Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1587 din 23 decembrie 2003

privind aplicarea procedurii de conciliere pentru solutionarea divergentelor referitoare la atribuirea contractelor de achizitie publica

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 20 din 12 ianuarie 2004


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 107 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 60/2001 privind achizitiile publice, aprobata si modificata prin Legea nr. 212/2002, cu modificarile si completarile ulterioare,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Orice persoana fizica sau juridica are dreptul de a apela la procedura de conciliere daca indeplineste, in mod cumulativ, urmatoarele conditii:
    a) are un interes legitim in legatura cu un anumit contract de achizitie publica ce se atribuie de catre o autoritate contractanta definita conform art. 5 alin. (1) lit. d) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 60/2001 privind achizitiile publice, aprobata si modificata prin Legea nr. 212/2002, cu modificarile si completarile ulterioare; si
    b) sufera, risca sa sufere sau a suferit un prejudiciu ca o consecinta a unei actiuni/inactiuni a autoritatii contractante, prin care se incalca prevederile legale in domeniul achizitiilor publice.
    Art. 2
    (1) Contestatorul care intentioneaza sa apeleze la procedura de conciliere va transmite, in scris, Ministerului Finantelor Publice, cererea de initiere a procedurii.
    (2) Ministerul Finantelor Publice are obligatia de a transmite cererea contestatorului, catre Comisia Europeana, in cel mult 7 zile de la primire.
    Art. 3
    (1) In cazul in care Comisia Europeana considera ca litigiul ivit intre parti este in legatura cu incalcarea prevederilor comunitare in materie de achizitii publice, aceasta solicita autoritatii contractante sa decida daca accepta sa participe la procedura de conciliere.
    (2) Autoritatea contractanta are obligatia de a raspunde la solicitarea prevazuta la alin. (1) in cel mult 5 zile de la data primirii acesteia.
    Art. 4
    In cazul in care autoritatea contractanta refuza sa participe la procedura de conciliere, Comisia Europeana informeaza contestatorul cu privire la faptul ca procedura nu va fi initiata.
    Art. 5
    (1) In cazul in care autoritatea contractanta accepta sa participe la procedura de conciliere, Comisia Europeana propune un conciliator de pe lista de persoane independente acreditate, la nivel european, in acest scop. Fiecare parte implicata in procedura de conciliere are obligatia de a comunica daca accepta sau nu conciliatorul propus.
    (2) Autoritatea contractanta si contestatorul au dreptul de a desemna fiecare, in mod aditional, cate un conciliator din cadrul listei prevazute la alin. (1).
    (3) Decizia autoritatii contractante de a participa la procedura de conciliere trebuie sa fie comunicata tuturor participantilor inca implicati in procedura pentru atribuirea contractului de achizitie publica.
    Art. 6
    (1) Conciliatorii au dreptul de a invita nu mai mult de doua persoane in calitate de experti care asigura consultanta de specialitate pe parcursul derularii procedurii de conciliere.
    (2) Partile implicate in procedura de conciliere, precum si Comisia Europeana au dreptul de a recuza orice expert consultant propus de catre conciliatori.
    Art. 7
    Autoritatea contractanta are obligatia de a pune la dispozitia conciliatorilor, la cerere, spre consultare documentele care trebuiau incluse in dosarul achizitiei publice pana in momentul initierii procedurii de conciliere.
    Art. 8
    Conciliatorii au obligatia de a permite exprimarea, verbala sau in scris, a opiniilor si punctelor de vedere in legatura cu litigiul respectiv:
    a) contestatorului;
    b) autoritatii contractante;
    c) oricarui candidat/ofertant implicat in procedura de atribuire a contractului de achizitie publica in cauza.
    Art. 9
    Conciliatorii intreprind masurile necesare pentru a obtine intelegerea intre parti si informeaza Comisia Europeana asupra concluziilor lor si asupra oricaror rezultate.
    Art. 10
    Contestatorul care a solicitat aplicarea procedurii de conciliere, precum si autoritatea contractanta implicata in respectiva procedura au dreptul de a cere incheierea acesteia in orice moment.
    Art. 11
    Daca partile nu decid altfel, contestatorul si autoritatea contractanta isi suporta propriile costuri aferente participarii la procedura de conciliere. Aditional, contestatorul si autoritatea contractanta suporta in mod egal celelalte costuri legate de organizarea si desfasurarea procedurii de conciliere, cu exceptia costurilor suplimentare generate de participarea unei terte parti in intelesul art. 8 lit. c).
    Art. 12
    (1) In cazul in care o persoana fizica sau juridica, alta decat cea prevazuta la art. 1, utilizeaza una dintre caile de atac stabilite in cadrul cap. IX din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 60/2001, aprobata si modificata prin Legea nr. 212/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, autoritatea contractanta are obligatia de a anunta imediat conciliatorii despre aceasta actiune.
    (2) Conciliatorii au obligatia de a transmite persoanei fizice sau juridice prevazute la alin. (1) o invitatie de participare la procedura de conciliere aflata in derulare, stabilind pentru confirmare un termen limita.
    (3) In cazul in care persoana fizica sau juridica respectiva refuza sa participe sau nu confirma participarea in termenul limita stabilit de conciliatori, acestia au dreptul de a decide incheierea procedurii de conciliere. Decizia este luata prin votul majoritatii si numai daca participarea persoanei in cauza este considerata indispensabila pentru solutionarea litigiului. In cazul in care conciliatorii decid incheierea procedurii de conciliere, acestia comunica Comisiei Europene atat decizia respectiva, cat si motivele care au stat la baza adoptarii acesteia.
    Art. 13
    Procedura de conciliere se aplica fara a se prejudicia:
    a) orice actiune a Comisiei Europene sau a unui stat membru, care ar putea fi desfasurata in conformitate cu prevederile art. 226 si 227 din Tratatul Uniunii Europene sau in conformitate cu prevederile cap. 3 din Directiva 92/13/EEC;
    b) drepturile contestatorului, ale autoritatii contractante si ale oricarei alte persoane.
    Art. 14
    Prezenta hotarare se aplica cu incepere de la data de 1 ianuarie 2007.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

                         Ministrul integrarii europene,
                         Alexandru FarcasSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1587/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1587 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 1587/2003
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu