E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 37 din 19 ianuarie 2011

privind înfiintarea, organizarea si functionarea Oficiului Tehnic de Dispozitive Medicale Certificare si pentru modificarea si completarea unor acte normative

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 53 din 21 ianuarie 2011In temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 15 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1. - Se înfiinţează Oficiul Tehnic de Dispozitive Medicale Certificare, denumit în continuare OTDM Certificare, instituţie publică de specialitate, cu personalitate juridică, în coordonarea Ministerului Sănătăţii, prin preluarea din cadrul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, denumită în continuare ANMDM, a activităţilor specifice de evaluare a conformităţii dispozitivelor medicale şi a sistemelor de management.

Art. 2. - (1) Sediul OTDM Certificare este în municipiul Bucureşti, şos. Nicolae Titulescu nr. 58, sectorul 1.

(2) Structura organizatorică a OTDM Certificare se aprobă prin ordin al ministrului sănătăţii, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

Art. 3. - (1) OTDM Certificare are ca obiect principal de activitate evaluarea conformităţii dispozitivelor medicale, a sistemelor de management şi a personalului cu activităţi specifice.

(2) OTDM Certificare poate derula, în condiţiile legii, activităţi de documentare, informare şi diseminare a informaţiilor/datelor specifice din domeniul dispozitivelor medicale şi al activităţilor referitoare la sănătatea umană.

(3)  Pentru desfăşurarea activităţilor în domeniul specific, OTDM Certificare poate încheia contracte de colaborare cu parteneri externi.

Art. 4. - (1) Finanţarea activităţii OTDM Certificare se asigură integral din venituri proprii, potrivit legii.

(2) Veniturile proprii ale OTDM Certificare provin din serviciile furnizate pentru activităţi de evaluare a conformităţii dispozitivelor medicale şi a sistemelor de management, formare profesională continuă, perfecţionare a personalului de specialitate, informare şi diseminare a datelor tehnice specifice, activităţi conexe prestate la cererea unor terţi, donaţii, sponsorizări, alte surse din domeniul său de activitate, în condiţiile legii.

(3) Veniturile proprii prevăzute la alin. (2) se realizează pe baza contractelor încheiate, din tarife aferente serviciilor furnizate şi din alte surse de venituri, în condiţiile legii.

(4)   OTDM Certificare administrează bunuri proprietate publică şi privată a statului, precum şi alte bunuri dobândite în condiţiile legii, care se evidenţiază în patrimoniul acestuia.

Art. 5. - (1) OTDM Certificare funcţionează cu un număr total de 10 posturi.

(2) Personalul OTDM Certificare se asigură în condiţiile legii.

(3)  Personalul OTDM Certificare este personal contractual care va fi salarizat potrivit Legii-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Art. 6. - (1) OTDM Certificare preia de la ANMDM toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din raporturile juridice ale instituţiei cu terţii legate de domeniul său de activitate.

(2) Pentru desfăşurarea activităţilor, OTDM Certificare preia prin redistribuire de la unităţi din reţeaua Ministerului Sănătăţii, în condiţiile legii, bunuri mobile şi imobile pe bază de protocol de predare-preluare încheiat în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

(3) Pe data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, veniturile realizate de OTDM Certificare se virează în contul deschis pe seama acestei instituţii şi se utilizează pentru finanţarea activităţilor specifice din domeniul său de activitate.

Art. 7. - (1) Activitatea curentă a OTDM Certificare este condusă de un director, numit prin ordin al ministrului sănătăţii, pentru o perioadă de 4 ani, pe bază de concurs, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare, care se va organiza în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

(2) Până la organizarea concursului, se numeşte un director interimar prin ordin al ministrului sănătăţii.

(3) In exercitarea atribuţiilor sale, directorul OTDM Certificare emite decizii şi instrucţiuni şi are calitatea de ordonator terţiar de credite.

Art. 8. - OTDM Certificare este structurat pe departamente organizate la nivel de direcţii, în cadrul cărora funcţionează servicii, birouri şi compartimente, prin decizie a directorului OTDM Certificare.

Art. 9. - OTDM Certificare se substituie în toate drepturile şi obligaţiile decurgând din toate actele normative, contractele, convenţiile, înţelegerile, protocoalele, memorandumurile, acordurile şi parteneriatele interne şi internaţionale, precum şi în toate litigiile în care ANMDM - Departamentul certificare este parte, precum şi cu privire la dreptul de proprietate asupra siglelor/mărcilor sub care acestea sunt cunoscute pe plan intern şi internaţional.

Art. 10. - (1) OTDM Certificare preia, din cadrul ANMDM, competenţele dobândite de fosta structură OTDM Certificare în calitate de organism de evaluare a conformităţii dispozitivelor medicale şi a sistemelor de management.

(2) OTDM Certificare va efectua demersurile legale pentru îndeplinirea condiţiilor necesare acreditării în vederea notificării, în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

Art. 11. - Hotărârea Guvernului nr. 734/2010 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 531 din 29 iulie 2010, se modifică după cum urmează:

1. La articolul 2, alineatul (1) va avea următorul cuprins:

„Art. 2. - (1) Domeniul de activitate al ANMDM constă în autorizarea medicamentelor de uz uman, a unităţilor de producţie şi distribuţie angro a medicamentelor de uz uman, supravegherea unităţilor de producţie, distribuţie angro şi a calităţii medicamentelor în piaţă şi controlul în utilizare al medicamentelor de uz uman, precum şi inspecţia şi controlul dispozitivelor medicale aflate în utilizare şi ale unităţilor de tehnică medicală."

2.  La articolul 4 alineatul (3), litera a) se abrogă.

3.  La articolul 4, alineatul (4) se abrogă.

Art. 12. -Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 139 din 2 martie 2010, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

1.  La litera C „Unităţi aflate în coordonarea Ministerului Sănătăţii", după punctul 3 se introduce un nou punct, punctul 4, cu următorul cuprins:

„4. Oficiul Tehnic de Dispozitive Medicale Certificare."

2.  La litera C, ultimul paragraf se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Numărul maxim de posturi la unităţile prevăzute la pct. 1-4 este de 985."

PRIM-MINISTRU

EMIL BOC

Contrasemnează:

Ministrul sănătăţii,

Cseke Attila

Ministrul muncii, familiei şi protecţiei sociale,

Ioan Nelu Botiş

p. Ministrul finanţelor publice,

Gheorghe Gherghina,

secretar de stat


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 37/2011

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 37 din 2011
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu