E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 143 din 23 martie 1992

pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 731/1991 privind aprobarea Regulamentului de atestare tehnico-profesionala a specialistilor cu activitate in constructii

ACT EMIS DE:                GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 59 din  6 aprilie 1992


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    ARTICOL UNIC
    Hotararea Guvernului nr. 731 din 14 octombrie 1991 privind aprobarea Regulamentului de atestare tehnico-profesionala a specialistilor cu activitate in constructii se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. La articolul 8 din hotarare se adauga alineatele 2 si 3, cu urmatorul cuprins:
    " Dispozitiile art. 5 vor intra in vigoare si se vor aplica dupa implinirea termenului de 10 zile de la data intrarii in vigoare a Legii privind calitatea in constructii.
    Pana la aceasta data investitorii si agentii economici cu activitate in constructii vor angaja verificatori de proiecte, responsabili tehnici cu executia sau, dupa caz, experti tehnici, care au obtinut atestarea calitatii respective, potrivit prezentei hotarari, si vor lua masurile necesare pentru functionarea sistemelor de verificare a proiectelor, de conducere si asigurare a calitatii executiei constructiilor."
    2. La articolul 5 din regulament se introduce alineatul 2 (alineat nou), cu urmatorul continut:
    "- Proiectele pentru constructii militare vor fi verificate de verificatori atestati, angajati ai Ministerului Apararii Nationale, Ministerului de Interne si Serviciul Roman de Informatii, dupa caz."
    3. Articolul 9, liniuta a doua, din regulament se modifica si va avea urmatorul cuprins:
    "- sa fie inginer sau arhitect - absolvent al unei facultati de constructii, instalatii pentru constructii sau, respectiv, al Institutului de Arhitectura."
    4. Articolul 18, liniuta intai, din regulament se modifica si va avea urmatorul cuprins:
    "- sa fie inginer sau subinginer - absolvent al unei facultati de constructii, instalatii pentru constructii - sau arhitect - absolvent al Institutului de Arhitectura;"
    5. Articolul 27, liniuta intai, din regulament se modifica si va avea urmatorul cuprins:
    "- sa fie inginer sau arhitect - absolvent al unei facultati de constructii, instalatii pentru constructii sau, respectiv, al Institutului de Arhitectura;"

                    PRIM-MINISTRU
                   THEODOR STOLOJAN

                             Contrasemneaza:
                             p. Ministrul lucrarilor publice
                             si amenajarii teritoriului,
                             Victor Dumitrache,
                             secretar de stat


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 143/1992

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 143 din 1992
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu