E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

Hotărârea Nr.489 din 11.05.2011

privind desfiinţarea şi reorganizarea unor unităţi sanitare publice din judeţul Covasna
ACT EMIS DE: Guvernul Romaniei
ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 352 din 20 mai 2011SmartCity1


În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 174 alin. (1) şi (3) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. Articolul 1
(1) Se aprobă desfiinţarea următoarelor unităţi sanitare cu personalitate juridică:a)Spitalul Orăşenesc Covasna, cu sediul în oraşul Covasna, str. Gábor Áron 6/A, judeţul Covasna, aflat în reţeaua sanitară a Consiliului Local al Oraşului Covasna; b)Centrul de Patologie Neuromusculară „Dr. Radu Horia“ Vâlcele, cu sediul în localitatea Covasna, Str. Principală, judeţul Covasna, aflat în reţeaua sanitară a Ministerului Sănătăţii.
(2) Desfiinţarea unităţilor sanitare cu personalitate juridică prevăzute la alin. (1) se realizează prin preluarea activităţii de către Spitalul de Cardiologie „Dr. Benedek Geza“ Covasna, cu sediul în oraşul Covasna, str. Mihai Eminescu nr. 160, judeţul Covasna, aflat în reţeaua sanitară a Ministerului Sănătăţii, şi organizarea sub formă de secţii exterioare, structuri fără personalitate juridică, în cadrul acestui spital.
(3) Centrul de Sănătate „Întorsura Buzăului“, unitate fără personalitate juridică în structura Spitalului Judeţean de Urgenţă Covasna „Dr. Fogolyan Kristof“ Sfântu Gheorghe, cu sediul în municipiul Sfântu Gheorghe, Str. Stadionului nr. 1-3, judeţul Covasna, aflat în reţeaua sanitară a Consiliului Judeţean Covasna, se desfiinţează prin preluarea activităţii de către Spitalul de Cardiologie „Dr. Benedek Geza“ Covasna.
(4) Activitatea de asistenţă medicală preluată din cadrul Centrului de Patologie Neuromusculară „Dr. Radu Horia“ Vâlcele, care se desfiinţează potrivit alin. (1) lit. b), urmează a se desfăşura în noul imobil de la Întorsura Buzăului, a cărui construcţie cu destinaţia de sediu a fost finanţată de Ministerul Sănătăţii.
(5) Transferul activităţii de asistenţă medicală în locaţia prevăzută la alin. (4) se realizează în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri.
(6) Structura organizatorică a Spitalului de Cardiologie „Dr. Benedek Geza“ Covasna, rezultată în urma preluării activităţii unităţilor sanitare prevăzute la alin. (1) şi (3), se aprobă prin ordin al ministrului sănătăţii, în condiţiile art. 174 alin. (4) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
Articolul 2
(1) Personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar, încadrat în cadrul unităţilor sanitare prevăzute la art. 1 alin. (1) şi (3), se preia de Spitalul de Cardiologie „Dr. Benedek Geza“ Covasna.
(2) Personalul tehnic-economic-administrativ şi de întreţinere încadrat în cadrul unităţilor sanitare prevăzute la art. 1 alin. (1) şi (3) se preia de Spitalul de Cardiologie „Dr. Benedek Geza“ Covasna, cu respectarea normativelor de personal, sau, după caz, se redistribuie la alte unităţi sanitare din reţeaua Ministerului Sănătăţii.
Articolul 3
(1) Patrimoniul unităţilor sanitare prevăzute la art. 1 alin. (1), stabilit pe baza bilanţului contabil de închidere la data predării-preluării, însoţit de balanţa de verificare sintetică, contul de rezultat patrimonial, situaţia fluxurilor de trezorerie, conturile de execuţie întocmite pe fiecare sursă de finanţare şi celelalte anexe, inclusiv cele care se întocmesc la finele anului, potrivit normelor în vigoare, se preia de către Spitalul de Cardiologie „Dr. Benedek Geza“ Covasna, pe baza protocolului de predare-preluare încheiat între părţile interesate, în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
(2) Situaţiile financiare prevăzute la alin. (1) se întocmesc şi de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Covasna „Dr. Fogolyan Kristof“ Sfântu Gheorghe, pentru patrimoniul aferent Centrului de Sănătate „Întorsura Buzăului“, unitate sanitară publică cu paturi, fără personalitate juridică, care se preia de către Spitalul de Cardiologie „Dr. Benedek Geza“ Covasna, pe baza protocolului de predare-preluare încheiat în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
Articolul 4La 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se abrogă: a) poziţia 136 de la rubrica „Judeţul Covasna“ din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 529/2010 pentru aprobarea menţinerii managementului asistenţei medicale la autorităţile administraţiei publice locale care au desfăşurat faze-pilot, precum şi a Listei unităţilor sanitare publice cu paturi pentru care se menţine managementul asistenţei medicale la autorităţile administraţiei publice locale şi la Primăria Municipiului Bucureşti şi a Listei unităţilor sanitare publice cu paturi pentru care se transferă managementul asistenţei medicale către autorităţile administraţiei publice locale şi către Primăria Municipiului Bucureşti, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 385 din 10 iunie 2010, cu modificările ulterioare; b) pct. 25 din cadrul pct. II „Unităţi finanţate integral din venituri proprii din contractele încheiate prin sistemul de asigurări sociale de sănătate“ de la lit. A „Unităţi aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii“ din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 139 din 2 martie 2010, cu modificările şi completările ulterioare; c)nr. crt. 14 din anexa „Lista unităţilor sanitare de interes public naţional“ la Hotărârea Guvernului nr. 1.106/2002 pentru declararea unor unităţi sanitare de interes public naţional, aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Sănătăţii şi Familiei, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 752 din 15 octombrie 2002, cu modificările ulterioare.PRIM-MINISTRU EMIL BOC Contrasemnează: Ministrul sănătăţii, Cseke Attila p. Ministrul administraţiei şi internelor, Gheorghe Emacu, secretar de stat Ministrul finanţelor publice, Gheorghe IalomiţianuSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 489/2011

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 489 din 2011
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 489/2011
Hotărârea 529 2010
pentru aprobarea mentinerii managementului asistentei medicale la autoritatile administratiei publice locale care au desfasurat faze-pilot, precum si a Listei unitatilor sanitare publice cu paturi pentru care se mentine managementul asistentei medicale la autoritatile administratiei publice locale si la Primaria Municipiului Bucuresti si a Listei unitatilor sanitare publice cu paturi pentru care se transfera managementul asistentei medicale catre autoritatile administratiei publice locale si catre Primaria Municipiului Bucuresti
Hotărârea 144 2010
privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii
Hotărârea 1106 2002
pentru declararea unor unitati sanitare de interes public national, aflate in domeniul public al statului si in administrarea Ministerului Sanatatii si Familiei
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu