Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1200 din 24 octombrie 2002

pentru aprobarea Conventiei dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Liban privind cooperarea in domeniul protectiei plantelor si carantinei fitosanitare, semnata la Bucuresti la 19 august 2002

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 819 din 13 noiembrie 2002


SmartCity3


    In temeiul art. 107 din Constitutie si al art. 5 alin. 1 din Legea nr. 4/1991 privind incheierea si ratificarea tratatelor,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Se aproba Conventia dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Liban privind cooperarea in domeniul protectiei plantelor si carantinei fitosanitare, semnata la Bucuresti la 19 august 2002.
    Art. 2
    Cheltuielile ocazionate de aducerea la indeplinire a prevederilor conventiei se vor efectua in conformitate cu reglementarile legale in vigoare, in limita prevederilor bugetului aprobat al Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul agriculturii,
                         alimentatiei si padurilor,
                         Ilie Sarbu

                         Ministrul afacerilor externe,
                         Mircea Geoana

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

                              CONVENTIE
intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Liban privind cooperarea in domeniul protectiei plantelor si carantinei fitosanitare

    Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Liban, in continuare numite parti contractante,
    conduse de dorinta de a stimula cooperarea bilaterala in domeniul protectiei plantelor si carantinei fitosanitare,
    in vederea protejarii teritoriilor statelor lor impotriva introducerii si raspandirii organismelor daunatoare reglementate si limitarii pierderilor cauzate de acestea, precum si pentru a facilita comertul reciproc si schimburile de plante si produse vegetale,
    luand in considerare principiile stabilite prin Conventia internationala pentru protectia plantelor, Acordul Organizatiei Mondiale a Comertului asupra aplicarii masurilor sanitare si fitosanitare (Acordul SPS), precum si principiile carantinei vegetale legate de comertul international,
    au convenit urmatoarele:

    Art. 1
    Autoritatile competente ale statelor celor doua parti contractante vor inspecta si vor supraveghea pe teritoriile proprii culturile agricole, padurile, terenurile necultivate, produsele vegetale si alte articole reglementate, in vederea depistarii organismelor daunatoare reglementate.
    Art. 2
    Autoritatile competente ale statelor celor doua parti contractante, care coordoneaza si raspund de implementarea prezentei conventii, sunt:
    - pentru partea romana, Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor;
    - pentru partea libaneza, Ministerul Agriculturii.
    Art. 3
    In scopurile prezentei conventii expresiile "organisme daunatoare", "organisme daunatoare reglementate", "articole reglementate", "plante" si "produse vegetale" vor fi intelese in sensul dat lor in textul revizuit in 1997 al Conventiei internationale pentru protectia plantelor si in Glosarul FAO de termeni fitosanitari (editia 1996).
    Art. 4
    Autoritatile competente se vor informa reciproc, in scris, asupra schimbarilor semnificative in starea fitosanitara, cum ar fi aparitia si raspandirea pe teritoriile statelor lor a organismelor daunatoare reglementate care reprezinta un pericol deosebit pentru culturile agricole si paduri si care sunt incluse in listele nationale de organisme daunatoare reglementate.
    Art. 5
    In vederea prevenirii introducerii si/sau raspandirii de organisme daunatoare reglementate pe teritoriul statului celeilalte parti contractante, orice export de plante sau produse vegetale, care fac obiectul inspectiei fitosanitare, va fi insotit de un certificat fitosanitar elaborat conform modelului prevazut in Conventia internationala pentru protectia plantelor, emis de autoritatile competente.
    Art. 6
    Certificatul fitosanitar nu exclude dreptul statului importator de a efectua inspectia fitosanitara si de a lua masurile necesare (refuz de intrare, distrugere, dezinfectie, dezinsectie etc.).
    Art. 7
    Daca se constata prezenta organismelor daunatoare reglementate, autoritatea competenta a statului importator va informa cat mai curand posibil despre aceasta autoritatea competenta a statului exportator.
    Daca autoritatea competenta a statului importator hotaraste ca aceste plante si/sau produse vegetale pot fi importate cu conditia impunerii unor masuri fitosanitare speciale (dezinfectari, dezinsectii, prelucrare imediata etc.), aceasta decizie trebuie comunicata cat mai curand posibil autoritatii competente a statului exportator.
    Art. 8
    In vederea prevenirii introducerii de organisme daunatoare reglementate partile contractante, in conditiile respectarii principiilor Acordului Organizatiei Mondiale a Comertului asupra aplicarii masurilor sanitare si fitosanitare (Acordul SPS), au dreptul:
    - sa limiteze sau sa solicite conditii speciale referitoare la importul de plante si produse vegetale;
    - sa interzica importul de plante si produse vegetale.
    Art. 9
    Autoritatile competente isi vor notifica reciproc punctele de intrare prin care este permis importul si/sau tranzitul de plante si produse vegetale, care sunt supuse inspectiei fitosanitare.
    Art. 10
    Cele doua parti contractante, recunoscand utilitatea cooperarii in domeniul stiintei si oportunitatea unificarii pe cat posibil a metodelor si mijloacelor de protectie a plantelor, vor stimula aceasta cooperare prin:
    - schimb de informatii asupra starii fitosanitare a culturilor si padurilor, asupra masurilor utilizate in combaterea organismelor daunatoare, precum si asupra rezultatelor obtinute;
    - schimb de legi si reglementari legale in domeniul protectiei plantelor si carantinei fitosanitare si de literatura de specialitate, asigurand astfel pentru ambele state o mai buna intelegere a acestui domeniu.
    Art. 11
    Pentru solutionarea problemelor practice legate de aplicarea prezentei conventii, autoritatile competente vor organiza, daca va fi necesar, consultari comune.
    Aceste consultari vor fi organizate alternativ in Romania si in Republica Liban. Locul si data acestor consultari vor fi stabilite de comun acord. Fiecare parte contractanta va suporta costurile pentru propria delegatie, conform reglementarilor sale legale interne.
    Art. 12
    In vederea accelerarii transportului plantelor sau produselor vegetale si reducerii riscului aparitiei organismelor daunatoare reglementate, de cate ori este cazul, cu acordul ambelor parti contractante, inspectiile fitosanitare pot fi realizate de autoritatile competente ale statului uneia dintre partile contractante pe teritoriul statului celeilalte parti contractante.
    Autoritatile competente vor stabili prin acord special pentru fiecare caz conditiile acestor inspectii fitosanitare.
    Art. 13
    Partile contractante isi vor notifica reciproc listele cu organisme daunatoare reglementate, precum si cerintele specifice de carantina (interdictii, restrictii si conditii fitosanitare) referitoare la importul plantelor si produselor vegetale.
    Orice modificari in prevederile de mai sus vor fi anuntate in scris celeilalte parti contractante cu o perioada corespunzatoare de timp inainte de intrarea lor in vigoare.
    Art. 14
    Orice divergenta privind interpretarea sau aplicarea prezentei conventii va fi rezolvata prin negocieri directe intre partile contractante.
    Art. 15
    Prevederile prezentei conventii nu afecteaza drepturile si obligatiile partilor contractante care rezulta din alte acorduri internationale bilaterale sau multilaterale incheiate de acestea.
    Art. 16
    Prezenta conventie va intra in vigoare in a 30-a zi de la data ultimei notificari prin care partile contractante se informeaza reciproc asupra indeplinirii procedurilor legale interne necesare intrarii sale in vigoare.
    Art. 17
    Prezenta conventie se incheie pentru o perioada de 5 ani, iar valabilitatea ei se va prelungi automat cu noi perioade de 5 ani, cu conditia ca nici una dintre partile contractante sa nu notifice celeilalte parti contractante, cu cel putin 6 luni inainte de expirarea perioadei respective, intentia sa de a o denunta.
    Semnata la Bucuresti la 19 august 2002, in doua exemplare originale, fiecare in limbile romana, araba si engleza, toate textele fiind egal autentice.
    In caz de divergente de interpretare, textul in limba engleza va prevala.

                          Pentru Guvernul Romaniei,
                                Ilie Sarbu

                      Pentru Guvernul Republicii Liban,
                                Ali AbdallahSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1200/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1200 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 106 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunt Alexander Magnus, un împrumutat privat și legitim. Căutați un împrumut de afaceri, împrumut de Crăciun, împrumuturi personale, credite ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare negarantate, garanție, capital de risc etc. ... Sau pur și simplu refuzați un împrumut de la o bancă sau instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Sunteți soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi întreprinderilor și persoanelor fizice cu o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și garantat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail astăzi Via: alexandermagnus.loan@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu