Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 226 din 30 martie 2000

privind conditiile si procedura de propunere de catre Consiliul Economic si Social a candidatilor in vederea numirii ca asistenti judiciari

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 147 din  7 aprilie 2000


SmartCity3


    In temeiul art. 17 alin. 1^3 din Legea pentru organizarea judecatoreasca nr. 92/1992, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Asistentii judiciari sunt numiti in functii de ministrul justitiei, la propunerea Consiliului Economic si Social.
    Art. 2
    (1) Poate fi propusa pentru numirea ca asistent judiciar persoana care are studii juridice superioare si care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
    a) este numai cetatean roman cu domiciliul in Romania si are capacitatea de exercitiu al drepturilor;
    b) nu are antecedente penale si se bucura de o buna reputatie;
    c) cunoaste limba romana;
    d) este apta din punct de vedere medical si psihologic pentru exercitarea functiei.
    (2) Indeplinirea conditiei prevazute la alin. (1) lit. d) trebuie dovedita cu certificat medical de sanatate, eliberat pe baza constatarilor facute de o comisie medicala constituita prin ordin comun al ministrului justitiei si al ministrului sanatatii.
    (3) Verificarea indeplinirii conditiilor prevazute la alin. (1) si (2) se face de Consiliul Economic si Social.
    Art. 3
    (1) Consiliul Economic si Social va propune candidatii pentru numirea ca asistenti judiciari in limita numarului de posturi comunicat de Ministerul Justitiei.
    (2) Candidatii propusi potrivit alin. (1) vor reprezenta, in numar egal, patronatele si, respectiv, sindicatele.
    Art. 4
    (1) Pentru indeplinirea prevederilor art. 3 Consiliul Economic si Social va solicita in scris confederatiilor patronale si confederatiilor sindicale, reprezentative la nivel national, desemnarea de candidati in raport cu numarul de posturi repartizat fiecarui tribunal.
    (2) Desemnarea candidatilor pe tribunale se face de confederatiile patronale si de confederatiile sindicale, reprezentative la nivel national, fiecare parte stabilind nominalizarea acestora prin consens la nivel judetean sau la nivel national.
    (3) In cazul in care consensul prevazut la alin. (2) nu se realizeaza, plenul Consiliului Economic si Social va decide candidatul propus dintre nominalizarile primite.
    (4) Candidatii trebuie sa aiba domiciliul sau resedinta in localitatea in care isi are sediul tribunalul pentru care sunt propusi.
    Art. 5
    (1) Confederatiile patronale si confederatiile sindicale, reprezentative la nivel national, vor prezenta Consiliului Economic si Social listele nominale cuprinzand candidatii pentru posturile de asistenti judiciari, impreuna cu dosarele intocmite pentru fiecare candidat.
    (2) Dosarul prevazut la alin. (1) va cuprinde:
    a) copie de pe diploma de studii;
    b) copie de pe certificatul de nastere;
    c) copie de pe buletinul/cartea de identitate;
    d) cazierul judiciar in original;
    e) recomandarea organizatiei care l-a propus;
    f) curriculum vitae si declaratia candidatului de acceptare a functiei de asistent judiciar;
    g) certificatul medical prevazut la art. 2 alin. (2).
    Art. 6
    Consiliul Economic si Social centralizeaza listele prevazute la art. 5 alin. (1), verifica dosarele candidatilor si le supune spre aprobare Biroului executiv si plenului Consiliului Economic si Social.
    Art. 7
    (1) Hotararea plenului Consiliului Economic si Social, impreuna cu lista si dosarele candidatilor propusi din partea confederatiilor patronale si a confederatiilor sindicale, reprezentative la nivel national, vor fi inaintate Ministerului Justitiei in vederea numirii asistentilor judiciari.
    (2) Ministrul justitiei, pe baza listei prevazute la alin. (1), va numi in termen de 15 zile asistentii judiciari si va comunica Consiliului Economic si Social lista cuprinzand asistentii judiciari numiti.
    (3) In cazul in care ministrul justitiei respinge unele candidaturi din lista propusa, va comunica Consiliului Economic si Social motivele respingerii si posturile ramase vacante, in vederea reluarii procedurilor pentru desemnarea de noi candidati.
    Art. 8
    Asistentii judiciari sunt functionari publici si le sunt aplicabile dispozitiile speciale din Legea nr. 92/1992 pentru organizarea judecatoreasca, precum si din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici.
    Art. 9
    Comisia consultativa patronat-sindicat - Ministerul Justitiei va adopta criterii de evaluare a activitatii asistentilor judiciari si va analiza periodic activitatea acestora, putand propune, dupa caz, Ministerului Justitiei si Consiliului Economic si Social revocarea lor.
    Art. 10
    Mandatul asistentului judiciar va inceta de drept daca pe perioada indeplinirii acestuia intervine o cauza de incompatibilitate sau imposibilitatea de a-si executa atributiile. In acest caz Ministerul Justitiei va sesiza in termen de maximum 15 zile Consiliul Economic si Social pentru a propune numirea altui asistent judiciar.
    Art. 11
    Ministrul justitiei va analiza trimestrial volumul de activitate a asistentilor judiciari si, in situatia in care acesta depaseste norma stabilita pentru un asistent judiciar, va propune suplimentarea numarului de posturi la tribunalele la care se constata aceasta situatie.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       p. Ministru de stat,
                       ministrul justitiei,
                       Gheorghe Mocuta,
                       secretar de stat

                       Presedintele
                       Consiliului Economic si Social,
                       Norica NicolaiSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 226/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 226 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu