Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 760 din 14 iunie 2006

pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de utilizare si repartizare a sumelor provenite din fondul de stimulare de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 535 din 21 iunie 2006



In temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 29 alin. (3) din Legea nr. 40/1991 cu privire la salarizarea Preşedintelui şi Guvernului României, precum şi a personalului Preşedinţiei, Guvernului şi al celorlalte organe ale puterii executive, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 22/2006 privind reglementarea unor măsuri fiscale din domeniul de activitate al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 167/2006,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Articol unic. - Se aprobă Normele metodologice privind modul de utilizare şi repartizare a sumelor provenite din fondul de stimulare de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

PRIM-MINISTRU

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemnează:

Şeful Cancelariei Primului-Ministru,

Aleodor Marian Frâncu

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor

Cătălin Florin Teodorescu,

secretar de stat

Ministrul muncii, solidarităţii sociale şi familiei,

Gheorghe Barbu

p. Ministrul finanţelor publice,

Doina-Elena Dascălu,

secretar de stat

ANEXĂ

NORME   METODOLOGICE

privind modul de utilizare şi repartizare a sumelor provenite din fondul de stimulare de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor

CAPITOLUL I

Constituirea fondului de stimulare

Art. 1. - (1) Se aprobă constituirea şi utilizarea fondului de stimulare a personalului din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, respectiv din aparatul central, Direcţia de metale preţioase şi pietre preţioase şi unităţile din subordinea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, după cum urmează:

a) un procent de 10% se constituie din sumele obţinute din valorificarea metalelor preţioase, aliajelor acestora şi pietrelor preţioase confiscate conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 190/2000 privind regimul metalelor preţioase, aliajelor acestora şi pietrelor preţioase în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi valorificate conform Ordonanţei Guvernului nr. 128/1998 pentru reglementarea modului şi condiţiilor de valorificare a bunurilor confiscate sau intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului, republicată;

b)   un procent de 20% din sumele încasate de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi unităţile din subordinea sa pentru teste, analize de laborator, expertizări, avize, marcări şi consultanţă de specialitate acordată operatorilor economici şi pentru prestările de servicii efectuate la cererea acestora;

c)  un procent de 25% din cuantumul amenzilor aplicate în temeiul legilor, ordonanţelor sau hotărârilor Guvernului, din domeniul protecţiei consumatorilor.

(2) Sumele rezultate în urma aplicării procentelor prevăzute la alin. (1) se încasează de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor prin unităţile din subordinea sa, numai dacă acestea au fost stabilite definitiv şi   încasate   de   către   organele   autorizate,    potrivit reglementărilor legale în vigoare, în conturile de venituri bugetare sau disponibilităţi, după caz.

(3) Prin metale preţioase, aliajele acestora şi pietrele preţioase confiscate, în sensul alin. (1) lit. a), se înţelege obiectele şi mărfurile confiscate, devenite proprietate privată a statului, în condiţiile legii, inclusiv bunurile reţinute care nu au îndeplinit condiţiile de siguranţă sau de securitate ale produsului, destinate consumatorilor persoane fizice, precum şi cele abandonate în timpul controlului. In această categorie se includ şi sumele reprezentând contravaloarea bunurilor confiscate pentru săvârşirea unor contravenţii la regimul metalelor preţioase şi semipreţioase, pietrelor preţioase şi semipreţioase, precum şi obiectelor confecţionate din acestea.

Art. 2. - Constituirea fondului de stimulare rezultat din aplicarea prevederilor art. 1 alin. (1) lit. a) se face lunar, pe baza cererii adresate de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor sau de unităţile din subordinea acesteia, după caz, organelor de valorificare din cadrul unităţilor descentralizate ale Ministerului Finanţelor Publice.

Art. 3. - (1) Sumele corespunzătoare procentului de 20% din tarifele încasate de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, prin Direcţia de metale preţioase şi pietre preţioase, pentru activităţile prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. b) se virează din contul 50.03 „Disponibil din venituri proprii ale ministerelor şi instituţiilor de subordonare centrală", în care sumele respective au fost colectate, în contul 50.01 „Disponibil din fonduri cu destinaţie specială ale ministerelor şi instituţiilor subordonate". Această operaţiune se efectuează ulterior încasării sumelor respective şi reţinerii cotei de TVA din contul de venituri ale Direcţiei de metale preţioase şi pietre preţioase din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

(2) Pentru activităţile prevăzute de art. 1 alin. (1) lit. b), prestate de Centrul Naţional pentru Incercarea şi Expertizarea Produselor „LAREX", respectiv de către Laboratorul pentru analiza calităţii vinurilor şi băuturilor alcoolice, cota aferentă şi modalitatea de constituire, utilizare, inclusiv de virare a sumelor corespunzătoare fondului de stimulare, după caz, se vor stabili prin ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Art. 4. - (1) Amenzile contravenţionale aplicate potrivit prevederilor art. 1 alin. (1) lit. c) se achită la unităţile Trezoreriei Statului în a căror rază teritorială contravenienţii îşi au sediul social sau domiciliul fiscal, în numerar ori prin virament.

(2)  In procesele-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor vor fi indicate atât contul de venituri al bugetului de stat în care se virează suma, cât şi codul fiscal al unităţilor teritoriale subordonate Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, care au calitatea de ordonator terţiar de credite, din care face parte agentul constatator.

(3)   Unităţile Trezoreriei Statului în a căror rază contravenienţii au achitat amenzile vor elibera unităţilor teritoriale subordonate Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor copii ale extraselor conturilor de venituri bugetare în care au fost încasate amenzile respective, la solicitarea acestora.

(4)   Procentul de 25% aferent fondului de stimulare se virează de către unităţile Trezoreriei Statului în contul cărora amenzile respective au fost încasate, pe baza Situaţiei amenzilor încasate în luna..../anul..., prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentele norme metodologice.

(5) In Situaţia amenzilor încasate în luna ..../anul.... se vor preciza codul IBAN al contului în care urmează a fi încasată suma aferentă procentului de 25% cuvenită pentru constituirea fondului de stimulare, precum şi beneficiarul acesteia.

Art. 5. - (1) Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor deschide la Direcţia de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Municipiului Bucureşti contul distinct 50.01 „Disponibil din venituri cu destinaţie specială ale ministerelor şi instituţiilor subordonate", care este alimentat cu sumele reprezentând fondul de stimulare a personalului Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

(2)  Contul prevăzut la alin. (1) se deschide la solicitarea unităţilor aflate în subordinea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, la unităţile Trezoreriei Statului din municipiul-reşedinţă de judeţ în a căror rază teritorială acestea îşi au sediile sociale.

(3)   Fondul de stimulare se gestionează în regim extrabugetar, conform legii.

Art. 6. - Evidenţierea în contabilitate a fondului de stimulare se efectuează potrivit prevederilor legale în vigoare.

Art. 7. - (1) Fondul de stimulare constituit conform art. 1 se utilizează astfel:

a)   de către unităţile teritoriale subordonate Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, din amenzile aplicate şi încasate efectiv la bugetul de stat;

b)   de către aparatul propriu al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, din sumele provenite din activitatea finanţată integral din venituri proprii conform art. 1 alin. (1) lit. a) şi b) şi din o cotă corespunzătoare din amenzile aplicate de unităţile din subordinea sa şi încasate efectiv la bugetul de stat.

(2) O cotă procentuală din fondul de stimulare constituit pentru Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consu­matorilor, potrivit art. 1 alin. (1) lit. c), se stabileşte prin ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi se virează în contul 50.01 „Disponibil din venituri cu destinaţie specială ale ministerelor şi instituţiilor subordonate" al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

CAPITOLUL II

Repartizarea şi aprobarea stimulentelor

Art. 8. - Principalele criterii de repartizare a stimulentelor pentru personalul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor sunt următoarele:

a)   competenţă profesională deosebită în îndeplinirea sarcinilor şi atribuţiilor de serviciu;

b)   respectarea ordinii şi disciplinei individuale sau în cadrul compartimentului de muncă;

c)   contribuţia personală la promovarea şi aplicarea corectă a procedurilor şi a altor acte normative care reglementează activitatea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor;

d)   îndeplinirea corectă şi la timp a activităţilor programate, calitatea serviciilor prestate;

e)  contribuţia la încasarea sau executarea silită, în cel mai scurt timp, a amenzilor aplicate;

f)   gradul de periculozitate, dificultate şi confidenţialitate al activităţilor desfăşurate;

g) persoanele respective să nu fi primit o sancţiune disciplinară în ultimele 6 luni.

Art. 9. - (1) Cuantumul lunar al stimulentelor poate fi de cel mult 3 salarii de bază brute lunare pentru întregul personal al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi al unităţilor din subordinea acesteia.

(2) Pentru contribuţii excepţionale la buna desfăşurare a activităţii din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, preşedintele acesteia poate aproba stimulente peste nivelul prevăzut la alin. (1).

Art. 10. - (1) Aprobarea stimulentelor individuale se face:

a)   de către secretarul de stat, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, în calitate de ordonator secundar de credite, pentru personalul care ocupă funcţii de conducere, inclusiv secretarul general, din aparatul propriu şi din unităţile teritoriale subordonate, precum şi pentru personalul de execuţie din aparatul propriu şi pentru personalul din cadrul cabinetului demnitarului, la propunerea conducerii compartimentelor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor;

b)   de către directorul Direcţiei de metale preţioase şi pietre preţioase din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi de către conducătorii unităţilor teritoriale subordonate Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, în calitate de ordonatori terţiari de credite, pentru personalul din aparatul propriu, exclusiv cel prevăzut la lit. a), la propunerea şefilor de compartimente, şi, după caz, al celorlalte unităţi subordonate;

c)  de către conducătorii unităţilor teritoriale subordonate Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, în calitate de ordonatori terţiari de credite, pentru personalul cu atribuţii financiar-contabile şi de control financiar preventiv, la propunerea directorului economic al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

(2) Aprobarea fondului de stimulare a unităţilor aflate în subordinea sau în coordonarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor se face de secretarul de stat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, lunar, în funcţie de realizările efective ale unităţii la atingerea obiectivelor politicii de protecţie a consumatorilor.

CAPITOLUL III

Dispoziţii finale

Art. 11. - (1) Secretarul de stat, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, în funcţie de fondul de stimulare constituit la nivelul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, poate dispune motivat prin ordin redistribuirea sau realocarea unei cote pentru anumite unităţi teritoriale subordonate.

(2)   Plata stimulentelor se face, de regulă, în cursul fiecărei luni pentru luna precedentă.

(3)   Stimulentele nu fac parte din salariul de bază, nu se suportă din fondul de salarii, iar asupra lor unitatea nu calculează contribuţii pentru asigurările sociale de stat, contribuţii pentru asigurările de şomaj, contribuţii pentru asigurările de sănătate, contribuţii de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale şi nici contribuţii pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate.

(4)   Asupra stimulentelor primite personalul datorează contribuţia de asigurări sociale de sănătate prevăzută de lege şi impozit pe venit.

(5)  Sumele rămase neutilizate la sfârşitul lunii, respectiv al anului, se reportează lunar şi anual, urmând a fi utilizate în acelaşi scop.

(6)   Sumele incluse în fondul de stimulare în mod necuvenit, prin nerespectarea reglementărilor legale, vor fi deduse din fondul de stimulare existent în sold la data stabilirii măsurii sau din cel ce se constituie în perioada următoare, până la recuperarea şi virarea potrivit destinaţiei iniţiale.

(7)   Personalul însărcinat cu exercitarea controlului financiar preventiv din cadrul fiecărei unităţi aparţinând Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor are obligaţia de a verifica corecta constituire şi utilizare a fondului de stimulare şi de a nu permite constituirea şi, după caz, plata sumelor care nu se încadrează în norme, informând despre aceasta conducerea ierarhic superioară.

ANEXA la normele metodologice

Model

AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORILOR

Denumirea ordonatorului de credite .............................

Număr de                           înregistrare ...................................................

SITUAŢIA AMENZILOR ÎNCASATE PE LUNA...........ANUL .

Nr. crt.

Agentul economic sancţionat

PVCC

Valoarea aplicată

a amenzii

- lei (RON) -

Valoarea achitată

- lei (RON) -

Ordin de plată/Chitanţă

Trezoreria

Procent de 25%

în vederea

constituirii

fondului

de stimulare - cont 50.01

Seria

Data

Numărul

Data

1.

2.

3.

4.

5.

TOTAL:


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 760/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 760 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 760/2006
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu