E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 37 din  7 martie 2001

pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 7/1998 privind unele masuri de protectie sociala a personalului militar si civil, care se vor aplica in perioada restructurarii marilor unitati, unitatilor si formatiunilor din compunerea Ministerului Apararii Nationale

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 123 din 13 martie 2001


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Ordonanta Guvernului nr. 7 din 26 ianuarie 1998 privind unele masuri de protectie sociala a personalului militar si civil, care se vor aplica in perioada restructurarii marilor unitati, unitatilor si formatiunilor din compunerea Ministerului Apararii Nationale, emisa in temeiul art. 1 lit. e) din Legea nr. 221/1997 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante si publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 34 din 29 ianuarie 1998, cu urmatoarele modificari:
    1. Articolul 1 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 1
    Personalul militar si salariatii civili din cadrul unitatilor militare, care se disponibilizeaza beneficiaza de masurile de protectie sociala prevazute in prezenta ordonanta, ca urmare a programului de restructurare a armatei, care se refera la:
    a) desfiintarea de comandamente, mari unitati, unitati, subunitati si formatiuni din compunerea armatei in timp de pace;
    b) transformarea sau redimensionarea structurilor militare, avand drept urmare diminuarea numarului de functii prevazute in statele de organizare in timp de pace;
    c) redislocarea structurilor militare in alte localitati, la o distanta mai mare de 50 km."
    2. Articolul 2 se abroga.
    3. La articolul 5, litera b) va avea urmatorul cuprins:
    "b) militarii angajati pe baza de contract, ale caror contracte se reziliaza inainte de expirarea termenului pentru motive sau nevoi ale Ministerului Apararii Nationale, ca urmare a modificarii statelor de organizare sau a reorganizarii armatei, fara a li se oferi posibilitatea incheierii unui nou contract cu Ministerul Apararii Nationale in termen de o luna de la rezilierea contractului initial;"
    4. La articolul 11 alineatul 1, literele a) - c) vor avea urmatorul cuprins:
    "a) 6 solde lunare brute, pentru cei cu o vechime mai mica de 5 ani;
    b) 9 solde lunare brute, pentru cei cu o vechime cuprinsa intre 5 ani si 7 ani;
    c) 12 solde lunare brute, pentru cei cu o vechime mai mare de 7 ani."
    5. Articolul 13 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 13
    Suma totala de bani, cu titlu de plata compensatorie, se stabileste pentru fiecare salariat civil caruia i s-a desfacut contractul individual de munca potrivit prezentei ordonante, corespunzator vechimii in munca, astfel:
    a) 12 salarii medii nete pe economie, pentru o vechime in munca mai mica de 7 ani;
    b) 15 salarii medii nete pe economie, pentru o vechime in munca intre 7 ani si 15 ani;
    c) 20 salarii medii nete pe economie, pentru o vechime in munca mai mare de 15 ani."
    6. Articolul 18 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 18
    Drepturile ce se cuvin personalului disponibilizat in conditiile prezentei ordonante se deschid la data trecerii in rezerva, respectiv a desfacerii contractului."
    7. Articolul 19 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 19
    Personalul militar si civil disponibilizat in perioada de restructurare a armatei poate beneficia de drepturile banesti prevazute in prezenta ordonanta o singura data. Aceste drepturi se acorda in cel mult 60 de zile de la data trecerii in rezerva, respectiv a desfacerii contractului."
    8. Articolul 21 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 21
    Drepturile cuvenite personalului militar disponibilizat in conditiile prezentei ordonante se platesc de compartimentele financiare ale unitatilor militare in cauza, iar pentru cele desfiintate, de unitatile militare prin care se asigura lichidarea gestiunilor si preluarea obligatiilor financiare."
    9. Articolul 24 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 24
    Personalul militar pensionat in conditiile prezentei ordonante poate cumula pensia cu salariul obtinut in cazul in care isi continua activitatea ca angajat sau cu veniturile suplimentare realizate prin activitati in scop lucrativ."

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 7 decembrie 1999, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                          PRESEDINTELE SENATUI
                             NICOLAE VACAROIU

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 15 februarie 2001, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                     PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                              VALER DORNEANUSmartCity5

COMENTARII la Legea 37/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 37 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu