ORDIN Nr. 56
din 8 martie 2010
privind recunoasterea
Acordului interprofesional pentru sfecla de zahar - recolta anului de
comercializare 2010/2011
ACT EMIS DE:
MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
ACT PUBLICAT IN:
MONITORUL OFICIAL NR. 163 din 15 martie 2010
Văzând Referatul de aprobare nr. 70.633 din 2
martie 2010 al Direcţiei generale politici agricole,
având în vedere prevederile art. 2 pct. 11 lit. b, art.
6 şi ale anexei II la Regulamentul (CE) nr. 318/2006 al Consiliului din 20
februarie 2006 privind organizarea comună a pieţelor în sectorul
zahărului, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr.
58 din 28 februarie 2006,
în temeiul prevederilor art. 7 alin. (6) din
Hotărârea Guvernului nr. 25/2010 privind organizarea şi
funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale,
ministrul agriculturii şi dezvoltării
rurale emite prezentul ordin.
Art. 1. - Se recunoaşte de către Ministerul
Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Acordul interprofesional pentru
sfecla de zahăr - recolta anului de comercializare 2010/2011,
prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
Art. 2. - Contractele de producere, cumpărare,
livrare şi plată a sfeclei de zahăr destinate
industrializării din recolta anului de comercializare 2010/2011, încheiate
între producătorii de sfeclă de zahăr şi
societăţile comerciale producătoare de zahăr din
sfeclă de zahăr, vor respecta condiţiile stabilite în Acordul
interprofesional pentru sfecla de zahăr.
Art. 3. - Ministerul Agriculturii şi
Dezvoltării Rurale, prin Direcţia generală politici agricole,
direcţiile pentru agricultură si dezvoltare rurală judeţene
şi a municipiului Bucureşti şi Agenţia de Plăţi
şi Intervenţie pentru Agricultură vor urmări şi
controla modul de aplicare a prevederilor prezentului ordin.
Art. 4. - Prezentul ordin se publică în Monitorul
Oficial al României, Partea I.
Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,
Mihail Dumitru
ANEXĂ
ACORD INTERPROFESIONAL
pentru sfecla de zahăr - recolta anului de
comercializare 2010/2011
Membrii semnatari ai prezentului acord
interprofesional, şi anume:
- Organizaţia Interprofesională
Naţională „Zahărul" din România, denumită în
continuare OINZR;
- Federaţia Cultivatorilor de Sfeclă de
Zahăr din România, denumită în continuare FCSZR;
- Asociaţia „Patronatul Zahărului din
România";
-Asociaţia Producătorilor de Zahăr din
Sfeclă de Zahăr din România,
în baza art. 8 lit. k) pct. 7 din statutul OINZR,
au încheiat prezentul acord interprofesional, denumit
în continuare AIP, privind contractarea, producerea, transportul,
recepţia şi plata sfeclei de zahăr din recolta anului de
comercializare 2010/2011, destinată industrializării.
AIP a luat în considerare toate regulamentele şi
prevederile europene recente în domeniu şi îndeosebi Regulamentul (CE) nr.
318/2006 al Consiliului din 20 februarie 2006 privind organizarea comună a
pieţelor în sectorul zahărului, Regulamentul (CE) nr. 319/2006 al
Consiliului din 20 februarie 2006 de modificare a Regulamentului (CE) nr.
1.782/2003 de stabilire a normelor comune pentru schemele de sprijin direct în
cadrul politicii agricole comune şi de stabilire a anumitor scheme de
sprijin pentru agricultori, Regulamentul (CE) nr. 163/2006 al Comisiei din 30
ianuarie 2006 de modificare a ratelor de restituire aplicabile anumitor produse
din sectorul zahărului exportate sub formă de mărfuri care nu
sunt incluse în anexa I la tratat, Regulamentul (CE) nr. 950/2006 al Comisiei din
28 iunie 2006 de stabilire a normelor de aplicare, pentru anii de
comercializare 2006/2007, 2007/2008 şi 2008/2009, privind importul şi
rafinarea produselor din sectorul zahărului în cadrul anumitor contingente
tarifare şi acorduri preferenţiale, Regulamentul (CE) nr. 967/2006
al'Comisiei din 29 iunie 2006 de stabilire a normelor de aplicare a
Regulamentului (CE) nr. 318/2006 al Consiliului privind producţia peste
cotă în sectorul zahărului, Regulamentul (CE) nr. 1.053/2009 al
Comisiei din 5 noiembrie 2009 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 952/2006
de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 318/2006 al
Consiliului în ceea ce priveşte gestionarea pieţei interne a
zahărului şi regimul cotelor, Regulamentul (CE) nr. 1.261/2008 al Comisiei
din 16 decembrie 2008 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1.126/2008 de
adoptare a anumitor standarde internaţionale de contabilitate în
conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1.606/2002 al Parlamentului European
şi al Consiliului în ceea ce priveşte Standardul internaţional
de raportare financiară (IFRS) 2 (text cu relevanţă pentru SEE),
Regulamentul (CE) nr. 1.913/2006 al Comisiei din 20 decembrie 2006 de stabilire
a normelor de aplicare a sistemului agromonetar al euro în sectorul agricol
şi de modificare a anumitor regulamente, Regulamentul (CE) nr. 1.234/2007
al Consiliului din 22 octombrie 2007 de instituire a unei organizări
comune a pieţelor agricole şi privind dispoziţii specifice
referitoare la anumite produse agricole (Regulamentul unic OCP), cu
modificările şi completările ulterioare, Regulamentul (CE) nr.
1.121/2009'al Comisiei din 29 octombrie 2009 de stabilire a normelor de
aplicare a Regulamentului (CE) nr. 73/2009 al Consiliului în ceea ce
priveşte schemele de ajutor pentru fermieri prevăzute în titlurile IV
şi V din regulamentul respectiv şi Regulamentul (CE) nr. 1.122/2009
al Consiliului din 30 noiembrie 2009 de stabilire a normelor de aplicare a
Regulamentului (CE) nr. 73/2009 al Consiliului în ceea ce priveşte
ecocondiţionalitatea, modularea şi sistemul integrat de administrare
şi control în cadrul schemelor de ajutor direct pentru agricultori
prevăzute de regulamentul respectiv, precum şi de aplicare a
Regulamentului (CE) nr. 1.234/2007 al Consiliului în ceea ce priveşte
ecocondiţionalitatea în cadrul schemei de ajutoare prevăzute pentru
sectorul vitivinicol.
ARTICOLUL 1
Obiectivele şi durata AIP
1.1. AIP îşi propune să reglementeze de o
manieră unitară, la nivel naţional, relaţiile dintre
parteneri (cultivatori de sfeclă de zahăr, respectiv
societăţi comerciale producătoare de zahăr).
1.2. AIP îşi propune să asigure contractul de
bază privind producerea, cumpărarea, livrarea şi plata sfeclei
de zahăr, precum şi clauzele generale ale acestuia, respectând
interesele generale ale partenerilor din filiera zahărului.
1.3. AIP îşi propune să asigure cadrul
general de funcţionare şi dezvoltare a industriei zahărului din
România şi integrarea acestuia în structurile europene.
1.4. AIP îşi propune să asigure
durabilitatea sectorului agroindustrial al filierei zahărului, contribuind
la creşterea producţiei naţionale de zahăr la un nivel care
să pună în valoare potenţialul culturii de sfeclă de
zahăr din România şi să satisfacă necesarul naţional
de consum.
1.5. AIP este valabil pentru campania de sfeclă de
zahăr din anul de comercializare 2010/2011, clauzele generale putând fi
modificate prin negocieri între cei 4 membri semnatari şi Ministerul
Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, denumit în continuare MADR, până
cel mai târziu la 10 februarie 2010.
1.6. Respectarea clauzelor AIP este obligatorie pentru
toţi membrii afiliaţi structurilor profesionale semnatare.
1.7. AIP este aprobat anual de către MADR şi
este pus în aplicare prin ordin al ministrului agriculturii şi
dezvoltării rurale.
Definiţii:
- zahăr în cotă - cota de
producţie de zahăr alb echivalent alocată unei
societăţi comerciale producătoare de zahăr, destinată
desfacerii pe piaţa comunitară;
- sfeclă de zahăr în cotă - toate
cantităţile de sfeclă de zahăr procesate pentru a
obţine zahăr în cotă;
- zahăr în afara cotei- producţia de
zahăr alb echivalent care se obţine peste cota de producţie
alocată (zahăr în cotă) şi care este destinată
exportului extracomunitar sau producerii de zahăr industrial ori
surplusului de zahăr. Cantităţile de zahăr produse în afara
cotei într-un an de comercializare pot fi transferate (carry forward) în
anul de comercializare următor, decizia aparţinând exclusiv
societăţilor comerciale producătoare de zahăr.
Cantităţile de zahăr astfel transferate vor fi considerate ca
fiind primele cantităţi de zahăr din cotă procesate din
cadrul cotei anului următor;
- sfeclă de zahăr în afara cotei -
toate cantităţile de sfeclă de zahăr procesate pentru a
obţine zahăr în afara cotei;
- zahăr industrial- cantitatea de zahăr,
peste cantităţile de zahăr din sfecla de zahăr în
cotă, care este destinată utilizării în anumite industrii,
precum cea producătoare de bioetanol, de rom, pentru anumite produse
farmaceutice, drojdie, rinse appelstroop si altele [conform anexei la Regulamentul
(CE) nr. 967/2006];
- surplus de zahăr - cantitatea de
zahăr atribuită unui anumit an de comercializare, suplimentar
zahărului în cotă şi zahărului industrial;
- an de comercializare - perioada începând cu
data de 1 octombrie şi sfârşind cu data de 30 septembrie ale anului
calendaristic următor. Anul de comercializare 2010/2011 începe la data de
1 octombrie 2010 şi se termină la data de 30 septembrie 2011;
- societate comercială producătoare de
zahăr - o organizaţie economică independentă şi
constituită legal care operează, pe răspunderea sa, una sau mai
multe fabrici de zahăr. Societăţile comerciale producătoare
de zahăr trebuie să fie agreate de către statul membru pe baza
capabilităţii profesionale dovedite de a produce zahăr şi a
conformării acestora cu cerinţele privind furnizarea de
informaţii specifice şi acceptarea verificării acestora.
ARTICOLUL 2
Clauze generale
2.1. Părţile au căzut de acord
ca pentru recolta anului de comercializare 2010/2011 să colaboreze în
vederea obţinerii unei cantităţi de zahăr alb din
sfeclă de zahăr care să acopere cota naţională
(104.698 tone de zahăr alb) şi eventualele cantităţi de
zahăr din afara cotei (industrial sau în surplus), ca urmare a
angajamentelor implicite şi explicite legate de producerea cotei de
producţie de zahăr din sfeclă de zahăr asumate de
societăţile comerciale producătoare de zahăr şi de
MADR. Cota naţională menţionată mai sus poate fi
redusă prin adoptarea regulamentelor europene care prevăd retrageri
temporare de cotă pentru respectivul an de comercializare.
2.2. In funcţie de cotele de producţie
alocate, societăţile comerciale producătoare de zahăr vor
determina cantitatea minimă dezirabilă de sfeclă de zahăr
şi suprafaţa necesară a fi contractată, pe care le vor
comunica asociaţiilor de cultivatori de sfeclă de zahăr din zona
de aprovizionare, până la începerea campaniei de contractare a sfeclei de
zahăr.
2.3. Intre cultivator şi societăţile
comerciale producătoare de zahăr va fi întocmit un contract de
producere, cumpărare, livrare şi plată a rădăcinilor
de sfeclă de zahăr, denumit în continuare CPCLP, al cărui
model este cuprins în anexa nr. 1, care face parte integrantă din
prezentul acord interprofesional, recunoscut de către MADR prin ordin al
ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, ca instrument legal
pentru aplicarea schemelor de sprijin pentru agricultori pentru recolta anului
de comercializare 2010/2011.
2.4. CPCLP se vor încheia până la data de 20
aprilie 2010. O copie a CPCLP se va depune la centrul judeţean al
Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru
Agricultură (APIA) până la data de 17 mai 2010. Atât
societăţile comerciale producătoare de zahăr, cât şi
asociaţiile producătorilor de sfeclă de zahăr vor colabora
pentru informarea fermierilor asupra modului de completare a documentaţiei
privind subvenţiile şi ajutoarele de stat pentru cultura sfeclei de
zahăr. Până la data de 25 aprilie 2010, societăţile
comerciale producătoare de zahăr împreună cu asociaţiile
locale ale producătorilor vor înainta direcţiei pentru
agricultură şi dezvoltare rurală judeţene o listă a
contractelor încheiate şi vor face o verificare a bazei de date privind
CPCLP înregistrate. Centrul judeţean al APIA va transmite APIA
situaţia finală a contractelor înregistrate şi avizate; APIA va
transmite MADR această situaţie centralizată, conform
prevederilor pct. 2.2, până la data de 30 aprilie 2010; eventualele
neconcordanţe vor fi analizate şi soluţionate până la data
de 10 mai 2010 (prin intermediul FCSZR).'
2.5. CPCLP este semnat de ambii parteneri şi
este obligatoriu în toate atributele sale pentru aceştia.
2.6. CPCLP este documentul în care se stabilesc clauze
contractuale speciale privind relaţia dintre un cultivator definit şi
societatea comercială producătoare de zahăr cu care acesta a
încheiat angajamentul.
2.7. Clauzele CPCLP nu pot anula clauzele generale ale
AIP, care îl însoţesc de drept pe toată perioada
valabilităţii lui.
2.8. Partenerii CPCLP pot denunţa în caz de
litigiu doar clauzele derivate din acesta, nu şi clauzele AIP
2.9. CPCLP şi AIP pot fi utilizate în
relaţii comerciale şi de parteneri neafiliaţi celor 4 structuri
reprezentative, cu menţiunea că aceştia nu beneficiază de
clauzele privind concilierea interprofesională.
ARTICOLUL 3
Modul de aplicare a AIP
3.1. AIP reprezintă voinţa partenerilor
asociaţi în structuri profesionale reprezentative, clauzele acestuia fiind
obligatorii din momentul semnării lui.
3.2. AIP poate fi modificat anual prin negocieri între
cei 4 parteneri semnatari, în perioada desemnată la art. 1 pct. 1.5.
3.3. Partenerii vor supraveghea aplicarea AIP în
toate cazurile în care unul sau mai mulţi membri ai structurii
profesionale reprezentative sunt implicaţi într-o activitate
contractuală derivată din acesta şi pasibilă de atingerea
de o manieră păgubitoare a uneia dintre părţi.
3.4. CPCLP poate cuprinde clauze complementare
specifice, care au caracter limitat la cei 2 parteneri semnatari, care nu
anulează stipulaţiile AIP, nici în litera şi nici în spiritul
lor, şi care nu modifică convenţia de bază privind
respectarea intereselor generale ale partenerilor.
3.5. Clauzele speciale ale CPCLP sunt negociate între
cei 2 parteneri şi pot fi modificate de către aceştia prin acte
adiţionale, pentru clauzele care nu afectează parametrii de
producţie; clauzele speciale ale CPCLP nu pot fi extinse asupra AIP
aferent campaniei din care acesta a fost derivat.
ARTICOLUL 4
Forţa majoră
In caz de forţă majoră, AIP
încetează parţial sau total să producă efecte. Forţa
majoră poate fi invocată de către oricare dintre
părţi, justificată prin documente constatatoare emise de
autorităţile competente, şi se răsfrânge şi asupra
CPCLP.
ARTICOLUL 5
Concilierea şi arbitrajul
Litigiile referitoare la aplicarea AIP şi a CPCLP
se supun reglementărilor în vigoare relative la conciliere şi
arbitraj. Părţile convin ca litigiile să fie soluţionate pe
cale amiabilă şi să se adreseze instanţei numai dupa
epuizarea procedurilor de conciliere.
ARTICOLUL 6
Cotizaţiile profesionale şi
interprofesionale
6.1. Părţile semnatare ale AIP au convenit
asupra necesităţii ca societăţile comerciale
producătoare de zahăr să opereze în numele cultivatorilor de
sfeclă de zahăr la prelevarea cotizaţiei profesionale în cuantum
de 0,8 lei/tona de sfeclă de zahăr predată neto de plată.
Această prevedere va fi inclusă în mod obligatoriu în CPCLP al
fiecărei societăţi comerciale producătoare de zahăr.
Suma încasată va fi virată astfel: 49% către FCSZR, 2%
către OINZR şi 49% asociaţiilor cultivatorilor din zona
fiecărei societăţi comerciale producătoare de zahăr.
Sumele încasate vor fi incluse în bugetul de venituri şi cheltuieli al
fiecărei organizaţii.
6.2. Plata cotizaţiilor se face până la
sfârşitul campaniei de recoltare, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2010.
In cazurile în care recoltarea sfeclei de zahăr sau predarea la societatea
comercială producătoare de zahăr se prelungeşte după
această dată, termenul-limită se poate prelungi, dar nu mai
târziu de 15 februarie 2011.
6.3. Calcularea cotizaţiilor se face la tona neto
de plată livrată de către cultivator societăţii
comerciale producătoare de zahăr şi recepţionată prin
aplicarea baremului de echivalenţă, atât pentru sfecla de zahăr
din cotă, cât şi pentru cantitatea din afara cotei.
ARTICOLUL 7
Producerea/cultivarea sfeclei de zahăr
7.1. CPCLP vor specifica atât suprafaţa
cultivată, cât şi producţia netă de zahăr alb
scontată a se obţine, separat din cotă şi din afara cotei
de producţie. Contractanţii de sfeclă de zahăr,
asociaţi sau neasociaţi în structuri profesionale sau interprofesionale,
şi societăţile comerciale producătoare de zahăr pot
să asigure (contra cost):
- sămânţa de sfeclă de zahăr
necesară înfiinţării culturii, pentru suprafaţa
contractată, direct sau prin societăţi comerciale specializate;
- serviciile de îndrumare tehnologică a
cultivatorilor, indiferent de suprafaţa/cantitatea contractată.
7.2. Sămânţa de sfeclă de zahăr
asigurată de către societatea comercială producătoare de
zahăr va fi pusă la dispoziţia cultivatorului şi va fi
tratată standard cu insecticide şi fungicide.
7.3. Cultivatorii se obligă să respecte
tehnologia recomandată de societatea comercială producătoare de
zahăr şi să permită accesul reprezentanţilor acesteia
pentru a executa monitorizarea evoluţiei culturii, obligându-se să
execute lucrările tehnologice solicitate de aceştia la termenele
stabilite.
7.4. Periodic, de la începerea contractării
şi până la terminarea recoltării şi prelucrării
sfeclei de zahăr, societăţile comerciale producătoare de
zahăr se obligă să transmită MADR şi APIA datele
statistice specifice. Ca un minim de informaţii necesar, fiecare societate
comercială producătoare de zahăr are obligaţia transmiterii
de date privind cantităţile de zahăr din sfeclă de
zahăr din cotă pentru care s-au încheiat contracte de livrare,
conţinutul de zahăr stipulat şi estimat, precum şi
randamentul preconizat. Autorităţile competente au dreptul să
ceară şi să obţină şi alte informaţii pe
care le consideră necesare.
ARTICOLUL 8
Recoltarea sfeclei de zahăr
8.1. Recoltarea sfeclei de zahăr se face
din iniţiativa societăţii comerciale producătoare de
zahăr, care va notifica cultivatorii.
8.2. Cultivatorii se obligă să respecte
datele de începere a recoltării şi de punere la dispoziţie a
sfeclei de zahăr, dacă acestea le-au fost aduse la
cunoştinţă, conform graficelor convenite. Societăţile
comerciale producătoare de zahăr pot acorda o bonificaţie pentru
sfecla de zahăr din cota recoltată timpuriu sau târziu. In funcţie
de zona şi de specificul culturii, definiţiile recoltării
timpurii şi recoltării târzii se vor stabili bilateral prin CPCLP
8.3. Societatea comercială producătoare de
zahăr poate stabili data-limită a terminării recoltatului
şi a recepţiei.
8.4. Depăşirea cu două zile a
datei-limită de recepţie poate atrage refuzul societăţii
comerciale producătoare de zahăr de a recepţiona sfecla de
zahăr, cantităţile aferente decăzând din clauzele AIP
şi CPCLP, sub rezerva înţelegerilor particulare ale părţilor
semnatare ale CPCLP de extindere a perioadei respective.
ARTICOLUL 9
Transportul sfeclei de zahăr
9.1. Transportul sfeclei de zahăr de pe câmp la
bazele de preluare pentru transport cu mijloacele societăţii
comerciale producătoare de zahăr se efectuează şi se
suportă de cultivator. Transportul sfeclei de zahăr de la bazele de
preluare la societatea comercială producătoare de zahăr se
efectuează şi se suportă de către societatea în cauză.
9.2. In vederea eficientizării şi
viabilizării producţiei de zahăr, prin intermediul CPCLP,
părţile pot conveni asupra unei metode de partajare a costurilor cu
transportul sfeclei de zahăr (procentual, cost fix/tonă etc).
9.3. Sub rezerva convenţiilor particulare
răspunzând regulilor sau obiceiurilor locale valabile înaintea campaniei
agricole a anului de comercializare 2010/2011, CPCLP pot deroga de la
prevederile pct. 9.1 şi 9.2.
ARTICOLUL 10
Recepţia sfeclei de zahăr
10.1. Partenerii au convenit ca recepţia sfeclei
de zahăr din recolta anului de comercializare 2010/2011 să fie
efectuată cantitativ şi calitativ, cu respectarea prevederilor
regulamentelor europene în vigoare [Regulamentul (CE) nr. 318/2006].
10.2. CPCLP va preciza modul în care se face
recepţia sfeclei de zahăr atât calitativ, cât şi cantitativ.
Pentru recolta anului de comercializare 2010/2011,
sfecla de zahăr de calitate standard trebuie să fie:
- de calitate bună, sănătoasă
şi prezentată în condiţii acceptabile de comercializare;
- cu un conţinut de zahăr de 16% la punctul
de recepţie.
ARTICOLUL 11
Preţul sfeclei de zahăr
(1) Sfecla de zahăr din cotă
11.1. Părţile au convenit ca pentru recolta
anului de comercializare 2010/2011 preţul minim pentru sfecla de
zahăr din cotă, de calitate standard, să fie de 26,29
euro/tonă, în condiţia de livrare ex-loc de recepţie convenit cu
procesatorul. Preţul se calculează şi se plăteşte în
lei, la cursul de schimb stabilit de Regulamentul (CE) nr. 163/2006.
11.2. Preţul sfeclei de zahăr se poate
majora/diminua, în funcţie de conţinutul în zahăr, astfel:
a) pentru fiecare 0,1% conţinut de zaharoză
preţul se majorează cu minimum:
(i) 0,9% pentru conţinut de zaharoză peste
16%, dar nu mai mult de 18%;
(ii) 0,7% pentru conţinut de zaharoză peste
18%, dar nu mai mult de 19%;
(iii) 0,5% pentru conţinut de zaharoză peste
19%, dar nu mai mult de 20%;
b) pentru fiecare 0,1% conţinut de zaharoză
preţul se diminuează cu maximum:
(i) 0,9% pentru conţinut de zaharoză sub 16%,
dar nu mai puţin de 15,5%;
(ii) 1 % pentru conţinut de zaharoză sub
15,5%, dar nu mai puţin de 14,5%.
11.3. Preţul pentru sfecla de zahăr cu un
conţinut de zaharoză peste 20% nu trebuie să fie mai mic decât
preţul minim ajustat conform lit. a) pct.
(iii).
11.4. In completarea datelor de mai sus, pentru sfecla
de zahăr cu un conţinut de zaharoză peste 20% şi sub 14,5%
CPCLP poate stipula alte procente de creştere/diminuare.
11.5. Preţurile minime sus-menţionate se
aplică cantităţilor neto de sfeclă de zahăr predate
şi recepţionate de societăţile comerciale producătoare
de zahăr, în conformitate cu stipulaţiile CPCLP privind
conţinutul de corpuri străine şi de pământ aderent.
Se stabileşte ca sfecla de zahăr
acceptabilă pentru prelucrare să aibă un conţinut minim de
zaharoză de 13,5%. In cazul sfeclei de zahăr cu un conţinut de
zaharoză sub pragul minim acceptabil menţionat mai sus, societăţile
procesatoare de zahăr au dreptul de a refuza preluarea.
(2) Sfecla de zahăr din afara cotei
11.6. Pentru cantităţile de sfeclă de
zahăr din afara cotei, preţul şi condiţiile de
achiziţie sunt stipulate separat în CPCLP şi se negociază
fără restricţii între părţile implicate. Societatea
comercială producătoare de zahăr are dreptul de a decide
dacă şi în ce condiţii acceptă o cantitate de sfeclă
de zahăr în afara cotei de producţie.
Dacă societatea comercială producătoare
de zahăr nu a încheiat CPCLP (până la data-limită
menţionată la art. 2 pct. 2.4) pentru întreaga cantitate de
sfeclă de zahăr necesară producerii cotei de producţie
alocate şi la preţul minim, aceasta este obligată să plătească
preţul minim stipulat mai sus pentru întreaga cantitate de sfeclă de
zahăr pe care o procesează în anul de comercializare 2010/2011.
11.7. Echivalenţa preţului minim pe tona de
sfeclă de zahăr în funcţie de conţinutul de zaharoză
determinat la punctul de colectare este prezentată în anexa nr. 2, care
face parte integrantă din prezentul acord interprofesional.
ARTICOLUL 12
Plata materiei prime
12.1. Părţile au convenit ca plata
materiei prime recepţionate să se facă astfel:
- o treime până la data de 20 decembrie 2010;
- o treime până la data de 31 ianuarie 2011;
- integral până la data de 31 martie 2011.
12.2. Sub rezerva convenţiilor particulare ce
răspund regulilor sau obiceiurilor locale valabile înaintea campaniei
agricole a anului de comercializare 2010/2011, CPCLP pot deroga de la
prevederile pct. 12.1.
12.3. Modalitatea de plată convenită de
părţi se negociază între părţi şi se va stipula
în CPCLP.
ARTICOLUL 13
Alte drepturi ale cultivatorilor
13. In privinţa borhotului rezultat în urma
procesării sfeclei de zahăr, CPCLP poate prevedea ca:
a) borhotul umed corespunzător prelucrării
întregii cantităţi de sfeclă de zahăr livrate către
societatea comercială producătoare de zahăr să fie livrat
gratuit furnizorilor de sfeclă de zahăr în condiţia de livrare
ex-fabrică;
b) numai o parte a borhotului, presat, uscat sau uscat
şi amestecat cu melasă, să fie livrată gratuit de
societatea comercială producătoare de zahăr furnizorilor de
sfeclă de zahăr în condiţia de livrare ex-fabrică;
c) borhotul presat sau uscat să fie livrat gratuit
furnizorilor de sfeclă de zahăr în condiţia de livrare
ex-fabrică, dar cu plata costurilor de presare sau uscare;
d) societatea comercială producătoare de
zahăr să plătească furnizorului de sfeclă de
zahăr compensaţii care să ţină cont de
posibilităţile de vânzare a borhotului.
In cazul în care mai multe prevederi se pot aplica
cantităţilor de sfeclă de zahăr livrabile, CPCLP trebuie
să menţioneze toate punctele care se pot aplica.
ARTICOLUL 14
Alocarea cotei de cultivare a sfeclei de zahăr în cotă
14.1. Societăţile comerciale
producătoare de zahăr vor încheia contracte de livrare de sfeclă
de zahăr în cotă, luând în considerare eficienţa agricolă
în ceea ce priveşte costurile de transport şi randamentul culturii
sfeclei de zahăr. Având în vedere creşterea competitivităţii
în acest sector şi necesitatea de a atinge performanţele agriculturii
europene, societăţile comerciale producătoare de zahăr din
sfeclă de zahăr, în consultare cu asociaţiile cultivatorilor de sfeclă
de zahăr, au posibilitatea de a-şi modifica politica de
achiziţie a sfeclei de zahăr după fiecare an de comercializare
şi de a reconsidera contractele de livrare a sfeclei de zahăr pentru
furnizorii care nu sunt competitivi.
14.2. Cotele de producţie de zahăr şi,
implicit, cele de cultivare a sfeclei de zahăr pot suferi modificări
de la un an la altul şi, în consecinţă, societăţile
comerciale producătoare de zahăr pot modifica cantităţile
de sfeclă de zahăr, în funcţie de modificările de cotă
impuse de regulamentele europene.
14.3. In cazul în care societăţile comerciale
producătoare de zahăr din sfeclă de zahăr vor apela la
procesarea cotei în afara unităţii producătoare respective
[conform art. 6 din Regulamentul (CE) nr. 952/2006 al Comisiei din 29 iunie 2006
de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 318/2006 al
Consiliului în ceea ce priveşte gestionarea pieţei interne a
zahărului şi regimul cotelor], părţile semnatare ale AIP se
obligă ca prima opţiune pentru procesare să fie o unitate de
producţie din România şi numai în cazul refuzului acesteia sau al
unei oferte necompetitive procesarea să se facă în alte
ţări ale Uniunii Europene. Acceptul sau refuzul unui contract de
procesare se face în maximum 3 zile lucrătoare de la cererea scrisă;
lipsa unui răspuns va fi considerată refuz. MADR va asigura punerea
în practică a acestui punct, prin condiţionarea acordului de
procesare.
ARTICOLUL 15
Taxe şi alte obligaţii financiare
15.1. Ambele părţi se obligă să
plătească la timp şi în cuantumul cerut taxele sau alte
obligaţii financiare care provin din aplicarea politicilor agricole ale
Uniunii Europene şi care vor fi stipulate de regulamentele şi
legislaţia românească, cum ar fi taxa de producţie,
achiziţia de noi cote de producţie etc.
15.2. Societăţile comerciale producătoare
de zahăr din sfeclă de zahăr pot solicita producătorilor de
sfeclă de zahăr să îşi asume până la 50% din taxa pe
producţie. CPCLP trebuie să prevadă modul de colectare şi
repartizare a acestor obligaţii financiare în conformitate cu prevederile
legale şi/sau cu înţelegerea dintre părţi.
Incheiat astăzi, 5 februarie 2010, în 4 exemplare.
Preşedintele Federaţiei Cultivatorilor de
Sfeclă de Zahăr din România,
dr. ing. Ioan Gherman
Preşedintele Asociaţiei „Patronatul
Zahărului" din România,
ing. Emilian Dobrescu
Preşedintele Asociaţiei Producătorilor
de Zahăr din Sfeclă de Zahăr din România,
ing. Ioan Armenean
Preşedintele Organizaţiei Interprofesionale
Naţionale „Zahărul" din România,
ing. Emilian Dobrescu
ANEXA Nr. 1 la acordul interprofesional
CONTRACT
de producere, cumpărare, livrare şi
plată a rădăcinilor de sfeclă de zahăr
Prezentul contract este încheiat în baza art. 1 pct.
1.2 din Acordul interprofesional pentru sfecla de zahăr - recolta anului
de comercializare 2010/2011 (AIP). Intre: Beneficiar: Societatea
Comercială..................- S.A., cu sediul în...................,
str...................nr......, reprezentată prin (numele, prenumele
şi funcţia)
..................................................................................................
şi (numele, prenumele şi
funcţia)................................................................................
având contul.................., deschis la..............., înregistrată în
registrul comerţului sub nr..................,
şi
Furnizor: ................./Proprietar:
..............., cu sediul/domiciliul în ................., str.............
nr........, telefon/fax........., reprezentat prin (numele, prenumele şi
funcţia) ........................................................................................................................................................................ .........
şi (numele, prenumele şi funcţia)
........................................................................................................................................................................ ...............................
având contul.................., deschis la..........., înregistrată în
registrul comerţului la poziţia.......nr............., a intervenit următorul
contract, cu valoare de contract bilateral, privind producerea,
cumpărarea, livrarea şi plata sfeclei de zahăr.
Cursul de schimb se stabileşte în conformitate cu
regulamentele europene în vigoare.
Sfecla de zahăr din cotă
Furnizorul se obligă să cultive o suprafaţă
de.......ha cu sfeclă de zahăr, în scopul realizării unei
producţii nete de plată de..........tone, care va fi predată
beneficiarului, conform graficului de livrare care va fi comunicat de
către beneficiar.
Beneficiarul se obligă să cumpere de la
furnizor o cantitate de .... tone rădăcini de sfeclă de
zahăr, la un preţ de..... euro/tona de sfeclă de zahăr, în
condiţiile calităţii standard (de calitate bună,
sănătoasă şi prezentată în condiţii acceptabile
de comercializare, cu un conţinut de zahăr de 16% la punctul de
recepţie).
Preţul menţionat mai sus se poate modifica în
funcţie de conţinutul de zaharoză la punctul de livrare, conform
tabelului anexat la prezentul contract.
Conţinutul de zahăr minim acceptabil pentru
sfecla de zahăr destinată procesării este de 13,5%. Beneficiarul
are dreptul să refuze orice cantitate de sfeclă de zahăr
livrată având sub conţinutul minim de zahăr menţionat mai
sus.
Sfecla de zahăr în afara cotei (dacă este
cazul)
Beneficiarul se angajează să cumpere o
cantitate de.........sfeclă de zahăr în afara cotei de
producţie, la preţul de....... euro/tonă, în condiţiile de
livrare....., pusă la dispoziţie de furnizor.
Punctele de colectare pentru sfecla de zahăr a
anului de comercializare 2010/2011 sunt:.................................................
Livrările de sfeclă se
desfăşoară, de regulă, în
perioada.....................................................................................................
Recepţia cantitativă şi controlul
calităţii sfeclei de zahăr
Recepţia cantitativă şi controlul
calităţii sfeclei de zahăr se fac la..............de
către.................., conform anexei II pct. VII. 1 din Regulamentul
(CE) nr. 318/2006 al Consiliului din 20 februarie 2006 privind organizarea comună
a pieţelor în sectorul zahărului, în
prezenţa........................................................................................................................................................................ ................
Datele se vor consemna/înregistra în...................................................................................................................................
Alte drepturi ale cultivatorilor
Beneficiarul va livra, iar furnizorul de sfeclă de
zahăr va primi o cantitate de borhot (tăiţei) în următoarele
condiţii:
........................................................................................................................................................................ .........................................................
Plata taxelor şi obligaţiilor financiare
Furnizorul de sfeclă de zahăr mandatează
beneficiarul ca la plata sfeclei de zahăr să îi reţină
cotizaţia de membru al Federaţiei Cultivatorilor de Sfeclă de
Zahăr din România (FCSZR), în valoare de 0,8 lei/tona de
sfeclă predată neto de plată, şi să verse aceste sume
în contul şi pe cheltuiala FCSZR (în conformitate cu art. 6 pct. 6.1 din
AIP).
Noi, semnatarii prezentului contract, declarăm
că avem cunoştinţă de stipulaţiile AIP şi de
prevederile Regulamentului (CE) nr. 318/2006 (anexa nr. II) - campania
agricolă a anului de comercializare 2010/2011 şi ne angajăm
să le respectăm în litera şi în spiritul lor.
Incheiat astăzi,....................,
în......exemplare, toate cu valoare de original.
Beneficiar
......................................................
(numele, prenumele şi semnătura)
Furnizor
......................................................
(numele, prenumele şi semnătura)
ANEXA Nr. 2 la acordul interprofesional
TABEL DE ECHIVALENŢĂ
a preţului minim pe tona de sfeclă de
zahăr, în funcţie de conţinutul de zaharoză determinat la
punctul de colectare
Nr. crt.
|
Conţinutul de zaharoza (%) la
punctul de colectare
|
Pretul minim
(euro/tonă de sfeclă)
|
1.
|
13,5
|
CPCLP
|
2.
|
13,6
|
CPCLP
|
3.
|
13,7
|
CPCLP
|
4.
|
13,8
|
CPCLP
|
5.
|
13,9
|
CPCLP
|
6.
|
14,0
|
CPCLP
|
7.
|
14,1
|
CPCLP
|
8.
|
14,2
|
CPCLP
|
9.
|
14,3
|
CPCLP
|
10.
|
14,4
|
CPCLP
|
11.
|
14,5
|
22,48
|
12.
|
14,6
|
22,74
|
13.
|
14,7
|
23,00
|
14.
|
14,8
|
23,27
|
15.
|
14,9
|
23,53
|
16.
|
15,0
|
23,79
|
17.
|
15,1
|
24,06
|
18.
|
15,2
|
24,32
|
19.
|
15,3
|
24,58
|
20.
|
15,4
|
24,84
|
21.
|
15,5
|
25,11
|
22.
|
15,6
|
25,34
|
23.
|
15,7
|
25,58
|
24.
|
15,8
|
25,82
|
25.
|
15,9
|
26,05
|
26.
|
16,0
|
26,29
|
27.
|
16,1
|
26,53
|
28.
|
16,2
|
26,76
|
29.
|
16,3
|
27,00
|
30.
|
16,4
|
27,24
|
31.
|
16,5
|
27,47
|
32.
|
16,6
|
27,71
|
33.
|
16,7
|
27,95
|
34.
|
16,8
|
28,18
|
Nr. crt.
|
Conţinutul de zaharoza (%) la
punctul de colectare
|
Pretul minim
(euro/tonă de sfeclă)
|
35.
|
16,9
|
28,42
|
36.
|
17,0
|
28,66
|
37.
|
17,1
|
28,89
|
38.
|
17,2
|
29,13
|
39.
|
17,3
|
29,37
|
40.
|
17,4
|
29,60
|
41.
|
17,5
|
29,84
|
42.
|
17,6
|
30,08
|
43.
|
17,7
|
30,31
|
44.
|
17,8
|
30,55
|
45.
|
17,9
|
30,79
|
46.
|
18,0
|
31,02
|
47.
|
18,1
|
31,21
|
48.
|
18,2
|
31,39
|
49.
|
18,3
|
31,57
|
50.
|
18,4
|
31,76
|
51.
|
18,5
|
31,94
|
52.
|
18,6
|
32,13
|
53.
|
18,7
|
32,31
|
54.
|
18,8
|
32,49
|
55.
|
18,9
|
32,68
|
56.
|
19,0
|
32,86
|
57.
|
19,1
|
32,99
|
58.
|
19,2
|
33,13
|
59.
|
19,3
|
33,26
|
60.
|
19,4
|
33,39
|
61.
|
19,5
|
33,52
|
62.
|
19,6
|
33,65
|
63.
|
19,7
|
33,78
|
64.
|
19,8
|
33,91
|
65.
|
19,9
|
34,05
|
66.
|
20
|
34,18
|
67.
|
>20
|
CPCLP
|