E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1664 din 28 noiembrie 2003

privind aprobarea Procedurii de desemnare a organizatiilor de stat si a organizatiilor cu caracter caritabil sau filantropic care importa bunuri ce sunt destinate atat utilizarii exclusiv pentru nevoile lor de functionare, cat si pentru realizarea obiectivelor caritabile sau filantropice pe care le urmaresc

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 866 din  5 decembrie 2003


SmartCity3


    In baza art. 69 alin. (1) lit. a), b) si c) din Ordonanta Guvernului nr. 59/2003 privind unele categorii de bunuri scutite de la plata datoriei vamale,
    in temeiul art. 12 alin. (6) din Hotararea Guvernului nr. 735/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare,

    ministrul finantelor publice emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Procedura de desemnare a organizatiilor de stat si a organizatiilor cu caracter caritabil sau filantropic care importa bunuri ce sunt destinate atat utilizarii exclusiv pentru nevoile lor de functionare, cat si pentru realizarea obiectivelor caritabile sau filantropice pe care le urmaresc, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    (1) Se aproba scutirea de la garantarea datoriei vamale, potrivit art. 151 alin. (3) din Legea nr. 141/1997 privind Codul vamal al Romaniei, a categoriilor de bunuri prevazute la art. 69 din Ordonanta Guvernului nr. 59/2003, destinate organizatiilor de stat sau altor organizatii cu caracter caritabil ori filantropic, pana la desemnarea acestora conform prezentei proceduri, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2003 inclusiv.
    (2) Persoanele care reprezinta legal organizatiile beneficiare ale tratamentului prevazut la alineatul precedent depun o declaratie pe propria raspundere prin care se angajeaza sa respecte regimul si conditiile impuse de autoritatea vamala.
    Art. 3
    Directia generala de politici si legislatie privind veniturile bugetului general consolidat si organele fiscale teritoriale competente din subordinea Ministerului Finantelor Publice vor lua masuri pentru ducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.
    Art. 4
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                         Ministrul finantelor publice,
                            Mihai Nicolae Tanasescu

    ANEXA 1

                                  PROCEDURA
de desemnare a organizatiilor de stat si a organizatiilor cu caracter caritabil sau filantropic care importa bunuri ce sunt destinate atat utilizarii exclusiv pentru nevoile lor de functionare, cat si pentru realizarea obiectivelor caritabile sau filantropice pe care le urmaresc

    Art. 1
    Potrivit prevederilor art. 69 din Ordonanta Guvernului nr. 59/2003 sunt scutite de la plata drepturilor de import, atat timp cat nu dau ocazia unor abuzuri sau distorsiuni majore ale concurentei:
    a) bunurile de prima necesitate importate de organizatiile de stat sau de alte organizatii cu caracter caritabil ori filantropic desemnate de Ministerul Finantelor Publice, cu scopul de a fi distribuite gratuit persoanelor nevoiase;
    b) bunurile de orice natura trimise cu titlu gratuit de o persoana sau de o organizatie stabilita in afara Romaniei si fara scop comercial din partea expeditorului catre organizatii de stat sau alte organizatii cu caracter caritabil ori filantropic desemnate de Ministerul Finantelor Publice, in vederea cresterii fondurilor colectate in cursul manifestarilor caritabile ocazionale, organizate in beneficiul persoanelor nevoiase;
    c) echipamentele si materialele de birou trimise cu titlu gratuit de o persoana sau de o organizatie stabilita in afara Romaniei si fara scop comercial din partea expeditorului catre organizatii cu caracter caritabil ori filantropic desemnate de Ministerul Finantelor Publice, in vederea utilizarii exclusiv pentru nevoile lor de functionare si realizare a obiectivelor caritabile ori filantropice pe care le urmaresc.
    Art. 2
    (1) In aplicarea prevederilor art. 1, prin bunuri de prima necesitate se intelege bunuri indispensabile satisfacerii nevoilor imediate ale persoanelor, cum ar fi produsele alimentare, medicamentele, imbracamintea si lenjeria de pat.
    (2) Organizatiile de stat care pot fi desemnate potrivit prezentei proceduri vor avea in atributii desfasurarea de actiuni cu scop caritabil sau filantropic.
    Art. 3
    (1) In vederea desemnarii organizatiilor de stat si a organizatiilor cu caracter caritabil sau filantropic, in cadrul directiilor generale ale finantelor publice judetene si ale administratiilor finantelor publice ale sectoarelor municipiului Bucuresti se constituie cate o comisie formata din:
    - presedinte - director executiv al directiei generale a finantelor publice
                   judetene sau sef al administratiei finantelor publice de
                   sector;
    - membru     - director adjunct executiv cu atributii in colectarea si
                   administrarea veniturilor statului sau sef administratie
                   adjunct al administratiei finantelor publice de sector;
    - membru     - sef serviciu/birou juridic.
    (2) Secretariatul comisiei este asigurat de un expert din cadrul serviciului cu atributii in colectarea si administrarea veniturilor statului.
    Art. 4
    (1) Documentatia necesara, in baza careia se efectueaza desemnarea, cuprinde urmatoarele:
    a) cererea adresata directiilor generale ale finantelor publice judetene sau administratiilor finantelor publice de sector, semnata de reprezentantul legal al solicitantului, in care se vor mentiona denumirea, sediul social, obiectul de activitate, codul fiscal si scopul concret pentru care se solicita desemnarea;
    b) actul de infiintare (copie);
    c) statutul organizatiei (copie);
    d) codul fiscal (copie);
    e) referatul administratiei finantelor publice in a carei raza teritoriala isi are sediul solicitantul, din care sa rezulte daca organizatia in cauza a respectat disciplina financiara, respectiv ca a achitat obligatiile fiscale si ca a depus in termen declaratiile aferente.
    (2) Comisia va analiza documentele depuse si va decide asupra desemnarii persoanei juridice solicitante. Decizia luata de comisie, intocmita dupa modelul prevazut in anexa care face parte integranta din prezenta procedura, va fi semnata de presedintele comisiei si va fi comunicata solicitantului in termen de maximum 5 zile lucratoare de la data inregistrarii documentatiei la directiile generale ale finantelor publice judetene si la administratiile finantelor publice ale sectoarelor municipiului Bucuresti.
    (3) In caz de respingere a cererilor prezentate, se vor preciza motivele care au stat la baza acestei decizii.
    Art. 5
    Desemnarea se face numai pentru urmatoarele domenii inscrise in actul de infiintare al organizatiei: servicii sociale, sanatate, filantropie si voluntariat, precum si pentru echipamentele si materialele de birou prevazute la art. 69 alin. (1) lit. c) din Ordonanta Guvernului nr. 59/2003.
    Art. 6
    Persoanele juridice desemnate vor transmite anual la Ministerul Finantelor Publice - Directia generala de politici si legislatie privind veniturile bugetului general consolidat si la directia generala a finantelor publice, respectiv administratia finantelor publice a sectorului care a eliberat decizia de desemnare un raport privind activitatea desfasurata in baza desemnarii, respectiv structura si cantitatea bunurilor importate, precum si destinatia acestora.
    Art. 7
    In situatia nerespectarii prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 59/2003, organizatiilor de stat si organizatiilor cu caracter caritabil sau filantropic li se anuleaza documentul de desemnare, de catre aceeasi autoritate care l-a eliberat, incasandu-se totodata drepturile de import aferente operatiunilor care au fost efectuate cu incalcarea reglementarilor legale in vigoare.
    Art. 8
    Organele teritoriale de control fiscal vor efectua verificari la organizatiile desemnate, cel putin o data pe an, asupra modului in care sunt respectate prevederile legale in vigoare.

    ANEXA 1
    la procedura

    MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
    Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului ........................
    Administratia Finantelor Publice a Sectorului .............................

                                   DECIZIA
                            Nr. ....... din ..........

    In conformitate cu prevederile art. 69 alin. (1) lit. a), b) si c) din Ordonanta Guvernului nr. 59/2003 privind unele categorii de bunuri scutite de la plata datoriei vamale si ale Ordinului ministrului finantelor publice nr. 1.164/2003, pe baza documentatiei depuse si inregistrate sub nr. .............., organizatia ............................., cu sediul social in localitatea ....................., str. ........................ nr. ..........., cod fiscal ........................., este desemnata sa desfasoare activitate de import in conditiile art. 69 alin. (1) lit. a), b) si c) din Ordonanta Guvernului nr. 59/2003.

                             Director executiv,
                           ......................SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 1664/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 1664 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu