E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 277 din 25 iulie 1979

privind unele masuri pentru rationalizarea consumului de carburanti si gospodarirea economicoasa a parcului de autovehicule

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 64 din 26 iulie 1979


SmartCity3


    In scopul utilizarii rationale a autovehiculelor din dotarea unitatilor socialiste, a autoturismelor proprietate de stat, a organizatiilor cooperatiste si obstesti si a celor proprietate personala, precum si pentru reducerea consumului de carburanti si asigurarea unei corelari corespunzatoare a preturilor la benzine, motorine si combustibili lichizi si a tarifelor la unele servicii cu cresterea preturilor la petrol si produse petroliere pe plan mondial,

    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    CAP. 1
    Normarea si utilizarea parcului de autoturisme

    Art. 1
    Toate autoturismele proprietate de stat, a organizatiilor cooperatiste si obstesti se organizeaza in parc comun si nu pot fi folosite decat in interesul serviciului, in conditiile prevazute de prezentul decret.
    Pe data de 26 iulie 1979 se reduce in medie cu 50% parcul de autoturisme din dotarea ministerelor, celorlalte organe centrale de stat, organizatiilor cooperatiste si altor organizatii obstesti, comitetelor executive ale consiliilor populare judetene si al municipiului Bucuresti, precum si al unitatilor subordonate acestora.
    Numarul maxim de autoturisme din parcul comun propriu si al unitatilor subordonate este prevazut in anexa nr. 1*).
    Ministrii, ministrii secretari de stat si asimilatii acestora, precum si presedintii comitetelor executive ale consiliilor populare judetene si al municipiului Bucuresti, pot folosi cu prioritate un autoturism din parcul comun al institutiei in interesul serviciului, precum si pentru deplasarea la si de la domiciliu.
-------------
    *) Anexa a fost comunicata institutiilor interesate.

    Art. 2
    Criteriile pentru dotarea cu autoturisme a unitatilor nou infiintate sunt cele prevazute in anexa nr. 2*). Aprobarea pentru fiecare unitate a numarului de autoturisme se da prin actul de infiintare, potrivit legii.
------------
    *) Anexa a fost comunicata institutiilor interesate.

    Art. 3
    Numarul de autoturisme pentru transportul cu taxiuri in municipii si orase se reduce in medie cu 50%  pentru fiecare judet si municipiul Bucuresti, potrivit anexei nr. 3*).
    Deplasarea autoturismelor si a autofurgonetelor Getax in afara localitatilor pe care le deservesc se poate face numai pe distante de maximum 10 km.
-------------
    *) Anexa a fost comunicata institutiilor interesate.

    Art. 4
    Cooperativele agricole de productie pot avea in dotare un autoturism sau un autoturism de teren. Cota maxima de benzina si regimul de folosire sunt cele prevazute pentru autovehiculele din dotarea intreprinderilor agricole de stat. Autoturismele devenite disponibile se radiaza din circulatie si se valorifica in conditiile prevazute de lege.
    Art. 5
    Cotele de benzina pentru autoturismele proprietate de stat, a organizatiilor cooperatiste si obstesti se reduc in medie cu 50% .
    Consumul maxim lunar de benzina pentru toate autoturismele din dotarea ministerelor, celorlalte organe centrale de stat, comitetelor executive ale consiliilor populare judetene si al municipiului Bucuresti, precum si a organizatiilor cooperatiste si obstesti ori a altor persoane juridice, este cel prevazut in anexa nr. 4.
    Art. 6
    Toti conducatorii auto sunt obligati sa respecte viteza economica de deplasare pentru fiecare tip de autovehicul, potrivit prevederilor din anexa nr. 5.
    Art. 7
    Autoturismele din dotarea unitatilor socialiste de stat, a organizatiilor cooperatiste si obstesti ori a altor persoane juridice se pot deplasa numai in cadrul judetului in care sunt inmatriculate.
    Ministrii, ministrii secretari de stat si primii adjuncti ai ministrilor de la ministerele economice se pot deplasa cu autoturismele din parcul comun pe o distanta de maximum 200 km, iar ministrii, ministrii secretari de stat, primii adjuncti ai ministrilor si asimilatii acestora de la celelalte ministere si organe centrale, pe o distanta de maximum 150 km.
    Presedintii comitetelor si birourilor executive ale consiliilor populare si celelalte cadre din conducerea organelor locale se pot deplasa cu autoturisme din parcul comun numai pe raza judetului.
    Art. 8
    Autoturismele cu consum mai mare de 11 litri la 100 km din dotarea ministerelor, altor organe centrale sau locale, de stat sau obstesti, si a unitatilor subordonate acestora se inlocuiesc cu autoturisme cu consum de benzina sub 11 litri la 100 km.
    Se interzice importul, precum si aducerea in tara de catre cetatenii romani a autoturismelor cu consum de benzina mai mare de 11 litri la 100 km.
    Autoturismele care, datorita gradului avansat de uzura, nu mai pot fi mentinute in circulatie sau reparate in vederea  valorificarii vor fi casate de unitatile detinatoare in conditiile stabilite de lege.
    Art. 9
    Autoturismele din parcul existent care depasesc numarul maxim prevazut in anexele nr. 1 si 3 sau care au un consum de benzina mai mare de 11 litri la 100 km vor fi radiate din circulatie, conservate si depozitate in conditii corespunzatoare la unitatile detinatoare.
    In termen de 10 zile de la intrarea in vigoare a prezentului decret, ministerele, celelalte organe centrale si comitetele executive ale consiliilor populare judetene si al municipiului Bucuresti vor transmite listele cu autoturismele devenite disponibile la Ministerul Aprovizionarii Tehnico- Materiale si Controlului Gospodaririi Fondurilor Fixe.
    Ministerul Aprovizionarii Tehnico-Materiale si Controlului Gospodaririi Fondurilor Fixe va prezenta in termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a prezentului decret propuneri de valorificare a autoturismelor devenite disponibile potrivit  alin. 1.
    Art. 10
    Se interzice circulatia cu autoturismele proprietate de stat sau obsteasca in zilele de sambata dupa terminarea programului de munca, duminica si in celelalte zile nelucratoare.
    Pentru nevoile curente ale activitatii ministerelor, celorlalte organe centrale si a comitetelor executive ale consiliilor populare judetene si al municipiului Bucuresti, precum si ale unitatilor economice subordonate, cu activitate de productie permanenta, se poate folosi in interes de serviciu un autoturism din parcul comun si in zilele de sambata, duminica si celelalte zile nelucratoare.
    Unitatile economice cu activitate productiva permanenta care pot folosi un autoturism in conditiile alin. 2 se stabilesc de ministerul sau organul central ori local ierarhic superior.
    Art. 11
    In zilele de duminica si celelalte zile nelucratoare, persoanele fizice pot folosi autovehiculele proprietate personala alternativ, in raport cu numarul de inmatriculare, cu sot sau fara sot, al autoturismului. Incepand cu duminica 29 iulie 1979 vor putea circula autoturismele cu numar de inmatriculare cu sot.
    Art. 12
    Folosirea autoturismelor proprietate de stat sau obsteasca in interes personal sau de catre alte persoane decat cele autorizate atrage, pe langa alte sanctiuni prevazute de lege, si suspendarea dreptului de folosinta pe o perioada de 1-3 luni sau, in caz de repetare, ridicarea dreptului de folosinta a masinii.
    Art. 13
    Comitetele si birourile executive ale consiliilor populare vor lua masuri pentru organizarea circulatiei autovehiculelor pe arterele majore ale localitatilor, in scopul asigurarii unor trasee de circulatie optimizate, cu un numar minim de opriri sau ocoliri si reducerii consumului de combustibil.
    In zonele centrale ale localitatilor se va organiza cu precadere circulatia pietonala in vederea eliminarii traficului auto intens si reducerii poluarii.
    Art. 14
    Comitetele si birourile executive ale consiliilor  populare vor lua masuri pentru imbunatatirea organizarii transportului in comun din localitati, stabilirea de trasee optime pentru circulatia tramvaielor, autobuzelor si troleibuzelor, precum si pentru corelarea numarului de vehicule si a orariilor cu necesitatile de trafic, in vederea asigurarii in bune conditii a deplasarii cetatenilor si a gospodaririi economicoase a carburantilor si energiei.
    Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor impreuna cu comitetele si birourile executive ale consiliilor populare vor asigura corelarea orariilor de circulatie a mijloacelor de transport in comun intre localitati, pentru folosirea optima a acestora si satisfacerea nevoilor populatiei si ale unitatilor economice.
    Art. 15
    Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor impreuna cu Ministerul Turismului vor asigura la sfarsit de saptamana si in zilele nelucratoare organizarea de excursii si deplasarea oamenilor muncii in zonele de agrement cu mijloace de transport in comun, cu consum economicos, in special cu trenul; autobuzele si autocarele pot fi folosite pe o distanta de maximum 200 km.
    Se recomanda cetatenilor sa foloseasca autoturismele proprietate personala, pentru turism si activitati de agrement pe distante mai scurte, iar pe distante mai mari sa utilizeze mijloacele de transport in comun.
    Art. 16
    Ministerul Turismului va lua masuri ca excursiile in strainatate sa se organizeze in grup, cu mijloacele de transport in comun cele mai economicoase, indeosebi cu trenul.
    Persoanele care se deplaseaza in strainatate prin organele de turism cu autoturismul proprietate personala au dreptul sa primeasca aceeasi suma in valuta care se acorda, potrivit legii, turistilor care merg in grupuri organizate. In acest caz, la iesirea din tara cantitatea de carburanti se limiteaza la capacitatea rezervorului autoturismului respectiv.
    Cetatenii romani si straini care se deplaseaza cu autoturismul proprietate personala potrivit conventiilor incheiate cu statele vecine privind circulatia in zonele de frontiera pot iesi din tara cu o cantitate de carburanti limitata la 10 litri de autoturism.
    Pe data prezentului decret, orice alt sistem de acordare  a carburantilor pentru deplasarea cetatenilor romani cu autoturismul proprietate personala in strainatate se desfiinteaza.

    CAP. 2
    Preturi si tarife

    Art. 17
    Incepand cu data de 26 iulie 1979 preturile cu amanuntul la benzine si motorine se majoreaza si vor fi urmatoarele:
--------------------------------------------------------------------------------
 - benzina COR 96-98                     7,50 lei/litru
 - benzina COR 88-90                     6,80 lei/litru
 - motorina auto                         4,00 lei/litru
--------------------------------------------------------------------------------
    Corespunzator noilor preturi stabilite pentru benzina COR 96-98 si COR 88-90 precum si pentru motorina auto se modifica preturile cu amanuntul la combustibilii lichizi, uleiuri minerale, benzina extractie, parchetin si gaze lichefiate, potrivit anexei nr. 6.
    Art. 18
    Pe data prevazuta la art. 17 se stabilesc urmatoarele preturi in valuta ale benzinelor auto si motorinelor:
--------------------------------------------------------------------------------
                                    dolari S.U.A./litru
--------------------------------------------------------------------------------
 - benzina COR 96-98                        0,70
 - benzina COR 88-90                        0,65
 - benzina COR 75                           0,55
 - motorina auto                            0,55
--------------------------------------------------------------------------------
    Preturile prevazute la alineatul precedent se recalculeaza in alte valute liber convertibile pe baza raportului dintre dolarul S.U.A. si valutele respective, determinat in functie de cursul oficial cu prima in vigoare.
    Art. 19
    Benzina COR 75 si motorina auto se vand persoanelor fizice sau juridice straine, pentru mijloacele auto de transport marfuri sau pentru autocare, numai pe baza de bonuri obtinute cu plata in valuta.
    Art. 20
    Turistii si alte persoane fizice straine se pot aproviziona cu benzina COR 96-98, COR 88-90 si motorina pentru autoturisme numai pe baza de bonuri cu plata in valuta liber convertibila, precum si in valuta neconvertibila, in situatia in care s-a convenit cu statul ai carui cetateni sunt ca decontarea benzinei sau motorinei vandute acestora sa se faca in devize liber convertibile, in carburanti sau alte marfuri, stabilite de comun acord.
    Plata in valuta neconvertibila se face la preturile  prevazute la art. 18 recalculate pe baza raportului dintre dolarul S.U.A. si valutele respective, determinat in functie de cursul oficial cu prima in vigoare.
    Art. 21
    Preturile in valuta pentru produsele petroliere  destinate aprovizionarii navelor si aeronavelor se vor stabili periodic, in functie de modificarile care intervin in nivelul preturilor externe, de catre Ministerul Industriei Chimice de comun acord cu Ministerul Comertului Exterior si Cooperarii Economice Internationale si Ministerul Finantelor.
    Art. 22
    Reprezentantele diplomatice beneficiaza de o reducere de pret de 0,35 lei/litru fata de preturile prevazute la art. 17 pentru benzina auto livrata prin Oficiul de deservire a corpului diplomatic, pentru cantitatile stabilite, pe baza de reciprocitate.
    Art. 23
    Aprovizionarea cu benzina auto si motorina a unitatilor bugetare si organizatiilor obstesti se face la preturile prevazute la art. 17.
    Art. 24
    Preturile prevazute la art. 17 pentru benzinele auto COR 88-90 si COR 96-98 se aplica si pentru livrarile catre unitatile economice de stat si cooperatiste.
    Art. 25
    Diferentele intre preturile in vigoare pana la data de 13 iunie 1979 si preturile stabilite potrivit art. 17, calculate in limita cotelor prevazute in planul national unic de dezvoltare economico-sociala, se regularizeaza, pentru unitatile prevazute la art. 23 si 24, cu bugetul de stat.
    Sumele necesare pentru acoperirea acestor diferente se vor asigura prin incasarile suplimentare rezultate din sectorul socialist, aferente cantitatilor de carburanti livrate unitatilor beneficiare.
    Acoperirea diferentelor de pret se face pentru unitatile bugetare si organizatiile obstesti prin reducerea consumurilor de carburanti sau prin virari de credite bugetare in cadrul planurilor de cheltuieli aprobate, iar in cazuri exceptionale, cand nu pot fi acoperite in acest mod, prin suplimentarea planului de cheltuieli.
    La unitatile economice de stat si cooperatiste, consumurile de carburanti se inregistreaza pe costuri la preturile in vigoare pana la data de 13 iunie 1979, in limita cotelor planificate si a normelor de consum aprobate.
    Diferentele de pret se vor regulariza cu bugetul statului, potrivit metodologiei elaborate, in termen de 15 zile de la data prezentului decret, de Ministerul Finantelor si Comitetul de Stat pentru Preturi.
    Art. 26
    Incepand cu data de 26 iulie 1979, tarifele pentru autoturismele si autofurgonetele Getax se majoreaza si vor fi urmatoarele:
    a) pentru autoturismele Getax, 5 lei pentru inceputul cursei plus 6 lei/km;
    b) pentru autofurgonetele Getax, 5 lei pentru inceputul cursei plus:
    - 6 lei/km pentru autofurgonetele Dacia 1300;
    - 8 lei/km pentru autofurgonetele ARO si alte tipuri.
    La tarifele prevazute la punctele a) si b) de la alineatul precedent se percep in plus 35 lei pentru fiecare ora de stationare la dispozitia clientului.
    Pentru autocamioanele care efectueaza transporturi pentru populatie, in localitati si in afara acestora, tarifele se stabilesc potrivit anexei nr. 7.
    Art. 27
    Tarifele minime pentru inchirierea de autoturisme, cu plata in lei si valuta, sunt cuprinse in anexa nr. 8.

    CAP. 3
    Imbunatatirea exploatarii autovehiculelor din parcul de folosinta proprie si locala

    Art. 28
    Intregul parc de autovehicule de folosinta proprie si locala se concentreaza in unitati de transport in conditiile prevazute de lege.
    Comitetul de Stat al Planificarii, Ministerul Aprovizionarii Tehnico-Materiale si Controlului Gospodaririi Fondurilor Fixe impreuna cu Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor vor stabili pana la 1 august 1979 pentru parcul de folosinta proprie si locala, in mod diferentiat, pe ramuri, indicatorii privind volumul de transport, indicele de utilizare al autovehiculelor, veniturile, cheltuielile si acumularile ce urmeaza a fi obtinute.
    Art. 29
    Parcul de microbuze si autovehicule pentru transport de marfa sub 1,5 tone, precum si parcul de autoturisme pentru activitatea de "service" si interventie, se reduc in medie cu 50% potrivit anexelor nr. 9, 10 si 11 *).
--------------
    *) Anexele au fost comunicate institutiilor interesate.

    Art. 30
    Autovehiculele pe benzina cu consum specific neeconomicos se scot din circulatie si se trec in conservare, potrivit anexei nr. 12*).
    Sarcinile de transport ce urmau a fi realizate cu autovehicule pe benzina trecute in conservare potrivit alin. 1 vor fi preluate de autovehicule cu motoare Diesel si celelalte autovehicule prin organizarea transportului in schimburi.
    In termen de 10 zile, Ministerul Aprovizionarii Tehnico-Materiale si Controlului Gospodaririi Fondurilor Fixe impreuna cu Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor vor prezenta propuneri pentru stabilirea numarului de autovehicule trecute in conservare pe ministere, celelalte organe centrale, consiliile populare judetene si al municipiului Bucuresti.
    In termen de 30 de zile, unitatile socialiste sunt obligate sa repare autovehiculele scoase din circulatie, potrivit alin. 1, si sa le puna la dispozitia Ministerului Aprovizionarii Tehnico-Materiale si Controlului Gospodaririi Fondurilor Fixe care le va constitui intr-un parc general in conservare.
    In caz de nevoi suplimentare de transport sau in situatii deosebite, mijloacele de transport trecute in conservare, potrivit anexei nr. 12, vor putea fi folosite numai cu aprobarea  prealabila data prin decret prezidential.
    Prevederile acestui articol se aplica in mod corespunzator si pentru autovehiculele disponibilizate potrivit art. 29.
------------
    *) Anexele au fost comunicate institutiilor interesate.

    Art. 31
    In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentului decret, Consiliul de Ministri va supune  spre aprobare un program pentru imbunatatirea echiparii cu motoare de randament ridicat a autovehiculelor si, dupa caz, pentru sistarea unor tipuri aflate in fabricatie.

    CAP. 4
    Dispozitii finale si tranzitorii

    Art. 32
    Unitatile socialiste la care se reduce numarul de autoturisme conform prevederilor prezentului decret, impreuna cu directiile judetene si a municipiului Bucuresti pentru probleme de munca si ocrotiri sociale, sunt obligate ca, in termen de 30 de zile, sa asigure conducatorilor auto deveniti disponibili transferul in interesul serviciului, cu prioritate la unitatile de productie si de constructii.
    Art. 33
    Pentru folosirea autoturismului proprietate personala in interesul serviciului, primii adjuncti ai ministrilor, asimilatii acestora, adjunctii ministrilor si secretarii de stat  au dreptul la o cota de benzina de 50 litri pe luna, a carei valoare se suporta de institutie.
    Nu beneficiaza de drepturile prevazute in alin. 1 prim-adjunctii si adjunctii ministrului si secretarii de stat care folosesc, in interes de serviciu, autoturisme din parcul comun.
    Art. 34
    Se interzice folosirea autoturismelor in alte conditii decat cele prevazute in prezentul decret.
    Nerespectarea dispozitiilor prezentului decret atrage raspunderea materiala, civila, contraventionala, disciplinara sau penala, dupa caz.
    Art. 35
    Ministerele, celelalte organe centrale de stat si obstesti, consiliile populare judetene si al municipiului Bucuresti, conducerile unitatilor socialiste sunt obligate sa ia masuri pentru utilizarea rationala a parcului de autovehicule, folosirea acestuia la intreaga sa capacitate in conditii de transport optimizat si cu consum cat mai redus de combustibili si lubrifianti.
    De asemenea, organele si unitatile prevazute la alin. 1 vor lua masuri pentru intretinerea si repararea corespunzatoare a parcului auto pentru a asigura incadrarea in normele de consum aprobate, precum si pentru respectarea riguroasa a disciplinei in transporturi si utilizarea autovehiculelor in conditii de eficienta economica ridicata.
    Art. 36
    Comitetul de Stat al Planificarii si Ministerul Finantelor, impreuna cu celelalte ministere si organe centrale interesate, vor prezenta in termen de 30 de zile de la data prezentului decret propuneri de modificare a indicatorilor de plan economici si financiari, precum si in volumul si structura bugetului de stat pe anii 1979 si 1980.
    Art. 37
    Prevederile art. 20 alin. 1 se aplica cetatenilor straini care vor intra in tara incepand cu data de 1 august 1979.
    Turistii straini aflati in tara la data prezentului decret vor putea cumpara, prin unitati O.N.T. pana la data plecarii, bonuri de benzina sau motorina cu plata in valuta neconvertibila sau in lei proveniti din schimbul valutar, in conditiile prevazute de lege.
    La iesirea din tara, cantitatea de benzina sau motorina cumparata in conditiile alin. 2 nu va putea depasi 10 litri pe autoturism.
    Art. 38
    Anexele nr. 1-12 fac parte integranta din prezentul decret.
    Art. 39
    Pe data intrarii in vigoare a prezentului decret, prevederile Decretului Consiliului de Stat nr. 415/1976, ale Decretului Consiliului de Stat nr. 224/1979 si ale anexei nr. 1 la Decretul Consiliului de Stat nr. 620/1973, precum si orice alte dispozitii contrare, se abroga.

    ANEXA 4
    Limitarea consumului de benzina
--------------------------------------------------------------------------------
                                                                    Consum
Nr.    Grupa de autovehicule                                         maxim
crt.                                                                 lunar
                                                                    -litri-
--------------------------------------------------------------------------------
1. Autoturismele din parcul comun al ministerelor, celorlalte organe
   centrale, comitetelor executive ale consiliilor populare judetene
   si al municipiului Bucuresti, precum si al unitatilor subordonate       110
2. Autoturismele de teren ale unitatilor agricole de stat, statiunilor
   pentru mecanizarea agriculturii, intreprinderilor de legume si fructe,
   de imbunatatiri funciare, de prelucrare a sfeclei de zahar, de
   constructii poduri si petroliere                                        125
3. Cate un autoturism din parcul comun al ministerelor si celorlalte
   organe centrale de stat folosite si de ministri, ministrii secretari
   de stat:
 - pentru ministerele economice (Ministerul Industriei Metalurgice,
 Ministerul Industriei Constructiilor de Masini, Ministerul Industriei
 Chimice, Ministerul Energiei Electrice, Ministerul Minelor, Petrolului
 si Geologiei, Ministerul Constructiilor Industriale, Ministerul Economiei
 Forestiere si Materialelor de Constructii, Ministerul Agriculturii si
 Industriei Alimentare, Ministerul Industriei Usoare, Ministerul Comertului
 Exterior si Cooperarii Economice Internationale, Ministerul Transporturilor
 si Telecomunicatiilor, Comitetul de Stat al Planificarii, Ministerul
 Aprovizionarii Tehnico-Materiale si Controlului Gospodaririi Fondurilor
 Fixe si Ministerul Finantelor)                                            200
 - pentru celelalte ministere                                              150
--------------------------------------------------------------------------------

    a) Cantitatile de benzina neridicate in cursul unei luni se pot ridica in cursul lunii urmatoare, in cadrul aceluiasi an calendaristic.
    b) Este interzisa redistribuirea benzinei de la mijloacele auto utilizate in scopuri economice (transport de marfuri, mijloace de transport in comun si alte activitati) la autoturismele utilizate pentru transportul de persoane.
    c) Pentru efectuarea rodajului autoturismelor noi se acorda  100 litri de benzina.
    d) Autoturismele de interventie se pot deplasa numai in zonele de deservire stabilite. Fiecare deplasare trebuie justificata pe baza de documente intocmite potrivit legii. Cota de benzina alocata este de maximum 110 litri. In cazuri exceptionale, aceasta cota poate fi depasita, cu justificarea fiecarei curse efectuate, pe baza de documente de lucru intocmite potrivit prevederilor legale.
    Economiile de benzina facute se reporteaza lunar si nu pot fi folosite pentru alte autoturisme.

    ANEXA 5
    Vitezele economice de deplasare ale autovehiculelor in afara localitatii

  - Autoturisme dotate cu motoare peste 1800  cmc cu exceptia
    autoturismelor Volga, Pobeda, Warsawa                               90 km/h
  - Autoturisme DACIA 1300                                              80 km/h
  - Autoturisme dotate cu motoare de la 1100  la 1800 cmc               80 km/h
  - Autoturisme dotate cu motoare sub 1100 cmc, precum si
    autoturismele Volga, Pobeda si Warsawa                              70 km/h
  - Autoturisme de teren cu motoare cu aprindere prin scinteie          70 km/h
  - Autoturisme de teren cu motoare Diesel                              60 km/h
  - Autobuze si microbuze                                               50 km/h
  - Autocamionete, autofurgonete si autocamioane si motociclete         50 km/h
  - Autobasculante                                                      40 km/h
  - Autocamioane cu remorca, autotractoare cu sa si semiremorca
    si autospeciale                                                     50 km/h
  - Autobuze si microbuze cu motoare Diesel                             70 km/h
  - Tractoare rutiere                                                   30 km/h
    a) Vitezele de circulatie a autovehiculelor in localitati sunt cele stabilite potrivit legii.
    b) Respectarea limitelor de viteza este obligatorie si pentru cetatenii straini care conduc autovehicule pe teritoriul Republicii Socialiste Romania.
    c) Se excepteaza de la prevederile anexei autovehiculele destinate stingerii incendiilor si autosalvarile aflate in actiuni de interventie, precum si cele ale organelor Ministerului de Interne si ale Procuraturii, aflate in misiune.
    d) Autovehiculele care transporta materiale usor inflamabile sau explozibili nu vor depasi vitezele maxime prevazute prin Regulamentul pentru aplicarea Decretului nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice.

    ANEXA 6
    Preturile cu amanuntul la combustibilii lichizi, benzina de extractie, parchetin, uleiuri minerale si gaze lichefiate
  I. Combustibili lichizi
  -----------------------
  1. Combustibil P                                             3,00 lei/litru
  2. Combustibil M                                             2,50 lei/litru
  3. Combustibil lichid usor pentru calorifer, tip 1       2.000 lei/tona
  4. Combustibil lichid usor pentru calorifer, tip 2       1.700 lei/tona
  5. Combustibil lichid usor pentru calorifer, tip 3       1.500 lei/tona
  6. Combustibil lichid usor pentru calorifer, tip 4       1.300 lei/tona
  II. Benzina de extractie                                     5,00 lei/litru
  -------------------------
  III. Parchetin                                               4,00 lei/litru
  ---------------
  IV. Uleiuri minerale
  --------------------
  a) uleiuri neaditivate tip M
  - tip M 20                                                   6,20 lei/litru
  - tip M 30                                                   9,50 lei/litru
  - tip M 40                                                  12,00 lei/litru
  - tip M 50                                                  15,25 lei/litru
  b) uleiuri aditivate Multigrade super 1
  - tip M 10 W/30 super 1                                     23,10 lei/litru
  - tip M 20 W/40 super 1                                     24,50 lei/litru
  c) uleiuri aditivate tip M (extra)
  - tip M 20/20 W extra                                       15,70 lei/litru
  - tip M 30 extra                                            15,70 lei/litru
  d) uleiuri aditivate tip M (super 1)
  - tip M 20/20 W super 1                                     17,60 lei/litru
  - tip M 30 super 1                                          19,75 lei/litru
  - tip M 40 super 1                                          24,00 lei/litru
  e) uleiuri aditivate de rodaj R 45                          13,20 lei/litru
  f) uleiuri aditivate pentru motoare Diesel
  - tip UT 4                                                   9,00 lei/litru
  - tip DS 30                                                 18,50 lei/litru
  - tip DS 40                                                 19,75 lei/litru
  g) uleiuri aditivate tip M (super 2)
  - tip M 20/20 W super 2                                     20,25 lei/litru
  - tip M 30 super 2                                          23,50 lei/litru
  h) uleiuri neaditivate pentru transmisii autovehicule
  - tip T 90                                                   5,00 lei/litru
  - tip 140 I                                                  5,00 lei/litru
  - tip T 140 II                                              19,60 lei/litru
  i) uleiuri pentru angrenaje auto cu solicitari severe
  - tip 80 EP 2                                               16,50 lei/litru
  - tip 90 EP 2                                               20,00 lei/litru
  j) uleiuri pentru transmisii tractoare
     T 75 EP 1                                                10,50 lei/litru
  k) uleiuri aditivate pentru angrenaje
    tip T A 5W                                                24,10 lei/litru
  l) ulei hidraulic tip HA 9                                  12,30 lei/litru
  m) uleiuri de vaselina
  - pentru uz extern (cosmol)                                 14,00 lei/litru
  - pentru uz intern (ulpar)                                  20,40 lei/litru
  Preturile cu amanuntul pentru alte tipuri de uleiuri minerale se majoreaza cu 40% .
  V. Gaze petroliere lichefiate in butelii de 12,5 kg
  ---------------------------------------------------
  a) butelii livrate loco depozit sau centre fixe din
     municipii si orase                                        25,00 lei/buc.
  b) butelii livrate loco puncte volante din municipii
     si orase                                                  29,00 lei/buc.
  c) butelii livrate loco domiciliul cumparatorului,
     in municipii si orase                                     30,00 lei/buc.
  d) butelii livrate loco puncte fixe sau volante in
     localitati rurale                                         31,00 lei/buc.

    ANEXA 7
    TARIFUL
pentru transporturile de marfuri efectuate pentru populatie cu taxicamioane
-----------------------------------------------------------------------
Elemente de tarifare                       Tarif
-----------------------------------------------------------------------
 Pentru inceputul cursei                                10 lei
 Pentru timpul de stationare                            40 lei/ora
 Pentru parcurs                                          9 lei/km
------------------------------------------------------------------------
    NOTA:
    1. Transporturile se efectueaza numai cu autocamioane cu capacitate de pana la 5 tone inclusiv.
    2. Tariful se aplica si pentru transporturile efectuate cu autobasculante si tractoare rutiere cu remorca.
    3. Pentru remorca tractata de autocamion se aplica tariful pentru parcurs redus cu 30% .

    ANEXA 8

  I. Inchirieri de autoturisme
  ----------------------------
                                                           $ S.U.A.
                                                        pe km     pe ora
                                                       --------  --------
  a) DACIA 1300 care se inchiriaza turistilor straini
     fara sofer si fara carburanti
   - tarif                                                0,25       3,00
  b) DACIA 1300 care se inchiriaza cu sofer si
     carburanti
   - tarif                                                0,50       5,00
  c) MICROBUZE
   - tarif                                                0,65       6,50
  d) AUTOBUZE
   - tarif                                                1,00      15,00
  II. Tarifele in lei pentru excursii in tara cu turisti romani
  -------------------------------------------------------------
                                                       lei pe km/turist
                                                       ----------------
  - cu autobuze                                              0,20
  - cu microbuze                                             0,30
  III. Tarifele in lei pentru excursii in tara organizate
  --------------------------------------------------------
       prin Biroul de turism pentru tineret
       ------------------------------------
                                                       lei pe km/turist
                                                       ------------------
                                                       Tineri     Elevi si
                                                       angajati   studenti
                                                       --------------------
  - autobuze                                              0,17      0,14
  - microbuze                                             0,22      0,17
  IV. Inchirieri de autovehicule cu soferi si carburanti de catre unitatile
  --------------------------------------------------------------------------
 socialiste pentru delegatii straine
 -----------------------------------
                                                               lei
                                                        --------------------
                                                           km       ora
                                                       ---------  ----------
  - Dacia 1300                                               6       60
    microbuze                                                7,80    78
    autobuze                                                12      180SmartCity5

COMENTARII la Decretul 277/1979

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 277 din 1979
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 428 2006
    Stimate domn / ma, Fericirea zilei! Sunt Jeannie Tucker, un creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale cu o dobândă scăzută de 3%. Știu că există o mulțime de familii de acolo care trăiesc cu plata pentru a plăti cecul și alte care nu pot avea grijă de obligațiile lor financiare și din acest motiv, sunt aici pentru restaurare financiară. Ofer o gamă largă de servicii financiare, care include: Planificare de afaceri, Finanțe comerciale și de dezvoltare, Proprietăți și credite ipotecare, Împrumuturi de consolidare a creanțelor, Împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi private, Refinanțare la domiciliu, Împrumuturi hoteliere, împrumuturi pentru studenți etc. Răspundeți imediat prin e-mail de mai jos pentru mai multe informatii. E-mail: jeannietuckerfinancialservice@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 44 2020
    BUNA!!! Aveți nevoie de asistență financiară? O mulțime de oameni sunt acolo în căutare de ajutor financiar, dar nu știu cum să facă asta. Știți că puteți solicita un împrumut și puteți obține un împrumut în mai puțin de 24 de ore pentru a vă rezolva situația financiară? o mulțime de oameni consideră că este atât de dificil să obțină un împrumut de la băncile lor locale sau de la alte instituții financiare datorită ratei dobânzii ridicate, garanțiilor insuficiente, raportului datoriei / veniturilor, scorului creditului scăzut sau din alte motive. Nu mai așteptați în jur! La NoviCap, oferim soluții de finanțare. Oferim tot felul de împrumuturi, oferim opțiuni de împrumut flexibile și multiple, inclusiv împrumuturi garantate și negarantate, împrumuturi pe termen lung și pe termen scurt, adaptate nevoilor dvs. financiare. Pentru întrebări - Trimiteți un e-mail la (novicapfinancialservices@gmail.com sau WhatsApp prin: +31642117819) ne străduim să facem împrumuturile ușoare, convenabile și accesibile. Serviciul nostru este foarte rapid, de încredere și de încredere și puteți împrumuta până la 20 de milioane de euro la o dobândă subvenționată de 2,5% pe an. Suntem compania potrivită de a contacta atunci când aveți nevoie urgentă de împrumut. Puteți solicita un împrumut oricând și oriunde, la propriul loc convenabil, folosind telefonul sau laptopul, tot ce trebuie să faceți este să ne contactați prin intermediul Email: (novicapfinancialservices@gmail.com) OR Scrie-ne pe WhatsApp prin: +31642117819. Suntem întotdeauna încântați să oferim sprijin financiar. Oferim servicii de împrumut de 24 de ore la nivel mondial.
ANONIM a comentat Hotărârea 130 2013
    Aveți nevoie de un împrumut pentru datorii pentru a plăti facturile? Preia controlul datoriei tale astăzi Disponibil acum Oferta de împrumut pentru extinderea afacerii? Aveți nevoie de un împrumut pentru a plăti facturile? Ai nevoie de împrumut? Ai nevoie de împrumut personal? Împrumut pentru extinderea afacerii? Înființare în afaceri, Educație, Împrumut pentru consolidarea datoriilor Împrumuturi cu bani grei Împrumut pentru orice lucru? Oferim împrumut cu o dobândă scăzută de 3% Împrumut fără cec de credit, e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 6 2020
    Bună tuturor, aici vine un împrumut accesibil care îți va schimba definitiv viața și o dovadă a modului în care am primit un împrumut pentru a-mi schimba viața de familie muritoare. Ma numesc doamna Clancy Dexter. Locuiesc în Florida SUA și sunt azi o femeie fericită? M-am gândit că orice creditor poate schimba viața lui Brock și a familiei mele, voi trimite pe oricine îi caută un împrumut. Mi-au oferit fericirea mea și familiei mele. Mi-a luat un împrumut de 250.000 USD pentru a-mi începe din nou viața ca văduvă cu trei copii. Am mers la această companie, care a împrumutat un credit onest și temător de Dumnezeu, care m-a ajutat să obțin un împrumut de 250.000 USD. . Dolar, ei sunt de fapt temători de Dumnezeu care lucrează cu o companie de creditare de renume. Dacă aveți nevoie de un împrumut și sunteți sigur 100% de rambursare, contactați-le și anunțați-le că doamna Clancy vi le-a oferit. Contact pe e-mail: happyday99loanfirm@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 421 2020
    Ai mare nevoie de ajutor financiar? Căutați un împrumut care să vă ajute în aceste momente critice? Aveți nevoie de un împrumut pentru a vă susține afacerea? Trimiteți acum un e-mail la Lookoutrelief@gmail.com și obțineți împrumuturi promoționale fără dobândă ..
ANONIM a comentat Decizia 45 2020
    ATENȚIE SUNTI NEVOIE DE ÎMPRUMUT PERSONAL / ÎMPRUMUT DE INVESTIȚIE / FINANȚARE PENTRU AFACERI ??? Email: goodnewsloancompany7@gmail.com Serviciile noastre includ următoarele de mai jos ______________________________________________________ * Împrumuturi personale * Împrumuturi pentru camioane și mașini * Credite pentru consolidarea datoriilor * Împrumuturi pentru studenți * Împrumuturi pentru casă și hotel * împrumuturi pentru căsătorie și sărbătoare * Împrumuturi pentru agricultură și fermă * Împrumuturi de pornire a afacerilor sau împrumuturi de extindere a afacerilor. Oferim toate tipurile de împrumuturi Suntem consultanți financiari care se ocupă de finanțele internaționale pentru orice cantitate de instrumente bancare. Avem accesul / contactele pentru a ridica de la 10 mii dolari la 700 milioane dolari. Am readus la viață industriile aflate în dificultate și ne-am întors idei de afaceri bune, oferind fonduri pentru demararea lor. Avem o rețea de investitori care sunt dispuși să ofere fonduri pentru orice persoană și organizații pentru a începe activitatea și operațiunile. Compania noastră a înregistrat o serie de progrese în furnizarea de servicii financiare de primă calitate clienților noștri, în special în domeniul sindicalizării împrumuturilor și al furnizării de capital pentru persoane fizice și companii. Oferim împrumuturi pentru sectorul public și individual care au nevoie de asistență financiară cu o dobândă scăzută de 2%. Credit acceptabil, Termenii și condițiile sunt foarte simpli și atenți, suntem un grup de profesioniști cu împrumut energetic și cu experiență, cu cunoștințe minuțioase ale piețelor financiare, ne angajăm să oferim clienților și furnizorilor noastre forme simple și competitive de soluții financiare pentru toți utilizatori de afaceri. Cred că s-ar putea să vă intereseze să inițiați o afacere nouă care are nevoie de finanțare sau să extindă sfera afacerilor dvs. deja existente, investitorii noștri sunt, de asemenea, interesați de finanțare / parteneriat și gata să investească o sumă mare în comercianții care sunt gata să dovedească expertiza lor în noua industrie, cu compania noastră de împrumuturi de încredere și alte BANE TOP PRIME AAA precum Bank of America, HSBC, Lloyds, Wells Fargo, The Best Banks for SBA Credit și multe altele. Nu veți regreta nimic în această tranzacție de împrumut, deoarece vă voi face fericit prin e-mail {goodnewsloancompany7@gmail.com} obținerea unui împrumut de la această companie este 100% contact garantat și garantat prin e-mail goodnewsloancompany7@gmail.com Salutari Goodnewsloancompany Contact telefonic: +1 (860)866-4085 E-mail: goodnewsloancompany7@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut pentru toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 9 2002
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Legea 428 2006
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Legea 253 2010
    We are Ireland based major/Direct providers of Fresh Cut BG, SBLC, POF, MTN, Bonds and CDs and this financial instruments are specifically for lease and sale.We are one of the leading Financial instrument providers with offices all over Europe. we always deliver on time and precision as Set forth in the agreement. You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs, project financing, Credit line enhancement, Corporate Loans (Business Start-up Loans or Business Expansion Loans), Equipment Procurement Loans (Industrial Equipment, Air crafts, Ships, etc.) as well as other financial instruments issued from AAA Rated bank such as HSBC Bank Hong Kong, HSBC Bank London, Deutsche Bank AG Frankfurt, Barclays Bank , Standard Chartered Bank and others on lease at the lowest available rates depending on the face value of the instrument needed, Our Terms and Conditions are reasonable. DESCRIPTION OF INSTRUMENTS: 1. Instrument: Bank Guarantee (BG)/SBLC (Appendix A) 2. Total Face Value: 10M MIN to 50B MAX USD or Euro 3. Issuing Bank: HSBC, Deutsche Bank Frankfurt, UBS or any Top 25 . 4. Age: One Year, One Day 5. Leasing Price: 4+ 2% 6. Sale Price: 32+2% 7. Delivery by SWIFT . 8. Payment: MT103-23 9. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days. If you have need for Corporate loans, International project funding, etc. or if you have a client that requires funding for his project or business, We are also affiliated with lenders who specialize on funding against financial instruments, such as BG, SBLC, POF or MTN, we fund 100% of the face value of the financial instrument. Inquiries from agents/ brokers/ intermediaries are also welcomed; do get back to us if you are interested in any of our services and for quality service. Name : Finn Walsh E-mail : everydayfinancedesignated@gmail.com Skype id : everydayfinancedesignated@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decretul 277/1979
Decretul-lege 131 1990
privind abrogarea unor prevederi si acte normative din domeniul transporturilor auto
Hotărârea 419 1990
privind dotarea Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare cu autoturisme
Decretul-lege 4 1989
privind abrogarea si modificarea unor decrete si altor acte normative
Decretul 115 1986
privind imbunatatirea activitatii de contractare, achizitionare si desfacere a legumelor si fructelor
Decretul 40 1984
privind imbunatatirea activitatii Intreprinderii agricole de stat Insula Mare a Brailei
Decretul 171 1983
privind imbunatatirea activitatii in domeniul industriei extractive de petrol si gaze
Decretul 8 1983
privind trecerea Directiei Generale a Vamilor din subordinea Ministerului Comertului Exterior si Cooperarii Economice Internationale in subordinea Ministerului Finantelor
Decretul 194 1982
privind organizarea Intreprinderii de foraj si exploatare a sondelor marine, in subordinea Ministerului Petrolului
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu