Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 428 din 25 decembrie 1986

privind unele masuri pentru imbunatatirea activitatii de transport auto in bazinele carbonifere

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN:            BULETINUL OFICIAL  NR. 80 din 27 decembrie 1986


SmartCity3


    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    Art. 1
    Pe data de 1 ianuarie 1987, activitatea de transport auto de masa miniera si alte produse, la combinatele miniere Motru si Rovinari si intreprinderile miniere Horezu, Mehedinti si Campulung, trece de la Ministerul Minelor, Petrolului si Geologiei la Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor.
    Art. 2
    Volumul de transport, autovehicule, personalul muncitor, subunitatile si obiectivele de investitii, care se preiau, potrivit art. 1, de catre unitatile Ministerului Transporturilor si Telecomunicatiilor, de la unitatile Ministerului Minelor, Petrolului si Geologiei, sunt cele prevazute in anexele nr. 1* si
nr. 2*.
    Predarea-preluarea se va face pe baza de protocoale incheiate intre combinatele miniere Motru si Rovinari si intreprinderile miniere Horezu, Mehedinti si Campulung, din subordinea Ministerului Minelor, Petrolului si Geologiei, si unitatile din subordinea Centralei de transporturi auto, de sub indrumarea si controlul Ministerului Transporturilor si Telecomunicatiilor, care vor cuprinde mijloacele de transport auto, cladirile, utilajele si instalatiile pentru exploatare, intretinere si reparare a autovehiculelor, materialele, cotele de combustibili si lubrifianti, piesele de schimb si anvelopele in limita mijloacelor circulante planificate ce se preiau, fondurile de investitii, personalul aferent si indicatorii de plan economici si financiari.
    Indicatorii ce se preiau prin protocoale vor fi la nivelul planului repartizat unitatilor miniere de la care trece activitatea de transport auto.
---------------------
    * Anexele au fost comunicate institutiilor interesate.
    Art. 3
    Mijloacele de transport se vor preda in stare de functionare si complet echipate.
    Autovehiculele cu grad avansat de uzura, care indeplinesc conditiile de scoatere din functiune, depasesc consumul normat de carburanti si a caror reparatie depaseste 60% din valoarea de inlocuire, nu se preiau potrivit alineatului precedent si vor fi scoase din functiune de catre unitatile detinatoare din subordinea Ministerului Minelor, Petrolului si Geologiei, potrivit legii.
    Autobasculantele ramase disponibile ca urmare a aplicarii prezentului decret vor fi redistribuite de Ministerul Minelor, Petrolului si Geologiei, cu sprijinul Ministerului Aprovizionarii Tehnico-Materiale si Controlului Gospodaririi Fondurilor Fixe.
    Art. 4
    Pe data de 1 ianuarie 1987, Intreprinderea de reparatii auto Craiova, Liceul industrial Plenita si Gradinita nr. 41 cu program prelungit Craiova, din subordinea Ministerului Minelor, Petrolului si Geologiei, trec in subordinea Centralei industriale de reparatii auto Bucuresti, de sub indrumarea si controlul Ministerului Transporturilor si Telecomunicatiilor.
    Trecerea se face cu activul si pasivul stabilit pe baza bilanturilor incheiate la data de 31 decembrie 1986, impreuna cu indicatorii de plan economico-financiari si cu contractele economice incheiate.
    Art. 5
    Pe data de 1 ianuarie 1987 se infiinteaza Grupul de transporturi auto - bazinul carbonifer Oltenia - Rovinari, cu sediul in orasul Rovinari, judetul Gorj, unitate fara personalitate juridica, in cadrul Centralei de transporturi auto, de sub indrumarea si controlul Ministerului Transporturilor si Telecomunicatiilor, avand ca obiect de activitate executarea transporturilor auto pentru combinatele miniere Motru si Rovinari, precum si pentru intreprinderile miniere Horezu, Mehedinti si Campulung.
    Grupul de transporturi auto functioneaza pe baza autoconducerii si autogestiunii economice si are un aparat de lucru compus din 20 de posturi de executie tehnico-productiva si 8 posturi de administratie, potrivit anexei
nr. 3 *.
    Personalul incadrat in aparatul de lucru al Grupului de transporturi auto va fi retribuit, potrivit legii, cu retributia corespunzatoare intreprinderilor de transporturi auto incadrate in grupa IV de ramuri, grad special de organizare.
    * Anexa a fost comunicata institutiilor interesate.
    Art. 6
    Cotele de combustibili si lubrifianti si repartitiile de anvelope necesare activitatii de transporturi auto, preluate potrivit prezentului decret, vor fi asigurate si evidentiate distinct de Ministerul Aprovizionarii Tehnico-Materiale si Controlului Gospodaririi Fondurilor Fixe prin planurile anuale, balante si repartitii, la nivelul consumurilor specifice aprobate pentru unitatile miniere.
    Art. 7
    Aprovizionarea cu piesele si materialele necesare activitatii de transport auto preluate va fi asigurata de Ministerul Aprovizionarii Tehnico-Materiale si Controlului Gospodaririi Fondurilor Fixe, prin Baza judeteana de aprovizionare tehnico-materiala Gorj.
    Art. 8
    Pentru crearea conditiilor de stabilizare si permanentizare a fortei de munca in bazinele miniere in care s-a preluat, de catre Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor, activitatea de transporturi auto, consiliile populare judetene, incepand cu anul 1987, vor lua masuri de asigurare a spatiilor de locuit si a celorlalte conditii sociale necesare personalului muncitor.
    Art. 9
    In scopul asigurarii necesarului de soferi cu personal din zonele miniere, Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor va putea organiza cursuri de calificare cu scoatere din productie.
    Art. 10
    Personalul muncitor care trece de la unitatile Ministerului Minelor, Petrolului si Geologiei la unitatile Ministerului Transporturilor si Telecomunicatiilor se considera transferat in interesul serviciului.
    Personalul transferat in interesul serviciului sau trecut in aceeasi unitate in functii cu niveluri de retribuire mai mici, precum si personalul devenit disponibil ca urmare a aplicarii prezentului decret, beneficiaza de drepturile prevazute la art. 21 din Decretul nr. 162/1973 privind stabilirea normelor unitare de structura pentru unitatile economice.
    Art. 11
    Prevederile Decretului nr. 367/1980 privind unele masuri pentru utilizarea rationala a personalului din unitatile socialiste nu se aplica posturilor din aparatul Centralei de transporturi auto de sub indrumarea si controlul Ministerului Transporturilor si Telecomunicatiilor, precum si posturilor din unitatile la si de la care se transfera personalul ca urmare a aplicarii prevederilor prezentului decret.
    Art. 12
    Personalul muncitor care participa la activitatea de transport auto din zonele deservite va putea lucra in doua schimburi de lucru a cate 10-12 ore.
    Art. 13
    Personalul muncitor care participa la activitatea de transport auto din zonele deservite beneficiaza de transport zilnic la si de la locul de munca in aceleasi conditii ca si personalul similar din unitatile miniere, precum si de masa calda gratuita la intrarea in schimb pentru personalul care lucreaza in activitatea de transport in carierele din bazinele miniere Rovinari, Motru-Jilt si Horezu, in conditiile prevederilor Decretului nr. 274/1982.
    Personalului muncitor nelocalnic i se acorda transport gratuit o data la 45 de zile dus-intors la locul de domiciliu.
    Art. 14
    Se autoriza Comitetul de Stat al Planificarii, Ministerul Finantelor si Ministerul Aprovizionarii Tehnico-Materiale si Controlului Gospodaririi Fondurilor Fixe ca, pe baza propunerilor ce vor fi prezentate de catre Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor si Ministerul Minelor, Petrolului si Geologiei, in termen de 90 de zile de la adoptarea prezentului decret, sa introduca influentele ce rezulta in indicatorii economici si financiari din  planul national unic de dezvoltare economico-sociala aprobati pentru ministerele respective si centralele industriale din subordine, precum si in volumul si structura bugetului de stat si in celelalte planuri financiare pe anul 1987 si pe trimestre.
    Art. 15
    Anexele nr. 1-3 fac parte integranta din prezentul decret.
    Art. 16
    Articolul 2 din Decretul nr. 430/1985 privind unele masuri de imbunatatire a activitatii de reparare a mijloacelor de transport auto din cadrul Ministerului Minelor si modificarea unor indicatori de plan economici si financiari pe anul 1985 ai Ministerului Transporturilor si Telecomunicatiilor si Ministerului Minelor, precum si orice alte dispozitii contrare, se abroga.

                                           


SmartCity5

COMENTARII la Decretul 428/1986

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 428 din 1986
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decretul 428/1986
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu