E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 464 din 18 iulie 2001

pentru modificarea si completarea Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 423 din 30 iulie 2001


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 298 din 28 decembrie 1995, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Articolul 3 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 3
    Materiile explozive fabricate in tara si cele importate pot fi experimentate sau folosite numai cu aprobarea Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, in baza unui aviz de specialitate emis de un organ autorizat stabilit prin hotarare a Guvernului.
    Amestecurile explozive simple pot fi preparate numai de persoane autorizate, conform normelor specifice de protectie a muncii pentru depozitarea, transportul si folosirea materiilor explozive.
    Daca organele prevazute la alin. 1 completeaza sau modifica normele privind producerea de materii explozive din import, beneficiarii au obligatia respectarii si a acestor norme.
    Materiile explozive cu destinatie militara, fabricate in tara, precum si cele importate pot fi experimentate sau folosite cu aprobarea Ministerului Apararii Nationale, in baza unui aviz de specialitate emis de un organ autorizat stabilit prin hotarare a Guvernului."
    2. Alineatul 2 al articolului 5 se abroga.
    3. La articolul 8, alineatele 1, 2 si 3 vor avea urmatorul cuprins:
    "Art. 8
    Pentru a putea produce si prepara materii explozive, persoanele fizice si juridice care, potrivit legii, au ca obiect astfel de operatiuni sunt obligate sa obtina, in prealabil, autorizatia inspectoratului de stat teritorial pentru protectia muncii si a inspectoratului de politie al judetului sau a Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si sa se inregistreze la aceste autoritati.
    Obligatia de a obtine, in prealabil, autorizatia si de a se inregistra la autoritatile prevazute la alin. 1 revine si persoanelor care detin, transporta, folosesc sau comercializeaza materii explozive, cu exceptia unitatilor si formatiunilor Ministerului Apararii Nationale, Ministerului de Interne, Serviciului Roman de Informatii, Serviciului de Protectie si Paza si Comandamentului Protectiei Civile.
    Aceleasi obligatii le au si persoanele care produc, detin, transporta sau comercializeaza obiecte artizanale de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice, precum si persoanele care folosesc, in scopuri tehnice, asemenea obiecte pe baza de amestecuri pirotehnice."
    4. Articolul 13 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 13
    Transportul si manuirea explozivilor propriu-zisi si ale mijloacelor de initiere si aprindere, cu exceptia obiectelor artizanale de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice si a celor pentru scopuri tehnice pe baza de amestecuri pirotehnice, se efectueaza sub directa supraveghere a artificierilor autorizati si numai cu personal special instruit pentru asemenea operatiuni. Transportul si manuirea obiectelor artizanale de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice si ale celor pentru scopuri tehnice pe baza de amestecuri pirotehnice, se efectueaza de catre personal special instruit."
    5. Articolul 18 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 18
    Paza transporturilor de materii explozive de la producator la depozitele de baza, de consum sau complexe, indiferent de mijlocul de transport, se asigura de catre unitatile competente ale Ministerului de Interne, pe cheltuiala beneficiarului.
    Pentru transportul de materii explozive de la depozitele de baza la depozitele de consum, precum si de la depozitele de consum la locurile de utilizare situate in afara incintei unitatii, paza se asigura de catre agentii economici prin personal dotat cu arme de foc. Pentru transportul de materii explozive de la depozitele de baza la cele de consum agentul economic este obligat sa anunte in scris, in prealabil, unitatea competenta a Ministerului de Interne pe teritoriul careia se efectueaza transportul.
    Paza materiilor explozive in tranzit pe teritoriul Romaniei se asigura de catre unitatile competente ale Ministerului de Interne, contra cost, dupa verificarea prealabila a integritatii sigiliilor aplicate de expeditori, la solicitarea organelor care au atributii privind transporturile si expeditiile internationale.
    Paza transporturilor de materii explozive cu destinatie militara pe teritoriul Romaniei se asigura de catre unitatile Ministerului Apararii Nationale."
    6. La articolul 26, alineatul 2 va avea urmatorul cuprins:
    "Nu necesita sa fie autorizate ca artificieri urmatoarele categorii de personal:
    a) personalul calificat care verifica materiile explozive la producator si la laboratoarele de specialitate autorizate in acest scop;
    b) personalul care manuieste si foloseste materii explozive, altele decat explozivii propriu-zisi si mijloacele de initiere si aprindere;
    c) personalul militar care manuieste si foloseste materiale explozive la activitati in cadrul unitatilor si formatiunilor apartinand Ministerului Apararii Nationale, Ministerului de Interne, Serviciului Roman de Informatii, Serviciului de Protectie si Paza si Comandamentului Protectiei Civile."
    7. Articolul 29 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 29
    Persoanele juridice si fizice autorizate sa fabrice, sa confectioneze sau sa comercializeze obiecte artizanale de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice si cele pentru scopuri tehnice pe baza de amestecuri pirotehnice sunt obligate ca la depozitarea, pastrarea si manuirea acestora, precum si a materiilor din care sunt facute, sa respecte normele tehnice privind regimul materiilor explozive."
    8. Dupa articolul 29 se introduc articolele 29^1 - 29^3, cu urmatorul cuprins:
    "Art. 29^1
    Vanzarea obiectelor artizanale de distractie fabricate sau confectionate pe baza de amestecuri pirotehnice se realizeaza numai dupa inscriptionarea pe ambalajul acestora, in limba romana, a instructiunilor de folosire si a clasei din care fac parte.
    Art. 29^2
    Se interzice vanzarea obiectelor artizanale de distractie fabricate sau confectionate pe baza de amestecuri pirotehnice, indiferent de clasa in care sunt clasificate, persoanelor care nu au implinit varsta de 18 ani.
    Art. 29^3
    Vanzarea obiectelor de distractie artizanale fabricate sau confectionate pe baza de amestecuri pirotehnice se face numai de catre persoanele autorizate in acest sens si numai in locurile autorizate."
    9. La articolul 30, alineatul 1 va avea urmatorul cuprins:
    "Vanzarea de materii explozive, cu exceptia obiectelor artizanale de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice si a celor pentru scopuri tehnice pe baza de amestecuri pirotehnice, se face numai dupa inscrierea in registrul prevazut la art. 24 alin. 2, a numelui cumparatorului, a autorizatiei din care rezulta ca are dreptul sa detina, sa foloseasca sau sa faca operatiuni cu astfel de materii, precum si cantitatea comercializata."
    10. Articolul 32 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 32
    Constituie contraventii incalcarea prevederilor prezentei legi, daca faptele nu sunt savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa constituie infractiuni, si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
    a) nerespectarea dispozitiilor art. 10 alin. 2, art. 14 alin. 2, art. 19, art. 21, art. 23, art. 24 alin. 1 si 2, art. 25, art. 26 alin. 2, art. 27 si art. 28 alin. 1, 2 si 4 - cu amenda de la 2.000.000 lei la 6.000.000 lei;
    b) nerespectarea dispozitiilor art. 8, art. 10 alin. 3, art. 11, art. 12, art. 13, art. 14 alin. 1, art. 20, art. 29, art. 29^2 si art. 30 - cu amenda de la 4.000.000 lei la 12.000.000 lei;
    c) nerespectarea dispozitiilor art. 3, art. 4, art. 5, art. 7, art. 9, art. 15, art. 16, art. 17, art. 18, art. 22, art. 24 alin. 3, art. 26 alin. 1 si art. 29^1 - cu amenda de la 6.000.000 lei la 20.000.000 lei.
    d) nerespectarea dispozitiilor art. 29^3 - cu inchisoare contraventionala de la o luna la 6 luni sau cu amenda de la 8.000.000 lei la 25.000.000 lei.
    Sanctiunile contraventionale cu amenda pot fi aplicate si persoanelor juridice."
    11. La articolul 33, alineatul 1 va avea urmatorul cuprins:
    "Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca din cadrul Inspectiei Muncii, precum si de catre politisti."
    12. Articolul 38 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 38
    Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, Ministerul de Interne, Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Industriei si Resurselor vor emite in comun, in termen de 60 de zile de la data publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, norme tehnice privind detinerea, prepararea, experimentarea, distrugerea, transportul, depozitarea, manuirea si folosirea materiilor explozive utilizate in orice alte operatiuni specifice in activitatile detinatorilor, precum si autorizarea artificierilor si a pirotehnistilor.
    Normele tehnice prevazute la alin. 1 vor fi aprobate prin hotarare a Guvernului.
    Ministerul Apararii Nationale, in acelasi termen, va elabora norme tehnice proprii, cu respectarea dispozitiilor prezentei legi."

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 28 iunie 2001, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                     PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                             VALER DORNEANU

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 28 iunie 2001, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                          PRESEDINTELE SENATUI
                             NICOLAE VACAROIUSmartCity5

COMENTARII la Legea 464/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 464 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 5 2019
    It’s a privilege to share this to the world. You deserve all the praise that comes to you. DR Amber has been a blessing to me since our encounter on the internet. He alone knows it all. I love him so much for his kindness, care, honesty and his help in the life of everyone that has come in contact with him. If not for DR Amber how would I have been able to survive this hardship. His spell made me a LOTTO MAX winner of 60 Million Dollars making my whole life beautiful and amazing. The numbers he gave me to play the lottery was a life changing number from grass to grace and I want to say I’m forever grateful to him. Thank you sir for being a blessing to the helpless. Anyone reading this that needs help can communicate with DR Amber online for indeed he has no match. Website: amberlottotemple.com OR Email: amberlottotemple@yahoo.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Bună, sunteți în căutarea unui împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, capital de risc etc! Sunt creditor privat, acord împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu dobânzi mici și rezonabile de 2%. E-mail la: christywalton355@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu