Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 305 din 17 august 2005

pentru aprobarea Regulamentului privind concursul de admitere si examenul de absolvire a Institutului National al Magistraturii

ACT EMIS DE: CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII


SmartCity3

              PLENUL
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 823 din 12 septembrie 2005

    In temeiul dispozitiilor art. 133 alin. (5) si (7) din Constitutia Romaniei, republicata, si ale art. 24 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, cu modificarile si completarile ulterioare,
    avand in vedere art. 106 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, cu modificarile si completarile ulterioare,

    Plenul Consiliului Superior al Magistraturii hotaraste:

    Art. 1
    Se aproba Regulamentul privind concursul de admitere si examenul de absolvire a Institutului National al Magistraturii, cuprins in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 2
    La data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 158/2004 pentru aprobarea Regulamentului privind concursul de admitere si examenul de absolvire a Institutului National al Magistraturii, cu modificarile si completarile ulterioare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 879 din 27 septembrie 2004, se abroga.
    Art. 3
    Prezenta hotarare se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

              Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii,
                          judecator dr. Dan Lupascu

    ANEXA 1

                                 REGULAMENT
privind concursul de admitere si examenul de absolvire a Institutului National al Magistraturii

    CAP. 1
    Concursul de admitere la Institutul National al Magistraturii

    SECTIUNEA I
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Admiterea in magistratura si formarea profesionala initiala in vederea ocuparii functiei de judecator sau de procuror se realizeaza prin Institutul National al Magistraturii.
    Art. 2
    La concursul de admitere in Institutul National al Magistraturii au dreptul sa participe persoanele care indeplinesc conditiile prevazute la art. 13 alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 3
    Cursantii Institutului National al Magistraturii au calitatea de auditor de justitie.

    SECTIUNEA a II-a
    Organizarea concursului

    Art. 4
    (1) Concursul de admitere se organizeaza anual, la data si locul stabilite de Institutul National al Magistraturii, cu aprobarea Consiliului Superior al Magistraturii.
    (2) Consiliul Superior al Magistraturii stabileste in fiecare an numarul de cursanti, in functie de posturile de judecatori si de procurori vacante, precum si de cele care vor fi infiintate.
    (3) Data, locul, modul de desfasurare a concursului de admitere si numarul de locuri scoase la concurs se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a, pe pagina de Internet a Consiliului Superior al Magistraturii si pe cea a Institutului National al Magistraturii, cu cel putin 60 de zile inainte de data stabilita pentru concurs.
    (4) Datele prevazute la alin. (3) se aduc la cunostinta si printr-un comunicat de presa, care se publica in 3 cotidiene centrale.
    (5) Tematica si bibliografia pentru concursul de admitere se publica pe pagina de Internet a Consiliului Superior al Magistraturii si pe cea a Institutului National al Magistraturii, in termenul prevazut la alin. (3).
    (6) Cererile de inscriere tipizate se elaboreaza de Consiliul Superior al Magistraturii si se inainteaza tribunalelor si parchetelor de pe langa acestea, odata cu tematica si cu bibliografia concursului.
    (7) La inscriere candidatii primesc cererea tipizata, un exemplar din prezentul regulament, precum si tematica si bibliografia stabilite pentru concurs.
    (8) Cererile pentru inscrierea la concurs se depun, cu cel putin 30 de zile inainte de data acestuia, la tribunalele si, dupa caz, la parchetele de pe langa acestea, in ale caror circumscriptii domiciliaza candidatii.
    (9) La cererea de inscriere se anexeaza urmatoarele acte:
    a) certificatul de nastere, in copie;
    b) actul de identitate, in copie;
    c) diploma de licenta sau adeverinta provizorie, in copie;
    d) chitanta de plata a taxei de inscriere;
    e) certificatul de cazier judiciar;
    f) certificatul de cazier fiscal.
    (10) Cuantumul taxei de inscriere la concurs se stabileste prin hotarare a Consiliului Superior al Magistraturii, in functie de cheltuielile necesare pentru organizarea concursului. Taxa se plateste la casieria tribunalului sau, dupa caz, a parchetului la care se face inscrierea. Pentru incasarea taxei se va utiliza chitantier separat de cel folosit pentru activitatea curenta. Chitantele se intocmesc in 3 exemplare, dintre care originalul si al doilea exemplar se vor inmana candidatului. Sumele astfel obtinute se vor vira la Consiliul Superior al Magistraturii, prin ordin de plata.
    (11) Presedintii tribunalelor si, dupa caz, prim-procurorii parchetelor de pe langa acestea vor transmite dosarele candidatilor, cu cel putin 25 de zile inainte de data concursului, la Consiliul Superior al Magistraturii.
    Art. 5
    (1) Consiliul Superior al Magistraturii numeste, la propunerea Institutului National al Magistraturii, comisia de admitere, comisia de elaborare a subiectelor si comisia de contestatii.
    (2) Presedintele comisiei de admitere este desemnat de Consiliul Superior al Magistraturii dintre membrii acestuia.
    Art. 6
    (1) Comisia de admitere organizeaza si supravegheaza desfasurarea concursului, examineaza candidatii si corecteaza lucrarile.
    (2) Verificarea indeplinirii conditiilor prevazute la art. 13 alin. (2) din Legea nr. 303/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se realizeaza de comisia de admitere.
    (3) Rezultatele verificarii se afiseaza la sediul Institutului National al Magistraturii si la sediile tribunalelor si parchetelor de pe langa acestea si se publica pe paginile de Internet ale Institutului National al Magistraturii si Consiliului Superior al Magistraturii, cel mai tarziu cu 15 zile inainte de data concursului.
    (4) Candidatii respinsi in urma verificarii pot formula contestatii in termen de 3 zile de la afisare.
    (5) Contestatiile vor fi solutionate, prin hotarare definitiva, de comisia de contestatii, in termen de 48 de ore de la expirarea termenului prevazut la alin. (4).

    SECTIUNEA a III-a
    Desfasurarea concursului

    Art. 7
    (1) Examinarea candidatilor se face in doua etape.
    (2) Prima etapa consta in verificarea cunostintelor juridice prin sustinerea unei probe eliminatorii, tip grila, la urmatoarele materii:
    a) drept civil;
    b) drept procesual civil;
    c) drept penal;
    d) drept procesual penal.
    (3) A doua etapa consta in sustinerea urmatoarelor probe:
    a) o proba scrisa constand in rezolvarea unor spete de drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal;
    b) un test-grila constand in verificarea rationamentului logic;
    c) un interviu.
    Art. 8
    (1) Testul-grila cuprinde 100 de intrebari, cate 25 pentru fiecare dintre disciplinele de concurs mentionate la art. 7 alin. (2) lit. a) - d).
    (2) La testul-grila fiecare raspuns corect primeste un punct.
    (3) Lucrarile se noteaza cu "Admis" sau "Respins", in functie de punctajul obtinut de candidat. Sunt declarati admisi in etapa a II-a candidatii care au obtinut minimum 80 de puncte.
    Art. 9
    Rezultatele la proba eliminatorie se afiseaza la sediul Institutului National al Magistraturii si la sediile tribunalelor si parchetelor de pe langa acestea si se publica pe paginile de Internet ale Institutului National al Magistraturii si Consiliului Superior al Magistraturii.
    Art. 10
    (1) Candidatii pot contesta punctajul obtinut la proba eliminatorie. Contestatia se depune la Institutul National al Magistraturii sau la tribunalele, respectiv parchetele de pe langa acestea, la care s-au inscris candidatii, in termen de 48 de ore de la data afisarii rezultatelor. Contestatiile se transmit imediat dupa inregistrare, prin fax, la Institutul National al Magistraturii.
    (2) In vederea solutionarii contestatiilor, coltul lucrarii se va sigila din nou.
    (3) Contestatiile se solutioneaza de catre comisia de contestatii, in termen de 3 zile de la expirarea termenului prevazut la alin. (1).
    Art. 11
    (1) Cu o zi inainte de desfasurarea probei scrise constand in rezolvarea unor spete, comisia de elaborare a subiectelor stabileste cate 3 variante de subiecte pentru fiecare materie.
    (2) Subiectele vor fi puse in plicuri separate, sigilate, care vor fi desfacute in ziua concursului, dupa intrarea in sala a candidatilor, in prezenta acestora. Despre toate aceste operatiuni se va face mentiune in procesul-verbal.
    (3) Prin tragere la sorti vor fi stabilite subiectele pentru lucrarile scrise, care vor fi multiplicate si predate delegatilor din salile de concurs.
    (4) Delegatul comunica subiectele, ora cand incepe si ora cand se incheie proba.
    (5) Pe toata durata desfasurarii probei scrise, in salile de concurs au acces numai membrii comisiei de admitere si delegatii care supravegheaza desfasurarea concursului.
    Art. 12
    (1) Accesul candidatilor in salile de concurs se face pe baza listelor intocmite pentru fiecare sala, a actului de identitate si a legitimatiei de concurs primite la intrarea in sala. Candidatii vor pastra la vedere actul de identitate si legitimatia de concurs, pe intreaga durata a desfasurarii probelor.
    (2) Detinerea oricaror aparate de comunicare in sala de concurs este interzisa. La proba eliminatorie este interzisa detinerea in sala de concurs a oricaror surse de informare. Incalcarea acestor dispozitii atrage eliminarea din concurs. La proba scrisa constand in spete, candidatii au dreptul sa aiba asupra lor legislatie, fara comentarii sau adnotari, care va putea fi consultata.
    (3) Candidatii care nu se afla in sala in momentul deschiderii plicului cu subiecte pierd dreptul de a mai sustine proba respectiva.
    (4) In vederea elaborarii lucrarilor scrise, candidatii primesc coli de hartie tip, avand stampila Consiliului Superior al Magistraturii, si folosesc numai cerneala sau pix de culoare albastra. La rezolvarea testelor-grila se foloseste numai pix de culoare neagra.
    (5) Inainte de comunicarea subiectelor pentru proba scrisa candidatii isi inscriu numele si prenumele, judetul de domiciliu sau, dupa caz, municipiul Bucuresti si numarul legitimatiei pe coltul foii ce urmeaza a fi sigilat.
    (6) Responsabilul de sala comunica subiectele, ora cand incepe si ora cand se incheie proba.
    Art. 13
    (1) Timpul destinat pentru elaborarea lucrarilor scrise este cel stabilit de comisia de elaborare a subiectelor si nu poate depasi 4 ore. La expirarea timpului stabilit pentru proba scrisa candidatul preda lucrarea, sub semnatura, iar responsabilul de sala mentioneaza in borderou numarul de pagini al lucrarii respective si aplica stampila Consiliului Superior al Magistraturii.
    (2) Responsabilul de sala preda lucrarile comisiei de admitere, care le numeroteaza si le inscrie in borderoul centralizator.
    (3) Pe toata durata desfasurarii probei scrise este interzisa parasirea salii de concurs de catre candidati. Parasirea temporara a salii de concurs se face numai in cazuri exceptionale, cu insotitor.
    (4) Frauda dovedita atrage eliminarea din concurs. In aceste cazuri, responsabilul de sala consemneaza intr-un proces-verbal faptele si masurile luate, iar lucrarea se anuleaza cu mentiunea "Frauda". Procesul-verbal se comunica presedintelui comisiei de admitere si candidatului respectiv.
    (5) Pentru fiecare sala de concurs se intocmesc un borderou si un proces-verbal.
    Art. 14
    (1) Corectarea lucrarilor se face conform baremurilor stabilite de comisia de elaborare a subiectelor, pentru fiecare subiect de concurs, baremuri care se afiseaza la sfarsitul probei.
    (2) Corectarea lucrarilor se face independent de catre 2 membri ai comisiei, notarea acestora fiind trecuta in borderouri separate. Nota finala a lucrarii o reprezinta media aritmetica a celor 4 note acordate la materiile mentionate la art. 7 alin. (3) lit. a). Daca intre notele acordate diferenta este mai mare de un punct, intervine arbitrajul unui alt membru al comisiei, specializat in materia respectiva. Nota acordata la aceasta proba este stabilita de arbitru.
    (3) Pe timpul corectarii coltul lucrarii nu se desigileaza. Notele acordate se inscriu in borderou sub semnatura celor care le-au acordat si apoi pe lucrare, de catre presedintele comisiei de admitere, dupa care se introduc in baza de date a comisiei de admitere. Dupa efectuarea acestor operatiuni se desface coltul sigilat al lucrarii si se coreleaza numarul lucrarii cu numele si prenumele candidatului. La proba scrisa constand in rezolvarea unor spete, precum si la testul de verificare a rationamentului logic coltul lucrarii nu se desigileaza decat dupa sustinerea interviului de catre toti candidatii.
    Art. 15
    Aprecierea probei scrise se face cu note de la 1 la 10, cu doua zecimale. Nota 1 se acorda atunci cand punctajul obtinut de candidat este mai mic sau egal cu aceasta nota.
    Art. 16
    (1) Testul-grila de verificare a rationamentului logic cuprinde 100 de intrebari.
    (2) Fiecare raspuns corect valoreaza 0,1 puncte.
    (3) Dispozitiile art. 11 - 15 se aplica in mod corespunzator.
    Art. 17
    (1) Candidatii sustin un interviu in fata comisiei de admitere, constand in chestionarea orala a acestora in scopul identificarii aptitudinilor, motivatiilor si elementelor de etica specifice profesiei.
    (2) Din comisia pentru interviu fac parte un psiholog, un judecator si un procuror.
    (3) Dispozitiile art. 15 se aplica in mod corespunzator.
    (4) Nota obtinuta la aceasta proba reprezinta media aritmetica a notelor acordate de membrii comisiei de admitere. Nota astfel acordata este definitiva.
    Art. 18
    (1) Nota obtinuta la concurs este suma notelor de la fiecare dintre cele 3 probe din etapa a doua, calculata in raport cu urmatoarea pondere: proba de verificare a cunostintelor juridice 80%, proba de verificare a rationamentului logic 10% si interviul 10% .
    (2) Pe baza acestei note din etapa a doua se intocmeste tabelul de clasificare a candidatilor, care se transmite pentru afisare la sediul Institutului National al Magistraturii, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii si la sediile tribunalelor si parchetelor de pe langa acestea si se publica pe paginile de Internet ale Consiliului Superior al Magistraturii si Institutului National al Magistraturii.
    (3) Pentru admiterea la Institutul National al Magistraturii, candidatul trebuie sa obtina media generala de cel putin 7 (sapte), dar nu mai putin de nota 5 (cinci) la fiecare dintre cele 4 materii de la proba scrisa constand in rezolvarea unor spete.
    (4) Departajarea candidatilor cu note egale se face in ordinea descrescatoare a mediilor la disciplinele de concurs enumerate la art. 7 alin. (2) lit. a) - d).
    Art. 19
    (1) Candidatii pot contesta notele obtinute la proba scrisa si la testul-grila de verificare a rationamentului logic. Contestatiile se depun la Institutul National al Magistraturii sau la tribunalele, respectiv parchetele de pe langa acestea, la care s-au inscris, in termen de 48 de ore de la data afisarii rezultatelor. Contestatiile care se depun la tribunale sau la parchetele de pe langa acestea se transmit imediat dupa inregistrare, prin fax, la Institutul National al Magistraturii.
    (2) In vederea solutionarii contestatiilor, coltul lucrarii se va sigila din nou.
    (3) Contestatiile se solutioneaza de catre comisia de contestatii in termen de 3 zile de la expirarea termenului prevazut la alin. (1). Nota acordata la contestatii nu poate fi mai mica decat nota contestata. Nota astfel acordata este definitiva.
    Art. 20
    (1) Candidatii admisi la concurs vor fi programati pentru a se prezenta la vizita medicala efectuata de o comisie medicala numita prin ordin comun al ministrului justitiei si al ministrului sanatatii, precum si la testarea psihologica.
    (2) Consiliul Superior al Magistraturii, prin inspectori, verifica indeplinirea de catre candidatii admisi a conditiei bunei reputatii, prevazuta la art. 11 din Legea nr. 303/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.
    (3) Consiliul Superior al Magistraturii valideaza rezultatele concursului si hotaraste cu privire la indeplinirea conditiilor prevazute la alin. (1) si (2). Candidatii inapti pentru exercitarea functiei din punct de vedere medical sau psihologic, precum si cei care nu se bucura de o buna reputatie sunt declarati respinsi.
    (4) Consiliul Superior al Magistraturii stabileste lista definitiva a candidatilor declarati admisi la Institutul National al Magistraturii, pe care o comunica potrivit art. 18 alin. (2).
    Art. 21
    Locurile scoase la concurs la Institutul National al Magistraturii vor fi ocupate, potrivit art. 20 alin. (4), de candidatii declarati admisi.

    CAP. 2
    Examenul de absolvire a Institutului National al Magistraturii

    Art. 22
    (1) Dupa incheierea cursurilor in cadrul Institutului National al Magistraturii, auditorii de justitie sustin un examen de absolvire, constand in probe teoretice si practice prin care se verifica insusirea cunostintelor necesare exercitarii functiei de judecator sau de procuror.
    (2) Disciplinele la care auditorii de justitie sunt evaluati pe parcursul anului si la care sustin examen de absolvire, precum si modalitatile de examinare se stabilesc de Consiliul stiintific al Institutului National al Magistraturii.
    (3) Examenul va fi sustinut in fata comisiei de examinare numite de Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea Institutului National al Magistraturii, formata din 3 persoane, dintre care un membru al personalului de instruire din cadrul acestuia si 2 judecatori sau, dupa caz, 2 procurori.
    (4) Nota finala este media notelor acordate de fiecare dintre membrii comisiei de examinare.
    (5) Rezultatele examenului se afiseaza la sediul Institutului National al Magistraturii si se publica pe pagina de Internet a acestuia.
    (6) Rezultatele pot fi contestate in termen de 48 de ore de la afisare. Contestatiile se solutioneaza de comisiile de contestatii, numite de Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea Institutului National al Magistraturii, formate din 3 membri, respectiv un reprezentant al personalului de instruire al acestuia si 2 judecatori sau, dupa caz, 2 procurori, altii decat membrii comisiei de examinare.
    (7) Pentru absolvirea Institutului National al Magistraturii, candidatul trebuie sa obtina media generala de minimum 7 (sapte) si cel putin nota 5 (cinci) la fiecare dintre materiile de examen.
    (8) Absolventilor Institutului National al Magistraturii li se elibereaza un atestat, care certifica absolvirea institutului, promotia si media generala obtinuta.
    Art. 23
    (1) In cazul in care un auditor de justitie nu promoveaza examenul de absolvire in prima sesiune, are dreptul sa participe la urmatoarea sesiune.
    (2) Absenta nejustificata sau nepromovarea examenului la a doua sesiune atrage pierderea dreptului de a fi numit judecator sau procuror. Persoana aflata in aceasta situatie este obligata sa restituie bursa si cheltuielile de scolarizare.
    Art. 24
    Absolventii Institutului National al Magistraturii sunt repartizati de Consiliul Superior al Magistraturii pe baza mediei generale, care reprezinta media aritmetica a rezultatelor finale ale celor 2 ani de studiu si de la examenul de absolvire a institutului.



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 305/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 305 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 305/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu