E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 314 din 18 iunie 2001

pentru reglementarea situatiei unor societati comerciale

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 338 din 26 iunie 2001


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    Societatile comerciale care in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi nu isi vor fi majorat capitalul social la nivelul minim stabilit de Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 33 din 29 ianuarie 1998, sunt dizolvate de drept si intra in lichidare pe aceasta data.
    Art. 2
    (1) Constatarea dizolvarii de drept a societatilor comerciale prevazute la art. 1 se face prin incheiere a judecatorului delegat la registrul comertului, la sesizarea camerelor de comert si industrie teritoriale sau a statului, prin Ministerul Finantelor Publice si organele sale teritoriale, cu procedura necontencioasa.
    (2) Publicitatea legala a constatarii dizolvarii se face prin afisarea la oficiul registrului comertului a incheierii judecatorului delegat, cuprinzand in anexa lista cu societatile comerciale dizolvate, pe Internet, precum si in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, pe tabel si cu reducerea de 50% a tarifului aferent, costurile de publicitate fiind suportate de Ministerul Finantelor Publice. O data cu afisarea la oficiul registrului comertului incheierea judecatorului delegat se comunica directiilor generale ale finantelor publice judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, dupa caz, unde isi au sediul societatile comerciale prevazute la art. 1 si 6.
    Art. 3
    (1) Incheierea judecatorului delegat este supusa numai recursului. Recursul poate fi declarat de societatea comerciala in cauza, de creditorii sai sau de orice persoana interesata, in termen de 15 zile de la data afisarii incheierii judecatorului delegat.
    (2) Dispozitiile art. 60 alin. (3) si (4) din Legea nr. 31/1990, republicata, si ale art. VIII din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 32/1997 pentru modificarea si completarea Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale raman aplicabile.
    (3) Tribunalul poate admite recursul atunci cand constata ca societatea comerciala a fost in imposibilitate de a se conforma dispozitiilor art. 1 si ii poate acorda un termen de cel mult 3 luni pentru completarea capitalului social.
    (4) Societatea comerciala care nu isi va completa capitalul social in termenul acordat de tribunal se dizolva de drept si se radiaza, din oficiu, din registrul comertului, pe data expirarii acelui termen.
    (5) Dispozitiile art. 2 se aplica in mod corespunzator.
    Art. 4
    (1) Daca nu s-a declarat recurs sau recursul impotriva incheierii judecatorului delegat a fost respins, societatea comerciala dizolvata de drept se radiaza din oficiu, fara nici o alta formalitate.
    (2) Daca recursul a fost admis, se va proceda conform hotararii instantei judecatoresti.
    (3) Publicitatea legala a radierii se considera efectuata prin afisarea incheierii judecatorului delegat, prevazuta la art. 2 alin. (2), la care se adauga o lista rectificativa cuprinzand societatile comerciale cu privire la care s-a admis recursul, mentionandu-se hotararea tribunalului. Lista rectificativa va fi afisata cel putin 30 de zile si va fi publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, in conditiile art. 2 alin. (2). Despre aceasta se instiinteaza si Ministerul Finantelor Publice prin organele sale teritoriale.
    Art. 5
    (1) Lichidarea societatilor comerciale prevazute la art. 1 se face cel mai tarziu in termen de 6 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.
    (2) Pe data lichidarii, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, societatile comerciale prevazute la art. 1 se radiaza, din oficiu, din registrul comertului.
    Art. 6
    (1) Societatile cu raspundere limitata cu asociat unic, constituite cu incalcarea dispozitiilor art. 14 din Legea nr. 31/1990, republicata, sunt dizolvate de drept si se radiaza, din oficiu, din registrul comertului, in termen de 6 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.
    (2) Asociatul unic al societatilor comerciale prevazute la alin. (1) raspunde nelimitat si solidar pentru obligatiile sociale ale societatii comerciale dizolvate de drept.
    (3) Dispozitiile art. 2, art. 3 alin. (1) si (2) si ale art. 4 se aplica in mod corespunzator.
    Art. 7
    In cazul in care bunurile imobile si mobile din patrimoniul societatilor comerciale prevazute la art. 1 si 6 nu au intrat in proprietatea altor persoane pana la data dizolvarii de drept ori in cadrul procedurii lichidarii, sunt aplicabile, dupa data radierii societatilor comerciale, dispozitiile art. 477 din Codul civil.
    Art. 8
    Dizolvarea de drept si radierea efectuate in temeiul prezentei legi se inscriu, din oficiu, in registrul comertului, fara plata de taxe.
    Art. 9
    Dispozitiile prezentei legi nu se aplica societatilor comerciale aflate la data intrarii in vigoare a prezentei legi intr-o procedura de lichidare ori de reorganizare judiciara sau de faliment, aceste societati urmand sa fie lichidate si radiate potrivit reglementarilor legale aplicabile acelei proceduri.
    Art. 10
    In vederea determinarii capitalului social detinut de societatea comerciala, echivalentul in lei al valutei liber convertibile, varsata drept capital social, se calculeaza la cursul de schimb valutar al Bancii Nationale a Romaniei din ziua varsamantului.
    Art. 11
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga alin. (5) si (6) ale art. VI din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 32/1997, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 133 din 27 iunie 1997, aprobata cu modificari prin Legea nr. 195/1997.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 8 martie 2001, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                        p. PRESEDINTELE SENATUI,
                             DORU IOAN TARACILA

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 29 mai 2001, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                     PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                              VALER DORNEANUSmartCity5

COMENTARII la Legea 314/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 314 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu