E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 139 din  1 aprilie 1994

cu privire la acordarea, utilizarea si controlul utilizarii subventiilor de la bugetul de stat destinate acoperirii partiale a dobanzii aferente creditelor bancare pe termen scurt acordate producatorilor agricoli pentru cresterea si ingrasarea porcilor si pentru cresterea pasarilor

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 85 din  1 aprilie 1994


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    In baza prevederilor art. 7 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 83/1993 privind sprijinul acordat de stat producatorilor agricoli, se acorda producatorilor agricoli subventii de la bugetul de stat destinate acoperirii a 60% din dobanda calculata la creditele bancare pe termen scurt contractate pentru cresterea si ingrasarea porcilor, pentru cresterea pasarilor, precum si pentru reproductia si selectia acestor specii.
    Art. 2
    Se mandateaza directiile generale pentru agricultura si alimentatie judetene si a municipiului Bucuresti sa acorde subventiile prevazute la art. 1.
    Art. 3
    Se aproba normele metodologice - prevazute in anexa la prezenta hotarare - privind acordarea, utilizarea si controlul utilizarii subventiilor de la bugetul de stat mentionate la art. 1.

                 PRIM-MINISTRU
                NICOLAE VACAROIU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul agriculturii
                       si alimentatiei,
                       Ioan Oancea

                       Ministru de stat,
                       ministrul finantelor,
                       Florin Georgescu

    ANEXA 1

                NORME METODOLOGICE
privind acordarea, utilizarea si controlul utilizarii subventiilor de la bugetul de stat pentru acoperirea a 60% din dobanda calculata la creditele bancare contractate de producatorii agricoli pentru cresterea si ingrasarea porcilor si pentru cresterea pasarilor

    1. Potrivit prevederilor art. 7 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 83/1993 privind sprijinul acordat de stat producatorilor agricoli, acestia beneficiaza, prin intermediul institutiilor financiare sau bancare, de credite pe termen scurt, cu dobanda anuala subventionata in proportie de 60%, pentru cresterea si ingrasarea porcilor, cresterea pasarilor pentru carne si pentru oua, pentru reproductia si selectia acestor specii, precum si pentru aprovizionarea materiala.
    2. De la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se subventioneaza de la bugetul de stat, in proportie de 60%, dobanzile calculate de bancile comerciale la creditele pe termen scurt contractate de producatorii agricoli pentru cresterea si ingrasarea porcilor, cresterea pasarilor pentru carne si pentru oua, precum si pentru reproductia si selectia acestor specii.
    La creditele bancare pentru aprovizionarea materiala necesara fabricarii nutreturilor combinate, precum si pentru cumpararea furajelor combinate, dobanda se subventioneaza in proportie de 60% numai pentru creditele contractate dupa data intrarii in vigoare a prezentei hotarari si in limita consumului propriu al producatorilor agricoli de carne de porc si pasare in viu, precum si pentru reproductie si selectie.
    3. Subventiile se acorda numai producatorilor agricoli care detin un efectiv minim de 50 capete porcine sau un efectiv minim de 500 capete gaini ouatoare sau/si 1.000 capete pasari pentru carne.
    4. Creditele bancare sunt acordate de bancile comerciale la cererea producatorilor agricoli, cu respectarea normelor bancare privind garantarea creditelor si a altor conditii stabilite de banci.
    5. In vederea stabilirii cu exactitate a dobanzii la aceste credite si a partii din aceasta ce se subventioneaza de la bugetul de stat, producatorii agricoli au obligatia sa solicite, iar bancile comerciale sa acorde, potrivit normelor proprii, in mod distinct, creditele prevazute la pct. 2.
    6. Producatorii agricoli au obligatia sa organizeze si sa conduca o evidenta separata a creditelor bancare cu dobanda subventionata.
    7. La stabilirea volumului creditelor contractate pentru cresterea si ingrasarea porcilor si pentru cresterea pasarilor nu se iau in calcul creditele bancare cu dobanda preferentiala acordate in baza unor acte normative si nici cele acordate de Fondul Proprietatii de Stat.
    Dobanda subventionata de la bugetul de stat reprezinta 60% din dobanda pietei la creditele acordate de bancile comerciale pentru activitatile prevazute de prezentele norme.
    8. Dobanda aferenta creditelor bancare nerambursate la scadenta se suporta integral de catre producatorii agricoli.
    9. Producatorii agricoli care inregistreaza pierderi in balantele contabile lunare nu mai beneficiaza - incepand cu luna urmatoare, pana la recuperarea integrala a pierderilor respective - de subventionarea de la bugetul de stat a 60% din dobanda calculata la creditele bancare prevazute in prezentele norme.
    10. Producatorii agricoli vor intocmi si vor depune lunar, la directia generala pentru agricultura si alimentatie judeteana, decontul justificativ (model anexa) avizat de banca comerciala creditoare si de directia generala a finantelor publice si controlului financiar de stat judeteana.
    La decontul justificativ se va anexa in copie contractul de credit bancar, din care sa rezulte datele la care sunt scadente ratele de rambursare a creditelor bancare acordate.
    Producatorii agricoli raspund, potrivit legii, de realitatea si legalitatea datelor inscrise in deconturile justificative.
    11. Bancile comerciale creditoare raspund de realitatea si legalitatea dobanzilor calculate la creditele acordate cu dobanda subventionata.
    12. Directia generala a finantelor publice si controlului financiar de stat judeteana verifica realitatea si legalitatea subventiilor solicitate prin deconturile justificative, efectuind controale la producatorii agricoli si controlul conturilor acestora din bancile comerciale creditoare.
    13. Directiile generale pentru agricultura si alimentatie judetene vor transmite lunar Ministerului Agriculturii si Alimentatiei deconturile justificative in doua exemplare, avizate de organele prevazute la pct. 10, anexind in copie contractele de credit bancar.
    14. Ministerul Agriculturii si Alimentatiei, in urma analizei deconturilor justificative primite de la directiile generale pentru agricultura si alimentatie judetene, va solicita Ministerului Finantelor deschiderea creditelor bugetare prevazute la cap. 76 "Agricultura, silvicultura, ape, mediu inconjurator".
    Cererile de credite bugetare vor fi insotite de un exemplar din deconturile justificative.
    15. Ministerul Agriculturii si Alimentatiei, prin organele proprii de control, va verifica permanent  modul de stabilire si acordarea subventiilor de la bugetul de stat pentru acoperirea a 60% din dobanda calculata la creditele bancare pe termen scurt, precum si modul de organizare si tinere a evidentelor la directiile generale pentru agricultura si alimentatie judetene.
    16. Sumele transmise de Ministerul Agriculturii si Alimentatiei in contul directiilor generale pentru agricultura si alimentatie judetene cu titlu de subventie de la bugetul de stat vor fi virate de acestea, pe baza deconturilor justificative, direct in contul din banca al producatorilor agricoli.
    In acest sens, Ministerul Agriculturii si Alimentatiei va transmite directiilor generale pentru agricultura si alimentatie judetene sumele aprobate pentru fiecare producator agricol.
    17. Directiile generale pentru agricultura si alimentatie judetene raspund, potrivit legii, de manipularea, pastrarea si gestionarea sumelor primite de la bugetul de stat sub forma de subventii, precum si a documentatiilor care au stat la baza acestora.
    18. Achitarea subventiilor de la bugetul de stat in mod necuvenit, prin inscrierea si/sau certificarea, pe documentele de acordare, de date sau situatii nereale, atrage obligatia beneficiarului de restituirea sumelor, precum si aplicarea sanctiunilor prevazute de lege.
    Persoanele carora le revin obligatii de serviciu in legatura cu acordarea subventiilor raspund disciplinar, material, civil sau penal, dupa caz, potrivit legii.
    19. Subventiile primite de producatorii agricoli vor fi utilizate numai in scopul prevazut de art. 7 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 83/1993.

                                                     Model-anexa la norme
                                                     ---------------------
PRODUCATORUL AGRICOL .............   Directia generala a finantelor publice si
 BANCA .......... contul .........   controlului financiar de stat
     Nr. ........ data ...........   ..........................................
                                     Verificat si avizat pentru suma de .......
                                      ...... mii lei.
                                                  Director,
                                              (data si nr. de inregistrare)
                     DECONT JUSTIFICATIV
privind subventiile de la bugetul de stat pentru acoperirea a 60% din dobanda calculata la creditele contractate de producatorii agricoli pentru cresterea si ingrasarea porcilor si pentru cresterea pasarilor in luna ............... anul 1994
-------------------------------------------------------------------------------
                                                                     Volumul
              Efectivele                                           dobanzilor
              de animale  Valoarea    Soldul    Nivelul           subventionate
             sau pasari  efectivelor  mediu     mediu al  Valoarea   de la
Nr. Productia existente  la costurile zilnic    dobanzii  dobanzii  bugetul de
crt.          la finele     de         al      practicat   calculate   stat
            perioadei inregistrare  creditelor la creditele  de      col. 6X60
            - capete -  - mii lei -   din         din luna  banca    ----------
                                      luna        - % -     (col.        100
                                    - mii lei -             4X5)    - mii lei -
                                                          -mii lei-
-------------------------------------------------------------------------------
0     1           2           3          4         5          6          7
-------------------------------------------------------------------------------
1.  Cresterea
       si
    ingrasarea
    porcilor
-------------------------------------------------------------------------------
2.  Cresterea
    pasarilor
-------------------------------------------------------------------------------
    TOTAL:
-------------------------------------------------------------------------------
             AVIZAT,
             BANCA COMERCIALA,                      Producator agricol,
             Director,
SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 139/1994

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 139 din 1994
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 140 2016
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Însă MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm firme de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Norma 8 2020
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut niciodată să obțin un împrumut de la acel serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 15 2020
    GET Rich with ATM CARD BLANC ... Whatsapp: +18033921735 Vreau să depun mărturie despre cardurile de ATM-uri Dark Web care pot retrage bani de la orice mașini de ATM din întreaga lume. Am fost foarte sărac înainte și nu am nicio treabă. Am văzut atât de multe mărturii despre modul în care hackerii Dark Web le trimit cardul gol ATM și îl folosesc pentru a colecta bani în orice mașină ATM și a deveni bogat. (darkwebblankatmcard@gmail.com) Le trimit prin e-mail și mi-au trimis cardul bancomat gol. L-am folosit pentru a obține 120.000 de euro. retrageți maxim 5.000 EUR zilnic. Dark Web dă cartea doar pentru a ajuta săracii. Păstrați și luați bani direct de pe orice seif de mașină ATM folosind cardul programat ATM care rulează în modul automat. E-mail: darkwebblankatmcard@gmail.com Text & Call sau WhatsApp: +18033921735
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    * Utilizați această perioadă de blocare pentru a investi și a începe să câștigați direct de acasă ..... Inbox me pentru a începe! * Investiți 300 € pentru a câștiga 3000 € Investiți 400 € pentru a câștiga 4000 € Investiți 500 € pentru a câștiga 5000 € Investiți 600 EUR pentru a câștiga 6000 € Investiți 700 € pentru a câștiga 7000 € Investiți 8000 EUR pentru a câștiga 80 000 EUR Investiți 9000 EUR pentru a câștiga 90.000 € Totul în 7 zile de profit și plata de 100% este asigurată. Dacă sunteți interesat să investiți cu noi, contactați-ne acum prin WhatsApp +15022064419 sau prin e-mail tradewithcarlos2156@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 817 2017
    Sunt Brette M. Wagner, un creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale cu o dobândă scăzută de 3%. Știm că există o mulțime de familii care trăiesc din salariu și altele care nu pot avea grijă de obligațiile lor financiare și din acest motiv, sunt aici pentru restaurare financiară. Ofer o gamă largă de servicii financiare care include: Planificarea afacerilor, Finanțe comerciale și de dezvoltare, Proprietăți și credite ipotecare, Împrumuturi de consolidare a creanțelor, Împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi private, Refinanțare la domiciliu, Împrumuturi hoteliere, împrumuturi pentru studenți etc. Răspundeți imediat prin e-mail de mai jos pentru mai multe informatii. E-mail: (brettewagnerfinancialservice@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 139/1994
Hotărârea 783 1995
privind autorizarea efectuarii platii subventiilor pentru acoperirea a 60% din dobanda aferenta creditelor bancare acordate producatorilor agricoli
Hotărârea 528 1995
privind acordarea, utilizarea si controlul alocatiilor, primelor, subventiilor, compensatiilor si altor forme de sprijin de la bugetul de stat, acordate producatorilor agricoli in baza Legii nr. 83/1993, precum si modificarea unor hotariri ale Guvernului emise in executarea acestei legi
Hotărârea 460 1995
privind stabilirea preturilor minime, garantate, de achizitie si a primelor ce se acorda de la bugetul de stat la porcine si pasari vii livrate pentru industrializare
Hotărârea 768 1994
pentru aprobarea Normelor privind acordarea, utilizarea si controlul utilizarii primelor de la bugetul de stat pentru porcine si pasari vii
Hotărârea 556 1994
pentru completarea Hotaririi Guvernului nr. 139/1994 cu privire la acordarea, utilizarea si controlul utilizarii subventiilor de la bugetul de stat destinate acoperirii partiale a dobinzii aferente creditelor bancare pe termen scurt acordate producatorilor agricoli pentru cresterea si ingrasarea porcilor si pentru cresterea pasarilor
Hotărârea 139 1994
cu privire la acordarea, utilizarea si controlul utilizarii subventiilor de la bugetul de stat destinate acoperirii partiale a dobanzii aferente creditelor bancare pe termen scurt acordate producatorilor agricoli pentru cresterea si ingrasarea porcilor si pentru cresterea pasarilor
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu