E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 844 din 20 decembrie 1991

privind infiintarea Comitetului Interministerial de Garantii si Credite de Comert Exterior

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 3 din 15 ianuarie 1992


SmartCity3


    Art. 1
    Se infiintiaza Comitetul Interministerial de Garantii si Credite de Comert Exterior, care examineaza si aproba, potrivit competentelor aprobate, operatiunile de finantare, garantare si asigurare a creditelor de export-import ce se efectueaza de Banca de Export-Import a Romaniei, in numele si in contul statului, la propunerea acestuia.
    Art. 2
    Componenta Comitetului Interministerial de Garantii si Credite de Comert Exterior este prevazuta in anexa nr. 1 a prezentei hotarari.
    Art. 3
    Banca de Export-Import a Romaniei desfasoara activitatea de analiza a riscurilor de tara, ramuri si sectoare economice, elaboreaza si prezinta comitetului clasamente de risc de tara, pe baza carora aceasta stabileste distribuirea plafoanelor valorice in cadrul carora urmeaza sa se desfasoare activitatile de finantare, garantare, asigurare si reasigurare a creditelor de export-import in numele si in contul statului, potrivit criteriilor de desfasurare a acestor activitati si programului anual pe zone, plafoane valorice, feluri de actiuni si forme prin care se acorda sprijin pentru simularea comertului exterior, aprobate de guvern.
    Programul anual va fi elaborat de Ministerul Comertului si Turismului, in colaborare cu ministere economice, Ministerul Economiei si Finantelor si Banca de Export-Import a Romaniei.
    Art. 4
    Ministerul Economiei si Finantelor impreuna cu Banca de Export-Import a Romaniei vor stabili norme privind relatiile cu Trezoreria Statului, conturile de executie, contabilitatea operatiunilor, modalitatea de executie, contabilitatea operatiunilor, modalitatea de raportare a datelor privind operatiunile de finantare, garantare si asigurare a creditelor de export-import desfasurate de banca in numele si in contul statului.
    Art. 5
    Banca de Export-Import a Romaniei asigura secretariatul tehnic al Comitetului Interministerial de Garantii si Credite de Comert Exterior si suporta cheltuielile legate de activitatea desfasurata de acesta, inclusiv indemnizatiile membrilor acestuia, la nivelurile aprobate de Guvern.
    Art. 6
    In termen de 30 de zile de la data adoptarii prezentei hotarari, comitetul interministerial va elabora si supune aprobarii Guvernului organizarea, atributiile, competentele si regulamentul de lucru, precum si Conventia financiara dintre Ministerul Economiei si Finantelor si Banca de Export-Import a Romaniei, in baza careia aceasta va desfasura activitati in numele si contul statului.
    Art. 7
    Cheltuielile pentru stimularea activitatii de comert exterior, prin operatiunile de finantare, garantare, asigurare si reasigurare ce se efectueaza Banca de Export-Import a Romaniei, in numele si in contul statului, se finanteaza, potrivit legii, din bugetul administratiei centrale de stat.
    In acest scop, Banca de Export-Import a Romaniei elaboreaza, cu avizul Comitetului Interministerial de Garantii si Credite de Comert Exterior, un proiect de buget, potrivit normelor Ministerului Economiei si Finantelor.
    Art. 8
    Finantarea si suportarea activitatii de asigurare a creditelor de export-import in numele si in contul statului, in limitele si conditiile stabilite de comitet, se realizeaza printr-un fond distinct, constituit in lei si valuta la dispozitia Bancii de Export-Import a Romaniei.
    Incasarile din prime si recuperari de daune vor alimenta fondul sus-mentionat.
    Cheltuielile fondului sunt formate din despagubirile platite si eventualele reasigurari.
    In cazul cand cheltuielile depasesc veniturile, soldul se reglementeaza cu bugetul statului, la propunerea Bancii de Export-Import a Romaniei, potrivit dispozitiilor legale in vigoare. Disponibilitatile fondului la sfarsitul anului se transfera cu aceeasi destinatie in anul urmator.

    ANEXA 1

    COMITETUL INTERMINISTERIAL DE GARANTII SI CREDITE DE COMERT EXTERIOR

    1. Presedinte  - secretarul de stat sau subsecretarul de stat de la Ministerul Economiei si Finantelor
    2. Vicepresedinte- viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei
    3. Vicepresedinte- secretarul de stat de la Departamentul comertului exterior
    4. Vicepresedinte- presedintele Bancii de Export-Import a Romaniei
    5. Membru  - vicepresedinte al Bancii de Export-Import a Romaniei, coordonator al activitatii de garantare, asigurare si evaluare a riscurilor
    6. Membru  - director general - Ministerul Economiei si Finantelor
    7. Membru  - director general al Directiei generale a strategiei dezvoltarii comertului exterior si a conjuncturii din Ministerul Comertului si Turismului
    8. Membru  -director al Directiei de export-import din Ministerul Industriei
    9. Membru  - director al Directiei de export-import din Ministerul Agriculturii si Alimentatiei
    10. Membru  - director al Directiei de export-import din Ministerul Comunicatiilor
    11. Membru  - director al Directiei economice din Ministerul Afacerilor Externe
    12. Membru  - director al Directiei de orientare a politicii bancare, asigurari si marketing din Banca de Export-Import a Romaniei
    13. Membru  - director al Directiei de finantare comert exterior din Banca de export-import a Romaniei
    14. Membru    director al Directiei de asigurare si reasigurare a creditelor de export import din Banca de Export Import a Romaniei
    15. Membru    director   Ministerul Apararii NationaleSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 844/1991

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 844 din 1991
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 844/1991
Hotărârea 71 2005
pentru modificarea anexei nr. 1 la Hotararea Guvernului nr. 844/1991 privind infiintarea Comitetului Interministerial de Garantii si Credite de Comert Exterior
Hotărârea 1392 2004
pentru modificarea anexei nr. 1 la Hotararea Guvernului nr. 844/1991 privind infiintarea Comitetului Interministerial de Garantii si Credite de Comert Exterior
Hotărârea 1226 2003
pentru modificarea anexei nr. 1 la Hotararea Guvernului nr. 844/1991 privind infiintarea Comitetului Interministerial de Garantii si Credite de Comert Exterior
Hotărârea 1568 2002
pentru modificarea anexei nr. 1 la Hotararea Guvernului nr. 844/1991 privind infiintarea Comitetului Interministerial de Garantii si Credite de Comert Exterior
OUG 17 2002
privind recapitalizarea Bancii de Export-Import a Romaniei "EXIMBANK" - S.A.
Hotărârea 20 1999
pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 844/1991 privind infiintarea Comitetului Interministerial de Garantii si Credite de Comert Exterior
Hotărârea 294 1992
pentru modificarea anexei nr. 1 a Hotaririi Guvernului nr. 844 din 20 decembrie 1991 privind infiintarea Comitetului Interministerial de Garantii si Credite de Comert Exterior
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu