E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
A fost modificat de:
OUG 226 2000 in legatura cu Hotărârea 796 2002
OUG 226 2000 aprobat de articolul 1 din actul Legea 66 2002
Articolul 2 din actul OUG 226 2000 completat de articolul 1 din actul Legea 66 2002
Articolul 2 din actul OUG 226 2000 articole noi... articolul 1 din actul Legea 66 2002
Articolul 3 din actul OUG 226 2000 modificat de articolul 1 din actul Legea 66 2002
Articolul 4 din actul OUG 226 2000 modificat de articolul 1 din actul Legea 66 2002
Articolul 5 din actul OUG 226 2000 abrogat de articolul 1 din actul Legea 66 2002
Articolul 6 din actul OUG 226 2000 modificat de articolul 1 din actul Legea 66 2002
Articolul 7 din actul OUG 226 2000 modificat de articolul 1 din actul Legea 66 2002
Articolul 8 din actul OUG 226 2000 modificat de articolul 1 din actul Legea 66 2002
Articolul 9 din actul OUG 226 2000 modificat de articolul 1 din actul Legea 66 2002
Articolul 9 din actul OUG 226 2000 articole noi... articolul 1 din actul Legea 66 2002
Articolul 10 din actul OUG 226 2000 modificat de articolul 1 din actul Legea 66 2002
OUG 226 2000 suspendat de articolul 1 din actul OUG 295 2000
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 226 din 24 noiembrie 2000

privind circulatia juridica a terenurilor cu destinatie forestiera

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 606 din 25 noiembrie 2000


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    Terenurile cu destinatie forestiera constituie fondul forestier national, care cuprinde:
    a) fondul forestier proprietate publica;
    b) fondul forestier proprietate privata.
    Art. 2
    (1) Terenurile din fondul forestier proprietate privata, indiferent de titularul lor, sunt si raman in circuitul civil.
    (2) Terenurile din fondul forestier proprietate privata pot fi instrainate si dobandite prin acte juridice intre vii, incheiate in forma autentica.
    Art. 3
    Instrainarea prin vanzare a terenurilor din fondul forestier proprietate privata se face cu respectarea dreptului de preemtiune al statului, care se exercita prin autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura.
    Art. 4
    (1) Vanzatorul este obligat sa instiinteze in scris despre oferta de vanzare unitatea silvica teritoriala in raza careia este situat terenul respectiv.
    (2) Oferta de vanzare va cuprinde numele si prenumele vanzatorului, suprafata si folosinta terenului, sarcinile care il greveaza, termenii si conditiile vanzarii, precum si locul unde este situat terenul.
    Art. 5
    (1) In termen de 30 de zile de la data inregistrarii ofertei de vanzare unitatea silvica teritoriala se va pronunta in numele statului, in scris, asupra exercitarii dreptului de preemtiune, indicand si pretul oferit.
    (2) Statul are drept de preemtiune la pret egal si in conditii egale.
    (3) Daca pretul oferit de titularul dreptului de preemtiune nu este convenabil vanzatorului, acesta poate sa vanda terenul la un pret superior oricarei alte persoane.
    (4) Daca in termenul prevazut la alin. (1), titularul dreptului de preemtiune nu si-a manifestat vointa de a cumpara terenul, acesta se poate vinde la pretul convenit intre parti.
    Art. 6
    (1) In fata notarului public, dupa expirarea termenului de 30 de zile prevazut la art. 5 alin. (1), dovada respectarii prevederilor art. 4 si 5 se face cu actul eliberat vanzatorului de catre unitatea silvica teritoriala in a carei raza este situat terenul.
    (2) In situatia in care unitatea silvica teritoriala in a carei raza este situat terenul nu-si manifesta in scris, in termenul de 30 de zile, vointa de a cumpara terenul, instrainarea terenului de catre proprietar se poate face pe baza declaratiei pe propria raspundere, autentificata, din care sa rezulte ca unitatea silvica teritoriala nu si-a manifestat, in termenul prevazut de lege, dorinta de a cumpara terenul. Pentru autentificare declaratia va fi insotita de dovada instiintarii in scris a unitatii silvice teritoriale despre oferta de vanzare.
    Art. 7
    (1) Schimbul de terenuri din fondul forestier proprietate privata intre persoane fizice sau intre persoane juridice de drept privat ori intre persoane fizice si persoane juridice de drept privat se face cu acordul partilor contractante.
    (2) In toate cazurile de schimb de terenuri actul de schimb se incheie in forma autentica sub sanctiunea nulitatii absolute.
    Art. 8
    (1) Nerespectarea dispozitiilor art. 2 alin. (2) si ale art. 7 alin. (2) atrage nulitatea absoluta a contractului de vanzare-cumparare sau, dupa caz, a contractului de schimb, iar nerespectarea dispozitiilor art. 4 si 5 atrage nulitatea relativa a contractului.
    (2) Actiunea in constatarea nulitatii poate fi introdusa de parti, de procuror sau de orice persoana interesata.
    Art. 9
    (1) Statul, prin administratorul fondului forestier proprietate publica a statului, poate cumpara terenuri degradate proprietate privata inapte pentru folosinta agricola, care pot fi ameliorate prin impadurire, cuprinse in perimetrele de ameliorare constituite in conditiile prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 81/1998 privind unele masuri pentru ameliorarea prin impadurire a terenurilor degradate, aprobata prin Legea nr. 107/1999, precum si alte terenuri, in vederea lichidarii enclavelor, regularizarii perimetrului si asigurarii gospodaririi durabile a fondului forestier proprietate publica a statului, cu avizul inspectoratului silvic teritorial pentru controlul aplicarii regimului silvic, terenuri care urmeaza sa fie incluse in fondul forestier national.
    (2) Terenurile cumparate in conditiile alin. (1) dobandesc destinatie forestiera si vor fi cuprinse in amenajamentele silvice prin trecerea acestora in proprietatea publica a statului, in conditiile legii.
    (3) Pentru terenurile prevazute la alin. (2) nu se plateste taxa datorata pentru scoaterea definitiva din circuitul agricol.
    Art. 10
    Dispozitiile prezentei ordonante de urgenta se completeaza cu prevederile legislatiei civile, ale Legii fondului funciar nr. 18/1991, republicata, ale Legii nr. 54/1998 privind circulatia juridica a terenurilor, ale Legii nr. 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, ale Legii nr. 26/1996 - Codul silvic, precum si ale Ordonantei Guvernului nr. 96/1998 privind reglementarea regimului silvic si administrarea fondului forestier national, republicata, in masura in care acestea nu sunt contrare prevederilor prezentei ordonante de urgenta.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul apelor, padurilor
                       si protectiei mediului,
                       Romica Tomescu

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian Remes

                       p. Ministrul agriculturii si alimentatiei,
                       Aurel Pana,
                       secretar de stat

                       p. Ministrul functiei publice,
                       Marian Parjol,
                       secretar de statSmartCity5

COMENTARII la OUG 226/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 226 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu OUG 226/2000
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu