Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 133 din 29 iunie 1998

pentru aderarea Romaniei la Protocolul cu privire la reprimarea actelor ilicite de violenta in aeroporturile destinate aviatiei civile internationale, suplimentar la Conventia incheiata la Montreal la 23 septembrie 1971 privind reprimarea actelor ilicite indreptate impotriva securitatii aviatiei civile, adoptat la Montreal la 24 februarie 1988

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 252 din  7 iulie 1998


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Romania adera la Protocolul cu privire la reprimarea actelor ilicite de violenta in aeroporturile destinate aviatiei civile internationale, suplimentar la Conventia incheiata la Montreal la 23 septembrie 1971 privind reprimarea actelor ilicite indreptate impotriva securitatii aviatiei civile, adoptat la Montreal la 24 februarie 1988.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 21 aprilie 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                       p. PRESEDINTELE SENATUI
                             OLIVIU GHERMAN

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 9 iunie 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                 p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                         PAULA MARIA IVANESCU

                              PROTOCOL
cu privire la reprimarea actelor ilicite de violenta in aeroporturile destinate aviatiei civile internationale, suplimentar la Conventia incheiata la Montreal la 23 septembrie 1971 privind reprimarea actelor ilicite indreptate impotriva securitatii aviatiei civile, semnat la Montreal la 24 februarie 1988*)

    *) Traducere.

    Statele parti la prezentul protocol,
    considerand ca actele ilicite de violenta, care compromit sau sunt in masura sa compromita securitatea persoanelor in aeroporturile destinate aviatiei civile internationale sau care pun in pericol securitatea exploatarii acestor aeroporturi si mineaza (afecteaza) increderea popoarelor lumii in securitatea acestor aeroporturi si care perturba securitatea si bunul mers al aviatiei civile pentru toate statele,
    considerand ca astfel de acte preocupa in mod grav comunitatea internationala si ca in scopul prevenirii acestora se impune de urgenta prevederea unor masuri corespunzatoare in vederea pedepsirii autorilor acestora,
    considerand ca este necesar sa fie adoptate dispozitii suplimentare fata de cele ale Conventiei pentru reprimarea actelor ilicite indreptate impotriva securitatii aviatiei civile, incheiata la Montreal la 23 septembrie 1971, in vederea considerarii acelor acte ilicite de violenta in aeroporturile care deservesc aviatia civila internationala,
    au convenit asupra celor ce urmeaza:

    Art. 1
    Prezentul protocol suplimenteaza Conventia pentru reprimarea actelor ilicite indreptate impotriva securitatii aviatiei civile, incheiata la Montreal la 23 septembrie 1971, numita in continuare conventia, si intre partile la prezentul protocol, conventia si protocolul vor fi citite si interpretate impreuna ca un singur instrument.
    Art. 2
    1. La articolul 1 al conventiei se adauga paragraful 1 bis cu urmatorul cuprins:
    "1 bis. Comite o infractiune penala orice persoana care, in mod ilicit si intentionat, cu ajutorul unui dispozitiv, al unei substante sau al unei arme:
    a) savarseste impotriva unei persoane, intr-un aeroport care deserveste aviatia civila internationala, un act de violenta care cauzeaza sau poate sa cauzeze rani grave sau moartea; ori
    b) distruge sau deterioreaza grav instalatiile unui aeroport care deserveste aviatia civila internationala sau aeronavele ce nu sunt in serviciu si care se gasesc intr-un aeroport sau intrerupe serviciile de aeroport, daca acest act compromite sau este de natura a compromite securitatea in acest aeroport."
    2. La paragraful 2 alineatul a) al primului articol al conventiei, dupa cuvintele "paragraful 1" se adauga cuvintele "sau paragraf 1 bis".
    Art. 3
    La articolul 5 al conventiei se adauga paragraful 2 bis cu urmatorul cuprins:
    "2 bis. Orice stat contractant ia, deopotriva, masurile necesare pentru a stabili competenta sa de a cunoaste infractiunile prevazute la paragraful 1 bis al art. 1 si la paragraful 2 al aceluiasi articol, in masura in care acest ultim paragraf priveste infractiunile mentionate, in cazul in care autorul presupus al uneia dintre acestea se gaseste pe teritoriul sau si in cazul in care statul mentionat nu extradeaza, in conformitate cu art. 8, catre statul vizat la lit. a) a paragrafului 1 din prezentul articol."
    Art. 4
    Prezentul protocol va fi deschis spre semnare la 24 februarie 1988, la Montreal, de catre statele participante la Conferinta Internationala de Drept Aerian, tinuta la Montreal intre 9-24 februarie 1988. Dupa data de 1 martie 1988, protocolul va fi deschis spre semnare de catre toate statele la Londra, Moscova, Washington si Montreal, pana la intrarea sa in vigoare in conformitate cu art. VI.
    Art. 5
    1. Prezentul protocol va fi supus ratificarii statelor semnatare.
    2. Orice stat care nu este stat contractant la conventie poate sa ratifice prezentul protocol, daca, in acelasi timp, ratifica sau adera la conventie in conformitate cu art. 15 al acesteia.
    3. Instrumentele de ratificare vor fi depuse mai intai de guvernele Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste, Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Statelor Unite ale Americii sau de Organizatia Internationala a Aviatiei Civile, care sunt desemnate de prezentul protocol ca depozitari.
    Art. 6
    1. Cand prezentul protocol va reuni ratificarile celor 10 state semnatare, el va intra in vigoare, intre aceste state, in a 30-a zi dupa depozitarea celui de-al 10-lea instrument de ratificare. In ceea ce priveste fiecare stat care va ratifica protocolul in continuare, acesta va intra in vigoare in a 30-a zi dupa depozitarea instrumentului sau de ratificare.
    2. Chiar de la intrarea sa in vigoare, prezentul protocol va fi inregistrat de depozitari, in conformitate cu dispozitiile art. 102 al Cartei Natiunilor Unite si ale art. 83 al Conventiei Internationale a Aviatiei Civile (Chicago, 1944).
    Art. 7
    1. Dupa intrarea sa in vigoare, prezentul protocol va fi deschis spre aderare fiecarui stat nesemnatar.
    2. Orice stat care nu este stat contractant la conventie poate sa adere la prezentul protocol, daca, in acelasi timp, ratifica sau adera la conventie in conformitate cu art. 15 al acesteia.
    3. Instrumentele de aderare vor fi depuse pe langa depozitari si aderarea va avea efect in a 30-a zi dupa depunere.
    Art. 8
    1. Orice parte la prezentul protocol il va putea denunta prin notificare scrisa, adresata depozitarilor.
    2. Denuntarea va intra in vigoare la 6 luni dupa data la care notificarea va fi primita de depozitari.
    3. Denuntarea prezentului protocol nu va avea acelasi efect cu cel al unei denuntari a conventiei.
    4. Denuntarea conventiei de catre un stat contractant la conventie, completata prin prezentul protocol, va avea, de asemenea, efectul unei denuntari a prezentului protocol.
    Art. 9
    1. Depozitarii vor informa rapid toate statele care au semnat prezentul protocol sau au aderat la el, chiar si toate statele care au semnat conventia sau au aderat la aceasta:
    a) de la data fiecarei semnari si de la data depunerii fiecarui instrument de ratificare al prezentului protocol sau a adeziunii la acesta;
    b) de la primirea tuturor denuntarilor prezentului protocol si de la data acestei primiri.
    2. Depozitarii vor modifica, in aceeasi masura ca statele mentionate la primul paragraf, data la care prezentul protocol intra in vigoare in conformitate cu art. VI.
    Drept pentru care, semnatarii plenipotentiari, autorizati de guvernele lor, au semnat prezentul protocol.
    Incheiat la Montreal la 24 februarie 1988, in 4 exemplare originale, fiecare dintre cele patru texte autentice fiind redactat in limbile franceza, engleza, spaniola si rusa.SmartCity5

COMENTARII la Legea 133/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 133 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 108 2014
    Instituții de credit de împrumut MĂ MÂNCUȚI CÂND NU ESTE NICI O SPERĂ (loancreditinstitutions00@gmail.com) Bună ziua tuturor celor de pe acest forum, eu sunt John Michael din SUA, nu-mi vine să cred că Dumnezeu nu există cu adevărat până când nu am fost răscumpărat și salvat de la robie financiară ... eram în criză financiară și trebuia să plătesc niște facturi. Am încercat să caut ajutor de la bănci, dar în niciun caz, am încercat, de asemenea, să căut ajutor de pe internet doar pentru a întâlni escroci care s-au prefacut creditor privat și au făcut bani cu suma de 15.000 $ și nu mi-au primit împrumutul, nu până când DUMNEZEU m-a prezentat dlui. Ilie printr-un prieten care a fost salvat de la o problemă financiară și i-a fost acordat un împrumut de 100.000,00 USD de către domnul Elijah, așa că i-am luat sfatul și am contactat instituțiile de credit împrumut, iar în termen de o săptămână mi-a fost acordat un împrumut de 250.000 USD. sfatul meu tuturor celor care caută un împrumut la o rată a dobânzii scăzută de 2%. Fac acest lucru pentru că sunt atât de fericit că sunt în afara robiei financiare și sunt din nou plin de bucurie și viața este ușoară, mulțumită DUMNEZEU și domnului Ilie. Puteți contacta instituțiile de credit împrumutate prin (loancreditinstitutions00@gmail.com) SAU WhatsApp: +393510483991
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
     If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
    ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Is Offering Its Global Fund Program, Where Loans Are Offered To Interested Clients Globally To Fund Profitable Business And Projects. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Are The Solution To Your Financial Problem ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Set Itself The Mission Of Promoting Short, Medium And Long-Term Loan Financing With Us To ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Borrow Flexibly! Our Program Are Financial Institutions To Fund Private Capital, Private Equity, Project Funding, Real Estate, Business & Entertainment Funding, Venture Capital, Hedge Funds, And Others. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Circulara 8 2013
    Bună ziua, sunt jane un american Vreau să împărtășesc cu tine despre supremloans1124@gmail.com unde aș putea obține împrumutul meu urgent pentru a-mi finanța afacerea și pentru a-mi plăti toate datoriile, dacă tot sunteți în căutarea unui împrumut online aici, contactați supremloans1124@gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu