E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 68 din 19 mai 1999

privind stimularea platii obligatiilor fata de bugetul de stat

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 228 din 21 mai 1999


SmartCity3


    In temeiul art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta de urgenta:

    Art. 1
    Pentru stimularea platii impozitelor, a taxelor si a celorlalte obligatii datorate bugetului de stat persoanele juridice care au inregistrat la data de 30 aprilie 1999 majorari de intarziere beneficiaza de inlesniri la plata, potrivit prezentei ordonante de urgenta.
    Majorarile de intarziere datorate bugetului de stat de debitori, persoane juridice, pana la data de 30 aprilie 1999 si neplatite pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se amana la plata pana la data de 30 noiembrie 1999.
    Prevederile prezentei ordonante de urgenta referitoare la inlesnirile la plata se aplica debitorilor, persoane juridice, indiferent de modul de organizare si de forma de proprietate.
    Art. 2
    In categoria majorarilor de intarziere prevazute la art. 1 sunt cuprinse:
    a) majorarile de intarziere datorate pentru neplata la termen a impozitelor, taxelor si a altor sume datorate bugetului de stat si neplatite pana la data de 30 aprilie 1999;
    b) majorarile de intarziere stabilite prin acte de constatare incheiate de organele competente ulterior datei intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, datorate pentru impozite, taxe si alte venituri ale bugetului de stat pentru perioada de pana la 30 aprilie 1999;
    c) majorarile de intarziere pentru care s-au acordat amanari sau esalonari la plata, neplatite pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta;
    d) majorarile de intarziere stabilite prin acte de constatare care au fost contestate, potrivit legii, si se afla in curs de solutionare la organele competente.
    Art. 3
    Majorarile de intarziere prevazute la art. 1 si cele aferente debitelor restante la data de 30 aprilie 1999 se vor reflecta in contabilitatea debitorilor, persoane juridice, intr-un cont de ordine si evidenta in afara bilantului.
    In cazul in care majorarile de intarziere prevazute la art. 1 nu sunt stabilite prin acte de constatare ale organelor de control abilitate de lege in acest sens, persoanele juridice vor calcula, pe propria raspundere, aceste majorari de intarziere.
    Art. 4
    Majorarile de intarziere prevazute la art. 3 se scutesc la plata, daca debitele restante la data de 30 aprilie 1999 care le-au generat, reprezentand impozite, taxe sau alte venituri ale bugetului de stat, au fost achitate pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta sau se vor achita pana la data de 31 august 1999.
    Pentru a beneficia de prevederile alin. 1 debitorii sunt obligati sa isi achite integral obligatiile provenind din impozite, taxe si alte venituri ale bugetului de stat, datorate pe perioada 30 aprilie - 31 august 1999, precum si eventualele majorari de intarziere aferente acestora.
    Art. 5
    In cazul in care debitele reprezentand impozite, taxe si alte venituri ale bugetului de stat, restante la data de 30 aprilie 1999, se vor achita pana la:
    a) 30 septembrie 1999, majorarile de intarziere prevazute la art. 3 se reduc cu 80%;
    b) 31 octombrie 1999, majorarile de intarziere prevazute la art. 3 se reduc cu 60%;
    c) 30 noiembrie 1999, majorarile de intarziere prevazute la art. 3 se reduc cu 40% .
    Pentru a beneficia de prevederile alin. 1 debitorii sunt obligati sa-si achite integral obligatiile provenind din impozite, taxe si alte venituri ale bugetului de stat datorate pentru perioada cuprinsa intre 30 aprilie 1999 si termenele mentionate la alineatul anterior, precum si eventualele majorari de intarziere aferente acestora.
    Art. 6
    Daca persoana juridica are mai multe obligatii bugetare provenite din impozite, taxe si din alte venituri bugetare si face plata integrala numai pentru un anumit impozit, taxa sau alt venit bugetar, prevederile art. 4 sau 5, dupa caz, se vor aplica corespunzator numai pentru majorarile de intarziere care au fost generate de acel venit bugetar.
    Art. 7
    Debitorii beneficiaza de inlesnirile prevazute la art. 4 sau 5, dupa caz, si in situatia in care achita, la termenele stabilite, diferentele de impozite si taxe si majorarile aferente acestora, constatate ulterior de organele de control pentru perioada 30 aprilie - 30 noiembrie 1999.
    Art. 8
    Prevederile prezentei ordonante de urgenta nu se aplica majorarilor de intarziere stabilite in actul de constatare, in cazul faptelor ce constituie infractiuni de evaziune fiscala, daca instantele judecatoresti au pronuntat hotarari definitive in legatura cu aceste fapte, comise anterior datei intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, indiferent de data la care a fost pronuntata hotararea definitiva.
    In cazul hotararilor penale de condamnare, pronuntate de instantele judecatoresti, pentru infractiuni de evaziune fiscala, ramase definitive dupa acordarea inlesnirilor la plata prevazute in prezenta ordonanta de urgenta, inlesnirile se anuleaza, iar organele Ministerului Finantelor vor determina obligatiile bugetare datorate ca urmare a luarii acestei masuri.
    Art. 9
    In cazul in care debitele provenind din impozite, taxe si alte venituri bugetare nu se achita in conditiile prevazute la art. 4 sau 5, dupa caz, organele de specialitate ale Ministerului Finantelor vor incepe sau vor continua, de indata, dupa caz, procedura de executare silita prevazuta de lege.
    Art. 10
    Debitorii, persoane juridice, care pot beneficia de prevederile prezentei ordonante de urgenta vor depune, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a acesteia, la organele fiscale teritoriale la care sunt inregistrati ca platitori de impozite si taxe, situatia majorarilor de intarziere calculate si neplatite pana la data de 30 aprilie 1999, pe feluri de venituri ale bugetului de stat.
    Art. 11
    In termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta Ministerul Finantelor va elabora norme metodologice de aplicare.

                 PRIM-MINISTRU
                  RADU VASILE

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian RemesSmartCity5

COMENTARII la OUG 68/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 68 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 218 2013
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com ) Are You A Business Man Or Woman? Are You In Any Financial Mess Or Do You Need Funds To Start Up Your Own Business ? Do You Have A Low Credit Score And You Are Finding It Hard To Obtain Capital Loan From Local Banks And Other Financial Institutes?. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com ) Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com )
ANONIM a comentat Hotărârea 748 2017
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin următoarele (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat OUG 110 2007
    Oferta noastră propusă pentru clienți în noul an este un angajament pozitiv și total, așa că colaborarea cu noi vă oferă maximă asigurare de a obține finanțare pentru că avem un rating A+ în finanțare. Frank Loan Services (FLS) de-a lungul anilor a fost apreciat ca una dintre cele mai bune companii online cu o rată a dobânzii mai ieftină. Dacă aveți nevoie de finanțare, nu ezitați să ne contactați prin telefon (713-389-6778) sau prin e-mail: k.frankloans@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1790 2005
    Salutare tuturor, Este vorba de Greg Sherman Financial Aid Company, o companie de renume cu gajul îndeplinit pentru a oferi împrumuturilor financiare o nouă definiție. Obiectivele noastre au fost întotdeauna să aducem servicii eficiente de împrumut la fiecare ușă a fiecărui solicitant autentic și eligibil, fiind o persoană fizică, companii sau organizații care colaborează din orice parte a lumii care este în căutarea unui împrumut în scop personal, start-up-uri de afaceri. , extinderea afacerii etc. Pentru mai multe întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: gregshermanfinancialaid@gmail.com Mulțumiri, Dept.
ANONIM a comentat Decretul 388 2019
    Salutare tuturor, Este vorba de Greg Sherman Financial Aid Company, o companie de renume cu gajul îndeplinit pentru a oferi împrumuturilor financiare o nouă definiție. Obiectivele noastre au fost întotdeauna să aducem servicii eficiente de împrumut la fiecare ușă a fiecărui solicitant autentic și eligibil, fiind o persoană fizică, companii sau organizații care colaborează din orice parte a lumii care este în căutarea unui împrumut în scop personal, start-up-uri de afaceri. , extinderea afacerii etc. Pentru mai multe întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: gregshermanfinancialaid@gmail.com Mulțumiri, Dept.
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
Alte acte pe aceeaşi temă cu OUG 68/1999
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu