Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

OUG Nr.46 din 09.04.2020

pentru completarea art. 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei
ACT EMIS DE: Guvernul Romaniei
ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 309 din 13 aprilie 2020SmartCity1

Având în vedere faptul că gestionarea crizelor consulare este una dintre atribuţiile principale ale Ministerului Afacerilor Externe, care necesită asigurarea finanţării,pornind de la măsurile impuse de o serie de state în ceea ce priveşte restricţionarea circulaţiei persoanelor în contextul pandemiei cu virusul SARS-CoV-2, precum şi de la efectul acestor măsuri asupra cetăţenilor români blocaţi pe teritoriul acestora,luând în considerare atribuţiile misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de acordare a protecţiei consulare cetăţenilor români în situaţii de criză consulară,având în vedere necesitatea unei reglementări uniforme care să instituie norme clare referitoare la asigurarea finanţării acţiunilor de gestionare a crizelor consulare, pentru acordarea protecţiei consulare cetăţenilor români în contextul unei epidemii/pandemii, inclusiv în perioada imediat următoare, în condiţiile în care Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei, aprobată cu completări prin Legea nr. 20/2020, reglementează posibilitatea decontării din bugetul Ministerului Afacerilor Externe a cheltuielilor aferente pentru cetăţenii români aflaţi pe teritoriul altor state numai în ceea ce priveşte carantina şi acoperirea transportului acestora din statele afectate pe teritoriul naţional,apreciind că reglementarea acestei situaţii este posibilă doar pe calea unei intervenţii normative urgente, deoarece toate aceste elemente vizează interesul public şi constituie situaţii de urgenţă, extraordinare, a căror reglementare nu poate fi amânată,în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.ARTICOL UNICLa articolul 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 102 din 11 februarie 2020, aprobată cu completări prin Legea nr. 20/2020, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (31), cu următorul cuprins: (31) Cheltuielile aferente acordării protecţiei consulare potrivit prevederilor Legii nr. 62/2019 privind activitatea consulară cetăţenilor români care nu pot părăsi teritoriul altor state ca efect al măsurilor de restricţionare a circulaţiei adoptate în contextul unei epidemii/pandemii, inclusiv al pandemiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2, şi care nu deţin mijloace de subzistenţă, se decontează din bugetul Ministerului Afacerilor Externe. PRIM-MINISTRU LUDOVIC ORBAN Contrasemnează: Ministrul afacerilor externe, Bogdan Lucian Aurescu Ministrul finanţelor publice, Vasile-Florin CîţuSmartCity5

COMENTARII la OUG 46/2020

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 46 din 2020
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 94 2014
    Aceasta este pentru a informa publicul larg că în prezent acordăm împrumut persoanelor care au nevoie de ajutor financiar la o rată a dobânzii scăzută de 3%. Dacă sunteți interesat să solicitați un împrumut, contactați-ne pentru mai multe informații prin: E-mail: protonloan2020@hotmail.com Mobil / Whatsapp: +44 (752) 064-7201
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
Alte acte pe aceeaşi temă cu OUG 46/2020
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu