Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1523 din 23 septembrie 2004

pentru aprobarea Regulamentului privind modelul uniformei de serviciu, insemnele distinctive si accesoriile care insotesc portul acesteia, durata normata de utilizare, conditiile de acordare si personalul vamal care beneficiaza de uniforma

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 907 din  6 octombrie 2004


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutie, republicata, al art. 31 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 10/2004 privind Statutul personalului vamal, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 243/2004,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Se aproba Regulamentul privind modelul uniformei de serviciu, insemnele distinctive si accesoriile care insotesc portul acesteia, durata normata de utilizare, conditiile de acordare si personalul vamal care beneficiaza de uniforma, prevazut in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 2
    Contractele de achizitii publice pentru articolele componente ale uniformei de serviciu, insemnele si accesoriile specifice, aflate in derulare la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, sunt si raman valabile.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul delegat pentru
                         coordonarea autoritatilor de control,
                         Ionel Blanculescu

                         Ministru de stat,
                         ministrul administratiei si internelor,
                         Marian Florian Saniuta

                         Ministrul delegat
                         pentru administratia publica,
                         Gheorghe Emacu

    ANEXA 1

                                 REGULAMENT
privind modelul uniformei de serviciu, insemnele distinctive si accesoriile care insotesc portul acesteia, durata normata de utilizare, conditiile de acordare si personalul vamal care beneficiaza de uniforma

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    (1) Personalul vamal, asa cum acesta este definit prin art. 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 10/2004 privind Statutul personalului vamal, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 243/2004, are indatorirea de a purta uniforma de serviciu, cu insemnele si accesoriile specifice, numai in timpul exercitarii atributiilor de serviciu.
    (2) Este interzis portul uniformei, cu insemnele si accesoriile specifice, in locuri si in conditii care ar putea afecta prestigiul functiei si interesele Autoritatii Nationale a Vamilor.
    Art. 2
    Prin exceptie de la prevederile art. 1 alin. (1), reprezentanti ai personalului vamal pot primi aprobarea sa poarte uniforma de serviciu, cu insemnele si accesoriile specifice, in situatii speciale, stabilite prin ordin al secretarului de stat, seful Autoritatii Nationale a Vamilor.
    Art. 3
    Uniforma de serviciu, insemnele si accesoriile specifice se acorda gratuit.
    Art. 4
    Fisa de evidenta a fiecarui functionar public din cadrul personalului vamal, care beneficiaza de uniforma de serviciu, in care sunt consemnate data acordarii, durata normata de folosinta, caracteristicile functionale si marimea, precum si orice alte date utile, este tinuta de serviciul de specialitate din cadrul aparatului central al Autoritatii Nationale a Vamilor sau, dupa caz, de compartimentele similare din cadrul directiilor regionale vamale.
    Art. 5
    (1) Personalul vamal este obligat sa pastreze uniforma de serviciu in stare normala de utilizare, curata si ingrijita, si sa respecte cu strictete reglementarile stabilite privind portul acesteia.
    (2) Functionarii publici care exercita functii de conducere au indatorirea sa verifice permanent modul in care personalul din subordine raspunde cerintelor instituite la alin. (1) si sa ia masurile corespunzatoare pentru asigurarea respectarii acestora.
    Art. 6
    (1) In cazul deteriorarii sau distrugerii, partiale ori totale, in timpul si in exercitarea atributiilor de serviciu, a uniformei de serviciu, a insemnelor si a accesoriilor specifice, datorita unor cauze imprevizibile si imposibil de inlaturat, asimilate fortei majore sau cazului fortuit, functionarul aflat in aceasta situatie primeste o noua uniforma sau, dupa caz, insemne ori accesorii specifice, fara suportarea contravalorii acestora.
    (2) Deteriorarea sau distrugerea, partiala ori totala, a uniformei de serviciu, a insemnelor si a accesoriilor specifice, din motive imputabile functionarului public, atrage raspunderea patrimoniala a acestuia, proportional cu durata normata de folosinta neindeplinita. In acest caz obtinerea unei noi uniforme de serviciu, a insemnelor si a accesoriilor specifice se face cu plata contravalorii acestora.
    Art. 7
    (1) Functionarii publici ale caror raporturi de serviciu au incetat din motive imputabile acestora, potrivit prevederilor Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile ulterioare, sunt obligati sa restituie contravaloarea uniformei de serviciu, a insemnelor si a accesoriilor specifice, proportional cu durata normata de folosinta neindeplinita.
    (2) Dispozitiile alineatului precedent nu se aplica functionarilor publici ale caror raporturi de serviciu au incetat din motive neimputabile lor.
    Art. 8
    In perioada suspendarii din functie uniforma de serviciu, insemnele si accesoriile specifice nu se acorda, iar perioada suspendarii nu se include in calculul duratei normate de folosinta a acestora.
    Art. 9
    Portul uniformei de serviciu corespunzatoare sezonului rece sau cald se stabileste prin ordin al secretarului de stat, seful Autoritatii Nationale a Vamilor, din oficiu sau la propunerea directorilor executivi ai directiilor regionale vamale.
    Art. 10
    Este interzisa purtarea unor articole vestimentare diferite de cele care fac parte din uniforma de serviciu aprobata potrivit prevederilor prezentului regulament.
    Art. 11
    Lista cuprinzand articolele componente ale uniformei de serviciu si numarul acestora, insemnele si accesoriile specifice, precum si durata normata de folosinta sunt cuprinse in anexa nr. 1.
    Art. 12
    Asigurarea uniformei de serviciu pentru personalul vamal se va face treptat, in limita fondurilor bugetare aprobate anual prin legea bugetului de stat pentru aceasta natura de cheltuieli.

    CAP. 2
    Descrierea uniformei de serviciu si a insemnelor distinctive

    SECTIUNEA 1
    Costumul pentru iarna si costumul pentru vara

    Art. 13
    Uniforma de serviciu este de culoare gri-verzui si se compune din: veston, pantalon pentru femei si barbati, fusta pentru femei, camasa cu maneca lunga, camasa cu maneca scurta, bluzon primavara-vara, scurta toamna-iarna, manta de ploaie, combinezon/salopeta, pulover, vesta, sapca, boneta, pantofi, cizme, bocanci, ghete, fular, cravata, manusi, curea, geanta.
    Art. 14
    (1) Vestonul se confectioneaza, atat pentru barbati, cat si pentru femei, din stofa de culoare gri-verzui, adaptata pentru tinuta vara-iarna, croit drept, putin cambrat in talie, cu slit in spate.
    (2) Vestonul pentru barbati este prevazut pe partea din fata cu doua randuri de nasturi, a cate 3 pe rand (anexa nr. 2), iar cel pentru femei, cu 3 nasturi pe un singur rand (anexa nr. 3). Nasturii sunt confectionati din material argintiu, usor bombati, avand imprimat in relief insemnul "Mercur".
    (3) Vestonul este prevazut cu doua buzunare ascunse, laterale, cu clapeta, la nivelul ultimului rand de nasturi, la barbati, si la cel al ultimului nasture, la femei. In partea superioara, stanga sus, fiecare model are aplicat un buzunar.
    (4) Vestonul are atasati pe umar epoleti, fixati prin cusatura la una dintre extremitati si cu nasturi la cealalta. Nasturii sunt confectionati din material argintiu, usor bombati, avand imprimat in relief insemnul "Mercur".
    Art. 15
    Pantalonul se confectioneaza din acelasi material ca si vestonul si are croiala dreapta, fara manseta. Pantalonul este prevazut cu doua buzunare laterale si cu un buzunar la spate, inchis prin clapeta cu nasture de format mic. Modelul pantalonului este acelasi pentru barbati si femei (anexele nr. 2 si 3).
    Art. 16
    Fusta pentru femei se confectioneaza din acelasi material ca si vestonul si are croiala dreapta (anexa nr. 3).
    Art. 17
    Camasa cu maneca lunga se confectioneaza, atat pentru barbati, cat si pentru femei, din material tip tercot, de culoare gri sau alba; este croita drept, cu un buzunar exterior in partea stanga sus (anexa nr. 4). Se poarta cu cravata si, dupa caz, cu veston, cu pulover sau cu vesta. Camasa alba se poarta in situatii speciale, stabilite prin ordin al secretarului de stat, seful Autoritatii Nationale a Vamilor.
    Art. 18
    Camasa cu maneca scurta se confectioneaza, atat pentru barbati, cat si pentru femei, din material tip tercot, de culoare gri; este prevazuta cu 7 nasturi de format mic, din plastic, si cu doua buzunare cu clape, pe piept, care se inchid cu cate un nasture de acelasi format. Maneca este scurta, terminata cu manseta, iar pe umar camasa are fixati epoleti (anexa nr. 5). Se poarta cu cravata sau descheiata la gat.
    Art. 19
    Bluzonul pentru primavara-vara este confectionat din material impermeabil, de culoarea vestonului, cu banda reflectorizanta in partea inferioara a manecilor, pentru identificarea pe timp de noapte; este prevazut cu doua buzunare laterale ascunse (anexa nr. 6).
    Art. 20
    Scurta pentru toamna-iarna este confectionata din material impermeabil, de culoarea vestonului, croita drept, tip 3/4, cu gluga si mesada detasabile, cu doua buzunare ascunse in partea superioara, inchise cu clapete si capse, iar in partea inferioara este prevazuta cu doua buzunare cu burduf si inchise cu fermoar. Gulerul este realizat din tesatura sintetica, iar in partea inferioara a manecilor sunt atasate banderole reflectorizante pentru identificarea pe timp de noapte (anexa nr. 7).
    Art. 21
    (1) Combinezonul (salopeta) este confectionat in varianta vara-iarna din material impermeabil, de culoarea vestonului, cu gluga detasabila si cu banderole reflectorizante in partea inferioara a manecilor si a pantalonului, in vederea identificarii pe timp de noapte. Este prevazut cu 4 buzunare cu burduf, cu clape inchise cu capse, doua in partea superioara si doua in partea posterioara, la limita bazinului (anexa nr. 8).
    (2) Pentru echipele care au in dotare caini, folositi la activitatile specifice, se confectioneaza salopeta, care se realizeaza dupa modelul combinezonului si este formata din bluza si pantalon, iar pe spate poarta inscriptiile reflectorizante CUSTOMS - VAMA - DOUANE.
    (3) Combinezonul (salopeta) se acorda numai personalului vamal care efectueaza control vamal fizic si celui din echipele care au in dotare caini.
    Art. 22
    (1) Mantaua de ploaie este confectionata din material impermeabil de culoarea vestonului, atat pentru barbati, cat si pentru femei, si este prevazuta cu banderole reflectorizante la partea inferioara a manecilor.
    (2) Mantaua de ploaie pentru barbati este croita drept, cu doua buzunare ascunse, oblice, la nivelul limitei inferioare a manecilor (anexa nr. 9).
    (3) Mantaua de ploaie pentru femei este croita evazat in partea inferioara, are gluga si doua buzunare ascunse, oblice, la nivelul limitei inferioare a manecilor (anexa nr. 9).
    Art. 23
    Cravata, de culoarea vestonului, este confectionata din fire sintetice, iar la circa 30 cm de la baza are imprimat insemnul "Mercur", cu dimensiunile 20/15 mm (anexa nr. 10).
    Art. 24
    (1) Sapca, de culoarea vestonului, are calota de forma ovala, mentinuta in interior cu un arc de otel pentru evitarea deformarii, acoperit cu o banda de sustinere. La partea exterioara, corespunzator benzii de sustinere, este aplicata o banda de tesatura intaritoare de culoare neagra. Cozorocul, tot de culoare neagra, de forma ovala, se fixeaza de sapca. Lateral, in stanga si in dreapta sepcii, pe banda de sustinere exterioara, la imbinarea acesteia cu cozorocul, se fixeaza 2 nasturi din metal alb, usor bombati, avand imprimat in relief insemnul "Mercur", care sunt legati peste partea superioara de imbinare a benzii de sustinere cu cozorocul printr-un snur impletit dublu, de culoare alba (anexa nr. 11).
    (2) Insemnul se fixeaza pe locul dintre marginea superioara a cozorocului si extrema din fata a calotei. Pentru echipele care au in dotare caini, precum si pentru personalul vamal care efectueaza control vamal fizic, se asigura suplimentar sepci speciale (model politia de frontiera), personalizate (anexa nr. 15).
    (3) Boneta are culoarea vestonului, avand doua pliuri laterale pe toata lungimea. Pe partea din fata, central, se aplica insemnul (anexa nr. 11).
    Art. 25
    (1) Pantofii pentru barbati sunt confectionati din piele de culoare neagra.
    (2) Ghetele pentru barbati sunt confectionate din piele de culoare neagra si sunt imblanite sau captusite.
    (3) Pantofii pentru femei sunt confectionati din piele de culoare neagra.
    (4) Cizmele pentru femei sunt confectionate din piele de culoare neagra si sunt imblanite.
    (5) Bocancii sunt confectionati din piele de culoare neagra. Se doteaza cu bocanci numai personalul vamal care efectueaza control vamal fizic si cel din echipele care au in dotare caini.
    Art. 26
    Fularul pentru iarna este confectionat din tesatura de lana sau tip lana, de culoarea vestonului. Fularul pentru perioada primavara-toamna este confectionat din tesatura tip matase si are culoarea vestonului.
    Art. 27
    (1) Puloverul este confectionat din lana sau tesatura tip lana, are anchior si este de culoarea vestonului.
    (2) Vesta este confectionata din tesatura de lana sau tip lana si are culoarea vestonului.
    Art. 28
    Manusile sunt confectionate din piele si au culoarea neagra.
    Art. 29
    Geanta este destinata pastrarii documentelor, are culoarea neagra si este confectionata din piele sau din inlocuitori sintetici.
    Art. 30
    Cureaua este confectionata din piele si are culoarea neagra.

    SECTIUNEA a 2-a
    Insemnele distinctive

    Art. 31
    Emblema pentru maneca reproduce modelul si caracteristicile siglei Autoritatii Nationale a Vamilor, potrivit prevederilor Hotararii Guvernului nr. 366/2004 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale a Vamilor, are dimensiunile 105 mm/90 mm si este confectionata din fibre poliesterice. Marginea galbena are latimea de 4 mm. Emblema se aplica pe maneca stanga a vestonului, a bluzonului, a scurtei, a combinezonului/salopetei si a mantalei de ploaie, la 100 mm sub limita superioara a cusaturii manecii, respectiv la nivelul umarului (anexa nr. 12).
    Art. 32
    Insemnul pentru piept, in forma de scut, are dimensiunile de 60 mm/80 mm, fondul albastru si o margine galbena de 4 mm. In partea superioara este inscris cuvantul "ROMANIA", in culoare alba, iar in cea inferioara cuvantul "VAMA", tot in culoare alba. In centrul insemnului este inscriptionata stema Romaniei in culorile oficiale. Este confectionat din metal inoxidabil, emailat, cu sistem de prindere, pentru veston si camasi (anexa nr. 13).
    Art. 33
    (1) Insemnul continand elementele de identificare are dimensiunile 100 mm/15 mm, este confectionat din metal inoxidabil, emailat, cu fondul argintiu si cu sistem de prindere. In partea superioara este inscris, dupa caz, numele biroului vamal, al directiei regionale vamale sau al Autoritatii Nationale a Vamilor, iar in partea inferioara, functia lucratorului. Insemnul se aplica pe veston (anexa nr. 14).
    (2) Inscriptionarea se face in culorile: albastru - pentru Autoritatea Nationala a Vamilor, rosu - pentru directiile regionale vamale si negru - pentru birourile vamale.
    Art. 34
    Insemnul pentru sapca si boneta are dimensiunile 100 mm/70 mm, reprezinta stema Romaniei in culorile oficiale si este confectionata din metal inoxidabil, emailat (anexa nr. 15).
    Art. 35
    Insemnul pentru revere este confectionat din metal inoxidabil, emailat, si are inscriptionat cuvantul "VAMA" in culoare argintie. Se fixeaza pe gulerul vestonului, pe ambele parti, la nivelul umarului si la o distanta de 30 mm de marginea gulerului.
    Art. 36
    Nasturii sunt confectionati din material argintiu, usor bombati, avand imprimat in relief insemnul "Mercur". Dimensiunile nasturilor sunt de 15 mm si, respectiv, 22 mm in diametru. Nasturii cu diametrul de 15 mm se ataseaza la sapca, la manecile si epoletii vestonului, iar cei cu diametrul de 22 mm la veston.
    Art. 37
    Anexele nr. 1 - 15*1) fac parte integranta din prezentul regulament.
------------
    *1) Anexele nr. 1 - 15 sunt reproduse in facsimil.

    ANEXA 1

                           ARTICOLELE COMPONENTE
        ale uniformei de serviciu si durata normata de folosinta (ani)

 ______________________________________________________________________________
|Nr. |            Denumirea articolului         |    Bucati   | Durata normata |
|crt.|                                          |  (perechi)  |  de folosinta  |
|    |                                          |             |      (ani)     |
|____|__________________________________________|_____________|________________|
|  1.| Scurta pentru toamna-iarna               |      1      |        3       |
|  2.| Bluzon pentru primavara-vara             |      1      |        2       |
|  3.| Costum de iarna pentru barbati           |             |                |
|    | - veston                                 |      1      |        1       |
|    | - pantalon                               |      2      |        1       |
|  4.| Costum de vara pentru barbati            |             |                |
|    | - veston                                 |      1      |        1       |
|    | - pantalon                               |      2      |        1       |
|  5.| Costum de vara pentru femei              |             |                |
|    | - veston                                 |      1      |        1       |
|    | - fusta                                  |      1      |        1       |
|    | - pantalon                               |      1      |        1       |
|  6.| Costum de iarna pentru femei             |             |                |
|    | - veston                                 |      1      |        1       |
|    | - fusta                                  |      1      |        1       |
|    | - pantalon                               |      1      |        1       |
|  7.| Camasa cu maneca lunga                   |      4      |        1       |
|  8.| Camasa cu maneca scurta                  |      4      |        1       |
|  9.| Pulover                                  |      1      |        2       |
| 10.| Vesta                                    |      1      |        2       |
| 11.| Sapca                                    |      1      |        1       |
| 12.| Boneta                                   |      1      |        1       |
| 13.| Cravata                                  |      1      |        1       |
| 14.| Curea                                    |      1      |        1       |
| 15.| Pantofi pentru barbati                   |      1      |        1       |
| 16.| Pantofi pentru femei                     |      1      |        1       |
| 17.| Ghete pentru barbati                     |      1      |        2       |
| 18.| Cizme pentru femei                       |      1      |        2       |
| 19.| Bocanci                                  |      1      |        2*)     |
| 20.| Manta de ploaie pentru barbati           |      1      |        3       |
| 21.| Manta de ploaie pentru femei             |      1      |        3       |
| 22.| Combinezon/salopeta                      |      1      |        1*)     |
| 23.| Fular din lana                           |      1      |        2       |
| 24.| Fular subtire                            |      1      |        2       |
| 25.| Geanta                                   |      1      |        3       |
| 26.| Manusi                                   |      1      |        2       |
| 27.| Insemne:                                 |             |                |
|    | - pentru maneca                          |      6      |        2       |
|    | - pentru sapca                           |      1      |        1       |
|    | - pentru boneta                          |      1      |        1       |
|    | - pentru piept                           |      1      |        3       |
|    | - identificare                           |      1      |        3       |
|    | - revere                                 |      2      |        3       |
|____|__________________________________________|_____________|________________|
    *) Se acorda numai pentru lucratorii desemnati sa execute controlul vamal fizic al automarfarelor, trenurilor etc. si pentru cei din echipele care au in dotare caini. Propunerile nominale sunt facute de sefii birourilor vamale si de directorii executivi ai directiilor regionale vamale si sunt aprobate de conducerea Autoritatii Nationale a Vamilor.

    ANEXA 2

    COSTUM BARBATI

    Figura 1, reprezentand COSTUM BARBATI, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 907 din 6 octombrie 2004, la pagina 5.

    ANEXA 3

    COSTUM FEMEI

    Figura 2, reprezentand COSTUM FEMEI, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 907 din 6 octombrie 2004, la pagina 6.

    ANEXA 4

    CAMASA CU MANECA LUNGA

    Figura 3, reprezentand CAMASA CU MANECA LUNGA, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 907 din 6 octombrie 2004, la pagina 7.

    ANEXA 5

    CAMASA CU MANECA SCURTA

    Figura 4, reprezentand CAMASA CU MANECA SCURTA, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 907 din 6 octombrie 2004, la pagina 8.

    ANEXA 6

    BLUZON PRIMAVARA-VARA

    Figura 5, reprezentand BLUZON PRIMAVARA-VARA, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 907 din 6 octombrie 2004, la pagina 9.

    ANEXA 7

    SCURTA TOAMNA-IARNA

    Figura 6, reprezentand SCURTA TOAMNA-IARNA, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 907 din 6 octombrie 2004, la pagina 10.

    ANEXA 8

    COMBINEZON

    Figura 7, reprezentand COMBINEZON, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 907 din 6 octombrie 2004, la pagina 11.

    ANEXA 9

    MANTA DE PLOAIE

    Figura 8, reprezentand MANTA DE PLOAIE, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 907 din 6 octombrie 2004, la pagina 12.

    ANEXA 10

    CRAVATA

    Figura 9, reprezentand CRAVATA, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 907 din 6 octombrie 2004, la pagina 13.

    ANEXA 11

    SAPCA SI BONETA

    Figura 10, reprezentand SAPCA SI BONETA, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 907 din 6 octombrie 2004, la pagina 14.

    ANEXA 12

    EMBLEMA PENTRU MANECA

    Figura 11, reprezentand EMBLEMA PENTRU MANECA, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 907 din 6 octombrie 2004, la pagina 14.

    ANEXA 13

    INSEMN PENTRU PIEPT

    Figura 12, reprezentand INSEMN PENTRU PIEPT, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 907 din 6 octombrie 2004, la pagina 15.

    ANEXA 14

    INSEMN ELEMENTE DE IDENTIFICARE

    Figura 13, reprezentand INSEMN ELEMENTE DE IDENTIFICARE, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 907 din 6 octombrie 2004, la pagina 15.

    ANEXA 15

    INSEMN SAPCA/BONETA

    Figura 14, reprezentand INSEMN SAPCA/BONETA, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 907 din 6 octombrie 2004, la pagina 16.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1523/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1523 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 1523/2004
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu