Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 88 din 19 ianuarie 2006

pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr. 344/2005 privind unele masuri pentru asigurarea respectarii drepturilor de proprietate intelectuala in cadrul operatiunilor de vamuire

ACT EMIS DE: GUVERNUL

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 95 din 1 februarie 2006



     In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 25 din Legea nr. 344/2005 privind unele masuri pentru asigurarea respectarii drepturilor de proprietate intelectuala in cadrul operatiunilor de vamuire,

     Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

     Art. 1. - Se aproba Normele de aplicare a Legii nr. 344/2005 privind unele masuri pentru asigurarea respectarii drepturilor de proprietate intelectuala in cadrul operatiunilor de vamuire, prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.

     Art. 2. - (1) Prezenta hotarare intra in vigoare la data de 3 februarie 2006.

     (2) Pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se abroga Hotararea Guvernului nr. 301/2001 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 202/2000 privind unele masuri pentru asigurarea respectarii drepturilor de proprietate intelectuala in cadrul operatiunilor de vamuire, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 142 din 22 martie 2001.

     PRIM-MINISTRU

     CALIN POPESCU-TARICEANU

     Contrasemneaza:

     Ministrul finantelor publice,

     Sebastian Teodor Gheorghe Vladescu

     Ministrul integrarii europene,

     Anca Daniela Boagiu

     ANEXA 1

     NORME

de aplicare a Legii nr. 344/2005 privind unele masuri pentru asigurarea respectarii drepturilor de proprietate intelectuala in cadrul operatiunilor de vamuire

     CAPITOLUL  1

     Procedura de intocmire, depunere si prelucrare a cererii de interventie a autoritatii vamale

     Art. 1. - (1) Cererea de interventie a autoritatii vamale se depune de titularul dreptului de proprietate intelectuala, persoana fizica sau juridica.

     (2) Cererea de interventie prevazuta la alin. (1) poate fi depusa la autoritatea vamala si de organismele de gestiune colectiva in domeniul drepturilor de autor sau al drepturilor conexe, de grupurile ori de asociatiile care au o denumire de origine protejata sau o indicatie geografica protejata, precum si de amelioratori.

     Art. 2. - (1) Cererea de interventie a autoritatii vamale se completeaza in doua exemplare, conform modelului prevazut la anexa nr. 1, un exemplar pentru autoritatea vamala, marcat cu cifra "1", si cel de-al doilea exemplar pentru titularul dreptului, marcat cu cifra "2".

     (2) Modelul cererii de interventie se poate obtine si de pe site-ul Autoritatii Nationale a Vamilor.

     (3) Cererea prevazuta la alin. (1) se completeaza prin dactilografiere sau de mana, cu majuscule si lizibil, fara a contine greseli sau stersaturi.

     (4) Documentele atasate cererii de interventie fac parte integranta din aceasta.

     (5) Cererea de interventie si documentele atasate trebuie sa cuprinda semnatura si, dupa caz, stampila titularului dreptului.

     (6) Instructiunile de completare a cererii de interventie sunt prevazute in anexa nr. 2.

     Art. 3. - (1) Daca cererea de interventie a autoritatii vamale este depusa de detinatorul unui drept de proprietate intelectuala, dovada prevazuta la art. 6 alin. (3) lit. b) din Legea nr. 344/2005 privind unele masuri pentru asigurarea respectarii drepturilor de proprietate intelectuala in cadrul operatiunilor de vamuire, denumita in continuare Lege, este:

     a) in cazul drepturilor de proprietate intelectuala pentru care s-a acordat un titlu de protectie, copia titlului de protectie, a carui valabilitate este certificata de autoritatea nationala in domeniu;

     b) in cazul drepturilor de autor si al drepturilor conexe care nu se inregistreaza, orice dovada a calitatii de autor.

     (2) Daca solicitantul cererii de interventie este orice alta persoana autorizata sa utilizeze unul dintre drepturile prevazute la art. 3 alin. (1) pct. 1 din Lege, acesta va depune la Autoritatea Nationala a Vamilor si copia autentificata a documentului care atesta ca este autorizat sa utilizeze dreptul de proprietate intelectuala in cauza.

     (3) Daca persoana care depune cererea de interventie este un reprezentant al detinatorului dreptului sau al persoanei autorizate sa utilizeze unul dintre drepturile prevazute la art. 3 alin. (1) pct. 1 din Lege, acesta va depune la Autoritatea Nationala a Vamilor si copia autentificata a documentului care face dovada calitatii lui de reprezentant in fata autoritatii vamale.

     (4) Declaratia prevazuta la art. 6 alin. (3) lit. a) din Lege se intocmeste si se semneaza de catre titularul dreptului, conform modelului prevazut in anexa nr. 3.

     Art. 4. - Autoritatea Nationala a Vamilor poate solicita titularului dreptului detalii specifice tipului dreptului de proprietate intelectuala la care se face referire in cererea de interventie, precum si informatii referitoare la locul de fabricatie sau de productie, reteaua de distributie ori numele licentiatilor si alte informatii specifice dreptului de proprietate intelectuala.

     Art. 5. - (1) In situatia prevazuta la art. 7 alin. (2) din Lege, titularul dreptului trebuie sa depuna o cerere scrisa la Autoritatea Nationala a Vamilor, prin care sa solicite prelungirea perioadei de interventie, cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea acesteia.

     (2) Cererea trebuie sa cuprinda datele de identificare a titularului dreptului si ale cererii de interventie pentru care se solicita prelungirea, mentiuni, daca este cazul, privind modificarea informatiilor cuprinse in cererea de interventie, precum si semnatura si stampila, dupa caz.

     (3) La cererea de prelungire se anexeaza documentele prevazute la art. 6 alin. (3) din Lege numai daca au intervenit modificari fata de documentele anexate la cererea de interventie.

     CAPITOLUL  2

     Conditii in care se face interventia autoritatii vamale

     Art. 6. - Copii ale cererilor de interventie acceptate se transmit de Autoritatea Nationala a Vamilor catre directiile regionale vamale, care le transmit tuturor birourilor vamale din subordine.

     Art. 7. - Daca autoritatea vamala suspenda operatiunea de vamuire si/sau retine marfurile in conditiile prevazute la art. 4 din Lege si o cerere de interventie este acceptata inainte de expirarea termenului de 3 zile lucratoare, termenul de 10 zile lucratoare prevazut la art. 10 alin. (1) lit. a) si la art. 11 alin. (1) din Lege curge din ziua urmatoare celei in care cererea de interventie a fost acceptata.

     Art. 8. - (1) La calculul numarului zilelor lucratoare prevazute la art. 4, 10 si 11 din Lege nu se include ziua in care a fost primita notificarea.

     (2) Zi lucratoare se considera fiecare zi, cu exceptia zilelor de sarbatoare legala in care nu se lucreaza, a sambetelor si a duminicilor.

     Art. 9. - (1) Retinerea marfurilor susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuala si/sau suspendarea operatiunii de vamuire se fac/se face in baza adeverintei de retinere a bunurilor si se pastreaza sub supraveghere vamala conform prevederilor legale.

     (2) Daca o declaratie vamala se refera atat la marfuri susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuala, cat si la marfuri care nu se afla in aceasta situatie, se procedeaza astfel:

     a) autoritatea vamala invalideaza declaratia vamala depusa initial;

     b) declarantul depune o declaratie vamala pentru marfurile care nu sunt susceptibile a incalca un drept de proprietate intelectuala;

     c) autoritatea vamala evidentiaza pe factura prezentata numarul adeverintei de retinere a bunurilor, cantitatea si valoarea marfurilor retinute.

     Art. 10. - (1) Biroul vamal informeaza imediat, in scris, directia regionala vamala in subordinea careia se afla despre masura luata, conform modelului prevazut in anexa nr. 4A, si transmite copii ale documentelor pe care le detine in legatura cu marfurile retinute.

     (2) Directia regionala vamala informeaza imediat, in scris, Autoritatea Nationala a Vamilor, conform modelului prevazut in anexa nr. 4B, si transmite copii ale documentelor pe care le detine in legatura cu marfurile retinute.

     Art. 11. - (1) Directia regionala vamala notifica de indata titularului dreptului si declarantului/detinatorului/destinatarului marfurilor masura luata de biroul vamal, potrivit modelelor prevazute in anexele nr. 5 si 6, instiintandu-i asupra cantitatii efective sau estimate si naturii marfurilor susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuala.

     (2) La cererea scrisa a titularului dreptului, directia regionala vamala comunica si informatiile prevazute la art. 13 alin. (1) din Lege, daca le detine.

     (3) Corespondenta prevazuta in Lege, referitoare la fiecare retinere si/sau suspendare a operatiunii de vamuire, se transmite de titularul dreptului la directia regionala vamala de la care a primit notificarea, cu exceptia cererii de interventie.

     Art. 12. - (1) In situatia in care titularul dreptului informeaza Autoritatea Nationala a Vamilor prin directia regionala vamala, conform art. 11 din Lege, ca a fost formulata o actiune civila in justitie sau o plangere penala, acesta trebuie sa transmita, in termenul prevazut de Lege, copia acesteia si dovada depunerii la instanta sau la autoritatea competenta.

     (2) Daca acordul prevazut la art. 10 alin. (1) lit. b) din Lege este depus la biroul vamal, acesta se transmite de indata, in copie, la directia regionala vamala.

     (3) Copia opozitiei scrise depuse de declarantul/detinatorul/destinatarul marfurilor la directia regionala vamala, conform art. 10 alin. (2) din Lege, precum si copia actiunii civile in justitie sau a plangerii penale depuse de titularul dreptului sunt transmise biroului vamal care a retinut marfurile si/sau a suspendat operatiunea de vamuire.

     (4) Directiile regionale vamale informeaza operativ Autoritatea Nationala a Vamilor asupra stadiului retinerii si/sau suspendarii operatiunii de vamuire a marfurilor susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuala.

     Art. 13. - (1) In cazul marfurilor aflate in situatia prevazuta la art. 1 lit. e) din Lege, autoritatea vamala aplica masurile legale cu privire la nedeclararea marfurilor la intrarea sau la iesirea din tara.

     (2) Daca in situatia prevazuta la alin. (1) se dispune confiscarea marfurilor, autoritatea vamala transmite notificarile prevazute la art. 4 alin. (2) sau, dupa caz, la art. 9 din Lege.

     (3) Daca, potrivit alin. (1), nu se dispune confiscarea marfurilor, autoritatea vamala retine marfurile susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuala, in temeiul prevederilor art. 4 alin. (1) sau, dupa caz, ale art. 9 din Lege.

     Art. 14. - (1) In cazul marfurilor prevazute la art. 1 lit. f) din Lege, care au intrat in proprietatea privata a statului prin confiscare sau abandon la autoritatea vamala, inclusiv prin expirarea termenelor de pastrare in conformitate cu reglementarile vamale, autoritatea vamala notifica numai titularul dreptului, conform anexei nr. 5.

     (2) Biroul vamal informeaza imediat, in scris, directia regionala vamala in subordinea careia se afla despre marfurile aflate in situatia prevazuta la alin. (1), conform modelului prezentat in anexa nr. 4A, si transmite copii ale documentelor pe care le detine in legatura cu aceste marfuri.

     (3) Directia regionala vamala informeaza imediat, in scris, Autoritatea Nationala a Vamilor, conform modelului prevazut in anexa nr. 4B, si transmite copii ale documentelor pe care le detine in legatura cu marfurile retinute.

     (4) Daca exista o cerere de interventie acceptata si daca titularul dreptului informeaza in scris directia regionala vamala, in termen de 10 zile lucratoare, ca marfurile care fac obiectul notificarii aduc atingere unui drept de proprietate intelectuala, acestea vor avea destinatia prevazuta la art. 16 din Lege; daca nu este depusa cerere de interventie, se aplica in mod corespunzator prevederile art. 4 din Lege.

     (5) Termenul prevazut la alin. (4) curge de la data primirii notificarii de catre titularul dreptului.

     (6) In cazul marfurilor perisabile, termenul in care titularul dreptului informeaza in scris directia regionala vamala ca marfurile care fac obiectul notificarii aduc atingere unui drept de proprietate intelectuala este de 3 zile lucratoare.

     Art. 15. - (1) Esantioanele prelevate de autoritatea vamala conform art. 10 alin. (3) din Lege sunt pastrate de biroul vamal o perioada de un an.

     (2) La expirarea termenului prevazut la alin. (1) esantioanele vor avea destinatia prevazuta la art. 16 din Lege.

     (3) Cu acordul scris al titularului dreptului, esantioanele prevazute la alin. (2) pot fi utilizate de Autoritatea Nationala a Vamilor ca material de instruire a lucratorilor vamali.

     Art. 16. - Prelevarea de esantioane se efectueaza in conditiile prevazute de reglementarile vamale.

     CAPITOLUL  3

     Prevederi aplicabile marfurilor care aduc atingere unui drept de proprietate intelectuala

     Art. 17. - Distrugerea marfurilor dovedite ca aduc atingere unui drept de proprietate intelectuala se face conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 128/1998 pentru reglementarea modului si conditiilor de valorificare a bunurilor confiscate sau intrate, potrivit legii, in proprietatea privata a statului, republicata, toate cheltuielile legate de distrugere fiind suportate de titularul dreptului.

     Art. 18. - Biroul vamal va transmite directiei regionale vamale copii ale proceselor-verbale de distrugere a marfurilor sau de predare a acestora cu titlu gratuit, precum si, dupa caz, ale proceselor-verbale de contraventie intocmite.

     CAPITOLUL  4

     Aspecte financiare

     Art. 19. - (1) Cuantumul garantiei prevazute la art. 12 alin. (1) din Lege se stabileste la nivelul valorii in vama a marfurilor susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuala, conform declaratiei vamale.

     (2) Constituirea garantiei de catre declarantul/detinatorul/destinatarul marfurilor se face printr-un depozit banesc, in lei, in conturile de garantii ale directiilor regionale vamale, deschise la directiile de trezorerie si contabilitate publica din localitatea unde isi au sediul acestea.

     Art. 20. - (1) Garantia instituita va fi indisponibilizata pana la solutionarea definitiva si irevocabila a actiunii civile in instanta sau a plangerii penale formulate de titularul dreptului.

     (2) Directia regionala vamala executa total sau partial garantia in favoarea titularului dreptului numai daca prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila s-a dispus astfel; in caz contrar, garantia se disponbilizeaza persoanei care a constituit-o.

     (3) Pentru garantia constituita autoritatea vamala nu datoreaza dobanzi sau alte sume.

     Art. 21. - Anexele nr. 1 - 6 fac parte integranta din prezentele norme.

     ANEXA 1*)

     la norme

     CEREREA DE INTERVENTIE A AUTORITATII VAMALE

 ______________________________________________________________________________

| 1. Data primirii cererii de          |                                       |

|    interventie de catre              |                                       |

|    Autoritatea Nationala a Vamilor   |                                       |

|                                      |        DREPTURI DE PROPRIETATE        |

|    ZZ/LL/AA: ..../..../....          |             INTELECTUALA              |

|______________________________________|                                       |

| 3. Detalii despre solicitant         |                                       |

|    (ex.: titularul de drept in       |         CERERE DE INTERVENTIE A       |

|    intelesul art. 3 alin. (1)        |           AUTORITATII VAMALE          |

|    pct. 10 din Legea nr. 344/2005,   |                                       |

|    denumita in continuare "Lege"     |                                       |

|                                      | In conformitate cu prevederile        |

|                                      | art. 5 din Lege                       |

| NUMELE ............................. |                                       |

| FUNCTIA ............................ |                                       |

| ADRESA ............................. |                                       |

| LOCALITATEA ........................ |_______________________________________|

| CODUL POSTAL ....................... | 2. Numele si adresa autoritatii       |

| TARA ............................... | competente careia ii este inaintata:  |

| Cod Fiscal ......................... | AUTORITATEA NATIONALA A VAMILOR       |

| TELEFON ............................ | Bucuresti, str. Matei Millo nr. 13,   |

| TELEFON MOBIL ...................... | sector 1                              |

| FAX ................................ | Telefon: 3155858; 3155859             |

| E-MAIL ............................. | Fax: 3138251                          |

| ADRESA INTERNET .................... |                                       |

|______________________________________|_______________________________________|

| 4. Statutul solicitantului (in sensul art. 3 alin. (1) pct. 10 din Lege):    |

|  _                                      _                                    |

| |_| Titular de drept                   |_| Reprezentant al titularului de    |

|  _                                      _  drept                             |

| |_| Utilizator autorizat al dreptului  |_| Reprezentant al utilizatorului    |

|                                            autorizat                         |

|______________________________________________________________________________|

| 5. Tipul dreptului la care se refera cererea:                  |

|  _            _                      _                     _                 |

| |_| Marca    |_| Desen sau model    |_| Drept de autor    |_| Brevet de      |

|                  industrial             sau conex             inventie       |

|  _                             _                          _                  |

| |_| Certificat suplimentar    |_| Denumire de origine    |_| Indicatie       |

|     de protectie                  protejata                  geografica      |

|  _                                                                           |

| |_| Soi de plante                                                            |

|  _                                                                           |

| |_| Denumire geografica pentru bauturi alcoolice                             |

|______________________________________________________________________________|

| 6. Numele si adresa persoanei de     | 7. Numele si adresa persoanei de      |

|    contact (probleme administrative) |    contact (probleme tehnice):        |

| .................................... | ..................................... |

|                                      |                                       |

| TELEFON ............................ | TELEFON ............................. |

| FAX ................................ | FAX ................................. |

| E-MAIL ............................. | E-MAIL .............................. |

| TELEFON MOBIL ...................... | TELEFON MOBIL ....................... |

| ADRESA INTERNET .................... | ADRESA INTERNET ..................... |

|______________________________________|_______________________________________|

| 8. Atasez datele esentiale privind bunurile originale:         |

|                                _                                       _     |

| Numarul documentelor atasate: |_|      Numarul fotografiilor atasate: |_|    |

|______________________________________________________________________________|

| 9. Atasez informatiile specifice privind tipul sau modalitatea de frauda:    |

|                                _                                       _     |

| Numarul documentelor atasate: |_|      Numarul fotografiilor atasate: |_|    |

|______________________________________________________________________________|

| 10. Atasez documentul(ele) prin care solicitantul detine dreptul pentru      |

|     marfurile in cauza in sensul art. 3 alin. (1) pct. 10 din Lege:          |

|                                _                                             |

| Numarul documentelor atasate: |_|                                            |

|______________________________________________________________________________|

| 11. Atasez declaratia in conformitate cu art. 6 alin. (3) lit. a), prin care |

|     imi asum responsabilitatea pentru situatiile stipulate in acel articol:  |

|                          _                                                   |

|     Declaratie atasata: |_|                                                  |

|______________________________________________________________________________|

| 12. Orice alte informatii aflate in posesia titularului, de ex.:   |

|                                                                         _    |

| - Tara sau tarile de productie:          Numarul documentelor atasate: |_|   |

|                                                                         _    |

| - Rutele folosite de traficanti:         Numarul documentelor atasate: |_|   |

| - Diferentele tehnice dintre bunurile                                   _    |

|   autentice si cele suspecte             Numarul documentelor atasate: |_|   |

|                                                                         _    |

| - Incadrarea tarifara                    Numarul documentelor atasate: |_|   |

|                                                                         _    |

| - Alte informatii utile:   Numarul documentelor atasate: |_|   |

|______________________________________________________________________________|

| 13. Data depunerii cererii de interventie:                     |

|                                                                              |

| Data intocmirii               Locul      Semnatura si stampila solicitantului|

| ZZ/LL/AA: .../...../......  ..........   ................................... |

|______________________________________________________________________________|

| 14. Decizia autoritatii vamale (in sensul art. 6 alin. (4) si (5) din Lege): |

|  _                                                                           |

| |_| Cererea de interventie este      Numarul de inregistrare al cererii      |

|     aprobata                         de interventie ...................      |

|                                                                              |

|                                      Autoritatea Nationala a Vamilor         |

|                                                                              |

| Data                             Locul         Semnatura si stampila         |

| ZZ/LL/AA: .../...../......     Bucuresti       .....................         |

|  _                                                                           |

| |_| Cererea este valabila pana la: ......./.../...... Orice solicitare de    |

| prelungire a perioadei de valabilitate trebuie trimisa Autoritatii Nationale |

| a Vamilor cel mai tarziu cu 30 de zile lucratoare inainte de expirarea       |

| perioadei de valabilitate a cererii de interventie.                          |

|  _                                                                           |

| |_| Cererea de interventie a fost refuzata                                   |

|                                                                              |

| Decizia justificata cu motivele refuzului si informatiile privind procedura  |

| de apel sunt atasate.                                                        |

|                                                                              |

|                                      Autoritatea Nationala a Vamilor         |

|                                                                              |

| Data                             Locul         Semnatura si stampila         |

| ZZ/LL/AA: .../...../......     Bucuresti       .....................         |

|______________________________________________________________________________|

     ANEXA 2

     la norme

     INSTRUCTIUNI DE COMPLETARE

     a cererii de interventie a autoritatii vamale

     I. Explicatii privind completarea de catre solicitant a rubricilor principale din cererea de interventie

     Rubrica 3: numele, adresa si calitatea solicitantului. In sensul art. 3 alin. (1) pct. 10 din Legea nr. 344/2005, solicitantul poate fi detinatorul insusi, o persoana autorizata sa foloseasca dreptul de proprietate intelectuala sau un reprezentant desemnat.

     Rubrica 4: statutul solicitantului. Se marcheaza casuta respectiva.

     Rubrica 5: tipul dreptului pentru care este depusa cererea de interventie. Se marcheaza casuta respectiva.

     Rubrica 6: se inscriu detalii referitoare la persoana de contact in probleme administrative.

     Rubrica 7: se inscriu detalii referitoare la persoana de contact care va fi responsabila de intalnirea cu autoritatile vamale pentru discutarea detaliilor tehnice ale bunurilor retinute. Persoana in cauza trebuie sa poata fi usor contactata la o simpla notificare.

     Rubricile 8, 9 si 12: se inscrie numarul documentelor atasate sau 0 daca nu este atasat nici un document.

     Documentele atasate conform rubricii 8 trebuie sa contina informatii precise si detaliate care sa permita autoritatii vamale sa identifice corect bunurile originale.

     Documentele atasate conform rubricii 9 trebuie sa contina orice alte informatii pe care le-ar putea avea titularul privind tipul si modalitatea de frauda (documente, fotografii etc.).

     Informatiile trebuie sa fie cat mai detaliate posibil pentru a permite autoritatii vamale sa identifice simplu si eficient transporturile suspecte, utilizand principiile analizei de risc.

     Tipurile de informatii prezentate in documentele atasate conform rubricilor 8, 9 si 12 trebuie sa ajute la imbunatatirea sistemului de informatii vamale (intelligence) privind bunurile si modalitatile de frauda. Titularul dreptului poate furniza si detalii ajutatoare, cum ar fi: valoarea inainte de taxare a bunurilor originale, locatia bunurilor sau destinatia lor, detalii particulare privind identificarea transporturilor sau a ambalajelor, data presupusa de sosire ori de plecare a bunurilor, mijloacele de transport utilizate, identitatea importatorului, exportatorului sau a detinatorului.

     Rubrica 11: persoana fizica sau juridica mentionata in rubrica 3 trebuie, in toate cazurile, sa fie cea care furnizeaza documentele prevazute in rubrica 11.

     Rubrica 13: semnand in aceasta casuta, titularul dreptului certifica faptul ca accepta prevederile Legii nr. 344/2005 si obligatiile ce decurg din aceasta.

     II. Cum se depune o cerere de interventie la autoritatea vamala

     Titularul dreptului trebuie sa inainteze cererea de interventie la Autoritatea Nationala a Vamilor. Autoritatea vamala va procesa si va informa in scris titularul despre decizia sa, in termen de 30 de zile lucratoare.

     Cererea de interventie se depune in doua exemplare, un exemplar pentru autoritatea vamala si cel de-al doilea exemplar pentru titularul dreptului. Dupa ce rubrica 14 din cerere este completata si semnata de autoritatea vamala, se returneaza titularului exemplarul destinat acestuia. Exemplarul marcat cu cifra "2" se returneaza titularului dreptului.

     ANEXA 3

     la norme

     DECLARATIE

     (in conformitate cu prevederile art. 6 din Legea nr. 344/2005)

     Subsemnatul/Subscrisa .............................. cu domiciliul/sediul in ..........................., legal reprezentata de ............................, titularul dreptului de proprietate intelectuala, in sensul art. 3 alin. (1) din Legea nr. 344/2005 (denumita in continuare Lege), certificat prin documentele atasate cererii de interventie, prin prezenta confirm ca:

     - in conformitate cu art. 6 alin. (3) lit. a) din Lege, imi asum responsabilitatile fata de persoanele implicate in situatia prevazuta la art. 1 din Lege, in cazul in care actiunea civila in justitie sau plangerea penala nu isi urmeaza cursul din cauza unei actiuni ori omisiuni din partea mea sau in cazul in care instanta stabileste ca marfurile in cauza nu incalca un drept de proprietate intelectuala;

     - am luat act de prevederile art. 6 alin. (7) si ale art. 13 din Lege;

     - imi asum responsabilitatea de a anunta Autoritatea Nationala a Vamilor despre orice modificare sau pierdere a dreptului de proprietate intelectuala si voi suporta consecintele prevazute la art. 17 din Lege.

     Prin prezenta sunt de acord sa platesc toate cheltuielile legate de depozitarea, manipularea si pastrarea marfurilor sub supraveghere vamala, precum si cheltuielile cu distrugerea marfurilor care incalca un drept de proprietate intelectuala sau alte cheltuieli similare, in conformitate cu art. 6 alin. (3) si art. 20 din Lege.

     Intocmita la .............. in data de ..............

     .......................

     (semnatura si stampila)

     ANEXA 4A

     la norme

     AUTORITATEA NATIONALA A VAMILOR

     Directia regionala vamala

     Biroul vamal ...................

     Adresa .........................

     Telefon ......../Fax ...........

     Nr. .........../................

     Catre directia regionala vamala

     In conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) si ale art. 9 din Legea nr. 344/2005, va informam asupra masurii de retinere a marfurilor susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuala si/sau suspendarii operatiunii de vamuire in baza:

     _

     |_| Cererii de interventie a autoritatii vamale nr. ......;

     _

     |_| actiunii din oficiu.

     Anexam copii ale urmatoarelor documente:

     - declaratie vamala;

     - adeverinta de retinere a bunurilor;

     - documente de transport;

     - factura;

     - alte documente care au legatura cu marfurile retinute.

     Seful Biroului vamal,

     .....................

     ANEXA 4B

     la norme

     AUTORITATEA NATIONALA A VAMILOR

     Directia regionala vamala

     Adresa ............................

     Telefon ......../Fax ..............

     Nr. .........../...................

     Catre Autoritatea Nationala a Vamilor

     In conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) si ale art. 9 din Legea nr. 344/2005, va informam asupra masurii de retinere a marfurilor susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuala si/sau suspendarii operatiunii de vamuire in baza:

     _

     |_| Cererii de interventie a autoritatii vamale nr. .....;

     _

     |_| actiunii din oficiu.

     Anexam copii ale urmatoarelor documente:

     - declaratie vamala;

     - adeverinta de retinere a bunurilor;

     - documente de transport;

     - factura;

     - alte documente care au legatura cu marfurile retinute.

     Director,

     .............

     ANEXA 5

     la norme

     AUTORITATEA NATIONALA A VAMILOR

     Directia regionala vamala

     Adresa ............................

     Telefon ......../Fax ..............

     Nr. ...............................

     NOTIFICARE

     Catre titularul dreptului

     [in sensul art. 3 alin. (1) pct. 10 din Legea nr. 344/2005]

     In conformitate cu:

     - art. 4 din Legea nr. 344/2005; sau

     - art. 9 din Legea nr. 344/2005 si in baza Cererii de interventie nr. .....,

     autoritatea vamala decide retinerea marfurilor susceptibile sa aduca atingere drepturilor de proprietate intelectuala si/sau suspendarea operatiunii de vamuire.

     Marfurile suspectate ca aduc atingere unui drept de proprietate intelectuala au fost retinute in data de ............. la Biroul vamal .................... .

     Prezenta decizie se refera la:

     - felul marfii;

     - cantitatea;

     - dreptul protejat (in sensul art. 3 din Legea nr. 344/2005).

     In termenele prevazute la art. 10 din Legea nr. 344/2005 veti informa in scris autoritatea vamala daca marfurile retinute aduc sau nu aduc atingere drepturilor de proprietate intelectuala, cu motivatiile corespunzatoare.

     Va informam ca daca nu veti da curs prezentei notificari in termenul prevazut de Legea nr. 344/2005, pentru marfurile in cauza se va ridica masura retinerii si/sau se va acorda liberul de vama.

     In conformitate cu art. 20 din Legea nr. 344/2005, cheltuielile legate de depozitarea, manipularea si pastrarea marfurilor sub supraveghere vamala, precum si cheltuielile cu distrugerea marfurilor sau alte cheltuieli similare sunt in sarcina titularului dreptului.

     Director,

     .......................

     (semnatura si stampila)

     ANEXA 6

     la norme

     AUTORITATEA NATIONALA A VAMILOR

     Directia regionala vamala

     Adresa ............................

     Telefon ......../Fax ..............

     Nr. ...............................

     NOTIFICARE

     Catre declarantul/detinatorul/destinatarul marfurilor

     In conformitate cu:

     - art. 4 din Legea nr. 344/2005; sau

     - art. 9 din Legea nr. 344/2005 si in baza Cererii de interventie nr. .....,

     autoritatea vamala decide retinerea marfurilor susceptibile sa aduca atingere drepturilor de proprietate intelectuala si/sau suspendarea operatiunii de vamuire.

     Marfurile suspectate ca aduc atingere unui drept de proprietate intelectuala au fost retinute in data de ........... la Biroul vamal ........... .

     Prezenta decizie se refera la:

     - felul marfii;

     - cantitatea;

     - dreptul protejat (in sensul art. 3 din Legea nr. 344/2005).

     In conformitate cu art. 10 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 344/2005, daca titularul dreptului ne informeaza in scris ca marfurile retinute cu Adeverinta de retinere a bunurilor nr. ...... ii incalca drepturile de proprietate intelectuala, puteti prezenta autoritatii vamale acordul scris ca abandonati aceste marfuri in vederea distrugerii.

     Daca veti prezenta la directia regionala vamala o opozitie expresa, in scris, cu privire la retinerea marfurilor susceptibile sa aduca atingere drepturilor de proprietate intelectuala si/sau suspendarea operatiunii de vamuire, instanta judecatoreasca sau autoritatea competenta va stabili daca sunt incalcate drepturile de proprietate intelectuala ale titularului.

     Director,

     .......................

     (semnatura si stampila)


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 88/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 88 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 88/2006
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu