Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 191 din 9 februarie 2006

pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 299/2005 privind instituirea sistemului de garantii pentru importul si exportul produselor agricole

ACT EMIS DE: GUVERNUL

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 167 din 22 februarie 2006



In temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 21 din Legea nr. 299/2005 privind instituirea sistemului de garanţii pentru importul şi exportul produselor agricole, cu modificările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1. - Se aprobă Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 299/2005 privind instituirea sistemului de garanţii pentru importul şi exportul produselor agricole, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 956 din 27 octombrie 2005, cu modificările ulterioare, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 2. - Prezenta hotărâre intră în vigoare la data de 1 martie 2006.

PRIM-MINISTRU

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemnează:

p. Ministrul agriculturii,

pădurilor şi dezvoltării rurale,

Nicolae Flaviu Lazin,

secretar de stat

Ministrul delegat pentru comerţ,

Iuliu Winkler

Ministrul finanţelor publice,

Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu

NORME   METODOLOGICE de aplicare a Legii nr. 299/2005 privind instituirea sistemului de garanţii pentru importul şi exportul produselor agricole

Art. 1. - Depunerea de către operatorii economici a cererii pentru eliberarea certificatului de import sau de export este condiţionată, după caz, de constituirea unei garanţii în lei.

Art. 2. - In cazul constituirii garanţiei sub formă de depozit:

a)  depozitul se constituie prin depunere în numerar sau prin virament bancar în contul 50.05.04 „Sume de mandat şi în depozit reprezentând garanţii la importul şi exportul de produse agricole", deschis pe numele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură la Trezoreria Statului;

b)  data constituirii garanţiei se consideră ca fiind data în care s-a realizat alimentarea contului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, cu suma reprezentând garanţia dovedită prin extrasul de cont.

Art. 3. - In cazul constituirii garanţiei sub formă de scrisoare de garanţie bancară:

a) lista băncilor agreate se stabileşte prin ordin al ministrului finanţelor publice, la propunerea Băncii Naţionale a României, în termen de 15 zile de la data publicării prezentelor norme metodologice în Monitorul Oficial al României, Partea I;

b)   Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură încheie convenţii cu băncile agreate, în termen de 15 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a ordinului ministrului finanţelor publice privind lista băncilor agreate;

c)   originalul scrisorii de garanţie bancară se transmite de către banca emitentă direct Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură;

d)   data constituirii garanţiei se consideră ca fiind data emiterii scrisorii de garanţie de către bancă;

e)   garanţia nu se poate constitui mai târziu de data depunerii cererii pentru eliberarea certificatului;

f)  în cazul în care există scrisori de garanţie bancară în vigoare, conform termenului de valabilitate a acestora, emise de una dintre băncile agreate, dar aceasta este radiată din listă la un moment dat, angajamentul băncii respective asumat prin scrisoarea de garanţie rămâne valabil circumscris termenului de valabilitate a acesteia;

g)   scrisoarea de garanţie bancară îşi încetează valabilitatea numai după prezentarea acordului scris al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură sau după expirarea termenului de valabilitate a scrisorii de garanţie bancară;

h) modelul scrisorii de garanţie bancară este prezentat în anexa nr. 1;

i) o scrisoare de garanţie bancară poate fi utilizată doar pentru o singură operaţiune, fie de import, fie de export;

j) la completarea scrisorii de garanţie bancară se va bara în text cu o linie cu cerneală roşie cuvântul „export", în cazul când aceasta se solicită pentru import, sau cuvântul „import", când aceasta se solicită pentru export.

Art. 4. - (1) Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură este îndreptăţită să refuze acceptarea unei garanţii, indiferent de forma ei, în condiţiile în care aceasta nu acoperă obligaţia aferentă înscrisă în cererea pentru eliberarea certificatului de import sau de export. In acest caz Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură comunică motivul respingerii pe versoul cererii pentru eliberarea certificatului de import sau de export.

(2) In cazul în care un operator economic are un litigiu privind executarea unei garanţii aferente unui certificat de import sau de export, acesta nu poate depune o altă cerere pentru eliberarea unui certificat de import sau de export decât după stingerea obligaţiilor faţă de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Art. 5. - (1) In sensul art. 3 alin. (2) din Legea nr. 299/2005 privind instituirea sistemului de garanţii la importul şi exportul produselor agricole, denumită în continuare lege, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură renunţă la constituirea garanţiei, pe baza cererii adresate acesteia de către operatorul economic sau de reprezentantul împuternicit al acestuia, care solicită eliberarea certificatului de import ori de export.

(2)   Prevederile alin. (1) nu se aplică exporturilor care beneficiază de primă de export, pentru care se constituie garanţie şi în situaţia în care suma totală aferentă acesteia este inferioară sumei de 500 euro, echivalent în lei la cursul de schimb stabilit şi comunicat de Banca Naţională a României la data constituirii.

(3)   Modelul cererii prevăzute la alin. (1) este prezentat în anexa nr. 2.

(4)  Verificarea respectării prevederilor art. 3 alin. (2) din lege se face luându-se în considerare cursul de schimb stabilit şi comunicat de Banca Naţională a României la data constituirii garanţiei.

(5)   Prevederile alin. (4) se aplică şi în cazul în care operaţiunea de import sau de export rezultată din certificat nu este îndeplinită.

(6)   Angajamentul scris al părţii responsabile de îndeplinirea obligaţiei constituie titlu executoriu pentru recuperarea sumei echivalente cu cea pe care ar fi plătit-o dacă ar fi constituit o garanţie.

Art. 6. - (1) Operatorul economic sau reprezentantul împuternicit al acestuia poate solicita înlocuirea garanţiei, potrivit art. 7 alin. (1) din lege, prin cerere scrisă, adresată Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

(2) In cazul prevăzut la art. 3 lit. f), Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură notifică operatorul economic în termen de 5 zile lucrătoare de la data publicării în Monitorul Oficial al  României,  Partea I, a ordinului de modificare a ordinului ministrului finanţelor publice privind lista băncilor agreate.

(3) Pentru eliberarea de certificate necesare unor operaţiuni de import sau de export viitoare, în vederea obţinerii scrisorii de garanţie bancară, operatorul economic are obligaţia să se adreseze băncilor agreate, stabilite prin ordin al ministrului finanţelor publice.

Art. 7. - (1) Obligaţia privind îndeplinirea operaţiunii de import sau de export, rezultată din certificat ori din extrasul aferent certificatului, se referă la îndeplinirea cumulativă a cerinţelor rezultate din certificat sau, după caz, din extrasul aferent certificatului.

(2) Cerinţele rezultate din certificatul de import sau de export ori, după caz, din extrasul aferent certificatului se referă la realizarea operaţiunii de import sau de export astfel:

a)  pentru cantitatea de produs înscrisă în certificat sau în extrasul aferent certificatului;

b)   în intervalul de valabilitate a certificatului sau extrasului aferent certificatului;

c)  în ţara înscrisă în certificat sau în extrasul aferent certificatului.

Art. 8. - (1) Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură restituie garanţia reţinută sau transmite originalul scrisorii de garanţie la banca emitentă împreună cu notificarea realizării obligaţiei rezultate din certificatul de import sau de export, în termen de maximum 30 de zile de la data prezentării documentelor prevăzute la art. 14 din lege.

(2) Pentru restituirea garanţiei, operatorul economic este obligat să prezinte Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură următoarele documente:

a)   în cazul efectuării unui import: exemplarul nr. 1 al certificatului de import sau, după caz, exemplarul nr. 1 al extrasului ori extraselor aferent/aferente certificatului, completate de biroul vamal competent cu menţiunile prevăzute de lege;

b)  în cazul efectuării unui export fără primă de export: exemplarul nr. 1 al certificatului de export sau, după caz, exemplarul nr. 1 al extrasului ori extraselor aferent/aferente certificatului, completate de biroul vamal competent cu menţiunile prevăzute de lege;

c)  în cazul efectuării unui export cu primă de export, pe lângă documentele prevăzute la lit. b), Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură solicită documente suplimentare stabilite de reglementările legale în vigoare.

Art. 9. - (1) La data expirării termenului de valabilitate a certificatului de import, în situaţia în care operatorul economic nu a prezentat dovezile prevăzute la art. 14 lit. a) din lege în cadrul termenului de valabilitate a certificatului, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură notifică operatorului economic faptul că garanţia reţinută se execută în termen de 35 de zile de la data notificării.

(2) La data expirării termenului de valabilitate a certificatului de export pentru operaţiunile de export cu produse care nu beneficiază de primă de export, în condiţiile în care operatorul economic nu a prezentat dovezile prevăzute la art. 14 lit. b) din lege, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură notifică operatorului economic faptul că garanţia reţinută se execută în termen de 35 de zile de la data notificării.

(3)  In situaţia în care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a decis, conform art. 15 alin. (7) din lege, prelungirea perioadei pentru furnizarea documentelor suplimentare prevăzute la art. 14 lit. c) din lege şi operatorul economic nu Ie-a prezentat, aceasta notifică operatorului economic faptul că garanţia reţinută va fi executată în termen de 35 de zile de la data notificării.

(4)   Pentru executarea garanţiei sub formă de depozit, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură virează la bugetul de stat suma garantată şi existentă în contul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Art. 10. - (1) Termenul de valabilitate a scrisorii de garanţie bancară în cazul importului include următoarele perioade succesive:

a)   60 de zile, care reprezintă durata de valabilitate a certificatului de import;

b)   35 de zile, în care operatorul economic trebuie să plătească suma reprezentând garanţia reţinută conform art. 16 alin. (1) din lege;

c)   35 de zile, în care banca trebuie să execute scrisoarea de garanţie bancară.

(2)   Termenul de valabilitate a scrisorii de garanţie bancară în cazul exportului fără primă de export include următoarele perioade succesive:

a)   90 de zile, care reprezintă durata de valabilitate a certificatului de export;

b)   35 de zile, în care operatorul economic trebuie să plătească suma reprezentând garanţia reţinută conform art. 16 alin. (1) din lege;

c)   35 de zile, în care banca trebuie să execute scrisoarea de garanţie bancară.

(3)   Termenul de valabilitate a scrisorii de garanţie bancară în cazul exportului cu primă de export include următoarele perioade succesive:

a)   90 de zile, care reprezintă durata de valabilitate a certificatului de export;

b)  6 luni de la data expirării termenului de valabilitate a certificatului de export;

c)  două luni de la expirarea termenului prevăzut la lit. b);

d)   35 de zile, în care operatorul economic trebuie să plătească suma reprezentând garanţia reţinută conform art. 16 alin. (1) din lege:

e)   35 de zile, în care banca trebuie să execute scrisoarea de garanţie bancară.

(4)   Termenul prevăzut pentru prezentarea dovezii că produsele în cauză au ajuns pe teritoriul de destinaţie înscris în certificatul de export este de 6 luni de la data expirării termenului de valabilitate a certificatului.

(5)   Termenul prevăzut la alin. (4) poate fi prelungit pentru o perioadă de cel mult două luni, la cererea operatorului economic adresată Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, ca urmare a demersurilor acestuia în scopul obţinerii dovezii că produsele în cauză au ajuns pe teritoriul de destinaţie înscris în certificatul de export, prevăzute de reglementările legale în vigoare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră, astfel cum au fost definite la art. 28 şi 29 din Legea nr. 300/2005 privind instituirea sistemului de certificate de import şi de export pentru produse agricole, cu modificările ulterioare.

Art. 11. - (1) Dovada că produsele în cauză au ajuns pe teritoriul de destinaţie înscris în certificatul de export se face în conformitate cu reglementările legale în vigoare.

(2)   Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură notifică operatorului economic la împlinirea termenului de 6 luni de la data expirării termenului de valabilitate a certificatului de export faptul că nu a depus dovada livrării la destinaţie şi, ca urmare, acesta trebuie să plătească suma reprezentând garanţia reţinută, în termen de 35 de zile din ziua emiterii notificării, în cazul neîndeplinirii obligaţiei de a exporta, înscrisă în certificatul de export.

(3)   In cazul în care operatorul economic nu poate prezenta dovada în termenul stabilit de lege, acesta prezintă Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură documente precum: scrisori, faxuri, mesaje electronice, rezultate din corespondenţa acestuia cu autoritatea vamală din ţara de destinaţie a exportului, care atestă demersurile întreprinse în scopul obţinerii dovezii, în vederea prelungirii perioadei pentru prezentarea acesteia.

(4)   In situaţia în care operatorul economic nu face dovada că produsele în cauză au ajuns pe teritoriul de destinaţie înscris în certificatul de export în termenul prevăzut de lege, se consideră culpa operatorului economic şi garanţia aferentă certificatului de export se reţine integral.

(5)   La împlinirea termenului de 8 luni de la data expirării termenului de valabilitate a certificatului de export, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură notifică operatorului economic faptul că nu a furnizat documentele potrivit art. 14 lit. c) din lege şi, ca urmare, acesta trebuie să plătească suma reprezentând garanţia reţinută în termen de 35 de zile din ziua emiterii notificării.

(6)   Dacă la expirarea termenului de valabilitate a certificatului de export operatorul economic nu prezintă acest certificat, garanţia se reţine integral.

Art. 12. - (1) Valoarea totală a garanţiei rezultă prin înmulţirea cantităţii de produs înscrise în certificat cu cuantumul garanţiei pe unitatea de măsură pentru produsul respectiv.

(2)   Potrivit art. 15 alin. (1) din lege, garanţia care se reţine se calculează după următoarea formulă:

Valoarea garanţiei care se reţine = (95% din cantitatea înscrisă în certificat - cantitatea importată sau exportată) x cuantumul garanţiei pe unitatea de măsură pentru produsul respectiv.

(3)   Potrivit art. 15 alin. (2) din lege, în cazul în care cantitatea efectiv importată sau exportată reprezintă mai puţin de 5% din cantitatea înscrisă în certificatul de import sau de export, se reţine întreaga garanţie.

Art. 13. - (1) Executarea unei garanţii constituite sub formă de scrisoare de garanţie bancară se face pe baza cererii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, al cărei model este prezentat în anexa nr. 3.

(2) La completarea anexei nr. 3, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va bara cu o linie cu cerneală roşie cealaltă operaţiune decât cea pentru care s-a solicitat certificatul.

(3)   La expirarea termenului de 35 de zile prevăzut la art. 16 alin. (1) din lege, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură virează la bugetul de stat sumele reţinute, existente în contul acesteia.

(4)   La expirarea termenului de 35 de zile prevăzut la art.  16 alin.  (2) din lege, Agenţia de Plăţi şi  Intervenţie pentru Agricultură virează la bugetul de stat sumele încasate de la banca emitentă a scrisorii de garanţie bancară.

Art.  14.  - Anexele nr.  1-3 fac parte integrantă din prezentele norme metodologice.

Către

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură

Str.................. nr....... , sectorul..........., cod poştal ................. , Bucureşti, cod fiscal ..........................................    

SCRISOARE   DE   GARANŢIE   BANCARĂ

Nr ...../...................    

Cu privire la Certficatul de export/import nr ...........................din..................................... pentru........................................................................................

exportul/importul........................................................................................................................................................................ ....................................... ,

(denumirea produsului agricol, cantitatea, unitatea de măsură, ţara de destinaţie/provenienţă)

ce urmează a fi eliberat Societăţii Comerciale ......................................................... , str .............................. nr. ..., localitatea ............................................  ,

judeţul .................. , nr. de înregistrare la registrul comerţului ...................................... , CUI ............................................................................................... ,

(operatorul economic) şi în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 299/2005, operatorul economic este obligat să furnizeze o garanţie bancară de bună execuţie.

Pentru  aceasta, în conformitate cu cele  mai sus arătate,  la solicitarea clientului  nostru,  Societatea

Comercială ........................................................................................................ , str .............................. nr .......... , nr. de înregistrare la registrul comerţului,

CUI......................................... , noi, Banca........................................................... , Sucursala............................................ , str .................................. nr  ........   ,

nr. de înregistrare la registrul comerţului,..................................................................................    , CUI ....................................... , ne angajăm irevocabil şi

necondiţionat să plătim în favoarea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, până la concurenţa sumei de

maximum ................................. (litere ..............................................     ) lei (RON) orice sumă cerută de dumneavoastră la prima cerere scrisă, prezentată în

original, semnată şi ştampilată, cerere de executare prezentată în cadrul termenului de valabilitate a prezentei scrisori de

garanţie bancară, însoţită de declaraţia dumneavoastră că operatorul economic...........................................    nu şi-a

îndeplinit total  sau   parţial  obligaţiile  asumate  conform   Legii   nr.   299/2005  şi   Certificatului  de  export/import

nr.........................................din ....................................., aferent exportului/importului de .......................................................     ,

(cantitatea, unitatea de măsură, produsul)

cu precizarea obligaţiei neîndeplinite. Plata se va efectua de către noi în contul dumneavoastră nr. 50.05.04, deschis la Direcţia de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Municipiului Bucureşti, la primirea solicitării dumneavoastră, prezentată la ghişeele noastre, fără nici o amânare, contestaţie sau necesitate a prezentării unor dovezi suplimentare, în decurs de 30 de zile de la primirea sa.

Această garanţie este valabilă până la data de ..., dată la care, dacă nu s-a primit de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură nici o solicitare strict conformă cu termenii şi condiţiile prezentei scrisori, aceasta devine nulă la data menţionată, indiferent dacă originalul ne este restituit sau nu.

Orice plată efectuată de bancă în cadrul prezentei scrisori de garanţie va reduce angajamentul băncii cu valoarea acestor plăţi.

In situaţiile în care părţile sunt de acord să modifice unele prevederi din Certificatul de export/import nr. ..., care
au efecte asupra angajamentului băncii, garanţia se va putea modifica numai cu acordul Băncii .......................................................    

Restituirea originalului scrisorii de garanţie de către dumneavoastră direct către banca emitentă, înainte de expirarea valabilităţii sale, va elibera banca de obligaţiile asumate. Prezenta scrisoare de garanţie este supusă Publicaţiei 458 a CCI Paris şi este guvernată de legea română, locul de judecată fiind municipiul Bucureşti.

Semnături autorizate,

CERERE

privind renunţarea la constituirea garanţiei, potrivit art. 3 alin. (2) din Legea nr. 299/2005

Subsemnatul 1' ........................................................................................................................................................................ .............       ,

în drept de a acţiona pentru/în numele Societăţii Comerciale 2' ..................................................................................................................      ,

în calitate de solicitant al certificatului de import sau de export pentru produsul ..........................................................................................     ,

în cantitate de.........................................   , solicit ca, începând cu data de3' .......................................................................................................     ,

societatea comercială să fie exceptată de la constituirea unei garanţii atunci când aceasta este inferioară sumei de

500 euro pentru fiecare certificat de import sau de export.

Mă angajez să plătesc în termenul prevăzut de lege, pe baza simplei cereri a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie

pentru Agricultură, orice sumă datorată, echivalentă cu cea care ar fi fost plătită în caz de reţinere totală sau parţială a

garanţiei aferente certificatului, dacă aceasta ar fi fost constituită,
Intocmită la Bucureşti în data de4' ......................................................    

1) Numele şi prenumele persoanei autorizate, datele de identificare.

2) Societatea, sediul social, activitatea principală, codul unic de înregistrare.

3) Data de la care se cere exceptarea.

4) Data, semnătura persoanei autorizate şi ştampila societăţii comerciale.

Către

Banca  .........................................................................................   

Ref.: Scrisoare de garanţie bancară nr ...................................................................................   

In conformitate cu prevederile Convenţiei nr.................................. din data de  .................................................    ,

încheiată între Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi banca dumneavoastră  ........................................................    ,

noi, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, beneficiară a Scrisorii de garanţie nr ..............................................   

din data de ........................................     , atestăm că operatorul economic .........................................  Societatea Comercială ....................................     ,

str...................................  nr  ...... , localitatea ...........................  , judeţul ..................... , nr. de înregistrare la registrul

comerţului ..................................  , CUI ............................................     , pentru care aţi garantat buna îndeplinire a obligaţiei privind

importul sau exportul de ......................................................................     , asumată prin Certificatul de import sau de export nr ........................................    ,

nu şi-a îndeplinit obligaţia. Vă rugăm să dispuneţi executarea scrisorii de garanţie bancară pentru suma de ..........................................................................     ,

sumă care va fi virată în contul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură nr. 50.05.04 „Sume de mandat şi în depozit reprezentând garanţii la importul şi exportul de produse agricole", deschis la Trezoreria Statului, Sucursala Municipiului Bucureşti.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură

Director general,


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 191/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 191 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 191/2006
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu