E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 2577 din 17 decembrie 1998

pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 82/1997 privind regimul accizelor si al altor impozite indirecte, aprobata si modificata prin Legea nr. 196/1998, cu modificarile si completarile ulterioare

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 510 din 29 decembrie 1998


SmartCity3


    Ministrul finantelor,
    avand in vedere prevederile Hotararii Guvernului nr. 447/1997 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor, cu modificarile si completarile ulterioare,
    in temeiul art. 36 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 82/1997 privind regimul accizelor si al altor impozite indirecte, aprobata si modificata prin Legea nr. 196/1998, cu modificarile si completarile ulterioare, emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Normele metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 82/1997 privind regimul accizelor si al altor impozite indirecte, aprobata si modificata prin Legea nr. 196/1998, cu modificarile si completarile ulterioare, anexa la prezentul ordin.
    Art. 2
    La data intrarii in vigoare a prevederilor prezentului ordin isi inceteaza aplicabilitatea:
    - Ordinul ministrului finantelor nr. 95/1998, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 62 bis din 11 februarie 1998;
    - Ordinul ministrului finantelor nr. 1.531/1998, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 291 din 7 august 1998;
    - Ordinul ministrului finantelor nr. 1.925/1998, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 386 din 12 octombrie 1998;
    - Ordinul ministrului finantelor nr. 2.048/1998, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 443 din 20 noiembrie 1998.
    Art. 3
    Directia generala legislatie impozite indirecte va lua masuri pentru aducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                              Ministrul finantelor,
                              Decebal Traian Remes,


    ANEXA 1

    MINISTERUL FINANTELOR

                            NORME METODOLOGICE
de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 82/1997 privind regimul accizelor si al altor impozite indirecte, aprobata si modificata prin Legea nr. 196/1998, cu modificarile si completarile ulterioare

    In temeiul art. 36 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 82/1997 privind regimul accizelor si al altor impozite indirecte, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 380 din 29 decembrie 1997, aprobata si modificata prin Legea nr. 196/1998, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 417 din 5 noiembrie 1998, cu modificarile si completarile ulterioare,
    se emit urmatoarele norme metodologice:

    Accize

    ORDONANTA
    Art. 2
    Produsele pentru care se datoreaza accize sunt:
    a) alcoolul etilic alimentar, bauturile alcoolice si orice alte produse destinate industriei alimentare sau consumului, care contin alcool etilic alimentar;
    b) produsele din tutun;
    c) produsele petroliere;
    d) alte produse si grupe de produse, nominalizate in anexa nr. 2 la prezenta ordonanta de urgenta.

    NORME
    1. Produsele supuse accizelor din cadrul grupelor prevazute la art. 2 din ordonanta de urgenta, pe pozitii si coduri tarifare corespunzatoare, sunt prezentate in anexele nr. 1 si 2 la prezentele norme metodologice.
    In categoria bauturilor spirtoase sunt asimilate si esentele alimentare cu continut de alcool etilic alimentar mai mare de 0,5% in volum.

    ORDONANTA
    Art. 4 (alin. 1, 2 si 3)
    Platitori de accize pentru produsele prevazute la art. 3 sunt agentii economici - persoane juridice, asociatii familiale si persoane fizice autorizate - care produc sau importa astfel de produse.
    Pentru alcoolul etilic alimentar provenit din tara sau din import, utilizat ca materie prima in obtinerea bauturilor alcoolice spirtoase, acciza se plateste o singura data de catre agentul economic producator sau importator de alcool etilic alimentar.
    Pentru bauturile alcoolice spirtoase, produse in tara exclusiv din alcool etilic alimentar provenit din tara sau din import, nu se mai datoreaza accize.

    NORME
    2. Pentru bauturile alcoolice spirtoase produse exclusiv din alcool etilic alimentar - fara adaos de alte produse prevazute la art. 3 din ordonanta de urgenta - nu se mai datoreaza accize, intrucat pentru alcoolul etilic alimentar utilizat ca materie prima producatorul sau importatorul a calculat acciza prevazuta de legea in vigoare la data achizitionarii alcoolului etilic alimentar de catre producatorii de bauturi alcoolice spirtoase.

    ORDONANTA
    Art. 5 (alin. 1)
    Pentru alcoolul etilic alimentar, bauturile alcoolice si orice alte produse destinate industriei alimentare sau consumului, care contin alcool etilic alimentar, accizele se datoreaza si se calculeaza o singura data de catre agentul economic producator sau importator si sunt stabilite in sume fixe exprimate in lei pe unitatea de masura, astfel: ... .

    NORME
    3. Sumele datorate bugetului de stat drept accize pentru produsele prevazute la art. 3 din ordonanta de urgenta se determina dupa cum urmeaza:
    a) pentru alcool etilic alimentar, bauturi alcoolice si orice alte produse destinate industriei alimentare sau consumului, care contin alcool etilic alimentar cu o concentratie mai mare de 0,5% in volum; vinuri, produse pe baza de vin si produse pe baza de distilat din vin, cu o concentratie in alcool de peste 22% in volum; coniac, armaniac si vinars:

         Q x C x K
    A = -----------,
            100

    in care:
    A = cuantumul accizei;
    Q = cantitatea (in litri);
    C = concentratia alcoolica exprimata in procente de volum;
    K = acciza unitara prevazuta la nr. crt. 1 din anexa nr. 1 la ordonanta de urgenta;

    b) pentru bauturi alcoolice naturale:

         Q x C x K
    A = -----------,
            100

    in care:
    A = cuantumul accizei;
    Q = cantitatea (in litri);
    C = concentratia alcoolica exprimata in procente de volum;
    K = acciza unitara prevazuta la nr. crt. 2 din anexa nr. 1 la ordonanta de urgenta;

    c) pentru vinuri si produse pe baza de vin, bere:

         Q x C x K
    A = -----------,
            100

    in care:
    A = cuantumul accizei;
    Q = cantitatea (in litri);
    C = concentratia alcoolica exprimata in procente de volum;
    K = acciza unitara prevazuta la nr. crt. 3 si 4 din anexa nr. 1 la ordonanta de urgenta;

    In anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice sunt redate exemple privind metodologia de calcul al accizelor.

    ORDONANTA
    Art. 6 (alin. 1)
    In cazul produselor prevazute la art. 3, provenite din import sau din tara, utilizate ca materie prima pentru obtinerea altor produse supuse accizelor - altele decat bauturile alcoolice spirtoase produse exclusiv din alcool etilic alimentar -, agentii economici prelucratori vor deduce din accizele datorate pentru produsele finale facturate, pe baza de documente justificative, accizele platite in vama sau la achizitionarea de pe piata interna a materiei prime.

    NORME
    4. Pentru deducerea accizelor aferente produselor prevazute la art. 3 din ordonanta de urgenta, importate sau achizitionate de pe piata interna si utilizate ca materie prima pentru obtinerea altor produse, agentii economici vor proceda astfel:
    - vor evidentia in jurnalul de cumparari, intocmit conform modelului prezentat in anexa nr. 4 la prezentele norme metodologice toate intrarile de produse utilizate ca materie prima si accizele aferente, dupa caz;
    - vor evidentia in jurnalul de vanzari, intocmit conform modelului prezentat in anexa nr. 5 la prezentele norme metodologice, toate livrarile de produse.

    ORDONANTA
    Art. 6 (alin. 2)
    Deducerea se face pe raspunderea agentilor economici, in raport cu cantitatea de materie prima utilizata efectiv - in limita normelor de consum -, pentru obtinerea produselor finite supuse accizelor, livrate in fiecare luna calendaristica.

    NORME
    5. Deducerea se face pe raspunderea agentilor economici, in raport cu cantitatea de materie prima utilizata pentru obtinerea produsului finit care se livreaza in fiecare luna calendaristica. Limita normei de consum in functie de care se face deducerea accizelor aferente materiei prime este prevazuta in retetele de fabricatie a bauturilor alcoolice aprobate in baza carora s-a obtinut licenta de fabricatie.
    Nu se accepta deducerea unor accize aferente materiilor prime in cuantum mai mare decat cel al accizelor aferente produselor finite livrate.

    ORDONANTA
    Art. 9 (alin. 1)
    Pentru tigarete, indiferent de provenienta si de calitatea acestora, se datoreaza bugetului de stat o acciza specifica, stabilita in lei/1.000 de tigarete, la care se adauga o cota procentuala de 20%, aplicata asupra bazei de impozitare, stabilita potrivit prezentei ordonante de urgenta.

    NORME
    6. Sumele datorate bugetului de stat drept acciza pentru tigarete se determina dupa cum urmeaza:

    Total acciza datorata = A1 + A2

    A1 = Q x K
    A2 = Bi x 20%,

    in care:
    A1 = acciza specifica;
    A2 = acciza procentuala;
    Q = cantitatea exprimata in unitati de 1.000 de tigarete;
    K = acciza unitara prevazuta la nr. crt. 5 din anexa nr. 1 la ordonanta de urgenta;
    Bi = baza de impozitare prevazuta de ordonanta de urgenta.

    ORDONANTA
    Art. 11 (alin. 1)
    Pentru produsele din tutun, altele decat tigaretele, se datoreaza bugetului de stat accize specifice stabilite in lei/unitatea de masura, prevazute in anexa nr. 1 la prezenta ordonanta de urgenta.

    NORME
    7. Sumele datorate bugetului de stat drept acciza se determina dupa cum urmeaza:
    a) tigari si tigari de foi:

    A = Q x K,

    in care:
    A = cuantumul accizei;
    Q = cantitatea (exprimata in unitati de 1.000 de tigari);
    K = acciza unitara prevazuta la nr. crt. 6 din anexa nr. 1 la ordonanta de urgenta;
    b) tutun destinat fumatului, tutun de prizat si tutun de mestecat:

    A = Q x K,

    in care:
    A = cuantumul accizei;
    Q = cantitatea (kg);
    K = acciza unitara prevazuta la nr. crt. 7 si 8 din anexa nr. 1 la ordonanta de urgenta.

    ORDONANTA
    Art. 14
    Pentru carburantii auto se datoreaza bugetului de stat accize stabilite in ECU pe tona de produs finit, prevazute in anexa nr. 1 la prezenta ordonanta de urgenta.

    NORME
    8. Sumele datorate bugetului de stat drept accize pentru carburantii auto se determina dupa cum urmeaza:

    A = Q x K x R,

    in care:
    A = cuantumul accizei;
    Q = cantitatea (tone);
    K = acciza prevazuta la nr. crt. 9, 10 si 11 din anexa nr. 1 la ordonanta de urgenta;
    R = curs de schimb.

    Transferurile carburantilor auto in cadrul subunitatilor fara personalitate juridica din structura unui agent economic cu personalitate juridica nu sunt generatoare de plata a accizelor. Aceasta obligatie se creeaza in momentul transferului dreptului de proprietate.

    ORDONANTA
    Art. 16 (alin. 2)
    Platitori de accize sunt si persoanele fizice care introduc in tara bunuri de natura celor prevazute la nr. crt. 8 din anexa nr. 2 la prezenta ordonanta de urgenta.

    NORME
    9. Platitori de accize sunt si persoanele fizice care introduc in tara autoturisme si autoturisme de teren (inclusiv din import, rulate), indiferent de capacitatea cilindrica a acestora.
    Calculul accizelor se efectueaza in functie de capacitatea cilindrica a autoturismelor si in raport cu gradul de poluare (redus sau normal) al autoturismului.
    Gradul de poluare se stabileste de catre Regia Autonoma "Registrul Auto Roman", pe baza verificarilor efectuate asupra autoturismelor, si va fi atestat detinatorului de autovehicule printr-un inscris.
    Acest inscris va fi prezentat organului vamal si va sta la baza determinarii cuantumului accizelor.
    Determinarea gradului de poluare se va efectua in baza reglementarii nationale "Conditii tehnice pentru vehicule rutiere, in vederea admiterii in circulatie pe drumurile publice din Romania".

    ORDONANTA
    Art. 20
    Din accizele datorate bugetului de stat pentru cafeaua obtinuta prin prajirea cafelei verzi se deduc, pe baza de documente justificative, accizele platite in vama sau la achizitionarea de la terti pentru cafeaua verde.
    Principiile deducerii accizelor se aplica si in cazul sortimentelor de cafea obtinute prin amestecul diferitelor tipuri de cafea naturala, pentru care au fost platite accize, cu alti inlocuitori de cafea.
    In acest caz, din accizele datorate bugetului de stat pentru sortimentele de cafea cu inlocuitori se deduc, pe baza de documente justificative, accizele platite cu ocazia achizitionarii cafelei introduse in prelucrare.

    NORME
    10. Din accizele aferente cafelei prajite obtinute din prelucrarea cafelei neprajite (verzi) se deduc accizele aferente cantitatilor de cafea utilizate ca materie prima.
    Deducerea se face pe raspunderea agentilor economici, in raport cu cantitatea de materie prima utilizata pentru obtinerea produsului finit ce se livreaza in fiecare luna calendaristica, si este conditionata de dovada achitarii efective a accizelor aferente materiei prime. Limita scazamantului maxim admis la prajire este de 20% .
    Pentru determinarea accizelor datorate bugetului de stat se va proceda astfel:
    - se vor evidentia distinct intr-un jurnal, conform modelului prezentat in anexa nr. 4 la prezentele norme metodologice, toate cantitatile de cafea neprajita (verde) cumparate in vederea prelucrarii;
    - se vor evidentia distinct intr-un jurnal, conform modelului prezentat in anexa nr. 5 la prezentele norme metodologice, toate cantitatile de cafea prajita rezultate din prelucrare si livrate lunar.
    Jurnalul de cumparare a materiei prime si cel de vanzare a produselor finite se vor intocmi pentru fiecare luna calendaristica in parte, in baza documentelor de evidenta operativa.
    Datele din aceste jurnale vor sta la baza intocmirii decontului lunar de accize.

    ORDONANTA
    Art. 21 [lit. e)]
    Sunt scutite de la plata accizelor:
    e) produsele livrate la rezerva de stat si la rezerva de mobilizare, pe perioada in care au acest regim;

    NORME
    11. Pentru produsele scoase din rezerva de stat sau din rezerva de mobilizare plata accizelor se face de catre unitatile detinatoare ale acestor stocuri la livrarea produselor catre beneficiari.

    ORDONANTA
    Art. 22
    Pentru produsele prevazute la art. 21 lit. a) alin. 2, lit. b), lit. f) si lit. g) scutirea se acorda prin restituirea accizelor platite la achizitionarea acestora, pe baza documentelor justificative si numai pentru cantitatile folosite cu destinatiile expres mentionate in prezenta ordonanta de urgenta.

    NORME
    12.1. In ceea ce priveste scutirea prevazuta la art. 21 lit. a) alin. 2:
    Pentru produsele supuse accizelor, cumparate de la producatorii interni si revandute la export de catre agentii economici autorizati sa efectueze astfel de operatiuni, facturarea se va face la preturi cu accize, iar valoarea accizelor se va evidentia obligatoriu si distinct in factura.
    Pentru bauturile spirtoase exportate se restituie accizele aferente echivalentului de alcool etilic alimentar pur continut in aceste produse.
    Exportatorii, pe baza cererii-tip conform modelului prezentat in anexa nr. 6 la prezentele norme metodologice si a documentelor justificative care sa ateste exportul si calculul analitic al accizelor solicitate a fi restituite, pot cere organelor fiscale teritoriale restituirea accizelor aferente produselor finite exportate in cursul unei luni calendaristice. Cererea se face in termen de cel mult 60 de zile de la data efectuarii exportului.
    Restituirea accizelor aferente exportului se va efectua de catre organele fiscale in a caror raza teritoriala agentul economic isi are sediul fiscal, in urmatoarele conditii:
    - depunerea unei cereri-tip de restituire, conform modelului prezentat in anexa nr. 6 la prezentele norme metodologice;
    - depunerea unei copii legalizate de pe contractele de export incheiate cu partenerii externi;
    - justificarea realitatii exportului pe baza de documente (factura externa, declaratie vamala de export), care sa ateste realizarea efectiva a exportului;
    - depunerea dovezii achitarii accizelor aferente produselor achizitionate pe piata interna si exportate.
    Restituirea accizelor se va face in termen de cel mult 30 de zile de la depunerea documentatiei complete si numai in urma verificarii efective a realitatii sumelor solicitate a fi restituite.
    12.2. In ceea ce priveste scutirea prevazuta la art. 21 lit. b):
    Pentru produsele comercializate prin magazinele autorizate potrivit legii sa comercializeze marfuri in regim "duty free", restituirea se face in baza cererii-tip, conform modelului prezentat in anexa nr. 7 la prezentele norme metodologice, adresata organelor fiscale teritoriale.
    Restituirea accizelor aferente produselor aprovizionate la preturi cu accize si vandute in regim "duty free" se va face in urma unei verificari efective a realitatii sumelor solicitate a fi restituite.
    12.3. In ceea ce priveste scutirea prevazuta la art. 21 lit. f):
    In situatiile in care agentii economici achizitioneaza alcool etilic alimentar de la producatori sau importatori, pe care il utilizeaza in productia de alcool sanitar pot solicita restituirea accizelor platite la achizitionarea alcoolului utilizat ca materie prima numai atunci cand acest alcool sanitar este destinat livrarii catre unitati sanitare si farmacii.
    Prin unitati sanitare, in acest caz se intelege: spitale, sanatorii, policlinici, dispensare si cabinete medicale.
    12.4. In ceea ce priveste scutirea prevazuta la art. 21 lit. g):
    In situatiile in care agentii economici achizitioneaza alcool etilic alimentar de la producatori sau importatori pe care il utilizeaza in productia de medicamente si de otet alimentar, pot solicita restituirea accizelor platite la achizitionarea alcoolului utilizat ca materie prima.
    Pentru a beneficia de restituire, producatorii prevazuti la lit. f) si g) vor depune la organul fiscal teritorial o cerere-tip, conform modelului prezentat in anexa nr. 8 sau in anexa nr. 9 la prezentele norme metodologice, dupa caz.
    Cererea se depune lunar, pana la data de 25 a lunii urmatoare, pentru toate cantitatile de alcool achizitionate in cursul lunii precedente si introduse efectiv in fabricatie.
    Restituirea se va face in termen de cel mult 30 de zile de la data depunerii documentatiei complete la organul fiscal teritorial, pe baza verificarii realitatii sumelor solicitate.
    Agentii economici producatori de alcool sanitar destinat livrarii catre unitati sanitare si farmacii, precum si cei producatori de otet alimentar, care folosesc pentru realizarea acestor produse alcoolul etilic alimentar fabricat in sectiile proprii, vor beneficia de scutirile prevazute la art. 21 lit. f) si g) in urmatoarele conditii:
    - lunar, din accizele aferente tuturor cantitatilor de alcool etilic alimentar prelucrate vor deduce accizele aferente alcoolului etilic alimentar, corespunzator cantitatilor de alcool sanitar livrate catre spitale si farmacii, precum si cantitatilor de otet alimentar livrate.

    ORDONANTA
    Art. 23 [lit. c)]
    Momentul datorarii accizelor il constituie:
    c) data efectuarii livrarii bauturilor alcoolice, pentru alcoolul etilic alimentar utilizat ca materie prima la obtinerea acestora - in cazul unitatilor care detin atat sectii de producere a alcoolului etilic alimentar, cat si sectii de producere a bauturilor alcoolice.

    NORME
    13. Acelasi principiu se aplica si in cazul alcoolului etilic alimentar utilizat ca materie prima pentru obtinerea altor produse decat bauturile alcoolice.
    In vederea evidentierii tuturor cantitatilor de alcool utilizat ca materie prima, agentii economici care detin atat sectii de producere a alcoolului etilic alimentar, cat si sectii de prelucrare a acestuia in produse pe baza de alcool etilic alimentar vor proceda astfel:
    - la livrarea alcoolului etilic alimentar catre sectiile de prelucrare in alte produse se calculeaza si se evidentiaza acciza aferenta cantitatilor de alcool introduse in prelucrare;
    - documentele de transfer al alcoolului dintr-o sectie in alta vor fi centralizate lunar intr-un jurnal, conform modelului prezentat in anexa nr. 4a) la prezentele norme metodologice;
    - toate livrarile de produse rezultate din prelucrarea alcoolului etilic alimentar se vor evidentia in jurnalul de vanzari, intocmit conform modelului prezentat in anexa nr. 5 la prezentele norme metodologice;
    - valoarea accizelor datorate bugetului de stat se determina pe baza datelor cuprinse in jurnalul privind transferurile [anexa nr. 4a)] si in jurnalul privind vanzarile (anexa nr. 5) in urma efectuarii deducerilor prevazute la art. 21 lit. f) si g) din ordonanta de urgenta.

    Taxa pentru jocuri de noroc

    ORDONANTA
    Art. 25 (alin. 2)
    Taxa se aplica asupra veniturilor realizate din exploatarea jocurilor de noroc, calculate ca diferenta intre totalul rulajului incasarilor pentru fiecare tip de joc si totalul premiilor acordate jucatorilor in limitele prevazute de lege.

    NORME
    14. Premiile acordate jucatorilor, in acceptia ordonantei de urgenta, sunt premiile acordate efectiv jucatorilor atat in numerar, cat si sub forma de obiecte.
    Pentru determinarea bazei de calcul la care se aplica taxa procentuala prevazuta la art. 25 alin. (1) din ordonanta de urgenta din veniturile efectiv incasate de la jucatori - reflectate zilnic in registrul de casa in coloana "incasari" - se deduc premiile efectiv acordate in aceeasi zi jucatorilor - reflectate in registrul de casa in coloana "plati". In cazul premiilor acordate in obiecte, din incasarile legal determinate se deduce valoarea de achizitie a bunurilor acordate ca premii.
    Nu se deduc din valoarea incasarilor totale realizate - care sta la baza calcularii taxei pentru jocuri de noroc - fondurile de premiere constituite si neacordate efectiv jucatorilor.
    In cazul activitatii de jocuri de noroc desfasurate pe baza unor contracte de colaborare sau de asociere in participatiune, incheiate intre agentii economici detinatori de aparatura specifica si agentii economici care pun la dispozitie acestora spatiul de joc necesar, veniturile obtinute de agentii economici detinatori de spatiu sunt considerate venituri din activitatea de jocuri de noroc si se supun taxei de 30% .
    In situatia loteriilor, tombolelor si a altor jocuri de noroc pentru care biletele de participare la joc se pun in vanzare in luni calendaristice anterioare celei in care se organizeaza jocul, taxa datorata bugetului de stat se determina in luna in care se organizeaza jocul si se acorda premiile, luandu-se in calcul toate incasarile realizate din vanzarea biletelor de participare la jocul respectiv.

    Dispozitii comune si finale

    ORDONANTA
    Art. 26 (alin. 2)
    Valoarea in lei a accizelor si a impozitelor datorate bugetului de stat, stabilite potrivit prezentei ordonante de urgenta in Ecu/unitatea de masura, se determina prin transformarea sumelor exprimate in ECU la cursul de schimb valutar, stabilit de Banca Nationala a Romaniei in penultima zi lucratoare a saptamanii. Acest curs se utilizeaza pe toata durata saptamanii urmatoare.

    NORME
    15. Prin expresia saptamana urmatoare, in acceptia ordonantei de urgenta, se intelege perioada cuprinsa intre ziua de luni, ora zero, si duminica urmatoare, ora 24,00.

    ORDONANTA
    Art. 27
    Raspunderea calcularii si varsarii la bugetul de stat a accizelor, a impozitului la titeiul si la gazele naturale din productia interna, precum si a taxei pentru jocurile de noroc revine platitorilor prevazuti in prezenta ordonanta de urgenta.

    NORME
    16. Raspunderea calcularii si varsarii la bugetul de stat a taxei de 10% asupra incasarilor obtinute din vanzarile de marfuri in regim "duty free" revine agentilor economici autorizati sa comercializeze produse in acest regim.
    Agentii economici platitori de accize si de impozit la titeiul si la gazele naturale din productia interna au obligatia sa inscrie distinct in facturile de vanzare cuantumul acestor impozite.

    ORDONANTA
    Art. 28
    Toti agentii economici platitori de accize sau de alte impozite indirecte, reglementate prin prezenta ordonanta de urgenta, sunt obligati ca, in baza unei declaratii scrise, sa se inregistreze ca platitori de astfel de impozite la organele fiscale teritoriale. Organele fiscale teritoriale au obligatia sa atribuie fiecarui platitor un cod special si sa remita agentilor economici, in termen de 15 zile de la data primirii declaratiei, instiintarea de luare in evidenta ca platitor de astfel de impozite indirecte si codul atribuit.

    NORME
    17. Agentii economici platitori de accize sau de alte impozite indirecte, reglementate prin ordonanta de urgenta, sunt obligati sa se inregistreze ca platitori de astfel de impozite.
    Pentru vamuirea marfurilor importate, agentii economici care efectueaza importuri de produse supuse accizelor vor prezenta organului vamal instiintarea de luare in evidenta ca platitor de accize.
    Inregistrarea ca platitor de accize si de alte impozite indirecte se face conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 82/1998 privind inregistrarea fiscala a platitorilor de impozite si taxe, aprobata prin Legea nr. 228/1998, si ale normelor metodologice date in aplicarea acestei ordonante, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor nr. 2.116/1998.

    Obligatiile platitorilor

    ORDONANTA
    Art. 30
    Platitorii au obligatia sa tina evidenta accizelor, a impozitului la titeiul si la gazele naturale din productia interna si a taxei pentru jocurile de noroc, dupa caz, conform normelor metodologice emise de Ministerul Finantelor in aplicarea acestei ordonante de urgenta.

    NORME
    18.1. In vederea intocmirii decontului de accize, platitorii de accize pentru produsele prevazute in anexele nr. 1 si 2 la ordonanta de urgenta vor conduce urmatoarele jurnale de evidenta:
    a) jurnalul de cumparari, intocmit in cazul produselor pentru care este prevazuta deducerea accizelor, conform modelului prezentat in anexa nr. 4 la prezentele norme metodologice;
    b) jurnalul de vanzari, care va fi intocmit distinct pentru fiecare grupa de produse, supusa accizelor.
    In acest jurnal vor fi evidentiate toate livrarile de produse catre terti, conform modelului prezentat in anexa nr. 5 la prezentele norme metodologice.
    18.2. Pentru evidentierea incasarilor din activitatea de jocuri de noroc se utilizeaza formularele intocmite conform modelelor prezentate in anexele nr. 10 - 17, impreuna cu instructiunile de completare a acestora.
    Pe coperta 1 a fiecarui carnet se vor tipari atat denumirea exacta a formularelor legate in carnetul respectiv, cat si urmatoarele:

     -----------------------------------------------------
    | Organul fiscal .................................... |
    | Acest registru a fost inregistrat sub nr. .../..... |
    | si contine ..... file numerotate de la nr. ..... la |
    | nr. ..... .                                         |
    |                                                     |
    |                                 Inspector,          |
    |                         ........................... |
    |                           (semnatura si stampila)   |
    |                                                     |
     -----------------------------------------------------

    Tiparirea, procurarea, gestionarea, arhivarea si pastrarea formularelor pentru evidenta incasarilor din jocuri de noroc, prezentate in anexele nr. 10 - 17 la prezentele norme metodologice, se fac potrivit dispozitiilor Hotararii Guvernului nr. 831/1997 pentru aprobarea modelelor formularelor comune privind activitatea financiara si contabila si a normelor metodologice privind intocmirea si utilizarea acestora.
    Inregistrarea carnetelor cuprinzand formularele se face pe baza cererii scrise a organizatorului de jocuri de noroc, care trebuie sa contina urmatoarele elemente:
    - datele de identificare a organizatorului de jocuri de noroc: denumirea, sediul, numarul de telefon/fax, codul fiscal, codul de inregistrare ca platitor de taxa pentru jocurile de noroc;
    - denumirea fiecarui formular si numarul aferent de carnete pentru care se solicita inregistrarea;
    - tipul, numarul si data documentului cu care s-au achizitionat formularele a caror inregistrare se solicita;
    - seriile formularelor respective (de la ... pana la ...);
    - locul organizarii jocurilor de noroc.
    18.3. Evidentierea in contabilitate a accizelor calculate se efectueaza dupa cum urmeaza:
    a) pentru cazurile prevazute la art. 18 lit. a), lit. c) si lit. d) din ordonanta de urgenta:

635 "Cheltuieli cu alte impozite,     = 446 "Alte impozite, taxe si varsaminte
     taxe si varsaminte asimilate"           asimilate" - analitic distinct

    b) pentru cazul prevazut la art. 18 lit. b), accizele se includ in costul de achizitie al produselor din import si se inregistreaza in creditul contului 446 "Alte impozite, taxe si varsaminte asimilate" - analitic distinct.
    18.4. Pentru reflectarea in contabilitate a impozitelor prevazute la art. 24 din ordonanta de urgenta se efectueaza articolul contabil:

635 "Cheltuieli cu alte impozite,     = 446 "Alte impozite, taxe si varsaminte
     taxe si varsaminte asimilate"           asimilate" - analitic distinct

    18.5. Pentru societatile comerciale organizatoare de jocuri de noroc reflectarea in contabilitate a taxelor datorate bugetului de stat, precum si a incasarii sumelor si acordarii premiilor se efectueaza dupa cum urmeaza:
    - taxa de 30%, calculata la baza de impozitare, si taxa pentru cazinouri:

635 "Cheltuieli cu alte impozite,     = 446 "Alte impozite, taxe si varsaminte
     taxe si varsaminte asimilate"           asimilate" - analitic distinct

    - incasarea sumelor in lei si in valuta:

5311 "Casa in lei"                    = 708 "Venituri din activitati diverse" -
                                             analitic "jocuri de noroc"
5314 "Casa in valuta"                 = 708 "Venituri din activitati diverse" -
                                             analitic "jocuri de noroc"

    - achitarea premiilor acordate jucatorilor:

658 "Alte cheltuieli de exploatare"   = 5311 "Casa in lei"
     - analitic "jocuri de noroc"
658 "Alte cheltuieli de exploatare"   = 5314 "Casa in valuta"
     - analitic "jocuri de noroc"

    18.6. Pentru agentii economici autorizati sa comercializeze produse in regim "duty free" reflectarea in contabilitate a taxei de 10% asupra incasarilor totale datorate bugetului de stat se efectueaza dupa cum urmeaza:
    - taxa de 10%, calculata asupra incasarilor totale obtinute de magazinele autorizate potrivit legii sa comercializeze marfuri in regim "duty free":

635 "Cheltuieli cu alte impozite,     = 446 "Alte impozite, taxe si varsaminte
     taxe si varsaminte asimilate"           asimilate" - analitic distinct

    ORDONANTA
    Art. 31
    Platitorii de accize, de impozit la titeiul si la gazele naturale din productia interna, precum si de taxe pentru jocurile de noroc, dupa caz, au obligatia sa depuna lunar, pana la data de 25 a lunii urmatoare, la organul fiscal teritorial, decontul de impunere, potrivit modelului din normele metodologice emise de Ministerul Finantelor.

    NORME
    19. Deconturile de impunere pentru accize, impozit la titeiul si la gazele naturale din productia interna, precum si pentru taxa pentru jocuri de noroc sunt prevazute in anexele nr. 18 - 20 la prezentele norme metodologice.
    Aceste deconturi se depun la organele fiscale teritoriale competente in evidenta carora se afla platitorii.

    ORDONANTA
    Art. 32 (alin. 1)
    Plata accizelor, a impozitului la titeiul si la gazele naturale din productia interna si a taxei pentru jocurile de noroc se efectueaza lunar - daca legea nu prevede altfel - pana la data de 25 a lunii urmatoare, pe baza decontului de impunere, prin virament sau in numerar, dupa caz, in contul bugetului de stat, deschis la unitatile teritoriale ale trezoreriei statului, iar pentru produsele din import la organele vamale, concomitent cu plata taxelor vamale.

    NORME
    20. Sumele datorate bugetului de stat drept accize si impozit la titeiul si la gazele naturale din productia interna se vor varsa de catre agentii economici astfel:
    a) in toate judetele si sectoarele municipiului Bucuresti in care functioneaza trezorerii ale statului, conturile sunt deschise la trezoreriile locale din cadrul perceptiilor, circumscriptiilor fiscale si administratiilor financiare in a caror raza teritoriala platitorii isi au sediul fiscal, si anume:

    - contul 20.14.01.01       "Accize"
    - contul 20.14.01.02       "Impozit pe titeiul din productia interna
                                si gaze naturale"

    b) in municipiul Bucuresti - sectoarele 4 si 5, precum si in judetul Ilfov, unde nu functioneaza trezorerii ale statului, conturile sunt deschise pe seama unitatilor fiscale, in a caror raza teritoriala platitorii isi au sediul fiscal, la unitatile Bancii Comerciale Romane - S.A., si anume:

    - contul 60.14.x.01        "Accize"
    - contul 60.14.x.02        "Impozit pe titeiul din productia interna
                                si gaze naturale"

    Taxele de autorizare pentru comercializarea alcoolului, bauturilor alcoolice, produselor din tutun si a cafelei se vireaza la bugetul de stat astfel:
    - in contul 20.17.01.03 "Taxe pentru eliberarea de licente si autorizatii", deschis la unitatile trezoreriei statului;
    - in contul 60.17.x.03 "Taxe pentru eliberarea de licente si autorizatii", deschis la filialele sectoarelor 4 si 5 ale Bancii Comerciale Romane - S.A. pentru agentii economici cu sediul fiscal in sectoarele respective si in judetul Ilfov.
    Platile se efectueaza cu ordin de plata tip trezorerie, care se completeaza cu toate elementele cuprinse in formular. In mod deosebit se vor avea in vedere:
    - la pozitia "banca beneficiarului" se inscrie sucursala judeteana a Bancii Nationale a Romaniei, cont 51.000, respectiv Sucursala municipiului Bucuresti a Bancii Comerciale Romane - S.A., cont 51 50......;
    - la pozitia "beneficiar" se inscrie trezoreria municipiului (oras, perceptie) ......., cont 20.14.01.01 pentru accize sau cont 20.14.01.02 pentru impozit la titeiul din productia interna si gaze naturale.
    Organele fiscale asigura evidenta nominala pe platitori a accizelor si a impozitelor datorate si incasate potrivit normelor in vigoare.
    21. Prezentele norme metodologice se aplica o data cu intrarea in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 50/1998 pentru modificarea si completarea prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 82/1997 privind regimul accizelor si al altor impozite indirecte, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 489 din 18 decembrie 1998.

    ANEXA Nr. 1
    la normele metodologice

                            LISTA
cuprinzand produsele supuse accizelor, prevazute in anexa nr. 1 la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 82/1997, pe pozitii si coduri tarifare
 -----------------------------------------------------------------------------
|Nr.| Denumirea produsului si a  |          |              Cod                |
|crt|   grupei de produse        |    UM    |            tarifar              |
|-----------------------------------------------------------------------------|
| A. Alcool etilic alimentar, bauturi alcoolice si orice alte produse         |
|    destinate industriei alimentare sau consumului, care contin alcool       |
|    etilic alimentar                                                         |
|-----------------------------------------------------------------------------|
| 1.| Alcool etilic alimentar;   |    hl.   | ex.13 02 19 30 (cu >0,5% vol.   |
|   | bauturi alcoolice si orice |  alcool  | alcool etilic)                  |
|   | alte produse destinate     |    pur   | ex.2008 (cu >05% vol. alcool    |
|   | industriei alimentare sau  |          | etilic)                         |
|   | consumului care contin     |          | 21 06.90.20                     |
|   | alcool etilic alimentar, cu|          | ex.22 03 00 (cu >10% vol.       |
|   | o concentratie mai mare de |          | alcool etilic)                  |
|   | 0,5% in volum; vinuri,     |          | ex.22 04 (cu >22% vol. alcool   |
|   | produse pe baza de vin si  |          | etilic)                         |
|   | produse pe baza de distilat|          | ex.22 05 (cu 22% vol. alcool    |
|   | din vin cu o concentratie  |          | etilic)                         |
|   | in alcool de peste 22% in  |          | ex.22 06 (cu >22% vol. alcool   |
|   | volum; coniac, armaniac si |          | etilic)                         |
|   | vinars                     |          | 22 07 10 00                     |
|   |                            |          | 22 08 20 12                     |
|   |                            |          | 22 08 20 14                     |
|   |                            |          | 22 08 20 27                     |
|   |                            |          | ex.22 08 20 29 (cu >22% vol.    |
|   |                            |          | alcool etilic)                  |
|   |                            |          | ex.22 08 20 40 (cu >22% vol.    |
|   |                            |          | alcool etilic)                  |
|   |                            |          | 22 08 20 62                     |
|   |                            |          | 22 08 20 64                     |
|   |                            |          | 22 08 20 87                     |
|   |                            |          | ex.22 08 20 89 (cu >22% vol.    |
|   |                            |          | alcool etilic; vinars)          |
|   |                            |          | 22 08 30                        |
|   |                            |          | 22 08 40                        |
|   |                            |          | 22 08 50                        |
|   |                            |          | 22 08 60                        |
|   |                            |          | 22 08 70                        |
|   |                            |          | 22 08 90 11                     |
|   |                            |          | 22 08 90 19                     |
|   |                            |          | 22 08 90 41                     |
|   |                            |          | 22 08 90 52                     |
|   |                            |          | 22 08 90 57                     |
|   |                            |          | 22 08 90 69                     |
|   |                            |          | 22 08 90 74                     |
|   |                            |          | 22 08 90 78                     |
|   |                            |          | 22 08 90 91                     |
|   |                            |          | 22 08 90 99                     |
|   |                            |          | 33 02 10 10                     |
|___|____________________________|__________|_________________________________|
| 2.| Bauturi alcoolice naturale | hl       | 22 08 20 26                     |
|   |                            | alcool   | ex.22 08 20 29 (cu =/< 22% vol. |
|   |                            | pur      | alcool etilic, altele decat     |
|   |                            |          | vinarsul)                       |
|   |                            |          | ex.22 08 20 40 (cu =/< 22% vol. | |   |                            |          | alcool etilic, altele decat     |
|   |                            |          | vinarsul)                       |
|   |                            |          | 22 08 20 86                     |
|   |                            |          | ex.22 08 20 89 (cu =/< 22% vol. | |   |                            |          | alcool etilic, altele decat     |
|   |                            |          | vinarsul )                      |
|   |                            |          | 22 08 90 33                     |
|   |                            |          | 22 08 90 38                     |
|   |                            |          | 22 08 90 45                     |
|   |                            |          | 22 08 90 48                     |
|   |                            |          | 22 08 90 71                     |
|___|____________________________|__________|_________________________________|
| 3.| Vinuri si produse pe baza  |          |                                 |
|   | de vin                     |          |                                 |
|   |   3.1. Vinuri nespumoase   | hl/      | ex.22 04 21 (cu =/< 22% vol.    |
|   |                            | 1 grad   | alcool etilic si cu < 2,5 bari  |
|   |                            | alcoolic | presiune in butelie)            |
|   |                            |          | ex.22 04 29 (cu =/< 22% vol.    |
|   |                            |          | alcool etilic si cu < 2,5 bari  |
|   |                            |          | presiune in butelie)            |
|   |                            |          | ex.22 04 30 (0,5 < % vol.       |
|   |                            |          | alcool etilic =/< 22)           |
|   |   3.2. Vinuri spumoase     | hl/      | ex.22 04 10 (cu =/< 22% vol.    |
|   |                            | 1 grad   | alcool etilic si cu < 3,5 bari  |
|   |                            | alcoolic | presiune in butelie)            |
|   |                            |          | ex.22 04 21 (cu =/< 22% vol.    |
|   |                            |          | alcool si cu > 2,5 bari         |
|   |                            |          | presiune)                       |
|   |                            |          | ex.22 04 29 (cu =/< 22% vol.    |
|   |                            |          | alcool etilic si cu > 2,5 bari  |
|   |                            |          | presiune in butelie)            |
|   |   3.3. Vinuri spumante     | hl/      | ex.22 04 10 (cu =/< 22% vol.    |
|   |                            | 1 grad   | alcool etilic si cu >/= 3,5     |
|   |                            | alcoolic | bari presiune in butelie)       |
|   |                            |          |                                 |
|   |   3.4. Vermuturi si alte   | hl/      | ex.22 05 (cu =/< 22% vol.       |
|   |        produse pe baza de  | 1 grad   | alcool etilic)                  |
|   |        vin cu o            | alcoolic | ex.22 06 (cu =/< 22% vol.       |
|   |        concentratie in     |          | alcool etilic)                  |
|   |        alcool de pana la   |          |                                 |
|   |        22% inclusiv in     |          |                                 |
|   |        volum               |          |                                 |
|___|____________________________|__________|_________________________________|
| 4.| Bere                       | hl/      | ex.22 03 00 (cu =/< 10% vol.    |
|   |                            | 1 grad   | alcool etilic)                  |
|   |                            | alcoolic |                                 |
|___|____________________________|__________|_________________________________|
|   | B. Produse din tutun       |          |                                 |
|___|____________________________|__________|_________________________________|
| 5.| Tigarete                   | 1000     | 24 02 20                        |
|   |                            | tigarete |                                 |
|___|____________________________|__________|_________________________________|
| 6.| Tigari si tigari de foi    | 1000     | 24 02 10 00                     |
|   |                            | tigari   |                                 |
|___|____________________________|__________|_________________________________|
| 7.| Tutun destinat fumatului   | Kg       | 24 03 10                        |
|   |                            |          | ex.24 03 91 00 (tutun destinat  |
|   |                            |          | fumatului)                      |
|   |                            |          | ex.24 03 99 90 (tutun destinat  | |   |                            |          | fumatului)                      |
|___|____________________________|__________|_________________________________|
| 8.| Tutun de prizat si tutun   | Kg       | 24 03 99 10                     |
|   | de mestecat                |          |                                 |
|___|____________________________|__________|_________________________________|
|   | C. Produse petroliere      |          |                                 |
|___|____________________________|__________|_________________________________|
| 9.| Benzina premium, regular   | tona     | 27 10 00 34                     |
|   | si normala                 |          | 27 10 00 36                     |
|___|____________________________|__________|_________________________________|
|10.| Benzina fara plumb         | tona     | 27 10 00 27                     |
|   |                            |          | 27 10 00 29                     |
|   |                            |          | 27 10 00 32                     |
|___|____________________________|__________|_________________________________|
|11.| Motorina auto (combustibil | tona     | ex.27 10 00 66 (motorina auto)  |
|   | pentru motoare Diesel)     |          | ex.27 10 00 67 (motorina auto)  |
|   |                            |          | ex.27 10 00 68 (motorina auto)  |
|___|____________________________|__________|_________________________________|

    NOTA:
    Cu prefixul "ex" au fost marcate situatiile in care din intreaga pozitie tarifara sau din intregul cod tarifar sunt supuse accizelor numai produsul sau grupa de produse mentionate.

    ANEXA Nr. 2
    la normele metodologice

                              LISTA
cuprinzand taxele speciale de consumatie (accizele) pentru alte produse si grupe de produse din import si din tara, pe coduri tarifare
 _____________________________________________________________________________
| Nr.  | Denumirea produsului sau a grupei     |          Cod tarifar         |
| crt. | de produse                            |                              |
|______|_______________________________________|______________________________|
|  0   |                    1                  |               2              |
|______|_______________________________________|______________________________|
|   1  | Cafea verde                           | 09 01 11 00                  |
|      |                                       | 09 01 12 00                  |
|______|_______________________________________|______________________________|
|   2  | Cafea prajita, inclusiv cafea cu      | 09 01 21 00                  |
|      | inlocuitori                           | 09 01 22 00                  |
|      |                                       | 09 01 90 90                  |
|______|_______________________________________|______________________________|
|   3  | Cafea solubila, inclusiv amestecuri   | 21 01 11                     |
|      | cu cafea solubila                     | ex.21 01 12 (preparate cu    |
|      |                                       | cafea solubila)              |
|______|_______________________________________|______________________________|
|   4  | Ape, ape minerale si ape gazoase, cu  | 22 02 10 00                  |
|      | continut de zahar sau alte produse de |                              |
|      | indulcit si substante aromatizante    |                              |
|______|_______________________________________|______________________________|
|   5  | Confectii din blanuri naturale (cu    | 43 03 10 10                  |
|      | exceptia celor de iepure, oaie,       | ex.43 03 10 90 (altele decat |
|      | capra)                                | de iepure, oaie, capra)      |
|      |                                       | ex.65 06 92 00 (altele decat |
|      |                                       | de iepure, oaie, capra)      |
|______|_______________________________________|______________________________|
|   6  | Articole din cristal                  | ex.70 09 91 00 (din cristal) |
|      |                                       | ex.70 09 92 00 (din cristal) |
|      |                                       | 70 13 21                     |
|      |                                       | 70 13 31                     |
|      |                                       | 70 13 91                     |
|      |                                       | ex.70 18 90    (din cristal) |
|      |                                       | ex.94 05 10 50 (din cristal) |
|      |                                       | ex.94 05 20 50 (din cristal) |
|      |                                       | ex.94 05 50 00 (din cristal) |
|      |                                       | ex.94 05 91    (din cristal) |
|______|_______________________________________|______________________________|
|   7  | Bijuterii din aur si/sau platina, cu  | ex.71 13 19 00 (din aur      |
|      | exceptia verighetelor                 | si/sau platina cu exceptia   | |      |                                       | verighetelor)                |
|______|_______________________________________|______________________________|
|   8  | Autoturisme si autoturisme de teren   |                              |
|      | (inclusiv din import, rulate)         |                              |
|______|_______________________________________|______________________________|
|   a) | echipate cu motor cu benzina:         |                              |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      | - cu capacitatea cilindrica sub       |                              |
|      |   1601 cmc                            |                              |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      |   - cu grad normal de poluare         | ex.87 03 21 (autoturisme si  |
|      |                                       | autoturisme de teren cu grad |
|      |                                       | normal de poluare)           |
|      |                                       | ex.87 03 22 19 (cu grad      |
|      |                                       | normal de poluare)           |
|      |                                       | ex.87 03 22 90 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren cu   |
|      |                                       | grad normal de poluare)      |
|      |                                       | ex.87 03 23 19 (sub 1601 cmc |
|      |                                       | cu grad normal de poluare)   |
|      |                                       | ex.87 03 23 90 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren sub  |
|      |                                       | 1601 cmc cu grad normal de   |
|      |                                       | poluare)                     |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      |   - cu grad redus de poluare          | ex.87 03 21 (autoturisme si  |
|      |                                       | autoturisme de teren cu grad |
|      |                                       | redus de poluare)            |
|      |                                       | ex.87 03 22 19 (cu grad      |
|      |                                       | redus de poluare)            |
|      |                                       | ex.87 03 22 90 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren cu   |
|      |                                       | grad redus de poluare)       |
|      |                                       | ex.87 03 23 19 (sub 1601 cmc |
|      |                                       | cu grad redus de poluare)    |
|      |                                       | ex.87 03 23 90 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren sub  |
|      |                                       | 1601 cmc cu grad redus de    |
|      |                                       | poluare)                     |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      | - cu capacitatea cilindrica intre     |                              |
|      |   1601 si 1800 cmc                    |                              |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      |   - cu grad normal de poluare         | ex.87 03 23 19 (intre 1601   |
|      |                                       | cmc si 1800 cmc cu grad      |
|      |                                       | normal de poluare)           |
|      |                                       | ex.87 03 23 90 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren      |
|      |                                       | intre 1601 cmc si 1800 cmc   |
|      |                                       | cu grad normal de poluare)   |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      |   - cu grad redus de poluare          | ex.87 03 23 19 (intre 1601   |
|      |                                       | cmc si 1800 cmc cu grad      |
|      |                                       | redus de poluare)            |
|      |                                       | ex.87 03 23 90 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren      |
|      |                                       | intre 1601 cmc si 1800 cmc   |
|      |                                       | cu grad redus de poluare)    |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      | - cu capacitatea cilindrica intre     |                              |
|      |   1801 si 2000 cmc                    |                              |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      |   - cu grad normal de poluare         | ex.87 03 23 19 (intre 1801   |
|      |                                       | si 2000 cmc cu grad normal   |
|      |                                       | de poluare)                  |
|      |                                       | ex.87 03 23 90 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren      |
|      |                                       | intre 1801 si 2000 cmc cu    |
|      |                                       | grad normal de poluare)      |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      |   - cu grad redus de poluare          | ex.87 03 23 19 (intre 1801   |
|      |                                       | si 2000 cmc cu grad redus de |
|      |                                       | poluare)                     |
|      |                                       | ex.87 03 23 90 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren      |
|      |                                       | intre 1801 si 2000 cmc cu    |
|      |                                       | grad redus de poluare)       |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      | - cu capacitatea cilindrica intre     |                              |
|      |   2001 si 2500 cmc                    |                              |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      |   - cu grad normal de poluare         | ex.87 03 23 19 (intre 2001   |
|      |                                       | si 2500 cmc cu grad normal   |
|      |                                       | de poluare)                  |
|      |                                       | ex.87 03 23 90 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren      |
|      |                                       | intre 2001 si 2500 cmc cu    |
|      |                                       | grad normal de poluare)      |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      |   - cu grad redus de poluare          | ex.87 03 23 19 (intre 2001   |
|      |                                       | si 2500 cmc cu grad redus de | |      |                                       | poluare)                     |
|      |                                       | ex.87 03 23 90 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren      |
|      |                                       | intre 2001 si 2500 cmc cu    |
|      |                                       | grad redus de poluare)       |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      | - cu capacitate cilindrica peste 2500 |                              |
|      |   cmc                                 |                              |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      |   - cu grad normal de poluare         | ex.87 03 23 19 (peste 2500   |
|      |                                       | cmc cu grad normal de        |
|      |                                       | poluare)                     |
|      |                                       | ex.87 03 23 90 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren      |
|      |                                       | peste 2500 cmc cu grad       |
|      |                                       | normal de poluare)           |
|      |                                       | ex.87 03 24 10 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren cu   |
|      |                                       | grad normal de poluare)      |
|      |                                       | ex.87 03 24 90 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren      |
|      |                                       | peste 3000 cmc cu grad       |
|      |                                       | normal de poluare)           |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      |   - cu grad redus de poluare          | ex.87 03 23 19 (peste 2500   |
|      |                                       | cmc cu grad redus de         | |      |                                       | poluare)                     |
|      |                                       | ex.87 03 23 90 (peste 2500   |
|      |                                       | cmc cu grad redus de         |
|      |                                       | poluare)                     |
|      |                                       | ex.87 03 24 10 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren cu   |
|      |                                       | grad redus de poluare)       |
|      |                                       | ex.87 03 24 90 autoturisme   |
|      |                                       | si autoturisme de teren      |
|      |                                       | peste 3000 cmc cu grad redus |
|      |                                       | de poluare)                  |
|______|_______________________________________|______________________________|
|   b) | echipate cu motor Diesel              |                              |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      | - cu capacitatea cilindrica sub 1601  |                              |
|      |   cmc                                 |                              |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      |   - cu grad normal de poluare         | ex.87 03 31 10 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren cu   |
|      |                                       | grad normal de poluare)      |
|      |                                       | ex.87 03 31 90 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren cu   |
|      |                                       | grad normal de poluare)      |
|      |                                       | ex.87 03 32 19 (sub 1601 cmc |
|      |                                       | cu grad normal de poluare)   |
|      |                                       | ex.87 03 32 19 (sub 1601 cmc |
|      |                                       | cu grad normal de poluare)   |
|      |                                       | ex.87 03 32 90 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren sub  |
|      |                                       | 1601 cmc cu grad normal de   |
|      |                                       | poluare)                     |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      |   - cu grad redus de poluare          | ex.87 03 31 10 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren cu   |
|      |                                       | grad redus de poluare)       |
|      |                                       | ex.87 03 31 90 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren cu   |
|      |                                       | grad redus de poluare)       |
|      |                                       | ex.87 03 32 19 (sub 1601     |
|      |                                       | cmc cu grad redus de         |
|      |                                       | poluare)                     |
|      |                                       | ex.87 03 32 90 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren sub  |
|      |                                       | 1601 cmc cu grad redus de    |
|      |                                       | poluare)                     |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      | - cu capacitatea cilindrica intre     |                              |
|      |   1601 si 2000 cmc                    |                              |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      |   - cu grad normal de poluare         | ex.87 03 32 19 (intre 1601   |
|      |                                       | si 2000 cmc cu grad normal   |
|      |                                       | de poluare)                  |
|      |                                       | ex.87 03 32 90 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren      |
|      |                                       | intre 1601 si 2000 cmc cu    |
|      |                                       | grad normal de poluare)      |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      |   - cu grad redus de poluare          | ex.87 03 32 19 (intre 1601   |
|      |                                       | si 2000 cmc cu grad redus de |
|      |                                       | poluare)                     |
|      |                                       | ex.87 03 32 90 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren      |
|      |                                       | intre 1601 si 2000 cmc cu    |
|      |                                       | grad redus de poluare)       |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      | - cu capacitatea cilindrica intre     |                              |
|      |   2001 si 2500 cmc                    |                              |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      |   - cu grad normal de poluare         | ex.87 03 32 19 (intre 2001   |
|      |                                       | si 2500 cmc cu grad normal   |
|      |                                       | de poluare)                  |
|      |                                       | ex.87 03 32 90 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren      |
|      |                                       | intre 2001 si 2500 cmc cu    |
|      |                                       | grad normal de poluare)      |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      |   - cu grad redus de poluare          | ex.87 03 32 19 (intre 2001   |
|      |                                       | si 2500 cmc cu grad redus de |
|      |                                       | poluare)                     |
|      |                                       | ex.87 03 32 90 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren      |
|      |                                       | intre 2001 si 2500 cmc cu    |
|      |                                       | grad redus de poluare)       |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      | - cu capacitatea cilindrica intre     |                              |
|      |   2501 si 3100 cmc                    |                              |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      |   - cu grad normal de poluare         | ex.87 03 33 19 (intre 2501   |
|      |                                       | si 3100 cmc cu grad normal   |
|      |                                       | de poluare)                  | |      |                                       | ex.87 03 33 90 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren      |
|      |                                       | intre 2501 si 3100 cmc cu    |
|      |                                       | grad normal de poluare       |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      |   - cu grad redus de poluare          | ex.87 03 33 19 (intre 2501   |
|      |                                       | si 3100 cmc cu grad redus de | |      |                                       | poluare)                     |
|      |                                       | ex.87 03 33 90 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren cu   |
|      |                                       | grad redus de poluare)       |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      | - cu capacitatea cilindrica peste     |                              |
|      |   3100 cmc                            |                              |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      |   - cu grad normal de poluare         | ex.87 03 33 19 (peste 3100   |
|      |                                       | cmc cu grad normal de        |
|      |                                       | poluare)                     |
|      |                                       | ex.87 03 33 90 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren      |
|      |                                       | peste 3100 cmc cu grad       |
|      |                                       | normal de poluare)           |
|______|_______________________________________|______________________________|
|      |   - cu grad redus de poluare          | ex.87 03 33 19 (peste 3100   |
|      |                                       | cmc cu grad redus de         |
|      |                                       | poluare)                     |
|      |                                       | ex.87 03 33 90 (autoturisme  |
|      |                                       | si autoturisme de teren      |
|      |                                       | peste 3100 cmc cu grad redus |
|      |                                       | de poluare)                  |
|______|_______________________________________|______________________________|
|   9  | Parfumuri, ape de colonie si ape de   | 33 03 00                     |
|      | toaleta                               |                              |
|______|_______________________________________|______________________________|
|  10  | Aparate video de inregistrat sau de   | 85 21                        |
|      | reprodus, chiar incorporand un        | ex.85 19 (combine audio)     |
|      | receptor de semnale videofonice;      | ex.85 20 (combine audio)     |
|      | combine audio                         | ex.85 27 (combine audio)     |
|______|_______________________________________|______________________________|
|  11  | Dublu radiocasetofoane cu redare de   | ex.85 27 (dublu              |
|      | pe banda magnetica sau compact disc   | radiocasetofoane cu redare   |
|      |                                       | pe banda magnetica sau       |
|      |                                       | compact disc)                |
|______|_______________________________________|______________________________|
|  12  | Camera video                          | 85 25 40                     |
|______|_______________________________________|______________________________|
|  13  | Cuptoare cu microunde                 | 85 16 50 00                  |
|______|_______________________________________|______________________________|
|  14  | Aparate pentru conditionat aer, de    | 84 15 10 00                  |
|      | perete sau de ferestre, formand un    |                              |
|      | singur corp                           |                              |
|______|_______________________________________|______________________________|
|  15  | Arme de vanatoare si arme de uz       | ex.93 02 00 10 (arme de      |
|      | individual, altele decat cele de uz   | vanatoare si arme de uz      |
|      | militar sau de sport                  | individual, altele decat     |
|      |                                       | cele de uz militar sau de    |
|      |                                       | sport)                       |
|      |                                       | ex.93 02 00 90 (arme de      |
|      |                                       | vanatoare si arme de uz      | |      |                                       | individual, altele decat     |
|      |                                       | cele de uz militar sau de    |
|      |                                       | sport)                       |
|      |                                       | ex.93 03 10 00 (arme de      |
|      |                                       | vanatoare si arme de uz      |
|      |                                       | individual, altele decat     |
|      |                                       | cele de uz militar sau de    |
|      |                                       | sport)                       |
|      |                                       | ex.93 03 20 10 (arme de      |
|      |                                       | vanatoare si arme de uz      |
|      |                                       | individual, altele decat     |
|      |                                       | cele de uz militar sau de    |
|      |                                       | sport)                       |
|      |                                       | ex.93 03 20 90 (arme de      |
|      |                                       | vanatoare si arme de uz      |
|      |                                       | individual, altele decat     |
|      |                                       | cele de uz militar sau de    |
|      |                                       | sport)                       |
|      |                                       | ex.93 03 30 00 (arme de      |
|      |                                       | vanatoare si arme de uz      |
|      |                                       | individual, altele decat     |
|      |                                       | cele de uz militar sau de    |
|      |                                       | sport)                       |
|      |                                       | ex.93 03 90 00 (arme de      |
|      |                                       | vanatoare si arme de uz      |
|      |                                       | individual, altele decat     |
|      |                                       | cele de uz militar sau de    |
|      |                                       | sport)                       |
|      |                                       | ex.93 04 00 00 (arme de      |
|      |                                       | vanatoare si arme de uz      |
|      |                                       | individual, altele decat     |
|      |                                       | cele de uz militar sau de    |
|      |                                       | sport)                       |
|      |                                       | ex.93 07 00 00 (arme de      |
|      |                                       | vanatoare si arme de uz      |
|      |                                       | individual, altele decat     |
|      |                                       | cele de uz militar sau de    |
|      |                                       | sport)                       |
|______|_______________________________________|______________________________|

    NOTA
    Cu prefixul "ex" au fost marcate situatiile in care, din intreaga pozitie tarifara sau din intregul cod tarifar, sunt supuse accizelor numai produsul sau grupa de produse mentionate.

    ANEXA Nr. 3
    la normele metodologice

                              EXEMPLE
privind metodologia de calcul al accizelor pentru alcool si bauturi alcoolice

    I. Alcool etilic alimentar; bauturi alcoolice si orice alte produse destinate industriei alimentare sau consumului, care contin alcool etilic alimentar cu o concentratie mai mare de 0,5% in volum; vinuri, produse pe baza de vin si produse pe baza de distilat de vin cu concentratie in alcool de peste 22% in volum; coniac, armaniac si vinars

    A. IMPORT
    1) Produse imbuteliate
    a) - alcool etilic alimentar ambalat in sticle cu capacitate de 0,50 l, cu tarie alcoolica de 96% vol.
                       0,50 l x 96% x 2.640.000 lei
    Acciza          = ------------------------------ = 12.672 lei
    pentru o sticla                 100

    b) - alcool etilic alimentar ambalat in sticle cu capacitate de 0,75 l, cu tarie alcoolica de 96% vol.
                       0,75 l x 96% x 2.640.000 lei
    Acciza          = ------------------------------ = 19.008 lei
    pentru o sticla                 100

    c) - vodca ambalata in sticle cu capacitate de 0,33 l, cu tarie alcoolica de 40% vol.
                       0,33 l x 40% x 2.640.000 lei
    Acciza          = ------------------------------ =  3.485 lei
    pentru o sticla                 100

    d) - lichior ambalat in sticle cu capacitate de 0,75 l, cu tarie alcoolica de 25% vol.
                       0,75 l x 25% x 2.640.000 lei
    Acciza          = ------------------------------ =  4.950 lei
    pentru o sticla                 100

    e) - whisky ambalat in sticle cu capacitate de 0,70 l, cu tarie alcoolica de 43% vol.
                       0,70 l x 43% x 2.640.000 lei
    Acciza          = ------------------------------ =  7.946 lei
    pentru o sticla                 100

    f) - coniac ambalat in sticle cu capacitate de 0,70 l, cu tarie alcoolica de 40% vol.
                       0,70 l x 40% x 2.640.000 lei
    Acciza          = ------------------------------ =  7.392 lei
    pentru o sticla                 100

    2) Produse in vrac
    a) - importul a 10.000 l alcool etilic alimentar cu tarie alcoolica de 96,3% vol.
               10.000 l x 96,3% x 2.640.000 lei
    Acciza = ------------------------------------ =  2.542.320 lei
                              100

    b) - importul a 20.000 l vodca cu tarie alcoolica de 40% vol.

               20.000 l x 40% x 2.640.000 lei
    Acciza = ------------------------------------ =  2.112.000 lei
                              100

    c) - importul a 25.000 l lichior cu tarie alcoolica de 25% vol.

              25.000 l x 25% x 2.640.000 lei
    Acciza = ------------------------------------ =  1.650.000 lei
                              100

    B. PRODUCTIE INTERNA
    1) Produse imbuteliate
    a) - vinars imbuteliat in sticle de 0,70 l, cu tarie alcoolica de 40% vol.

                       0,70 l x 40% x 2.640.000 lei
    Acciza          = ------------------------------ =  7.392 lei
    pentru o sticla                 100

    b) - bitter imbuteliat in sticle de 1 litru, cu tarie alcoolica de 25% vol.

                        1 l x 25% x 2.640.000 lei
    Acciza          = ------------------------------ =  6.600 lei
    pentru o sticla                 100

    c) - vermut imbuteliat in sticle de 1 litru, cu tarie alcoolica de 17% vol.

                          1 l x 17% x 30.000 lei
    Acciza          = ------------------------------ =  5.100 lei
    pentru o sticla                 100

    2) Produse in vrac
    a) - 30.000 l alcool etilic alimentar cu tarie alcoolica de 96,3% vol.

               30.000 l x 96,3% x 2.640.000 lei
    Acciza = ------------------------------------ =  7.626.960 lei
                              100

    II. Bauturi alcoolice naturale
    1) Produse imbuteliate
    a) - tuica sau rachiu natural, imbuteliat in sticle de 1 litru, cu tarie alcoolica de 30% vol.
                        1 l x 30% x 1.800.000 lei
    Acciza          = ------------------------------ =  5.400 lei
    pentru o sticla                 100

    b) - tuica sau rachiu natural, imbuteliat in sticle de 0,50 l, cu tarie alcoolica de 33% vol.
                       0,50 l x 33% x 1.800.000 lei
    Acciza          = ------------------------------ =  2.970 lei
    pentru o sticla                 100

    2) Produse in vrac
    - 12.000 l tuica sau rachiu natural, cu tarie alcoolica de 28% vol.

               12.000 l x 28% x 1.800 lei
    Acciza = ------------------------------ =  60.480 lei
                           100

    III. Grupa "Vinuri si produse pe baza de vin"
    a) - sticle de vin nespumos cu capacitate de 0,70 l cu tarie alcoolica de 11,5% vol.
                        0,70 l x 11,5 x 7.200 lei
    Acciza          = ------------------------------ =  580 lei
    pentru o sticla                 100

    b) - sticle de vin spumos cu capacitate de 0,70 l, cu tarie alcoolica de 11% vol.
    Acciza       0,70 l x 11% x 12.000 lei
    pentru     = ------------------------- = 924 lei
    o sticla               100

    c) - sticle de vin spumant cu capacitate de 0,70 l, cu tarie alcoolica de 12% vol.
    Acciza       0,70 l x 12% x 36.000 lei
    pentru     = ------------------------- = 3.024 lei
    o sticla               100

    IV. Grupa "Bere"
    a) - sticle de bere cu capacitate de 0,33 l, cu tarie alcoolica de 4,5% vol.
    Acciza       0,33 l x 4,5% x 19.200 lei
    pentru     = -------------------------- = 285 lei
    o sticla               100

    b) - sticle de bere de 0,50 l cu tarie alcoolica de 5% vol.
    Acciza       0,50 l x 5% x 19.200 lei
    pentru     = ------------------------ = 480 lei
    o sticla               100

    c) - 20.000 l bere vrac cu tarie alcoolica de 4,5% vol.
             20.000 l x 4,5% x 19.200 lei
    Acciza = ---------------------------- = 17.280 lei
                       100

    NOTA:
    La calcularea accizelor in lei rezultatul subunitar va contine trei zecimale; a treia cifra a zecimalelor se va rotunji +/-, in functie de marimea celei de a patra zecimale.

    ANEXA Nr. 4
    la normele metodologice

    Denumirea agentului economic
    ................................
    Sediul .........................
    Cod platitor de accize .........

                                 JURNAL
           PRIVIND CUMPARARILE DE MATERII PRIME SUPUSE ACCIZELOR
                   luna ............. anul .........

    Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
    A - Nr. crt.
    B - Felul si data documentului
    C - Furnizor
    D - Denumirea produsului
    E - Cantitate
    F - UM
    G - Tarie alcoolica
        % vol.
    H - Valoare totala
    I - Acciza unitara
    J - Acciza totala cuprinsa in pretul de cumparare
 _____________________________________________________________
| A     |  B  |  C  |  D  |  E  |  F  |  G  |  H  |  I  |  J  |
|_______|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|
| 0     |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |
|_______|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|
|       |     |     |     |     |     |     |     |     |     |
| Total |     |     |     |     |     |     |     |     |     |
|_______|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|

    Director,                       Intocmit,
    Numele si prenumele             Numele si prenumele
    Semnatura                       Semnatura


    ANEXA Nr. 4a)
    la normele metodologice

    AGENTUL ECONOMIC
    ................................
           (denumirea)
    Sediul .........................
    Cod platitor de accize .........

                                 JURNAL
            privind transferurile de materii prime supuse accizelor
                      luna ............. anul .........

    Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
    A - Nr. crt.
    B - Felul si data documentului
    C - Sectia furnizoare
    D - Denumirea produsului
    E - Cantitatea
    F - U.M.
    G - Taria alcoolica (% vol.)
    H - Valoare totala
    I - Acciza unitara
    J - Acciza totala
 _____________________________________________________________
| A     |  B  |  C  |  D  |  E  |  F  |  G  |  H  |  I  |  J  |
|_______|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|
| 0     |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |
|_______|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|
|       |     |     |     |     |     |     |     |     |     |
| TOTAL |     |     |     |     |     |     |     |     |     |
|_______|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|

         Director,                              Intocmit,
    ................................      ................................
    (numele, prenumele si semnatura)      (numele, prenumele si semnatura)


    ANEXA Nr. 5
    la normele metodologice

    Denumirea agentului economic
    ................................
    Sediul .........................
    Cod platitor de accize .........

                                  JURNAL
           PRIVIND VANZARILE DE PRODUSE FINITE SUPUSE ACCIZELOR
                luna ............. anul .........

    Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
    A - Nr. crt.
    B - Felul si data documentului
    C - Beneficiar
    D - Denumirea produsului
    E - Cantitate
    F - UM
    G - Tarie alcoolica % vol.
    H - Valoare totala
    I - Acciza unitara
    J - Acciza totala
 _____________________________________________________________
| A     |  B  |  C  |  D  |  E  |  F  |  G  |  H  |  I  |  J  |
|_______|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|
| 0     |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |
|_______|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|
|       |     |     |     |     |     |     |     |     |     |
|_______|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|

    Director,                       Intocmit,
    Numele si prenumele             Numele si prenumele
    Semnatura                       Semnatura


    ANEXA Nr. 6
    la normele metodologice

    Denumirea agentului economic
    ................................
    Sediul .........................
    Cod platitor de accize .........

                         CERERE DE RESTITUIRE
              a accizelor aferente produselor exportate
                 pe luna ............. anul .........

    Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
    A - Nr. crt.
    B - Nr. si data doc. de cumparare
    C - Furnizor
    D - Denumire produs
    E - Cantitate cumparata
    F - UM
    G - Valoare totala
    H - din care: acciza
    I - Nr. si data doc. de achit. a fact. de cump.
    J - Nr. si data decl. vamale de exp.
    K - Nr. si data fact. ext.
    L - Denumire beneficiar tara
    M - Cantitate livrata la exp.
    N - Valoarea accizelor pentru care se solicita restituirea
 __________________________________________________________
| A    | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N |
|______|___|___|___|___|___|___|___|___|___|___|___|___|___|
| 0    | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |10 |11 |12 |13 |
|______|___|___|___|___|___|___|___|___|___|___|___|___|___|
|      |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |
|      |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |
|______|___|___|___|___|___|___|___|___|___|___|___|___|___|
|Total |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |
|______|___|___|___|___|___|___|___|___|___|___|___|___|___|

    Director,                             Intocmit,
    Numele si prenumele             Numele si prenumele
    Semnatura                       Semnatura


    ANEXA Nr. 7
    la normele metodologice

    Denumirea agentului economic
    ................................
    Sediul .........................
    Cod platitor de accize .........

                             CERERE
de restituire a accizelor aferente produselor vandute in regim "duty free"
                pe luna ............. anul .........

    Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
    A - Nr. crt.
    B - Nr. si data documentului de cumparare
    C - Furnizor
    D - Denumire produs
    E - Cantitate cumparata
    F - UM
    G - Valoarea totala
    H - Acciza totala
    I - Cantitate vanduta
    J - Acciza aferenta vanzarilor pentru care se solicita restituirea
 _____________________________________________________________
| A     |  B  |  C  |  D  |  E  |  F  |  G  |  H  |  I  |  J  |
|_______|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|
| 0     |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |
|_______|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|
|       |     |     |     |     |     |     |     |     |     |
|_______|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|
| Total |     |     |     |     |     |     |     |     |     |
|_______|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|_____|

            Conducator             Intocmit
             unitate


    ANEXA Nr. 8
    la normele metodologice

    Denumirea agentului economic
    ................................
    Sediul .........................
    Cod platitor de accize .........

                                  CERERE
    de restituire a accizelor aferente alcoolului utilizat in productia de
                              alcool sanitar
                      luna ............. anul .........

    Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
    A - (litri)
    B - (tarie alcoolica % in vol)
 __________________________________________________________________________
|Nr. |Nr./data |Furnizor|  Cantitate  |Valoare|Acciza|Cantitate |Acciza    |
|crt.|doc. de  |        |achizitionata|totala |totala|prelucrata|solicitata|
|    |cumparare|        |_____________|       |      |__________|a fi      |
|    |         |        |  A   |  B   |       |      |  A  | B  |restituita|
|    |         |        |      |      |       |      |     |    |          |
|____|_________|________|______|______|_______|______|_____|____|__________|
| 0  |   1     |    2   |  3   |   4  |   5   |   6  |  7  |  8 |    9     |
|____|_________|________|______|______|_______|______|_____|____|__________|
|____|_________|________|______|______|_______|______|_____|____|__________|
|____|_________|________|______|______|_______|______|_____|____|__________|
| Total        |        |      |      |       |      |     |    |          |
|______________|________|______|______|_______|______|_____|____|__________|

    Director,                     Intocmit,
    Numele si prenumele           Numele si prenumele
    Semnatura                     Semnatura


    ANEXA Nr. 9
    la normele metodologice

    Denumirea agentului economic
    ................................
    Sediul .........................
    Cod platitor de accize .........

                                  CERERE
    de restituire a accizelor aferente alcoolului utilizat in productia de
                     medicamente sau otet alimentar
                    luna ............. anul .........

    Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
    A - (litri)
    B - (tarie alcoolica % in vol.)
 __________________________________________________________________________
|Nr. |Nr./data |Furnizor|Cantitate    |Valoare|Acciza|Cantitate |Acciza    |
|crt.|doc. de  |        |achizitionata|totala |totala|prelucrata|solicitata|
|    |cumparare|        |_____________|       |      |__________|a fi      |
|    |         |        |  A   |  B   |       |      |  A  | B  |restituita|
|    |         |        |      |      |       |      |     |    |          |
|____|_________|________|______|______|_______|______|_____|____|__________|
| 0  |   1     |    2   |  3   |   4  |   5   |   6  |  7  |  8 |    9     |
|____|_________|________|______|______|_______|______|_____|____|__________|
|____|_________|________|______|______|_______|______|_____|____|__________|
|____|_________|________|______|______|_______|______|_____|____|__________|
| Total        |        |      |      |       |      |     |    |          |
|______________|________|______|______|_______|______|_____|____|__________|

    Director,                     Intocmit,
    Numele si prenumele           Numele si prenumele
    Semnatura                     Semnatura


    ANEXA Nr. 10
    la normele metodologice

    Formular cu regim special
    (recto)

    ORGANIZATOR: Societatea comerciala ........................
    DETINATOR SPATIU: Societatea comerciala ...................
    Sala din: .................................................

                    SITUATIA INCASARILOR ZILNICE
    pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu castiguri
                           (dolari SUA)

    Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
    A - Nr. crt.
    B - Seria masinii
    C - Indexul contoarelor la inceput (Si)
    D - Indexul contoarelor la sfarsit (Sf)
    E - Factor de multiplicare (F)
    F - Diferenta indexuri contoare (D) = [(Sf - Si) x F]
    G - Sold impulsuri
    H - Pret/impuls
 ___________________________________________________________________________
|A |  B  |    C   |    D   |   E   |   F    |     G    | H |    Incasari    |
|__|_____|________|________|_______|________|__________|___|________________|
|  |     |I|Ej|Ei |I|Ej|Ei |I|Ej|Ei|I |Ej|Ei|= 11-12-13| $ |  $  |curs| lei |
|__|_____|_|__|___|_|__|___|_|__|__|__|__|__|__________|___|_____|____|_____|
|0 |  1  |2|3 | 4 |5|6 | 7 |8|9 |10|11|12|13|    14    |15 |16 = | 17 |18 = |
|  |     | |  |   | |  |   | |  |  |  |  |  |          |   |14x15|    |16x17|
|__|_____|_|__|___|_|__|___|_|__|__|__|__|__|__________|___|_____|____|_____|
|1 |     | |  |   | |  |   | |  |  |  |  |  |          |   |     |    |     |
|__|_____|_|__|___|_|__|___|_|__|__|__|__|__|__________|___|_____|____|_____|
|2 |     | |  |   | |  |   | |  |  |  |  |  |          |   |     |    |     |
|__|_____|_|__|___|_|__|___|_|__|__|__|__|__|__________|___|_____|____|_____|
|3 |     | |  |   | |  |   | |  |  |  |  |  |          |   |     |    |     |
|__|_____|_|__|___|_|__|___|_|__|__|__|__|__|__________|___|_____|____|_____|
|4 |     | |  |   | |  |   | |  |  |  |  |  |          |   |     |    |     |
|__|_____|_|__|___|_|__|___|_|__|__|__|__|__|__________|___|_____|____|_____|
|5 |     | |  |   | |  |   | |  |  |  |  |  |          |   |     |    |     |
|__|_____|_|__|___|_|__|___|_|__|__|__|__|__|__________|___|_____|____|_____|
|6 |     | |  |   | |  |   | |  |  |  |  |  |          |   |     |    |     |
|__|_____|_|__|___|_|__|___|_|__|__|__|__|__|__________|___|_____|____|_____|
|7 |     | |  |   | |  |   | |  |  |  |  |  |          |   |     |    |     |
|__|_____|_|__|___|_|__|___|_|__|__|__|__|__|__________|___|_____|____|_____|
|8 |     | |  |   | |  |   | |  |  |  |  |  |          |   |     |    |     |
|__|_____|_|__|___|_|__|___|_|__|__|__|__|__|__________|___|_____|____|_____|
|9 |     | |  |   | |  |   | |  |  |  |  |  |          |   |     |    |     |
|__|_____|_|__|___|_|__|___|_|__|__|__|__|__|__________|___|_____|____|_____|
|10|     | |  |   | |  |   | |  |  |  |  |  |          |   |     |    |     |
|__|_____|_|__|___|_|__|___|_|__|__|__|__|__|__________|___|_____|____|_____|
|  |Total| |  |   | |  |   | |  |  |  |  |  |          |   |     |    |     |
|__|_____|_|__|___|_|__|___|_|__|__|__|__|__|__________|___|_____|____|_____|
                                                            14-50-1 (USD)

    INTOCMIT,         VERIFICAT,
                                    TOTAL $ ... = LEI ............. din care:
    Numele ........  .............
    Functia .......  .............  1 - Organizatorul ...... % = .. $ = ... lei
    Semnatura .....  .............  2 - Detinator spatiu ... % = .. $ = ... lei


    ANEXA Nr. 10
    la normele metodologice
    (verso)

                              INSTRUCTIUNI
de completare a formularului "Situatia incasarilor zilnice pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu castiguri (dolari SUA) [cod 14-50-1 (USD)]

    Formular format A4, cu regim special pentru activitatea de exploatare a masinilor electronice cu castiguri.
    Formularele se leaga intr-un registru de 100 file, care se snuruieste si se numeroteaza. Se inregistreaza de catre organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenta, sau de catre partea careia ii revine obligatia contractuala de efectuare a evidentei primare (in cazul contractelor de asociere) la organele fiscale locale in a caror raza teritoriala se desfasoara efectiv activitatea de exploatare a masinilor.
    Se intocmeste de catre organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenta, sau de catre partea careia ii revine obligatia contractuala de efectuare a evidentei primare (in cazul contractelor de asociere) la locul de desfasurare a activitatii, conform art. 35 din HG 130/1997.
    Se verifica si se vizeaza de catre organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenta sa desfasoare jocuri de noroc.
    Nu circula in afara, fiind document de inregistrare contabila primara, pe baza caruia se intocmeste registrul de casa.
    Se arhiveaza, dupa completarea registrului, de catre organizatorul de jocuri sau de catre aceea dintre parti care a facut si inregistrarea formularelor la organul fiscal teritorial (in cazul contractelor de asociere) - la sediul acesteia.
    Modul de completare:
    Col. 0     = numarul de ordine in sala al aparatului
    Col. 1     = seria masinii, conform anexei la Licenta
    Col. 2(I)  = indexul la inceputul zilei - pentru contorul de intrari
    Col. 3(Ej) = indexul la inceputul zilei - pentru contorul de iesiri jetoane
    Col. 4(Ei) = indexul la inceputul zilei - pentru contorul de iesiri
                 impulsuri
    Col. 5(I)  = indexul la sfarsitul zilei - pentru contorul de intrari
    Col. 6(Ej) = indexul la sfarsitul zilei - pentru contorul de iesiri jetoane
    Col. 7(Ei) = indexul la sfarsitul zilei - pentru contorul de iesiri
                 impulsuri
    Col. 8     = factorul de multiplicare*) - contor de intrari
    Col. 9     = factorul de multiplicare*) - contor de iesiri jetoane
    Col. 10    = factorul de multiplicare*) - contor de iesiri impulsuri
    Col. 11    = rulaje in cursul zilei - intrari (col. 5 - col. 2) x col. 8
    Col. 12    = rulaje in cursul zilei - iesiri jetoane
                 (col. 6 - col. 3) x col. 9
    Col. 13    = rulaje in cursul zilei - iesiri impulsuri
                 (col. 7 - col. 4) x col. 10
    Col. 14    = sold impulsuri (col. 11 - col. 12 - col. 13)
    Col. 15    = pretul unui impuls in dolari SUA
    Col. 16    = incasari din exploatarea jocului in dolari SUA
                 (col. 14 x col. 15);
    Col. 17    = cursul de schimb al dolarului stabilit de BNR pentru ziua
                 respectiva.
    Col. 18    = incasari din exploatarea jocului in lei (col. 16 x col. 17)
------------
    *) Factorul de multiplicare este cel mentionat in dovada de verificare tehnica - pentru fiecare contor in parte.

    ANEXA Nr. 11
    la normele metodologice

    Formular cu regim special
    (recto)

    ORGANIZATOR: Societatea comerciala ........................
    DETINATOR SPATIU: Societatea comerciala ...................
    Sala din: .................................................

                        SITUATIA INCASARILOR ZILNICE
pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu castiguri (lei)

    Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
    A - Nr. crt.
    B - Seria masinii
    C - Indexul contoarelor la inceput (Si)
    D - Indexul contoarelor la sfarsit (Sf)
    E - Factor de multiplicare (F)
    F - Diferenta indexuri contoare (D) = [(Sf - Si) x F]
    G - Sold impulsuri
    H - Pret/impuls
 _____________________________________________________________________________
|A |  B  |     C   |     D   |    E    |    F    |     G     |  H | Incasari  |
|__|_____|_________|_________|_________|_________|___________|____|___________|
|  |     | I|Ej|Ei | I|Ej|Ei | I|Ej|Ei | I|Ej|Ei |= 11-12-13 |lei |   lei     |
|__|_____|__|__|___|__|__|___|__|__|___|__|__|___|___________|____|___________|
|0 |  1  | 2|3 | 4 |5 |6 | 7 | 8|9 |10 |11|12|13 |    14     |15  |16 = 14x15 |
|__|_____|__|__|___|__|__|___|__|__|___|__|__|___|___________|____|___________|
|1 |     |  |  |   |  |  |   |  |  |   |  |  |   |           |    |           |
|__|_____|__|__|___|__|__|___|__|__|___|__|__|___|___________|____|___________|
|2 |     |  |  |   |  |  |   |  |  |   |  |  |   |           |    |           |
|__|_____|__|__|___|__|__|___|__|__|___|__|__|___|___________|____|___________|
|3 |     |  |  |   |  |  |   |  |  |   |  |  |   |           |    |           |
|__|_____|__|__|___|__|__|___|__|__|___|__|__|___|___________|____|___________|
|4 |     |  |  |   |  |  |   |  |  |   |  |  |   |           |    |           |
|__|_____|__|__|___|__|__|___|__|__|___|__|__|___|___________|____|___________|
|5 |     |  |  |   |  |  |   |  |  |   |  |  |   |           |    |           |
|__|_____|__|__|___|__|__|___|__|__|___|__|__|___|___________|____|___________|
|6 |     |  |  |   |  |  |   |  |  |   |  |  |   |           |    |           |
|__|_____|__|__|___|__|__|___|__|__|___|__|__|___|___________|____|___________|
|7 |     |  |  |   |  |  |   |  |  |   |  |  |   |           |    |           |
|__|_____|__|__|___|__|__|___|__|__|___|__|__|___|___________|____|___________|
|8 |     |  |  |   |  |  |   |  |  |   |  |  |   |           |    |           |
|__|_____|__|__|___|__|__|___|__|__|___|__|__|___|___________|____|___________|
|9 |     |  |  |   |  |  |   |  |  |   |  |  |   |           |    |           |
|__|_____|__|__|___|__|__|___|__|__|___|__|__|___|___________|____|___________|
|10|     |  |  |   |  |  |   |  |  |   |  |  |   |           |    |           |
|__|_____|__|__|___|__|__|___|__|__|___|__|__|___|___________|____|___________|
|  |Total|  |  |   |  |  |   |  |  |   |  |  |   |           |    |           |
|__|_____|__|__|___|__|__|___|__|__|___|__|__|___|___________|____|___________|
                                                            14-50-1 (LEI)

    INTOCMIT          VERIFICAT,
                                      TOTAL       = LEI ............ din care:
    Numele ........  ...............
    Functia .......  ...............  1 - Organizator .......... % = ..... lei
    Semnatura .....  ...............  2 - Detinator spatiu ..... % = ..... lei

    ANEXA Nr. 11
    la normele metodologice
    (verso)

                              INSTRUCTIUNI
de completare a formularului "Situatia incasarilor zilnice pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu castiguri (lei) [cod 14-50-1 (LEI)]

    Formular format A4, cu regim special pentru activitatea de exploatare a masinilor electronice cu castiguri.
    Formularele se leaga intr-un registru de 100 file, care se snuruieste si se numeroteaza. Se inregistreaza de catre organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenta, sau de catre partea careia ii revine obligatia contractuala de efectuare a evidentei primare (in cazul contractelor de asociere) la organele fiscale locale in a caror raza teritoriala se desfasoara efectiv activitatea de exploatare a masinilor.
    Se intocmeste de catre organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenta, sau de catre partea careia ii revine obligatia contractuala de efectuare a evidentei primare (in cazul contractelor de asociere) la locul de desfasurare a activitatii, conform art. 35 din HG 130/1997.
    Se verifica si se vizeaza de catre organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenta sa desfasoare jocuri de noroc.
    Nu circula in afara, fiind document de inregistrare contabila primara, pe baza caruia se intocmeste registrul de casa.
    Se arhiveaza, dupa completarea registrului, de catre organizatorul de jocuri sau de catre aceea dintre parti care a facut si inregistrarea formularelor la organul fiscal teritorial (in cazul contractelor de asociere) - la sediul acesteia.
    Modul de completare:
    Col. 0     = numarul de ordine in sala al aparatului
    Col. 1     = seria masinii, conform anexei la Licenta
    Col. 2(I)  = indexul la inceputul zilei - pentru contorul de intrari
    Col. 3(Ej) = indexul la inceputul zilei - pentru contorul de iesiri jetoane
    Col. 4(Ei) = indexul la inceputul zilei - pentru contorul de iesiri
                 impulsuri
    Col. 5(I)  = indexul la sfarsitul zilei - pentru contorul de intrari
    Col. 6(Ej) = indexul la sfarsitul zilei - pentru contorul de iesiri jetoane
    Col. 7(Ei) = indexul la sfarsitul zilei - pentru contorul de iesiri
                 impulsuri
    Col. 8     = factorul de multiplicare*) - contor de intrari
    Col. 9     = factorul de multiplicare*) - contor de iesiri jetoane
    Col. 10    = factorul de multiplicare*) - contor de iesiri impulsuri
    Col. 11    = rulaje in cursul zilei - intrari (col. 5 - col. 2) x col. 8
    Col. 12    = rulaje in cursul zilei - iesiri jetoane
                 (col. 6 - col. 3) x col. 9
    Col. 13    = rulaje in cursul zilei - iesiri impulsuri
                 (col. 7 - col. 4) x col. 10
    Col. 14    = sold impulsuri (col. 11 - col. 12 - col. 13)
    Col. 15    = pretul unui impuls in lei
    Col. 16    = incasari din exploatarea jocului in lei (col. 14 x col. 15)
------------
    *) Factorul de multiplicare este cel mentionat in dovada de verificare tehnica - pentru fiecare contor in parte.

    ANEXA Nr. 12
    la normele metodologice
    Formular cu regim special
    (recto)

    ORGANIZATOR: Societatea comerciala ..............
    DETINATOR SPATIU: Societatea comerciala .........
    Sala din: .......................................

             SITUATIA INCASARILOR PE LUNA ..... ANUL ......
pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu castiguri (lei si/sau dolari SUA )
                 pentru masina seria ..................
 _________________________________________________________________________
| Ziua | Indexul contoarelor la  | Indexul contoarelor la  |   Incasari   |
|      |     inceput (Si)        |      sfarsit (Sf)       |              |
|______|_________________________|_________________________|______________|
|      |   I   |   Ej   |   Ei   |   I   |   Ej   |   Ei   |   $  |  lei  |
|------|-------|--------|--------|-------|--------|--------|------|-------|
|  0   |   1   |    2   |    3   |   4   |    5   |    6   |   7  |   8   |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  1   |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  2   |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  3   |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  4   |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  5   |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  6   |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  7   |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  8   |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  9   |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  10  |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  11  |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  12  |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  13  |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  14  |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  15  |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  16  |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  17  |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  18  |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  19  |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  20  |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  21  |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  22  |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  23  |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  24  |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  25  |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  26  |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  27  |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  28  |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  29  |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  30  |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|  31  |       |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
|      | TOTAL |        |        |       |        |        |      |       |
|______|_______|________|________|_______|________|________|______|_______|
                                                                14-50-1/a

       ORGANIZATOR                                 DETINATOR SPATIU

    Intocmit, .............                    .......................

    Delegat ...............                    .......................

    Vizat:
       Director, ...............             Director .............

       Contabil-sef .............            Contabil-sef .............

    ANEXA Nr. 12
    la normele metodologice
    (verso)

                              INSTRUCTIUNI
de completare a formularului "Situatia incasarilor pe luna _____ anul _____" pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu castiguri pentru masina seria ........." (cod 14-50-1/a)

    Formular format A4, cu regim special, pentru activitatea de exploatare a masinilor electronice cu castiguri.
    Formularele se leaga in registre de 99 file (33 x 3 exemplare), care se snuruiesc si se numeroteaza. Se inregistreaza de catre organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenta, la organul fiscal teritorial in a carui raza se afla sediul organizatorului.
    Serveste la centralizarea incasarilor din exploatarea masinilor electronice cu castiguri.
    Se intocmeste lunar, pentru fiecare masina in parte, pe baza datelor din "Situatia incasarilor zilnice pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu castiguri" (cod 14-50-1). Se intocmeste de catre delegatii organizatorului de jocuri si detinatorului de spatiu si se vizeaza de conducerea acestora.
    Se intocmeste in trei exemplare, cate unul pentru organizatorul de jocuri si pentru detinatorul spatiului, al treilea ramanand la cotorul registrului.
    Exemplarele 1 si 2 se arhiveaza in compartimentele de contabilitate ale partenerilor, ca anexa la nota contabila, iar exemplarul 3 ramane la cotorul registrului, arhivandu-se de catre organizatorul jocurilor de noroc.
    Modul de completare:
    Col. 0     = ziua din luna calendaristica pentru care se intocmeste
                 situatia
    Col. 1(I)  = indexul din prima zi a lunii - pentru contorul de intrari
    Col. 2(Ej) = indexul din prima zi a lunii - pentru contorul de iesiri
                 jetoane
    Col. 3(Ei) = indexul din prima zi a lunii - pentru contorul de iesiri
                 impulsuri
    Col. 4(I)  = indexul la sfarsitul ultimei zile a lunii - pentru contorul
                 de intrari
    Col. 5(Ej) = indexul la sfarsitul ultimei zile a lunii - pentru contorul
                 de iesiri jetoane
    Col. 6(Ei) = indexul la sfarsitul ultimei zile a lunii - pentru contorul
                 de iesiri impulsuri
    Col. 7     = incasari din exploatarea jocului in luna de raportare, in
                 dolari SUA; se preiau sumele aferente din formularul cod
                 14-50-1 (USD) col. 16; nu se completeaza in cazul masinilor
                 care opereaza in lei
    Col. 8     = incasari din exploatarea jocului in luna de raportare, in
                 lei; se preiau sumele aferente din formularul cod 14-50-1
                 (USD), col. 18 (in cazul masinilor care opereaza in valuta)
                 sau din formularul 14-50-1 (LEI), col. 16 (in cazul
                 masinilor care opereaza in lei)

    ANEXA Nr. 13
    la normele metodologice
    Formular cu regim special
    (recto)

    ORGANIZATOR: Societatea comerciala ..............
    DETINATOR SPATIU: Societatea comerciala .........
    Sala din: .......................................

                              RECAPITULATIA
                  INCASARILOR PE LUNA ......... ANUL .........
pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu castiguri (lei si/sau dolari SUA)
 _________________________________________________________________________
|Nr. | Seria   | Indexul contoarelor | Indexul contoarelor |  Incasari    |
|crt.| masinii | la inceput (Si)     | la sfarsit (Sf)     |              |
|____|_________|_____________________|_____________________|______________|
|    |         |  I   |  Ej  |  Ei   |  I   |  Ej   |  Ei  |   $  |  lei  |
|----|---------|------|------|-------|------|-------|------|------|-------|
| 0  |    1    |  2   |   3  |   4   |   5  |   6   |   7  |   8  |   9   |
|----|---------|------|------|-------|------|-------|------|------|-------|
| 1  |         |      |      |       |      |       |      |      |       |
|----|---------|------|------|-------|------|-------|------|------|-------|
| 2  |         |      |      |       |      |       |      |      |       |
|----|---------|------|------|-------|------|-------|------|------|-------|
| 3  |         |      |      |       |      |       |      |      |       |
|----|---------|------|------|-------|------|-------|------|------|-------|
| 4  |         |      |      |       |      |       |      |      |       |
|----|---------|------|------|-------|------|-------|------|------|-------|
| 5  |         |      |      |       |      |       |      |      |       |
|----|---------|------|------|-------|------|-------|------|------|-------|
| 6  |         |      |      |       |      |       |      |      |       |
|----|---------|------|------|-------|------|-------|------|------|-------|
| 7  |         |      |      |       |      |       |      |      |       |
|----|---------|------|------|-------|------|-------|------|------|-------|
| 8  |         |      |      |       |      |       |      |      |       |
|----|---------|------|------|-------|------|-------|------|------|-------|
| 9  |         |      |      |       |      |       |      |      |       |
|----|---------|------|------|-------|------|-------|------|------|-------|
| 10 |         |      |      |       |      |       |      |      |       |
|----|---------|------|------|-------|------|-------|------|------|-------|
| 11 |         |      |      |       |      |       |      |      |       |
|----|---------|------|------|-------|------|-------|------|------|-------|
| 12 |         |      |      |       |      |       |      |      |       |
|----|---------|------|------|-------|------|-------|------|------|-------|
| 13 |         |      |      |       |      |       |      |      |       |
|----|---------|------|------|-------|------|-------|------|------|-------|
| 14 |         |      |      |       |      |       |      |      |       |
|----|---------|------|------|-------|------|-------|------|------|-------|
| 15 |         |      |      |       |      |       |      |      |       |
|----|---------|------|------|-------|------|-------|------|------|-------|
|    | Total   |      |      |       |      |       |      |      |       |
|____|_________|______|______|_______|______|_______|______|______|_______|
                                                               14-50-1/b

                          TOTAL $ ...... = LEI ....... din care:

                          1-Organizator ........ % = .... $ = ...... lei

                          2-Detinator spatiu ... % = .... $ = ...... lei

                          TAXA 20% DATORATA = ........... $ = ...... lei

       ORGANIZATOR                                 DETINATOR SPATIU

    Intocmit, .............                    .......................

    Delegat ...............                    .......................

    Vizat:
       Director, ...............             Director .............

       Contabil-sef .............            Contabil-sef .............

    ANEXA Nr. 13
    la normele metodologice
    (verso)

                             INSTRUCTIUNI
de completare a formularului "Recapitulatia incasarilor pe luna ____ anul ____ pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu castiguri (lei si/sau dolari SUA)"
                           (cod 14-50-1/b)

    Formular format A4, cu regim special, pentru activitatea de exploatare a masinilor electronice cu castiguri.
    Formularele se leaga in registre de 99 file (33 x 3 exemplare), care se snuruiesc si se numeroteaza. Se inregistreaza de catre organizatorul de jocuri autorizat pe baza de licenta, la organul fiscal teritorial in a carui raza se afla sediul organizatorului.
    Serveste la centralizarea incasarilor din exploatarea masinilor electronice cu castiguri si la determinarea taxei pentru jocurile de noroc.
    Se intocmeste lunar, pe baza datelor din "Situatia incasarilor pe luna .... anul ..... pentru activitatea de exploatare a jocurilor electronice cu castiguri (lei si dolari SUA) pentru masina seria ......." (cod 14-50-1/a). Se intocmeste de catre delegatii organizatorului de jocuri si detinatorului de spatiu si se vizeaza de conducerea acestora.
    Se intocmeste in trei exemplare, cate unul pentru organizatorul de jocuri si pentru detinatorul spatiului, al treilea ramanand la cotorul registrului.
    Exemplarele 1 si 2 se arhiveaza in compartimentele de contabilitate ale partenerilor, ca anexa la nota contabila, iar exemplarul 3 ramane la cotorul registrului, arhivandu-se de catre organizatorul jocurilor de noroc.
    Modul de completare:
    Col. 1     = numarul de ordine in sala al masinii
    Col. 2(I)  = indexul din prima zi a lunii - pentru contorul de intrari
    Col. 3(Ej) = indexul din prima zi a lunii - pentru contorul de iesiri
                 jetoane
    Col. 4(Ei) = indexul din prima zi a lunii - pentru contorul de iesiri
                 impulsuri
    Col. 5(I)  = indexul la sfarsitul ultimei zile a lunii - pentru contorul
                 de intrari
    Col. 6(Ej) = indexul la sfarsitul ultimei zile a lunii - pentru contorul
                 de iesiri jetoane
    Col. 7(Ei) = indexul la sfarsitul ultimei zile a lunii - pentru contorul
                 de iesiri impulsuri
    Col. 8     = incasari din exploatarea jocului in luna de raportare, in
                 dolari SUA; se preia totalul lunar determinat in formularul
                 cod 14-50-1/a col. 7; nu se completeaza in cazul masinilor
                 care opereaza in lei
    Col. 9     = incasari din exploatarea jocului in luna de raportare, in
                 lei; se preia totalul lunar determinat in formularul cod
                 14-50-1/a col. 8

    ANEXA Nr. 14
    la normele metodologice
    Formular cu regim special
    (recto)

    ORGANIZATOR _____________

    DATA ______________

                               SITUATIA
          incasarilor zilnice la sala de bingo _________________________

    1. Incasari din vanzarea cartoanelor:
 _____________________________________________________________________
| NR.  |            CARTOANE                     | NUMARUL | VALOAREA |
|------|-----------------------------------------|---------|----------|
|   0  |                1                        |    2    |    3     |
|------|-----------------------------------------|---------|----------|
| 1.1  | Cartoane de    500 lei                  |         |          |
| 1.2  | Cartoane de  1.000 lei                  |         |          |
| 1.3  | Cartoane de  1.500 lei                  |         |          |
| 1.4  | Cartoane de  2.000 lei                  |         |          |
| 1.5  | Cartoane de  3.000 lei                  |         |          |
| 1.6  | Cartoane de  5.000 lei                  |         |          |
| 1.7  | Cartoane de 10.000 lei                  |         |          |
| 1.8  | Cartoane de ...... lei                  |         |          |
| 1.9  | Cartoane de ...... lei                  |         |          |
| 1.10 | Cartoane de ...... lei                  |         |          |
| 1.11 | Cartoane nule - total                   |         |          |
|------|-----------------------------------------|---------|----------|
| 1.12 | TOTAL VANZARI:                          |         |          |
|      | (rd.1.1 + ..... + rd.1.10 - rd.1.11)    |         |          |
|______|_________________________________________|_________|__________|

    2. Premiile acordate:
 _____________________________________________________________________
| 2.1  | Premii de linie                         |         |          |
| 2.2  | Premii de bingo                         |         |          |
| 2.3  | Premii de bingo acumulat                |         |          |
| 2.4  | Premii speciale                         |         |          |
|------|-----------------------------------------|---------|----------|
| 2.5  | TOTAL PREMII ACORDATE:                  |         |          |
|      | (rd.2.1 + ....... + rd.2.4)             |         |          |
|______|_________________________________________|_________|__________|

 _____________________________________________________________________
| 4.   | TOTAL INCASARI (rd.1.12 - rd.2.5)       |         |          |
|______|_________________________________________|_________|__________|
                                                             14-50-2

        DIRECTOR,                                 CASIER,

    ANEXA Nr. 14
    la normele metodologice
    (verso)

                             INSTRUCTIUNI
                     de completare a formularului
            "Situatia incasarilor zilnice la sala de bingo ......"
                              (cod 14-50-2)

    In baza raportului zilnic de gestiune a jocurilor, prevazut in Hotararea Guvernului nr. 130/1997 din 18 aprilie 1997, se intocmeste situatia incasarilor zilnice de la sala de bingo, de catre casier. Formularele se leaga in registre de 100 file (50 x 2 exemplare) care trebuie sa fie vizate de catre organul fiscal teritorial in a carui raza se situeaza spatiul in care se desfasoara jocurile.
    Situatiile zilnice se intocmesc in doua exemplare, din care un exemplar ramane la casierul general - anexat la cotorul registrului - iar un exemplar merge la compartimentul de contabilitate.
    Situatiile zilnice vor fi inregistrate in registrul de casa de catre casierul general. Toate documentele se vor indosaria la actele de casa, care vor fi pastrate conform normelor legale in vigoare.

    Modul de completare a formularului:
    rd. 1.1-1.10 (col. 2) - numarul de cartoane de valoarea mentionata,
                            vandute pentru jocurile din ziua respectiva;
    rd. 1.1-1.10 (col. 3) - valoarea cartoanelor vandute pentru jocurile din
                            ziua respectiva;
    rd. 1.11 (col. 2)     - totalul cantitativ al cartoanelor ramase
                            nevandute pentru jocurile din ziua respectiva si
                            anulate;
    rd. 1.11 (col. 3)     - totalul valoric al cartoanelor ramase nevandute
                            pentru jocurile din ziua respectiva si anulate;
    rd. 1.12 (col. 2)     - se determina prin insumarea tuturor cartoanelor
                            puse in vanzare si deducerea celor ramase
                            nevandute (cantitativ) pentru jocurile
                            desfasurate in ziua respectiva;
    rd. 1.12 (col. 3)     - se determina prin insumarea tuturor cartoanelor
                            puse in vanzare si deducerea celor ramase
                            nevandute (valoric) pentru jocurile desfasurate
                            in ziua respectiva;
    rd. 2.1-2.4 (col. 2)  - numarul premiilor efectiv acordate la jocurile
                            desfasurate in ziua respectiva;
    rd. 2.1-2.4 (col. 3)  - valoarea premiilor efectiv acordate la jocurile
                            desfasurate in ziua respectiva - reflectate la
                            rubrica "plati" in registrul de casa.

    ANEXA Nr. 14a)
    la normele metodologice
    Formular cu regim special
    (recto)

    ORGANIZATOR _____________

    DATA ______________

                                SITUATIA
incasarilor din organizarea de loterii, tombole si alte jocuri transmise prin retelele de televiziune precum si din organizarea de pariuri de orice fel

    1. Incasari din vanzarea biletelor de participare:
 _____________________________________________________________________
| NR.  | VALOAREA UNITARA A BILETELOR VANDUTE    | NUMARUL | VALOAREA |
|------|-----------------------------------------|---------|----------|
|   0  |                1                        |    2    |    3     |
|------|-----------------------------------------|---------|----------|
| 1.1  | Bilete de ................... lei       |         |          |
| 1.2  | Bilete de ................... lei       |         |          |
| 1.3  | Bilete de ................... lei       |         |          |
| 1.4  | Bilete de ................... lei       |         |          |
| 1.5  | Bilete de ................... lei       |         |          |
| 1.6  | Bilete de ................... lei       |         |          |
| 1.7  | Bilete de ................... lei       |         |          |
| 1.8  | Bilete de ................... lei       |         |          |
|------|-----------------------------------------|---------|----------|
| 1.9  | TOTAL VANZARI:                          |         |          |
|      | (rd.1.1 + ...... + rd.1.8)              |         |          |
|______|_________________________________________|_________|__________|

    2. Premiile acordate:
 _____________________________________________________________________
|      | FEL PREMIU              | VALOARE  | NUMAR PREMII | VALOARE  |
|      |                         | UNITARA  |              |          |
|------|-------------------------|----------|--------------|----------|
| 2.1  | ....................... |          |              |          |
| 2.2  | ....................... |          |              |          |
| 2.3  | ....................... |          |              |          |
| 2.4  | ....................... |          |              |          |
|------|-------------------------|----------|--------------|----------|
| 2.5  | TOTAL PREMII ACORDATE:  |          |              |          |
|      | (rd.2.1 + ... + rd.2.4) |          |              |          |
|______|_________________________|__________|______________|__________|
 _____________________________________________________________________
|      | TOTAL INCASARI (rd. 1.9 - rd. 2.5) |                         |
|______|____________________________________|_________________________|
                                                         14-50-2.1

                DIRECTOR,                          CASIER,

    ANEXA Nr. 14a)
    la normele metodologice
    (verso)

                               INSTRUCTIUNI
                      de completare a formularului
    "Situatia incasarilor din organizarea de loterii, tombole si alte jocuri transmise prin retelele de televiziune precum si din organizarea de pariuri de orice fel"
                              (cod 14-50-2.1)

    Se intocmeste de catre casier ori de cate ori se organizeaza astfel de jocuri. Formularele se leaga in registre de 100 file (50 x 2 exemplare) care trebuie sa fie vizate de catre organul fiscal teritorial in a carui raza se situeaza spatiul in care se desfasoara jocurile.
    Situatiile zilnice se intocmesc in doua exemplare, din care un exemplar ramane la casierul general - anexat la cotorul registrului - iar un exemplar merge la compartimentul de contabilitate.
    Situatiile zilnice vor fi intocmite pe baza datelor inregistrate in registrul de casa, de catre casierul general. Documentele se vor indosaria la actele de casa, care vor fi pastrate conform normelor legale in vigoare.

    Modul de completare a formularului:
    rd. 1.1-1.8 (col. 2) - numarul de bilete de participare de valoarea
                           mentionata, vandute pentru jocurile din ziua
                           respectiva; nu se completeaza in cazul
                           organizarii de pariuri;
    rd. 1.1-1.8 (col. 3) - valoarea biletelor de participare vandute pentru
                           jocurile din ziua respectiva; nu se completeaza
                           in cazul organizarii de pariuri;
    rd. 1.9 (col. 2)     - se determina prin insumarea tuturor biletelor de
                           participare puse in vanzare (cantitativ) pentru
                           jocurile desfasurate in ziua respectiva;
    rd. 1.9 (col. 3)     - se determina prin insumarea tuturor biletelor de
                           participare puse in vanzare (valoric) pentru
                           jocurile desfasurate in ziua respectiva;
    rd. 2.1-2.4 (col. 3) - valoarea unitara a premiilor efectiv acordate la
                           jocurile desfasurate in ziua respectiva;
    rd. 2.1-2.4 (col. 4) - numarul premiilor efectiv acordate la jocurile
                           desfasurate in ziua respectiva;
    rd. 2.1-2.4 (col. 5) - valoarea premiilor efectiv acordate la jocurile
                           desfasurate in ziua respectiva - reflectate la
                           rubrica "plati" in registrul de casa.

    ANEXA Nr. 15
    la normele metodologice
    Formular cu regim special
    (recto)

    ORGANIZATOR .................
    DATA ..................

                                SITUATIA
        incasarilor lunare la sala de bingo ...............................

    1. Incasari din vanzarea cartoanelor:
--------------------------------------------------------
 Nr.    Indicator                        Valoarea
 crt.
--------------------------------------------------------
  1.    Total vanzari
--------------------------------------------------------

    2. Premiile acordate:
--------------------------------------------------------
 Nr.    Indicator                        Valoarea
 crt.
--------------------------------------------------------
  2.1.  Premii de linie
  2.2.  Premii de bingo
  2.3.  Premii de bingo acumulat
  2.4.  Premii speciale
--------------------------------------------------------
  2.5.  Total premii acordate:
        (rd. 2.1 + .... + rd. 2.4)
--------------------------------------------------------
  3.    Total incasari: (rd. 1 - rd. 2.5)
--------------------------------------------------------
                                              14-50-2/a

        Director,                        Casier,

    ANEXA Nr. 15
    la normele metodologice
    (verso)

                               INSTRUCTIUNI
                       de completare a formularului
         "Situatia incasarilor lunare la sala de bingo ............."
                             (cod 14-50-2/a)

    Se intocmeste in trei exemplare de catre casierul general intr-un registru de evidenta de 99 file (33 x 3 exemplare), care trebuie snuruit, numerotat si vizat de catre organul fiscal teritorial in a carui raza se situeaza spatiul in care se desfasoara jocurile.
    Se intocmeste pe baza situatiilor zilnice (formular cod 14-50-2). Din cele trei exemplare, un exemplar revine organizatorului de jocuri de noroc autorizat pe baza de licenta, al doilea exemplar ramane posesorului de spatiu, iar al treilea ramane anexat la cotorul registrului.
    Serveste la calcularea taxei pentru jocurile de noroc.
    Modul de completare a formularului:
    rd. 1 - valoarea cartoanelor vandute pentru jocurile din ziua respectiva; se cumuleaza totalurile zilnice ale vanzarilor din "situatiile zilnice ..." (formular cod 14-50-2, rd. 1.12, col. 3);
    rd. 2.1.-2.4. - se totalizeaza valorile inscrise in "situatiile zilnice ..." (formular cod 14-50-2, rd. 2.1.-2.4., col. 3).

    ANEXA Nr. 15a)
    la normele metodologice
    Formular cu regim special
    (recto)

    ORGANIZATOR .................
    DATA ..................

                              SITUATIA LUNARA
a incasarilor din organizarea de loterii, tombole si alte jocuri transmise prin retelele de televiziune, precum si din organizarea de pariuri de orice fel

    1. Incasari din vanzarea cartoanelor:
--------------------------------------------------------
 Nr.    Indicator                        Valoarea
 crt.
--------------------------------------------------------
  1.    Total vanzari
--------------------------------------------------------

    2. Premiile acordate:
--------------------------------------------------------
 Nr.    Fel premiu                       Valoarea
 crt.
--------------------------------------------------------
 2.1.  ...........................
 2.2.  ...........................
 2.3.  ...........................
 2.4.  ...........................
--------------------------------------------------------
 2.5.  Total premii acordate:
       (rd. 2.1 + .... + rd. 2.4)
--------------------------------------------------------
 3.    Total incasari: (rd. 1 - rd. 2.5)
--------------------------------------------------------
                                           14-50-2.1/a

        Director,                         Casier,

    ANEXA Nr. 15a)
    la normele metodologice
    (verso)

                               INSTRUCTIUNI
de completare a formularului "Situatia lunara a incasarilor din organizarea de loterii, tombole si de alte jocuri transmise prin retelele de televiziune, precum si din organizarea de pariuri de orice fel"
                            (cod 14-50-2.1/a)

    Se intocmeste in trei exemplare de catre casierul general intr-un registru de evidenta de 99 file (33 x 3 exemplare), care trebuie snuruit, numerotat si vizat de catre organul fiscal teritorial in a carui raza se situeaza spatiul in care se desfasoara jocurile.
    Se intocmeste pe baza situatiilor zilnice (formular cod 14-50-2.1). Din cele trei exemplare, un exemplar revine organizatorului de jocuri de noroc autorizat pe baza de licenta, al doilea exemplar ramane posesorului de spatiu, iar al treilea ramane anexat la cotorul registrului.
    Serveste la calcularea taxei pentru jocurile de noroc.
    Modul de completare a formularului:
    rd. 1 - valoarea biletelor de participare vandute pentru jocurile organizate in luna respectiva; se cumuleaza totalurile zilnice ale vanzarilor din "situatiile zilnice ..." (formular cod 14-50-2.1, rd. 1.9., col. 3);
    rd. 2.1-2.4 - se totalizeaza valorile inscrise in "situatiile zilnice ..." (formular cod 14-50-2.1, rd. 2.1-2.4, col. 5).

    ANEXA Nr. 16
    la normele metodologice
    Formular cu regim special
    (recto)

    ORGANIZATOR:

    Societatea comerciala ................

    Data: ...................


                            SITUATIA ZILNICA
                     a incasarilor la mesele de joc

    Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
    A - Masa de joc
    B - Contravaloarea jetoanelor la inceputul jocului
    C - Contravaloarea jetoanelor la sfarsitul jocului
    D - Diferenta
    E - Numerar
    F - Total incasari
    G - TOTAL ZI
 ______________________________________________________________________________
|   |             |             |               |             |                |
| A |      B      |       C     |      D        |      E      |       F        |
|   |_____________|_____________|_______________|_____________|________________|
|   | valuta| lei | valuta| lei | valuta| lei   | valuta| lei | valuta | lei   |
|   | (USD) |     | (USD) |     | (USD) |       | (USD) |     | (USD)  |       |
|___|_______|_____|_______|_____|_______|_______|_______|_____|________|_______|
| 1 |   2   |  3  |   4   |  5  | 6=4-2 | 7=5-3 |   8   |  9  | 10=6+8 | 11=7+9|
|___|_______|_____|_______|_____|_______|_______|_______|_____|________|_______|
|   |       |     |       |     |       |       |       |     |        |       |
|___|_______|_____|_______|_____|_______|_______|_______|_____|________|_______|
|   |       |     |       |     |       |       |       |     |        |       |
|___|_______|_____|_______|_____|_______|_______|_______|_____|________|_______|
|   |       |     |       |     |       |       |       |     |        |       |
|___|_______|_____|_______|_____|_______|_______|_______|_____|________|_______|
|   |       |     |       |     |       |       |       |     |        |       |
|___|_______|_____|_______|_____|_______|_______|_______|_____|________|_______|
| G |       |     |       |     |       |       |       |     |        |       |
|___|_______|_____|_______|_____|_______|_______|_______|_____|________|_______|
                                                                       14-50-3

    Curs: 1 USD = ...... lei

            DIRECTOR,            CONTABIL SEF,               CASIER,

    ANEXA Nr. 16
    la normele metodologice
    (verso)

                             INSTRUCTIUNI
privind completarea formularului "Situatia zilnica a incasarilor la mesele de joc" (cod 14-50-3) pentru activitatea de cazinou

    Formular format A4, cu regim special, specific activitatii de cazinou. Serveste ca document de inregistrare in contabilitate a incasarilor de la mesele de joc.
    Se intocmeste zilnic, de catre compartimentul de contabilitate, pe baza documentelor primare de inchidere a jocurilor.
    Nu circula, fiind document de inregistrare contabila.
    Se arhiveaza in compartimentul contabilitate, impreuna cu documentele justificative si cu notele contabile.
    Modul de intocmire:
 Col. 1 = tipul si numarul mesei de joc exploatate. De exemplu: AR 1 = masa de
          ruleta 1; BJ 1 = masa Back-Jack 1, etc.
 Col. 2 = valoarea jetoanelor (chips) la deschiderea jocurilor in dolari SUA,
          atunci cand operarea se face in valuta; in cazul operarii in lei, se
          completeaza cu 0 (zero).
 Col. 3 = valoarea jetoanelor (chips) la deschiderea jocurilor in lei; cand se
          opereaza in valuta (dolari SUA), suma reprezinta transformarea valutei
          in lei, la cursul de schimb al BNR din ziua respectiva (Col. 2 x
          cursul BNR al dolarului SUA din ziua respectiva).
 Col. 4 = valoarea jetoanelor (chips) la inchiderea jocurilor in valuta (dolari
          SUA); cand se opereaza in lei, coloana se completeaza cu 0 (zero).
 Col. 5 = valoarea jetoanelor (chips) la inchiderea jocurilor in lei; cand se
          opereaza in valuta (dolari SUA), coloana se completeaza cu suma
          reprezentand Col. 4 x cursul de schimb al BNR al dolarului SUA din
          ziua respectiva.
 Col. 6 = diferenta dintre valoarea in valuta a jetoanelor (chips) la deschidere
          si valoarea in valuta a jetoanelor (chips) la inchidere.
 Col. 7 = idem coloana 6, exprimat in lei.
 Col. 8 = suma in valuta, numerar, aflata la masa de joc; in cazul operarii in
          lei, se completeaza cu 0 (zero).
 Col. 9 = suma in lei, numerar, aflata la masa de joc; in cazul operarii in
          valuta, se transforma Col. 8 in lei, la cursul de schimb al BNR al
          dolarului SUA din ziua respectiva.
 Col. 10 = total incasari in valuta (Col. 6 + Col. 8); in cazul operarii in
           lei, se completeaza cu 0 (zero).
 Col. 11 = total incasari in lei (Col. 7 + Col. 9); in cazul operarii in
           valuta, se completeaza cu suma reprezentand transformarea sumei in
           valuta din Col. 10 la cursul de schimb al BNR al dolarului SUA din
           ziua respectiva.

    ANEXA Nr. 17
    la normele metodologice
    Formular cu regim special
    (recto)

    ORGANIZATOR:

    Societatea comerciala ................

                       CENTRALIZATORUL INCASARILOR
               la mesele de joc pe luna .......... anul ........
 ____________________________________________________
|      |             |              |                |
| Ziua | Incasari    | Plati premii | Total incasari |
|      |_____________|______________|________________|
|      | valuta| lei | valuta| lei  | valuta|  lei   |
|      | (USD) |     | (USD) |      | (USD) |        |
|______|_______|_____|_______|______|_______|________|
|   1  |   2   |  3  |   4   |  5   | 6=2-4 | 7=3-5  |
|______|_______|_____|_______|______|_______|________|
|      |       |     |       |      |       |        |
|______|_______|_____|_______|______|_______|________|
|      |       |     |       |      |       |        |
|______|_______|_____|_______|______|_______|________|
|      |       |     |       |      |       |        |
|______|_______|_____|_______|______|_______|________|
|      |       |     |       |      |       |        |
|______|_______|_____|_______|______|_______|________|
| TOTAL|       |     |       |      |       |        |
|  ZI  |       |     |       |      |       |        |
|______|_______|_____|_______|______|_______|________|
                                             14-50-3/a

    Curs: 1 USD = ...... lei

            DIRECTOR,            CONTABIL SEF,               CASIER,

    ANEXA Nr. 17
    la normele metodologice
    (verso)

                            INSTRUCTIUNI
de completare a formularului "Centralizatorul incasarilor la mesele de joc pe luna ...... anul ......." (cod 14-50-3/a)

    Formular format A4, cu regim special, specific activitatii de cazinou.
 1. Serveste la:
    - stabilirea bazei de impozitare a incasarilor din activitatea de cazinou;
    - inregistrarea in contabilitate a veniturilor si cheltuielilor de
      exploatare a meselor de joc;
 2. Se intocmeste in compartimentul financiar-contabil, in doua exemplare:
    - un exemplar se arhiveaza la nota contabila;
    - un exemplar se arhiveaza intr-un dosar separat, in cadrul
      compartimentului.
 Col. 1 = ziua de desfasurare a jocurilor
 Col. 2 = incasari in valuta (dolari SUA); in cazul operarii in valuta, atunci
          cand rezultatul a fost pozitiv, suma se preia din formularul:
          "Situatia zilnica a incasarilor", randul "Total" - col. 10
 Col. 3 = idem col. 2, in lei; suma se ia din formularul "Situatia zilnica a
          incasarilor", randul "Total" - col. 11.
 Col. 4 = plati premii in valuta (dolari SUA); in cazul operarii in dolari SUA,
          atunci cand rezultatul zilei a fost negativ (pierdere), randul "Total"
          - col. 10.
 Col. 5 = idem col. 4, in lei, randul "Total" - col. 11.
 Col. 6 = incasari in valuta, cumulat de la inceputul lunii.
    Exemplu: la data de 5 ale lunii, se cumuleaza incasarile in valuta (dolari SUA) - Col. 2 pentru zilele de 1, 2, 3, 4 si 5 ale lunii, din care se scad zilele cu minus din perioada respectiva.
 Col. 7 = idem col. 6, in lei.
           Randul "Total" = Rand de control
           Total col. 2 - Total col. 4 = Total col. 6
           Total col. 3 - Total col. 5 = Total col. 7
 3. Nu circula, fiind document de inregistrare contabila.

    ANEXA Nr. 18
    la normele metodologice

    Denumirea agentului economic
    ............................                    Formular
    Sediul .....................                 ...............
    Cod platitor de accize .....                 ...............

                                  DECONT
                   de acciza pe luna ......... anul .......

            I. PENTRU PRODUSELE SUPUSE ACCIZELOR IN SUMA FIXA
_______________________________________________________________________________
      Denumirea produsului                Cantitatea         Acciza    Totalul
 Nr.  si a grupei de produse              livrata sau  U.M.  unitara   accizei
 crt.                                     importata          ECU/U.M.  datorate
_______________________________________________________________________________
  0              1                            2         3       4         5
______________________________________________________________________________
      A. Alcool etilic alimentar,
         bauturi alcoolice si orice
         alte produse destinate
         industriei alimentare, care
         contin alcool etilic alimentar
 1.   a) Alcool etilic alimentar
      b) bauturi alcoolice
      c) alte produse destinate
         industriei alimentare sau
         consumului, care contin alcool
         etilic alimentar cu
         concentratie mai mare de 0,5%
         in volum
      d) vinuri, produse pe baza de vin
         si produse pe baza de distilat
         din vin, cu o concentratie in
         alcool de peste 22% in volum,
         coniac, armaniac si vinars
 2.   Bauturi alcoolice naturale
 3.   Vinuri si produse pe baza de vin
 3.1. Vinuri nespumoase
 3.2. Vinuri spumoase
 3.3. Vin spumant
 3.4. Vermuturi si alte produse pe baza
      de vin, cu o concentratie in alcool
      de pana la 22% inclusiv in volum
 4.   Bere

      B. Produse din tutun
 5.   Tigarete*)
 6.   Tigari si tigari de foi
 7.   Tutun destinat fumatului
 8.   Tutun de prizat si tutun de mestecat

      C. Produse petroliere
 9.   Benzina premium, regular si normala
10.   Benzina fara plumb
11.   Motorina auto (combustibil pentru
      motoare Diesel)

      Produse din anexa nr. 2 la O.U. nr.
      82/1997 de la poz. 1 la poz. 4
12.   Cafea verde
13.   Cafea prajita, inclusiv cafea cu
      inlocuitori
14.   Cafea solubila, inclusiv amestecuri
      cu cafea solubila
15.   Ape, ape minerale si ape gazoase,
      cu continut de zahar sau alte
      produse de indulcit si substante
      aromatizante
_______________________________________________________________________________
    *) In cazul tigaretelor, valoarea accizei totale datorate va include si valoarea aferenta accizei calculate in cota procentuala.

                II. PENTRU PRODUSELE SUPUSE ACCIZELOR AD-VALOREM
_______________________________________________________________________________
     Denumirea produsului         Contravaloarea  Valoarea   Acciza    Totalul
Nr.  si a grupei de produse       bunurilor       in vama    unitara   accizei
crt.                              livrate,        plus taxe     %      datorate
                                  exclusiv        vamale si
                                  accizele        alte taxe
                                                  speciale
_______________________________________________________________________________
  0              1                    2                3         4         5
_______________________________________________________________________________
     Pentru produsele din anexa
     nr. 2 la O.U. nr. 82/1997,
     de la poz. 5 la poz. 15
 1.  Confectii din blanuri
     naturale (cu exceptia celor
     de iepure, oaie, capra)
 2.  Articole din cristal
 3.  Bijuterii din aur si/sau
     platina, cu exceptia
     verighetelor
 4.  Autoturisme si autoturisme
     de teren (inclusiv din
     import, rulate)
     a) echipate cu motor cu
     benzina
     - cu capacitatea cilindrica
       sub 1.600 cmc
      - cu grad normal de poluare
      - cu grad redus de poluare
     - cu capacitatea cilindrica
       intre 1.601 si 1.800 cmc
      - cu grad normal de poluare
      - cu grad redus de poluare
     - cu capacitatea cilindrica
       intre 1.801 si 2.000 cmc
      - cu grad normal de poluare
      - cu grad redus de poluare
     - cu capacitatea cilindrica
       intre 2.001 si 2.500 cmc
      - cu grad normal de poluare
      - cu grad redus de poluare
     - cu capacitatea cilindrica
       peste 2.500 cmc
      - cu grad normal de poluare
      - cu grad redus de poluare
     b) echipate cu motor DIESEL
     - cu capacitatea cilindrica
       sub 1.601 cmc
      - cu grad normal de poluare
      - cu grad redus de poluare
     - cu capacitatea cilindrica
       intre 1.601 si 2.000 cmc
      - cu grad normal de poluare
      - cu grad redus de poluare
     - cu capacitatea cilindrica
       intre 2.001 si 2.500 cmc
      - cu grad normal de poluare
      - cu grad redus de poluare
     - cu capacitatea cilindrica
       intre 2.501 si 3.100 cmc
      - cu grad normal de poluare
      - cu grad redus de poluare
     - cu capacitatea cilindrica
       peste 3.100 cmc
      - cu grad normal de poluare
      - cu grad redus de poluare
 5.  Parfumuri, ape de colonie
     si ape de toaleta
 6.  Aparate video de
     inregistrat sau de
     reprodus, chiar incorporand
     un receptor de semnale
     videofonice; combine audio
 7.  Dublu radiocasetofoane cu
     redare de pe banda
     magnetica sau compact-disc
 8.  Camera video
 9.  Cuptoare cu microunde
10.  Aparate pentru conditionat
     aer, de perete sau de
     ferestre, formand un singur
     corp
11.  Arme de vanatoare si arme
     de uz individual, altele
     decat cele de uz militar
     sau de sport
_______________________________________________________________________________
     Total
_______________________________________________________________________________

    Suma efectiv platita    Diferenta de varsat    Numarul si data
                                                   dispozitiei de plata
    ....................    ...................    ....................

                               Organul fiscal .................................
                               Codul fiscal ...................................
                               Depunere: ziua ....... luna ....... anul .......
                               Primit .........................................

    Declar ca informatiile din acest decont sunt corecte

    Numele ......................

    Prenumele ...................

    Functia .....................

    Semnatura ...................


    Stampila

    ANEXA Nr. 19
    la normele metodologice

    Denumirea agentului economic
    ...........................................
    Sediul ....................................
    Codul platitorului de impozit .............

                               DECONT
privind calculul si virarea la bugetul statului a impozitului la titeiul si gazele naturale din productia interna
                       luna ......... anul ..........

    Denumire produs: titei/gaze

                                                              - lei -
______________________________________________________________________
                 Explicatii                               Impozit
______________________________________________________________________
 1. Impozitul datorat pentru perioada raportata
______________________________________________________________________
 2. Impozitul varsat la termenul de plata pentru
    perioada raportata
______________________________________________________________________
 3. Diferenta de varsat (rd. 1 - rd. 2)
______________________________________________________________________
 4. Diferenta de compensat (rd. 2 - rd. 1)
______________________________________________________________________

    Diferenta a fost varsata prin documentul ................ nr. ......... din data ............

              Directorul unitatii,                 Contabil sef,

    ANEXA Nr. 20
    la normele metodologice

    Denumirea agentului economic
    ...........................................
    Sediul ....................................
    Codul platitorului de impozit .............

                               DECONT
                 privind taxa pentru jocuri de noroc
                        luna ....... anul ........

                                                              - lei -
______________________________________________________________________
                 Explicatii                               Impozit
______________________________________________________________________
 1. Taxa datorata pentru perioada raportata
______________________________________________________________________
 2. Taxa varsata la termenul de plata pentru
    perioada raportata
______________________________________________________________________
 3. Diferenta de varsat (rd. 1 - rd. 2)
______________________________________________________________________
 4. Diferenta de compensat (rd. 2 - rd. 1)
______________________________________________________________________

    Diferenta a fost varsata prin documentul ................ nr. ......... din data ............

                     Director,                       Contabil sef,SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 2577/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 2577 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 130 2013
    Aveți nevoie de un împrumut pentru datorii pentru a plăti facturile? Preia controlul datoriei tale astăzi Disponibil acum Oferta de împrumut pentru extinderea afacerii? Aveți nevoie de un împrumut pentru a plăti facturile? Ai nevoie de împrumut? Ai nevoie de împrumut personal? Împrumut pentru extinderea afacerii? Înființare în afaceri, Educație, Împrumut pentru consolidarea datoriilor Împrumuturi cu bani grei Împrumut pentru orice lucru? Oferim împrumut cu o dobândă scăzută de 3% Împrumut fără cec de credit, e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 6 2020
    Bună tuturor, aici vine un împrumut accesibil care îți va schimba definitiv viața și o dovadă a modului în care am primit un împrumut pentru a-mi schimba viața de familie muritoare. Ma numesc doamna Clancy Dexter. Locuiesc în Florida SUA și sunt azi o femeie fericită? M-am gândit că orice creditor poate schimba viața lui Brock și a familiei mele, voi trimite pe oricine îi caută un împrumut. Mi-au oferit fericirea mea și familiei mele. Mi-a luat un împrumut de 250.000 USD pentru a-mi începe din nou viața ca văduvă cu trei copii. Am mers la această companie, care a împrumutat un credit onest și temător de Dumnezeu, care m-a ajutat să obțin un împrumut de 250.000 USD. . Dolar, ei sunt de fapt temători de Dumnezeu care lucrează cu o companie de creditare de renume. Dacă aveți nevoie de un împrumut și sunteți sigur 100% de rambursare, contactați-le și anunțați-le că doamna Clancy vi le-a oferit. Contact pe e-mail: happyday99loanfirm@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 421 2020
    Ai mare nevoie de ajutor financiar? Căutați un împrumut care să vă ajute în aceste momente critice? Aveți nevoie de un împrumut pentru a vă susține afacerea? Trimiteți acum un e-mail la Lookoutrelief@gmail.com și obțineți împrumuturi promoționale fără dobândă ..
ANONIM a comentat Decizia 45 2020
    ATENȚIE SUNTI NEVOIE DE ÎMPRUMUT PERSONAL / ÎMPRUMUT DE INVESTIȚIE / FINANȚARE PENTRU AFACERI ??? Email: goodnewsloancompany7@gmail.com Serviciile noastre includ următoarele de mai jos ______________________________________________________ * Împrumuturi personale * Împrumuturi pentru camioane și mașini * Credite pentru consolidarea datoriilor * Împrumuturi pentru studenți * Împrumuturi pentru casă și hotel * împrumuturi pentru căsătorie și sărbătoare * Împrumuturi pentru agricultură și fermă * Împrumuturi de pornire a afacerilor sau împrumuturi de extindere a afacerilor. Oferim toate tipurile de împrumuturi Suntem consultanți financiari care se ocupă de finanțele internaționale pentru orice cantitate de instrumente bancare. Avem accesul / contactele pentru a ridica de la 10 mii dolari la 700 milioane dolari. Am readus la viață industriile aflate în dificultate și ne-am întors idei de afaceri bune, oferind fonduri pentru demararea lor. Avem o rețea de investitori care sunt dispuși să ofere fonduri pentru orice persoană și organizații pentru a începe activitatea și operațiunile. Compania noastră a înregistrat o serie de progrese în furnizarea de servicii financiare de primă calitate clienților noștri, în special în domeniul sindicalizării împrumuturilor și al furnizării de capital pentru persoane fizice și companii. Oferim împrumuturi pentru sectorul public și individual care au nevoie de asistență financiară cu o dobândă scăzută de 2%. Credit acceptabil, Termenii și condițiile sunt foarte simpli și atenți, suntem un grup de profesioniști cu împrumut energetic și cu experiență, cu cunoștințe minuțioase ale piețelor financiare, ne angajăm să oferim clienților și furnizorilor noastre forme simple și competitive de soluții financiare pentru toți utilizatori de afaceri. Cred că s-ar putea să vă intereseze să inițiați o afacere nouă care are nevoie de finanțare sau să extindă sfera afacerilor dvs. deja existente, investitorii noștri sunt, de asemenea, interesați de finanțare / parteneriat și gata să investească o sumă mare în comercianții care sunt gata să dovedească expertiza lor în noua industrie, cu compania noastră de împrumuturi de încredere și alte BANE TOP PRIME AAA precum Bank of America, HSBC, Lloyds, Wells Fargo, The Best Banks for SBA Credit și multe altele. Nu veți regreta nimic în această tranzacție de împrumut, deoarece vă voi face fericit prin e-mail {goodnewsloancompany7@gmail.com} obținerea unui împrumut de la această companie este 100% contact garantat și garantat prin e-mail goodnewsloancompany7@gmail.com Salutari Goodnewsloancompany Contact telefonic: +1 (860)866-4085 E-mail: goodnewsloancompany7@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut pentru toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 9 2002
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Legea 428 2006
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Legea 253 2010
    We are Ireland based major/Direct providers of Fresh Cut BG, SBLC, POF, MTN, Bonds and CDs and this financial instruments are specifically for lease and sale.We are one of the leading Financial instrument providers with offices all over Europe. we always deliver on time and precision as Set forth in the agreement. You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs, project financing, Credit line enhancement, Corporate Loans (Business Start-up Loans or Business Expansion Loans), Equipment Procurement Loans (Industrial Equipment, Air crafts, Ships, etc.) as well as other financial instruments issued from AAA Rated bank such as HSBC Bank Hong Kong, HSBC Bank London, Deutsche Bank AG Frankfurt, Barclays Bank , Standard Chartered Bank and others on lease at the lowest available rates depending on the face value of the instrument needed, Our Terms and Conditions are reasonable. DESCRIPTION OF INSTRUMENTS: 1. Instrument: Bank Guarantee (BG)/SBLC (Appendix A) 2. Total Face Value: 10M MIN to 50B MAX USD or Euro 3. Issuing Bank: HSBC, Deutsche Bank Frankfurt, UBS or any Top 25 . 4. Age: One Year, One Day 5. Leasing Price: 4+ 2% 6. Sale Price: 32+2% 7. Delivery by SWIFT . 8. Payment: MT103-23 9. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days. If you have need for Corporate loans, International project funding, etc. or if you have a client that requires funding for his project or business, We are also affiliated with lenders who specialize on funding against financial instruments, such as BG, SBLC, POF or MTN, we fund 100% of the face value of the financial instrument. Inquiries from agents/ brokers/ intermediaries are also welcomed; do get back to us if you are interested in any of our services and for quality service. Name : Finn Walsh E-mail : everydayfinancedesignated@gmail.com Skype id : everydayfinancedesignated@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 157 2001
    Stimate Domn / Ma, Fericirea zilei! Sunt Jeannie Tucker, creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale cu o dobândă scăzută de 3%. Știu că există o mulțime de familii care trăiesc cu plata pentru a verifica plata și alte care nu pot avea grijă de obligațiile lor financiare și din acest motiv, sunt aici pentru restaurare financiară. Ofer o gamă largă de servicii financiare, care include: Planificare de afaceri, Finanțe comerciale și de dezvoltare, Proprietăți și credite ipotecare, Împrumuturi de consolidare a creanțelor, Împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi private, Refinanțare la domiciliu, Împrumuturi hoteliere, împrumuturi pentru studenți etc. Răspundeți imediat prin e-mail de mai jos pentru mai multe informatii. E-mail: (jeannietuckerfinancialservice@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 4 1966
    DO YOU THINK OF GETTING A LOAN?? APPLY TODAY FOR AFFORDABLE 100% LEGITIMATE HOME/REAL ESTATE/PERSONAL/BUSINESS LOANS Email for immediate response: (dr.bradleylouisloans@gmail.com) Text/Call (917) 383-2689 DO YOU NEED A LOAN? Are Financially down, Cry no more, Financial problem is nothing to cry about, it something we will have to fight against in one Love, Understanding, Trust and Unity. So our faith as Legitimate Financial Consultants is putting an end to the financial hardship. We are investors providing financial services and we specialize in both start up projects,Home Finance and existing businesses needing funding or Loan for expansion. We are committed to helping businesses develop and succeed.Do you have a low credit score and you are finding it hard to obtain capital loan from local banks and other financial institutes? Do you need an urgent loan to buy a house? If Yes worry no more for we are out here to help the less financial privileges get the loan they need to get back on their feet no matter your credit score, you can say goodbye to all your financial crisis and difficulties. We offer loans ranging from ($5,000.00.USD To $500,000,000.00.USD) At a low and affordable interest rate of 2%, without collateral and without credit check. Bradley Louis Loans holds all of the information about how to obtain money quickly and painlessly (dr.bradleylouisloans@gmail.com) Text/Call (917) 383-2689 Need emergency funds? Apply now and get your cash approval. we offer the following financial services: *Personal loans, *Debt consolidation loans, *Venture capital, *Business loans, *Education loans, *Home loans *Car Loans *Hotel Loans And many more. Are you looking for genuine loan? contacting the right company for legitimate loan lender have always been a huge problem to clients who have financial problem and in need of solution to it at an affordable interest rate? Are you in any financial mess or do you need funds to start up your own home project and real estate development? Do you need a loan to start a nice small or large scale and medium business? contact us today (dr.bradleylouisloans@gmail.com) Text/Call (917) 383-2689 Look forward to your response, Dr. Bradley Louis Text/Call (917) 383-2689
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 2577/1998
Ordin 2048 1998
pentru completarea normelor metodologice aprobate prin Ordinul ministrului finantelor nr. 1.925/1998
Ordin 1925 1998
pentru aprobarea Normelor metodologice de modificare si completare a Normelor metodologice privind tehnica de calcul si formularistica necesare pentru accize si alte taxe indirecte, pentru impozitul la titeiul si gazele naturale din productia interna si taxa pentru jocurile de noroc, precum si modul de realizare a regimului de supraveghere fiscala
Ordin 1531 1998
pentru completarea normelor metodologice emise in aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 82/1997 privind regimul accizelor si al altor taxe indirecte, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor nr. 95/1998
Ordin 95 1998
pentru aprobarea Normelor metodologice privind tehnica de calcul si formularistica necesare pentru accize si alte taxe indirecte, pentru impozitul la titeiul si gazele naturale din productia interna si taxa pentru jocurile de noroc, precum si modul de realizare a regimului de supraveghere fiscala
OUG 82 1997
privind regimul accizelor si al altor taxe indirecte
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu