E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
A fost modificat de:
OUG 226 2000 in legatura cu Hotărârea 796 2002
OUG 226 2000 aprobat de articolul 1 din actul Legea 66 2002
Articolul 2 din actul OUG 226 2000 completat de articolul 1 din actul Legea 66 2002
Articolul 2 din actul OUG 226 2000 articole noi... articolul 1 din actul Legea 66 2002
Articolul 3 din actul OUG 226 2000 modificat de articolul 1 din actul Legea 66 2002
Articolul 4 din actul OUG 226 2000 modificat de articolul 1 din actul Legea 66 2002
Articolul 5 din actul OUG 226 2000 abrogat de articolul 1 din actul Legea 66 2002
Articolul 6 din actul OUG 226 2000 modificat de articolul 1 din actul Legea 66 2002
Articolul 7 din actul OUG 226 2000 modificat de articolul 1 din actul Legea 66 2002
Articolul 8 din actul OUG 226 2000 modificat de articolul 1 din actul Legea 66 2002
Articolul 9 din actul OUG 226 2000 modificat de articolul 1 din actul Legea 66 2002
Articolul 9 din actul OUG 226 2000 articole noi... articolul 1 din actul Legea 66 2002
Articolul 10 din actul OUG 226 2000 modificat de articolul 1 din actul Legea 66 2002
OUG 226 2000 suspendat de articolul 1 din actul OUG 295 2000
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 226 din 24 noiembrie 2000

privind circulatia juridica a terenurilor cu destinatie forestiera

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 606 din 25 noiembrie 2000


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    Terenurile cu destinatie forestiera constituie fondul forestier national, care cuprinde:
    a) fondul forestier proprietate publica;
    b) fondul forestier proprietate privata.
    Art. 2
    (1) Terenurile din fondul forestier proprietate privata, indiferent de titularul lor, sunt si raman in circuitul civil.
    (2) Terenurile din fondul forestier proprietate privata pot fi instrainate si dobandite prin acte juridice intre vii, incheiate in forma autentica.
    Art. 3
    Instrainarea prin vanzare a terenurilor din fondul forestier proprietate privata se face cu respectarea dreptului de preemtiune al statului, care se exercita prin autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura.
    Art. 4
    (1) Vanzatorul este obligat sa instiinteze in scris despre oferta de vanzare unitatea silvica teritoriala in raza careia este situat terenul respectiv.
    (2) Oferta de vanzare va cuprinde numele si prenumele vanzatorului, suprafata si folosinta terenului, sarcinile care il greveaza, termenii si conditiile vanzarii, precum si locul unde este situat terenul.
    Art. 5
    (1) In termen de 30 de zile de la data inregistrarii ofertei de vanzare unitatea silvica teritoriala se va pronunta in numele statului, in scris, asupra exercitarii dreptului de preemtiune, indicand si pretul oferit.
    (2) Statul are drept de preemtiune la pret egal si in conditii egale.
    (3) Daca pretul oferit de titularul dreptului de preemtiune nu este convenabil vanzatorului, acesta poate sa vanda terenul la un pret superior oricarei alte persoane.
    (4) Daca in termenul prevazut la alin. (1), titularul dreptului de preemtiune nu si-a manifestat vointa de a cumpara terenul, acesta se poate vinde la pretul convenit intre parti.
    Art. 6
    (1) In fata notarului public, dupa expirarea termenului de 30 de zile prevazut la art. 5 alin. (1), dovada respectarii prevederilor art. 4 si 5 se face cu actul eliberat vanzatorului de catre unitatea silvica teritoriala in a carei raza este situat terenul.
    (2) In situatia in care unitatea silvica teritoriala in a carei raza este situat terenul nu-si manifesta in scris, in termenul de 30 de zile, vointa de a cumpara terenul, instrainarea terenului de catre proprietar se poate face pe baza declaratiei pe propria raspundere, autentificata, din care sa rezulte ca unitatea silvica teritoriala nu si-a manifestat, in termenul prevazut de lege, dorinta de a cumpara terenul. Pentru autentificare declaratia va fi insotita de dovada instiintarii in scris a unitatii silvice teritoriale despre oferta de vanzare.
    Art. 7
    (1) Schimbul de terenuri din fondul forestier proprietate privata intre persoane fizice sau intre persoane juridice de drept privat ori intre persoane fizice si persoane juridice de drept privat se face cu acordul partilor contractante.
    (2) In toate cazurile de schimb de terenuri actul de schimb se incheie in forma autentica sub sanctiunea nulitatii absolute.
    Art. 8
    (1) Nerespectarea dispozitiilor art. 2 alin. (2) si ale art. 7 alin. (2) atrage nulitatea absoluta a contractului de vanzare-cumparare sau, dupa caz, a contractului de schimb, iar nerespectarea dispozitiilor art. 4 si 5 atrage nulitatea relativa a contractului.
    (2) Actiunea in constatarea nulitatii poate fi introdusa de parti, de procuror sau de orice persoana interesata.
    Art. 9
    (1) Statul, prin administratorul fondului forestier proprietate publica a statului, poate cumpara terenuri degradate proprietate privata inapte pentru folosinta agricola, care pot fi ameliorate prin impadurire, cuprinse in perimetrele de ameliorare constituite in conditiile prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 81/1998 privind unele masuri pentru ameliorarea prin impadurire a terenurilor degradate, aprobata prin Legea nr. 107/1999, precum si alte terenuri, in vederea lichidarii enclavelor, regularizarii perimetrului si asigurarii gospodaririi durabile a fondului forestier proprietate publica a statului, cu avizul inspectoratului silvic teritorial pentru controlul aplicarii regimului silvic, terenuri care urmeaza sa fie incluse in fondul forestier national.
    (2) Terenurile cumparate in conditiile alin. (1) dobandesc destinatie forestiera si vor fi cuprinse in amenajamentele silvice prin trecerea acestora in proprietatea publica a statului, in conditiile legii.
    (3) Pentru terenurile prevazute la alin. (2) nu se plateste taxa datorata pentru scoaterea definitiva din circuitul agricol.
    Art. 10
    Dispozitiile prezentei ordonante de urgenta se completeaza cu prevederile legislatiei civile, ale Legii fondului funciar nr. 18/1991, republicata, ale Legii nr. 54/1998 privind circulatia juridica a terenurilor, ale Legii nr. 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, ale Legii nr. 26/1996 - Codul silvic, precum si ale Ordonantei Guvernului nr. 96/1998 privind reglementarea regimului silvic si administrarea fondului forestier national, republicata, in masura in care acestea nu sunt contrare prevederilor prezentei ordonante de urgenta.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul apelor, padurilor
                       si protectiei mediului,
                       Romica Tomescu

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian Remes

                       p. Ministrul agriculturii si alimentatiei,
                       Aurel Pana,
                       secretar de stat

                       p. Ministrul functiei publice,
                       Marian Parjol,
                       secretar de statSmartCity5

COMENTARII la OUG 226/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 226 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 1 2020
    AVANTAJ FINANCIAR Viața este într-adevăr Grace, sunt Daan Sophia în prezent în California SUA. Aș dori să vă împărtășesc experiența mea cu privire la modul în care am primit un împrumut de 185.000,00 USD pentru a-mi șterge proiectul bancar și a începe o nouă afacere. Totul a început când mi-am pierdut casa și bunurile din cauza schiței bancare pe care am luat-o pentru a compensa unele facturi și unele nevoi personale. Am devenit atât de disperat și am început să caut fonduri cu orice mijloace. Din fericire pentru mine, am auzit un coleg de-al meu vorbind despre această companie, m-am interesat, deși mi-a fost frică să nu fiu înșelat, am fost obligat de situația mea și nu am avut de ales decât să cer sfatul prietenului meu cu privire la această companie și mi s-a numărul de contact, intrarea în contact cu ei m-a făcut să fiu sceptic din cauza experienței mele din trecut cu creditorii online, nu știam prea puțin această companie „Instituții de credit de împrumut. a fost un dar pentru mine și familia mea și întreaga lume a internetului, această companie a fost de mare ajutor pentru mine și unii dintre colegii mei și astăzi sunt un mândru proprietar de afaceri bine organizate, iar responsabilitățile sunt bine gestionate, toate datorită domnului Elijah de la (loancreditinstitutions00@gmail.com) .. Deci, dacă într-adevăr aveți cu adevărat nevoie de un împrumut fie pentru a vă extinde, fie pentru a vă înființa propria afacere sau în orice formă de dificultate financiară, vă sfătuiesc să-i oferiți domnului Ilie de la instituțiile de credit de împrumut posibilitatea de a vă ridica financiar în viața dvs. E-mail: loancreditinstitutions00@gmail.com SAU WhatsApp: +393510483991. Mulțumiri
ANONIM a comentat Ordin 384 2020
    AVANTAJ FINANCIAR Viața este într-adevăr Grace, sunt Daan Sophia în prezent în California SUA. Aș dori să vă împărtășesc experiența mea cu privire la modul în care am primit un împrumut de 185.000,00 USD pentru a-mi șterge proiectul bancar și a începe o nouă afacere. Totul a început când mi-am pierdut casa și bunurile din cauza schiței bancare pe care am luat-o pentru a compensa unele facturi și unele nevoi personale. Am devenit atât de disperat și am început să caut fonduri cu orice mijloace. Din fericire pentru mine, am auzit un coleg de-al meu vorbind despre această companie, m-am interesat, deși mi-a fost frică să nu fiu înșelat, am fost obligat de situația mea și nu am avut de ales decât să cer sfatul prietenului meu cu privire la această companie și mi s-a numărul de contact, intrarea în contact cu ei m-a făcut să fiu sceptic din cauza experienței mele din trecut cu creditorii online, nu știam prea puțin această companie „Instituții de credit de împrumut. a fost un dar pentru mine și familia mea și întreaga lume a internetului, această companie a fost de mare ajutor pentru mine și unii dintre colegii mei și astăzi sunt un mândru proprietar de afaceri bine organizate, iar responsabilitățile sunt bine gestionate, toate datorită domnului Elijah de la (loancreditinstitutions00@gmail.com) .. Deci, dacă într-adevăr aveți cu adevărat nevoie de un împrumut fie pentru a vă extinde, fie pentru a vă înființa propria afacere sau în orice formă de dificultate financiară, vă sfătuiesc să-i oferiți domnului Ilie de la instituțiile de credit de împrumut posibilitatea de a vă ridica financiar în viața dvs. E-mail: loancreditinstitutions00@gmail.com SAU WhatsApp: +393510483991. Mulțumiri
ANONIM a comentat Ordin 384 2020
    AVANTAJ FINANCIAR Viața este într-adevăr Grace, sunt Daan Sophia în prezent în California SUA. Aș dori să vă împărtășesc experiența mea cu privire la modul în care am primit un împrumut de 185.000,00 USD pentru a-mi șterge proiectul bancar și a începe o nouă afacere. Totul a început când mi-am pierdut casa și bunurile din cauza schiței bancare pe care am luat-o pentru a compensa unele facturi și unele nevoi personale. Am devenit atât de disperat și am început să caut fonduri cu orice mijloace. Din fericire pentru mine, am auzit un coleg de-al meu vorbind despre această companie, m-am interesat, deși mi-a fost frică să nu fiu înșelat, am fost obligat de situația mea și nu am avut de ales decât să cer sfatul prietenului meu cu privire la această companie și mi s-a numărul de contact, intrarea în contact cu ei m-a făcut să fiu sceptic din cauza experienței mele din trecut cu creditorii online, nu știam prea puțin această companie „Instituții de credit de împrumut. a fost un dar pentru mine și familia mea și întreaga lume a internetului, această companie a fost de mare ajutor pentru mine și unii dintre colegii mei și astăzi sunt un mândru proprietar de afaceri bine organizate, iar responsabilitățile sunt bine gestionate, toate datorită domnului Elijah de la (loancreditinstitutions00@gmail.com) .. Deci, dacă într-adevăr aveți cu adevărat nevoie de un împrumut fie pentru a vă extinde, fie pentru a vă înființa propria afacere sau în orice formă de dificultate financiară, vă sfătuiesc să-i oferiți domnului Ilie de la instituțiile de credit de împrumut posibilitatea de a vă ridica financiar în viața dvs. E-mail: loancreditinstitutions00@gmail.com SAU WhatsApp: +393510483991. Mulțumiri
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Bună ziua tuturor, vă rog, numele meu este Victoria. doresc repede să folosesc acest mediu pentru a tăia o mărturie despre cum Dumnezeu m-a îndreptat către un împrumutat real care mi-a transformat viața din iarbă în grație, de la săracă la o femeie bogată care se poate lăuda acum cu o viață sănătoasă și bogată fără stres sau dificultăți financiare. După atâtea luni de încercări de a obține un împrumut pe internet, am fost înșelat cu suma de 2.700 de dolari. Am devenit atât de disperată în a obține un împrumut de la un împrumutător legitim, care nu va adăuga la durerile mele, apoi am decis să contactez un prieten a mea care a primit recent un împrumut online, am discutat despre această problemă și, până la concluzia noastră, mi-a spus despre un bărbat numit domnul Elijah, care este CEO al instituțiilor de credit de împrumut. împrumutul a fost aprobat cu ușurință fără stres și s-au făcut toate pregătirile referitoare la transferul împrumutului și în mai puțin de trei (3) zile împrumutul a fost depus în contul meu bancar, am crezut că este o glumă până când am primit un apel de la banca mea că Contul meu a fost creditat cu 70.000,00 dolari. Am devenit atât de fericit că, în cele din urmă, Dumnezeu mi-a răspuns rugăciunile îndreptându-mă către un împrumutător de împrumut adevărat, care a fost capabil să îmi satisfacă dorințele inimii. mulțumiri mari domnului Elijah pentru că mi-a făcut viața rezonabilă, așa că sfătuiesc pe toți cei interesați să primească un împrumut să-l contacteze cu amabilitate prin e-mail (loancreditinstitutions00@gmail.com) sau +393510483991 așa am reușit să-mi obțin împrumutul, așa că am putut să-mi achit facturile. Așadar, mulțumesc, pentru că ați petrecut timp pentru a citi despre povestea mea de succes și mă rog ca Dumnezeu să-și facă voia în viața voastră
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Decretul 118 1994
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor și a garanțiilor necorespunzătoare este întotdeauna o preocupare pentru clienți atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT COMPANY. El a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT COMPANY a fost acreditată de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali la o rată a dobânzii de 3%. Am avut privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Emiterea creditului nu ar trebui să împiedice creditul necesar. Serviciile noastre includ: - * Împrumuturi pentru investitori * Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri * Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără verificare de securitate socială și credit, garanție 100%. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vă vom realiza visul. MIDLAND CREDIT COMPANY SPUNE DA când băncile sale spun NU. În cele din urmă, finanțăm companii de credit mici, intermediari, instituții financiare mici, deoarece avem capital nelimitat. Pentru mai multe detalii despre obținerea împrumutului: Vă rugăm să răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME E-mail al companiei: midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei este midlandcreditonline.com Motto: Investiții de generații.
ANONIM a comentat Decizia 263 2020
    Sunt atât de încântat ... Am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am obținut un împrumut. Am încercat un alt serviciu, dar nu am putut obține niciodată un împrumut din acel serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente și la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după ce m-am întâlnit cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 de euro, acum afacerea mea merge bine și vreau să știți astăzi acest lucru cu toții, deoarece acestea sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi în toată lumea. Luați legătura cu ei și nu pierdeți timpul cu acei creditori contactați cu amabilitate acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 1322 2020
    Sunt atât de încântat ... Am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am obținut un împrumut. Am încercat un alt serviciu, dar nu am putut obține niciodată un împrumut din acel serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente și la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după ce m-am întâlnit cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 de euro, acum afacerea mea merge bine și vreau să știți astăzi acest lucru cu toții, deoarece acestea sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi în toată lumea. Luați legătura cu ei și nu pierdeți timpul cu acei creditori contactați cu amabilitate acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 42 2005
    BINE AȚI VENIT: ÎMPRUMUTUL ÎNTRE PERSOANELE SERIOASE ȘI ONESTI ONLINE. Ofertă de împrumut între persoane fizice rapid Împrumut rapid pentru a vă pune capăt grijilor în mai puțin de 72 de ore Sunteți interzis de la banca dvs. și toate încercările dvs. în alte și alte instituții financiare nu au dat nimic până acum din cauza creditului dvs. nepotrivit sau a altora nu mă mai îngrijorează să mă contactați și în mai puțin de 72 de ore la o rată rezonabilă de 2% pe an și cu privire la timpul de rambursare care vă convine vă fac împrumutul care vă va salva viața. Vă rugăm să mă contactați prin e-mail: marialeydi06@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 106 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
Alte acte pe aceeaşi temă cu OUG 226/2000
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu