    13. Scutirea prevazuta la art. 21 lit. f) din Ordonanta de urgenta nr. 82/1997 se acorda in baza prezentarii de catre agentii economici la organul vamal a urmatoarelor acte:
    - cererea de inscriere de mentiuni, impreuna cu anexele din care rezulta elementele de aport in natura referitoare la constituirea sau majorarea capitalului social;
    - documentele de provenienta a bunului.
    ORDONANTA
    Art. 22
    Pentru produsele prevazute la art. 21 lit a), b) si g), scutirea se acorda prin restituirea accizelor platite la achizitionarea acestora, pe baza documentelor justificative si numai pentru cantitatile folosite, cu destinatiile expres mentionate in prezenta ordonanta de urgenta.
    NORME
    14. a) Pentru produsele supuse accizelor, cumparate de la producatorii interni si revandute la export de catre agentii economici autorizati sa efectueze astfel de operatiuni, facturarea se va face la preturi cu accize, iar valoarea accizelor se va evidentia obligatoriu si distinct in factura.
    In cazul bauturilor spirtoase exportate, se restituie accizele aferente echivalentului de alcool etilic alimentar pur continut in aceste produse.
    Exportatorii, pe baza cererii tip din anexa nr. 6 la prezentele norme si a documentelor justificative care sa ateste exportul si calculul analitic al accizelor solicitate a fi restituite, pot cere organelor fiscale teritoriale restituirea accizelor aferente produselor finite exportate in cursul unei luni calendaristice. Cererea se face in termen de 3 luni de la expirarea lunii in care s-a efectuat exportul produselor pentru care se solicita restituirea accizelor.
    Restituirea accizelor aferente exportului se va efectua de catre organele fiscale in raza carora agentul economic are sediul fiscal, in urmatoarele conditii:
    - depunerea unei cereri tip de restituire, conform modelului din anexa nr. 6;
    - justificarea realitatii exportului pe baza de documente (factura externa, declaratie vamala de export), care sa ateste realizarea efectiva a exportului;
    - dovada achitarii accizelor aferente produselor achizitionate pe piata interna si exportate.
    Restituirea efectiva a accizelor se va face in termen de 30 de zile de la depunerea documentatiei complete si numai in urma verificarii efective a realitatii sumelor solicitate a fi restituite.
    In situatia in care, in urma verificarilor efectuate, se constata ca agentul economic are debite fata de bugetul de stat din alte impozite si taxe, acestea vor fi compensate cu sumele ce urmau a fi restituite, conform dispozitiilor legale in vigoare.
    b) Pentru produsele comercializate prin magazinele autorizate, potrivit legii, sa comercializeze marfuri in regim de duty free, restituirea se face in baza cererii tip, prevazuta in anexa nr. 7 la prezentele norme, adresata organelor fiscale teritoriale.
    Restituirea accizelor aferenta produselor aprovizionate la preturi cu accize si vandute in regim de duty free se va face in urma unei verificari efective a realitatii sumelor solicitate a fi restituite.
    g) In situatiile in care agentii economici achizitioneaza alcool de la producatori sau importatori, pe care il utilizeaza in productia de medicamente, alcool sanitar sau otet alimentar, pot solicita restituirea accizelor achitate la achizitionarea alcoolului.
    Pentru a beneficia de restituire, producatorii de astfel de produse vor depune la organul fiscal teritorial o cerere tip, conform modelului din anexa nr. 8 la prezentele norme.
    Cererea se depune lunar, pana la data de 25 a lunii urmatoare, pentru toate cantitatile de alcool achizitionate in cursul lunii precedente si introduse efectiv in fabricatie.
    Restituirea se va face in termen de 30 de zile de la data depunerii documentatiei complete la organul fiscal teritorial, pe baza verificarii realitatii sumelor solicitate.
    La agentii economici producatori de alcool sanitar si otet alimentar care folosesc pentru realizarea acestor produse alcoolul etilic alimentar fabricat in sectiile proprii, scutirea prevazuta la art. 21 lit. g) opereaza astfel:
    - la livrarea din sectia proprie a alcoolului etilic alimentar catre sectia de prelucrare a alcoolului sanitar sau a otetului alimentar, se calculeaza si se evidentiaza acciza aferenta cantitatilor de alcool introduse in prelucrare. Documentele de transfer al alcoolului catre sectia de productie vor fi centralizate lunar, iar datele cuprinse in centralizator vor sta la baza determinarii volumului accizelor, aferent cantitatilor de alcool prelucrat in acest scop;
    - lunar, corespunzator cantitatilor de otet alimentar si alcool sanitar efectiv livrate, se vor deduce din suma totala a accizelor datorate bugetului de stat accizele aferente alcoolului utilizat ca materie prima pentru obtinerea acestora.
    ORDONANTA
    Art. 23 (c)
    Momentul datorarii accizelor il constituie:
    - data transferului alcoolului etilic alimentar din sectia de productie in cea de prelucrare a acestuia in bauturi alcoolice, in cazul unitatilor care detin atat sectii de producere a alcoolului etilic alimentar, cat si de producere a bauturilor alcoolice.
    NORME
    15. Documentele de transfer al alcoolului etilic alimentar dintr-o sectie in alta se vor centraliza si vor sta la baza intocmirii decontului de accize.
    Centralizatorul lunar va contine cantitatea de alcool exprimata in litri si grade alcoolice, transferata lunar in sectiile de prelucrare a bauturilor alcoolice.
    TAXA PENTRU JOCURI DE NOROC
    ORDONANTA
    Art. 25
    Taxa se aplica asupra veniturilor realizate din exploatarea jocurilor de noroc, calculate ca diferenta intre totalul rulajului incasarilor pentru fiecare tip de joc si totalul premiilor acordate jucatorilor, in limitele prevazute de lege.
    NORME
    16. Premiile acordate jucatorilor, in acceptia acestei ordonante, sunt premiile acordate efectiv jucatorilor atat in numerar, cat si sub forma de obiecte.
    Pentru determinarea bazei de calcul la care se aplica taxa procentuala prevazuta la art. 25 alin. (1) din ordonanta, din veniturile efectiv incasate de la jucatori - reflectate zilnic in registrul de casa pe coloana de "incasari"- se deduc premiile efectiv acordate in aceeasi zi jucatorilor - reflectate in registrul de casa in coloana "plati". In cazul premiilor acordate in obiecte, din incasarile legal determinate se deduce valoarea de achizitie a bunurilor acordate ca premii.
    Nu se deduc din valoarea incasarilor totale realizate - care sta la baza calcularii taxei pentru jocuri de noroc - fondurile de premiere constituite si neacordate efectiv jucatorilor.
    In cazul activitatii de jocuri de noroc desfasurate pe baza unor contracte de colaborare sau de asociere in participatiune, incheiate intre agentii economici detinatori de aparatura specifica si agentii economici care pun la dispozitia acestora spatiul de joc necesar, veniturile obtinute de agentii economici detinatori de spatiu sunt considerate venituri din activitatea de jocuri de noroc si se supun taxei de 20% .
    In situatia loteriilor, tombolelor si altor jocuri de noroc pentru care biletele de participare la joc se pun in vanzare in luni calendaristice anterioare celei in care se organizeaza jocul, taxa datorata bugetului de stat se determina in luna in care se organizeaza jocul si se acorda premiile, luand in calcul toate incasarile realizate din vanzarea biletelor de participare la jocul respectiv.
    ORDONANTA
    Art. 25
    Pentru cazinouri, taxa este anuala si se stabileste in Ecu/masa de joc, astfel:
    - pentru ruleta - 30.000 Ecu/masa de joc
    - pentru jocuri de carti, inclusiv zaruri - 20.000 Ecu/masa de joc.
    NORME
    17. In situatia in care cazinourile functioneaza o fractiune de timp dintr-un an calendaristic, taxa se datoreaza proportional cu perioada de functionare.
    DISPOZITII COMUNE SI FINALE
    ORDONANTA
    Art. 26
    Valoarea in lei a accizelor si a impozitelor datorate bugetului de stat, stabilite potrivit prezentei ordonante de urgenta in ECU pe unitatea de masura, se determina prin transformarea sumelor exprimate in ECU la cursul de schimb valutar, stabilit de Banca Nationala a Romaniei in fiecare zi de joi. Acest curs se utilizeaza pe toata durata saptamanii urmatoare.
    NORME
    18. Prin expresia "saptamana urmatoare", in acceptia acestei ordonante de urgenta, se intelege perioada cuprinsa intre ziua de luni, ora zero, si duminica urmatoare, ora 24,00.
    ORDONANTA
    Art. 27
    Raspunderea calcularii si varsarii la bugetul de stat a accizelor, a impozitului la titeiul si la gazele naturale din productia interna, precum si a taxei pentru jocurile de noroc revine platitorilor prevazuti in prezenta ordonanta de urgenta.
    NORME
    19. Agentii economici platitori de accize si de impozit la titei si gaze naturale au obligatia inscrierii distincte in facturile de vanzare a cuantumului acestor impozite.
    ORDONANTA
    Art. 28
    Toti agentii economici - platitori de accize sau de alte taxe indirecte, reglementate prin prezenta ordonanta de urgenta - sunt obligati ca, in baza unei declaratii scrise, sa se inregistreze ca platitori de astfel de impozite la organele fiscale teritoriale. Organele fiscale teritoriale au obligatia sa atribuie fiecarui platitor un cod special si sa remita agentilor economici, in termen de 15 zile de la data primirii declaratiei, instiintarea de luare in evidenta ca platitor de astfel de impozite si codul atribuit.
    NORME
    20. Agentii economici platitori de accize sau de alte taxe indirecte, reglementate prin Ordonanta de urgenta nr. 82/1997, sunt obligati sa se inregistreze ca platitori de astfel de impozite.
    Pentru vamuirea marfurilor importate, agentii economici care efectueaza importuri de produse supuse accizelor vor prezenta la organul vamal codul de platitor de accize sau alte impozite indirecte.
    Inregistrarea se face in baza unei declaratii scrise, dupa modelul din anexa nr. 9 la prezentele norme.
    Declaratiile de inregistrare se depun la directiile generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat judetene si, respectiv, a municipiului Bucuresti sau la administratiile financiare ale sectoarelor municipiului Bucuresti, dupa caz.
    Pentru agentii economici platitori de astfel de impozite, termenul de depunere a declaratiei de inregistrare este de 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei a prezentelor norme.
    Agentii economici care devin platitori de impozite reglementate prin Ordonanta de urgenta nr. 82/1997, dupa publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei a prezentelor norme, se vor inregistra ca platitori de accize cu 30 de zile inainte de data inceperii activitatii pentru care se datoreaza accize.
    In cazul producatorilor de alcool, cererea va fi insotita si de urmatoarele documente:
    - licenta de fabricatie eliberata de Ministerul Agriculturii si Alimentatiei;
    - schita de amplasare a unitatii producatoare de alcool in incinta;
    - fluxul tehnologic, capacitatea utilajelor pe fluxul tehnologic si capacitatea de productie in ansamblu a fabricii, randamentul utilajelor;
    - mijloacele de care dispune agentul economic pentru determinarea in litri si grade a produselor rezultate la fabricarea alcoolului (alcool brut, alcool rafinat, alcool tehnic);
    - certificatele de calibrare a vaselor in care se depoziteaza alcoolul brut, rafinat si tehnic;
    - materiile prime pe care le foloseste;
    - data punerii in functiune.
    Codul atribuit fiecarui platitor de astfel de impozite se compune din aceleasi caractere numerice ca si codul fiscal propriu-zis, la care se adauga:
    - litera "A" - pentru platitorii de accize;
    - litera "P" - pentru platitorii de impozit la titei si gaze naturale din
                   productia interna;
    - litera "J" - pentru platitorii taxei pentru jocuri de noroc.

    SISTEMUL DE SUPRAVEGHERE FISCALA
    ORDONANTA
    Art. 29
    Pentru anumite produse pentru care se datoreaza bugetului de stat accize, se instituie, in mod treptat, sistemul de supraveghere fiscala.
    NORME
    21. Regimul de supraveghere fiscala se va introduce intr-o prima faza, incepand cu data de 1 martie 1998, numai la agentii economici producatori de alcool. Ulterior, prin norme metodologice, sistemul de supraveghere fiscala se va extinde si pentru alte produse pentru care se datoreaza bugetului de stat accize.
    Pentru fiecare societate comerciala producatoare de alcool vor fi desemnati reprezentanti permanenti ai directiilor generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat judetene sau a municipiului Bucuresti, care vor supraveghea zilnic: intrarile de materii prime, normele de consum, cantitatile de alcool realizate, destinatiile acestora, calculul si virarea corecta la bugetul statului a accizelor datorate in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta nr. 82/1997.
    In vederea inregistrarii corecte a intregii productii de alcool obtinute, este obligatoriu ca fiecare agent economic producator de alcool sa se doteze, pana la 1 martie 1998, cu mijloace automate (contoare) necesare determinarii cantitatilor de alcool obtinute, atat in litri, cat si in grade.
    Aceste aparate de control vor fi amplasate la iesirea din coloanele de distilare, pentru alcoolul brut, la iesirea din coloanele de rafinare, pentru alcoolul etilic alimentar, si la iesirea din coloana aferenta alcoolului tehnic.
    Pe intreg fluxul tehnologic de la iesirea alcoolului (brut, rafinat sau tehnic) din coloanele de distilare, respectiv rafinare, si pana la aparatul de inregistrare automata, inclusiv la acesta, se vor aplica sigilii. Sigilarea si desigilarea se vor face numai in prezenta reprezentantului fiscal.
    Tot pana la 1 martie 1998, societatile comerciale se vor dota si cu vase etalon, alcoolmetre, termometre, cantare - avizate de Institutul National de Metrologie.
    Agentii economici producatori de alcool sunt obligati ca pana la 1 martie 1998 sa prezinte organelor fiscale teritoriale certificatele de calibrare a tuturor vaselor in care se depoziteaza alcoolul brut, rafinat si tehnic, eliberate de un metrolog autorizat.
    Reprezentantii organului fiscal au obligatia verificarii:
    - existentei certificatelor de autorizare a alcoolmetrelor utilizate pentru determinarea tariei alcoolice;
    - corectei inregistrari a intrarilor de materii prime, din care: materii primite pentru prelucrare in sistem prestari servicii;
    - inscrierii corecte a alcoolului obtinut in rapoartele zilnice de productie si in documentele de transfer, predare catre sectiile de prelucrare sau depozitele de produse finite;
    - realitatii stocurilor zilnice de alcool brut, rafinat si tehnic, inscrise in evidentele operative (fisele de magazie) ale depozitelor de astfel de produse;
    - centralizatorului lunar al documentelor de transfer catre sectiile de prelucrare a alcoolului - centralizator care sta la baza intocmirii decontului de accize;
    - realitatii livrarilor de alcool catre beneficiar, prin confruntarea cantitatilor eliberate din magazie cu cele inscrise in avizele de expeditie si facturi;
    - modului de calculare, evidentiere si virare a accizelor datorate pentru alcoolul etilic alimentar;
    - realitatii si corectitudinii datelor inscrise in decontul lunar de accize;
    - derularii contractelor de obtinere a alcoolului in sistem de prestari servicii;
    - oricaror altor documente si operatiuni care sa conduca la determinarea exacta a obligatiilor catre bugetul statului.
    Pentru supravegherea cantitatilor importate de alcool si bauturi alcoolice in vrac, directiile generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat judetene si, respectiv, a municipiului Bucuresti vor elibera licente similare cu cele practicate pentru eliberarea de marcaje.

    OBLIGATIILE PLATITORILOR
    ORDONANTA
    Art. 30
    Platitorii au obligatia sa tina evidenta accizelor, a impozitului la titeiul si la gazele naturale din productia interna si a taxei pentru jocurile de noroc, dupa caz, conform normelor metodologice emise de Ministerul Finantelor in aplicarea acestei ordonante de urgenta.
    NORME
    22. In vederea intocmirii decontului de accize, platitorii de accize pentru produsele prevazute in anexele nr. 1 si nr. 2 la ordonanta vor conduce urmatoarele jurnale de evidenta:
    a) jurnalul de cumparari intocmit in cazul produselor pentru care este prevazuta deducerea accizelor, conform modelului din anexa nr. 4 la prezentele norme;
    b) jurnalul de vanzari, care va fi intocmit distinct pentru fiecare grupa de produse supusa accizelor.
    In acest jurnal vor fi evidentiate toate livrarile de produse catre terti, conform modelului din anexa nr. 5 la prezentele norme.
    Pentru evidentierea incasarilor din activitatea de jocuri de noroc se utilizeaza formularele redate in anexele nr. 10 - 17, impreuna cu instructiunile de completare a acestora. Pana la data de 28 februarie 1998, pentru evidenta incasarilor din jocuri de noroc, se vor adapta formularele prevazute in anexele la Hotararea Guvernului nr. 130/1997 si la Precizarile Ministerului Finantelor nr. 9634/1997.
    Incepand cu data de 1 ianuarie 1998, sumele datorate bugetului de stat drept accize si impozit la titeiul si la gazele naturale din productia interna se vor varsa de catre agentii economici astfel:
    a) in toate judetele si sectoarele municipiului Bucuresti in care functioneaza trezorerii ale statului, conturile sunt deschise la trezoreriile locale din cadrul perceptiilor, circumscriptiilor fiscale si administratiilor financiare in raza carora platitorii isi au sediul fiscal, si anume:
    - contul 20.12.1.02  "Accize"
    - contul 20.12.1.03  "Impozit la titeiul si gazele naturale din productia interna";
    b) in municipiul Bucuresti - sectoarele 2, 4, 5 si 6, precum si in judetul Ilfov, unde nu functioneaza trezorerii ale statului, conturile sunt deschise pe seama unitatilor fiscale in raza carora platitorii au sediul fiscal, la unitatile Bancii Comerciale Romane - S.A., si anume:
    - contul 60.12.x.02  "Accize"
    - contul 60.12.x.03  "Impozit la titeiul si gazele naturale din productia interna".
    Sumele reprezentand taxa pentru jocurile de noroc se varsa la bugetul de stat in contul 20170130, deschis la toate trezoreriile statului, iar pentru municipiul Bucuresti, in contul 601730, deschis la filialele Bancii Comerciale Romane - S.A. din municipiul Bucuresti, cu exceptia sectoarelor unde functioneaza trezorerii ale statului.
    Platile se efectueaza cu ordin de plata, tip trezorerie, care se completeaza cu toate elementele cuprinse in formular. In mod deosebit se va avea in vedere:
    - la pozitia "banca beneficiarului" se inscrie sucursala judeteana B.N.R., cont 51.000, respectiv sucursala municipiului Bucuresti a Bancii Comerciale Romane - S.A., cont 51 50;
    - la pozitia "beneficiar" se inscrie trezoreria municipiului (oras, perceptie) _ _ _ _ _ cont 20.12.1.02 pentru accize sau cont 20.12.1.03 pentru impozit la titeiul si gazele naturale din productia interna.
    Organele fiscale asigura evidenta nominala pe platitori a accizelor si impozitelor datorate si incasate potrivit normelor in vigoare.
    Evidentierea in contabilitate a accizelor calculate se efectueaza dupa cum urmeaza:
    a) pentru cazurile prevazute la art. 18 lit. a), lit. c) si lit. d) din ordonanta de urgenta:
    635 "Cheltuieli cu alte impozite, = 446 "Alte impozite, taxe si
        taxe si varsaminte asimilate"       varsaminte asimilate"
                                             - analitic distinct
    b) pentru cazul prevazut la art. 18 lit. b), accizele se includ in costul de achizitie al produselor din import si se inregistreaza in creditul contului 446 "Alte impozite, taxe si varsaminte asimilate" - analitic distinct.
    Pentru reflectarea in contabilitate a impozitelor prevazute la art. 24 din Ordonanta de urgenta nr. 82/1997, se efectueaza articolul contabil:
    635 "Cheltuieli cu alte impozite, = 446 "Alte impozite, taxe si
        taxe si varsaminte asimilate"        varsaminte asimilate"
                                              - analitic distinct
    Pentru societatile comerciale organizatoare de jocuri de noroc, reflectarea in contabilitate a taxelor datorate bugetului de stat, precum si a incasarii sumelor si acordarii premiilor se efectueaza dupa cum urmeaza:
    - taxa de 20%, calculata la baza de impozitare, si taxa pentru cazinouri:
    635 "Cheltuieli cu alte impozite, = 446 "Alte impozite, taxe si
        taxe si varsaminte asimilate"       varsaminte asimilate"
                                              - analitic distinct
    - incasarea sumelor in lei si in valuta:
    5311 "Casa in lei" = 708 "Venituri din activitati diverse"
                              - analitic "jocuri de noroc"
    5314 "Casa in valuta" = 708 "Venituri din activitati diverse"
                               - analitic "jocuri de noroc"
    - achitarea premiilor acordate jucatorilor:
    658 "Alte cheltuieli = 5311 "Casa in lei"
        de exploatare"
        - analitic " jocuri de noroc "
    658 "Alte cheltuieli = 5314 "Casa in valuta"
        de exploatare"
        - analitic "jocuri de noroc"
    ORDONANTA
    Art. 31
    Platitorii de accize, de impozit la titeiul si la gazele naturale din productia interna, precum si de taxe pentru jocurile de noroc, dupa caz, au obligatia sa depuna lunar, pana la data de 25 a lunii urmatoare, la organul fiscal teritorial, decontul de impunere, potrivit modelului din normele metodologice emise de Ministerul Finantelor.
    NORME
    23. Deconturile de impunere pentru accize, impozit la titei si gaze naturale, precum si pentru taxa pentru jocuri de noroc sunt cele prevazute in anexele nr. 18 - 20 la prezentele norme.
    Aceste deconturi se depun la organele fiscale teritoriale competente, in evidenta carora se afla platitorii.
    24. Prezentele norme metodologice se aplica incepand cu data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta nr. 82/1997, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 380 din 29 decembrie 1997.
    25. Cu aceeasi data isi inceteaza aplicabilitatea Normele metodologice nr. 5188/1993, emise de Ministerul Finantelor in aplicarea Legii nr. 42/1993 privind accizele la produsele din import si din tara, precum si impozitul la titeiul din productia interna si gazele naturale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si orice alte prevederi contrare.

    ANEXA 1

                               LISTA
produselor supuse accizelor, prevazute in anexa nr. 1 la Ordonanta de urgenta nr. 82/1997, pe pozitii si coduri tarifare
 ______________________________________________________________
|Nr. | Denumirea             |  UM    | Acciza | Cod           |
|crt.| produsului si a       |        | ECU/UM | tarifar       |
|    | grupei de produse     |        |        |               | |____|_______________________|________|________|_______________|
|A. Alcool etilic alimentar, |        |        |               |
|bauturi alcoolice si orice  |        |        |               |
|alte produse destinate      |        |        |               |
|industriei alimentare sau   |        |        |               |
|consumului, care contin     |        |        |               |
|alcool etilic alimentar     |        |        |               |
|____________________________|________|________|_______________|
| 1.|Alcool etilic alimentar;| hl     |  200   |ex. 13 02 19 30|
|   |bauturi alcoolice si    | alcool |        |(cu > 0,5% vol.|
|   |orice alte produse      | pur    |        |alcool etilic) |
|   |destinate industriei    |        |        |ex. 2008 (cu > |
|   |alimentare sau          |        |        |0,5% vol.      |
|   |consumului care contin  |        |        |alcool etilic) |
|   |alcool etilic alimentar,|        |        |21 06.90.20    |
|   |cu o concentratie mai   |        |        |ex. 22 03 00   |
|   |mare de 0,5% in volum;  |        |        |(cu > 10% vol. |
|   |vinuri, produse pe baza |        |        |alcool etilic) |
|   |de vin si produse pe    |        |        |ex. 22 04 (cu >|
|   |baza de distilat din vin|        |        |22% vol. alcool|
|   |cu o concentratie in    |        |        |etilic)        |
|   |alcool de peste 22% in  |        |        |ex. 22 05 (cu >|
|   |volum; coniac, armaniac |        |        |22% vol. alcool|
|   |si vinars               |        |        |etilic)        |
|   |                        |        |        |ex. 22 06 (cu >|
|   |                        |        |        |22% vol. alcool|
|   |                        |        |        |etilic)        |
|   |                        |        |        |22 07 10 00    |
|   |                        |        |        |22 08 20 12    |
|   |                        |        |        |22 08 20 14    |
|   |                        |        |        |22 08 20 27    |
|   |                        |        |        |ex. 22 08 20 29|
|   |                        |        |        |(cu > 22% vol. |
|   |                        |        |        |alcool etilic) |
|   |                        |        |        |ex. 22 08 20 40|
|   |                        |        |        |(cu > 22% vol. |
|   |                        |        |        |alcool etilic) |
|   |                        |        |        |22 08 20 62    |
|   |                        |        |        |22 08 20 64    |
|   |                        |        |        |22 08 20 87    |
|   |                        |        |        |ex. 22 08 20 89|
|   |                        |        |        |(cu > 22% vol. |
|   |                        |        |        |alcool etilic; |
|   |                        |        |        |vinars)        |
|   |                        |        |        |22 08 30       |
|   |                        |        |        |22 08 40       |
|   |                        |        |        |22 08 50       |
|   |                        |        |        |22 08 60       |
|   |                        |        |        |22 08 70       |
|   |                        |        |        |22 08 90 11    |
|   |                        |        |        |22 08 90 19    |
|   |                        |        |        |22 08 90 41    |
|   |                        |        |        |22 08 90 52    |
|   |                        |        |        |22 08 90 57    |
|   |                        |        |        |22 08 90 69    |
|   |                        |        |        |22 08 90 74    |
|   |                        |        |        |22 08 90 78    |
|   |                        |        |        |22 08 90 91    |
|   |                        |        |        |22 08 90 99    |
|   |                        |        |        |33 02 10 10    |
|___|________________________|________|________|_______________|
|2. | Bauturi alcoolice      | hl     |  150   |22 08 20 26    |
|   | naturale               | alcool |        |ex. 22 08 20 29|
|   |                        | pur    |        |(cu <= 22% vol.|
|   |                        |        |        |alcool etilic, |
|   |                        |        |        |altele decat   |
|   |                        |        |        |vinarsul)      |
|   |                        |        |        |ex. 22 08 20 40|
|   |                        |        |        |(cu <= 22% vol.|
|   |                        |        |        |alcool etilic, |
|   |                        |        |        |altele decat   |
|   |                        |        |        |vinarsul)      |
|   |                        |        |        |22 08 20 86    |
|   |                        |        |        |ex. 22 08 20 89|
|   |                        |        |        |(cu <= 22% vol.|
|   |                        |        |        |alcool etilic, |
|   |                        |        |        |altele decat   |
|   |                        |        |        |vinarsul)      |
|   |                        |        |        |22 08 90 33    |
|   |                        |        |        |22 08 90 38    |
|   |                        |        |        |22 08 90 45    |
|   |                        |        |        |22 08 90 48    |
|   |                        |        |        |22 08 90 71    |
|___|________________________|________|________|_______________|
|3. | Vinuri si produse pe   |        |        |               |
|   | baza de vin            |        |        |               |
|   |3.1 Vinuri nespumoase   | hl/1   |  0,60  |ex. 22 04 21   |
|   |                        |grad    |        |(cu <= 22% vol.|
|   |                        |alcoolic|        |alcool etilic  |
|   |                        |        |        |si cu < 2,5    |
|   |                        |        |        |bari presiune  |
|   |                        |        |        |in butelie)    |
|   |                        |        |        |ex. 22 04 29   |
|   |                        |        |        |(cu <= 22% vol.|
|   |                        |        |        |alcool etilic  |
|   |                        |        |        |si cu < 2,5    |
|   |                        |        |        |bari presiune  |
|   |                        |        |        |in butelie)    |
|   |                        |        |        |ex. 22 04 30   |
|   |                        |        |        |(0,5 < % vol.  |
|   |                        |        |        |alcool etilic  |
|   |                        |        |        |<= 22)         |
|   |3.2 Vinuri spumoase     | hl/1   |  1,00  |ex. 22 04 10   |
|   |                        |grad    |        |(cu <= 22% vol.|
|   |                        |alcoolic|        |alcool etilic  |
|   |                        |        |        |si cu < 3,5    |
|   |                        |        |        |bari presiune  |
|   |                        |        |        |in butelie)    |
|   |                        |        |        |ex. 22 04 21   |
|   |                        |        |        |(cu <= 22% vol.|
|   |                        |        |        |alcool etilic  |
|   |                        |        |        |si cu > 2,5    |
|   |                        |        |        |bari presiune) |
|   |                        |        |        |ex. 22 04 29   |
|   |                        |        |        |(cu <= 22% vol.|
|   |                        |        |        |alcool etilic  |
|   |                        |        |        |si cu > 2,5    |
|   |                        |        |        |bari presiune  |
|   |                        |        |        |in butelie)    |
|   |3.3 Vinuri spumante     | hl/1   |  3,00  |ex. 22 04 10   |
|   |                        |grad    |        |(cu <= 22% vol.|
|   |                        |alcoolic|        |alcool etilic  |
|   |                        |        |        |si cu >= 3,5   |
|   |                        |        |        |bari presiune  |
|   |                        |        |        |in butelie)    |
|   |3.4 Vermuturi si alte   | hl/1   |  2,50  |ex. 22 05 (cu  |
|   |produse pe baza de vin  |grad    |        |<= 22% vol.    |
|   |cu o concentratie in    |alcoolic|        |alcool etilic  |
|   |alcool de pana la 22%   |        |        |ex. 22 06 (cu  |
|   |inclusiv in volum       |        |        |<= 22% vol.    |
|   |                        |        |        |alcool etilic  |
|___|________________________|________|________|_______________|
| 4.| Bere                   | hl/1   |  1,60  |ex. 22 03 00   |
|   |                        |grad    |        |cu <= 10% vol. |
|   |                        |alcoolic|        |alcool etilic  |
|___|________________________|________|________|_______________|
|   |B. Produse din tutun    |        |        |               |
|___|________________________|________|________|_______________|
| 5.|Tigarete                | 1000   |4+20%   |24 02 20       |
|   |                        |tigarete|        |               |
|___|________________________|________|________|_______________|
| 6.|Tigari si tigari de foi | 1000   |   7    |24 02 10 00    |
|   |                        | tigari |        |               |
|___|________________________|________|________|_______________|
| 7.|Tutun destinat fumatului|  kg    |   15   |24 03 10       |
|   |                        |        |        |ex. 24 03 91 00|
|   |                        |        |        |(tutun destinat|
|   |                        |        |        |fumatului)     |
|   |                        |        |        |ex. 24 03 99 90|
|   |                        |        |        |(tutun destinat|
|   |                        |        |        |fumatului)     |    |___|________________________|________|________|_______________|
| 8.|Tutun de prizat si tutun|  kg    |   15   |24 03 99 10    |
|   |de mestecat             |        |        |               |
|___|________________________|________|________|_______________|
|   |C. Produse petroliere   |        |        |               |
|___|________________________|________|________|_______________|
| 9.|Benzina premium, regular| tona   |   65   |27 10 00 34    |
|   |si normala              |        |        |27 10 00 36    |
|___|________________________|________|________|_______________|
|10.|Benzina fara plumb      | tona   |   24   |27 10 00 27    |
|   |                        |        |        |27 10 00 29    |
|   |                        |        |        |27 10 00 32    |
|___|________________________|________|________|_______________|
|11.|Motorina auto           | tona   |   24   |ex. 27 10 00 66|
|   |(combustibil pentru     |        |        |(motorina auto |
|   |motoare Diesel)         |        |        |ex. 27 10 00 67|
|   |                        |        |        |(motorina auto)|
|   |                        |        |        |ex. 27 10 00 68|
|   |                        |        |        |(motorina auto)|
|___|________________________|________|________|_______________|

    NOTA:
    Cu prefixul "ex" au fost marcate situatiile in care din intreaga pozitie tarifara sau din intregul cod tarifar sunt supuse accizelor numai produsul sau grupa de produse mentionate.

    ANEXA 2

                              LISTA
taxelor speciale de consumatie (accize) pentru alte produse si grupe de produse din import si din tara pe coduri tarifare
 ________________________________________________________________
|Nr. |Denumirea produsului si a| Acciza      |  Cod tarifar      |
|crt.|grupei de produse        | %    ECU/UM |                   |
|____|_________________________|_____________|___________________|
| 0  |           1             | 2 |   3     |        4          |
|____|_________________________|___|_________|___________________|
| 1. |Cafea verde              | - | 900/tona| 09 01 11 00       |
|    |                         |   |         | 09 01 12 00       |
|____|_________________________|___|_________|___________________|
| 2. |Cafea prajita, inclusiv  | - |1200/tona| 09 01 21 00       |
|    |cafea cu inlocuitori     |   |         | 09 01 22 00       |
|    |                         |   |         | 09 01 90 90       |
|____|_________________________|___|_________|___________________|
| 3. |Cafea solubila, inclusiv | - |   5/kg  | 21 01 11          |
|    |amestecuri cu cafea      |   |         |ex. 210112         |
|    |solubila                 |   |         |(preparate cu      |
|    |                         |   |         |cafea solubila)    |
|____|_________________________|___|_________|___________________|
| 4. |Ape, ape minerale si ape | - |   2/hl  | 22 02 10 00       |
|    |gazoase, cu continut de  |   |         |                   |
|    |zahar sau alte produse de|   |         |                   |
|    |indulcit si substante    |   |         |                   |
|    |aromatizante             |   |         |                   |
|____|_________________________|___|_________|___________________|
| 5. |Confectii din blanuri    |50 |    -    |43 03 10 10        |
|    |naturale (cu exceptia    |   |         |ex. 43 03 10 90    |
|    |celor de iepure, oaie,   |   |         |(altele decat de   |
|    |capra)                   |   |         |iepure, oaie,      |
|    |                         |   |         |capra)             |
|    |                         |   |         |ex. 65 06 92 00    |
|    |                         |   |         |(altele decat de   |
|    |                         |   |         |iepure, oaie,      |
|    |                         |   |         |capra)             |
|____|_________________________|___|_________|___________________|
| 6. |Articole din cristal     |50 |    -    |ex. 70 09 91 00    |
|    |                         |   |         |(din cristal)      |
|    |                         |   |         |ex. 70 09 92 00    |
|    |                         |   |         |(din cristal)      |
|    |                         |   |         | 70 13 21          |
|    |                         |   |         | 70 13 31          |
|    |                         |   |         | 70 13 91          |
|    |                         |   |         |ex. 70 18 90       |
|    |                         |   |         |(din cristal)      |
|    |                         |   |         | 70 13 91          |
|    |                         |   |         |ex. 94 05 10 50    |
|    |                         |   |         |(din cristal)      |
|    |                         |   |         |ex. 94 05 20 50    |
|    |                         |   |         |(din cristal)      |
|    |                         |   |         |ex. 94 05 50 00    |
|    |                         |   |         |(din cristal)      |
|    |                         |   |         |ex. 94 05 91       |
|    |                         |   |         |(din cristal)      |
|____|_________________________|___|_________|___________________|
| 7. |Bijuterii din aur si/sau |20 |    -    |ex. 71 13 19 00    |
|    | platina, cu exceptia    |   |         |(din aur si/sau    |
|    | verighetelor            |   |         |platina cu exceptia|
|    |                         |   |         |verighetelor)      |
|____|_________________________|___|_________|___________________|
| 8. |Autoturisme si           |   |         |                   |
|    |autoturisme de teren     |   |         |                   |
|    |(inclusiv din import     |   |         |                   |
|    |rulate)                  |   |         |                   |
|    |a) echipate cu motor cu  |   |         |                   |
|    | benzina: |   |         |                   |
|    | - cu capacitatea        |   |         |                   |
|    |cilindrica sub 1601 cmc  |   |         |                   |
|    |   - cu grad normal de   | 1 |    -    |ex. 87 03 21       |
|    |poluare                  |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |de teren cu grad   |
|    |                         |   |         |normal de poluare) |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 22 19    |
|    |                         |   |         |(cu grad normal de |
|    |                         |   |         |poluare)           |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 22 90    |
|    |                         |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren cu grad      |
|    |                         |   |         |normal de poluare) |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 23 19    |
|    |                         |   |         |(sub 1601 cmc cu   |
|    |                         |   |         |grad normal de     |
|    |                         |   |         |poluare)           |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 23 90    |
|    |                         |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren sub 1601 cmc |
|    |                         |   |         |cu grad normal de  |
|    |                         |   |         |poluare)           |
|    |   - cu grad redus de    | 0 |    -    |ex. 87 03 21       |
|    |poluare                  |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren cu grad redus|
|    |                         |   |         |de poluare)        |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 22 19    |                |    |                         |   |         |(cu grad redus de  |
|    |                         |   |         |poluare)           |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 22 90    |
|    |                         |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren cu grad redus|
|    |                         |   |         |de poluare)        |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 23 19    |
|    |                         |   |         |(sub 1601 cmc cu   |
|    |                         |   |         |grad redus de      |
|    |                         |   |         |poluare)           |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 23 90    |
|    |                         |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren sub 1601 cmc |
|    |                         |   |         |cu grad redus de   |
|    |                         |   |         |poluare)           |
|    | - cu capacitatea        |   |         |                   |
|    |cilindrica intre 1601 si |   |         |                   |
|    |1800 cmc                 |   |         |                   |
|    |   - cu grad normal de   | 3 |    -    |ex. 87 03 23 19    |
|    |poluare                  |   |         |(intre 1601 cmc si |
|    |                         |   |         |1800 cmc cu grad   |
|    |                         |   |         |normal de poluare) |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 23 90    |
|    |                         |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren intre 1601   |
|    |                         |   |         |cmc si 1800 cmc cu |
|    |                         |   |         |grad normal de     |
|    |                         |   |         |poluare)           |
|    |   - cu grad redus de    |1,5|         |ex. 87 03 23 19    |
|    |poluare                  |   |         |(intre 1601 cmc si |
|    |                         |   |         |1800 cmc cu grad   |
|    |                         |   |         |redus de poluare)  |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 23 90    |
|    |                         |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren intre 1601   |
|    |                         |   |         |cmc si 1800 cmc cu |
|    |                         |   |         |grad redus de      |
|    |                         |   |         |poluare)           |
|    | - cu capacitate         |   |         |                   |
|    |cilindrica intre 1801 si |   |         |                   |
|    |2000 cmc                 |   |         |                   |
|    |   - cu grad normal de   | 6 |    -    |ex. 87 03 23 19    |
|    |poluare                  |   |         |(intre 1801 si 2000|
|    |                         |   |         |cmc cu grad normal |
|    |                         |   |         |de poluare)        |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 23 90    |
|    |                         |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren intre 1801 si|
|    |                         |   |         |2000 cmc cu grad   |
|    |                         |   |         |normal de poluare) |
|    |   - cu grad redus de    | 3 |    -    |ex. 87 03 23 19    |
|    |poluare                  |   |         |(intre 1801 si 2000|
|    |                         |   |         |cmc cu grad redus  |
|    |                         |   |         |de poluare)        |
|    |                         |   |         |ex. 87 02 23 90    |
|    |                         |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren intre 1801 si|
|    |                         |   |         |2000 cmc cu grad   |
|    |                         |   |         |redus de poluare)  |
|    | - cu capacitatea        |   |         |                   |
|    |cilindrica intre 2001 si |   |         |                   |
|    | 2500 cmc                |   |         |                   |
|    |   - cu grad normal de   | 12|    -    |ex. 87 03 23 19    |
|    |poluare                  |   |         |(intre 2001 si     |
|    |                         |   |         |2500 cmc cu grad   |
|    |                         |   |         |normal de poluare) |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 23 90    |
|    |                         |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren intre 2001 si|
|    |                         |   |         |2500 cmc cu grad   |
|    |                         |   |         |normal de poluare) |
|    |   - cu grad redus de    | 6 |    -    |ex. 87 03 23 19    |
|    |poluare                  |   |         |(intre 2001 si     |
|    |                         |   |         |2500 cmc cu grad   |
|    |                         |   |         |redus de poluare)  |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 23 90    |
|    |                         |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren intre 2001 si|
|    |                         |   |         |2500 cmc cu grad   |
|    |                         |   |         |redus de poluare)  |
|    | - cu capacitatea        |   |         |                   |
|    |cilindrica peste 2500 cmc|   |         |                   |
|    |   - cu grad normal de   |18 |         |ex. 87 03 23 19    |
|    |poluare                  |   |         |(peste 2500 cmc cu |
|    |                         |   |         |grad normal de     |
|    |                         |   |         |poluare)           |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 23 90    |
|    |                         |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren peste 2500   |
|    |                         |   |         |cmc cu grad normal |
|    |                         |   |         |de poluare)        |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 24 10    |
|    |                         |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren peste 3000   |
|    |                         |   |         |cmc cu grad normal |
|    |                         |   |         |de poluare)        |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 24 90    |
|    |                         |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren peste 3000   |
|    |                         |   |         |cmc cu grad normal |
|    |                         |   |         |de poluare)        |
|    |   - cu grad redus de    | 9 |    -    |ex. 87 03 23 19    |
|    |poluare                  |   |         |(peste 2500 cmc cu |
|    |                         |   |         |grad redus de      |
|    |                         |   |         |poluare)           |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 23 90    |
|    |                         |   |         |(peste 2500 cmc cu |
|    |                         |   |         |grad redus de      |
|    |                         |   |         |poluare            |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 24 10    |
|    |                         |   |         |autoturisme si     |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren cu grad redus|
|    |                         |   |         |de poluare)        |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 24 90    |
|    |                         |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren peste 3000   |
|    |                         |   |         |cmc cu grad redus  |
|    |                         |   |         |de poluare)        |
|    |b) echipate cu motor     |   |         |                   |
|    |Diesel                   |   |         |                   |
|    | - cu capacitatea        |   |         |                   |
|    |cilindrica sub 1600 cmc  |   |         |                   |
|    |   - cu grad normal de   | 1 |   -     |ex. 87 03 31 10    |
|    |poluare                  |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren cu grad      |
|    |                         |   |         |normal de poluare) |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 31 90    |
|    |                         |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren cu grad      |
|    |                         |   |         |normal de poluare) |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 32 19    |
|    |                         |   |         |(sub 1601 cmc cu   |
|    |                         |   |         |grad normal de     |
|    |                         |   |         |poluare)           |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 32 90    |
|    |                         |   |         |autoturisme si     |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren sub 1601 cmc |
|    |                         |   |         |cu grad normal de  |
|    |                         |   |         |poluare)           |
|    |   - cu grad redus de    | 0 |    -    | ex. 87 03 31 10   |
|    |poluare                  |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren cu grad redus|
|    |                         |   |         |de poluare)        |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 31 90    |
|    |                         |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren cu grad redus|
|    |                         |   |         |de poluare)        |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 32 19    |
|    |                         |   |         |(sub 1601 cmc cu   |
|    |                         |   |         |grad redus de      |
|    |                         |   |         |poluare)           |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 32 90    |
|    |                         |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren sub 1601 cmc |
|    |                         |   |         |cu grad redus de   |
|    |                         |   |         |poluare)           |
|    | - cu capacitatea        |   |         |                   |
|    |cilindrica intre 1601 si |   |         |                   |
|    |2000 cmc                 |   |         |                   |
|    |   - cu grad normal de   | 3 |    -    |ex. 87 03 32 19    |
|    |poluare                  |   |         |(intre 1601 si 2000|
|    |                         |   |         |cmc cu grad normal |
|    |                         |   |         |de poluare)        |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 32 90    |
|    |                         |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren intre 1601 si|
|    |                         |   |         |2000 cmc cu grad   |
|    |                         |   |         |normal de poluare) |
|    |   - cu grad redus de    |1,5|    -    |ex. 87 03 32 19    |
|    |poluare                  |   |         |(intre 1601 si 2000|
|    |                         |   |         |cmc cu grad redus  |
|    |                         |   |         |de poluare)        |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 32 90    |
|    |                         |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren intre 1601 si|
|    |                         |   |         |2000 cmc cu grad   |
|    |                         |   |         |redus de poluare)  |
|    | - cu capacitatea        |   |         |                   |
|    |cilindrica intre 2001 si |   |         |                   |
|    |2500 cmc                 |   |         |                   |
|    |   - cu grad normal de   | 6 |    -    |ex. 87 03 32 19    |
|    |poluare                  |   |         |(intre 2001 si 2500|
|    |                         |   |         |cmc cu grad normal |
|    |                         |   |         |de poluare)        |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 32 90    |
|    |                         |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren intre 2001 si|
|    |                         |   |         |2500 cmc cu grad   |
|    |                         |   |         |normal de poluare) |
|    |   - cu grad redus de    | 3 |    -    |ex. 87 03 32 19    |
|    |poluare                  |   |         |(intre 2001 si 2500|
|    |                         |   |         |cmc cu grad redus  |
|    |                         |   |         |de poluare)        |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 32 90    |
|    |                         |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren intre 2001 si|
|    |                         |   |         |2500 cmc cu grad   |
|    |                         |   |         |redus de poluare)  |
|    | - cu capacitatea        |   |         |                   |
|    |cilindrica intre 2501 si |   |         |                   |
|    |3100 cmc                 |   |         |                   |
|    |   - cu grad normal de   | 12|    -    |ex. 87 03 33 19    |
|    |                         |   |         |(intre 2501 si 3100|
|    |                         |   |         |cmc cu grad normal |
|    |                         |   |         |de poluare)        |
|    |                         |   |         |ex.87 03 33 90     |
|    |                         |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren intre 2501 si|
|    |                         |   |         |3100 cmc cu grad   |
|    |                         |   |         |normal de poluare) |
|    |   - cu grad redus de    | 6 |    -    |ex. 87 03 33 19    |
|    |poluare                  |   |         |(intre 2501 si 3100|
|    |                         |   |         |cmc cu grad redus  |
|    |                         |   |         |de poluare)        |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 33 90    |
|    |                         |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren cu grad redus|
|    |                         |   |         |de poluare)        |
|    | - cu capacitatea        |   |         |                   |
|    |cilindrica peste 3100 cmc|   |         |                   |
|    |   - cu grad normal de   | 18|    -    |ex. 87 03 33 19    |
|    |poluare                  |   |         |(peste 3100 cmc cu |
|    |                         |   |         |grad normal de     |
|    |                         |   |         |poluare)           |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 33 90    |
|    |                         |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren peste 3100   |
|    |                         |   |         |cmc cu grad normal |
|    |                         |   |         |de poluare)        |
|    |   - cu grad redus de    | 9 |   -     |ex. 87 03 33 19    |
|    |poluare                  |   |         |(peste 3100 cmc cu |
|    |                         |   |         |grad redus de      |
|    |                         |   |         |poluare)           |
|    |                         |   |         |ex. 87 03 33 90    |
|    |                         |   |         |(autoturisme si    |
|    |                         |   |         |autoturisme de     |
|    |                         |   |         |teren peste 3100   |
|    |                         |   |         |cmc cu grad redus  |
|    |                         |   |         |de poluare)        |
|____|_________________________|___|_________|___________________|
| 9. |Parfumuri, ape de colonie| 20|   -     | 33 03 00          |
|    |si ape de toaleta        |   |         |                   |
|____|_________________________|___|_________|___________________|
| 10.|Aparate video de         | 15|   -     | 85 21             |
|    |inregistrat sau de       |   |         |ex. 85 19 (combine |
|    |reprodus, chiar          |   |         |audio)             |
|    |incorporand un receptor  |   |         |ex. 85 20 (combine |
|    |de semnale videofonice;  |   |         |audio)             |
|    |combine audio            |   |         |ex. 85 27 (combine |
|    |                         |   |         |audio)             |
|____|_________________________|___|_________|___________________|
| 11.|Dublu radiocasetofoane   |15 |    -    |ex. 85 27 (dublu   |
|    |cu redare de pe banda    |   |         |radiocasetofoane cu|
|    |magnetica sau compact    |   |         |redare pe banda    |
|    |disc                     |   |         |magnetica sau      |
|    |                         |   |         |compact disc)      |
|____|_________________________|___|_________|___________________|
| 12.| Camera video            |15 |    -    | 85 25 40          |
|____|_________________________|___|_________|___________________|
| 13.| Cuptoare cu microunde   |15 |    -    | 85 16 50 00       |
|____|_________________________|___|_________|___________________|
| 14.| Aparate pentru          |15 |    -    | 85 25 20 91       |
|    |radiotelefonie celulara  |   |         |                   |
|    |(telefoane mobile)       |   |         |                   |
|____|_________________________|___|_________|___________________|
| 15.| Aparate pentru          |15 |     -   | 84 15 10 00       |
|    |conditionat aer, de      |   |         |                   |
|    |perete sau de ferestre,  |   |         |                   |
|    |formand un singur corp   |   |         |                   |
|____|_________________________|___|_________|___________________|

    NOTA:
    Cu prefixul "ex" au fost marcate situatiile in care din intreaga pozitie tarifara sau din intregul cod tarifar sunt supuse accizelor numai produsul sau grupa de produse mentionate.

    ANEXA 3

                               EXEMPLE
privind metodologia de calcul al accizelor pentru alcool si bauturi alcoolice

    I. Alcool etilic alimentar; bauturi alcoolice si orice alte produse destinate industriei alimentare sau consumului, care contin alcool etilic alimentar, cu o concentratie mai mare de 0,5% in volum; vinuri, produse pe baza de vin si produse pe baza de distilat de vin cu o concentratie in alcool de peste 22% in volum; coniac, armaniac si vinars
    A. IMPORT
    1) - Produse imbuteliate
    a) - alcool etilic alimentar ambalat in sticle cu capacitate de 0,50 l, cu taria alcoolica de 96% vol.
    Acciza             0,50 L x 96% x 200 ECU
    pentru o sticla = ----------------------- = 0,960 ECU
                                100
    b) - alcool etilic alimentar ambalat in sticle cu capacitate de 0,75 l , cu tarie alcoolica de 96% vol.
    Acciza            0,75 L x 96% x 200 ECU
    pentru o sticla = ----------------------- = 1,440 ECU
                                100
    c) - vodca ambalata in sticle cu capacitate de 0,33 l, cu tarie alcoolica de 40% vol.
    Acciza            0,33 L x 40% x 200 ECU
    pentru o sticla = ----------------------- = 0,264 ECU
                                100
    d) - lichior ambalat in sticle cu capacitate de 0,75 l, cu tarie alcoolica de 25% vol.
    Acciza            0,75 L x 25% x 200 ECU
    pentru o sticla = ----------------------- = 0,375 ECU
                                100
    e) - whisky ambalat in sticle cu capacitate de 0,70 l, cu tarie alcoolica de 43% vol.
    Acciza            0,70 L x 43% x 200 ECU
    pentru o sticla = ----------------------- = 0,602 ECU
                                100
    f) - coniac ambalat in sticle cu capacitate de 0,70 l, cu tarie alcoolica de 40% vol.
    Acciza            0,70 L x 40% x 200 ECU
    pentru o sticla = ----------------------- = 0,560 ECU
                                100
    2) Produse in vrac
    a) - importul a 10 000 l alcool etilic alimentar, cu taria alcoolica de 96,3% vol.
    Acciza            10000 L x 96,3% x 200 ECU
    pentru o sticla = ----------------------- = 19260 ECU
                                100
    b) - importul a 20000 l vodca cu tarie alcoolica 40% vol.
    Acciza            20000 L x 40% x 200 ECU
    pentru o sticla = ----------------------- = 16000 ECU
                                100
    c) - importul a 25000 l lichior cu tarie alcoolica de 25% vol.
    Acciza            25000 L x 25% x 200 ECU
    pentru o sticla = ----------------------- = 12500 ECU
                                100
    B. PRODUCTIE INTERNA
    1) Produse imbuteliate
    a) vinars imbuteliat in sticle de 0,70 l cu tarie alcoolica de 40% vol.
    Acciza            0,70 L x 40% x 200 ECU
    pentru o sticla = ----------------------- = 0,560 ECU
                                100
    b) - bitter imbuteliat in sticle de 1 litru, cu taria alcoolica de 25% vol.
    Acciza            1 L x 25% x 200 ECU
    pentru o sticla = ----------------------- = 0,500 ECU
                                100
    c) - sticle de vermut cu capacitate de 1 litru si tarie alcoolica de 17% vol.
    Acciza            1 L x 17% x 200 ECU
    pentru o sticla = ----------------------- = 0,425 ECU
                                100
    2) - Produse in vrac
    a) - 30000 l alcool etilic alimentar cu taria alcoolica de 96,2% vol.
    Acciza            30000 L x 96,2% x 200 ECU
    pentru o sticla = -------------------------- = 57720 ECU
                                100
    II. Bauturi alcoolice naturale
    1) - Produse imbuteliate
    - tuica sau rachiu natural imbuteliate in sticle de 1 litru cu tarie alcoolica de 30% vol.
    Acciza            1 L x 30% x 150 ECU
    pentru o sticla = ----------------------- = 0,450 ECU
                                100
    - tuica sau rachiu natural, imbuteliat in sticle de 0,50 l cu tarie alcoolica de 33% vol.
    Acciza            0,50 L x 33% x 150 ECU
    pentru o sticla = ----------------------- = 0,247 ECU
                                100
    2) - Produse in vrac
    - 12000 l tuica sau rachiu natural cu tarie alcoolica de 28% vol.
    Acciza            12000 L x 28% x 150 ECU
    pentru o sticla = ------------------------ = 5040 ECU
                                100
    III. Grupa " Vinuri si produse pe baza de vin"
    a) - sticle de vin nespumos cu capacitate de 0,70 l cu tarie alcoolica de 11,5% vol.
    Acciza            0,70 L x 11,5% x 0,60 ECU
    pentru o sticla = -------------------------- = 0,048 ECU
                                100
    b) - sticle de vin spumos cu capacitate de 0,70 l cu tarie alcoolica de 11% vol.
    c) - sticle de vin spumant, cu capacitate de 0,70 l si tarie alcoolica 12% vol.
    Acciza            0,70 L x 12% x 3 ECU
    pentru o sticla = -------------------------- = 0,252 ECU
                                100
    IV. Grupa" Bere"
    a) - Sticle de bere cu capacitate de 0,33 l si taria alcoolica de 4,5% vol.
    Acciza            0,33 L x 4,5% x 1,60 ECU
    pentru o sticla = -------------------------- = 0,024 ECU
                                100
    b) - Sticle de bere de 0,50 l, cu tarie alcoolica de 5% vol.
    Acciza            0,50 L x 5% x 1,60 ECU
    pentru o sticla = -------------------------- = 0,040 ECU
                                100
    c) - 20000 l bere vrac, cu tarie alcoolica de 4,5% vol.
    Acciza           20000 L x 4,5% x 1,60 ECU
    pentru o sticla = -------------------------- = 1440 ECU
                                100

    Nota:
    La calcularea accizelor in ECU, rezultatul subunitar va contine trei zecimale; a treia cifra a zecimalelor se va rotunji +/- in functie de marimea celei de a patra zecimale.

    ANEXA 4

    Denumirea agentului economic
    ..............................
    Sediul .......................
    Cod platitor de accize ........

                               JURNAL
                  PRIVIND CUMPARARILE DE MATERII PRIME
                           SUPUSE ACCIZELOR
                      luna ............. anul ........
 ______________________________________________________________________
|  A  |  B  | C   | D   |  E  |   F   |   G   |   H   |    I   |  J    |
|_____|_____|_____|_____|_____|_______|_______|_______|________|_______|
|  0  |  1  | 2   |   3 |  4  |   5   |   6   |   7   |    8   |   9   |
|_____|_____|_____|_____|_____|_______|_______|_______|________|_______|
|     |     |     |     |     |       |       |       |        |       |
|     |     |     |     |     |       |       |       |        |       |
|     |     |     |     |     |       |       |       |        |       |
|     |     |     |     |     |       |       |       |        |       |
|Total|     |     |     |     |       |       |       |        |       |
|_____|_____|_____|_____|_____|_______|_______|_______|________|_______|

    Director,                         Intocmit,
    Numele si prenumele               Numele si prenumele
    Semnatura                         Semnatura

    SEMNIFICATIA LITERELOR DIN COLOANELE DIN TABELUL DE MAI SUS:
    A = Nr. crt.
    B = Felul si data documentului
    C = Furnizor
    D = Denumirea produsului
    E = Cantitate
    F = UM
    G = Tarie alcoolica % vol.
    H = Valoare totala
    I = Acciza unitara
    J = Acciza totala cuprinsa in pretul de cumparare

    ANEXA 5

    Denumirea agentului economic
    .............................
    Sediul ......................
    Cod platitor de accize ......

                            JURNAL
                 PRIVIND VANZARILE DE PRODUSE FINITE
                        SUPUSE ACCIZELOR
                      luna ........ anul ............
 _______________________________________________________________________
|  A  |  B|  C  |   D    |  E  |   F   |   G   |    H   |   I   |  J    |
|_____|___|_____|________|_____|_______|_______|________|_______|_______|
|  0  | 1 |   2 |   3    |  4  |   5   |   6   |    7   |   8   |  9    |
|_____|___|_____|________|_____|_______|_______|________|_______|_______|
|     |   |     |        |     |       |       |        |       |       |
|     |   |     |        |     |       |       |        |       |       |
|     |   |     |        |     |       |       |        |       |       |
|     |   |     |        |     |       |       |        |       |       |
|Total|   |     |        |     |       |       |        |       |       |
|_____|___|_____|________|_____|_______|_______|________|_______|_______|

    Director,                         Intocmit,
    Numele si prenumele               Numele si prenumele
    Semnatura                         Semnatura

    SEMNIFICATIA LITERELOR DIN COLOANELE DIN TABELUL DE MAI SUS:
    A = Nr. crt.
    B = Felul si data documentului
    C = Beneficiar
    D = Denumirea produsului
    E = Cantitate
    F = UM
    G = Tarie alcoolica % vol.
    H = Valoare totala
    I = Acciza unitara
    J = Acciza totala

    ANEXA 6

    Denumirea agentului economic
    ............................
    Sediul .....................
    Cod platitor de accize .....

                 CERERE DE RESTITUIRE
a accizelor aferente produselor exportate
              pe luna ........... anul .......
 ____________________________________________________________________________
|     |    |     |     |     |   |     |     |     |     |    |    |    |    |
| A   | B  |  C  | D   |  E  | F |  G  |  H  |  I  |  J  |  K | L  | M  |  N |
|_____|____|_____|_____|_____|___|_____|_____|_____|_____|____|____|____|____|
| 0   | 1  |  2  |  3  |  4  | 5 |  6  |  7  |  8  |  9  | 10 | 11 | 12 | 13 |
|_____|____|_____|_____|_____|___|_____|_____|_____|_____|____|____|____|____|
|     |    |     |     |     |   |     |     |     |     |    |    |    |    |
|     |    |     |     |     |   |     |     |     |     |    |    |    |    |
|_____|____|_____|_____|_____|___|_____|_____|_____|_____|____|____|____|____|
|Total|    |     |     |     |   |     |     |     |     |    |    |    |    |
|_____|____|_____|_____|_____|___|_____|_____|_____|_____|____|____|____|____|

    Director,                       Intocmit,
    Numele si prenumele             Numele si prenumele
    Semnatura                       Semnatura

    SEMNIFICATIA LITERELOR DIN COLOANELE DIN TABELUL DE MAI SUS:
    A = Nr. crt.
    B = Nr. si data documentului de cumparare
    C = Furnizor
    D = Denumire produs
    E = Cantitate cumparata
    F = UM
    G = Valoare totala
    H = din care: acciza
    I = Nr. si data documentului de achitat a facturii de cumparare
    J = Nr. si data declaratiei vamale de exp.
    K = Nr. si data facturii ext.
    L = Denumirea beneficiar tara
    M = Cantitate livrata la exp.
    N = Valoare accizelor pentru care se solicita restituirea

    ANEXA 7

    Denumirea agentului economic
    ............................
    Sediul .....................
    Codul fiscal................

                            CERERE
de restituire a accizelor aferente produselor vandute in regim "duty free"
                   pe luna ........ anul .........
 __________________________________________________________________________
|  A  |  B   |  C  |   D    |  E  |   F   |   G   |    H   |   I   |  J    |
|_____|______|_____|________|_____|_______|_______|________|_______|_______|
|  0  | 1    |   2 |   3    |  4  |   5   |   6   |    7   |   8   |  9    |
|_____|______|_____|________|_____|_______|_______|________|_______|_______|
|     |      |     |        |     |       |       |        |       |       |
|     |      |     |        |     |       |       |        |       |       |
|     |      |     |        |     |       |       |        |       |       |
|_____|______|_____|________|_____|_______|_______|________|_______|_______|
|Total|      |     |        |     |       |       |        |       |       |
|_____|______|_____|________|_____|_______|_______|________|_______|_______|

        Conducator                          Intocmit
        unitate

    SEMNIFICATIA LITERELOR DIN COLOANELE DIN TABELUL DE MAI SUS:
    A = Nr. crt.
    B = Nr. si data documentului de cumparare
    C = Furnizor
    D = Denumire produs
    E = Cantitate cumparata
    F = UM
    G = Valoare totala
    H = Acciza totala
    I = Cantitate vanduta
    J = Acciza aferenta vanzarilor pentru care se solicita restituirea

    ANEXA 8

    Denumirea agentului economic
    ............................
    Sediul .....................
    Cod platitor de accize ......

                              CERERE
de restituire a accizelor aferente alcoolului utilizat in productia de
medicamente, alcool sanitar sau otet alimentar luna .......... anul .......
 _________________________________________________________________________
|    |       |     |      A       |       |       |       B       |       |
|    |       |     |--------------|       |       |---------------|       |
| C  |   D   |  E  |  F   |  G    |   H   |   I   |   J   |   K   |   L   |
|____|_______|_____|______|_______|_______|_______|_______|_______|_______|
| 0  |   1   |  2  |  3   |   4   |   5   |  6    |   7   |   8   |   9   |
|____|_______|_____|______|_______|_______|_______|_______|_______|_______|
|    |       |     |      |       |       |       |       |       |       |
|____|_______|_____|______|_______|_______|_______|_______|_______|_______|
|    |       |     |      |       |       |       |       |       |       |
|____|_______|_____|______|_______|_______|_______|_______|_______|_______|
|    |Total  |     |      |       |       |       |       |       |       |
|____|_______|_____|______|_______|_______|_______|_______|_______|_______|

        Director,                         Intocmit,
        Numele si prenumele               Numele si prenumele
        Semnatura                         Semnatura

    SEMNIFICATIA LITERELOR DIN COLOANELE DIN TABELUL DE MAI SUS:
    A = Cantitatea achizitionata
    B = Cantitate prelucrata
    C = Nr. crt.
    D = Nr./data documentului de cumparare
    E = Furnizor
    F = (litri)
    G = (tarie alcoolica % in vol.)
    H = Valoare totala
    I = Acciza totala
    J = (litri)
    K = (tarie alcoolica % in vol.)
    L = Acciza solicitata a fi restituita

    ANEXA 9

    ROMANIA
       MF
    MINISTERUL FINANTELOR

                    DECLARATIA DE INREGISTRARE
                  PENTRU PLATITORII DE ACCIZE SI
                     ALTE IMPOZITE INDIRECTE

    1. DATE DE IDENTIFICARE A PLATITORULUI:
    1.1. COD FISCAL |............|
    1.2. Denumirea platitorului |......................|
                                |......................|
    Adresa
    1.3. Judetul |................|
    1.4. Localitatea |.....................|
    1.5. Codul postal |..........|
    1.6. Strada, nr. etc. |...........................................|
    1.7. Telefon |...........| telex |...................|
         fax |...........|
    1.8. Numarul de inmatriculare la Registrul comertului |.................|
    2. FORMA DE PROPRIETATE: |...........................|
    3. FORMA JURIDICA: |............................|
    4. SECTORUL DE ACTIVITATE (se marcheaza cu x unul din sectoare):
    4.1. accize |.........|
    4.2. impozit la titei si gaze naturale din productia interna |........|
    4.3. jocuri de noroc |.........|
    5. CONTURI BANCARE:
     ____________________________________________________________
    |            Banca             |         Contul              |
    |______________________________|_____________________________|
    |______________________________|_____________________________|
    |______________________________|_____________________________|

     _____________________________________________________________
    |DECLAR CA CELE MENTIONATE MAI SUS SUNT ADEVARATE SI CORECTE  |
    | Numele persoanei care face declaratia                       |
    |_____________________________________________________________|
    | Titlul persoanei care face declaratia                       |
    |_____________________________________________________________|
    |   Semnatura ...................... Stampila                 |
    |   Data ..................                                   |
    |                            TALON 1                          |
    |_____________________________________________________________|

     ____________________________________________________________
    | SE COMPLETEAZA DE PERSONALUL ORGANULUI FISCAL              |
    | - COD PLATITOR DE ACCIZE SAU ALTE IMPOZITE INDIRECTE: |..| |
    | - Numar de inregistrare: |.........|                       |
    | - Data inregistrarii: ziua |...| luna |...| anul |....|    |
    | - Numele si prenumele persoanei care verifica:             |
    |                            TALON 2                         |
    |____________________________________________________________|

     ___________________________________________________________
    | SE DETASEAZA SI SE DA PERSOANEI CARE FACE DECLARATIA      |
    | Platitorul ............                                   |
    | a depus DECLARATIA DE INREGISTRARE                        |
    | pentru platitorii de impozite la ..................       |
    | Numar de inregistrare: |..............|                   |
    | Data inregistrarii: ziua |...| luna |...| anul |....|     |
    |___________________________________________________________|

    ANEXA 10
    Formular cu regim special

    ORGANIZATOR: Societatea Comerciala ..........
    DETINATOR SPATIU: Societatea Comerciala ...........
    Sala din: ..........................................

                     SITUATIA INCASARILOR ZILNICE
pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu castiguri (dolari SUA)
 ____________________________________________________________________
| A  |  B  |      C       |     D       |      E      |       F      |
|----|-----|--------------|-------------|-------------|--------------|
|    |     | I  | Ej | Ei | I | Ej | Ei | I | Ej | Ei | I  | Ej | Ei |
|____|_____|____|____|____|___|____|____|___|____|____|____|____|____|
| 0  |  1  | 2  |  3 | 4  | 5 | 6  | 7  | 8 | 9  | 10 | 11 | 12 | 13 |==> |____|_____|____|____|____|___|____|____|___|____|____|____|____|____|
| 1  |     |    |    |    |   |    |    |   |    |    |    |    |    |
|____|_____|____|____|____|___|____|____|___|____|____|____|____|____|
| 2  |     |    |    |    |   |    |    |   |    |    |    |    |    |
|____|_____|____|____|____|___|____|____|___|____|____|____|____|____|
| 3  |     |    |    |    |   |    |    |   |    |    |    |    |    |
|____|_____|____|____|____|___|____|____|___|____|____|____|____|____|
| 4  |     |    |    |    |   |    |    |   |    |    |    |    |    |
|____|_____|____|____|____|___|____|____|___|____|____|____|____|____|
| 5  |     |    |    |    |   |    |    |   |    |    |    |    |    |
|____|_____|____|____|____|___|____|____|___|____|____|____|____|____|
| 6  |     |    |    |    |   |    |    |   |    |    |    |    |    |
|____|_____|____|____|____|___|____|____|___|____|____|____|____|____|
| 7  |     |    |    |    |   |    |    |   |    |    |    |    |    |
|____|_____|____|____|____|___|____|____|___|____|____|____|____|____|
| 8  |     |    |    |    |   |    |    |   |    |    |    |    |    |
|____|_____|____|____|____|___|____|____|___|____|____|____|____|____|
| 9  |     |    |    |    |   |    |    |   |    |    |    |    |    |
|____|_____|____|____|____|___|____|____|___|____|____|____|____|____|
| 10 |     |    |    |    |   |    |    |   |    |    |    |    |    |
|____|_____|____|____|____|___|____|____|___|____|____|____|____|____|
|    |Total|    |    |    |   |    |    |   |    |    |    |    |    |
|____|_____|____|____|____|___|____|____|___|____|____|____|____|____|
____________________________________________________
  Sold      | Pret/     |         Incasari          |
 impulsuri  | impuls    |---------------------------|
 = 11-12-13 |   $       |    $    | curs  |  lei    |
____________|___________|_________|_______|_________|
    14      |     15    |16=14x15 |   17  |18=16x17 |
____________|___________|_________|_______|_________|
            |           |         |       |         |
____________|___________|_________|_______|_________|
            |           |         |       |         |
____________|___________|_________|_______|_________|
            |           |         |       |         |
____________|___________|_________|_______|_________|
            |           |         |       |         |
____________|___________|_________|_______|_________|
            |           |         |       |         |
____________|___________|_________|_______|_________|
            |           |         |       |         |
____________|___________|_________|_______|_________|
            |           |         |       |         |
____________|___________|_________|_______|_________|
            |           |         |       |         |
____________|___________|_________|_______|_________|
            |           |         |       |         |
____________|___________|_________|_______|_________|
            |           |         |       |         |
____________|___________|_________|_______|_________|
                           14-50-1 (USD)
    INTOCMIT,         VERIFICAT,
                                    TOTAL $    = LEI    din care:

   Numele ......    ..........   1 - Organizator ........ % = ... $ = ..... lei
   Functia .....    ..........   2 - Detinator spatiu ... % = ... $ = ..... lei
   Semnatura ...... ..........

    SEMNIFICATIA LITERELOR DIN TABELUL DE MAI SUS:
    A = Nr. crt.
    B = Seria masinii
    C = Indexul contoarelor la inceput (Si)
    D = Indexul contoarelor la sfarsit (Sf)
    E = Factor de multiplicare (F)
    F = Diferenta indexuri contoare (D) = [(Sf-Si)xF]

                          INSTRUCTIUNI
de completare a formularului "Situatia incasarilor zilnice pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu castiguri (dolari SUA)" [cod 14-50-1 (USD)]

    Formular format A4, cu regim special pentru activitatea de exploatare a masinilor electronice cu castiguri.
    Formularele se leaga intr-un registru de 100 file, care se snuruieste si se numeroteaza. Se inregistreaza de catre organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenta, sau de catre partea careia ii revine obligatia contractuala de efectuare a evidentei primare (in cazul contractelor de asociere) la organele fiscale locale in a caror raza teritoriala se desfasoara efectiv activitatea de exploatare a masinilor.
    Se intocmeste de catre organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenta sau de catre partea careia ii revine obligatia contractuala de efectuare a evidentei primare (in cazul contractelor de asociere) la locul de desfasurare a activitatii, conform art. 35 din H.G. nr. 130/1997.
    Se verifica si se vizeaza de catre organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenta sa desfasoare jocuri de noroc.
    Nu circula in afara, fiind document de inregistrare contabila primara, pe baza caruia se intocmeste registrul de casa.
    Se arhiveaza, dupa completarea registrului, de catre organizatorul de jocuri sau de catre aceea dintre parti care a facut si inregistrarea formularelor la organul fiscal, teritorial (in cazul contractelor de asociere) - la sediul acesteia.
    Modul de completare:
    Col. 0     = numarul de ordine in sala al aparatului
    Col. 1     = seria masinii, conform anexei la Licenta
    Col. 2(I)  = indexul la inceputul zilei - pentru contorul de intrari
    Col. 3(Ej) = indexul la inceputul zilei - pentru contorul de iesiri jetoane
    Col. 4(Ei) = indexul la inceputul zilei - pentru contorul de iesiri
                 impulsuri
    Col. 5(I)  = indexul la sfarsitul zilei - pentru contorul de intrari
    Col. 6(Ej) = indexul la sfarsitul zilei - pentru contorul de iesiri jetoane
    Col. 7(Ei) = indexul la sfarsitul zilei - pentru contorul de iesiri
                 impulsuri
    Col. 8     = factorul de multiplicare*) - contor de intrari
    Col. 9     = factorul de multiplicare*) - contor de iesiri jetoane
    Col. 10    = factorul de multiplicare*) - contor de iesiri impulsuri
    Col. 11    = rulaje in cursul zilei - intrari (col. 5 - col. 2) x col. 8
    Col. 12    = rulaje in cursul zilei - iesiri jetoane (col. 6 - col. 3) x
                 col. 9
    Col. 13    = rulaje in cursul zilei - iesiri impulsuri (col. 7 - col. 4) x
                 col. 10
    Col. 14    = sold impulsuri (col. 11 - col. 12 - col. 13)
    Col. 15    = pretul unui impuls in dolari SUA
    Col. 16    = incasari din exploatarea jocului in dolari SUA (col. 14 x
                 col. 15)
    Col. 18    = incasari din exploatarea jocului in lei (col. 16 x col. 17)
-------------
    *) Factorul de multiplicare este cel mentionat in dovada de verificare tehnica - pentru fiecare contor in parte.

    ANEXA 11
    Formular cu regim special

    ORGANIZATOR: Societatea Comerciala ..........................
    DETINATOR SPATIU: Societatea Comerciala .....................
    Sala din: ...................................................

                   SITUATIA INCASARILOR ZILNICE
pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu castiguri (lei)
_____________________________________________________________________
     | A   |      B       |     C       |      D      |       E      |
Nr.  |-----|--------------|-------------|-------------|--------------|
crt. |     | I  | Ej | Ei | I | Ej | Ei | I | Ej | Ei | I  | Ej | Ei |==>
_____|_____|____|____|____|___|____|____|___|____|____|____|____|____|
 0   |  1  | 2  | 3  | 4  | 5 | 6  | 7  | 8 | 9  | 10 | 11 | 12 | 13 |
_____|_____|____|____|____|___|____|____|___|____|____|____|____|____|
 1   |     |    |    |    |   |    |    |   |    |    |    |    |    |
_____|_____|____|____|____|___|____|____|___|____|____|____|____|____|
 2   |     |    |    |    |   |    |    |   |    |    |    |    |    |
_____|_____|____|____|____|___|____|____|___|____|____|____|____|____|
 3   |     |    |    |    |   |    |    |   |    |    |    |    |    |
_____|_____|____|____|____|___|____|____|___|____|____|____|____|____|
 4   |     |    |    |    |   |    |    |   |    |    |    |    |    |
_____|_____|____|____|____|___|____|____|___|____|____|____|____|____|
 5   |     |    |    |    |   |    |    |   |    |    |    |    |    |
_____|_____|____|____|____|___|____|____|___|____|____|____|____|____|
 6   |     |    |    |    |   |    |    |   |    |    |    |    |    |
_____|_____|____|____|____|___|____|____|___|____|____|____|____|____|
 7   |     |    |    |    |   |    |    |   |    |    |    |    |    |
_____|_____|____|____|____|___|____|____|___|____|____|____|____|____|
 8   |     |    |    |    |   |    |    |   |    |    |    |    |    |
_____|_____|____|____|____|___|____|____|___|____|____|____|____|____|
 9   |     |    |    |    |   |    |    |   |    |    |    |    |    |
_____|_____|____|____|____|___|____|____|___|____|____|____|____|____|
 10  |     |    |    |    |   |    |    |   |    |    |    |    |    |
_____|_____|____|____|____|___|____|____|___|____|____|____|____|____|
     |Total|    |    |    |   |    |    |   |    |    |    |    |    |
_____|_____|____|____|____|___|____|____|___|____|____|____|____|____|

___________________________________
  Sold      | Pret/     | Incasari |
 impulsuri  | impuls    |          |
------------|-----------|----------|
 = 11-12-13 |   lei     |   lei    |
____________|___________|__________|
    14      |     15    |16 = 14x15|
____________|___________|__________|
            |           |          |
____________|___________|__________|
            |           |          |
____________|___________|__________|
            |           |          |
____________|___________|__________|
            |           |          |
____________|___________|__________|
            |           |          |
____________|___________|__________|
            |           |          |
____________|___________|__________|
            |           |          |
____________|___________|__________|
            |           |          |
____________|___________|__________|
            |           |          |
____________|___________|__________|
            |           |          |
____________|___________|__________|
                      14-50-1 (LEI)

    INTOCMIT,         VERIFICAT,
                                   TOTAL     = LEI    din care:

    Numele ......     ..........   1 - Organizator ........%  = ........... lei
    Functia .....     ..........   2 - Detinator spatiu ...%  = ........... lei
    Semnatura ....... ..........

    SEMNIFICATIA LITERELOR DIN TABELUL DE MAI SUS:
    A = Seria masinii
    B = Indexul contoarelor la inceput (Si)
    C = Indexul contoarelor la sfarsit (Sf)
    D = Factor de multiplicare (F)
    E = Diferenta indexuri contoare (D) = [(Sf-Si)xF]

                            INSTRUCTIUNI
de completare a formularului "Situatia incasarilor zilnice pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu castiguri (lei)" [cod 14-50-1 (LEI)]

    Formular format A4, cu regim special pentru activitatea de exploatare a masinilor electronice cu castiguri.
    Formularele se leaga intr-un registru de 100 file, care se snuruieste si se numeroteaza. Se inregistreaza de catre organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenta, sau de catre partea careia ii revine obligatia contractuala de efectuare a evidentei primare (in cazul contractelor de asociere) la organele fiscale locale in a caror raza teritoriala se desfasoara efectiv activitatea de exploatare a masinilor.
    Se intocmeste de catre organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenta, sau de catre partea careia ii revine obligatia contractuala de efectuare a evidentei primare (in cazul contractelor de asociere) la locul de desfasurare a activitatii, conform art. 35 din H.G. nr. 130/1997.
    Se verifica si se vizeaza de catre organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenta sa desfasoare jocuri de noroc.
    Nu circula in afara, fiind document de inregistrare contabila primara, pe baza caruia se intocmeste registrul de casa.
    Se arhiveaza, dupa completarea registrului, de catre organizatorul de jocuri sau de catre aceea dintre parti care a facut si inregistrarea formularelor la organul fiscal teritorial (in cazul contractelor de asociere) - la sediul acesteia.
    Modul de completare:
    Col. 0        = numarul de ordine in sala al aparatului
    Col. 1        = seria masinii, conform anexei la Licenta
    Col. 2(I)  = indexul la inceputul zilei - pentru contorul de intrari
    Col. 3(Ej)    = indexul la inceputul zilei - pentru contorul de iesiri
                    jetoane
    Col. 4(Ei)    = indexul la inceputul zilei - pentru contorul de iesiri
                    impulsuri
    Col. 5(I)  = indexul la sfarsitul zilei - pentru contorul de intrari
    Col. 6(Ej)    = indexul la sfarsitul zilei - pentru contorul de iesiri
                    jetoane
    Col. 7(Ei)    = indexul la sfarsitul zilei - pentru contorul de iesiri
                    impulsuri
    Col. 8     = factorul de multiplicare*) - contor de intrari
    Col. 9     = factorul de multiplicare*) - contor de iesiri jetoane
    Col. 10    = factorul de multiplicare*) - contor de iesiri impulsuri
    Col. 11    = rulaje in cursul zilei - intrari (col. 5 - col. 2) x col. 8
    Col. 12    = rulaje in cursul zilei - iesiri jetoane (col. 6 - col. 3) x
                 col. 9
    Col. 13    = rulaje in cursul zilei - iesiri impulsuri (col. 7 - col. 4) x
                 col. 10
    Col. 14    = sold impulsuri (col. 11 - col. 12 - col. 13)
    Col. 15    = pretul unui impuls in dolari SUA
    Col. 16    = incasari din exploatarea jocului in lei (col. 14 x col. 15)
------------
    *) Factorul de multiplicare este cel mentionat in dovada de verificare tehnica - pentru fiecare contor in parte.

    ANEXA 12
    Formular cu regim special

    ORGANIZATOR: Societatea Comerciala .............................
    DETINATOR SPATIU: Societatea Comerciala .........................
    Sala din: ......................................

                 SITUATIA INCASARILOR PE LUNA .......... ANUL .......
pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu castiguri (lei si/sau dolari SUA) pentru masina seria ................
 ____________________________________________________
|Ziua |    Indexul      |   Indexul     |Incasari    |
|     |contoarelor la   |contoarelor la |            |
|     |inceput (Si)     |sfarsit (Sf)   |            |
|_____|_________________|_______________|____________|
|     | I   | Ej |  Ei  | I | Ej |  Ei  | $   | lei  |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
|  0  | 1   |  2 |  3   | 4 |  5 |  6   |  7  |  8   |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 1   |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 2   |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 3   |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 4   |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 5   |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 6   |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 7   |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 8   |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 9   |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 10  |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 11  |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 12  |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 13  |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 14  |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 15  |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 16  |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 17  |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 18  |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 19  |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 20  |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 21  |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 22  |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 23  |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 24  |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 25  |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 26  |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 27  |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 28  |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 29  |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 30  |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
| 31  |     |    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
|     |Total|    |      |   |    |      |     |      |
|_____|_____|____|______|___|____|______|_____|______|
                                       14-50-1/a

    ORGANIZATOR                 DETINATOR SPATIU

    Intocmit ................   ......................
    Delegat  ................   ......................
    Vizat:
    Director ................   Director .............
    Contabil-sef ............   Contabil-sef ............

                         INSTRUCTIUNI
de completare a formularului "Situatia incasarilor pe luna ........ anul ..... pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu castiguri pentru masina seria .........." ( cod 14-50-1/a)

    Formular format A4, cu regim special, pentru activitatea de exploatare a masinilor electronice cu castiguri.
    Formularele se leaga in registre de 99 file (33 x 3 exemplare), care se snuruiesc si se numeroteaza. Se inregistreaza de catre organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenta, la organul fiscal teritorial in a carui raza se afla sediul organizatorului.
    Serveste la centralizarea incasarilor din exploatarea masinilor electronice cu castiguri.
    Se intocmeste lunar, pentru fiecare masina in parte, pe baza datelor din "Situatia incasarilor zilnice pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu castiguri" (cod 14-50-1). Se intocmeste de catre delegatii organizatorului de jocuri si detinatorului de spatiu si se vizeaza de conducerea acestora.
    Se intocmeste in trei exemplare, cate unul pentru organizatorul de jocuri si pentru detinatorul spatiului, al treilea ramanand la cotorul registrului.
    Exemplarele 1 si 2 se arhiveaza in compartimentele de contabilitate ale partenerilor, ca anexa la nota contabila, iar exemplarul 3 ramane la cotorul registrului, arhivandu-se de catre organizatorul jocurilor de noroc.
    Modul de completare:
    Col. 0     = ziua din luna calendaristica pentru care se intocmeste situatia
    Col. 1(I)  = indexul din prima zi a lunii - pentru contorul de intrari
    Col. 2(Ej) = indexul din prima zi a lunii - pentru contorul de iesiri
                 jetoane
    Col. 3(Ei) = indexul din prima zi a lunii - pentru contorul de iesiri
                 impulsuri
    Col. 4(I)  = indexul la sfarsitul ultimei zile a lunii - pentru contorul
                 de intrari
    Col. 5(Ej) = indexul la sfarsitul ultimei zile a lunii - pentru contorul
                 de iesiri jetoane
    Col. 6(Ei) = indexul la sfarsitul ultimei zile a lunii - pentru contorul
                 de iesiri impulsuri
    Col. 7     = incasari din exploatarea jocului in luna de raportare, in
                 dolari SUA; se preiau sumele aferente din formularul
                 cod 14-50-1(USD) col. 16; nu se completeaza in cazul masinilor care opereaza in lei
    Col. 8     = incasari din exploatarea jocului in luna de raportare, in
                 lei;
                 se preiau sumele aferente din formularul cod 14-50-1(USD),
                 col. 18 (in cazul masinilor care opereaza in valuta) sau din formularul 14-50-1(Lei), col. 16 (in cazul masinilor care opereaza in lei)

    ANEXA 13
    Formular cu regim special

    ORGANIZATOR: Societatea Comerciala ......................
    DETINATOR SPATIU: Societatea Comerciala .................
    Sala din: ........................

                           RECAPITULATIA
            INCASARILOR PE LUNA .............. ANUL .......
pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu castiguri (lei si/sau dolari SUA)
 ________________________________________________________
| Nr. |Seria  |Indexul       |Indexul        |Incasari   |
|crt. |masinii|contoarelor la|contoarelor    |           |
|     |       |inceput (Si)  |la sfarsit (Sf)|           |
|_____|_______|______________|_______________|___________|
|     |       | I | Ej  | Ei | I  | Ej |  Ei | $  | lei  |
|_____|_______|___|_____|____|____|____|_____|____|______|
| 0   | 1     | 2 |  3  | 4  | 5  | 6  |  7  | 8  |  9   |
|_____|_______|___|___ _|____|____|____|_____|____|______|
| 1   |       |   |     |    |    |    |     |    |      |
|_____|_______|___|_____|____|____|____|_____|____|______|
| 2   |       |   |     |    |    |    |     |    |      |
|_____|_______|___|_____|____|____|____|_____|____|______|
| 3   |       |   |     |    |    |    |     |    |      |
|_____|_______|___|_____|____|____|____|_____|____|______|
| 4   |       |   |     |    |    |    |     |    |      |
|_____|_______|___|_____|____|____|____|_____|____|______|
| 5   |       |   |     |    |    |    |     |    |      |
|_____|_______|___|_____|____|____|____|_____|____|______|
| 6   |       |   |     |    |    |    |     |    |      |
|_____|_______|___|_____|____|____|____|_____|____|______|
| 7   |       |   |     |    |    |    |     |    |      |
|_____|_______|___|_____|____|____|____|_____|____|______|
| 8   |       |   |     |    |    |    |     |    |      |
|_____|_______|___|_____|____|____|____|_____|____|______|
| 9   |       |   |     |    |    |    |     |    |      |
|_____|_______|___|_____|____|____|____|_____|____|______|
| 10  |       |   |     |    |    |    |     |    |      |
|_____|_______|___|_____|____|____|____|_____|____|______|
| 11  |       |   |     |    |    |    |     |    |      |
|_____|_______|___|_____|____|____|____|_____|____|______|
| 12  |       |   |     |    |    |    |     |    |      |
|_____|_______|___|_____|____|____|____|_____|____|______|
| 13  |       |   |     |    |    |    |     |    |      |
|_____|_______|___|_____|____|____|____|_____|____|______|
| 14  |       |   |     |    |    |    |     |    |      |
|_____|_______|___|_____|____|____|____|_____|____|______|
| 15  |       |   |     |    |    |    |     |    |      |
|_____|_______|___|_____|____|____|____|_____|____|______|
|     |Total  |   |     |    |    |    |     |    |      |
|_____|_______|___|_____|____|____|____|_____|____|______|
                                             14-15-1/b
        TOTAL $ ....... = LEI ....... din care:
        1 - Organizator ........ % = ...... $ = ......... lei
        2 - Detinator spatiu ...... % = ....... $ = ....... lei
        TAXA 20% DATORATA) = .......... $ = .............. lei

    ORGANIZATOR                   DETINATOR SPATIU

    Intocmit ..............       ....................
    Delegat ...............       ....................

    Vizat:
    Director ..............       Director ............

    Contabil-sef .............    Contabil-sef ...............

                        INSTRUCTIUNI
de completare a formularului "Recapitulatia incasarilor pe luna ....... anul ...... pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu castiguri (lei si/sau dolari SUA)" (cod 14-50-1/b)

    Formular format A4, cu regim special, pentru activitatea de exploatare a masinilor electronice cu castiguri.
    Formularele se leaga in registre de 99 file (33 x 3 exemplare), care se snuruiesc si se numeroteaza. Se inregistreaza de catre organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenta, la organul fiscal teritorial in a carui raza se afla sediul organizatorului.
    Serveste la centralizarea incasarilor din exploatarea masinilor electronice cu castiguri si la determinarea taxei pentru jocurile de noroc.
    Se intocmeste lunar, pe baza datelor din "Situatia incasarilor pe luna ..... anul ...... pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu castiguri (lei si dolari SUA) pentru masina seria "(cod 14-50-1/a). Se intocmeste de catre delegatii organizatorului de jocuri si detinatorului de spatiu si se vizeaza de conducerea acestora.
    Se intocmeste in trei exemplare, cate unul pentru organizatorul de jocuri si pentru detinatorul spatiului, al treilea ramanand la cotorul registrului.
    Exemplarele 1 si 2 se arhiveaza in compartimentele de contabilitate ale partenerilor, ca anexa la nota contabila, iar exemplarul 3 ramane la cotorul registrului, arhivandu-se de catre organizatorul jocurilor de noroc.
    Modul de completare:
    Col. 1     = numarul de ordine in sala al masinii
    Col. 2(I)  = indexul din prima zi a lunii - pentru contorul de intrari
    Col. 3(Ej) = indexul din prima zi a lunii - pentru contorul de iesiri
                 jetoane
    Col. 4(Ei) = indexul din prima zi a lunii - pentru contorul de iesiri
                 impulsuri
    Col. 5(I)  = indexul la sfarsitul ultimei zile a lunii - pentru contorul
                 de intrari
    Col. 6(Ej) = indexul la sfarsitul ultimei zile a lunii - pentru contorul
                 de iesiri jetoane
    Col. 7(Ei) = indexul la sfarsitul ultimei zile a lunii - pentru contorul
                 de iesiri impulsuri
    Col. 8     = incasari din exploatarea jocului in luna de raportare, in
                 dolari SUA; se preia totalul lunar determinat in formularul cod 14-50-1/a col. 7; nu se completeaza in cazul masinilor care opereaza in lei
    Col. 9     = incasari din exploatarea jocului in luna de raportare, in
                 lei; se preia totalul lunar determinat in formularul cod 14-50-1/a col. 8

    ANEXA 14
    Formular cu regim special

    ORGANIZATOR ............
    DATA ..................

                       SITUATIA
incasarilor zilnice la sala de bingo ............

 1. Incasari din vanzarea cartoanelor:
  ____________________________________________
 |NR. | CARTOANE         | NUMARUL | VALOAREA |
 |CRT.|                  |         |          |
 |____|__________________|_________|__________|
 |  0 |      1           |     2   |     3    |
 |____|__________________|_________|__________|
 |1.1 | Cartoane de      |         |          |
 |    |  500 lei         |         |          |
 |1.2 | Cartoane de      |         |          |
 |    | 1.000 lei        |         |          |
 |1.3 | Cartoane de      |         |          |
 |    | 1.500 lei        |         |          |
 |1.4 | Cartoane de      |         |          |
 |    | 2.000 lei        |         |          |
 |1.5 | Cartoane de      |         |          |
 |    | 3.000 lei        |         |          |
 |1.6 | Cartoane de      |         |          |
 |    | 5.000 lei        |         |          |
 |1.7 | Cartoane de      |         |          |
 |    | 10.000 lei       |         |          |
 |1.8 | Cartoane de      |         |          |
 |    |  ....... lei     |         |          |
 |1.9 | Cartoane de      |         |          |
 |    | ....... lei      |         |          |
 |1.10| Cartoane de      |         |          |
 |    | ....... lei      |         |          |
 |1.11| Cartoane         |         |          |
 |    | nule - total     |         |          |
 |____|__________________|_________|__________|
 |1.12|TOTAL VANZARI:    |         |          |
 |    |(rd.1.1 + .......+|         |          |
 |    |rd.1.10 - rd.1.11)|         |          |
 |____|__________________|_________|__________|

 2. Premiile acordate:
  ____________________________________________
 |2.1 | Premii de linie  |         |          |
 |2.2 | Premii de bingo  |         |          |
 |2.3 | Premii de bingo  |         |          |
 |    | acumulat         |         |          |
 |2.4 | Premii speciale  |         |          |
 |____|__________________|_________|__________|
 |2.5 |TOTAL PREMII      |         |          |
 |    |ACORDATE: (rd.2.1+|         |          |
 |    |.......+rd.2.4)   |         |          |
 |____|__________________|_________|__________|
  ____________________________________________
 | 3. | TOTAL INCASARI   |         |          |
 |    |(rd. 1.12-rd.2.5) |         |          |
 |____|__________________|_________|__________|
                                  14-50-2
     DIRECTOR,           CASIER,

                      INSTRUCTIUNI
de completare a formularului "Situatia incasarilor zilnice la sala de bingo ............" (cod 14-50-2)

    In baza raportului zilnic de gestiune a jocurilor, prevazut in Hotararea Guvernului nr. 130/1997 din 18 aprilie 1997, se intocmeste situatia incasarilor zilnice de la sala de bingo, de catre casier. Formularele se leaga in registre de 100 file (50 x 2 exemplare) care trebuie sa fie vizate de catre organul fiscal teritorial in a carui raza se situeaza spatiul in care se desfasoara jocurile.
    Situatiile zilnice se intocmesc in doua exemplare, din care un exemplar ramane la casierul general - anexat la cotorul registrului - iar un exemplar merge la compartimentul de contabilitate.
    Situatiile zilnice vor fi inregistrate in registrul de casa de catre casierul general. Toate documentele se vor indosaria la actele de casa, care vor fi pastrate conform normelor legale in vigoare.
    Modul de completare a formularului:
rd. 1.1 - 1.10 (col. 2) - numarul de cartoane de valoarea mentionata,
                          vandute pentru jocurile din ziua respectiva;
rd. 1.1 - 1.10 (col. 3) - valoarea cartoanelor vandute pentru jocurile din
                          ziua respectiva;
rd. 1.11 (col. 2)       - totalul cantitativ al cartoanelor ramase nevandute
                          pentru jocurile din ziua respectiva si anulate;
rd. 1.11 (col. 3)       - totalul valoric al cartoanelor ramase nevandute
                          pentru jocurile din ziua respectiva si anulate;
rd. 1.12 (col. 2)       - se determina prin insumarea tuturor cartoanelor
                          puse in vanzare si deducerea celor ramase
                          nevandute (cantitativ) pentru jocurile desfasurate
                          in ziua respectiva;
rd. 1.12 (col. 3)       - se determina prin insumarea tuturor cartoanelor
                          puse in vanzare si deducerea celor ramase
                          nevandute (valoric) pentru jocurile desfasurate in
                          ziua respectiva;
rd. 2.1 - 2.4 (col. 2)  - numarul premiilor efectiv acordate la jocurile
                          desfasurate in ziua respectiva;
rd. 2.1 - 2.4 (col. 3)  - valoarea premiilor efectiv acordate la jocurile
                          desfasurate in ziua respectiva - reflectate la
                          rubrica "plati" in registrul de casa.

    ANEXA 14. a
    Formular cu regim special

    ORGANIZATOR .............
    DATA ....................

                             SITUATIA
incasarilor din organizarea de loterii, tombole si alte jocuri transmise prin retelele de televiziune precum si din organizarea de pariuri de orice fel

  1. Incasari din vanzarea biletelor de participare:
 _____________________________________________
|NR. |VALOAREA UNITARA A | NUMARUL | VALOAREA |
|CRT.|BILETELOR VANDUTE  |         |          |
|____|___________________|_________|__________|
| 0  |        1          |    2    |    3     |
|____|___________________|_________|__________|
|1.1 |Bilete de ..... lei|         |          |
|1.2 |Bilete de ..... lei|         |          |
|1.3 |Bilete de ..... lei|         |          |
|1.4 |Bilete de ..... lei|         |          |
|1.5 |Bilete de ..... lei|         |          |
|1.6 |Bilete de ..... lei|         |          |
|1.7 |Bilete de ..... lei|         |          |
|1.8 |Bilete de ..... lei|         |          |
|____|___________________|_________|__________|
|1.9 | TOTAL VANZARI:    |         |          |
|    | (rd. 1.1+ ... +   |         |          |
|    | +rd. 1.8)         |         |          |
|____|___________________|_________|__________|

 2. Premiile acordate:
 ______________________________________________
|    | FEL PREMIU  | VALOARE | NUMAR | VALOARE |
|    |             | UNITARA | PREMII|         |
|____|_____________|_________|_______|_________|
|2.1 | ............|         |       |         |
|2.2 | ............|         |       |         |
|2.3 | ............|         |       |         |
|2.4 | ............|         |       |         |
|____|_____________|_________|_______|_________|
|2.5 |TOTAL PREMII |         |       |         |
|    |ACORDATE:    |         |       |         |
|    |(rd. 2.1+...+|         |       |         |
|    |+ rd. 2.4)   |         |       |         |
|____|_____________|_________|_______|_________|
 ______________________________________________
| 3. |TOTAL INCASARI |                         |
|    |(rd. 1.9 -     |                         |
|    | - rd. 2.5)    |                         |
|____|_______________|_________________________|
                               14-50-2.1

    DIRECTOR,                   CASIER,

                          INSTRUCTIUNI
de completare a formularului "Situatia incasarilor din organizarea de loterii, tombole si alte jocuri transmise prin retelele de televiziune precum si din organizarea de pariuri de orice fel" (cod 14-50-2.1)

    Se intocmeste de catre casier ori de cate ori se organizeaza astfel de jocuri. Formularele se leaga in registre de 100 file (50 x 2 exemplare) care trebuie sa fie vizate de catre organul fiscal teritorial in a carui raza se situeaza spatiul in care se desfasoara jocurile.
    Situatiile zilnice se intocmesc in doua exemplare, din care un exemplar ramane la casierul general - anexat la cotorul registrului - iar un exemplar merge la compartimentul de contabilitate.
    Situatiile zilnice vor fi intocmite pe baza datelor inregistrate in registrul de casa, de catre casierul general. Documentele se vor indosaria la actele de casa, care vor fi pastrate conform normelor legale in vigoare.
    Modul de completare a formularului:
rd. 1.1-1.8 (col. 2)  - numarul de bilete de participare de valoarea
                        mentionata, vandute pentru jocurile din ziua
                        respectiva; nu se completeaza in cazul organizarii
                        de pariuri;
rd. 1.1-1.8 (col. 3)  - valoarea biletelor de participare vandute pentru
                        jocurile din ziua respectiva; nu se completeaza in
                        cazul organizarii de pariuri;
rd. 1.9 (col. 2)      - se determina prin insumarea tuturor biletelor de
                        participare puse in vanzare (cantitativ) pentru
                        jocurile desfasurate in ziua respectiva;
rd. 1.9 (col. 3)      - se determina prin insumarea tuturor biletelor de
                        participare puse in vanzare (valoric) pentru
                        jocurile desfasurate in ziua respectiva;
rd. 2.1-2.4 (col. 3)  - valoarea unitara a premiilor efectiv acordate la
                        jocurile desfasurate in ziua respectiva;
rd. 2.1-2.4 (col. 4)  - numarul premiilor efectiv acordate la jocurile
                        desfasurate in ziua respectiva;
rd. 2.1-2.4 (col. 5)  - valoarea premiilor efectiv acordate la jocurile
                        desfasurate in ziua respectiva - reflectate la
                        rubrica "plati" in registrul de casa.

    ANEXA 15
    Formular cu regim special

    ORGANIZATOR ...............
    DATA ......................

                      SITUATIA
incasarilor lunare la sala de bingo ...........

 1. Incasari din vanzarea cartoanelor:
 __________________________________
| NR.|   INDICATOR   |  VALOAREA   |
|CRT.|               |             |
|____|_______________|_____________|
| 1  | TOTAL VANZARI |             |
|____|_______________|_____________|

 2. Premiile acordate:
 __________________________________
| NR.|   INDICATOR   |  VALOAREA   |
|CRT.|               |             |
|____|_______________|_____________|
|2.1 |Premii de linie|             |
|2.2 |Premii de bingo|             |
|2.3 |Premii de bingo|             |
|    |acumulat       |             |
|2.4 |Premii speciale|             |
|____|_______________|_____________|
|2.5 |TOTAL PREMII   |             |
|    |ACORDATE:      |             |
|    |(rd. 2.1+ ... +|             |
|    |rd. 2.4)       |             |
|____|_______________|_____________|
 __________________________________
| 3. |TOTAL INCASARI |             |
|    |(rd. 1 -       |             |
|    | rd. 2.5)      |             |
|____|_______________|_____________|
                        14-50-2/a

       DIRECTOR,          CASIER,

                         INSTRUCTIUNI
de completare a formularului "Situatia incasarilor lunare la sala de bingo ........." (cod 14-50-2/a)

    Se intocmeste in trei exemplare, de catre casierul general, intr-un registru de evidenta de 99 file (33x3 exemplare) care trebuie snuruit, numerotat si vizat de catre organul fiscal teritorial in a carui raza se situeaza spatiul in care se desfasoara jocurile.
    Se intocmeste pe baza situatiilor zilnice (formular cod 14-50-2). Din cele trei exemplare, un exemplar revine organizatorului de jocuri de noroc autorizat pe baza de licenta, al doilea exemplar ramane posesorului de spatiu, iar al treilea ramane anexat la cotorul registrului.
    Serveste la calcularea taxei pentru jocurile de noroc.
    Modul de completare a formularului:
rd. 1         - valoarea cartoanelor vandute pentru jocurile din ziua
                respectiva; se cumuleaza totalurile zilnice ale vanzarilor
                din "situatiile zilnice..." (formular cod 14-50-2, rd.1.12,
                col. 3)
rd. 2.1-2.4   - se totalizeaza valorile inscrise in "situatiile zilnice "
                (formular cod 14-50-2, rd.2.1-2.4, col. 3).

    ANEXA 15. a
    Formular cu regim special

    ORGANIZATOR ...............
    DATA ......................

                           SITUATIA LUNARA
a incasarilor din organizarea de loterii, tombole si alte jocuri transmise prin retelele de televiziune precum si din organizarea de pariuri de orice fel

 1.Incasari din vanzarea cartoanelor:
 __________________________________
| NR.|   INDICATOR   |  VALOAREA   |
|CRT.|               |             |
|____|_______________|_____________|
| 1  | TOTAL VANZARI |             |
|____|_______________|_____________|

 2. Premiile acordate:
 _________________________________
|    | FEL PREMIU  | VALOARE      |
|____|_____________|______________|
|2.1 | ............|              |
|2.2 | ............|              |
|2.3 | ............|              |
|2.4 | ............|              |
|____|_____________|______________|
|2.5 |TOTAL PREMII |              |
|    |ACORDATE:    |              |
|    |(rd. 2.1+...+|              |
|    | rd. 2.4)    |              |
|____|_____________|______________|
 _________________________________
| 3. |TOTAL INCASARI |            |
|    |(rd. 1.9 -     |            |
|    | - rd. 2.5)    |            |
|____|_______________|____________|
                      14-50-2.1/a

    DIRECTOR,                   CASIER,

                           INSTRUCTIUNI
de completare a formularului "Situatia lunara a incasarilor din organizarea de loterii, tombole si alte jocuri transmise prin retelele de televiziune precum si din organizarea de pariuri de orice fel" (cod 14-50-2.1/a)

    Se intocmeste in trei exemplare, de catre casierul general, intr-un registru de evidenta de 99 file (33x3 exemplare) care trebuie snuruit, numerotat si vizat de catre organul fiscal teritorial in a carui raza se situeaza spatiul in care se desfasoara jocurile.
    Se intocmeste pe baza situatiilor zilnice (formular cod 14-50-2.1). Din cele trei exemplare, un exemplar revine organizatorului de jocuri de noroc autorizat pe baza de licenta, al doilea exemplar ramane posesorului de spatiu, iar al treilea ramane anexat la cotorul registrului.
    Serveste la calcularea taxei pentru jocurile de noroc.
    Modul de completare a formularului:
rd. 1       - valoarea biletelor de participare vandute pentru jocurile
              organizate in luna respectiva; se cumuleaza totalurile zilnice
              ale vanzarilor din "situatiile zilnice..." (formular cod
              14-50-2.1, rd.1.9.col. 3)
rd. 2.1-2.4 - se totalizeaza valorile inscrise in "situatiile zilnice..."
              (formular cod 14-50-2.1, rd.2.1-2.4, col. 5).

    ANEXA 16
    Formular cu regim special

    ORGANIZATOR:
    Societatea Comerciala ...................
    Data: .....................

                      SITUATIA ZILNICA
a incasarilor la mesele de joc
 ___________________________________________________________________________
|Masa de|Contravaloarea|Contravaloarea|Diferenta   |Numerar   |Total        |
| joc   |jetoanelor la |jetoanelor la |            |          |incasari     |
|       |inceputul     |sfarsitul     |            |          |             |
|       |jocului       |jocului       |            |          |             |
|       |______________|______________|____________|__________|_____________|
|       |valuta | lei  |valuta | lei  |valuta| lei |valuta|lei|valuta| lei  |
|       |(USD)  |      |(USD)  |      |(USD) |     | (USD)|   |(USD) |      |
|_______|_______|______|_______|______|______|_____|______|___|______|______|
|  1    |   2   |   3  |   4   |   5  |6=4-2 |7=5-3|   8  | 9 |10=6+8|11=7+9|
|_______|_______|______|_______|______|______|_____|______|___|______|______|
|       |       |      |       |      |      |     |      |   |      |      |
|_______|_______|______|_______|______|______|_____|______|___|______|______|
|       |       |      |       |      |      |     |      |   |      |      |
|_______|_______|______|_______|______|______|_____|______|___|______|______|
|       |       |      |       |      |      |     |      |   |      |      |
|_______|_______|______|_______|______|______|_____|______|___|______|______|
|       |       |      |       |      |      |     |      |   |      |      |
|_______|_______|______|_______|______|______|_____|______|___|______|______|
|       |       |      |       |      |      |     |      |   |      |      |
|_______|_______|______|_______|______|______|_____|______|___|______|______|
|       |       |      |       |      |      |     |      |   |      |      |
|_______|_______|______|_______|______|______|_____|______|___|______|______|
|       |       |      |       |      |      |     |      |   |      |      |
|_______|_______|______|_______|______|______|_____|______|___|______|______|
|       |       |      |       |      |      |     |      |   |      |      |
|_______|_______|______|_______|______|______|_____|______|___|______|______|
| TOTAL |       |      |       |      |      |     |      |   |      |      |
|  ZI   |       |      |       |      |      |     |      |   |      |      |
|_______|_______|______|_______|______|______|_____|______|___|______|______|
                                                                14-50-3
    Curs: 1 USD = .......... lei

          DIRECTOR,           CONTABIL-SEF,               CASIER,

                            INSTRUCTIUNI
privind completarea formularului "Situatia zilnica a incasarilor la mesele de joc" (cod 14-50-3) pentru activitatea de cazinou

    Formular format A4, cu regim special, specific activitatii de cazinou. Serveste ca document de inregistrare in contabilitate a incasarilor de la mesele de joc.
    Se intocmeste zilnic, de catre compartimentul de contabilitate, pe baza documentelor primare de inchidere a jocurilor.
    Nu circula, fiind document de inregistrare contabila.
    Se arhiveaza in compartimentul contabilitate, impreuna cu documentele justificative si cu notele contabile.
    Modul de intocmire:
    Col. 1   = tipul si numarul mesei de joc exploatate. De exemplu: AR 1 =
               masa
               de ruleta 1; BJ 1 = masa Black-Jack 1 etc.
    Col. 2   = valoarea jetoanelor (chips) la deschiderea jocurilor in
               dolari
               SUA, atunci cand operarea se face in valuta; in cazul operarii in lei, se completeaza cu 0 (zero).
    Col. 3   = valoarea jetoanelor (chips) la deschiderea jocurilor in lei;
               cand se opereaza in valuta (dolari SUA), suma reprezinta transformarea valutei in lei, la cursul de schimb al B.N.R. din ziua respectiva (Col. 2 x cursul B.N.R. al dolarului SUA din ziua respectiva).
    Col. 4   = valoarea jetoanelor (chips) la inchiderea jocurilor in valuta
               (dolari SUA); cand se opereaza in lei, coloana se completeaza cu 0 (zero).
    Col. 5   = valoarea jetoanelor (chips) la inchiderea jocurilor in lei;
               cand se opereaza in valuta (dolari SUA), coloana se completeaza cu suma reprezentand Col. 4 x cursul de schimb al B.N.R. al dolarului SUA din ziua respectiva.
    Col. 6   = diferenta dintre valoarea in valuta a jetoanelor (chips) la
               deschidere si valoarea in valuta a jetoanelor (chips) la
               inchidere.
    Col. 7   = idem coloana 6, exprimat in lei.
    Col. 8   = suma in valuta, numerar, aflata la masa de joc; in cazul
               operarii in lei, se completeaza cu 0 (zero).
    Col. 9   = suma in lei, numerar, aflata la masa de joc; in cazul
               operarii in valuta, se transforma Col. 8 in lei, la cursul de schimb al B.N.R. al dolarului SUA din ziua respectiva.
    Col. 10  = total incasari in valuta (Col. 6 + Col. 8); in cazul operarii
               in lei, se completeaza cu 0 (zero).
    Col. 11  = total incasari in lei (Col. 7 + Col. 9) in cazul operarii in
               valuta, se completeaza cu suma reprezentand transformarea sumei in valuta din Col. 10 la cursul de schimb al B.N.R., al dolarului SUA din ziua respectiva.

    ANEXA 17
    Formular cu regim special

    ORGANIZATOR:
    Societatea Comerciala ....................

                   CENTRALIZATORUL INCASARILOR
la mesele de joc pe luna ......... anul .......
 ____________________________________________________
| Ziua | Incasari     | Plati premii | Total incasari|
|      |______________|______________|_______________|
|      | valuta | lei | valuta | lei | valuta | lei  |
|      | (USD)  |     | (USD)  |     | (USD)  |      |
|______|________|_____|________|_____|________|______|
|  1   |    2   |  3  |    4   |  5  | 6=2-4  |7=3-5 |
|______|________|_____|________|_____|________|______|
|      |        |     |        |     |        |      |
|______|________|_____|________|_____|________|______|
|      |        |     |        |     |        |      |
|______|________|_____|________|_____|________|______|
|      |        |     |        |     |        |      |
|______|________|_____|________|_____|________|______|
|      |        |     |        |     |        |      |
|______|________|_____|________|_____|________|______|
|      |        |     |        |     |        |      |
|______|________|_____|________|_____|________|______|
|      |        |     |        |     |        |      |
|______|________|_____|________|_____|________|______|
|      |        |     |        |     |        |      |
|______|________|_____|________|_____|________|______|
|TOTAL |        |     |        |     |        |      |
| ZI   |        |     |        |     |        |      |
|______|________|_____|________|_____|________|______|
                                            14-50-3/a
    Curs: 1 USD = .......... lei

    DIRECTOR,           CONTABIL-SEF,               CASIER,

                          INSTRUCTIUNI
de completare a formularului "Centralizatorul incasarilor la mesele de joc pe luna ......... anul ......."(cod 14-50-3/a)

    Formular format A4, cu regim special, specific activitatii de cazinou.
    1. Serveste la:
    - stabilirea bazei de impozitare a incasarilor din activitatea de cazinou;
    - inregistrarea in contabilitate a veniturilor si cheltuielilor de exploatare a meselor de joc;
    2. Se intocmeste in compartimentul financiar-contabil, in doua exemplare:
    - un exemplar se arhiveaza la nota contabila;
    - un exemplar se arhiveaza intr-un dosar separat, in cadrul compartimentului.
    Col. 1 = ziua de desfasurare a jocurilor
    Col. 2 = incasari in valuta (dolari SUA); in cazul operarii in valuta,
    atunci cand rezultatul a fost pozitiv, suma se preia din formularul: "Situatia zilnica a incasarilor", randul "Total"- coloana 10.
    Col. 3 = idem col. 2, in lei; suma se ia din formularul "Situatia zilnica a incasarilor", randul "Total" - col. 11.
    Col. 4 = plati premii in valuta (dolari SUA); in cazul operarii in dolari SUA, atunci cand rezultatul zilei a fost negativ (pierdere), randul "Total" - col. 10.
    Col. 5 = idem col. 4, in lei, randul "Total" - col. 11.
    Col. 6 = incasari in valuta, cumulat de la inceputul lunii.
    Exemplu: la data de 5 ale lunii, se cumuleaza incasarile in valuta (dolari SUA)
    - Col. 2 pentru zilele de 1, 2, 3, 4 si 5 ale lunii, din care se scad zilele cu minus din perioada respectiva.
    Col. 7 = idem col. 6, in lei.
    Randul "Total" = Rand de control
    Total col. 2 - Total col. 4 = Total col. 6
    Total col. 3 - Total col. 5 = Total col. 7
    3. Nu circula, fiind document de inregistrare contabila.

    ANEXA 18
    Formular
    ........
    ........

    Denumirea agentului economic
    .................................
    Sediul ..........................
    Cod platitor de accize ..........

                         DECONT
de acciza pe luna ........... anul .........

 I. PENTRU PRODUSELE SUPUSE ACCIZELOR IN SUMA FIXA
 _____________________________________________________________________
| Nr. | Denumirea produsului      Cantitate     UM    Acciza    Total |
| crt.| si a grupei de produse    livrata sau         unitara  acciza |
|     |                           importata           ECU/UM  datorata|
|_____|_______________________________________________________________|
|      A. Alcool etilic alimentar,                                    |
|      bauturi alcoolice si orice                                     |
|      alte produse destinate                                         |
|      industriei alimentare sau                                      |
|      consumului care contin                                         |
|      alcool etilic alimentar                                        |
|  1.  a) Alcool etilic alimentar                                     |
|      b) bauturi alcoolice                                           |
|      c) alte produse destinate                                      |
|      industriei alimentare sau                                      |
|      consumului, care contin                                        |
|      alcool etilic alimentar,                                       |
|      cu concentratie mai mare                                       |
|      de 0,5% in volum                                               |
|      d) vinuri, produse pe baza                                     |
|      de vin si produse pe baza                                      |
|      de distilat din vin, cu o                                      |
|      concentratie in alcool de                                      |
|      peste 22% in volum; coniac,                                    |
|      armaniac si vinars                                             |
|_____________________________________________________________________|
| 2.   Bauturi alcoolice naturale                                     |
|_____________________________________________________________________|
| 3.   Vinuri si produse pe baza                                      |
|      de vin                                                         |
|_____________________________________________________________________|
| 3.1  Vinuri nespumoase                                              |
|_____________________________________________________________________|
| 3.2  Vinuri spumoase                                                |
|_____________________________________________________________________|
| 3.3  Vin spumant                                                    |
|_____________________________________________________________________|
| 3.4  Vermuturi si alte produse                                      |
|      pe baza de vin cu                                              |
|      o concentratie in                                              |
|      alcool de pana la                                              |
|      22% inclusiv in volum                                          |
|_____________________________________________________________________|
| 4.  Bere                                                            |
|_____________________________________________________________________|
|     B. Produse din tutun                                            |
| 5.  Tigarete*)                                                      |
|_____________________________________________________________________|
| 6.  Tigari si tigari de foi                                         |
|_____________________________________________________________________|
| 7.  Tutun destinat fumatului                                        |
|_____________________________________________________________________|
| 8.  Tutun de prizat si tutun                                        |
|     de mestecat                                                     |
|_____________________________________________________________________|
|     C. Produse petroliere                                           |
| 9.  Benzina premium, regular                                        |
|     si normala                                                      |
|_____________________________________________________________________|
| 10. Benzina fara plumb                                              |
|_____________________________________________________________________|
| 11. Motorina auto (combustibil pentru                               |
|     motoare Diesel)                                                 |
|_____________________________________________________________________|
|     PRODUSE DIN ANEXA NR. 2                                         |
|     LA O.U.G. nr. 82/1997                                           |
|     de la poz. 1 la poz. 4                                          |
| 12. Cafea verde                                                     |
|_____________________________________________________________________|
| 13. Cafea prajita, inclusiv                                         |
|     cafea cu inlocuitori                                            |
|_____________________________________________________________________|
| 14. Cafea solubila, inclusiv                                        |
|     amestecuri cu cafea solubila                                    |
|_____________________________________________________________________|
| 15. Ape, ape minerale si ape                                        |
|     gazoase, cu continut de                                         |
|     zahar sau alte produse de                                       |
|     indulcit si substante                                           |
|     aromatizante                                                    |
|_____________________________________________________________________|

 II. PENTRU PRODUSELE SUPUSE ACCIZELOR AD VALOREM
 __________________________________________________________________
|Nr.  Denumirea       Contravaloarea     Valoarea  Acciza  Total   |
|crt. produsului      bunurilor livrate, in vama   unitara acciza  |
|     si a grupei     exclusiv accizele  plus taxe   %     datorata|
|     de produse                         vamale si                 |
|                                        alte taxe                 |
|                                        speciale                  |
|__________________________________________________________________|
| 0       1                  2               3        4       5    |
|__________________________________________________________________|
|   Pentru produsele                                               |
|   din anexa nr. 2 la                                             |
|   O.U.G. nr. 82/1997,                                            |
|   de la poz. 5 la                                                |
|   poz. 15                                                        |
|1. Confectii din blanuri                                          |
|   naturale (cu exceptia                                          |
|   celor de iepure,                                               |
|   oaie, capra)                                                   |
|__________________________________________________________________|
|2. Articole din cristal                                           |
|__________________________________________________________________|
|3. Bijuterii din aur                                              |
|   si/sau platina, cu                                             |
|   exceptia verighetelor                                          |
|__________________________________________________________________|
|4. Autoturisme si                                                 |
|   autoturisme de teren                                           |
|   (inclusiv din import rulate)                                   |
|   a) echipate cu motor                                           |
|   cu benzina                                                     |
|   - cu capacitatea                                               |
|   cilindrica sub 1600 cmc                                        |
|       - cu grad normal de poluare                                |
|       - cu grad redus de poluare                                 |
|   - cu capacitatea cilindrica                                    |
|   intre 1601 si 1800 cmc                                         |
|       - cu grad normal de poluare                                |
|       - cu grad redus de poluare                                 |
|   - cu capacitatea cilindrica                                    |
|   intre 1801 si 2000 cmc                                         |
|       - cu grad normal de poluare                                |
|       - cu grad redus de poluare                                 |
|   - cu capacitatea cilindrica                                    |
|   intre 2001 si 2500 cmc                                         |
|       - cu grad normal de poluare                                |
|       - cu grad redus de poluare                                 |
|   - cu capacitatea cilindrica                                    |
|   peste 2500 cmc                                                 |
|       - cu grad normal de poluare                                |
|       - cu grad redus de poluare                                 |
|   b) echipate cu motor DIESEL                                    |
|   - cu capacitatea cilindrica                                    |
|   sub 1601 cmc                                                   |
|       - cu grad normal de poluare                                |
|       - cu grad redus de poluare                                 |
|   - cu capacitatea cilindrica                                    |
|   intre 1601 si 2000 cmc                                         |
|       - cu grad normal de poluare                                |
|       - cu grad redus de poluare                                 |
|   - cu capacitatea cilindrica                                    |
|   intre 2001 si 2500 cmc                                         |
|       - cu grad normal de poluare                                |
|       - cu grad redus de poluare                                 |
|   - cu capacitatea cilindrica                                    |
|   intre 2501 si 3100 cmc                                         |
|       - cu grad normal de poluare                                |
|       - cu grad redus de poluare                                 |
|   - cu capacitatea cilindrica                                    |
|   peste 3100 cmc                                                 |
|       - cu grad normal de poluare                                |
|       - cu grad redus de poluare                                 |
|__________________________________________________________________|
|5. Parfumuri, ape de colonie                                      |
|   si ape de toaleta                                              |
|__________________________________________________________________|
|6. Aparate video de inregistrat                                   |
|   sau de reprodus, chiar                                         |
|   incorporand un receptor                                        |
|   de semnale videofonice;                                        |
|   combine audio                                                  |
|__________________________________________________________________|
|7. Dublu radiocasetofoane                                         |
|   cu redare de pe banda                                          |
|   magnetica sau compact disc                                     |
|__________________________________________________________________|
|8. Camera video                                                   |
|__________________________________________________________________|
|9. Cuptoare cu microunde                                          |
|__________________________________________________________________|
|10. Aparate pentru                                                |
|    radiotelefonie celulara                                       |
|    (telefoane mobile)                                            |
|__________________________________________________________________|
|11. Aparate pentru conditionat                                    |
|    aer, de perete sau de                                         |
|    ferestre, formand un                                          |
|    singur corp                                                   |
|__________________________________________________________________|
|              Total                                               |
|__________________________________________________________________|
    *) In cazul tigaretelor, valoarea accizei totale datorata va include si valoarea aferenta accizei calculata in cota procentuala
__________________________________________________________________________
Suma efectiv           Diferenta de               Numarul si data
platita ........       varsat ...........         ordinului
                                                  de plata .........

                                       Organul fiscal ..............
                                       Codul fiscal ................
                                       Depunere: zi .... luna .... an ...
                                       Primit ...........................

Declar ca informatiile
din acest decont sunt
corecte
Numele .................
Prenumele ..................
Functia .......................
Semnatura .....................

Stampila

    ANEXA 19

    Denumirea agentului economic .................
    Sediul .......................................
    Cod platitor de impozit ......................

                            DECONT
privind calculul si virarea la bugetul statului a impozitului la titeiul si gazele naturale din productia interna luna ........ anul ........

 Denumire produs: titei/gaze        - lei -
 ___________________________________________
|         Explicatii             |  Impozit |
|________________________________|__________|
| 1. Impozitul datorat pentru    |          |
|    perioada raportata          |          |
|________________________________|__________|
| 2. Impozitul varsat la termenul|          |
|    de plata pentru perioada    |          |
|    raportata                   |          |
|________________________________|__________|
|3. Diferenta de varsat          |          |
|   (rd.1 - rd.2)                |          |
|________________________________|__________|
|4. Diferenta de compensat       |          |
|   (rd.2 - rd.1)                |          |
|________________________________|__________|

    Diferenta a fost varsata prin documentul ...... nr. .... din data ......

            Director,               Contabil-sef,

    ANEXA 20

    Denumirea agentului economic
    ............................
    Sediul .....................
    Cod platitor de impozit .......................

                            DECONT
privind taxa pentru jocuri de noroc luna ......... anul ............

                                     - lei -
 ___________________________________________
|         Explicatii             |  Impozit |
|________________________________|__________|
| 1. Taxa datorata pentru        |          |
|    perioada raportata          |          |
|________________________________|__________|
| 2. Taxa varsata la termenul    |          |
|    de plata pentru perioada    |          |
|    raportata                   |          |
|________________________________|__________|
|3. Diferenta de varsat          |          |
|   (rd.1 - rd.2)                |          |
|________________________________|__________|
|4. Diferenta de compensat       |          |
|   (rd.2 - rd.1)                |          |
|________________________________|__________|

   Diferenta a fost varsata prin documentul ...... nr. ... din data .........

            Director,               Contabil sef,



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 95/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 95 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 95/1998
Ordin 2577 1998
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 82/1997 privind regimul accizelor si al altor impozite indirecte, aprobata si modificata prin Legea nr. 196/1998, cu modificarile si completarile ulterioare
Ordin 2206 1998
pentru aprobarea modelului si a continutului formularului "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat"
Ordin 2048 1998
pentru completarea normelor metodologice aprobate prin Ordinul ministrului finantelor nr. 1.925/1998
Ordin 1925 1998
pentru aprobarea Normelor metodologice de modificare si completare a Normelor metodologice privind tehnica de calcul si formularistica necesare pentru accize si alte taxe indirecte, pentru impozitul la titeiul si gazele naturale din productia interna si taxa pentru jocurile de noroc, precum si modul de realizare a regimului de supraveghere fiscala
Hotărârea 588 1998
privind instituirea regimului de supraveghere fiscala a productiei interne, importului, circulatiei si comercializarii alcoolului si a bauturilor alcoolice
Ordin 1531 1998
pentru completarea normelor metodologice emise in aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 82/1997 privind regimul accizelor si al altor taxe indirecte, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor nr. 95/1998
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu