E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 606 din 22 decembrie 2003

privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 47/2002 de modificare si completare a Legii minelor nr. 61/1998 si a Legii petrolului nr. 134/1995

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 1 din  5 ianuarie 2004


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 47 din 11 aprilie 2002 de modificare si completare a Legii minelor nr. 61/1998 si a Legii petrolului nr. 134/1995, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 267 din 22 aprilie 2002, cu urmatoarele modificari si completari:
    1. Titlul ordonantei de urgenta va avea urmatorul cuprins:
    "ORDONANTA DE URGENTA
de modificare si completare a Legii petrolului nr. 134/1995"
    2. Articolul I se abroga.
    3. La articolul II punctul 1, literele f) si m) ale articolului 2 vor avea urmatorul cuprins:
    "f) operatiuni petroliere semnifica ansamblul de activitati privind explorarea, dezvoltarea si exploatarea unui zacamant petrolier, inmagazinarea, transportul, tranzitul petrolului pe conducte magistrale, precum si operarea terminalelor petroliere;
    ...........................................................................
    m) redeventa petroliera reprezinta suma datorata de catre titularii acordurilor petroliere bugetului de stat, in conditiile legii, pentru efectuarea activitatii de exploatare a unui zacamant petrolier si pentru utilizarea bunurilor necesare transportului si tranzitului petrolului pe conducte magistrale, precum si operarii terminalelor petroliere aflate in domeniul public al statului."
    4. La articolului II punctul 3, articolul 30 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 30
    Titularii acordurilor petroliere sunt obligati la plata catre bugetul de stat a unei redevente petroliere.
    Redeventa petroliera se stabileste dupa cum urmeaza:
    a) o cota procentuala din valoarea productiei brute extrase, rezultata din activitatea de exploatare a zacamintelor petroliere, dupa cum urmeaza:

             Redeventa               Productia bruta
________________________________________________________
                %                    Gaze naturale
                                     10^6 mc/trimestru
________________________________________________________
 3,5% pentru zacaminte care produc   sub 10
 7,5% pentru zacaminte care produc   intre 10 si 50
 9% pentru zacaminte care produc     intre 50 si 200
 13% pentru zacaminte care produc    peste 200
________________________________________________________
                %                    Titei/condensat
                                     10^3 tone/trimestru
________________________________________________________
 3,5% pentru zacaminte care produc   sub 10
 5% pentru zacaminte care produc     intre 10 si 20
 7% pentru zacaminte care produc     intre 20 si 100
 13,5% pentru zacaminte care produc  peste 100
________________________________________________________

    b) o cota de 5% din valoarea veniturilor brute realizate din activitatea de transport si de tranzit al petrolului prin conductele magistrale apartinand sistemului national de transport al petrolului, precum si din operatiunile petroliere efectuate prin terminalele petroliere aflate in domeniul public al statului.
    Redeventa petroliera este datorata din ziua inceperii operatiunilor petroliere si este platibila trimestrial, cu scadenta la data de 25 a primei luni a trimestrului urmator."
    5. Punctul 5 al articolului II se abroga.
    6. Dupa articolul II se introduce articolul III cu urmatorul cuprins:
    "Art. 3
    Activitatile de operare a conductelor magistrale apartinand sistemului national de transport al petrolului, precum si a terminalelor petroliere se atribuie direct, printr-un acord petrolier, persoanelor juridice care desfasoara aceste activitati la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta."

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 17 decembrie 2003, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.

                     PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                              VALER DORNEANU

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 17 decembrie 2003, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.

                       p. PRESEDINTELE SENATUI,
                            DORU IOAN TARACILASmartCity5

COMENTARII la Legea 606/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 606 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
ANONIM a comentat Ordin 67 2017
    Exista vreun template pentru Raport?
ANONIM a comentat Hotărârea 1202 2010
    Nu am gasit niciunde cum se calculeaza tariful pe unitatea de masura (metri cadere/luna) x ore functionare. Cum sa calculez metri cadere / luna???
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu