Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 338 din  1991

pentru aprobarea Acordului de cooperare economica, stiintifica si tehnica si a Acordului comercial dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Malayeziei

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 123 din  6 iunie 1992


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Se aproba Acordul de cooperare economica, stiintifica si tehnica dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Malayeziei, semnat la Kuala Lumpur, Malayezia, la 28 februarie 1991.
    Art. 2
    Se aproba Acordul comercial dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Malayeziei, semnat la Kuala Lumpur, Malayezia, la 1 martie 1991.

                             PRIM-MINISTRU
                              PETRE ROMAN

                          ACORD DE COOPERARE
economica, stiintifica si tehnica intre Guvernul Romaniei si Guvernul Malayeziei

    Guvernul Romaniei si Guvernul Malayeziei (denumite in continuare parti contractante),
    in dorinta de a intari legaturile de prietenie existente intre cele doua tari,
    dorind sa dezvolte si sa promoveze cooperarea economica, stiintifica si tehnica pe baza egalitatii si avantajului reciproc,
    au convenit urmatoarele:

    Art. 1
    Partile contractante, in baza si in conformitate cu practicile lor legislative si reglementarile lor in materie, se vor stradui sa ia masurile necesare pentru a incuraja si promova cooperarea economica, stiintifica si tehnica intre cele doua tari, inclusiv prin crearea de societati comerciale si de productie in cele doua tari.
    Cooperarea economica si tehnica la care se face referinta in paragraful precedent poate cuprinde oricare dintre proiectele convenite de catre companiile din cele doua tari, in conditiile legislatiei in vigoare in tara de resedinta.
    Partile contractante, in baza acestui acord, vor promova si vor facilita incheierea de aranjamente pentru indeplinirea acestuia, care sa cuprinda domeniile de interes, detaliile si procedurile activitatilor de cooperare specifice intre companiile din cele doua tari.
    Art. 2
    Domeniile, formele si conditiile de cooperare intre partile contractante vor fi negociate si convenite de catre institutii, organizatii si companii din fiecare tara.
    Conditiile de plata si de credit, inclusiv preturile si conditiile de livrare pentru marfurile si serviciile furnizate si prestate se vor stabili prin negocieri directe intre institutiile, organizatiile si companiile din fiecare parte contractanta.
    Art. 3
    Toate platile intre cele doua tari, in cadrul acestui acord, vor fi efectuate in devize convertibile, in conformitate cu reglementarile privind controlul devizelor si cu alte reglementari in vigoare in fiecare tara in acest domeniu.
    Art. 4
    Fiecare dintre partile contractante se va stradui sa depuna eforturile necesare pentru intarirea cooperarii industriale si va admite pe teritoriul sau investitii de capital ale companiilor celeilalte parti contractante si va promova astfel de investitii in domenii cit mai largi posibile, conform cu legislatia existenta.
    In indeplinirea obiectivelor acestui acord, cooperarea dintre partile contractante va cuprinde si urmatoarele:
    a) schimb de publicatii si informatii de natura stiintifica si tehnica;
    b) schimb de oameni de stiinta, cercetatori, personal tehnic si alte categorii de experti;
    c) organizarea de seminarii, invitarea la simpozioane, conferinte, alte intilniri si pregatirea de personal in domeniile stiintific si tehnic;
    d) realizarea de proiecte comune de cercetare privind teme de interes reciproc; si
    e) orice alte forme convenite reciproc.
    Art. 5
    Comisia mixta pentru cooperare economica, stiintifica si tehnica (denumita in continuare comisia), formata din reprezentanti ai celor doua parti contractante, va continua sa coordoneze intreaga activitate pentru indeplinirea acestui acord si va asigura cele mai bune conditii pentru aplicarea sa.
    Sarcinile comisiei vor consta, in principal, din:
    a) analizarea indeplinirii prezentului acord si a altor acorduri si intelegeri incheiate intre cele doua tari; si
    b) examinarea posibilitatilor de crestere si diversificare a comertului si cooperarii economice, stiintifice si tehnice intre cele doua tari si stabilirea, ori de cite ori este necesar, de programe concrete de lucru in acest scop.
    Comisia se va intruni, alternativ la Bucuresti si Kuala Lumpur, la cererea oricarei parti contractante.
    Art. 6
    Componenta comisiei si nivelul la care aceasta urmeaza sa se intruneasca vor fi stabilite de catre partile contractante.
    Art. 7
    Prevederile prezentului acord nu vor limita in nici un fel drepturile fiecarei parti contractante de a adopta masurile corespunzatoare pentru asigurarea propriei sale securitati, a sanatatii publice si pentru prevenirea bolilor la animale si plante.
    Art. 8
    Acest acord se va aplica provizoriu de la data semnarii si va intra in vigoare la data la care cele doua parti contractante isi vor comunica una alteia ca au fost indeplinite formalitatile interne pentru aprobarea tratatelor internationale si va ramine in vigoare o perioada de 5 (cinci) ani. La expirarea acestei perioade de 5 (cinci) ani, valabilitatea lui se va prelungi automat anual, daca nici una din partile contractante nu va notifica in scris celeilalte parti contractante intentia sa de a termina prezentul acord, cu cel putin 90 de zile inaintea expirarii perioadei respective.
    Prevederile prezentului acord vor continua sa ramina in vigoare pentru toate contractele incheiate in cadrul prezentului acord, pina la executarea lor deplina.
    Prezentul acord poate fi revizuit sau modificat prin consens reciproc. Orice modificare sau incetare a valabilitatii prezentului acord se va realiza fara prejudicierea drepturilor sau obligatiilor rezultate sau contractate in baza prezentului acord inainte de data sau la data unei astfel de modificari sau incetari a valabilitatii prezentului acord.
    Drept pentru care subsemnatii, fiind corespunzator autorizati in acest scop de catre guvernele lor, au semnat prezentul acord care inlocuieste Acordul semnat la 17 septembrie 1970 la Bucuresti.
    Incheiat la Kuala Lumpur, la 28 februarie 1991, in sase exemplare originale, doua in limba romana, doua in bahasa malayeziana si doua in engleza, toate textele avind aceeasi valoare juridica.
    In eventualitatea unor diferente intre prevederile celor trei texte originale, textul in limba engleza va prevala.

                          dr. Adrian Nastase,
                      ministrul afacerilor externe
                                Romania

                   Dato' Haji Abu Hassan Bin Haji Omar,
                      ministrul afacerilor externe
                               Malayezia

                            ACORD COMERCIAL
             intre Guvernul Romaniei si Guvernul Malayeziei

    Guvernul Romaniei si Guvernul Malayeziei (denumite mai jos parti contractante),
    dorind sa dezvolte si sa intareasca relatiile economice si comerciale dintre cele doua tari, pe baza egalitatii si avantajului reciproc,
    au convenit cele ce urmeaza:

    Art. 1
    Partile contractante vor lua masurile adecvate, conform legilor, reglementarilor si procedurilor in vigoare, in momentul respectiv, in tarile lor, pentru a facilita, intensifica si diversifica comertul cu marfuri si servicii dintre cele doua tari.
    Art. 2
    Fiecare parte contractanta, ca membra a G.A.T.T., va acorda celeilalte parti tratamentul natiunii celei mai favorizate in toate problemele referitoare la:
    a) taxe vamale si taxe de orice fel, inclusiv metodele de percepere a acestor taxe, impuse asupra sau in legatura cu importul si exportul, sau impuse asupra transferului de fonduri pentru importuri si exporturi;
    b) reguli, formalitati si cheltuieli legate de vamuire; si
    c) toate taxele interne sau alte cheltuieli interne de orice fel impuse asupra sau in legatura cu produsele importate si exportate.
    Art. 3
    In scopul promovarii comertului dintre cele doua tari, partile contractante, pe baza clauzelor si conditiilor ce se vor conveni de catre autoritatile competente ale ambelor tari, conform legilor, regulilor si reglementarilor in vigoare din fiecare tara si a competentei lor, vor incuraja si facilita vizitele oamenilor de afaceri, reprezentantilor de firme si ale delegatiilor comerciale si vor facilita participarea reciproca la tirgurile comerciale care vor avea loc in cealalta tara si organizarea de expozitii comerciale de catre o parte contractanta pe teritoriul celeilalte.
    Art. 4
    Marfurile exportate de catre o parte contractanta catre cealalta parte contractanta la acest acord vor fi originare din teritoriul tarii care exporta marfurile respective.
    Art. 5
    Prevederile prezentului acord nu vor limita drepturile fiecarei parti contractante de a adopta si aplica masurile legate de protectia securitatii si sanatatii publice sau prevenirea bolilor si pestei la animale si plante.
    Art. 6
    Partile contractante vor incuraja si acorda asistenta necesara intreprinderilor si organizatiilor de resort din fiecare tara in vederea examinarii oportunitatii incheierii de aranjamente comerciale pe termen scurt si lung si, acolo unde este cazul, incheierii de asemenea contracte, care pot fi convenite de comun acord.
    Art. 7
    Preturile marfurilor care fac obiectul schimburilor in cadrul prezentului acord vor fi determinate pe baza preturilor practicate pe piata mondiala.
    Art. 8
    Toate platile intre cele doua tari vor fi efectuate in devize convertibile, asa cum sint ele definite de Fondul Monetar International, in conformitate cu reglementarile privind schimbul valutar in vigoare in fiecare tara.
    Art. 9
    Partile contractante se obliga sa acorde, daca este cazul, licente de import si export persoanelor fizice si organizatiilor din tarile lor, in concordanta cu legile si reglementarile din fiecare tara.
    Art. 10
    Prevederile articolelor precedente din prezentul acord nu vor fi aplicate la avantajele, preferintele sau exceptiile pe care fiecare parte contractanta le-a acordat sau le poate acorda:
    a) tarilor limitrofe si contigue, cu scopul de a facilita traficul de frontiera;
    b) tarilor care sint membre ale unei uniuni vamale sau ale unei zone de comert liber la care oricare parte contractanta a aderat sau poate sa adere;
    c) ca rezultat al participarii la aranjamentele multilaterale avind ca scop integrarea economica;
    d) ca rezultat al acordurilor incheiate pentru comertul in barter; si
    e) marfurilor importate in virtutea programelor de ajutorare, acordate de tari sau organizatii si/sau institutii internationale.
    Art. 11
    Fiecare parte contractanta va acorda vaselor comerciale sau aeronavelor comerciale ale celeilalte un tratament nu mai putin favorabil decit acela acordat vaselor comerciale sau aeronavelor comerciale ale oricarei tari terte, in legatura cu taxele portuare si privilegiile, atunci cind intra, stationeaza sau parasesc porturile si aeroporturile partii contractante respective.
    Art. 12
    Partile contractante sint de acord sa constituie un Comitet comercial mixt care sa discute masurile pentru dezvoltarea comertului direct dintre cele doua tari si problemele care pot sa apara din aplicarea prezentului acord. Comitetul comercial mixt poate, de asemenea, sa faca sugestiile necesare pentru realizarea prezentului acord si se va intruni la data si locul stabilite prin acord reciproc.
    Art. 13
    Prevederile prezentului acord vor continua sa se aplice si dupa expirarea lui tuturor contractelor incheiate in perioada valabilitatii sale, dar care nu au fost realizate in intregime pina la data expirarii sale.
    Art. 14
    Acest acord se va aplica provizoriu de la data semnarii si va intra in vigoare la data la care cele doua parti contractante isi vor comunica una alteia ca au fost indeplinite formalitatile interne pentru aprobarea tratatelor internationale si va ramine in vigoare pe o perioada de 3 (trei) ani. Dupa aceea, el se va prelungi in mod automat pe perioade similare, daca, cu o perioada minima de 3 (trei) luni inaintea expirarii perioadei respective de valabilitate, nici unul din guverne nu notifica in scris celuilalt asupra intentiei sale de a termina acordul.
    Prezentul acord va inlocui in totalitate Acordul semnat la 22 martie 1969, la Kuala Lumpur.
    Prezentul acord poate fi revizuit sau modificat prin consimtamint reciproc. Orice modificare sau incetare a valabilitatii prezentului acord va fi facuta fara prejudicii asupra drepturilor si obligatiilor rezultind din acord sau contractelor incheiate pe baza prezentului acord, inainte de data sau pina la data unei astfel de modificari sau incetari a valabilitatii prezentului acord.
    Drept pentru care, subsemnatii, autorizati corespunzator de catre guvernul lor, au semnat prezentul acord.
    Intocmit la Kuala Lumpur, Malayezia, la 1 martie 1991, in sase exemplare originale, doua in limba romana, doua in bahasa malayeziana si doua in engleza, toate textele avind aceeasi valoare juridica.
    In caz de diferente intre oricare din textele prezentului acord, textul in limba engleza va prevala.

                        Pentru Guvernul Romaniei,
                           dr. Adrian Nastase,
                      ministrul afacerilor externe

                       Pentru Guvernul Malayeziei,
                         Dato' Seri Rafidah Aziz,
                    ministrul comertului international
                              si industriei



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 338/1991

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 338 din 1991
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 338/1991
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu