E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 59 din 27 septembrie 1997

privind destinatia sumelor incasate de Fondul Proprietatii de Stat in cadrul procesului de privatizare a societatilor comerciale la care statul este actionar

ACT EMIS DE:                GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 267 din  6 octombrie 1997


SmartCity3


    In temeiul art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta de urgenta:

    Art. 1
    (1) Societatile comerciale constituite la nivel local, precum si societatile comerciale infiintate prin restructurarea regiilor autonome de interes local aflate in portofoliul Fondului Proprietatii de Stat la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, vor fi privatizate, la propunerea Fondului Proprietatii de Stat, prin hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, a consiliului judetean sau, dupa caz, a consiliului local.
    (2) Din sumele obtinute in urma vanzarii actiunilor, a partilor sociale, precum si din sumele ramase in urma lichidarii societatilor comerciale prevazute la alin. (1), o cota de:
    a) 30% se varsa la bugetul de stat;
    b) 40% se face venit la bugetul local;
    c) 20% se utilizeaza pentru constituirea Fondului special de dezvoltare aflat la dispozitia Guvernului;
    d) 10% ramane la dispozitia Fondului Proprietatii de Stat.
    Art. 2
    (1) Veniturile obtinute de catre Fondul Proprietatii de Stat in urma vanzarii partilor sociale, precum si a actiunilor emise de societatile comerciale infiintate prin hotarari ale Guvernului si pentru care contractele de vanzare-cumparare se incheie incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, ca si sumele ramase in urma lichidarii unor astfel de societati comerciale, dupa intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, au urmatoarea destinatie:
    a) 70% se varsa la bugetul de stat;
    b) 15% se utilizeaza pentru constituirea Fondului special de dezvoltare aflat la dispozitia Guvernului;
    c) 15% ramane la dispozitia Fondului Proprietatii de Stat.
    (2) Din sumele aflate in conturile curente si in depozitele bancare, pe care Fondul Proprietatii de stat le-a deschis sau, dupa caz, le-a constituit la societatile comerciale bancare, inclusiv din dobanzile aferente acestor sume, o cota de 20% ramane la dispozitia Fondului Proprietatii de Stat, urmand ca, in termen de 5 zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, acesta sa vireze:
    a) o cota de 70% la bugetul de stat;
    b) o cota de 10% la Fondul special de dezvoltare, aflat la dispozitia Guvernului.
    (3) O cota de 5% din sumele rezultate in urma vanzarii actiunilor societatilor comerciale bancare se lasa la dispozitia Fondului Proprietatii de Stat. Totodata, o cota de 5% din sumele incasate ca urmare a vanzarii actiunilor societatilor comerciale bancare se varsa la bugetul de stat si se evidentiaza intr-un cont distinct pentru plata reparatiilor pentru bunurile preluate de stat in mod abuziv.
    (4) Dividendele incasate de Fondul Proprietatii de Stat, dupa intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, au urmatoarea destinatie:
    a) o cota de 70% se varsa la bugetul de stat;
    b) o cota de 20% ramane la dispozitia Fondului Proprietatii de Stat;
    c) o cota de 10% se utilizeaza pentru constituirea Fondului special de dezvoltare aflat la dispozitia Guvernului.
    Art. 3
    (1) Sumele ramase la dispozitia Fondului Proprietatii de Stat, aferente cotelor prevazute la art. 1 alin. (2) si la art. 2, se utilizeaza pentru:
    a) acoperirea cheltuielilor proprii de organizare si functionare, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat de Consiliul de administratie al Fondului Proprietatii de Stat;
    b) finantarea costurilor de lichidare a societatilor comerciale la care statul este actionar/asociat, conform deciziei Consiliului de administratie al Fondului Proprietatii de Stat;
    c) finantarea cheltuielilor legate de plata comisioanelor pentru consultanti - persoane fizice sau societati de consultanta - ori pentru pregatirea si realizarea privatizarii societatilor comerciale, conform deciziei Consiliului de administratie al Fondului Proprietatii de Stat.
    (2) Fondul special de dezvoltare aflat la dispozitia Guvernului este gestionat de Ministerul Finantelor, distinct, printr-un cont de dezvoltare. Destinatiile sumelor aflate in acest cont vor fi aprobate prin hotarari ale Guvernului.
    Art. 4
    (1) Actiunile de privatizare a unor societati comerciale, pentru care Fondul Proprietatii de Stat a emis, conform prevederilor legale, caietele de sarcini referitoare la vanzarea actiunilor sau, dupa caz, a partilor sociale, prin negociere directa cu investitori preselectionati, inainte de data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, se finalizeaza, in conditiile stabilite de legea in vigoare in momentul aprobarii, de catre Consiliul de administratie al Fondului Proprietatii de Stat, a vanzarii pachetelor de actiuni/parti sociale emise de societatile comerciale in cauza.
    (2) Sumele aferente ratelor devenite scadente dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta urmeaza regimul stabilit de reglementarile legale in vigoare in momentul semnarii de catre Fondul Proprietatii de Stat a respectivelor contracte de vanzare a actiunilor/partilor sociale.
    (3) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazurile in care vanzarea actiunilor sau, dupa caz, a partilor sociale se efectueaza prin metoda licitatiei deschise care are loc dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, indiferent de legea aplicabila in momentul emiterii de catre Fondul Proprietatii de Stat a anuntului publicitar. In acest caz, sumele incasate de Fondul Proprietatii de Stat din vanzarea actiunilor sau, dupa caz, a partilor sociale urmeaza regimul prevazut la art. 2 alin. (1).
    Art. 5
    (1) Pe data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se abroga:
    a) art. 1 alin. 4 si art. 26 alin. 2, 3 si 4 din Legea privatizarii societatilor comerciale nr. 58/1991, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 169 din 16 august 1991, cu modificarile si completarile ulterioare;
    b) art. 8 din Legea nr. 55/1995 pentru accelerarea procesului de privatizare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 122 din 19 iunie 1995, cu modificarile si completarile ulterioare;
    c) Hotararea Guvernului nr. 100/1996 privind aprobarea Normelor metodologice pentru determinarea, virarea si controlul respectarii destinatiei sumelor ce se lasa, cu titlu gratuit, la dispozitia societatilor comerciale, potrivit prevederilor art. 8 din Legea nr. 55/1995 pentru accelerarea procesului de privatizare;
    d) art. 6 alin. (8) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/1997 privind reorganizarea regiilor autonome, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 125 din 19 iunie 1997, cu modificarile si completarile ulterioare;
    e) art. 10 alin. (1) lit. e) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 31/1997 privind regimul investitiilor straine in Romania, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 125 din 19 iunie 1997;
    f) orice alta dispozitie contrara.
    (2) La data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, Legea nr. 83/1997 pentru privatizarea societatilor comerciale bancare la care statul este actionar, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 98 din 23 mai 1997, se modifica si se completeaza in mod corespunzator.

               PRIM-MINISTRU
               VICTOR CIORBEA

                      Contrasemneaza:
                      Ministru de stat,
                      ministrul reformei,
                      Ulm Spineanu

                      Ministru de stat,
                      ministrul finantelor,
                      Mircea CiumaraSmartCity5

COMENTARII la OUG 59/1997

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 59 din 1997
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu OUG 59/1997
Legea 299 2009
pentru respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 59/1997 privind destinatia sumelor încasate de Fondul Proprietatii de Stat în cadrul procesului de privatizare a societatilor comerciale la care statul este actionar
Hotărârea 317 2001
pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 521/2000 privind aprobarea Programului special pentru zonele defavorizate "Sprijinirea investitiilor" si a Hotararii Guvernului nr. 522/2000 privind aprobarea Programului special pentru zonele defavorizate "Sprijinirea activitatilor agricole din mediul rural"
Ordin 109 1998
privind reglementarea unitara a surselor de acoperire a sumelor care se lasa, cu titlu gratuit, la dispozitia societatilor comerciale privatizate si a modului de efectuare de catre Fondul Proprietatii de Stat a viramentelor la buget
Ordin 71 1998
privind sumele incasate de Fondul Proprietatii de Stat in baza contractelor de vanzare-cumparare incheiate pana la data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 88/1997, aprobata prin Legea nr. 44/1998, care se lasa, cu titlu gratuit, la dispozitia societatilor comerciale privatizate
Ordin 47 1998
privind ratele aferente contractelor de vanzare-cumparare de actiuni incheiate de Fondul Proprietatii de Stat
Ordin 379 1998
privind stabilirea termenelor de plata a obligatiilor bugetare prevazute in ordonantele de urgenta ale Guvernului nr. 59/1997 si nr. 88/1997
Ordin 1941 1997
privind stabilirea termenelor de plata a obligatiilor bugetare prevazute la art. 1 alin. (2) si la art. 2 alin. (1), (3) si (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 59/1997
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu