E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 604 din 27 iunie 2001

pentru infiintarea Centrului National de Formare a Personalului din Invatamantul Preuniversitar

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 368 din  9 iulie 2001


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei si ale art. 163 din Legea invatamantului nr. 84/1995, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Formarea continua a personalului didactic, a personalului didactic auxiliar si a cadrelor de conducere, indrumare si control din sistemul de invatamant preuniversitar cuprinde toate formele si activitatile de perfectionare, inclusiv conversia profesionala, prevazute la art. 32 din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificarile si completarile ulterioare, si la art. 159 - 162 din Legea invatamantului nr. 84/1995, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 2
    (1) Se infiinteaza Centrul National de Formare a Personalului din Invatamantul Preuniversitar, denumit in continuare CNFP, institutie publica cu personalitate juridica in subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii, cu sediul in municipiul Bucuresti, str. Spiru Haret nr. 10 - 12, sectorul 1.
    (2) La data infiintarii, CNFP preia bunurile, drepturile si obligatiile Centrului National de Formare a Personalului Didactic din Invatamantul Preuniversitar si cele ale Centrului National de Formare a Managerilor din Invatamantul Preuniversitar.
    Art. 3
    (1) Obiectul de activitate al CNFP il constituie asigurarea calitatii programelor de formare a personalului didactic, didactic auxiliar si a cadrelor de conducere, indrumare si control din invatamantul preuniversitar pe baza standardelor si a politicilor nationale de formare stabilite de Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin Directia generala pentru educatie continua, formarea si perfectionarea personalului didactic.
    (2) Atributiile principale ale CNFP sunt:
    a) elaborarea standardelor de formare continua a personalului didactic, didactic auxiliar si a cadrelor de conducere, indrumare si control din invatamantul preuniversitar;
    b) elaborarea criteriilor si a modalitatilor de acreditare a programelor de formare;
    c) acreditarea prin comisiile specializate a programelor de formare continua, propuse de furnizorii de formare pe baza standardelor si a metodologiilor aprobate de ministrul educatiei si cercetarii;
    d) initierea si derularea de expertize privind continutul, proiectarea, realizarea si evaluarea pregatirii personalului din invatamantul preuniversitar;
    e) efectuarea de studii de specialitate - diagnoza, prognoza si altele asemenea;
    f) initierea si desfasurarea, cu acordul Directiei generale pentru educatie continua, formarea si perfectionarea personalului didactic, a unor activitati de dezvoltare profesionala in domeniul educational, finantate din fondurile unor programe nationale si internationale.
    Art. 4
    (1) CNFP are un numar maxim de 35 de posturi.
    (2) Personalul CNFP se angajeaza prin concurs, potrivit prevederilor legale in vigoare.
    Art. 5
    Conducerea CNFP va fi asigurata de un director si de un director adjunct (cadre didactice universitare), in subordinea directorului general al Directiei generale pentru educatie continua, formarea si perfectionarea personalului didactic. Procedura de numire a directorului si a directorului adjunct si reprezentarea CNFP in raporturile cu tertii vor fi stabilite prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii.
    Art. 6
    Atributiile, regulamentul de organizare si functionare, structura organizatorica si statul de functii ale CNFP se aproba prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii.
    Art. 7
    Salarizarea personalului didactic, didactic auxiliar si nedidactic angajat in cadrul CNFP se face conform legii.
    Art. 8
    (1) Incepand cu anul 2002 finantarea cheltuielilor curente si de capital ale CNFP se asigura din venituri extrabugetare si din alocatii de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii de la capitolul "Invatamant".
    (2) Veniturile extrabugetare ale CNFP provin din activitati de evaluare si acreditare a programelor de formare continua, studii de specialitate, consultatii in domeniul formarii personalului didactic si altele asemenea, precum si din sponsorizari, donatii, venituri proprii realizate in conditiile legii.
    (3) Pentru anul 2001 finantarea cheltuielilor prevazute la alin. (1) se asigura integral de la bugetul de stat din fondurile prevazute in bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii la capitolul "Invatamant".
    Art. 9
    Litera A din anexa nr. 3 "Institutiile si unitatile care functioneaza in subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii, exceptand institutiile de cercetare stiintifica" la Hotararea Guvernului nr. 23/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei si Cercetarii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 18 din 11 ianuarie 2001, se modifica dupa cum urmeaza:
    - Pozitia XXII va avea urmatorul cuprins:
    "XXII. Centrul National de Formare a Personalului din Invatamantul Preuniversitar - venituri extrabugetare si alocatii de la bugetul de stat"
    - Pozitia XXIII se elimina.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul educatiei si cercetarii,
                         Ecaterina Andronescu

                         Ministrul muncii si solidaritatii sociale,
                         Marian Sarbu

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu
 


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 604/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 604 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 50 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Rectificare 99 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu