Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (5) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 580 din  6 iulie 2000

pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 99/2000 privind masurile ce pot fi aplicate in perioadele cu temperaturi extreme pentru protectia persoanelor incadrate in munca

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 315 din  7 iulie 2000


SmartCity3


    In temeiul art. 107 alin. (1) si (2) din Constitutia Romaniei si al art. 11 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2000 privind masurile ce pot fi aplicate in perioadele cu temperaturi extreme pentru protectia persoanelor incadrate in munca,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 99/2000 privind masurile ce pot fi aplicate in perioadele cu temperaturi extreme pentru protectia persoanelor incadrate in munca, prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul muncii si
                       protectiei sociale,
                       Smaranda Dobrescu

                       Ministru de stat,
                       ministrul sanatatii,
                       Hajdu Gabor

                       Ministrul functiei publice,
                       Vlad Rosca

    ANEXA 1

                          NORME METODOLOGICE
de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 99/2000 privind masurile ce pot fi aplicate in perioadele cu temperaturi extreme pentru protectia persoanelor incadrate in munca

    Art. 1
    Prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 99/2000, denumita in continuare ordonanta de urgenta, se aplica pentru protectia persoanelor incadrate, cu contract individual de munca sau in alte conditii prevazute de lege la angajatori persoane juridice sau fizice.
    Art. 2
    In sensul prevederilor ordonantei de urgenta termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
    a) temperatura exterioara a aerului reprezinta gradul de incalzire a aerului atmosferic;
    b) umiditatea este umiditatea relativa si reprezinta proportia de vapori de apa existenti in aer fata de cantitatea maxima posibila, exprimata in procente;
    c) vantul intens este vantul a carui viteza depaseste 10 metri pe secunda;
    d) temperatura echivalata ridicata este temperatura exterioara a aerului, corelata cu umiditatea relativa si exprimata printr-o marime derivata, respectiv indicele temperatura-umiditate;
    e) temperaturi ridicate extreme sunt considerate temperaturile de peste 37 grade C sau cand indicele temperatura-umiditate depaseste pragul valoric de 80;
    f) temperatura echivalata scazuta este temperatura exterioara a aerului corelata cu viteza vantului si exprimata printr-o marime derivata, respectiv indicele de racire;
    g) temperaturi scazute extreme sunt considerate temperaturile sub minus 20 grade C sau cand indicele de racire scade sub pragul valoric de minus 32.
    Art. 3
    (1) In sensul prevederilor art. 2 alin. (1) din ordonanta de urgenta, Institutul National de Meteorologie si Hidrologie are obligatia de a comunica, prin mijloacele de comunicare in masa, zonele in care temperatura, respectiv indicele temperatura-umiditate sau indicele de racire, atinge pragurile valorice mentionate la art. 2 lit. e) si g) din prezentele norme metodologice, precum si zonele pentru care se prognozeaza atingerea sau depasirea acestor praguri, dupa cum urmeaza:
    a) centrele regionale meteorologice vor comunica comisiilor judetene de aparare impotriva dezastrelor, din teritoriul pe care il monitorizeaza, valorile temperaturii, respectiv indicele temperatura-umiditate sau indicele de racire, avertizarile privind evolutia acestor parametri in urmatoarele 48 de ore, precum si zonele in care acesti parametri se inregistreaza;
    b) Institutul National de Meteorologie si Hidrologie va comunica posturilor centrale de radio si televiziune, precum si organelor centrale ale administratiei publice valorile temperaturilor, respectiv indicele temperatura-umiditate sau indicele de racire, si avertizarile privind evolutia acestora in urmatoarele 48 de ore, la nivel national.
    (2) Transmiterea datelor si informatiilor prevazute la alin. (1) se va face din 6 in 6 ore pe toata perioada, incepand de la prima avertizare vizand atingerea valorilor extreme ale parametrilor prevazuti la art. 2 lit. e) si g) din prezentele norme metodologice si pana la revenirea intr-un regim normal de temperatura.
    Art. 4
    (1) Comisiile judetene de aparare impotriva dezastrelor vor transmite posturilor locale de radio si televiziune comunicarile primite de la centrele regionale meteorologice, pentru a fi facute publice, precum si comisiilor municipale, orasenesti si comunale de aparare impotriva dezastrelor.
    (2) Comisiile judetene de aparare impotriva dezastrelor vor stabili, potrivit legii, masurile adecvate de inlaturare sau de limitare a aparitiei unor efecte ale temperaturilor extreme si vor urmari aplicarea acestora de catre comisiile municipale, orasenesti si comunale, de aparare impotriva dezastrelor, precum si de catre agentii economici.
    Art. 5
    Consiliul National al Audiovizualului va lua masuri ca posturile de radio si de televiziune nationale si locale sa faca publice, in termen de cel mult o ora de la primire, precum si in emisiunile informative, comunicarile Institutului National de Meteorologie si Hidrologie si ale centrelor regionale meteorologice.
    Art. 6
    In sensul prevederilor art. 4, 5, 6 si 7 din ordonanta de urgenta, prin angajatori se intelege conducerea unitatii, care trebuie sa asigure aplicarea masurilor prevazute de ordonanta de urgenta.
    Art. 7
    (1) Angajatorii au obligatia sa ia cunostinta direct sau prin personalul cu atributii in domeniul protectiei muncii ca temperatura, respectiv indicele temperatura-umiditate sau indicele de racire, a atins sau se prognozeaza sa atinga valorile extreme.
    (2) Personalul cu atributii in domeniul protectiei muncii poate sa propuna masuri de protectie a salariatilor potrivit prevederilor ordonantei de urgenta, care vor fi discutate si adoptate de comun acord de catre angajator cu reprezentantii sindicatelor sau, dupa caz, cu reprezentantii alesi ai salariatilor.
    Art. 8
    Masurile prevazute la art. 6 alin. (1) din ordonanta de urgenta se adopta si in cazul in care angajatorul constata ca, prin conditiile pe care le asigura, nu poate mentine un randament corespunzator in munca sau ca acestea sunt insuficiente pentru prevenirea imbolnavirii salariatilor.
    Art. 9
    In sensul prevederilor art. 6 alin. (2) din ordonanta de urgenta, prin mentinerea temperaturilor extreme pe o perioada de cel putin doua zile consecutiv se intelege atingerea sau depasirea in fiecare dintre cele doua zile a valorilor temperaturii, respectiv indicele temperatura-umiditate sau indicele de racire, mentionate la art. 2 lit. e) si g) din prezentele norme metodologice.
    Art. 10
    (1) In sensul prevederilor art. 7 lit. a) din ordonanta de urgenta, prin drepturi salariale avute anterior se intelege drepturile salariale din luna anterioara intreruperii lucrului, stabilite potrivit contractului individual de munca pentru program normal de lucru.
    (2) Daca salariatul lucreaza in acord, in perioada de recuperare i se vor deduce din drepturile salariale realizate drepturile salariale acordate in perioada de intrerupere a activitatii.
    Art. 11
    (1) In vederea acordarii primului ajutor salariatilor care au manifestari clinice determinate de temperaturile extreme, angajatorii trebuie sa asigure o incapere climatizata adecvat, dotata cu medicamente si mijloace specifice asistentei de urgenta pentru aceste cazuri, in special saruri de rehidratare orala, apa minerala, respectiv ceaiuri calde.
    (2) Trecerea in alt loc de munca sau reducerea programului de lucru se va face la cererea salariatilor care au afectiuni cronice cu contraindicatii pentru munca la temperaturi extreme, prevazute in anexele la Ordinul ministrului sanatatii nr. 15/1982 pentru aprobarea normelor de examinare medicala la angajare si control periodic.
    Art. 12
    Angajatorii vor putea lua orice masuri, altele decat cele prevazute in ordonanta de urgenta, pentru protectia persoanelor care lucreaza in conditii de temperaturi extreme.
    Art. 13
    Ministrul muncii si protectiei sociale si ministrul sanatatii, prin ordin comun, pot emite precizari in aplicarea ordonantei de urgenta si a prezentelor norme metodologice.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 580/2000

 
13.08.2018 17:41:26  Anonim  a scris :
Bună ziua sunt domnul Hristos și vreau să vă informez despre cum am primit împrumutul meu,    am primit împrumutul meu de la Washington Finance în cu într-o perioadă scurtă de 48 de ore,   cu o rată de doar 2%, vreau să căutați și să căutați pentru împrumut, de asemenea, să contactați finanțele Washington și să obțineți împrumutul dvs. cu întârziere a ceea ce vreți să contactați direct compania prin email (washingtonfinance511@gmail.com)
   
 
13.08.2018 17:41:22  Anonim  a scris :
Bună ziua sunt domnul Hristos și vreau să vă informez despre cum am primit împrumutul meu,    am primit împrumutul meu de la Washington Finance în cu într-o perioadă scurtă de 48 de ore,   cu o rată de doar 2%, vreau să căutați și să căutați pentru împrumut, de asemenea, să contactați finanțele Washington și să obțineți împrumutul dvs. cu întârziere a ceea ce vreți să contactați direct compania prin email (washingtonfinance511@gmail.com)
   
 
13.08.2018 17:41:21  Anonim  a scris :
Bună ziua sunt domnul Hristos și vreau să vă informez despre cum am primit împrumutul meu,    am primit împrumutul meu de la Washington Finance în cu într-o perioadă scurtă de 48 de ore,   cu o rată de doar 2%, vreau să căutați și să căutați pentru împrumut, de asemenea, să contactați finanțele Washington și să obțineți împrumutul dvs. cu întârziere a ceea ce vreți să contactați direct compania prin email (washingtonfinance511@gmail.com)
   
 
13.08.2018 17:41:15  Anonim  a scris :
Bună ziua sunt domnul Hristos și vreau să vă informez despre cum am primit împrumutul meu,    am primit împrumutul meu de la Washington Finance în cu într-o perioadă scurtă de 48 de ore,   cu o rată de doar 2%, vreau să căutați și să căutați pentru împrumut, de asemenea, să contactați finanțele Washington și să obțineți împrumutul dvs. cu întârziere a ceea ce vreți să contactați direct compania prin email (washingtonfinance511@gmail.com)
   
 
13.08.2018 17:41:12  Anonim  a scris :
Bună ziua sunt domnul Hristos și vreau să vă informez despre cum am primit împrumutul meu,    am primit împrumutul meu de la Washington Finance în cu într-o perioadă scurtă de 48 de ore,   cu o rată de doar 2%, vreau să căutați și să căutați pentru împrumut, de asemenea, să contactați finanțele Washington și să obțineți împrumutul dvs. cu întârziere a ceea ce vreți să contactați direct compania prin email (washingtonfinance511@gmail.com)
   
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 289 2015
    Do You Seek Funds To Pay Off Credits and Debts? { EllinasFinances@gmail.com } Is Here To Put A Stop To Your Financial Problems. We Offer All Kinds Of Loan (Personal Loan, Commercial Loan, etc.) We Give Out Loan With An Interest Rate Of 2%. Interested Applicants Should Contact Us Via Email: EllinasFinances@gmail.com Please Fill the Application Form Below: - Complete Name: - Loan Amount Needed: - Loan Duration: - Purpose Of Loan: - City / Country: - Telephone: - How Did You Hear About Us: If You Are Interested To Get A Loan Then Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us via Email: EllinasFinances@gmail.com ,,,
ANONIM a comentat Hotărârea 737 2018
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Bridge Finance este garantat în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem potrivi orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Decretul 25 1949
    kota: Balikpapan pekerjaan.:::::bisnis WhatsApp. (* (*) *) * +447723553516 Daftar sekarang: (aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com) Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh Halo semua, mohon saran Anda semua di sini untuk tidak mengajukan pinjaman di setiap perusahaan pinjaman di situs ini, semua orang di sini adalah palsu dan curang, bahkan beberapa kesaksian di sini semuanya palsu, mereka adalah orang yang sama yang melakukan semuanya,. jadi harap berhati-hati untuk tidak menjadi korban penipuan pinjaman, saya telah ditipu 6 kali dari Rp150 juta untuk semacam biaya transfer, asuransi dan biaya perpajakan, tetapi setelah pembayaran saya saya tidak mendapatkan pinjaman saya, sebaliknya mereka bertanya kepada saya membayar lebih dan lagi. Tetapi Tuhan sangat bersyukur bahwa saya kemudian mendapat pinjaman modal sebesar Rp4,4 miliar dari Perusahaan tempat teman saya bekerja, (AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM), mereka adalah perusahaan terkemuka sekarang di Asia, mereka di sini untuk membantu kita semua yang memiliki telah scammed, jadi jika Anda memerlukan pinjaman lebih baik pergi ke kantor perusahaan di UNITED KINGDOM, Mereka memberikan pinjaman besar pinjaman internasional kepada pemilik bisnis di Malaysia dan Indonesia dan di seluruh dunia, mereka sangat cepat dalam pengiriman yang sah, yang sangat sederhana untuk mendapatkan dan hanya 1% tanpa jaminan. saya telah membayar semua hutang pinjaman bank dan bisnis saya dengan baik sekarang. Anda dapat menghubungi mereka baik-baik saja dengan Aplikasi Anda dengan mereka. Anda akan mendapatkan pinjaman dalam 1 jam, saya melakukan semua ini untuk membantu negara saya dari penipuan, dan saya juga membuat beberapa trik cara mengetahui pemberi pinjaman palsu.                            BAGAIMANA MENGETAHUI PEMENANG PALSU  Peminjam palsu tidak perlu meminta jaminan dan tidak ada situs web, Peminjam tidak memiliki sertifikat bisnis, Peminjam palsu tidak peduli dengan gaji bulanan Anda yang membuat Anda memenuhi syarat untuk pinjaman, Peminjam palsu tidak menggunakan gmail, tidak ada dominasi,Peminjam palsu tidak memiliki alamat kantor fisik, peminjam palsu meminta biaya pendaftaran dan biaya pajak. Email; jurjanibude0811@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
     HELLO IT XMAS AGAIN HAVE YOU BEEN LOOKING FOR A LOAN?? DO YOU NEED AN XMAS LOAN FOR YOU AND YOUR FAMILY FOR VACATION HARRYSTEVENLOANFIRM IS HERE TO HELP YOU FOR ANY AMOUNT OF LOAN CONTACT HIM ON harrystevenloanfirm@yahoo.com OR harrystevenloanfirm@gmail.com AS HE IS DYNAMIC,TRUSTWORTHY AND 100% RELIABLE......LOAN LENDER
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
     Three weeks ago my boyfriend broke up with me. it all started when i Travel to UK to spend my holiday with my friend,i was trying to contact him but it was not going through. So when i came back from UK i saw him with a lady kissing, i was frustrated and it gives me sleepless night. I called my friend told her what happened and she introduce me to a spell cater who helped her long time ago. Which i contact him and i never believed that the spell will work so easily because i have contacted many spell casters to get him back all they do is to take my money with no result. I am happy to tell you all that my boyfriend is back and committed to me alone and he do whatever i ask him to do with love and care. All thanks to DR ODUCK AYAMUD the great magician who helped me to restore my boy friend to me: oduckayamud49@yahoo.com OR oduckayamud49@gmail.com .... YOU CAN USE ANY OF THE EMAILS TO CONTACT HIM. Email this powerful and authentic spell caster via email now : oduckayamud49@yahoo.com OR oduckayamud49@gmail.com .... YOU CAN USE ANY OF THE EMAILS TO CONTACT HIM..YOU CAN ALSO CALL / ADD HIM UP ON WHATSAPP USING THIS MOBILE NUMBER:+2347059232579
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
     Attention: We at Harry Steven Loan Finance we offers loans at 2% interest rates to all our clients around the whole world, we are 100% guaranteed loan company that can deliver what we promise to our clients. With the track record that we have we can ensure you get the best of our service, we are proud to say that we help hundreds of thousands of people out that can't get help anywhere in the country, we can proudly say that we extended our business and it is as follows: We do Business Finance (Business Loan) for up to $9,000,000.00 and Above We do Consolidation Loan up to 5,000,000.00 even if you are blacklisted or under debt review We do home loans even if you are blacklisted or under debt review We do personal loans for up to $87,000.00 even if you are blacklisted or under debt review We do Car finance even if you are blacklisted or under debt review We do 2nd Bonds, Home Improvement and consolidation loans We do Wedding Finance loan well as well. We offer the above kinds of loans all at 2% interest That’s why we are proud to say we are the best and the only company that can assist and will help you. I hope and believe that you will find us and our company and our work to your satisfaction. Have you being declined because of your credit history contact us today for your speedy loan Approval and transfer, You can Apply today irrespective of your location or race so far you meet our criteria, Contact us today via email: ( harrystevenloanfirm@yahoo.com OR harrystevenloanfirm@gmail.com )
ANONIM a comentat Decretul 717 2012
    Hello Everyone, Welcome to the future! Financing made easy with Dr. Everett Cooper. Have you been looking for financing options for your new business plans, Are you seeking for a loan to expand your existing business, Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and you don’t know which way to go or where to turn to? Have you been turned down by your banks? Dr. Everett Cooper. says YES when your banks say NO. Contact us as we offer financial services at a low and affordable interest rate of 2% for long and short term loans. Interested applicants should contact us for further loan acquisition procedures. Our services include the following: *Refinancing Loans * Car Loan *Truck Loans * Home Loan * Mortgage Loan * Debt Consolidation Loan * Business Loan [secure and unsecured] * Personal Loan [secure and unsecured] * Students Loan and so many others. For more info; Contact us via Email: (everettcooperloans@gmail.com) Phone +1(347)-937-7455
ANONIM a comentat OUG 49 2004
    Bună ziua domnule / doamnă, Fericirea zilei tuturor! Sunt creditor și investitor privat. Aveți nevoie de un împrumut legitim, onest, serios și rapid? Te pot ajuta cu împrumuturi de garanție 100%, ofer împrumuturi de afaceri și personale la 3%, finanțăm și tot felul de proiecte. Pentru mai multe informații, contactați-ne la adresa: mariereillyfinancialaid@gmail.com Toate cele bune Marie Reilly
ANONIM a comentat Hotărârea 282 2008
    Hello Everyone, Welcome to the future! Financing made easy with Dr. Everett Cooper. Have you been looking for financing options for your new business plans, Are you seeking for a loan to expand your existing business, Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and you don’t know which way to go or where to turn to? Have you been turned down by your banks? Dr. Everett Cooper. says YES when your banks say NO. Contact us as we offer financial services at a low and affordable interest rate of 2% for long and short term loans. Interested applicants should contact us for further loan acquisition procedures. Our services include the following: *Refinancing Loans * Car Loan *Truck Loans * Home Loan * Mortgage Loan * Debt Consolidation Loan * Business Loan [secure and unsecured] * Personal Loan [secure and unsecured] * Students Loan and so many others. For more info; Contact us via Email: (everettcooperloans@gmail.com) Phone +1(347)-937-7455
ANONIM a comentat Hotărârea 737 2018
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu