ORDIN
Nr. 55 din 6 iunie 2005
privind aprobarea Normei pentru siguranta alimentelor care stabileste
procedurile la importul si exportul de produse de origine nonanimala supuse
supravegherii si controlului pentru siguranta alimentelor
ACT EMIS DE: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU
SIGURANTA ALIMENTELOR
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 528 din 22 iunie 2005

In temeiul prevederilor art. 6^3 lit. d) din Ordonanta Guvernului nr. 42/2004
privind organizarea activitatii sanitar-veterinare si pentru siguranta
alimentelor, aprobata prin Legea nr. 215/2004, cu modificarile si completarile
ulterioare,
in baza Legii nr. 150/2004 privind siguranta alimentelor si a hranei pentru
animale, cu modificarile si completarile ulterioare,
in baza Hotararii Guvernului nr. 308/2004 privind organizarea si
functionarea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta
Alimentelor si a unitatilor din subordinea acesteia, cu modificarile si
completarile ulterioare,
in baza legislatiei pentru siguranta alimentelor, armonizata cu legislatia
Uniunii Europene,
vazand Referatul de aprobare nr. 40.489 din 2 iunie 2005, intocmit de
Directia generala pentru siguranta alimentelor,
presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta
Alimentelor emite urmatorul ordin:
Art. 1
Se aproba Norma pentru siguranta alimentelor care stabileste procedurile la
importul si exportul de produse de origine nonanimala supuse supravegherii si
controlului pentru siguranta alimentelor, prevazuta in anexa care face parte
integranta din prezentul ordin.
Art. 2
Institutele centrale de profil, directiile sanitar-veterinare si pentru
siguranta alimentelor judetene si a municipiului Bucuresti, punctele de
inspectie la frontiera, autoritatile vamale implicate, operatorii implicati in
derularea operatiunilor comerciale de import-export vor duce la indeplinire
prevederile prezentului ordin.
Art. 3
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor
va controla modul de aplicare a prevederilor prezentului ordin.
Art. 4
Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I,
si va intra in vigoare la 10 zile de la data publicarii.
Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare
si pentru Siguranta Alimentelor,
Razvan Tiru
ANEXA 1
NORMA
pentru siguranta alimentelor care stabileste procedurile privind importul si
exportul de produse de origine nonanimala supuse supravegherii si controlului
privind siguranta alimentelor
TITLUL I
Definitii
Art. 1
In sensul prezentei norme pentru siguranta alimentelor, urmatorii termeni
se definesc astfel:
a) produse de origine nonanimala - vegetale si produse vegetale: legume
(inclusiv cartofi si sfecla de zahar), fructe proaspete sau conservate, seminte
de leguminoase, oleaginoase, seminte pentru bauturi si dulciuri, cereale boabe,
produse din cereale, condimente, alimente procesate, altele decat cele de
origine animala, grasimile si uleiurile de origine vegetala, bauturi alcoolice
si nonalcoolice, guma de mestecat si orice alta substanta, inclusiv apa,
incorporate intentionat in alimente in timpul producerii, pregatirii sau
tratarii acestora;
b) certificat de sanatate - document emis de o autoritate competenta din
tara exportatoare a produsului importat, care atesta ca produsul alimentar de
origine nonanimala este conform cu prevederile legislatiei specifice in vigoare
din tara de destinatie;
c) post de inspectie la frontiera - post organizat in orice aeroport, port,
punct feroviar sau rutier, deschis traficului international, aprobat de
autoritatea sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor centrala, in
care se efectueaza inspectii si controale asupra produselor de origine
nonanimala;
d) inspectorul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru
Siguranta Alimentelor - inspectorul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare
si pentru Siguranta Alimentelor cu atributii de control conform fisei postului,
asa cum este prevazut in Hotararea Guvernului nr. 308/2004, cu modificarile si
completarile ulterioare;
e) controlul documentelor - examinarea de catre inspectorul autoritatii
nationale sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor a certificatelor
de sanatate, precum si a altor documente ce insotesc un transport;
f) controlul identitatii - controlul conformitatii transportului cu informatiile
din documentele insotitoare, efectuat de catre inspectorul Autoritatii
Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor pentru a se
asigura ca documentele insotitoare corespund cu marfa transportata;
g) controlul fizic - controlul efectuat de catre inspectorul Autoritatii
Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor asupra produselor
de origine nonanimala, care poate include prelevarea de probe in vederea
efectuarii testelor de laborator;
h) conditii de import - cerintele privind siguranta alimentelor, stabilite
prin actele normative in vigoare, pentru produsele de origine nonanimala supuse
supravegherii si controlului privind siguranta alimentelor, ce urmeaza a fi
importate in Romania;
i) conditii speciale la importul de produse de origine nonanimala - cerinte
privind siguranta alimentelor, stabilite de legislatia nationala in vigoare
pentru anumite produse de origine nonanimala, supuse supravegherii si
controlului privind siguranta alimentelor, ce urmeaza a fi importate in
Romania.
TITLUL II
Dispozitii generale
Art. 2
(1) Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta
Alimentelor stabileste conditiile pentru siguranta alimentelor in care se pot
derula operatiunile de import si export pentru produsele de origine nonanimala
prevazute in anexa nr. 1, supuse supravegherii si controlului privind siguranta
alimentelor.
(2) Importul si exportul de produse de origine nonanimala supuse
supravegherii si controlului pentru siguranta alimentelor se efectueaza numai
in conditiile stabilite de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru
Siguranta Alimentelor.
(3) Transporturile de produse de origine nonanimala supuse supravegherii si
controlului pentru siguranta alimentelor sunt acceptate la import si export
numai daca sunt respectate cerintele prezentei norme si daca indeplinesc
cerintele prevazute de reglementarile nationale si internationale in vigoare.
(4) Importul de produse de origine nonanimala supuse supravegherii si
controlului privind siguranta alimentelor se efectueaza prin posturile de
inspectie la frontiera aprobate de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si
pentru Siguranta Alimentelor, prin decizie a inspectorului Autoritatii
Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor de la
respectivele posturi, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare.
TITLUL III
Obligatiile agentilor economici pentru derularea operatiunilor de import de
produse de origine nonanimala supuse supravegherii si controlului privind
siguranta alimentelor
Art. 3
(1) La primul import de produse alimentare de origine nonanimala
importatorul are obligatia sa dea o declaratie, conform anexei nr. 2,
inspectorilor autoritatii sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor
din posturile de inspectie la frontiera.
(2) Daca la urmatoarele operatiuni de import sunt mentinute toate datele
declarate la operatiunea de import anterioara (denumirea produselor importate,
originea sau provenienta lor, codul tarifar vamal, locul de depozitare),
importatorul nu mai este obligat sa intocmeasca declaratia prevazuta in anexa
nr. 2; in caz contrar, importatorul este obligat sa dea declaratie conform
anexei nr. 2.
(3) Originalul documentului intocmit de catre inspectorul Autoritatii
Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din postul de
inspectie la frontiera, conform anexei nr. 3, se elibereaza importatorului si
trebuie prezentat la solicitarile organelor competente.
Art. 4
In cazul produselor alimentare de origine nonanimala pentru care se impun
conditii speciale la import, in conformitate cu legislatia specifica,
importatorii, persoane fizice sau juridice, au urmatoarele obligatii:
a) sa prezinte inspectorilor autoritatii sanitare veterinare si pentru
siguranta alimentelor din posturile de inspectie la frontiera de intrare
documentele solicitate, respectiv certificatul de sanatate si raportul
insotitor cuprinzand rezultatele prelevarilor oficiale de probe si a analizelor
pentru determinarea nivelului de contaminare, in conformitate cu legislatia in
vigoare;
b) sa declare inspectorilor autoritatii sanitare veterinare si pentru
siguranta alimentelor din posturile de inspectie la frontiera de intrare
destinatia, in conformitate cu modelul prezentat in anexa nr. 2;
c) sa prezinte, ori de cate ori i se solicita, documentul, eliberat conform
modelului din anexa nr. 4, care atesta ca importul a fost verificat si ca
respecta legislatia specifica;
d) sa prezinte la sosirea transportului la locul de destinatie
inspectorului din cadrul compartimentului/serviciului pentru siguranta
alimentelor de la directiile sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor
judetene si a municipiului Bucuresti, in a caror raza teritoriala se afla locul
de destinatie, documentele insotitoare, respectiv certificatul, raportul
insotitor cuprinzand rezultatele prelevarilor oficiale de probe si ale
analizelor pentru determinarea nivelului de contaminare si documentul prevazut
in anexa nr. 4;
e) sa permita inspectorului din cadrul compartimentului/serviciului pentru
siguranta alimentelor de la directiile sanitar-veterinare si pentru siguranta
alimentelor judetene si a municipiului Bucuresti, in a caror raza teritoriala
se afla locul de destinatie, accesul pentru realizarea prelevarii de probe;
f) sa pastreze contraprobele;
g) sa respecte orice alte obligatii stabilite prin legislatia specifica.
TITLUL IV
Obligatiile ce revin agentilor economici pentru derularea operatiunilor de
export al produselor de origine nonanimala supuse supravegherii si controlului
privind siguranta alimentelor
Art. 5
Pentru efectuarea operatiunilor de export de produse alimentare de origine
nonanimala, exportatorii, persoane fizice sau juridice, au obligatia sa se
informeze asupra conditiilor privind siguranta alimentelor pe care le solicita
autoritatile din tara de destinatie.
Art. 6
In cazul in care autoritatile din tara de destinatie solicita un certificat
care sa ateste ca produsul ce urmeaza sa fie exportat respecta conditiile
impuse privind siguranta alimentelor, exportatorul are obligatia sa prezinte
inspectorilor Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta
Alimentelor din cadrul compartimentului/serviciului privind siguranta
alimentelor de la directiile sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor
judetene si a municipiului Bucuresti, in a caror raza teritoriala sunt situati,
modelul de certificat solicitat de tara de destinatie, precum si rezultatele
analizelor efectuate.
Atributiile si responsabilitatile inspectorilor directiilor
sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene si a municipiului
Bucuresti si ale inspectorilor Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si
pentru Siguranta Alimentelor din posturile de inspectie la frontiera privind
importul si exportul produselor de origine nonanimala supuse supravegherii si
controlului privind siguranta alimentelor
SECTIUNEA 1
Pentru import
1. Atributiile si responsabilitatile inspectorilor din posturile de
inspectie la frontiera
Art. 7
(1) Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru
Siguranta Alimentelor din posturile de inspectie la frontiera prin care se
deruleaza operatiunea de import al produselor de origine nonanimala au
obligatia de a solicita importatorului o declaratie in conformitate cu art. 3
alin. (1).
(2) In baza declaratiei intocmite de catre importator in conformitate cu
art. 3 alin. (1), inspectorul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si
pentru Siguranta Alimentelor din posturile de inspectie la frontiera va
completa si va elibera documentul prevazut de anexa nr. 3; o copie a acestui
document se pastreaza la postul de inspectie la frontiera de intrare a
importului.
(3) Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru
Siguranta Alimentelor din posturile de inspectie la frontiera notifica
importul, conform anexei nr. 5, catre serviciul/compartimentul pentru siguranta
alimentelor din cadrul directiilor sanitar-veterinare si pentru siguranta
alimentelor judetene si a municipiului Bucuresti de la locul de destinatie.
Art. 8
(1) In cazul in care se deruleaza operatiuni de import, in conditii
speciale, al anumitor produse de origine nonanimala supuse supravegherii si
controlului privind siguranta alimentelor, inspectorii Autoritatii Nationale
Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din posturile de inspectie
la frontiera au obligatia sa verifice urmatoarele:
a) certificatul de sanatate eliberat de un reprezentant al institutiei
abilitate din tara exportatoare, in original, in mod obligatoriu in limba
romana si intr-o limba de circulatie internationala;
b) raportul insotitor cuprinzand rezultatele prelevarilor oficiale de probe
si ale analizelor pentru determinarea nivelului de contaminare;
c) conformitatea stampilelor aplicate cu cele de pe certificatele oficiale
care identifica tara si firma exportatoare;
d) sigiliile mijloacelor de transport;
e) conformitatea datelor inscrise in documentele insotitoare cu produsul
importat.
(2) Certificatul de sanatate si documentele insotitoare, in original, vor
insoti transportul la destinatie; copiile acestor documente se pastreaza de
catre inspectorul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta
Alimentelor din posturile de inspectie la frontiera, pe care mentioneaza
"Conform cu originalul", le semneaza si le parafeaza.
(3) In cazul in care toate conditiile de intrare in tara sunt indeplinite,
inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta
Alimentelor din posturile de inspectie la frontiera completeaza si elibereaza
un document potrivit modelului prezentat in anexa nr. 4.
(4) Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta
Alimentelor din posturile de inspectie la frontiera notifica, conform anexei
nr. 5, directia sanitar-veterinara si pentru siguranta alimentelor judeteana,
respectiv a municipiului Bucuresti, de la locul de depozitare a produselor
importate.
(5) Daca inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru
Siguranta Alimentelor din posturile de inspectie la frontiera constata
neconformitati in urma controlului efectuat, interzic intrarea in tara a
transporturilor respective.
(6) Transporturile respinse sunt notificate Autoritatii Nationale Sanitare
Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, conform anexei nr. 6.
2. Atributiile si responsabilitatile inspectorilor directiilor
sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene si a municipiului
Bucuresti
Art. 9
Inspectorii directiilor sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor
judetene si a municipiului Bucuresti au obligatia de a inregistra si indosaria
notificarile primite cu privire la importurile de produse de origine
nonanimala.
Art. 10
(1) In cazul in care se deruleaza operatiuni de import, in conditii
speciale, al anumitor produse de origine nonanimala supuse supravegherii si
controlului privind siguranta alimentelor, inspectorii directiilor sanitar-veterinare
si pentru siguranta alimentelor judetene si a municipiului Bucuresti au
urmatoarele obligatii:
a) sa se deplaseze la depozitul de destinatie unde se descarca produsele
importate, pentru a verifica urmatoarele: certificatul de sanatate, raportul
insotitor cuprinzand rezultatele prelevarilor oficiale de probe si ale
analizelor pentru determinarea nivelului de contaminare, conformitatea
specificatiilor din documente cu produsul importat, concordanta dintre codurile
de pe certificat, raportul insotitor si cele de pe ambalaje;
b) sa preleveze probe si contraprobe pentru examenul de laborator, conform
procedurilor stabilite prin legislatia in vigoare;
c) sa sigileze, sa eticheteze probele si sa sigileze marfa importata din
depozit pana la obtinerea rezultatelor analizelor de laborator; pe eticheta se
va mentiona un cod reprezentand numarul de inregistrare din registrul de probe
prelevate;
d) sa intocmeasca un proces-verbal de prelevare a probelor, conform anexei
nr. 7, si o cerere de analiza cuprinzand analizele solicitate laboratorului,
conform anexei nr. 8; probele care se transmit laboratorului specializat vor fi
insotite de procesul-verbal semnat de catre inspectorul directiei
sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene, respectiv a
municipiului Bucuresti, si de catre agentul economic, precum si de cererea de
analiza, conform anexei nr. 8;
e) sa urmareasca realizarea examenelor de laborator;
f) sa retina, sa indosarieze si sa arhiveze documentele intocmite, pe o
durata de minimum 3 ani.
(2) In functie de conformitatea rezultatelor analizelor, inspectorii de la
nivelul directiilor sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor
judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, aproba sau resping punerea pe
piata a produselor importate, astfel incat produsele sa nu prezinte risc pentru
sanatatea populatiei.
(3) In cazul in care probele nu sunt corespunzatoare, inspectorii de la
nivelul directiilor sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor
judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, iau urmatoarele masuri:
a) interzic agentului economic importator/distribuitor punerea pe piata a
produselor importate;
b) notifica neconformitatea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si
pentru Siguranta Alimentelor.
SECTIUNEA a 2-a
Pentru export
1. Atributiile si responsabilitatile inspectorilor din posturile de
inspectie la frontiera
Art. 11
Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta
Alimentelor din posturile de inspectie la frontiera prin care se deruleaza
operatiunea de export al produselor de origine nonanimala au obligatia de a
verifica documentele, conform legislatiei in vigoare.
2. Atributiile si responsabilitatile inspectorilor directiilor sanitar-veterinare
si pentru siguranta alimentelor judetene si a municipiului Bucuresti
Art. 12
In cazul in care autoritatile din tara de destinatie solicita un certificat
care sa ateste ca produsul ce urmeaza sa fie exportat respecta conditiile
impuse privind siguranta alimentelor, inspectorii compartimentului/serviciului
pentru siguranta alimentelor din cadrul directiilor sanitar-veterinare si
pentru siguranta alimentelor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti,
verifica rezultatele analizelor efectuate de laboratoarele specializate si
elibereaza un certificat conform modelului solicitat de autoritatile tarii
importatoare.
TITLUL V
Dispozitii finale
Art. 13
(1) In raport cu evolutia situatiei epidemiologice nationale si internationale,
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor poate
limita sau interzice, dupa caz, derularea pe teritoriul Romaniei a
operatiunilor de import si export de produse de origine nonanimala cu impact
asupra sanatatii publice si care sunt supuse supravegherii si controlului
sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor.
(2) In situatia in care un transport de produse de origine nonanimala supus
supravegherii si controlului privind siguranta alimentelor, ca urmare a inspectiei
efectuate la postul de inspectie la frontiera sau la unitatea de destinatie, se
constata ca nu indeplineste conditiile pentru siguranta alimentelor la import,
costurile pentru distrugerea sau, dupa caz, returnarea transportului se suporta
de catre agentul economic.
(3) In vederea aplicarii unitare a prevederilor prezentei norme,
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor poate
emite dispozitii sau ghiduri de aplicare.
(4) Anexele nr. 1 - 8 fac parte integranta din prezenta norma.
ANEXA 1 *1)
la norma
*1) Anexa nr. 1 este reprodusa in facsimil.
LISTA
produselor de origine nonanimala supuse supravegherii la import
______________________________________________________________________________
| Pozitia | Denumirea produsului | Pozitia
|
| tarifara a | | tarifara a
|
| produselor | | produselor
|
| supravegheate| | exceptate*|
| la import* | |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 1 | 2 | 3
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 07.01 | Cartofi, in stare proaspata sau refrigerata | 0701.10.00
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 07.02 | Tomate, in stare proaspata sau refrigerata |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 07.03 | Ceapa, hasma, usturoi, praz si alte legume |
|
| | aliacee, in stare proaspata sau refrigerata |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 07.04 | Varza, conopida, varza creata, gulii si produse |
|
| | comestibile similare din genul Brassica, in stare|
|
| | proaspata sau refrigerata: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 07.05 | Salata verde (Lactuca sativa) si cicoare |
|
| | (Cichorium spp.), in stare proaspata sau |
|
| | refrigerata: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 07.06 | Morcovi, napi, sfecla rosie pentru salata, |
|
| | barba-caprei, telina de radacina, ridichi si | |
| | radacinoase comestibile similare, in stare |
|
| | proaspata sau refrigerata: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 07.07 | Castraveti si cornison, in stare proaspata sau |
|
| | refrigerata: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 07.08 | Legume cu pastaie, curatate sau nu de pastai, in |
|
| | stare proaspata sau refrigerata: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 07.09 | Alte legume, in stare proaspata sau refrigerata: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 07.10 | Legume, nefierte sau fierte in apa sau in abur, |
|
| | congelate: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 07.11 | Legume conservate provizoriu (de exemplu cu gaz |
|
| | sulfuros, in saramura, in apa sulfuroasa sau in |
|
| | alte solutii care asigura provizoriu conservarea |
|
| | lor), dar improprii consumului alimentar in |
|
| | aceasta stare: | |
|______________|__________________________________________________|____________|
| 07.12 | Legume uscate (altele decat cu pastai), chiar |
|
| | taiate felii sau bucati sau chiar sfaramate |
|
| | sau pulverizate, dar nepreparate altfel: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 07.13 | Legume cu pastai uscate, curatate de pastai, |
|
| | chiar decorticate sau sfaramate: | 0713.10.10
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| | | 0713.33.10
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| | | 0713.90.10
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 07.14 | Radacini de manioc, de arorut sau de orchis, |
|
| | napi porcesti, batate si radacini si tuberculi |
|
| | similari, cu continut ridicat de amidon sau |
|
| | inulina, proaspete, refrigerate, congelate sau |
|
| | uscate, chiar taiate in bucati sau aglomerate sub|
|
| | forma de pelete; miez de sagotier: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 08.01 | Nuci de cocos, nuci de Brazilia, nuci de caju, |
|
| | proaspete sau uscate, chiar decojite sau fara |
|
| | pielita: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 08.02 | Alte fructe cu coaja, proaspete sau uscate, chiar|
|
| | decojite sau fara pielita: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 08.03 | Banane, inclusiv din specia Musa paradisiaca |
|
| | (plantains), proaspete sau uscate: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 08.04 | Curmale, smochine, ananas, avocado, guave, mango |
|
| | si mangustan, proaspete sau uscate: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 08.05 | Citrice, proaspete sau uscate: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 08.06 | Struguri, proaspeti sau uscati: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 08.07 | Pepeni (inclusiv pepeni verzi) si Papaya, |
|
| | proaspeti: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 08.08 | Mere, pere si gutui, proaspete: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 08.09 | Caise, cirese, visine, piersici (inclusiv |
|
| | piersici fara puf si nectarine), prune si |
|
| | porumbe, proaspete: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 08.10 | Alte fructe, proaspete: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 08.11 | Fructe, fierte sau nu in apa sau in abur, |
|
| | congelate, chiar cu adaos de zahar sau alti |
|
| | indulcitori: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 08.12 | Fructe conservate provizoriu (de exemplu cu |
|
| | ajutorul gazului sulfuros, in saramura, in apa |
|
| | sulfurata sau prin adaugare de alte substante |
|
| | care asigura provizoriu conservarea lor), dar |
|
| | improprii alimentatiei in aceasta stare: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 08.13 | Fructe uscate, altele decat cele de la pozitiile |
|
| | 08.01 pana la 08.06; amestecuri de fructe uscate |
|
| | sau de fructe cu coaja de la acest Capitol: | |
|______________|__________________________________________________|____________|
| 08.14 | Coji de citrice sau de pepeni (inclusiv pepeni |
|
| | verzi), proaspete, congelate, uscate, prezentate |
|
| | in apa sarata, sulfurate sau cu adaos de alte |
|
| | substante care asigura provizoriu conservarea lor|
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 09.01 | Cafea, chiar prajita sau decafeinizata; coji si |
|
| | pelicule de cafea; inlocuitori de cafea continand|
|
| | cafea, indiferent de proportiile amestecului: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 09.02 | Ceai, chiar aromatizat: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 09.03 | Mate |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 09.04 | Piper (din genul Piper); ardei din genul Capsicum|
|
| | sau din genul Pimenta, uscat sau macinat sau |
|
| | pulverizat: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 09.05 | Vanilie | |
|______________|__________________________________________________|____________|
| 09.06 | Scortisoara si flori de scortisoara: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 09.07 | Cuisoare (fructe intregi, cuisoare si codite) |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 09.08 | Nucsoara, condiment din coaja uscata a nucsoarei |
|
| | si cardamom: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 09.09 | Seminte de anason, de badian, de marar, de |
|
| | coriandru, de chimen sau de chimion; bace de |
|
| | ienupar: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 09.10 | Ghimbir, sofran, curcuma, cimbru, frunze de |
|
| | dafin, curry si alte mirodenii: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 10.01 | Grau si meslin (amestec de grau cu secara in |
|
| | proportie de doi la unu): | 1001.90.10
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| | | 1001.90.91
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 10.02 | Secara | 1002.00.00
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 10.03 | Orz: | 1003.00.10
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 10.04 | Ovaz | 1004.00.00
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 10.05 | Porumb: | 1005.10
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 10.06 | Orez: | 1006.10.10
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 10.08 | Hrisca, mei, seminte de iarba-canarasului |
|
| | (Phalaris Canariensis); alte cereale |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 11.01 | Faina de grau sau de meslin: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 11.02 | Faina de cereale, altele decat de grau sau de |
|
| | meslin: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 11.03 | Crupe, gris si aglomerate sub forma de pelete, |
|
| | din cereale: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 11.04 | Boabe de cereale altfel prelucrate (de exemplu |
|
| | decojite, presate, sub forma de fulgi, lustruite,|
|
| | taiate sau zdrobite), cu exceptia orezului de la |
|
| | pozitia 10.06; germeni de cereale, intregi, |
|
| | presati, sub forma de fulgi sau zdrobiti: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 11.05 | Faina, gris, pudra, fulgi, granule si aglomerate |
|
| | sub forma de pelete, din cartofi: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 11.06 | Faina, gris si pudra din legume cu pastaie |
|
| | uscate, de la pozitia 07.13, din Sago sau din |
|
| | radacini sau tuberculi de la pozitia 07.14 si din|
|
| | produsele de la Capitolul 8: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 11.07 | Malt, chiar prajit: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 11.08 | Amidon si fecule; inulina: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 11.09 | Gluten de grau, chiar uscat | |
|______________|__________________________________________________|____________|
| 12.01 | Boabe de soia, chiar sfaramate: | 1201.00.10
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 12.02 | Arahide, neprajite si nici altfel preparate |
|
| | termic, chiar decorticate sau sfaramate: | 1202.10.10
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 12.03 | Copra |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 12.06 | Seminte de floarea-soarelui, chiar sfaramate: | 1206.00.10
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 12.07 | Alte fructe si seminte oleaginoase, chiar |
|
| | sfaramate: | 1207.10
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| | | 1207.20
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| | | 1207.30
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| | | 1207.40.10
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| | | 1207.50.10
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| | | 1207.60.10
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| | | 1207.91.10
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| | | 1207.99.20
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| | | 1207.99.91
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 12.08 | Faina si gris din fructe si seminte oleaginoase, |
|
| | altele decat cele de mustar: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 12.10 | Conuri de hamei, proaspete sau uscate, chiar |
|
| | sfaramate, macinate sau sub forma de pudra sau |
|
| | pelete; lupulina: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 12.12 | Roscove, alge, sfecla de zahar si trestie de |
|
| | zahar, proaspete, refrigerate, congelate sau | |
| | uscate, chiar pulverizate; samburi si miez de |
|
| | samburi de fructe si alte produse vegetale |
|
| | (inclusiv radacini de cicoare neprajite din |
|
| | varietatea Cichorium intybus sativum) destinate |
|
| | in principal alimentatiei umane, nedenumite si |
|
| | necuprinse in alta parte: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 13.02 | Seve si extracte vegetale; substante pectice, |
|
| | pectinati si pectati; agar-agar si alte mucilagii|
|
| | si agenti de marire a vascozitatii, derivate din | 1302.11.00
|
| | produse vegetale, chiar modificate: | 1302.19.91
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 15.07 | Ulei de soia si fractiunile lui, chiar rafinate, |
|
| | dar nemodificate chimic: | 1507.10.10
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| | | 1507.90.10
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 15.08 | Ulei de arahide si fractiunile acestuia, chiar |
|
| | rafinate, dar nemodificate chimic: | 1503.10.10
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| | | 1508.90.10
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 15.09 | Ulei de masline si fractiunile lui, chiar |
|
| | rafinate, dar nemodificate chimic: | 1509.10.10
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 15.12 | Ulei de floarea-soarelui, de sofran sau de bumbac|
|
| | si fractiunile lor, chiar rafinate, dar |
|
| | nemodificate chimic: | 1512.11.10
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| | | 1512.19.10
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| | | 1512.21
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| | | 1512.29.10
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 15.13 | Uleiuri de cocos (ulei de copra), de miez de |
|
| | palmier sau de babassu si fractiunile lor, chiar |
|
| | rafinate, dar nemodificate chimic: | 1513.11.10
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| | | 1513.19.30
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| | | 1513.21
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| | | 1513.29
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 1515.21 | - Ulei de porumb si fractiunile lui: |
|
| | - Ulei brut | 1515.21.10
|
| | - Altele | 1515.29.10
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 15.17 | Margarina; amestecuri sau preparate alimentare |
|
| | din grasimi sau din uleiuri animale sau vegetale |
|
| | sau din fractiuni ale diferitelor grasimi sau |
|
| | uleiuri din acest Capitol, altele decat grasimile|
|
| | si uleiurile alimentare si fractiunile acestora |
|
| | de la pozitia 15.16: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 17.01 | Zahar din trestie sau din sfecla si zaharoza |
|
| | chimic pura, in stare solida: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 17.02 | Alte zaharuri, inclusiv lactoza, mattoza, glucoza| |
| | si fructoza (levuloza), chimic pure, in stare |
|
| | solida; siropuri de zahar la care nu s-au adaugat|
|
| | aromatizanti sau coloranti; inlocuitori de miere,|
|
| | chiar amestecati cu miere naturala; zaharuri si |
|
| | melase caramelizate: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 17.03 | Melase rezultate din extractia sau rafinarea |
|
| | zaharului: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 17.04 | Produse zaharoase fara cacao (inclusiv ciocolata |
|
| | alba): |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 18.01 | Cacao boabe si sparturi de boabe de cacao, brute |
|
| | sau prajite |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 18.02 | Coji, pelicule (pielite) si alte resturi de cacao|
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 18.03 | Pasta de cacao, chiar degresata: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 18.04 | Unt, grasime si ulei de cacao |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 18.05 | Pudra de cacao, fara adaos de zahar sau alti |
|
| | indulcitori |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 18.06 | Ciocolata si alte preparate alimentare care |
|
| | contin cacao: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 19.01 | Extracte de malt; preparate alimentare din faina,|
|
| | crupe, gris, amidon, fecule sau extracte de malt,|
|
| | care nu contin cacao sau care contin cacao intr-o|
|
| | proportie de sub 40% din greutate, calculata pe o|
|
| | baza complet degresata, nedenumite si necuprinse |
|
| | in alta parte; preparate alimentare din produsele|
|
| | de la pozitiile de la 04.01 pana la 04.04, care |
|
| | nu contin cacao sau care contin cacao intr-o |
|
| | proportie sub 5% din greutate calculata pe o |
|
| | baza complet degresata, nedenumite si necuprinse |
|
| | in alta parte: | |
|______________|__________________________________________________|____________|
| 19.02 | Paste alimentare chiar fierte sau umplute (cu |
|
| | carne sau cu alte substante) sau chiar altfel |
|
| | preparate, cum ar fi spaghete, macaroane, fidea, |
|
| | lazane, gnochi, ravioli, caneloni, cuscus, chiar |
|
| | preparat: | 1902.11.00
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| | | 1902.20.10
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| | | 1902.20.30
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 19.03 | Tapioca si inlocuitorii sai preparati din fecule,|
|
| | sub forma de fulgi, granule, bobite, particule |
|
| | rezultate din cernere sau alte forme similare |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 19.04 | Produse pe baza de cereale obtinute prin |
|
| | expandare sau prajire (de exemplu corn flakes); |
|
| | cereale (altele decat porumbul), sub forma de |
|
| | boabe sau sub forma de fulgi ori de alte graunte |
|
| | preparate (cu exceptia fainei, crupelor si a |
|
| | grisului), prefierte sau altfel preparate, |
|
| | nedenumite si necuprinse in alta parte: | |
|______________|__________________________________________________|____________|
| 19.05 | Produse de brutarie, de patiserie si biscuiti |
|
| | chiar cu adaos de cacao; hostii, casete goale de |
|
| | tipul celor utilizate pentru medicamente, |
|
| | prescuri, paste uscate din faina, din amidon |
|
| | sau din fecule in foi si produse similare: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 20.01 | Legume, fructe si alte parti comestibile de |
|
| | plante, preparate sau conservate in otet sau |
|
| | acid acetic: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 20.02 | Tomate preparate sau conservate altfel decat in |
|
| | otet sau acid acetic: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 20.03 | Ciuperci si trufe, preparate sau conservate |
|
| | altfel decat in otet sau acid acetic; |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 20.04 | Alte legume preparate sau conservate altfel |
|
| | decat in otet sau acid acetic, congelate, altele | |
| | decat produsele de la pozitia 20.06: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 20.05 | Alte legume preparate sau conservate altfel decat|
|
| | in otet sau acid acetic, necongelate, altele |
|
| | decat produsele de la pozitia 20.06: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 20.06 | Legume, fructe, coji de fructe si alte parti de |
|
| | plante, confiate (uscate, glasate sau |
|
| | cristalizate): |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 20.07 | Dulceturi, jeleuri, marmelade, paste si piureuri |
|
| | de fructe, obtinute prin fierbere, cu sau fara |
|
| | adaos de zahar sau de alti indulcitori: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 20.08 | Fructe si alte parti comestibile de plante, |
|
| | altfel preparate sau conservate, cu sau fara |
|
| | adaos de zahar sau de alti indulcitori sau de |
|
| | alcool, nedenumite si necuprinse in alta parte: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 20.09 | Sucuri de fructe (inclusiv mustul de struguri) si|
|
| | sucuri de legume, nefermentate, fara adaos de |
|
| | alcool, cu sau fara adaos de zahar sau de alti |
|
| | indulcitori: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 21.01 | Extracte, esente si concentrate de cafea, de ceai|
|
| | sau de mate si preparate pe baza de aceste |
|
| | produse sau pe baza de cafea, de ceai sau de |
|
| | mate; cicoare prajita si alti inlocuitori prajiti|
|
| | de cafea si extractele, esentele si concentratele|
|
| | lor: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 21.02 | Drojdii (active sau inactive); alte |
|
| | microorganisme monocelulare moarte (cu exceptia |
|
| | vaccinurilor de la pozitia 30.02); praf de copt |
|
| | preparat: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 21.03 | Preparate pentru sosuri si sosuri preparate; |
|
| | condimente si produse de asezonare amestecate; | |
| | faina de mustar si mustar preparat: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 21.04 | Preparate pentru supe, ciorbe sau supe crema; |
|
| | supe, ciorbe sau supe crema preparate; preparate |
|
| | alimentare compuse omogenizate: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 21.06 | Preparate alimentare nedenumite si necuprinse in |
|
| | alta parte: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 22.01 | Ape, inclusiv apele minerale naturale sau |
|
| | artificiale si apele gazeificate care nu contin |
|
| | zahar sau alti indulcitori si nici aromatizante; |
|
| | gheata si zapada: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 22.02 | Ape, inclusiv ape minerale si ape gazeificate, | 22.90.91
|
| | care contin zahar sau alti indulcitori sau |
|
| | aromatizate si alte bauturi nealcoolice, |
|
| | sucurile de fructe sau de legume de la |
|
| | pozitia 20.09: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| | | 22.90.95
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| | | 22.90.99
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 22.03 | Bere fabricata din malt: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 22.04 | Vinuri din struguri proaspeti, inclusiv vinurile |
|
| | imbogatite cu alcool; must din struguri, altul |
|
| | decat cel de la pozitia 20.09: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 22.05 | Vermuturi si alte vinuri din struguri proaspeti, |
|
| | aromatizate cu plante sau substante aromatice: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 22.06 | Alte bauturi fermentate (de exemplu cidru de |
|
| | mere, cidru de pere, hidromel); amestecuri de |
|
| | bauturi fermentate si amestecuri de bauturi |
|
| | fermentate si bauturi nealcoolice, nedenumite si |
|
| | necuprinse in alta parte: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 22.07 | Alcool etilic nedenaturat cu titru alcoolic |
|
| | volumic de minimum 80%; alcool etilic si alte | |
| | distilate denaturate, de orice concentratie: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 22.08 | Alcool etilic nedenaturat cu titru alcoolic |
|
| | volumic sub 80%; distilate, rachiuri, lichioruri |
|
| | si alte bauturi spirtoase: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 22.09 | Otet comestibil si inlocuitori de otet comestibil|
|
| | obtinuti din acid acetic: |
|
|______________|__________________________________________________|____________|
| 25.01 | Sare (inclusiv sare de masa si sare denaturata) |
|
| | si clorura de sodiu pura, chiar sub forma de |
|
| | solutie apoasa sau cu adaos de agenti |
|
| | antiaglomeranti sau agenti care asigura o buna |
|
| | fluiditate; apa de mare: |
25.01.00.51|
|______________|__________________________________________________|____________|
* Se includ toate pozitiile tarifare ale fiecarui cod de 4 cifre daca nu
sunt mentionate ca exceptii in coloana 3.
* Pozitiile tarifare exceptate de la codurile mentionate in coloana 1.
ANEXA 2
la norma
DECLARATIE
Subscrisa ................................................................,
(persoana juridica)
cu sediul in ............................, localitatea .......................,
str. ......................... nr. ...., bl. ...., ap. ...., sectorul ........,
judetul ..............................., inmatriculata la oficiul registrului
comertului ......................... sub nr. ................., codul fiscal
.................., reprezentata de .................., avand BI/CI seria
...... nr. ........, CNP .........................., declar pe propria
raspundere ca
transportul de ...............................................................,
(denumirea produselor importate)
originare/provenind din ......................................................,
(denumirea tarii exportatoare)
identificate cu codul ..................................., se depoziteaza la
..............................................................................,
(denumirea depozitului/societatii)
avand sediul in localitatea ........................, str. ....................
nr. ........, sectorul ..........., judetul ................... .
Transportul se realizeaza cu urmatorul mijloc de transport:
..........................................................................
..........................................................................
Data Semnatura
..................... ......................
ANEXA 3
la norma
FISA DE INREGISTRARE
a importului de produse de origine nonanimala*)
Nr. ....../data ............
______________________________________________________________________________
| Expeditor: | Postul de inspectie la frontiera:
|
|______________________________________|_______________________________________|
| Destinatar: | Biroul vamal: |
|______________________________________|_______________________________________|
______________________________________________________________________________
| Identificarea transportului: |
|______________________________________________________________________________|
______________________________________________________________________________
| Nr. crt. | Denumirea produsului | Codul tarifar | Tara de origine
|
|__________|__________________________|__________________|_____________________|
| | | |
|
|__________|__________________________|__________________|_____________________|
______________________________________________________________________________
| Nr. notificarii catre Directia | Numele si prenumele inspectorului din
|
| Sanitar-Veterinara si pentru | cadrul postului de inspectie la
|
| Siguranta Alimentelor a Judetului | frontiera:
|
| ............/Municipiului Bucuresti: |
|
| | Semnatura:
|
| | |
| | Data:
|
|______________________________________|_______________________________________|
*) Este valabila pentru un singur an calendaristic (anul eliberarii fisei)
in conditiile in care nu se modifica firma exportatoare, tara de origine si
locul de destinatie pentru produsele inregistrate. Orice modificare face
necesara eliberarea altei fise.
ANEXA 4
la norma
FISA DE IMPORT,
in conditii speciale, al produselor de origine nonanimala
Nr. ......./data .............
______________________________________________________________________________
| Expeditor: | Postul de inspectie la frontiera:
|
| |
|
| | Biroul vamal:
|
|______________________________________|_______________________________________|
| Destinatar: | Certificatul de sanatate
|
| | Nr. ........../data .........
|
| | Raportul analizelor de laborator
|
| | Nr. ........../data .........
|
|______________________________________|_______________________________________|
______________________________________________________________________________
| Identificarea transportului:
|
|______________________________________________________________________________|
______________________________________________________________________________
| Controlul documentar*): | Control de identitate*):
|
| _ _ | _ _
|
| Da |_| Nu |_| | Da |_| Nu |_|
|
|______________________________________|_______________________________________|
______________________________________________________________________________
| Numarul | Denumirea produsului | Codul tarifar| Tara de origine|
Cantitatea|
| si natura | | | |
|
| coletelor | | | |
|
|___________|______________________|______________|________________|___________|
| | | | |
|
| | | | |
|
| | | | |
|
| | | | |
|
| | | | |
|
|___________|______________________|______________|________________|___________|
______________________________________________________________________________
| _ _
|
| Returnare*): Da |_| Nu |_|
|
| Motivul returnarii:
|
| |
|______________________________________________________________________________|
______________________________________________________________________________
| Nr. notificarii catre Directia | Numele si prenumele inspectorului
|
| Sanitar-Veterinara si pentru | din cadrul postului de inspectie la
|
| Siguranta Alimentelor a Judetului | frontiera:
|
| ............/Municipiului Bucuresti: |
|
| | Semnatura si stampila:
|
| |
|
| | Data:
|
|______________________________________|_______________________________________|
*) Se bifeaza casuta corespunzatoare.
ANEXA 5
la norma
AUTORITATEA NATIONALA
SANITARA VETERINARA
SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
Postul de inspectie la frontiera .........
Catre Directia Sanitar-Veterinara
si pentru Siguranta Alimentelor
a Judetului ...................../
Municipiului Bucuresti
Serviciul pentru siguranta
alimentelor
NOTIFICARE
privind importul produselor de origine nonanimala
Nr. ....../..............
Avand in vedere declaratia importatorului/reprezentantul acestuia
...................................................., va instiintam ca a fost
inregistrat la sosirea in postul de inspectie la frontiera transportul cu
urmatoarele referinte:
1. Firma importatoare ....................................................
2. Exportatorul ..........................................................
3. Data de intrare in tara a produsului ..................................
4. Denumirea produsului importat .........................................
5. Tara de origine/provenienta ...........................................
6. Cantitatea importata*) ................................................
7. Codul produsului importat .............................................
8. Adresa depozitului de destinatie ......................................
9. Descrierea mijlocului de transport ....................................
10. Numarul fisei de inregistrare/fisei de import in conditii speciale ...
Intocmit
Inspector,
.......................
------------
*) Se precizeaza cantitatea importata numai pentru produsele de origine
nonanimala importate in conditii speciale.
ANEXA 6
la norma
NOTIFICARE DE INTERCEPTIE
Nr. ....../..............
______________________________________________________________________________
| Exportator | Destinatar
|
| Denumirea firmei exportatoare: | Denumirea firmei importatoare:
|
| |
|
| Adresa: | Adresa:
|
| |
|
| Tara de origine/provenienta: | Locul de destinatie:
|
|______________________________________|_______________________________________|
| Transport | Identificarea transportului
|
| Modul de transport: | Tipul documentului:
|
| | _ _
|
| | Certificat*): Da |_| Nu |_|
|
| | _ _
|
| Numarul mijlocului de transport: | Raportul insotitor*): Da |_| Nu |_|
|
| |
|
| Postul de inspectie la frontiera: | Numarul documentului: |
| |
|
| | Tara si locul eliberarii:
|
| |
|
| | Data eliberarii:
|
|______________________________________|_______________________________________|
| Descrierea partii interceptate | Cauzele interceptarii
|
| Denumirea produsului: | Nonconformitate documentara*):
|
| | _ _
|
| | Da |_| Nu |_|
|
| Codul tarifar vamal: |
|
| | Alte cauze (de precizat):
|
| Natura coletelor: |
|
| | |
| Numarul coletelor: |
|
| |
|
| | |
| |
|
|______________________________________|_______________________________________|
| Masuri luate | Intocmit |
| _ _ | Numele si prenumele inspectorului:
|
| Returnare*): Da |_| Nu |_| |
|
| | Data:
|
| |
|
| | Stampila:
|
| |
|
| | Postul de inspectie la frontiera:
|
| |
|
| |
|
| |
|
|______________________________________|_______________________________________|
*) Se bifeaza casuta corespunzatoare.
ANEXA 7
la norma
PROCES-VERBAL
nr. ........ din ..........
de prelevare a probelor in vederea efectuarii analizelor de laborator
- Siguranta alimentelor -
Subsemnatul ................................., in calitate de inspector la
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor
(ANSVSA) din cadrul ......................................., atest ca in ziua
de ..............., ora ........, s-a realizat prelevarea de probe in vederea
efectuarii analizelor de laborator, in conformitate cu legislatia in vigoare,
dintr-un lot de ....................., in cantitate de ...................... .
Datele de identificare a lotului: ....................................... .
Cantitatea de probe prelevate a fost de ................................. .
Prelevarea probelor a fost facuta de la agentul economic .............., cu
sediul in .............., inmatriculat la oficiul registrului comertului
............... sub nr. ............, codul fiscal .............., reprezentat
de domnul/doamna ..................., nascut/nascuta la data de ...............
in localitatea ................, judetul/sectorul ..............,
domiciliat/domiciliata in localitatea ................., str.
.................. nr. ....., bl. ....., sc. ....., ap. ....., judetul/sectorul
............., cu resedinta in .............., legitimat/legitimata cu actul de
identitate ............ seria ........ nr. ............, eliberat de
............. la data de ............... .
Mentiuni: ................................................................
..........................................................................
Inspector ANSVSA, Reprezentantul agentului economic,
....................... ..................................
ANEXA 8
la norma
CERERE DE ANALIZA
pentru probele prelevate conform procesului-verbal
______________________________________________________________________________
| 1. Catre laboratorul
|
|______________________________________________________________________________|
______________________________________________________________________________
| 2. Informatii despre expediere | Destinatarul raspunsului
|
| Expeditorul probei: | Adresa:
|
| Adresa: |
|
| Telefon/Fax: | Telefon/Fax:
|
| E-mail: |
|
| Data expedierii probei: |
|
|______________________________________|_______________________________________|
______________________________________________________________________________
| 3. Informatii despre probe
|
| Denumirea produsului: |
| _ _
|
| Tipul produsului*): |_| primar |_| procesat
|
| _ _ |
| Tratamente fitosanitare*): |_| da |_| nu
|
| _ _ _
|
| Origine*): |_| productie autohtona |_| import |_| export
|
| Codul de prelevare a probelor:
|
|______________________________________________________________________________|
______________________________________________________________________________
| 4. Natura probei*)
|
|______________________________________________________________________________|
| _ _ _
|
| |_| fructe proaspete |_| fructe nucifere |_| fructe uscate
|
| _ _ _
|
| |_| legume proaspete |_| seminte oleaginoase |_| altele (de precizat)
|
| _ _ |
| |_| cartofi |_| seminte de leguminoase
|
| _ _
|
| |_| cereale boabe |_| condimente |
|______________________________________________________________________________|
______________________________________________________________________________
| 5. Analize solicitate |
|
|
|
|
|
|
| |
|______________________________________________________________________________|
______________________________________________________________________________
| 6. Numele si semnatura expeditorului
|
|
|
| 7. Stampila unitatii
|
| |
|
|
|
|
|______________________________________________________________________________|
*) Se bifeaza casuta corespunzatoare.