E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 47 din 11 aprilie 2002

de modificare si completare a Legii minelor nr. 61/1998 si a Legii petrolului nr. 134/1995

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 267 din 22 aprilie 2002


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    Legea minelor nr. 61/1998, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 113 din 16 martie 1998, se modifica dupa cum urmeaza:
    1. Punctul 25 al articolului 3 va avea urmatorul cuprins:
    "25. productia miniera - cantitatea de produse miniere extrasa in vederea prelucrarii si/sau comercializarii de catre titular;"
    2. Punctul 28 al articolului 3 va avea urmatorul cuprins:
    "28. redeventa miniera - suma datorata de concesionar bugetului de stat pentru resursele minerale extrase in vederea prelucrarii si/sau comercializarii de catre titular;"
    3. Articolul 31 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 31
    (1) Redeventa miniera cuvenita bugetului de stat se stabileste la o cota procentuala din valoarea productiei miniere, dupa cum urmeaza:
    a) o cota de 2% pentru carbuni, minereuri feroase, neferoase, de aluminiu, auro-argintifere, de metale nobile, radioactive, minereuri de metale rare si disperse, roci aluminifere si produse reziduale miniere;
    b) o cota de 6% pentru substante utile, nemetalifere;
    c) o cota de 8% pentru saruri haloide;
    d) o cota de 6% pentru roci utile, cu exceptia rocilor ornamentale la care cota este de 10% .
    (2) Redeventa miniera cuvenita bugetului de stat pentru ape minerale naturale la sursa se stabileste in echivalentul a 2 euro/1.000 litri la cursul Bancii Nationale a Romaniei de la data platii.
    (3) Redeventa miniera este datorata din ziua inceperii realizarii productiei si se plateste trimestrial, cu scadenta la data de 25 a primei luni din trimestrul urmator."
    Art. 2
    Legea petrolului nr. 134/1995, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 301 din 29 decembrie 1995, cu modificarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Literele f) si m) ale articolului 2 vor avea urmatorul cuprins:
    "f) operatiuni petroliere semnifica ansamblul de activitati privind explorarea, dezvoltarea si exploatarea unui zacamant petrolier, inmagazinarea subterana, transportul si tranzitul petrolului pe conducte magistrale, precum si operarea terminalelor petroliere aflate in domeniul public al statului;
    ...........................................................................
    m) redeventa petroliera reprezinta suma datorata de catre titularii acordurilor petroliere bugetului de stat, in conditiile legii, pentru efectuarea activitatii de exploatare a unui zacamant petrolier si pentru utilizarea bunurilor aflate in domeniul public al statului, necesare transportului si tranzitului petrolului pe conducte magistrale, precum si operarii terminalelor petroliere;"
    2. Articolul 29 se abroga.
    3. Articolul 30 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 30
    Titularii acordurilor petroliere sunt obligati la plata catre bugetul de stat a unei redevente petroliere.
    Redeventa petroliera se stabileste dupa cum urmeaza:
    a) o cota procentuala din valoarea productiei brute extrase pentru operatiunile petroliere de exploatare a zacamintelor petroliere, dupa cum urmeaza:

               REDEVENTA                     PRODUCTIA BRUTA
____________________________________________________________
                   %                          gaze naturale
                                           10^6 mc/trimestru
____________________________________________________________
    3,5% pentru zacaminte care produc        sub 10
    7,5% pentru zacaminte care produc        intre 10 si 50
    9% pentru zacaminte care produc          intre 50 si 200
    13% pentru zacaminte care produc         peste 200
____________________________________________________________
                   %                       titei/condensat
                                         10^3 tone/trimestru
____________________________________________________________
    3,5% pentru zacaminte care produc        sub 10
    5% pentru zacaminte care produc          intre 10 si 20
    7% pentru zacaminte care produc          intre 20 si 100
    13,5% pentru zacaminte care produc       peste 100
____________________________________________________________

    b) o cota de 5% din valoarea veniturilor brute realizate din operatiunea petroliera de transport si tranzit al petrolului prin sistemele nationale de transport al petrolului, precum si din operatiunile petroliere efectuate prin terminalele petroliere, aflate in domeniul public al statului.
    Redeventa petroliera este datorata din ziua inceperii operatiunilor petroliere si este platibila trimestrial, cu scadenta la data de 25 a primei luni a trimestrului urmator."
    4. Articolul 32 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 32
    Verificarea exactitatii datelor pe baza carora se calculeaza redeventa petroliera se face de autoritatea competenta, precum si de organele de stat cu atributii in domeniul controlului financiar.
    Pentru neplata in termen a redeventei petroliere se datoreaza majorari de intarziere si penalitati de intarziere, conform legislatiei fiscale in vigoare."
    5. Dupa alineatul 2 al articolului 43 se introduce un nou alineat cu urmatorul cuprins:
    "Activitatile de operare a conductelor magistrale apartinand sistemelor nationale de transport al petrolului, precum si a terminalelor petroliere se atribuie direct, printr-un acord petrolier, persoanelor juridice care desfasoara aceste activitati la data intrarii in vigoare a prezentului alineat."

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         p. Ministrul finantelor publice,
                         Gheorghe Gherghina,
                         secretar de stat

                         p. Ministrul industriei si resurselor,
                         Mihai Berinde,
                         secretar de statSmartCity5

COMENTARII la OUG 47/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 47 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 50 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Rectificare 99 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu