Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 55 din  6 iunie 2005

privind aprobarea Normei pentru siguranta alimentelor care stabileste procedurile la importul si exportul de produse de origine nonanimala supuse supravegherii si controlului pentru siguranta alimentelor

ACT EMIS DE: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 528 din 22 iunie 2005


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 6^3 lit. d) din Ordonanta Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitatii sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor, aprobata prin Legea nr. 215/2004, cu modificarile si completarile ulterioare,
    in baza Legii nr. 150/2004 privind siguranta alimentelor si a hranei pentru animale, cu modificarile si completarile ulterioare,
    in baza Hotararii Guvernului nr. 308/2004 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si a unitatilor din subordinea acesteia, cu modificarile si completarile ulterioare,
    in baza legislatiei pentru siguranta alimentelor, armonizata cu legislatia Uniunii Europene,
    vazand Referatul de aprobare nr. 40.489 din 2 iunie 2005, intocmit de Directia generala pentru siguranta alimentelor,

    presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Norma pentru siguranta alimentelor care stabileste procedurile la importul si exportul de produse de origine nonanimala supuse supravegherii si controlului pentru siguranta alimentelor, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Institutele centrale de profil, directiile sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene si a municipiului Bucuresti, punctele de inspectie la frontiera, autoritatile vamale implicate, operatorii implicati in derularea operatiunilor comerciale de import-export vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
    Art. 3
    Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor va controla modul de aplicare a prevederilor prezentului ordin.
    Art. 4
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si va intra in vigoare la 10 zile de la data publicarii.

             Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare
                        si pentru Siguranta Alimentelor,
                                Razvan Tiru

    ANEXA 1

                                  NORMA
pentru siguranta alimentelor care stabileste procedurile privind importul si exportul de produse de origine nonanimala supuse supravegherii si controlului privind siguranta alimentelor

    TITLUL I
    Definitii

    Art. 1
    In sensul prezentei norme pentru siguranta alimentelor, urmatorii termeni se definesc astfel:
    a) produse de origine nonanimala - vegetale si produse vegetale: legume (inclusiv cartofi si sfecla de zahar), fructe proaspete sau conservate, seminte de leguminoase, oleaginoase, seminte pentru bauturi si dulciuri, cereale boabe, produse din cereale, condimente, alimente procesate, altele decat cele de origine animala, grasimile si uleiurile de origine vegetala, bauturi alcoolice si nonalcoolice, guma de mestecat si orice alta substanta, inclusiv apa, incorporate intentionat in alimente in timpul producerii, pregatirii sau tratarii acestora;
    b) certificat de sanatate - document emis de o autoritate competenta din tara exportatoare a produsului importat, care atesta ca produsul alimentar de origine nonanimala este conform cu prevederile legislatiei specifice in vigoare din tara de destinatie;
    c) post de inspectie la frontiera - post organizat in orice aeroport, port, punct feroviar sau rutier, deschis traficului international, aprobat de autoritatea sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor centrala, in care se efectueaza inspectii si controale asupra produselor de origine nonanimala;
    d) inspectorul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor - inspectorul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor cu atributii de control conform fisei postului, asa cum este prevazut in Hotararea Guvernului nr. 308/2004, cu modificarile si completarile ulterioare;
    e) controlul documentelor - examinarea de catre inspectorul autoritatii nationale sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor a certificatelor de sanatate, precum si a altor documente ce insotesc un transport;
    f) controlul identitatii - controlul conformitatii transportului cu informatiile din documentele insotitoare, efectuat de catre inspectorul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor pentru a se asigura ca documentele insotitoare corespund cu marfa transportata;
    g) controlul fizic - controlul efectuat de catre inspectorul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor asupra produselor de origine nonanimala, care poate include prelevarea de probe in vederea efectuarii testelor de laborator;
    h) conditii de import - cerintele privind siguranta alimentelor, stabilite prin actele normative in vigoare, pentru produsele de origine nonanimala supuse supravegherii si controlului privind siguranta alimentelor, ce urmeaza a fi importate in Romania;
    i) conditii speciale la importul de produse de origine nonanimala - cerinte privind siguranta alimentelor, stabilite de legislatia nationala in vigoare pentru anumite produse de origine nonanimala, supuse supravegherii si controlului privind siguranta alimentelor, ce urmeaza a fi importate in Romania.

    TITLUL II
    Dispozitii generale

    Art. 2
    (1) Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor stabileste conditiile pentru siguranta alimentelor in care se pot derula operatiunile de import si export pentru produsele de origine nonanimala prevazute in anexa nr. 1, supuse supravegherii si controlului privind siguranta alimentelor.
    (2) Importul si exportul de produse de origine nonanimala supuse supravegherii si controlului pentru siguranta alimentelor se efectueaza numai in conditiile stabilite de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.
    (3) Transporturile de produse de origine nonanimala supuse supravegherii si controlului pentru siguranta alimentelor sunt acceptate la import si export numai daca sunt respectate cerintele prezentei norme si daca indeplinesc cerintele prevazute de reglementarile nationale si internationale in vigoare.
    (4) Importul de produse de origine nonanimala supuse supravegherii si controlului privind siguranta alimentelor se efectueaza prin posturile de inspectie la frontiera aprobate de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, prin decizie a inspectorului Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor de la respectivele posturi, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare.

    TITLUL III
    Obligatiile agentilor economici pentru derularea operatiunilor de import de produse de origine nonanimala supuse supravegherii si controlului privind siguranta alimentelor

    Art. 3
    (1) La primul import de produse alimentare de origine nonanimala importatorul are obligatia sa dea o declaratie, conform anexei nr. 2, inspectorilor autoritatii sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor din posturile de inspectie la frontiera.
    (2) Daca la urmatoarele operatiuni de import sunt mentinute toate datele declarate la operatiunea de import anterioara (denumirea produselor importate, originea sau provenienta lor, codul tarifar vamal, locul de depozitare), importatorul nu mai este obligat sa intocmeasca declaratia prevazuta in anexa nr. 2; in caz contrar, importatorul este obligat sa dea declaratie conform anexei nr. 2.
    (3) Originalul documentului intocmit de catre inspectorul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din postul de inspectie la frontiera, conform anexei nr. 3, se elibereaza importatorului si trebuie prezentat la solicitarile organelor competente.
    Art. 4
    In cazul produselor alimentare de origine nonanimala pentru care se impun conditii speciale la import, in conformitate cu legislatia specifica, importatorii, persoane fizice sau juridice, au urmatoarele obligatii:
    a) sa prezinte inspectorilor autoritatii sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor din posturile de inspectie la frontiera de intrare documentele solicitate, respectiv certificatul de sanatate si raportul insotitor cuprinzand rezultatele prelevarilor oficiale de probe si a analizelor pentru determinarea nivelului de contaminare, in conformitate cu legislatia in vigoare;
    b) sa declare inspectorilor autoritatii sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor din posturile de inspectie la frontiera de intrare destinatia, in conformitate cu modelul prezentat in anexa nr. 2;
    c) sa prezinte, ori de cate ori i se solicita, documentul, eliberat conform modelului din anexa nr. 4, care atesta ca importul a fost verificat si ca respecta legislatia specifica;
    d) sa prezinte la sosirea transportului la locul de destinatie inspectorului din cadrul compartimentului/serviciului pentru siguranta alimentelor de la directiile sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene si a municipiului Bucuresti, in a caror raza teritoriala se afla locul de destinatie, documentele insotitoare, respectiv certificatul, raportul insotitor cuprinzand rezultatele prelevarilor oficiale de probe si ale analizelor pentru determinarea nivelului de contaminare si documentul prevazut in anexa nr. 4;
    e) sa permita inspectorului din cadrul compartimentului/serviciului pentru siguranta alimentelor de la directiile sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene si a municipiului Bucuresti, in a caror raza teritoriala se afla locul de destinatie, accesul pentru realizarea prelevarii de probe;
    f) sa pastreze contraprobele;
    g) sa respecte orice alte obligatii stabilite prin legislatia specifica.

    TITLUL IV
    Obligatiile ce revin agentilor economici pentru derularea operatiunilor de export al produselor de origine nonanimala supuse supravegherii si controlului privind siguranta alimentelor

    Art. 5
    Pentru efectuarea operatiunilor de export de produse alimentare de origine nonanimala, exportatorii, persoane fizice sau juridice, au obligatia sa se informeze asupra conditiilor privind siguranta alimentelor pe care le solicita autoritatile din tara de destinatie.
    Art. 6
    In cazul in care autoritatile din tara de destinatie solicita un certificat care sa ateste ca produsul ce urmeaza sa fie exportat respecta conditiile impuse privind siguranta alimentelor, exportatorul are obligatia sa prezinte inspectorilor Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din cadrul compartimentului/serviciului privind siguranta alimentelor de la directiile sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene si a municipiului Bucuresti, in a caror raza teritoriala sunt situati, modelul de certificat solicitat de tara de destinatie, precum si rezultatele analizelor efectuate.

    Atributiile si responsabilitatile inspectorilor directiilor sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene si a municipiului Bucuresti si ale inspectorilor Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din posturile de inspectie la frontiera privind importul si exportul produselor de origine nonanimala supuse supravegherii si controlului privind siguranta alimentelor

    SECTIUNEA 1
    Pentru import

    1. Atributiile si responsabilitatile inspectorilor din posturile de inspectie la frontiera
    Art. 7
    (1) Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din posturile de inspectie la frontiera prin care se deruleaza operatiunea de import al produselor de origine nonanimala au obligatia de a solicita importatorului o declaratie in conformitate cu art. 3 alin. (1).
    (2) In baza declaratiei intocmite de catre importator in conformitate cu art. 3 alin. (1), inspectorul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din posturile de inspectie la frontiera va completa si va elibera documentul prevazut de anexa nr. 3; o copie a acestui document se pastreaza la postul de inspectie la frontiera de intrare a importului.
    (3) Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din posturile de inspectie la frontiera notifica importul, conform anexei nr. 5, catre serviciul/compartimentul pentru siguranta alimentelor din cadrul directiilor sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene si a municipiului Bucuresti de la locul de destinatie.
    Art. 8
    (1) In cazul in care se deruleaza operatiuni de import, in conditii speciale, al anumitor produse de origine nonanimala supuse supravegherii si controlului privind siguranta alimentelor, inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din posturile de inspectie la frontiera au obligatia sa verifice urmatoarele:
    a) certificatul de sanatate eliberat de un reprezentant al institutiei abilitate din tara exportatoare, in original, in mod obligatoriu in limba romana si intr-o limba de circulatie internationala;
    b) raportul insotitor cuprinzand rezultatele prelevarilor oficiale de probe si ale analizelor pentru determinarea nivelului de contaminare;
    c) conformitatea stampilelor aplicate cu cele de pe certificatele oficiale care identifica tara si firma exportatoare;
    d) sigiliile mijloacelor de transport;
    e) conformitatea datelor inscrise in documentele insotitoare cu produsul importat.
    (2) Certificatul de sanatate si documentele insotitoare, in original, vor insoti transportul la destinatie; copiile acestor documente se pastreaza de catre inspectorul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din posturile de inspectie la frontiera, pe care mentioneaza "Conform cu originalul", le semneaza si le parafeaza.
    (3) In cazul in care toate conditiile de intrare in tara sunt indeplinite, inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din posturile de inspectie la frontiera completeaza si elibereaza un document potrivit modelului prezentat in anexa nr. 4.
    (4) Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din posturile de inspectie la frontiera notifica, conform anexei nr. 5, directia sanitar-veterinara si pentru siguranta alimentelor judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, de la locul de depozitare a produselor importate.
    (5) Daca inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din posturile de inspectie la frontiera constata neconformitati in urma controlului efectuat, interzic intrarea in tara a transporturilor respective.
    (6) Transporturile respinse sunt notificate Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, conform anexei nr. 6.

    2. Atributiile si responsabilitatile inspectorilor directiilor sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene si a municipiului Bucuresti
    Art. 9
    Inspectorii directiilor sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene si a municipiului Bucuresti au obligatia de a inregistra si indosaria notificarile primite cu privire la importurile de produse de origine nonanimala.
    Art. 10
    (1) In cazul in care se deruleaza operatiuni de import, in conditii speciale, al anumitor produse de origine nonanimala supuse supravegherii si controlului privind siguranta alimentelor, inspectorii directiilor sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene si a municipiului Bucuresti au urmatoarele obligatii:
    a) sa se deplaseze la depozitul de destinatie unde se descarca produsele importate, pentru a verifica urmatoarele: certificatul de sanatate, raportul insotitor cuprinzand rezultatele prelevarilor oficiale de probe si ale analizelor pentru determinarea nivelului de contaminare, conformitatea specificatiilor din documente cu produsul importat, concordanta dintre codurile de pe certificat, raportul insotitor si cele de pe ambalaje;
    b) sa preleveze probe si contraprobe pentru examenul de laborator, conform procedurilor stabilite prin legislatia in vigoare;
    c) sa sigileze, sa eticheteze probele si sa sigileze marfa importata din depozit pana la obtinerea rezultatelor analizelor de laborator; pe eticheta se va mentiona un cod reprezentand numarul de inregistrare din registrul de probe prelevate;
    d) sa intocmeasca un proces-verbal de prelevare a probelor, conform anexei nr. 7, si o cerere de analiza cuprinzand analizele solicitate laboratorului, conform anexei nr. 8; probele care se transmit laboratorului specializat vor fi insotite de procesul-verbal semnat de catre inspectorul directiei sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, si de catre agentul economic, precum si de cererea de analiza, conform anexei nr. 8;
    e) sa urmareasca realizarea examenelor de laborator;
    f) sa retina, sa indosarieze si sa arhiveze documentele intocmite, pe o durata de minimum 3 ani.
    (2) In functie de conformitatea rezultatelor analizelor, inspectorii de la nivelul directiilor sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, aproba sau resping punerea pe piata a produselor importate, astfel incat produsele sa nu prezinte risc pentru sanatatea populatiei.
    (3) In cazul in care probele nu sunt corespunzatoare, inspectorii de la nivelul directiilor sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, iau urmatoarele masuri:
    a) interzic agentului economic importator/distribuitor punerea pe piata a produselor importate;
    b) notifica neconformitatea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.

    SECTIUNEA a 2-a
    Pentru export

    1. Atributiile si responsabilitatile inspectorilor din posturile de inspectie la frontiera
    Art. 11
    Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din posturile de inspectie la frontiera prin care se deruleaza operatiunea de export al produselor de origine nonanimala au obligatia de a verifica documentele, conform legislatiei in vigoare.

    2. Atributiile si responsabilitatile inspectorilor directiilor sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene si a municipiului Bucuresti
    Art. 12
    In cazul in care autoritatile din tara de destinatie solicita un certificat care sa ateste ca produsul ce urmeaza sa fie exportat respecta conditiile impuse privind siguranta alimentelor, inspectorii compartimentului/serviciului pentru siguranta alimentelor din cadrul directiilor sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, verifica rezultatele analizelor efectuate de laboratoarele specializate si elibereaza un certificat conform modelului solicitat de autoritatile tarii importatoare.

    TITLUL V
    Dispozitii finale

    Art. 13
    (1) In raport cu evolutia situatiei epidemiologice nationale si internationale, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor poate limita sau interzice, dupa caz, derularea pe teritoriul Romaniei a operatiunilor de import si export de produse de origine nonanimala cu impact asupra sanatatii publice si care sunt supuse supravegherii si controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor.
    (2) In situatia in care un transport de produse de origine nonanimala supus supravegherii si controlului privind siguranta alimentelor, ca urmare a inspectiei efectuate la postul de inspectie la frontiera sau la unitatea de destinatie, se constata ca nu indeplineste conditiile pentru siguranta alimentelor la import, costurile pentru distrugerea sau, dupa caz, returnarea transportului se suporta de catre agentul economic.
    (3) In vederea aplicarii unitare a prevederilor prezentei norme, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor poate emite dispozitii sau ghiduri de aplicare.
    (4) Anexele nr. 1 - 8 fac parte integranta din prezenta norma.

    ANEXA 1 *1)
    la norma

    *1) Anexa nr. 1 este reprodusa in facsimil.

                                 LISTA
    produselor de origine nonanimala supuse supravegherii la import

 ______________________________________________________________________________
| Pozitia      |                Denumirea produsului              | Pozitia    |
| tarifara a   |                                                  | tarifara a |
| produselor   |                                                  | produselor |
| supravegheate|                                                  | exceptate*|
| la import*   |                                                  |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|       1      |                          2                       |      3     |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        07.01 | Cartofi, in stare proaspata sau refrigerata      | 0701.10.00 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        07.02 | Tomate, in stare proaspata sau refrigerata       |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        07.03 | Ceapa, hasma, usturoi, praz si alte legume       |            |
|              | aliacee, in stare proaspata sau refrigerata      |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        07.04 | Varza, conopida, varza creata, gulii si produse  |            |
|              | comestibile similare din genul Brassica, in stare|            |
|              | proaspata sau refrigerata:                       |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        07.05 | Salata verde (Lactuca sativa) si cicoare         |            |
|              | (Cichorium spp.), in stare proaspata sau         |            |
|              | refrigerata:                                     |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        07.06 | Morcovi, napi, sfecla rosie pentru salata,       |            |
|              | barba-caprei, telina de radacina, ridichi si     |            |
|              | radacinoase comestibile similare, in stare       |            |
|              | proaspata sau refrigerata:                       |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        07.07 | Castraveti si cornison, in stare proaspata sau   |            |
|              | refrigerata:                                     |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        07.08 | Legume cu pastaie, curatate sau nu de pastai, in |            |
|              | stare proaspata sau refrigerata:                 |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        07.09 | Alte legume, in stare proaspata sau refrigerata: |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        07.10 | Legume, nefierte sau fierte in apa sau in abur,  |            |
|              | congelate:                                       |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        07.11 | Legume conservate provizoriu (de exemplu cu gaz  |            |
|              | sulfuros, in saramura, in apa sulfuroasa sau in  |            |
|              | alte solutii care asigura provizoriu conservarea |            |
|              | lor), dar improprii consumului alimentar in      |            |
|              | aceasta stare:                                   |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        07.12 | Legume uscate (altele decat cu pastai), chiar    |            |
|              | taiate felii sau bucati sau chiar sfaramate      |            |
|              | sau pulverizate, dar nepreparate altfel:         |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        07.13 | Legume cu pastai uscate, curatate de pastai,     |            |
|              | chiar decorticate sau sfaramate:                 | 0713.10.10 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|              |                                                  | 0713.33.10 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|              |                                                  | 0713.90.10 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        07.14 | Radacini de manioc, de arorut sau de orchis,     |            |
|              | napi porcesti, batate si radacini si tuberculi   |            |
|              | similari, cu continut ridicat de amidon sau      |            |
|              | inulina, proaspete, refrigerate, congelate sau   |            |
|              | uscate, chiar taiate in bucati sau aglomerate sub|            |
|              | forma de pelete; miez de sagotier:               |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        08.01 | Nuci de cocos, nuci de Brazilia, nuci de caju,   |            |
|              | proaspete sau uscate, chiar decojite sau fara    |            |
|              | pielita:                                         |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        08.02 | Alte fructe cu coaja, proaspete sau uscate, chiar|            |
|              | decojite sau fara pielita:                       |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        08.03 | Banane, inclusiv din specia Musa paradisiaca     |            |
|              | (plantains), proaspete sau uscate:               |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        08.04 | Curmale, smochine, ananas, avocado, guave, mango |            |
|              | si mangustan, proaspete sau uscate:              |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        08.05 | Citrice, proaspete sau uscate:                   |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        08.06 | Struguri, proaspeti sau uscati:                  |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        08.07 | Pepeni (inclusiv pepeni verzi) si Papaya,        |            |
|              | proaspeti:                                       |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        08.08 | Mere, pere si gutui, proaspete:                  |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        08.09 | Caise, cirese, visine, piersici (inclusiv        |            |
|              | piersici fara puf si nectarine), prune si        |            |
|              | porumbe, proaspete:                              |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        08.10 | Alte fructe, proaspete:                          |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        08.11 | Fructe, fierte sau nu in apa sau in abur,        |            |
|              | congelate, chiar cu adaos de zahar sau alti      |            |
|              | indulcitori:                                     |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        08.12 | Fructe conservate provizoriu (de exemplu cu      |            |
|              | ajutorul gazului sulfuros, in saramura, in apa   |            |
|              | sulfurata sau prin adaugare de alte substante    |            |
|              | care asigura provizoriu conservarea lor), dar    |            |
|              | improprii alimentatiei in aceasta stare:         |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        08.13 | Fructe uscate, altele decat cele de la pozitiile |            |
|              | 08.01 pana la 08.06; amestecuri de fructe uscate |            |
|              | sau de fructe cu coaja de la acest Capitol:      |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        08.14 | Coji de citrice sau de pepeni (inclusiv pepeni   |            |
|              | verzi), proaspete, congelate, uscate, prezentate |            |
|              | in apa sarata, sulfurate sau cu adaos de alte    |            |
|              | substante care asigura provizoriu conservarea lor|            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        09.01 | Cafea, chiar prajita sau decafeinizata; coji si  |            |
|              | pelicule de cafea; inlocuitori de cafea continand|            |
|              | cafea, indiferent de proportiile amestecului:    |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        09.02 | Ceai, chiar aromatizat:                          |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        09.03 | Mate                                             |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        09.04 | Piper (din genul Piper); ardei din genul Capsicum|            |
|              | sau din genul Pimenta, uscat sau macinat sau     |            |
|              | pulverizat:                                      |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        09.05 | Vanilie                                          |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        09.06 | Scortisoara si flori de scortisoara:             |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        09.07 | Cuisoare (fructe intregi, cuisoare si codite)    |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        09.08 | Nucsoara, condiment din coaja uscata a nucsoarei |            |
|              | si cardamom:                                     |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        09.09 | Seminte de anason, de badian, de marar, de       |            |
|              | coriandru, de chimen sau de chimion; bace de     |            |
|              | ienupar:                                         |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        09.10 | Ghimbir, sofran, curcuma, cimbru, frunze de      |            |
|              | dafin, curry si alte mirodenii:                  |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        10.01 | Grau si meslin (amestec de grau cu secara in     |            |
|              | proportie de doi la unu):                        | 1001.90.10 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|              |                                                  | 1001.90.91 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        10.02 | Secara                                           | 1002.00.00 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        10.03 | Orz:                                             | 1003.00.10 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        10.04 | Ovaz                                             | 1004.00.00 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        10.05 | Porumb:                                          | 1005.10    |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        10.06 | Orez:                                            | 1006.10.10 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        10.08 | Hrisca, mei, seminte de iarba-canarasului        |            |
|              | (Phalaris Canariensis); alte cereale             |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        11.01 | Faina de grau sau de meslin:                     |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        11.02 | Faina de cereale, altele decat de grau sau de    |            |
|              | meslin:                                          |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        11.03 | Crupe, gris si aglomerate sub forma de pelete,   |            |
|              | din cereale:                                     |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        11.04 | Boabe de cereale altfel prelucrate (de exemplu   |            |
|              | decojite, presate, sub forma de fulgi, lustruite,|            |
|              | taiate sau zdrobite), cu exceptia orezului de la |            |
|              | pozitia 10.06; germeni de cereale, intregi,      |            |
|              | presati, sub forma de fulgi sau zdrobiti:        |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        11.05 | Faina, gris, pudra, fulgi, granule si aglomerate |            |
|              | sub forma de pelete, din cartofi: |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        11.06 | Faina, gris si pudra din legume cu pastaie       |            |
|              | uscate, de la pozitia 07.13, din Sago sau din    |            |
|              | radacini sau tuberculi de la pozitia 07.14 si din|            |
|              | produsele de la Capitolul 8:                     |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        11.07 | Malt, chiar prajit:                              |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        11.08 | Amidon si fecule; inulina:                       |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        11.09 | Gluten de grau, chiar uscat                      |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        12.01 | Boabe de soia, chiar sfaramate:                  | 1201.00.10 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        12.02 | Arahide, neprajite si nici altfel preparate      |            |
|              | termic, chiar decorticate sau sfaramate:         | 1202.10.10 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        12.03 | Copra                                            |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        12.06 | Seminte de floarea-soarelui, chiar sfaramate:    | 1206.00.10 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        12.07 | Alte fructe si seminte oleaginoase, chiar        |            |
|              | sfaramate:                                       | 1207.10    |
|______________|__________________________________________________|____________|
|              |                                                  | 1207.20    |
|______________|__________________________________________________|____________|
|              |                                                  | 1207.30    |
|______________|__________________________________________________|____________|
|              |                                                  | 1207.40.10 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|              |                                                  | 1207.50.10 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|              |                                                  | 1207.60.10 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|              |                                                  | 1207.91.10 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|              |                                                  | 1207.99.20 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|              |                                                  | 1207.99.91 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        12.08 | Faina si gris din fructe si seminte oleaginoase, |            |
|              | altele decat cele de mustar:                     |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        12.10 | Conuri de hamei, proaspete sau uscate, chiar     |            |
|              | sfaramate, macinate sau sub forma de pudra sau   |            |
|              | pelete; lupulina:                                |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        12.12 | Roscove, alge, sfecla de zahar si trestie de     |            |
|              | zahar, proaspete, refrigerate, congelate sau     |            |
|              | uscate, chiar pulverizate; samburi si miez de    |            |
|              | samburi de fructe si alte produse vegetale       |            |
|              | (inclusiv radacini de cicoare neprajite din      |            |
|              | varietatea Cichorium intybus sativum) destinate  |            |
|              | in principal alimentatiei umane, nedenumite si   |            |
|              | necuprinse in alta parte:                        |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        13.02 | Seve si extracte vegetale; substante pectice,    |            |
|              | pectinati si pectati; agar-agar si alte mucilagii|            |
|              | si agenti de marire a vascozitatii, derivate din | 1302.11.00 |
|              | produse vegetale, chiar modificate:              | 1302.19.91 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        15.07 | Ulei de soia si fractiunile lui, chiar rafinate, |            |
|              | dar nemodificate chimic:                         | 1507.10.10 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|              |                                                  | 1507.90.10 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        15.08 | Ulei de arahide si fractiunile acestuia, chiar   |            |
|              | rafinate, dar nemodificate chimic:               | 1503.10.10 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|              |                                                  | 1508.90.10 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        15.09 | Ulei de masline si fractiunile lui, chiar        |            |
|              | rafinate, dar nemodificate chimic:               | 1509.10.10 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        15.12 | Ulei de floarea-soarelui, de sofran sau de bumbac|            |
|              | si fractiunile lor, chiar rafinate, dar          |            |
|              | nemodificate chimic:                             | 1512.11.10 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|              |                                                  | 1512.19.10 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|              |                                                  | 1512.21    |
|______________|__________________________________________________|____________|
|              |                                                  | 1512.29.10 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        15.13 | Uleiuri de cocos (ulei de copra), de miez de     |            |
|              | palmier sau de babassu si fractiunile lor, chiar |            |
|              | rafinate, dar nemodificate chimic:               | 1513.11.10 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|              |                                                  | 1513.19.30 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|              |                                                  | 1513.21    |
|______________|__________________________________________________|____________|
|              |                                                  | 1513.29    |
|______________|__________________________________________________|____________|
|      1515.21 | - Ulei de porumb si fractiunile lui:             |            |
|              |     - Ulei brut                                  | 1515.21.10 |
|              |     - Altele                                     | 1515.29.10 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        15.17 | Margarina; amestecuri sau preparate alimentare   |            |
|              | din grasimi sau din uleiuri animale sau vegetale |            |
|              | sau din fractiuni ale diferitelor grasimi sau    |            |
|              | uleiuri din acest Capitol, altele decat grasimile|            |
|              | si uleiurile alimentare si fractiunile acestora  |            |
|              | de la pozitia 15.16:                             |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        17.01 | Zahar din trestie sau din sfecla si zaharoza     |            |
|              | chimic pura, in stare solida:                    |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        17.02 | Alte zaharuri, inclusiv lactoza, mattoza, glucoza|            |
|              | si fructoza (levuloza), chimic pure, in stare    |            |
|              | solida; siropuri de zahar la care nu s-au adaugat|            |
|              | aromatizanti sau coloranti; inlocuitori de miere,|            |
|              | chiar amestecati cu miere naturala; zaharuri si  |            |
|              | melase caramelizate:                             |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        17.03 | Melase rezultate din extractia sau rafinarea     |            |
|              | zaharului:                                       |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        17.04 | Produse zaharoase fara cacao (inclusiv ciocolata |            |
|              | alba):                                           |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        18.01 | Cacao boabe si sparturi de boabe de cacao, brute |            |
|              | sau prajite                                      |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        18.02 | Coji, pelicule (pielite) si alte resturi de cacao|            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        18.03 | Pasta de cacao, chiar degresata:                 |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        18.04 | Unt, grasime si ulei de cacao                    |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        18.05 | Pudra de cacao, fara adaos de zahar sau alti     |            |
|              | indulcitori                                      |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        18.06 | Ciocolata si alte preparate alimentare care      |            |
|              | contin cacao:                                    |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        19.01 | Extracte de malt; preparate alimentare din faina,|            |
|              | crupe, gris, amidon, fecule sau extracte de malt,|            |
|              | care nu contin cacao sau care contin cacao intr-o|            |
|              | proportie de sub 40% din greutate, calculata pe o|            |
|              | baza complet degresata, nedenumite si necuprinse |            |
|              | in alta parte; preparate alimentare din produsele|            |
|              | de la pozitiile de la 04.01 pana la 04.04, care  |            |
|              | nu contin cacao sau care contin cacao intr-o     |            |
|              | proportie sub 5% din greutate calculata pe o     |            |
|              | baza complet degresata, nedenumite si necuprinse |            |
|              | in alta parte:                                   |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        19.02 | Paste alimentare chiar fierte sau umplute (cu    |            |
|              | carne sau cu alte substante) sau chiar altfel    |            |
|              | preparate, cum ar fi spaghete, macaroane, fidea, |            |
|              | lazane, gnochi, ravioli, caneloni, cuscus, chiar |            |
|              | preparat:                                        | 1902.11.00 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|              |                                                  | 1902.20.10 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|              |                                                  | 1902.20.30 |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        19.03 | Tapioca si inlocuitorii sai preparati din fecule,|            |
|              | sub forma de fulgi, granule, bobite, particule   |            |
|              | rezultate din cernere sau alte forme similare    |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        19.04 | Produse pe baza de cereale obtinute prin         |            |
|              | expandare sau prajire (de exemplu corn flakes);  |            |
|              | cereale (altele decat porumbul), sub forma de    |            |
|              | boabe sau sub forma de fulgi ori de alte graunte |            |
|              | preparate (cu exceptia fainei, crupelor si a     |            |
|              | grisului), prefierte sau altfel preparate,       |            |
|              | nedenumite si necuprinse in alta parte:          |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        19.05 | Produse de brutarie, de patiserie si biscuiti    |            |
|              | chiar cu adaos de cacao; hostii, casete goale de |            |
|              | tipul celor utilizate pentru medicamente,        |            |
|              | prescuri, paste uscate din faina, din amidon     |            |
|              | sau din fecule in foi si produse similare:       |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        20.01 | Legume, fructe si alte parti comestibile de      |            |
|              | plante, preparate sau conservate in otet sau     |            |
|              | acid acetic:                                     |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        20.02 | Tomate preparate sau conservate altfel decat in  |            |
|              | otet sau acid acetic:             |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        20.03 | Ciuperci si trufe, preparate sau conservate      |            |
|              | altfel decat in otet sau acid acetic;            |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        20.04 | Alte legume preparate sau conservate altfel      |            |
|              | decat in otet sau acid acetic, congelate, altele |            |
|              | decat produsele de la pozitia 20.06:             |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        20.05 | Alte legume preparate sau conservate altfel decat|            |
|              | in otet sau acid acetic, necongelate, altele     |            |
|              | decat produsele de la pozitia 20.06:             |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        20.06 | Legume, fructe, coji de fructe si alte parti de  |            |
|              | plante, confiate (uscate, glasate sau            |            |
|              | cristalizate):                                   |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        20.07 | Dulceturi, jeleuri, marmelade, paste si piureuri |            |
|              | de fructe, obtinute prin fierbere, cu sau fara   |            |
|              | adaos de zahar sau de alti indulcitori:          |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        20.08 | Fructe si alte parti comestibile de plante,      |            |
|              | altfel preparate sau conservate, cu sau fara     |            |
|              | adaos de zahar sau de alti indulcitori sau de    |            |
|              | alcool, nedenumite si necuprinse in alta parte:  |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        20.09 | Sucuri de fructe (inclusiv mustul de struguri) si|            |
|              | sucuri de legume, nefermentate, fara adaos de    |            |
|              | alcool, cu sau fara adaos de zahar sau de alti   |            |
|              | indulcitori:                                     |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        21.01 | Extracte, esente si concentrate de cafea, de ceai|            |
|              | sau de mate si preparate pe baza de aceste       |            |
|              | produse sau pe baza de cafea, de ceai sau de     |            |
|              | mate; cicoare prajita si alti inlocuitori prajiti|            |
|              | de cafea si extractele, esentele si concentratele|            |
|              | lor:                                             |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        21.02 | Drojdii (active sau inactive); alte              |            |
|              | microorganisme monocelulare moarte (cu exceptia  |            |
|              | vaccinurilor de la pozitia 30.02); praf de copt  |            |
|              | preparat:                                        |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        21.03 | Preparate pentru sosuri si sosuri preparate;     |            |
|              | condimente si produse de asezonare amestecate;   |            |
|              | faina de mustar si mustar preparat:              |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        21.04 | Preparate pentru supe, ciorbe sau supe crema;    |            |
|              | supe, ciorbe sau supe crema preparate; preparate |            |
|              | alimentare compuse omogenizate:                  |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        21.06 | Preparate alimentare nedenumite si necuprinse in |            |
|              | alta parte:                                      |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        22.01 | Ape, inclusiv apele minerale naturale sau        |            |
|              | artificiale si apele gazeificate care nu contin  |            |
|              | zahar sau alti indulcitori si nici aromatizante; |            |
|              | gheata si zapada:                                |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        22.02 | Ape, inclusiv ape minerale si ape gazeificate,   | 22.90.91   |
|              | care contin zahar sau alti indulcitori sau       |            |
|              | aromatizate si alte bauturi nealcoolice,         |            |
|              | sucurile de fructe sau de legume de la           |            |
|              | pozitia 20.09:                                   |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|              |                                                  | 22.90.95   |
|______________|__________________________________________________|____________|
|              |                                                  | 22.90.99   |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        22.03 | Bere fabricata din malt:                         |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        22.04 | Vinuri din struguri proaspeti, inclusiv vinurile |            |
|              | imbogatite cu alcool; must din struguri, altul   |            |
|              | decat cel de la pozitia 20.09:                   |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        22.05 | Vermuturi si alte vinuri din struguri proaspeti, |            |
|              | aromatizate cu plante sau substante aromatice:   |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        22.06 | Alte bauturi fermentate (de exemplu cidru de     |            |
|              | mere, cidru de pere, hidromel); amestecuri de    |            |
|              | bauturi fermentate si amestecuri de bauturi      |            |
|              | fermentate si bauturi nealcoolice, nedenumite si |            |
|              | necuprinse in alta parte:                        |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        22.07 | Alcool etilic nedenaturat cu titru alcoolic      |            |
|              | volumic de minimum 80%; alcool etilic si alte    |            |
|              | distilate denaturate, de orice concentratie:     |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        22.08 | Alcool etilic nedenaturat cu titru alcoolic      |            |
|              | volumic sub 80%; distilate, rachiuri, lichioruri |            |
|              | si alte bauturi spirtoase:                       |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        22.09 | Otet comestibil si inlocuitori de otet comestibil|            |
|              | obtinuti din acid acetic:                        |            |
|______________|__________________________________________________|____________|
|        25.01 | Sare (inclusiv sare de masa si sare denaturata)  |            |
|              | si clorura de sodiu pura, chiar sub forma de     |            |
|              | solutie apoasa sau cu adaos de agenti            |            |
|              | antiaglomeranti sau agenti care asigura o buna   |            |
|              | fluiditate; apa de mare:                         | 25.01.00.51|
|______________|__________________________________________________|____________|
    * Se includ toate pozitiile tarifare ale fiecarui cod de 4 cifre daca nu sunt mentionate ca exceptii in coloana 3.
    * Pozitiile tarifare exceptate de la codurile mentionate in coloana 1.

    ANEXA 2
    la norma

                                 DECLARATIE

    Subscrisa ................................................................,
                                (persoana juridica)
cu sediul in ............................, localitatea ......................., str. ......................... nr. ...., bl. ...., ap. ...., sectorul ........, judetul ..............................., inmatriculata la oficiul registrului comertului ......................... sub nr. ................., codul fiscal .................., reprezentata de .................., avand BI/CI seria ...... nr. ........, CNP .........................., declar pe propria raspundere ca
transportul de ...............................................................,
                               (denumirea produselor importate)
originare/provenind din ......................................................,
                               (denumirea tarii exportatoare)
identificate cu codul ..................................., se depoziteaza la
..............................................................................,
                   (denumirea depozitului/societatii)
avand sediul in localitatea ........................, str. .................... nr. ........, sectorul ..........., judetul ................... .
    Transportul se realizeaza cu urmatorul mijloc de transport:
    ..........................................................................
    ..........................................................................

           Data                                Semnatura
    .....................                ......................

    ANEXA 3
    la norma

                             FISA DE INREGISTRARE
                 a importului de produse de origine nonanimala*)
                          Nr. ....../data ............

 ______________________________________________________________________________
| Expeditor:                           | Postul de inspectie la frontiera:     |
|______________________________________|_______________________________________|
| Destinatar:                          | Biroul vamal:          |
|______________________________________|_______________________________________|
 ______________________________________________________________________________
| Identificarea transportului:                                                 |
|______________________________________________________________________________|
 ______________________________________________________________________________
| Nr. crt. | Denumirea produsului     | Codul tarifar    | Tara de origine     |
|__________|__________________________|__________________|_____________________|
|          |                          |                  |                     |
|__________|__________________________|__________________|_____________________|
 ______________________________________________________________________________
| Nr. notificarii catre Directia       | Numele si prenumele inspectorului din |
| Sanitar-Veterinara si pentru         | cadrul postului de inspectie la       |
| Siguranta Alimentelor a Judetului    | frontiera:                            |
| ............/Municipiului Bucuresti: |                                       |
|                                      | Semnatura:                            |
|                                      |                                       |
|                                      | Data:                                 |
|______________________________________|_______________________________________|
    *) Este valabila pentru un singur an calendaristic (anul eliberarii fisei) in conditiile in care nu se modifica firma exportatoare, tara de origine si locul de destinatie pentru produsele inregistrate. Orice modificare face necesara eliberarea altei fise.

    ANEXA 4
    la norma

                                 FISA DE IMPORT,
            in conditii speciale, al produselor de origine nonanimala
                          Nr. ......./data .............

 ______________________________________________________________________________
| Expeditor:                           | Postul de inspectie la frontiera:     |
|                                      |                                       |
|                                      | Biroul vamal:                         |
|______________________________________|_______________________________________|
| Destinatar:                          | Certificatul de sanatate              |
|                                      | Nr. ........../data .........         |
|                                      | Raportul analizelor de laborator      |
|                                      | Nr. ........../data .........         |
|______________________________________|_______________________________________|
 ______________________________________________________________________________
| Identificarea transportului:                                                 |
|______________________________________________________________________________|
 ______________________________________________________________________________
| Controlul documentar*):              | Control de identitate*):              |
|     _         _                      |     _         _                       |
| Da |_|    Nu |_|                     | Da |_|    Nu |_|                      |
|______________________________________|_______________________________________|
 ______________________________________________________________________________
| Numarul   | Denumirea produsului | Codul tarifar| Tara de origine| Cantitatea|
| si natura |                      |              |                |           |
| coletelor |                      |              |                |           |
|___________|______________________|______________|________________|___________|
|           |                      |              |                |           |
|           |                      |              |                |           |
|           |                      |              |                |           |
|           |                      |              |                |           |
|           |                      |              |                |           |
|___________|______________________|______________|________________|___________|
 ______________________________________________________________________________
|                  _         _                                                 |
| Returnare*): Da |_|    Nu |_|                                                |
| Motivul returnarii:                                                          |
|                                                                              |
|______________________________________________________________________________|
 ______________________________________________________________________________
| Nr. notificarii catre Directia       | Numele si prenumele inspectorului     |
| Sanitar-Veterinara si pentru         | din cadrul postului de inspectie la   |
| Siguranta Alimentelor a Judetului    | frontiera:                            |
| ............/Municipiului Bucuresti: |                                       |
|                                      | Semnatura si stampila:                |
|                                      |                                       |
|                                      | Data:                                 |
|______________________________________|_______________________________________|
    *) Se bifeaza casuta corespunzatoare.

    ANEXA 5
    la norma

    AUTORITATEA NATIONALA
    SANITARA VETERINARA
    SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
    Postul de inspectie la frontiera .........

                                          Catre Directia Sanitar-Veterinara
                                          si pentru Siguranta Alimentelor
                                          a Judetului ...................../
                                          Municipiului Bucuresti

                                          Serviciul pentru siguranta alimentelor

                                NOTIFICARE
               privind importul produselor de origine nonanimala
                          Nr. ....../..............

    Avand in vedere declaratia importatorului/reprezentantul acestuia ...................................................., va instiintam ca a fost inregistrat la sosirea in postul de inspectie la frontiera transportul cu urmatoarele referinte:
    1. Firma importatoare ....................................................
    2. Exportatorul ..........................................................
    3. Data de intrare in tara a produsului ..................................
    4. Denumirea produsului importat .........................................
    5. Tara de origine/provenienta ...........................................
    6. Cantitatea importata*) ................................................
    7. Codul produsului importat .............................................
    8. Adresa depozitului de destinatie ......................................
    9. Descrierea mijlocului de transport ....................................
    10. Numarul fisei de inregistrare/fisei de import in conditii speciale ...

                                 Intocmit
                                Inspector,
                         .......................

------------
    *) Se precizeaza cantitatea importata numai pentru produsele de origine nonanimala importate in conditii speciale.

    ANEXA 6
    la norma

                          NOTIFICARE DE INTERCEPTIE
                          Nr. ....../..............

 ______________________________________________________________________________
| Exportator                           | Destinatar                            |
| Denumirea firmei exportatoare:       | Denumirea firmei importatoare:        |
|                                      |                                       |
| Adresa:                              | Adresa:                               |
|                                      |                                       |
| Tara de origine/provenienta:         | Locul de destinatie:                  |
|______________________________________|_______________________________________|
| Transport                            | Identificarea transportului           |
| Modul de transport:                  | Tipul documentului:                   |
|                                      |                           _        _  |
|                                      | Certificat*):         Da |_|   Nu |_| |
|                                      |                           _        _  |
| Numarul mijlocului de transport:     | Raportul insotitor*): Da |_|   Nu |_| |
|                                      |                                       |
| Postul de inspectie la frontiera:    | Numarul documentului:                 |
|                                      |                                       |
|                                      | Tara si locul eliberarii:             |
|                                      |                                       |
|                                      | Data eliberarii:                      |
|______________________________________|_______________________________________|
| Descrierea partii interceptate       | Cauzele interceptarii                 |
| Denumirea produsului:                | Nonconformitate documentara*):        |
|                                      |     _        _                        |
|                                      | Da |_|   Nu |_|                       |
| Codul tarifar vamal:                 |                                       |
|                                      | Alte cauze (de precizat):             |
| Natura coletelor:                    |                                       |
|                                      |                                       |
| Numarul coletelor:                   |                                       |
|                                      |                                       |
|                                      |                                       |
|                                      |                                       |
|______________________________________|_______________________________________|
| Masuri luate                         | Intocmit                              |
|                  _        _          | Numele si prenumele inspectorului:    |
| Returnare*): Da |_|   Nu |_|         |                                       |
|                                      | Data:                                 |
|                                      |                                       |
|                                      | Stampila:                             |
|                                      |                                       |
|                                      | Postul de inspectie la frontiera:     |
|                                      |                                       |
|                                      |                                       |
|                                      |                                       |
|______________________________________|_______________________________________|
    *) Se bifeaza casuta corespunzatoare.

    ANEXA 7
    la norma

                                 PROCES-VERBAL
                            nr. ........ din ..........
    de prelevare a probelor in vederea efectuarii analizelor de laborator
                             - Siguranta alimentelor -

    Subsemnatul ................................., in calitate de inspector la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) din cadrul ......................................., atest ca in ziua de ..............., ora ........, s-a realizat prelevarea de probe in vederea efectuarii analizelor de laborator, in conformitate cu legislatia in vigoare, dintr-un lot de ....................., in cantitate de ...................... .
    Datele de identificare a lotului: ....................................... .
    Cantitatea de probe prelevate a fost de ................................. .
    Prelevarea probelor a fost facuta de la agentul economic .............., cu sediul in .............., inmatriculat la oficiul registrului comertului ............... sub nr. ............, codul fiscal .............., reprezentat de domnul/doamna ..................., nascut/nascuta la data de ............... in localitatea ................, judetul/sectorul .............., domiciliat/domiciliata in localitatea ................., str. .................. nr. ....., bl. ....., sc. ....., ap. ....., judetul/sectorul ............., cu resedinta in .............., legitimat/legitimata cu actul de identitate ............ seria ........ nr. ............, eliberat de ............. la data de ............... .
    Mentiuni: ................................................................
    ..........................................................................

       Inspector ANSVSA,               Reprezentantul agentului economic,
    .......................            ..................................

    ANEXA 8
    la norma

                              CERERE DE ANALIZA
               pentru probele prelevate conform procesului-verbal

 ______________________________________________________________________________
| 1. Catre laboratorul                                                         |
|______________________________________________________________________________|
 ______________________________________________________________________________
| 2. Informatii despre expediere       | Destinatarul raspunsului              |
| Expeditorul probei:                  | Adresa:                               |
| Adresa:                              |                                       |
| Telefon/Fax:                         | Telefon/Fax:                          |
| E-mail:                              |                                       |
| Data expedierii probei:              |                                       |
|______________________________________|_______________________________________|
 ______________________________________________________________________________
|                          3. Informatii despre probe                          |
| Denumirea produsului:                                                        |
|                             _                            _                   |
| Tipul produsului*):        |_| primar                   |_| procesat         |
|                             _                            _                   |
| Tratamente fitosanitare*): |_| da                       |_| nu               |
|               _                           _              _                   |
| Origine*):   |_| productie autohtona     |_| import     |_| export           |
| Codul de prelevare a probelor:                                               |
|______________________________________________________________________________|
 ______________________________________________________________________________
|                             4. Natura probei*)                               |
|______________________________________________________________________________|
|  _                        _                          _                       |
| |_| fructe proaspete     |_| fructe nucifere        |_| fructe uscate        |
|  _                        _                          _                       |
| |_| legume proaspete     |_| seminte oleaginoase    |_| altele (de precizat) |
|  _                        _                                                  |
| |_| cartofi              |_| seminte de leguminoase                          |
|  _                        _                                                  |
| |_| cereale boabe        |_| condimente                                      |
|______________________________________________________________________________|
 ______________________________________________________________________________
|                             5. Analize solicitate                            |
|                                                                              |
|                                                                              |
|                                                                              |
|                                                                              |
|______________________________________________________________________________|
 ______________________________________________________________________________
| 6. Numele si semnatura expeditorului                                         |
|                                                                              |
| 7. Stampila unitatii                                                         |
|                                                                              |
|                                                                              |
|                                                                              |
|______________________________________________________________________________|
    *) Se bifeaza casuta corespunzatoare.



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 55/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 55 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 55/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu