E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 66 din  3 iulie 1996*)    * Republicata

privind reorganizarea Casei de Economii si Consemnatiuni din Romania in societate bancara pe actiuni

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 28 din 26 ianuarie 1999


SmartCity3


    *) Republicata in temeiul art. II din Legea nr. 250 din 30 decembrie 1998, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 516 din 30 decembrie 1998, dandu-se textelor o noua numerotare.
    Legea nr. 66 din 3 iulie 1996 a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 140 din 5 iulie 1996 si a mai fost modificata prin Legea nr. 146 din 24 iulie 1997, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 173 din 29 iulie 1997, si prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 85 din 23 decembrie 1997, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 378 din 29 decembrie 1997 (aprobata si modificata prin Legea nr. 246 din 21 decembrie 1998, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 495 din 22 decembrie 1998).

    Art. 1
    (1) Casa de Economii si Consemnatiuni, denumita prescurtat C.E.C., persoana juridica romana de drept privat, se reorganizeaza in societate bancara pe actiuni, cu actionar unic statul roman.
    (2) Sediul central al Casei de Economii si Consemnatiuni este in municipiul Bucuresti, Calea Victoriei nr. 13.
    (3) Durata de functionare a Casei de Economii si Consemnatiuni este nelimitata.
    (4) Capitalul social al Casei de Economii si Consemnatiuni este de 220.000 milioane lei. Modificarea capitalului social se face potrivit legii.
    (5) Casa de Economii si Consemnatiuni poate infiinta, ca unitati subordonate, sucursale si agentii proprii sau mandatare, fara personalitate juridica, in tara si in strainatate.
    Art. 2
    (1) Casa de Economii si Consemnatiuni efectueaza, in limita autorizatiei acordate de Banca Nationala a Romaniei, urmatoarele activitati:
    a) atrage, pastreaza si fructifica economiile banesti ale populatiei, disponibilitatile banesti ale persoanelor juridice, deschide conturi, efectueaza plati, schimb valutar si primeste sume spre consemnare;
    b) acorda credite persoanelor fizice pentru cumpararea, construirea, modernizarea, consolidarea sau repararea locuintelor proprietate personala si pentru cumpararea de bunuri de folosinta indelungata;
    c) acorda credite agentilor economici mici si mijlocii.
    Creditele se acorda pe baza de garantii intr-un volum total ce nu poate depasi 20% din activele Casei de Economii si Consemnatiuni, cu conditia ca sursele de creditare sa nu provina din depunerile la vedere ale populatiei;
    d) acorda credite statului si administratiei publice centrale si locale;
    e) efectueaza investitii in valori mobiliare emise de administratia publica centrala si locala;
    f) efectueaza plasamente pe piata interbancara;
    g) negociaza participatii de capital la societati comerciale si/sau financiare, stabilite de Consiliul de administratie al Casei de Economii si Consemnatiuni. Volumul total al participatiilor nu poate depasi nivelul fondurilor proprii ale Casei de Economii si Consemnatiuni.
    (2) Casa de Economii si Consemnatiuni poate acorda imprumuturi intreprinderilor mici si mijlocii si alte categorii de imprumuturi, in numele si in contul statului, din surse puse la dispozitie, precum si din alte surse care vor fi evidentiate in mod distinct.
    Art. 3
    Cerintele impuse de dezvoltarea unei politici prudentiale specifice cu privire la garantarea imprumuturilor acordate populatiei, intreprinderilor mici si mijlocii, precum si a altor imprumuturi se stabilesc de catre Consiliul de administratie al Casei de Economii si Consemnatiuni, in conformitate cu reglementarile prudentiale cuprinse in legea bancara si in normele Bancii Nationale a Romaniei emise in aplicarea acestei legi.
    Art. 4
    (1) Sumele depuse de persoanele fizice la Casa de Economii si Consemnatiuni pe instrumente de economisire, precum si dobanzile si castigurile cuvenite pentru acestea sunt garantate de stat. Acestea se restituie la cererea titularilor sau a reprezentantilor legali ai acestora. Drepturile de creanta asupra sumelor depuse, dobanzilor si castigurilor sunt imprescriptibile.
    (2) Pentru operatiunile efectuate Casa de Economii si Consemnatiuni percepe taxe sau comisioane, in conditiile stabilite de consiliul de administratie.
    Art. 5
    In activitatea sa Casa de Economii si Consemnatiuni se supune reglementarilor cuprinse in legea bancara, precum si celor emise de Banca Nationala a Romaniei in aplicarea politicii monetare, de credit, valutare, de plati, de asigurare a prudentei bancare si este subiect al supravegherii prudentiale a Bancii Nationale a Romaniei.
    Art. 6
    (1) Operatiunile efectuate de Casa de Economii si Consemnatiuni, numele depunatorilor si al titularilor depunerilor, sumele depuse si orice alte date in legatura cu operatiunile efectuate pe numele acestora sunt confidentiale.
    (2) Date informative privind numele titularilor, depunatorilor, sumele depuse si operatiunile efectuate pe numele persoanelor fizice si juridice se dau numai titularilor sau reprezentantilor legali, iar in cauzele penale in care s-a pus in miscare actiunea penala impotriva titularului, la cererea scrisa a procurorului sau a instantei judecatoresti.
    (3) Masurile de indisponibilizare si de executare a sumelor depuse se vor lua in conditiile legii.
    Art. 7
    Contractele de credit incheiate de Casa de Economii si Consemnatiuni, in calitate de creditor, sunt titluri executorii.
    Art. 8
    Sunt scutite de impozite, taxe de timbru si orice alte taxe:
    a) depunerile de economii, precum si dobanzile si castigurile acordate populatiei de catre Casa de Economii si Consemnatiuni;
    b) sumele reprezentand depunerile trecute pe numele mostenitorilor;
    c) actiunile judiciare sau arbitrale, precum si orice alte acte in legatura cu activitatea Casei de Economii si Consemnatiuni.
    Art. 9
    Denumirile "Casa de Economii si Consemnatiuni", "C.E.C.", "libret de economii" si "obligatiuni C.E.C. cu castiguri" se folosesc exclusiv de catre Casa de Economii si Consemnatiuni.
    Art. 10
    (1) Casa de Economii si Consemnatiuni este condusa de un consiliu de administratie, format din 11 membri numiti pe o perioada de 4 ani.
    (2) Conducerea executiva a Casei de Economii si Consemnatiuni este asigurata de un presedinte si 3 vicepresedinti, numiti de primul-ministru, in conditiile prevazute de legislatia bancara.
    (3) Presedintele si vicepresedintii fac parte de drept din consiliul de administratie. Ceilalti 7 membri ai consiliului de administratie sunt numiti de ministrul finantelor.
    (4) Presedintele Casei de Economii si Consemnatiuni indeplineste si functia de presedinte al consiliului de administratie.
    Art. 11
    Modul de organizare si de functionare a Casei de Economii si Consemnatiuni se stabileste prin statutul propriu, elaborat de consiliul de administratie si aprobat de Guvern*).
------------
    *) Statutul Casei de Economii si Consemnatiuni a fost aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 888 din 1 octombrie 1996, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 255 din 22 octombrie 1996, si a fost modificat prin Legea nr. 146 din 24 iulie 1997, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 173 din 29 iulie 1997.

    Art. 12
    Decretul nr. 371 din 16 august 1958 privind organizarea si functionarea Casei de Economii si Consemnatiuni a Republicii Populare Romane, publicat in Buletinul Oficial nr. 32 din 19 august 1958, precum si orice alte dispozitii contrare se abroga.SmartCity5

COMENTARII la Legea 66/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 66 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    BEST WAYS TO GET YOUR EX LOVER BACK AND RESTORED YOUR BROKEN MARRIAGE OR RELATIONSHIP FROM SORROW TO HAPPINESS. Help me thank Dromokpo@gmail.com for helping me get my ex husband back to me and my family. This great powerful spiritual man restored my sorrow to happiness. My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 774 2010
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 66/1996
Legea 224 2004
pentru respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 5/2004 privind autorizarea unor imprumuturi
OUG 5 2004
privind autorizarea unor imprumuturi
Legea 204 2003
privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 173/2002 pentru modificarea art. 10 din Legea nr. 66/1996 privind reorganizarea Casei de Economii si Consemnatiuni din Romania in societate bancara pe actiuni
Hotărârea 1602 2002
pentru aprobarea Statutului Casei de Economii si Consemnatiuni C.E.C. - S.A.
OUG 173 2002
pentru modificarea art. 10 din Legea nr. 66/1996 privind reorganizarea Casei de Economii si Consemnatiuni din Romania in societate bancara pe actiuni
Legea 589 2002
privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 61/2002 pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 66/1996 privind reorganizarea Casei de Economii si Consemnatiuni din Romania in societate bancara pe actiuni
OUG 61 2002
pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 66/1996 privind reorganizarea Casei de Economii si Consemnatiuni din Romania in societate bancara pe actiuni
Legea 250 1998
pentru modificarea si completarea Legii nr. 66/1996 privind reorganizarea Casei de Economii si Consemnatiuni din Romania in societate bancara pe actiuni
Rectificare 66 1996
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu