Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 5 din 18 martie 1971

cu privire la actele de identitate ale cetatenilor romani precum si la procedura schimbarii domiciliului si a resedintei

ACT EMIS DE: MAREA ADUNARE NATIONALA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 36 din 18 martie 1971


SmartCity3


                           EXPUNERE DE MOTIVE

    Eliberarea actelor de identitate cetatenilor romani, inscrierea mentiunilor privind schimbarea domiciliului si a resedintei, precum si evidenta locala si centralizata pe tara a persoanelor carora li s-au eliberat acte de identitate, se fac in interesul cetatenilor si al statului. Actul de identitate foloseste persoanelor la dovedirea identitatii, cetateniei romane si domiciliului.
    Evidenta se tine in scopul cunoasterii cetatenilor carora li s-au eliberat acte de identitate si al repartizarii lor pe teritoriul tarii si serveste la intocmirea lucrarilor privind incorporarea tinerilor in vederea satisfacerii serviciului militar, a lucrarilor de mobilizare, precum si la identificarea domiciliului persoanelor urmarite.
    Decretul nr. 334/1957 modificat prin Decretul nr. 346/1959, precum si Hotararea Consiliului de Ministri nr. 840/1964 privind aplicarea regimului de evidenta a populatiei, nu mai corespund stadiului actual de dezvoltare a statului nostru si importantelor modificari intervenite in legislatie. Ca urmare, s-a impus o noua reglementare, la nivel de lege, a actelor de identitate ale cetatenilor romani si a procedurii de schimbare a domiciliului si a resedintei.
    Legea alaturata prevede ca eliberarea actelor de identitate pentru cetatenii romani, inscrierea mentiunilor privind schimbarea domiciliului si a resedintei, precum si luarea in evidenta a persoanelor carora li s-au eliberat acte de identitate, se fac de catre organele militiei.
    S-a prevazut ca actul de identitate se elibereaza cetatenilor la implinirea virstei de 14 ani, deoarece de la aceasta virsta, potrivit legii, persoanele fizice dobindesc capacitatea de exercitiu restrinsa.
    Principalul act de identitate al persoanei fizice se prevede ca este buletinul de identitate.
    In unele situatii, precizate in lege, cind nu este posibila eliberarea buletinului de identitate, persoanelor li se elibereaza adeverinte de identitate pe o perioada determinata.
    Pina la implinirea virstei de 44 ani, persoanelor li se elibereaza buletine de identitate cu termen de valabilitate de 10 ani. Dupa implinirea virstei de 44 de ani, buletinul de identitate se prevede a se elibera fara termen de valabilitate, avind in vedere ca de la aceasta virsta in fizionomia titularului nu mai intervin schimbari importante. In cazurile cind se produc totusi schimbari, se prevede posibilitatea eliberarii unui alt act de identitate.
    Pentru a se putea interveni cu operativitate in salvarea vietii celor accidentati, in lege se prevede obligativitatea inscrierii grupei sanguine in actul de identitate al fiecarei persoane. La cerere, in actul de identitate al parintilor se inscrie grupa sanguina a copiilor sub 14 ani.
    Deoarece in actele de identitate inscrierea datelor privind domiciliul se face pe baza documentului din care rezulta ca cetateanul are spatiul locativ asigurat, prevederile legii sint puse de acord cu dispozitiile Legii nr. 9/1968 pentru dezvoltarea constructiei de locuinte, vinzarea de locuinte din fondul de stat catre populatie si construirea de case proprietate personala de odihna sau turism si cu dispozitiile Legii nr. 10/1968 privind administrarea fondului locativ si reglementarea raporturilor dintre proprietari si chiriasi.
    Reglementarea schimbarii domiciliului din alte localitati in orasele care, potrivit legii, sint declarate orase mari urmeaza sa se faca printr-un act normativ separat.
    Pentru a veni in sprijinul cetatenilor, legea prevede ca stabilirea resedintei se anunta organului militiei dupa trecerea a 45 zile, spre deosebire de dispozitiile anterioare, care prevedeau termenul de 3 zile. Cetatenii pot solicita inscrierea resedintei in actul de identitate chiar pentru perioade mai scurte de 45 de zile, daca aceasta le este necesara. S-a prevazut termenul de 45 de zile, deoarece in evidentele militare persoanele se inscriu numai daca pleaca din localitatea de domiciliu pe perioade mai mari de 45 de zile.
    In lege nu s-au mai prevazut infractiuni asa cum erau stabilite in Decretul nr. 334/1957, intrucit incalcarile normelor privind actele de identitate si schimbarea domiciliului nu prezinta pericol social care sa justifice incriminarea, ele constituind contraventii care se prevad a fi sanctionate cu amenda de pina la 400 lei.
    Fata de cele expuse mai sus, s-a adoptat alaturata Lege cu privire la actele de identitate ale cetatenilor romani precum si la procedura schimbarii domiciliului si a resedintei.

    Marea Adunare Nationala a Republicii Socialiste Romania adopta prezenta lege.

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Act de identitate in intelesul prezentei legi este buletinul de identitate.
    In cazurile si conditiile prevazute de aceasta lege act de identitate este si adeverinta de identitate.
    Art. 2
    Acte de identitate se elibereaza cetatenilor romani care au implinit virsta de 14 ani si care domiciliaza pe teritoriul Republicii Socialiste Romania.
    Art. 3
    Cu actul de identitate se face dovada identitatii, a cetateniei romane si a domiciliului titularului.
    Art. 4
    Eliberarea actelor de identitate si inscrierea de mentiuni in aceste acte se fac de organele militiei. In cazurile prevazute de art. 10 alin. 1 lit. b, mentiunile in actele de identitate se inscriu de catre organele de stare civila, iar in cazurile prevazute de art. 12, de catre organele sanitare.
    Art. 5
    Persoanele carora li s-au eliberat acte de identitate se inscriu in fise de evidenta.

    CAP. 2
    Actele de identitate

    Art. 6
    Cetatenii romani care au implinit virsta de 14 ani sint obligati sa aiba act de identitate. Cu cel putin 15 zile inainte de implinirea acestei virste, ei trebuie sa se prezinte la organul militiei pentru a cere eliberarea buletinului de identitate sau, in cazurile prevazute de lege, a adeverintei de identitate.
    Art. 7
    Actul de identitate se intocmeste si se elibereaza de organul militiei in circumscriptia caruia domiciliaza sau isi are resedinta persoana care face cererea. Actul de identitate se intocmeste pe baza actelor cu care, potrivit legii, se face dovada in fata organelor militiei, a numelui de familie si prenumelui, starii civile, cetateniei romane, domiciliului, precum si, in cazul persoanelor supuse obligatiilor militare, a situatiei militare.
    Art. 8
    Buletinul de identitate se elibereaza cu termen de valabilitate de 10 ani.
    Persoanelor care au implinit virsta de 44 ani li se elibereaza buletin de identitate fara termen de valabilitate.
    Art. 9
    Adeverinta de identitate se elibereaza:
    a) persoanelor care au pierdut sau carora li s-a distrus, deteriorat ori furat buletinul de identitate, pina la eliberarea unui alt buletin;
    b) persoanelor care nu poseda inca actele necesare eliberarii buletinului de identitate.
    Durata de valabilitate a adeverintei de identitate este stabilita de organul emitent.
    Art. 10
    Se elibereaza un nou act de identitate:
    a) la expirarea termenului pentru care actul de identitate a fost eliberat;
    b) daca s-a modificat data nasterii, numele de familie sau prenumele titularului actului de identitate ori prenumele parintilor;
    c) in cazul anularii actului de identitate;
    d) in cazul pierderii, distrugerii, deteriorarii sau furtului actului de identitate;
    e) daca fotografia din actul de identitate nu mai corespunde cu fizionomia titularului actului;
    f) la expirarea sau revocarea interdictiei de a se afla in anumite localitati.
    Titularul actului de identitate este obligat sa se prezinte la organul militiei pentru eliberarea noului act de identitate, in termen de 15 zile de la producerea uneia dintre situatiile prevazute la literele a - d, iar in cazul prevazut la litera e, de la data cind constatarea neconcordantei dintre fotografia de pe actul de identitate si fizionomie este facuta de organul militiei.
    Daca intervin modificarile prevazute la alin. 1 litera b, organul de stare civila este obligat sa le mentioneze in actul de identitate, inscriind in acelasi timp si data eliberarii noului certificat de stare civila, iar daca se produc situatii prevazute la alte litere ale alin. 1, organul militiei este obligat sa faca mentiune despre acestea.
    Actul de identitate in care organul militiei sau de stare civila a inscris mentiune despre una dintre situatiile prevazute in prezentul articol isi pierde valabilitatea la expirarea unui termen de 15 zile de la data inscrierii mentiunii.
    Art. 11
    In actele de identitate organele militiei inscriu mentiuni privind schimbarea domiciliului si a resedintei, iar la cerere, datele referitoare la copiii titularului actului, daca acestia nu au implinit virsta de 14 ani.
    La comunicarea instantelor judecatoresti, organele militiei inscriu in actele de identitate mentiunea interdictiei de a se afla in anumite localitati, in cazul persoanelor impotriva carora s-a luat aceasta masura de siguranta.
    Art. 12
    In actul de identitate se inscrie grupa sanguina de catre organele sanitare stabilite de Ministerul Sanatatii.
    In acest scop, titularul actului de identitate este obligat sa se prezinte la organele sanitare, pentru a cere inscrierea grupei sanguine, in termen de 3 luni de la eliberarea actului.
    Titularii actelor de identitate eliberate inainte de data intrarii in vigoare a prezentei legi sint obligati sa ceara inscrierea grupei sanguine in termen de un an de la aceasta data.
    In actele de identitate ale parintilor se va putea inscrie, la cerere, si grupa sanguina a copiilor sub virsta de 14 ani.
    Art. 13
    Orice modificari, adaugari sau mentiuni altele decit cele prevazute in prezenta lege, inscrise in actul de identitate, sint interzise si atrag nulitatea actului.
    Anularea actului de identitate in situatiile prevazute la alineatul precedent se face de organul militiei care constata existenta cazului de nulitate.
    Art. 14
    Persoana care gaseste un act de identitate este obligata sa-l predea in termen de 48 ore celui mai apropiat organ al militiei.
    Art. 15
    Au obligatia sa predea actul de identitate organului militiei cel mai apropiat:
    a) persoana care a pierdut cetatenia romana;
    b) persoana care pleaca definitiv din tara;
    c) organul de stare civila, pentru morti. Persoana care detine actul de identitate al celui care a murit este obligata sa-l predea organului de stare civila unde se inscrie moartea.
    In cazul prevazut la litera c termenul de predare a actului de identitate organului de stare civila este de 3 zile. Organul de stare civila este obligat sa predea actul de identitate organului militiei in termen de cel mult 30 zile.
    Art. 16
    Actele de identitate ale persoanelor retinute, arestate preventiv sau care executa pedepse privative de libertate se pastreaza, dupa caz, de administratia aresturilor ori penitenciarelor si se inmineaza titularilor la punerea lor in libertate. In timpul cit persoanele sint internate in institute speciale de reeducare, in institutii de ocrotire sau medicale actele lor vor fi pastrate de administratia acestor institutii.
    Art. 17
    Titularii actelor de identitate, precum si cei care potrivit prezentei legi au dreptul sa retina si sa pastreze actele de identitate ale altor persoane, sint obligati sa ia masuri pentru a evita pierderea, distrugerea, deteriorarea sau furtul lor.
    Este interzisa darea ori primirea spre pastrare sau in orice alt scop a actului de identitate, in afara de cazurile prevazute de lege.

    CAP. 3
    Procedura schimbarii domiciliului si a resedintei

    Art. 18
    Persoana care isi schimba domiciliul este obligata ca in termen de 5 zile de la data obtinerii dovezii din care rezulta ca are locuinta asigurata sa se prezinte la organul militiei in circumscriptia caruia isi stabileste noul domiciliu, pentru inscrierea mentiunii in actul de identitate si in fisa de evidenta a populatiei.
    Dovada ca persoana care isi schimba domiciliul are locuinta asigurata se face cu actul de proprietate, cu contractul de inchiriere sau de subinchiriere. Persoanele care isi schimba domiciliul intr-o locuinta ce face parte din fondul locativ de stat, administrat de intreprinderi subordonate comitetelor executive ale consiliilor populare, vor prezenta si ordinul de repartizare.
    In cazul sotului care se muta la celalalt sot, al parintilor care se muta la copii si al copiilor care se muta la parinti, al minorilor care se muta la persoane obligate sa le acorde intretinere, la tutore ori la persoane sau familii la care au fost dati in plasament familial sau carora le-au fost incredintati spre crestere, educare si intretinere, potrivit legii, precum si al persoanelor puse sub interdictie care se muta la reprezentantii lor legali, dovada ca au locuinta asigurata se poate face pe baza declaratiei scrise de primire in spatiu, insotita de actul legal din care rezulta ca persoana care face declaratia este titularul spatiului locativ.
    In comune, dovada ca o persoana are locuinta asigurata se poate face si cu declaratie scrisa data in fata organului militiei de catre persoana care isi schimba domiciliul.
    Art. 19
    In actul de identitate si in fisele de evidenta a populatiei organul militiei inscrie mentiunea de schimbare a domiciliului, pe baza dovezii din care rezulta ca persoana in cauza are locuinta asigurata.
    Persoanele supuse obligatiilor militare vor face si dovada ca au fost luate in evidenta militara la noul domiciliu.
    Art. 20
    Schimbarea domiciliului din alte localitati in orase declarate, potrivit legii, ca fiind orase mari se face in conditiile prevazute de legea speciala.
    Pentru inscrierea mentiunii de schimbare a domiciliului in orasele mari, pe linga actele prevazute la art. 19 se vor prezenta si dovezile prevazute de dispozitiile legale privind stabilirea domiciliului in orasele mari.
    Art. 21
    Anularea actului prin care o persoana a facut dovada ca are locuinta asigurata, in masura in care acest act a fost obtinut prin manopere frauduloase ori prin savirsirea unei infractiuni, atrage anularea mentiunii de schimbare a domiciliului inscrisa in actul de identitate.
    Organul care a luat masura anularii actului este obligat sa comunice aceasta organului local al militiei, in termen de cel mult 10 zile.
    Art. 22
    Persoana care locuieste temporar mai mult de 45 zile la alta adresa decit la domiciliul sau este obligata sa se prezinte la organul militiei in circumscriptia caruia si-a stabilit resedinta, pentru inscrierea mentiunii corespunzatoare in actul de identitate. La cererea persoanei in cauza, organul militiei inscrie mentiunea de stabilire a resedintei, chiar daca locuirea temporara nu depaseste 45 zile.
    Mentiunea de stabilire a resedintei, inscrisa in actul de identitate, are valabilitate pe timpul cit titularul actului locuieste acolo, dar nu mai mult de un an de la data efectuarii ei. La cererea persoanei in cauza, organul militiei poate inscrie o noua mentiune.
    Mentiunea de stabilire a resedintei se inscrie pe baza consimtamintului de primire in locuinta dat de titularul dreptului de folosinta asupra acesteia.
    Persoana sosita intr-o localitate considerata, potrivit legii, zona de frontiera este obligata sa se prezinte la organul militiei in termenul prevazut de normele ce reglementeaza regimul de frontiera.
    Art. 23
    Evidenta locatarilor din imobilele situate in orase sau alte localitati stabilite de Ministerul Afacerilor Interne si care servesc total sau partial ca locuinta se tine prin cartea de imobil.
    Dispozitiile alineatului precedent nu sint aplicabile locatarilor imobilelor situate in incinta unitatilor militare, a sediilor misiunilor diplomatice si oficiilor consulare, precum si in locuintele ocupate exclusiv de membrii acestor misiuni si oficii.
    Cartea de imobil se incredinteaza de organele militiei administratorilor de imobile sau unuia dintre locatarii imobilului care sint obligati sa inscrie persoanele ce domiciliaza sau isi au resedinta in imobilul respectiv.
    Persoanele care isi schimba domiciliul sau resedinta sint obligate sa ceara inscrierea in cartea de imobil la noua lor locuinta, in termen de 5 zile de la sosirea in imobil; la hoteluri sau alte asemenea locuri de cazare inscrierea se face la sosire.
    Art. 24
    Gazduirea unei persoane care nu poseda act de identitate sau care nu are inscrisa in act mentiunea de schimbare a domiciliului ori a resedintei, dupa trecerea termenelor prevazute in prezenta lege, este interzisa.

    CAP. 4
    Contraventii

    Art. 25
    Constituie contraventie la dispozitiile prezentei legi si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
    a) incalcarea dispozitiilor art. 6, 12 alin. 2 si 3, art. 18 alin. 1, art. 21 alin. 2, art. 22 alin. 1, art. 23 alin. 3 si 4 si art. 24, cu amenda de la 40 la 200 lei;
    b) incalcarea dispozitiilor art. 10 alin. 2 si 3, art. 13 alin. 1, art. 14, 15 si 17, cu amenda de la 100 la 400 lei.
    Art. 26
    Constatarea contraventiilor prevazute in prezenta lege se face de ofiterii si subofiterii de militie, care aplica si amenda.
    Art. 27
    Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei se poate face plingere in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia, dupa caz, la seful inspectoratului militiei judetene, la seful militiei municipiului sau orasului ori la loctiitorii acestora, iar pentru municipiul Bucuresti, la seful Inspectoratului militiei municipiului Bucuresti sau la loctiitorii acestuia, ori la sefii militiei sectoarelor municipiului Bucuresti sau loctiitorii acestora.
    Plingerea se solutioneaza prin incheiere motivata, in termen de cel mult 30 zile de la data inregistrarii.
    Incheierea prin care s-a solutionat plingerea este definitiva si executorie.
    Art. 28
    Ori de cite ori faptele considerate contraventii prin prezenta lege se savirsesc in astfel de conditii incit potrivit legii penale constituie infractiuni, acestea vor fi urmarite, judecate si sanctionate conform legii penale.

    CAP. 5
    Dispozitii finale

    Art. 29
    Forma si cuprinsul actelor de identitate, cartilor de imobil si ale fiselor de evidenta a populatiei, se stabilesc de Ministerul Afacerilor Interne.
    Art. 30
    Organele militiei comunica, la cererea persoanelor fizice sau juridice, datele referitoare la domiciliul ori resedinta persoanelor ce rezulta din fisele de evidenta a populatiei.
    De asemenea, organele militiei comunica Directiei Centrale de Statistica datele necesare privind evidenta populatiei. Aceste date se stabilesc de comun acord de Ministerul Afacerilor Interne si Directia Centrala de Statistica.
    Art. 31
    Evidenta strainilor care domiciliaza sau au resedinta in Romania se tine potrivit dispozitiilor legale ce reglementeaza regimul acestora.
    Art. 32
    Decretul nr. 334/1957 privind regimul de evidenta a populatiei, modificat prin Decretul nr. 346/1959, dispozitiile contrare din Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 840/1964 privind aplicarea regimului de evidenta a populatiei, Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 2292/1969 pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor la regimul de evidenta a populatiei, precum si orice alte dispozitii contrare prezentei legi, se abroga.

    Aceasta legea a fost votata de Marea Adunare Nationala in sedinta din 18 martie 1971, intrunind din cele 442 voturi exprimate, 441 voturi pentru si 1 vot impotriva.

                               Presedintele
                         Marii Adunari Nationale,
                               STEFAN VOITEC

    In conformitate cu articolul 57 din Constitutia Republicii Socialiste Romania, semnam aceasta lege.

                               Presedintele
                           Consiliului de Stat,
                            NICOLAE CEAUSESCU



SmartCity5

COMENTARII la Legea 5/1971

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 5 din 1971
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 5/1971
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu