Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 133 din 29 iunie 1998

pentru aderarea Romaniei la Protocolul cu privire la reprimarea actelor ilicite de violenta in aeroporturile destinate aviatiei civile internationale, suplimentar la Conventia incheiata la Montreal la 23 septembrie 1971 privind reprimarea actelor ilicite indreptate impotriva securitatii aviatiei civile, adoptat la Montreal la 24 februarie 1988

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 252 din  7 iulie 1998


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Romania adera la Protocolul cu privire la reprimarea actelor ilicite de violenta in aeroporturile destinate aviatiei civile internationale, suplimentar la Conventia incheiata la Montreal la 23 septembrie 1971 privind reprimarea actelor ilicite indreptate impotriva securitatii aviatiei civile, adoptat la Montreal la 24 februarie 1988.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 21 aprilie 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                       p. PRESEDINTELE SENATUI
                             OLIVIU GHERMAN

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 9 iunie 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                 p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                         PAULA MARIA IVANESCU

                              PROTOCOL
cu privire la reprimarea actelor ilicite de violenta in aeroporturile destinate aviatiei civile internationale, suplimentar la Conventia incheiata la Montreal la 23 septembrie 1971 privind reprimarea actelor ilicite indreptate impotriva securitatii aviatiei civile, semnat la Montreal la 24 februarie 1988*)

    *) Traducere.

    Statele parti la prezentul protocol,
    considerand ca actele ilicite de violenta, care compromit sau sunt in masura sa compromita securitatea persoanelor in aeroporturile destinate aviatiei civile internationale sau care pun in pericol securitatea exploatarii acestor aeroporturi si mineaza (afecteaza) increderea popoarelor lumii in securitatea acestor aeroporturi si care perturba securitatea si bunul mers al aviatiei civile pentru toate statele,
    considerand ca astfel de acte preocupa in mod grav comunitatea internationala si ca in scopul prevenirii acestora se impune de urgenta prevederea unor masuri corespunzatoare in vederea pedepsirii autorilor acestora,
    considerand ca este necesar sa fie adoptate dispozitii suplimentare fata de cele ale Conventiei pentru reprimarea actelor ilicite indreptate impotriva securitatii aviatiei civile, incheiata la Montreal la 23 septembrie 1971, in vederea considerarii acelor acte ilicite de violenta in aeroporturile care deservesc aviatia civila internationala,
    au convenit asupra celor ce urmeaza:

    Art. 1
    Prezentul protocol suplimenteaza Conventia pentru reprimarea actelor ilicite indreptate impotriva securitatii aviatiei civile, incheiata la Montreal la 23 septembrie 1971, numita in continuare conventia, si intre partile la prezentul protocol, conventia si protocolul vor fi citite si interpretate impreuna ca un singur instrument.
    Art. 2
    1. La articolul 1 al conventiei se adauga paragraful 1 bis cu urmatorul cuprins:
    "1 bis. Comite o infractiune penala orice persoana care, in mod ilicit si intentionat, cu ajutorul unui dispozitiv, al unei substante sau al unei arme:
    a) savarseste impotriva unei persoane, intr-un aeroport care deserveste aviatia civila internationala, un act de violenta care cauzeaza sau poate sa cauzeze rani grave sau moartea; ori
    b) distruge sau deterioreaza grav instalatiile unui aeroport care deserveste aviatia civila internationala sau aeronavele ce nu sunt in serviciu si care se gasesc intr-un aeroport sau intrerupe serviciile de aeroport, daca acest act compromite sau este de natura a compromite securitatea in acest aeroport."
    2. La paragraful 2 alineatul a) al primului articol al conventiei, dupa cuvintele "paragraful 1" se adauga cuvintele "sau paragraf 1 bis".
    Art. 3
    La articolul 5 al conventiei se adauga paragraful 2 bis cu urmatorul cuprins:
    "2 bis. Orice stat contractant ia, deopotriva, masurile necesare pentru a stabili competenta sa de a cunoaste infractiunile prevazute la paragraful 1 bis al art. 1 si la paragraful 2 al aceluiasi articol, in masura in care acest ultim paragraf priveste infractiunile mentionate, in cazul in care autorul presupus al uneia dintre acestea se gaseste pe teritoriul sau si in cazul in care statul mentionat nu extradeaza, in conformitate cu art. 8, catre statul vizat la lit. a) a paragrafului 1 din prezentul articol."
    Art. 4
    Prezentul protocol va fi deschis spre semnare la 24 februarie 1988, la Montreal, de catre statele participante la Conferinta Internationala de Drept Aerian, tinuta la Montreal intre 9-24 februarie 1988. Dupa data de 1 martie 1988, protocolul va fi deschis spre semnare de catre toate statele la Londra, Moscova, Washington si Montreal, pana la intrarea sa in vigoare in conformitate cu art. VI.
    Art. 5
    1. Prezentul protocol va fi supus ratificarii statelor semnatare.
    2. Orice stat care nu este stat contractant la conventie poate sa ratifice prezentul protocol, daca, in acelasi timp, ratifica sau adera la conventie in conformitate cu art. 15 al acesteia.
    3. Instrumentele de ratificare vor fi depuse mai intai de guvernele Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste, Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Statelor Unite ale Americii sau de Organizatia Internationala a Aviatiei Civile, care sunt desemnate de prezentul protocol ca depozitari.
    Art. 6
    1. Cand prezentul protocol va reuni ratificarile celor 10 state semnatare, el va intra in vigoare, intre aceste state, in a 30-a zi dupa depozitarea celui de-al 10-lea instrument de ratificare. In ceea ce priveste fiecare stat care va ratifica protocolul in continuare, acesta va intra in vigoare in a 30-a zi dupa depozitarea instrumentului sau de ratificare.
    2. Chiar de la intrarea sa in vigoare, prezentul protocol va fi inregistrat de depozitari, in conformitate cu dispozitiile art. 102 al Cartei Natiunilor Unite si ale art. 83 al Conventiei Internationale a Aviatiei Civile (Chicago, 1944).
    Art. 7
    1. Dupa intrarea sa in vigoare, prezentul protocol va fi deschis spre aderare fiecarui stat nesemnatar.
    2. Orice stat care nu este stat contractant la conventie poate sa adere la prezentul protocol, daca, in acelasi timp, ratifica sau adera la conventie in conformitate cu art. 15 al acesteia.
    3. Instrumentele de aderare vor fi depuse pe langa depozitari si aderarea va avea efect in a 30-a zi dupa depunere.
    Art. 8
    1. Orice parte la prezentul protocol il va putea denunta prin notificare scrisa, adresata depozitarilor.
    2. Denuntarea va intra in vigoare la 6 luni dupa data la care notificarea va fi primita de depozitari.
    3. Denuntarea prezentului protocol nu va avea acelasi efect cu cel al unei denuntari a conventiei.
    4. Denuntarea conventiei de catre un stat contractant la conventie, completata prin prezentul protocol, va avea, de asemenea, efectul unei denuntari a prezentului protocol.
    Art. 9
    1. Depozitarii vor informa rapid toate statele care au semnat prezentul protocol sau au aderat la el, chiar si toate statele care au semnat conventia sau au aderat la aceasta:
    a) de la data fiecarei semnari si de la data depunerii fiecarui instrument de ratificare al prezentului protocol sau a adeziunii la acesta;
    b) de la primirea tuturor denuntarilor prezentului protocol si de la data acestei primiri.
    2. Depozitarii vor modifica, in aceeasi masura ca statele mentionate la primul paragraf, data la care prezentul protocol intra in vigoare in conformitate cu art. VI.
    Drept pentru care, semnatarii plenipotentiari, autorizati de guvernele lor, au semnat prezentul protocol.
    Incheiat la Montreal la 24 februarie 1988, in 4 exemplare originale, fiecare dintre cele patru texte autentice fiind redactat in limbile franceza, engleza, spaniola si rusa.SmartCity5

COMENTARII la Legea 133/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 133 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 50 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Rectificare 99 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu