E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 94 din 30 aprilie 2009

pentru aprobarea Instructiunilor privind eliberarea permiselor de exploatare

ACT EMIS DE: AGENTIA NATIONALA PENTRU RESURSE MINERALE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 333 din 19 mai 2009



Având în vedere art. 28 şi 30 din Legea minelor nr. 85/2003, cu modificările şi completările ulterioare,

în temeiul art. 55 alin. (1) lit. I) din Legea nr. 85/2003, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 756/2003 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale şi al Deciziei primului-ministru nr. 191/2009,

preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale emite prezentul ordin.

Art. 1. - Se aprobă Instrucţiunile privind eliberarea permiselor de exploatare, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2. - Pe data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă   Ordinul   preşedintelui  Agenţiei   Naţionale   pentru Resurse Minerale nr. 40/2005 pentru aprobarea Instrucţiunilor tehnice privind eliberarea permiselor de exploatare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 439 din 24 mai 2005.

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale,

Gelu Agafiel Mărăcineanu

ANEXA

INSTRUCŢIUNI

privind eliberarea permiselor de exploatare

Prezentele instrucţiuni fac referire şi detaliază art. 28 şi 30 din Legea minelor nr. 85/2003, cu modificările şi completările ulterioare.

Art. 1. - (1) Permisul de exploatare este actul juridic emis de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, prin care se acordă dreptul de exploatare a unor cantităţi determinate de roci utilizabile în construcţii, acumulări de turbă sau aur din aluviuni.

(2) Anexele la permisul de exploatare fac parte integrantă din acesta şi constau din nota de constatare, fişa de perimetru şi documentaţia tehnică pentru obţinerea permisului.

Art. 2. - Rocile utilizabile în construcţii, direct sau prin prelucrare, exploatabile pe bază de permis sunt următoarele: nisipul, pietrişul, gresia, marna, argila, gipsul, calcarul industrial şi de construcţie, calcarul ornamental, marmura, tuful, travertinul, dolomitul, cuartitul, şisturile cristaline, gnaisul, pegmatitul, serpentinitul, amfibolitul, micaşistul, granitul, riolitul, granodioritul, andezitul, sienitul, dioritul, porfirul, bazaltul, diabazul, perlitul, scoria bazaltică etc. (anexa nr. 8 la prezentele instrucţiuni „Codurile mineralelor şi produselor de carieră, conform Clasificării produselor si serviciilor asociate activităţilor - CPSA").

Art. 3. - (1) Dreptul de exploatare pe bază de permis se acordă:

a) pentru rocile utilizabile în construcţii, acumulările de turbă şi aurul din aluviuni, care nu sunt cercetate şi înregistrate ca rezerve şi/sau ca resurse valorificabile în Fondul naţional de resurse/rezerve minerale (F.N.R./R.);

b)  pentru rocile utilizabile în construcţii şi acumulările de turbă care au constituit obiectul activităţii de explorare, dar care nu a fost finalizată şi care nu este concesionată/dată în administrare la data solicitării permisului de exploatare;

c)  pentru acumulările de nisipuri şi pietrişuri care sunt cercetate şi înregistrate în F.N.R./R. ca rezerve şi/sau resurse valorificabile;

d)  pentru rocile utilizabile în construcţii (altele decât cele de nisipuri şi pietrişuri) şi acumulările de turbă care sunt cercetate şi înregistrate în F.N.R./R. ca rezerve/resurse valorificabile, dacă este îndeplinită cel puţin una dintre următoarele condiţii:

-  explorarea s-a făcut de/sau în beneficiul operatorului economic care solicită permisul de exploatare;

- dreptul de exploatare în zăcământ a făcut obiectul unui concurs public de ofertă, conform legii, pentru care nu a fost depusă cel puţin o ofertă;

e) pentru rocile utilizabile în construcţii şi acumulările de turbă, care fac obiectul unei licenţe de concesiune/dare în administrare pentru exploatare, neaprobată prin hotărâre a Guvernului până la data solicitării permisului. Permisul de exploatare se acordă exclusiv titularului licenţei de concesiune/dare în administrare pentru exploatare.

(2)  Permisul de exploatare nu se acordă în perimetre ce constituie obiect al listei perimetrelor pentru concesionarea de activităţi de explorare/exploatare, aprobate potrivit art. 40 din Normele pentru aplicarea Legii minelor nr. 85/2003, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.208/2003, cu modificările ulterioare.

(3)  Se interzice acordarea permiselor de exploatare pentru zone cuprinse în perimetre de explorare ce au constituit obiectul unei licenţe, pe durata termenelor instituite de art. 16 alin. (4) şi art. 18 alin. (2) lit. a) din Legea minelor nr. 85/2003, cu modificările şi completările ulterioare, după caz.

Art. 4. - Exploatarea pe bază de permis se efectuează, conform prevederilor legii, de către:

a)  persoane juridice care sunt înregistrate conform legii, specializate şi atestate în desfăşurarea unor astfel de activităţi sau se organizează în acest scop;

b) persoane fizice care sunt autorizate şi înregistrate conform legii.

Art. 5. - Operatorii economici vor solicita compartimentului specializat al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale verificarea perimetrului temporar (coordonate, suprafaţă, vecinătăţi etc), în baza transmiterii la compartimentul de inspecţie teritorială a scrisorii-comandă pentru verificarea şi aprobarea perimetrului de exploatare (anexa nr. 3 la prezentele instrucţiuni) şi a fişei de localizare a perimetrului de exploatare, întocmită în sistemul de proiecţie „Stereografic 70" (anexa nr. 4 la prezentele instrucţiuni).

Art. 6. - (1) Solicitarea de obţinere a permisului de exploatare se poate face oricând pe parcursul anului calendaristic şi constă în: scrisoare-comandă pentru acordarea permisului de exploatare (anexa nr. 2 la prezentele instrucţiuni) şi documentaţie tehnică (anexa nr. 1 la prezentele instrucţiuni).

(2) Permisul de exploatare se eliberează, conform legii, primului solicitant, persoană fizică sau juridică.

Art. 7. - (1) Permisul de exploatare se acordă pentru o durată de maximum un an, fără drept de prelungire.

(2) Exploatarea pe bază de permis nu conferă titularului dreptul la obţinerea directă a licenţei de concesiune pentru explorare/exploatare ori la acordarea obligatorie a unui nou permis.

Art. 8. - (1) Cantitatea determinată în permisul de exploatare reprezintă cantitatea de resurse minerale exprimată în metri cubi sau în tone pe care solicitantul permisului estimează că o va extrage în perioada de valabilitate a acestuia, în funcţie de potenţialul zăcământului, de capacitatea tehnică de care dispune, de cerinţele pieţei de desfacere etc.

(2)  Suprafaţa perimetrului temporar de exploatare va fi corelată cu cantitatea determinată în permisul de exploatare.

(3) In cazul exploatării unei cantităţi suplimentare faţă de cantitatea determinată în permisul de exploatare, titularul este obligat să transmită la compartimentul de inspecţie teritorială datele şi informaţiile privind producţia minieră realizată şi să achite redevenţa minieră către bugetul de stat.

Art. 9. - Pentru obţinerea permisului de exploatare solicitantul este obligat să prezinte certificatul de atestare fiscală, din care să rezulte că acesta nu înregistrează obligaţii restante faţă de bugetul de stat cu privire la redevenţa şi taxa pe activitatea de prospecţiune, explorare sau exploatare, după caz, prevăzute de Legea nr. 85/2003, cu modificările şi completările ulterioare.

Art. 10. - (1) Permisul de exploatare se acordă numai după obţinerea de către solicitant a aprobărilor legale privind protecţia şi refacerea mediului.

(2) In cazul exploatărilor de nisipuri şi pietrişuri din albiile majore şi terasele râurilor, sub nivelul hidrostatic, precum şi al celor din albiile minore ale râurilor şi din cuvetele lacurilor, eliberarea permisului de exploatare este condiţionată de obţinerea, în prealabil, de către solicitant a avizului prevăzut de legislaţia în vigoare în domeniul gospodăririi apelor.

Art. 11. - (1) Pentru obţinerea permisului de exploatare solicitanţii sunt obligaţi la constituirea garanţiei financiare pentru refacerea mediului.

(2) Modul de constituire a garanţiei financiare pentru refacerea mediului şi urmărirea executării lucrărilor de refacere a mediului afectat de activităţile miniere sunt reglementate prin Instrucţiunile tehnice privind aplicarea şi urmărirea măsurilor stabilite în programul de conformare, planul de refacere a mediului şi proiectul tehnic, precum şi reglementarea modului de operare cu garanţia financiară pentru refacerea mediului afectat de activităţile miniere, aprobate prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale şi al ministrului mediului şi gospodăririi apelor nr. 58/19/2004, cu modificările ulterioare, prin care se fundamentează anexele nr. 5 şi 6 la prezentele instrucţiuni.

Art. 12. - (1) In cazul solicitantului care a mai desfăşurat activitate de exploatare pe bază de permis, în alte perimetre de exploatare, eliberarea unui nou permis se face condiţionat de prezentarea anexei nr. 6 la prezentele instrucţiuni, cu situaţia lucrărilor executate pentru refacerea mediului afectat prin activitatea de exploatare anterioară.

(2) Constatarea îndeplinirii obligaţiilor referitoare la executarea lucrărilor de refacere a mediului se face pe baza prezentării de către titularul permisului de exploatare a tabelului cu situaţia lucrărilor executate pentru refacerea mediului (anexa nr. 6 la prezentele instrucţiuni), verificat de agenţia judeţeană de protecţie a mediului şi de compartimentul de inspecţie teritorială, precum şi a notei de constatare emise de compartimentul de inspecţie teritorială. Tabelul cu situaţia lucrărilor executate pentru refacerea mediului, precum şi nota de constatare se transmit Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale în termen de 30 de zile de la data încetării valabilităţii permisului de exploatare.

Art. 13. - (1) Solicitanţii permiselor de exploatare sunt obligaţi la plata către bugetul de stat a taxei pentru activitatea de exploatare, conform legii.

(2)  Titularii permiselor de exploatare sunt obligaţi la plata către bugetul de stat a redevenţei miniere, conform legii.

(3) Obligaţia de plată a taxei pentru activitatea de exploatare şi a redevenţei miniere se execută în conformitate cu prevederile Instrucţiunilor tehnice privind modul de raportare şi de calcul al valorii producţiei şi redevenţei miniere datorate de către titularii actelor de dare în administrare sau concesiune, aprobate prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale.

Art. 14. -In vederea întocmirii permiselor de exploatare, compartimentele de inspecţie teritorială au următoarele responsabilităţi:

a) verifică şi înregistrează documentele depuse de solicitant: scrisoare-comandă pentru acordarea permisului de exploatare şi documentaţie tehnică;

b)  verifică încadrarea solicitării în condiţiile de acordare a permisului de exploatare în conformitate cu prevederile prezentelor instrucţiuni;

c)  verifică pe teren datele din documentaţia tehnică şi întocmeşte în 3 exemplare originale permisul de exploatare şi nota de constatare, care se constituie ca anexă la acesta;

d) comunică solicitantului valoarea taxei pentru activitatea de exploatare şi a tarifului perceput de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale pentru eliberarea permisului de exploatare.

Art. 15. -Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, prin compartimentele de inspecţie teritorială, întocmeşte permisul de exploatare sau respinge solicitarea în termen de cel mult 30 de zile de la depunerea documentelor prevăzute la art. 6.

Art. 16. -In permisul de exploatare se stabilesc, în principal:

- titularul;

- obiectul;

- perioada de valabilitate;

- denumirea şi localizarea perimetrului;

- tipul resursei minerale şi cantitatea determinată;

- produsele miniere;

- drepturile şi obligaţiile titularului;

- cazurile de încetare;

- taxele şi redevenţele miniere datorate statului şi termenele de plată;

- obligaţia respectării prevederilor Legii nr. 85/2003, cu modificările şi completările ulterioare;

- obligaţia respectării condiţiilor impuse de organele de protecţie a mediului;

- obligaţia respectării condiţiilor impuse prin avizele/ autorizaţiile din domeniul gospodăririi apelor (după caz);

- anexele permisului;

- dreptul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale de a controla ori de câte ori se consideră necesar (în mod obligatoriu, la începutul şi la încheierea activităţii) şi de a aplica sancţiuni;

- alte clauze sau condiţii speciale.

Art. 17. - (1) Permisul de exploatare, însuşit de către solicitant şi însoţit de nota de constatare, de scrisoarea- comandă pentru acordarea permisului de exploatare, documentaţia tehnică, dovada achitării taxei pentru activitatea de exploatare şi dovada constituirii garanţiei financiare pentru refacerea mediului se înaintează Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale în vederea aprobării de către conducătorul acesteia.

(2) Permisul de exploatare se eliberează solicitantului numai după achitarea tarifului pentru emiterea acestuia.

(3)  Titularul permisului de exploatare, aprobat potrivit alin. (1), este obligat la achitarea tarifului pentru eliberarea acestuia, în termen de 60 de zile de la data notificării aprobării, sub sancţiunea revocării permisului de exploatare.

(4) Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale notifică titularii cu privire la aprobarea permisului de exploatare conform alin. (1), în termen de 3 zile de la data înregistrării permisului, prin poştă, cu aviz de primire.

Art. 18. - Dacă pe durata valabilităţii permisului de exploatare apar solicitări de concesionare a activităţii de explorare/exploatare şi/sau dacă Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale decide oportunitatea concesionării unor asemenea activităţi miniere, prin concurs public de ofertă, pe o zonă care include şi perimetrul aferent permisului de exploatare, acesta îşi păstrează valabilitatea pe toată durata pentru care a fost eliberat.

ANEXA Nr. 1 la instrucţiuni

CONŢINUTUL-CADRU

al documentaţiei tehnice pentru acordarea permisului de exploatare

A.  Memoriul tehnic va cuprinde următoarele capitole:

- capitolul 1 - datele de identificare şi de înregistrare ale operatorului economic;

- capitolul 2 - perioada pentru care se solicită permisul de exploatare;

- capitolul 3 - prezentarea resursei minerale, estimarea cantitativă şi calitativă a acesteia;

- capitolul 4 - programarea indicatorilor tehnico-economici (eşalonări trimestriale), care să cuprindă şi valoarea producţiei comercializabile (anexa nr. 7 la instrucţiuni);

-  capitolul 5 - modalitatea de extracţie (metoda de deschidere, pregătire şi exploatare, haldarea materialului steril, protecţia zăcământului, prelucrarea); închiderea, asigurarea calităţii impuse prin acordul şi/sau prin autorizaţia de mediu;

- capitolul 6 - produsele miniere pentru care se vor achita redevenţe miniere, conform prevederilor legislaţiei în vigoare;

-  capitolul 7 - deteriorări ale mediului*) ca urmare a lucrărilor propuse, măsurile de protecţie, lucrările de refacere a mediului*) [care vor fundamenta calculul garanţiei financiare pentru refacerea mediului*) - anexa nr. 5 la instrucţiuni];

-  capitolul 8 - efectele derocării cu ajutorul explozivilor asupra mediului*), determinate pe bază de studii de specialitate, în cazul exploatărilor care presupun realizarea unor asemenea operaţii;

- capitolul 9 - efectele activităţii de transport al produselor miniere, realizată de titular, asupra mediului*), în cazul exploatărilor care presupun realizarea unor asemenea activităţi.

B. Anexele scrise:

1.    acte şi documente privind legalitatea funcţionării operatorului economic;

2.  acord de mediu şi avize legale din domeniul gospodăririi apelor, după caz;

3.  tabel cu valoarea garanţiei financiare pentru refacerea mediului (anexa nr. 5 la instrucţiuni), avizat de agenţia judeţeană de protecţia mediului;

4.   certificat de atestare fiscală, din care să rezulte că solicitantul permisului de exploatare nu înregistrează obligaţii restante faţă de bugetul de stat cu privire la redevenţa şi taxa pe activitatea de prospecţiune, explorare sau exploatare, după caz, prevăzute de Legea nr. 85/2003, cu modificările şi completările ulterioare;

5.  acord de reabilitare încheiat cu autorităţile administraţiei publice locale pentru cazurile în care transportul rutier al resurselor minerale afectează infrastructura rutieră şi clădirile adiacente din localităţile urbane sau rurale respective;

6. lista cuprinzând personalul de specialitate atestat implicat în managementul exploatării, cu prezentarea activităţii acestuia (CV.);

7. plan de refacere a mediului şi proiect tehnic de refacere a mediului.

C. Anexele grafice:

1. fişa de localizare a perimetrului de exploatare (anexa nr. 4 la instrucţiuni), la scara 1:25.000, pe care se vor figura în mod obligatoriu:

-   caroiajul rectangular, corespunzător sistemului de proiecţie „Stereo 70";

- conturul perimetrului solicitat;

-   elemente de toponimie şi relief (drumuri, localităţi, construcţii, diguri, căi ferate, reţea hidrografică, direcţia nord etc);

2.  planul topografic de situaţie la scara 1:500-1:1.000 (în funcţie de densitatea punctelor de detaliu) în sistemul de proiecţie „Stereo 70", care va fi realizat înainte de începerea activităţii de exploatare în perimetru şi pe care se vor reprezenta:

- conturul perimetrului solicitat;

-  puncte cotate, având densitatea corespunzătoare scării de redactare a planului;

- curbe de nivel, cu echidistanţa corespunzătoare scării de redactare a planului;

- eşalonarea trimestrială a lucrărilor programate;

3.    profiluri transversale şi/sau longitudinale, pentru determinarea volumului de substanţă minerală care se va extrage, atunci când sunt cunoscute date preliminare, cu eşalonarea trimestrială a lucrărilor programate.

NOTĂ:

La începerea activităţii de exploatare în perimetru, operatorii economici sunt obligaţi să aplice în activitatea topografică prevederile Normelor metodologice privind executarea lucrărilor de cadastru de specialitate în domeniul extractiv minier, aprobate prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale nr. 197/2003, şi ale Regulamentului de topografie minieră, aprobat prin Ordinul ministrului economiei şi comerţului şi al preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale nr! 65/133/2003.

*) Mediu - ansamblul de condiţii şi elemente naturale ale Terrei: aerul, apa, solul şi subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice şi anorganice, precum şi fiinţele vii, sistemele naturale în interacţiune cuprinzând elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale şi spirituale.

ANEXA Nr. 2 la instrucţiuni

SCRISOARE-COMANDĂ

pentru acordarea permisului de exploatare

- model -

Operatorul economic ...................................................................

Adresa/Sediul ..............................................................................

Codul fiscal .................................................................................

Autorizaţie nr................................................................................

Cont .....'......................................................................................

Banca ..........................................................................................

Telefon/Fax...................................................................................

AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU RESURSE MINERALE

Având în vedere prevederile Legii minelor nr. 85/2003, ale Hotărârii Guvernului nr. 1.208/2003 privind aprobarea Normelor pentru aplicarea Legii minelor nr. 85/2003 şi ale instrucţiunilor specifice emise de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, vă transmitem anexat documentaţia tehnico-economică necesară în vederea obţinerii permisului de exploatare în perimetrul

Tariful perceput de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale pentru emiterea actului menţionat va fi achitat (în numerar/prin virament) ....................................................la data eliberării acestuia.

Prezenta scrisoare ţine loc de comandă fermă.

Director general,

..............................................

Director economic,

..............................................

Incadrarea documentaţiei

Documentaţia se încadrează în gradul de complexitate.................................şi se tarifează cu suma de...............lei, conform anexei nr............................. la Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale nr.........................., publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.........din..............................

Data

..............................................

Director,

..............................................

Intocmit

..............................................

ANEXA Nr. 3 la instrucţiuni

SCRISOARE-COMANDĂ

pentru verificarea şi aprobarea perimetrului de exploatare

- model -

Operatorul economic ...................................................................

Adresa/Sediul ..............................................................................

Codul fiscal ..................................................................................

Autorizaţie nr................................................................................

Cont ............................................................................................

Banca ..........................................................................................

Telefon/Fax..................................................................................

AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU RESURSE MINERALE

Având în vedere prevederile Legii minelor nr. 85/2003, ale Hotărârii Guvernului nr. 1.208/2003 privind aprobarea Normelor pentru aplicarea Legii minelor nr. 85/2003 şi ale instrucţiunilor specifice emise de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, vă transmitem anexat fişa de instituire a perimetrului de exploatare necesară în vederea obţinerii aprobării pentru perimetrul

Tariful perceput de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale pentru emiterea actului menţionat va fi achitat (în numerar/prin virament).................................................la data eliberării acestuia.

Prezenta scrisoare ţine loc de comandă fermă.

Director general,

..............................................

Director economic,

..............................................

Incadrarea documentaţiei

Documentaţia se încadrează în gradul de complexitate.......................................şi se tarifează cu suma de...............lei, conform anexei nr................................. la Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale nr......................, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.....din...............................

Data

..............................................

Director,

..............................................

Intocmit

...........................

ANEXA Nr. 4 la instrucţiuni

FIŞA   DE   LOCALIZARE

a perimetrului de exploatare

Fişa de localizare a perimetrului de exploatare

Spaţiu rezervat (1/2 din formatul A4) pentru figurarea elementelor precizate la lit. C pct. 1 din anexa nr. 1 la instrucţiuni.

1. Localizarea perimetrului

2. Date privind perimetrul

1.1. Coordonate pentru delimitarea perimetrului

2.1. Denumirea perimetrului:

Pct.

X

Y

2.2. Numărul topo:

Observaţii: In cazul în care numărul punctelor de delimitare a perimetrului, înscrise în ordinea închiderii poligonului, depăşeşte spaţiul rezervat, acestea se vor înscrie pe verso.

2.3. Substanţa:

2.4.  Faza lucrărilor:

2.5. Operatorul economic:

OBSERVAŢII:

1.2. Sistemul de referinţă: Stereo 70

1.3. Limita în adâncime: z = m

1.4. Suprafaţa: s = ...km2

1.5. Localizarea administrativ-teritorială: comuna..................................judeţul..................................

ANEXA Nr. 5 la instrucţiuni

Operatorul economic............................

Perimetrul.............................................

Anul......................................................

VALOAREA  GARANŢIEI   FINANCIARE   PENTRU   REFACEREA   MEDIULUI

Obiectivul crt.

U.M.

Cantitatea

Preţul unitar

Total valoare

0

1

2

3

4

5

1.

Lucrări executate în zona afectată de exploatare

1.1.

Depunere de pământ pe berme şi compactare

1.2.

Plantare de arbuşti

1.3.

Lucrări de întreţinere

2.

Lucrări în zona haldelor de steril

2.1.

Amenajare suprafaţă

0

1

2

3

4

5

2.2.

Acoperirea terenului cu plasă

2.3.

Transportul solului vegetal

2.4.

Fertilizare

2.5.

Semănatele iarbă

2.6.

Intreţinere

......................................................

3.

Alte lucrări pentru refacerea mediului

......................................................

TOTAL:

Operator economic

Director general,

..............................................

Avizat

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale

Compartimentul de inspecţie teritorială

..............................................

(numele, prenumele şi semnătura)

Avizat

Ministerul Mediului

Agenţia de Protecţie a Mediului a Judeţului

..............................................

(numele, prenumele şi semnătura)

ANEXA Nr. 6 la instrucţiuni

Operatorul economic.................

Perimetrul..................................

Anul...........................................

SITUAŢIA  LUCRĂRILOR   EXECUTATE   PENTRU   REFACEREA   MEDIULUI

Nr. crt.

Obiectivul

U.M.

Cantitatea

Preţul unitar

Total valoare

0

1

2

3

4

5

1.

Lucrări de remediere în zona afectată de exploatare

1.1.

Depunere de pământ pe berme şi compactare

1.2.

Plantare de arbuşti

1.3.

Lucrări de întreţinere

............................................................................................

2.

Lucrări în zona haldelor de steril

2.1.

Amenajare suprafaţă

2.2.

Acoperirea terenului cu plasă

2.3.

Transportul solului vegetal

2.4.

Fertilizare

2.5.

Semănat de iarbă

2.6.

Intreţinere

............................................................................................

3.

Alte lucrări pentru refacerea mediului

............................................................................................

TOTAL:

Operator economic

Director general,

..............................................

Verificat

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale

Compartimentul de inspecţie teritorială

..............................................

(numele, prenumele şi semnătura)

Verificat

Ministerul Mediului

Agenţia de Protecţie a Mediului a Judeţului

..............................................

(numele, prenumele şi semnătura)

ANEXA Nr. 7 la instrucţiuni

TABEL   CENTRALIZATOR

cuprinzând producţia preliminată, indicatorii tehnici specifici şi valoarea producţiei comercializabile

Nr. crt.

Specificaţie

U.M.

Total

Trim. I

Trim. II

Trim. III

Trim. IV

1.

Consum de resurse

m3/t

2.

Pierderi de exploatare

m3/t

3.

Pierderi de transport

m3/t

4.

Extras industrial:

- produs minier brut valorificat

m3/t

- produs minier prelucrat

m3/t

5.

Pierderi la prelucrare

m3/t

6.

Produs minier prelucrat

m3/t

7.

Gradul de recuperare la exploatare

%

8.

Randamentul la prelucrare

%

9.

Gradul de valorificare

%

10.

Valoarea produselor miniere comercializabile

lei

ANEXA Nr. 8 la instrucţiuni

CODURILE

mineralelor şi produselor de carieră, conform Clasificării produselor şi serviciilor asociate activităţilor - CPSA Clasificarea produselor şi serviciilor asociate activităţilor CPSA 2002

NOMENCLATORUL CPSA Secţiune/Subsecţiune/Diviziune Grupă/Clasă/Subclasă/ Subclasă elementară

Denumire

SH/NC

14

Alte minerale şi produse de carieră

141

Minerale pentru industria materialelor de construcţii

1411

Piatră pentru construcţii

1411.1

Piatră pentru construcţii

1411.11

Marmură şi travertin

2515

1411.12

Granit, gresie şi alte pietre pentru construcţii

2516

1412

Piatră calcaroasă, gips şi cretă

1412.1

Piatră calcaroasă şi gips

1412.10

Piatră calcaroasă şi gips

2520.1,2521

1412.2

Cretă şi dolomită

1412.20

Cretă şi dolomită

2509,2518

1413

Ardezie

1413.1

Ardezie

1413.10

Ardezie

2514

142

Nisip şi argilă

1421

Pietriş şi nisip

1421.1

Nisip şi pietriş

1421.11

Nisip natural

2505

1421.12

Pietriş

2517 (.1, .4)

1421.13

Balast natural

2517 (.2, .3)

1422

Argilă şi caolin

1422.1

Argilă si caolin


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 94/2009

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 94 din 2009
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu