E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 256 din 14 iulie 1984

privind imbunatatirea regimului de construire a locuintelor si modificarea unor reglementari referitoare la stabilirea preturilor limita ale locuintelor care se construiesc din fondurile statului, a preturilor de contractare ale locuintelor proprietate personala si a preturilor de vanzare ale locuintelor din fondul locativ de stat

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 57 din 20 iulie 1984


SmartCity3


    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania  decreteaza:

    Art. 1
    Decretul nr. 68/1975 privind imbunatatirea regimului de construire a locuintelor din fondurile statului sau din fondurile populatiei cu sprijinul statului in credite si executie, astfel cum a fost modificat prin Decretul nr. 216/1981, se modifica dupa cum urmeaza:
    1. Articolul 1 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 1.- Locuintele care se construiesc din fondurile statului, precum si cele care se construiesc din fondurile populatiei cu sprijinul statului in credite si executie, pe baza proiectelor tip aprobate, vor avea dotari si finisaje unificate, fiind diferentiate ca numar de camere, suprafete locuibile, utile si construite, pe apartament, in conformitate cu prevederile din anexa, care face parte integranta din prezentul decret.
    Prin planul national unic de dezvoltare economico-sociala se va stabili, pentru fiecare judet si municipiul Bucuresti, structura de apartamente pe tipuri, suprafete si numar de camere."
    2. Anexa cuprinzand suprafetele locuibile, utile si construite, pe apartamente, se inlocuieste cu anexa nr. 1 la prezentul decret.
    Art. 2
    Decretul nr. 447/1976 privind stabilirea preturilor limita ale locuintelor care se construiesc din fondurile statului si preturile de contractare ale locuintelor proprietate personala care se executa cu sprijinul statului in credite si executie, cu modificarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
    1. Articolul 1 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 1.- Preturile limita ale locuintelor care se construiesc din fondurile statului si preturile de contractare cu populatia pentru locuintele proprietate personala care se realizeaza cu sprijinul statului in credite si executie, in conformitate cu Decretul nr. 68/1975, sunt cele prevazute in anexa nr. 1 la prezentul decret.
    Preturile de contractare cu populatia sunt unice, determinate pentru tipurile de apartamente cu numarul de camere prevazute in Decretul nr. 68/1975."
    2. Anexa nr. 1 cuprinzand preturile limita ale locuintelor care se construiesc din fondurile statului si anexa nr. 2 privind preturile de contractare cu populatia ale locuintelor proprietate personala care se realizeaza cu sprijinul statului in credite si executie, cu aceleasi suprafete utile, dotari si finisaje prevazute in Decretul nr. 68/1975, se inlocuiesc cu anexa nr. 2 la prezentul decret.
    Art. 3
    Decretul nr. 93/1977 privind preturile de vanzare ale locuintelor din fondul locativ de stat, cu modificarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
    1. Anexa nr. 1 cuprinzand preturile de vanzare catre populatie, pentru locuintele construite din fondurile statului pana la 1 ianuarie 1977, se inlocuieste cu anexa nr. 3 la prezentul decret.
    2. Tabelele nr. 1, 2 si 7 de la anexa nr. 2 privind normele pentru evaluarea locuintelor proprietate de stat, altele decat cele executate din fondurile statului, se inlocuiesc cu tabelele prevazute in anexa nr. 4 la prezentul decret.
    Art. 4
    Se aproba influentele asupra indicatorilor economici si financiari din aplicarea prezentului decret, prevazute in anexa nr. 5*.
    Comitetul de Stat al Planificarii si Ministerul Finantelor vor introduce aceste influente in indicatorii economici si financiari ai titularilor de plan, precum si in volumul si structura bugetului de stat pe anul 1984.
    Art. 5
    Prevederile prezentului decret referitoare la contractarea cu populatia a locuintelor proprietate personala care se executa cu sprijinul statului in credite si executie, precum si la vanzarea locuintelor din fondul locativ de stat, se aplica pentru contractele incheiate cu populatia incepand cu data de 1 iulie 1982.
    Art. 6
    Pentru diferenta dintre pretul nou al locuintei si suma formata din avansul minim prevazut de lege, plus plafonul maxim al creditului pe termen lung, se poate acorda credit de completare in conditiile art. 32 din Legea nr. 4/ 1973 privind dezvoltarea constructiei de locuinte  si vanzarea de locuinte din fondul de stat catre populatie, astfel cum a fost republicata in Buletinul Oficial, Partea I, nr. 121 din 31 decembrie 1980.
    Art. 7
    Nivelul preturilor limita si de contractare cu populatia, determinate potrivit prevederilor prezentului decret, este maxim.
    Consiliul de Ministri va actiona cu fermitate pentru reducerea cheltuielilor materiale de productie, cresterea productivitatii muncii si sporirea eficientei activitatii organizatiilor de constructii-montaj.
    Comitetele executive ale consiliilor populare judetene si al municipiului Bucuresti vor lua masuri, in continuare, pentru ridicarea nivelului calitatii locuintelor si mobilizarea tuturor factorilor in vederea reducerii consumurilor de materiale si de energie, folosirii intr-o masura mai mare a materialelor locale sau refolosibile, diminuarii cheltuielilor de transport si pentru buna gospodarire a materialelor si utilajelor pe santierele de constructii de locuinte.
    Art. 8
    Comitetul pentru Problemele Consiliilor Populare impreuna cu Institutul central de cercetare, proiectare si directivare in constructii vor lua masuri pentru elaborarea, pana la 30 iulie 1984, de noi proiecte tip, corespunzatoare prevederilor prezentului decret, care se vor supune aprobarii potrivit legii.
    Locuintele a caror executie a inceput, precum si cele pentru care productia de prefabricate este in curs de realizare sau comandata ori contractata, se pot construi potrivit reglementarilor legale anterioare.
    Art. 9
    Punctele 3 si 7 din anexa nr. 6 la Decretul nr. 216/1981 privind modificarea unor reglementari referitoare la stabilirea preturilor limita, ale locuintelor care se construiesc din fondurile statului, a preturilor de contractare ale locuintelor proprietate personala si a preturilor de vanzare ale locuintelor din fondul locativ de stat, precum si articolele 2 si 11 din
    Decretul nr. 447/1976, se abroga.

    ANEXA  1

    Locuintele proprietate de stat sau cele proprietate personala care se construiesc cu sprijinul statului in credite si executie vor fi prevazute cu camere de locuit, bucatarii, camari, incaperi sanitare si spatii de depozitare in cadrul suprafetelor locuibile, utile si construite, pe apartamente, potrivit tabelului de mai jos:
------------------------------------------------------------------------------
                                         Suprafete limita
                        ------------------------------------------------------
   Nr. de   Tip de   Sup.
   camere  marime  locu-  Baie    Bucatarie    Camara    Suprafata   Suprafata
   pe a-           ibila  mp         mp         mp        utila       constru-
   parta-          (mini-                                   mp           ita*
   ment             ma)                                                   mp
                     mp
----------------------------------------------------------------------------
             I      14     3,5       3,5         1,0        24          37
      1      IA     20     4,2       6,0         1,5        37          58
             I      30     4,2       8,0         2,0        52          81
      2      IA     34     4,2       8,0         2,0        58          90
             IB     36     4,2       8,0         2,0        61          95
             I      40     4,2       8,0         2,0        66         102
      3      IA     46     4,2       8,0         2,0        74         115
             IB     48     4,2       8,0         2,0        77         119
             I      50     4,2      10,0         2,5        81         126
      4      IA     56     4,2      10,0         2,5        90         140
             IB     58     4,2      10,0         2,5        93         144
             I      62     4,2      10,0         2,5        98         152
      5      IA     68     4,2      10,0         2,5       107         166
             IB     70     4,2      10,0         2,5       110         171
   ---------------------------------------------------------------------------
-----------------------
    *) Suprafata construita a unui apartament se determina prin insumarea suprafetei utile, suprafetelor logiilor si balcoanelor, precum si a cotei-parti din suprafetele partilor comune ale cladirilor (spalatorii, uscatorii, casa scarii, inclusiv anexele pentru colectarea gunoaielor, casa liftului), la care se adauga suprafata aferenta ocupata de peretii interiori si exteriori ai apartamentului.
    Apartamentele de 3 camere de tip I , IA si IB vor avea o incapere sanitara suplimentara prevazuta cu WC, lavoar de 400-600mm, etajera, oglinda portprosop si porthirtie, iar la apartamentele de 4 si 5 camere de tip I, IA si IB incaperea sanitara suplimentara va fi dotata in plus si cu cuva de dus cu baterie si sifon de pardoseala. In mod corespunzator se modifica prevederile din anexa nr. 4 la Decretul nr. 447/1976.
    Cladirile de locuit vor avea uscatorii de rufe la fiecare scara.
    Spalatoriile se vor realiza, de regula, in cadrul dotarilor de cartier.
    Cladirile de locuit vor avea subsol partial sau total in functie de situatia locala, natura terenului, adincimea de fundare, pentru control si interventii la instalatii, precum si pentru alte functiuni prevazute de lege.
    Apartamentele de la etajele blocurilor de locuit vor avea logii sau balcoane. Pentru apartamentele de la parter, la suprafetele utile de mai sus se mai adauga suprafata echivalenta a logiilor de la etaj.
    La constructiile de locuinte se va realiza o termoizolatie care sa asigure o rezintenta termica de cel putin 1,35mp.h grade C/kcal, folosindu-se in acest scop materiale eficiente, cum sunt: vata minerala din zgura topita sau bazalt topit, beton celular autoclavizat pentru termoizolatii si altele.

    ANEXA 2

    Tabelul nr. 1

                       PRETURI LIMITA
ale locuintelor ce se construiesc din fondurile statului
------------------------------------------------------------------------------
   Numar de camere        Tip de marime    Suprafata utila     Pretul pe apar-
     pe apartament                             mp              tament  - lei -
------------------------------------------------------------------------------
       1                      I                24                  67300
                              IA               37                  99500
                              I                52                 129500
       2                      IA               58                 144000
                              IB               61                 151500
                              I                66                 161000
       3                      IA               74                 180500
                              IB               77                 187000
                              I                81                 197000
       4                      IA               90                 218000
                              IB               93                 225500
                              I                98                 237500
       5                      IA              107                 258500
                              IB              110                 265500
   ----------------------------------------------------------------------------
----------------------------
    NOTA:
    1. Preturile de mai sus corespund locuintelor care se executa in cladiri cu P + 4 E; pentru apartamentele care se executa in cladiri cu alt regim de inaltime, preturile se corecteaza prin inmultirea cu urmatorii coeficienti:
       P+1E      P+2E      P+3E     P+(5-6)E      P+(7-8)E     P+(9-11)E
     -------    ------    ------   ---------      --------     ---------
       1,180    1,080      1,030     1,080         1,060         1,040
    2. Preturile locuintelor amplasate in zone cu grad 8 seismic se majoreaza cu 3,24%, iar ale celor din zone cu grad 9 seismic, cu 10,8% .
    Pentru locuintele situate in zone cu grad seismic 7 1/2 se majoreaza cu 1,62% .
    3. In cazuri deosebite, cand la cladirile de locuit amplasate pe arterele principale si in pietele din orasele resedinta de judet si municipii, cat si la cladirile avand fatadele din elemente prefabricate, se realizeaza lucrari de plastica arhitecturala si finisaje exterioare imbunatatite, in conformitate cu prevederile art. 3 din Decretul nr. 68/1975, preturile acestor locuinte se majoreaza cu valoarea lucrarilor respective, stabilita pe baza de deviz, in limita a 99 lei/mp suprafata utila.
    4. In preturile limita este cuprins beneficiul de 5% stabilit potrivit prevederilor Decretului nr. 48/1982.

    Preturi de contractare cu populatia
    1. Preturile de contractare cu populatia ale locuintelor proprietate personala ce se realizeaza cu sprijinul statului in credite si executie, cu aceleasi suprafete utile si finisaje ca la locuintele proprietate de stat, sunt cele prevazute in tabelul nr. 2.
    Preturile de contractare cuprind un beneficiu de 8%, precum si un comision de 1% cuvenit unitati prin care se contracteaza construirea de locuinte proprietate personala.

   Tabelul nr. 2

          PRETURI DE CONTRACTARE  cu populatia ale locuintelor
   ----------------------------------------------------------------------------
   Nr. de camere    Tip de marime       Suprafata utila    Pretul pe apartament
   pe apartament                               mp                     lei
   ----------------------------------------------------------------------------
       1                  I              24                  69920
                          IA             37                 103400
                          I              52                 134540
       2                  IA             58                 149600
                          IB             61                 157400
                          I              66                 167260
       3                  IA             74                 187520
                          IB             77                 194270
                          I              81                 204660
       4                  IA             90                 226480
                          IB             93                 234270
                          I              98                 246740
       5                  IA            107                 268560
                          IB            110                 275830
   ----------------------------------------------------------------------------
    2. In cazurile in care, pentru folosirea eficienta a terenului din unele amplasamente deosebite si valorificarea mai buna a suprafetei construite, rezulta apartamente ale caror suprafete utile difera cu pana la 5 mp. in plus fata de cele din tabel, la preturile calculate potrivit punctului 1 de mai sus pentru apartamente cu acelasi numar de camere si suprafata utila imediat inferioara se adauga suma reprezentand diferenta de suprafata utila inmultita cu 2500 lei/mp.
    3. Pentru apartamentele realizate potrivit reglementarilor legale anterioare, altele decat cele prevazute in Decretul nr. 93/1977, cu suprafete utile care difera de cele din tabelul nr. 2, preturile de contractare vor fi cele determinate pentru apartamentele de tip I cu acelasi numar de camere, corectate cu valoarea diferentei de suprafata utila calculata cu 2500 lei/mp.
    4. Preturile de contractare, determinate potrivit prevederilor de la pct. 1, corespund locuintelor care se executa in cladiri cu P+4 etaje. Pentru apartamentele care se executa in cladiri cu alt regim de inaltime, precum si in functie de gradul seismic, se aplica coeficientii prevazuti in nota de la tabelul nr. 1 pct. 1 si 2.
    5. Preturile locuintelor la care se realizeaza, la solicitarea beneficiarilor, finisaje suplimentare, in conformitate cu art. 4 din prezentul decret, se majoreaza cu valoarea acestor lucrari determinate pe baza de deviz.
    Preturile locuintelor la care se realizeaza lucrari de plastica arhitecturala imbunatatita, in conformitate cu art. 3 din Decretul nr. 68/1975, se majoreaza cu valoarea lucrarilor respective, stabilita pe baza de deviz pe obiect, in limita a 102 lei/mp suprafata utila.
    Preturile locuintelor prevazute cu tamplarie exterioara metalica sau din mase plastice se majoreaza cu valoarea corespunzatoare stabilita pe baza de deviz, in limita a 92 lei/mp suprafata utila; in cazul folosirii tocurilor metalice la usile interioare, preturile se majoreaza cu valoarea corespunzatoare stabilita pe baza de deviz, in limita a 39 lei/mp suprafata utila.
    6. Pentru boxe se adauga 522 lei/mp suprafata utila de boxa, iar pentru garaje se adauga 1.337 lei/mp suprafata utila de garaj.
    7. Pretul locuintelor prevazute cu sobe cu combustibil solid, in loc de instalatie de incalzire centrala, se scade cu 3,5% .
    8. In functie de nivelul la care este situata locuinta, la preturile de contractare determinate potrivit prevederilor de la pct. 1-5 de mai sus se aplica corectiile urmatoare:

      Cladiri cu parter si parter cu +(1-11)E                        - in % -
   ----------------------------------------------------------------------------
     Nivelul                         Numarul de niveluri ale blocului
                     ----------------------------------------------------------
   locuintei         P   1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11
   ----------------------------------------------------------------------------
   11                                                                      -9
   10                                                                -9    -3
    9                                                           -8   -3    -2
    8                                                       -8  -2   -2    -1
    7                                                  -6   -2  -2   -1     0
    6                                             -6   -2   -1   0    0     0
    5                                        -5   -2   -1   -1   0   +1    +1
    4                                   -5   -1    0    0   +2  +2   +3    +3
    3                              -4    0    0   +2   +2   +3  +3   +4    +4
    2                         -3   +1   +3   +4   +4   +5   +5  +5   +5    +5
    1                     0   +4   +4   +4   +4   +5   +5   +5  +5   +5    +5
    P                0    0   -1   -1   -2   -2   -3   -3   -3  -3   -3    -3
   ---------------------------------------------------------------------------

   Cladiri cu parter + (12-17)E                                      -  in % -
   ----------------------------------------------------------------------------
   Nivelul                    Numarul de niveluri ale blocului
   locuintei            -------------------------------------------------------
                        12        13        14        15        16        17
   ----------------------------------------------------------------------------
   17                                                                   -12
   16                                                          -12      - 6
   15                                                -11       - 6      - 5
   14                                       -11      - 5       - 5      - 4
   13                             -10       - 4      - 4       - 4      - 3
   12                   -10       - 4       - 3      - 3       - 2      - 2
   11                   - 4       - 3       - 2      - 1       - 1        0
   10                   - 3       - 2       - 1        0         0        0
    9                   - 2       - 1         0        0         0        0
    8                    -1         0         0        0         0       +1
    7                     0         0         0       +1        +1       +2
    6                    +1        +1        +1       +2        +3       +3
    5                    +3        +3        +3       +3        +4       +4
    4                    +4        +4        +4       +4        +5       +5
    3                    +5        +5        +5       +5        +6       +6
    2                    +5        +5        +5       +6        +7       +7
    1                    +5        +5        +6       +6        +7       +7
    P                    -3        -3        -3       -3        -3       -3
   ----------------------------------------------------------------------------
    9. Logiile si balcoanele sunt cuprinse in pretul de contractare.


    ANEXA 3

                    PRETURI DE VANZARE
catre populatie, pentru locuintele construite din fondurile statului pana la 1 ianuarie 1977
   ----------------------------------------------------------------------------
                                                  Suprafata utila in mp
                                              Pretul pe apartament in lei
   ----------------------------------------------------------------------------
              1 camera     2 camere      3 camere      4 camere      5 camere
   Grad de   Sup. Pret.  Sup.  Pret.    Sup.  Pret.   Sup.  Pret.   Sup.  Pret.
   confort   ut.  pe ap. ut.   pe ap.   ut.  pe ap.   ut.  pe ap.   ut.   pe ap.
   ----------------------------------------------------------------------------
   Confort
   sporit    37   95200  55   138600  78   196800  100  254600  118  298000
   Confort
     I       30   76600  50   123700  65   159000   80  196900   -     -
   Confort
     II      23   58100  36    88300  48   116100   60  144000   -     -
   Confort
     III     21   48300  34    77100  45   103300   56  127600   -     -
   ----------------------------------------------------------------------------
-----------------------
    NOTA:
    1. Preturile locuintelor se determina pentru suprafata utila realizata. La suprafata utila se adauga suprafetele logiilor si balcoanelor, corectate cu coeficientul de 0,35 aplicat la suprafata lor.
    2. La stabilirea preturilor locuintelor cu alte suprafete decat cele din tabel, pentru diferenta de suprafata se adauga sau se scad cate 2.403 lei de fiecare mp suprafata utila pentru locuintele de confort sporit, cate 2.346 lei de fiecare mp suprafata utila pentru locuintele de confort I, cate 2.323 lei de fiecare mp suprafata utila pentru locuintele de confort II si cate 2.220 lei de fiecare mp suprafata utila pentru locuintele de confort III.
    3. Preturile de mai sus corespund locuintelor situate in cladiri cu P+4 E; pentru apartamentele situate in cladiri cu alt regim de inaltime, preturile se corecteaza prin inmultirea cu urmatorii coeficienti;
       P      P+1E        P+2E        P+3E      P+(5-11)E       P+(12-17)E
   --------- --------- ----------  ---------  -------------  ---------------
     1,270    1,180       1,080       1,030       1,040           1,198

    4. Preturile de contractare si vanzare ale locuintelor amplasate in zone cu grad 8 seismic se majoreaza cu 3,24% iar ale celor din zone cu grad 9 seismic, cu 10,8% .
    5. In cazul cand locuinta este situata intr-o constructie cu centrala termica proprie care serveste exclusiv aceasta constructie, la pretul stabilit se adauga 45 lei/mp suprafata utila.
    6. Pretul locuintelor prevazute cu sobe cu combustibil solid in loc de instalatie de incalzire centrala se reduce cu 3,5% .
    7. Preturile locuintelor prevazute cu tamplarie exterioara metalica se majoreaza cu 92 lei/mp suprafata utila, iar in cazul existentei tocurilor metalice la usile interioare, preturile se majoreaza cu 39 lei/mp suprafata utila.
    8. La locuintele cu rulouri (obloane) din lemn la ferestre se adauga 108 lei/mp suprafata utila.
    9. Preturile stabilite ca mai sus se corecteaza cu corectia de nivel prevazuta in tabelul nr. 9 din anexa nr. 2.
    10. La vanzarea locuintelor cu grad de confort inferior gradului III, preturile pentru locuintele de confort III se reduc cu 10% .
    11. Pentru boxe se adauga 522 lei/mp suprafata utila de boxa, iar pentru garaje se adauga 1.337 lei/mp suprafata utila de garaj.
    12. La preturile de vanzare ale locuintelor se aplica coeficienti pentru uzura in timp prevazuti in tabelul nr. 3 din anexa nr. 2.
    13. Termenii de corectie prevazuti in anexa nr. 2 se aplica si la locuintele realizate din fondurile statului, situate la demisol sau mansarda.
    14. In preturile din tabel, cat si in preturile de vanzare ale locuintelor construite din fondurile statului in conditiile Decretului nr. 447/1976, este cuprins si comisionul de 1% pentru organizatia contractanta cu populatia, care se retine de aceasta organizatie.
    15. Preturile si corectiile din aceasta anexa se aplica si locuintelor proiectate si incepute pana la 1 ianuarie 1977 si terminate dupa aceasta data.

    ANEXA 4

   Tabelul nr. 1

               PRETURI PE METRU PATRAT DE SUPRAFATA UTILA
pentru evaluarea locuintelor proprietate de stat, altele decat cele executate din fondurile statului
   ----------------------------------------------------------------------------
   Nr.   Tipul constructiv in functie   Regimul de       Gradul de finisare
   crt.  de structura de rezistenta     inaltime       ------------------------
         sau materialele folosite                         Superior    Inferior
                                                           lei/mp      lei/mp
   ----------------------------------------------------------------------------
   1.  Cu pereti de zidarie de caramida,
       piatra sau inlocuitori, plansee
       din lemn sau beton armat, sarpanta
       din lemn, avand instalatii
       sanitare, electrice si incalzire
       cu sobe cu combustibil solid               P          2.875     2.060
   2.  Cu pereti din zidarie de caramida
       piatra sau inlocuitori, plansee din
       lemn sau beton armat, sarpanta din
       lemn, avand instalatii sanitare,
       electrice si incalzire cu
       combustibil solid                          P+
                                                 (1-4)E      2.620     1.810
   3.  Cu pereti din birne, plansee si sar-
       panta din lemn, avand instalatii
       sanitare, electrice si incalzire
       cu sobe cu combustibil solid              P sau
                                                 P+1 E       1.970     1.820
   4.  Cu pereti din paianta, plansee si
       sarpanta din lemn, avand instalatii
       sanitare, electrice si incalzire cu
       sobe cu combustibil solid                 P sau
                                                 P+1 E       1.810     1.685
   5.  Cu peretii din chirpici, valatuci
       sau pamant batut, plansee si sarpanta
       din lemn, avand instalatii sanitare
       si electrice si incalzire cu sobe
       cu combustibil solid                        P         1.690     1.600
   6.  Cu structura din beton armat, orice
       sistem de invelitoare, avand insta-
       latii sanitare si electrice si
       incalzire centrala                          P+
                                                 (5-11)E     2.900     2.025
   ----------------------------------------------------------------------------

------------------------
    NOTA:
         - Pentru camere de serviciu situate in subsoluri        870lei/mp.
         - Pivnite, beciuri, boxe, in folosinta exclusiva
           a locuintei.                                          625lei/mp.
         - Garaje                                               1300lei/mp.
         - Terase rezultate din retrageri in gabarit             590lei/mp.

    Tabelul nr. 2

                      TERMENI DE CORECTIE
pentru existenta sau lipsa unor instalatii sau elemente de constructii sau in caz ca locuintele sunt situate la demisol sau mansarda
                                                      Se adauga    Se scade
   - Incalzirea centrala (exclusiv tipul 6)           ---------    --------
     fara constructia si echipamentul centralei
     termice                                            85lei/mp.       -
   - Pentru constructia si echipamentul
     centralei termice                                  58lei/mp.       -
   - Obloane                                            58lei/mp.       -
   - Incalzire cu sobe cu gaze                          58lei/mp.       -
   - Invelitori de carton asfaltate, sita,
     sindrila, stuf sau paie                               -         35lei/mp.
   - Lipsa obiectelor si a instalatiilor
     aferente pentru:
           - cada de baie                                  -       3740lei/loc.
           - lavoar                                        -       1445lei/loc.
           - W.C.                                          -       1445lei/loc.
           - chiuveta de bucatarie                         -       1445lei/loc.
   - Lipsa tencuielilor exterioare                         -         92lei/mp.
   - Lipsa fundatiilor                                     -         92lei/mp.
   - Pardoseli de pamant                                   -         58lei/mp.


-----------------------
    NOTA:
    - Pentru locuintele din demisol sau mansarda preturile se reduc cu 25% .

    Tabelul nr. 7
                               NORME
pentru evaluarea anexelor locuintelor
   ----------------------------------------------------------------------------
   Nr.  Denumirea tipului    Materialul de constructie    Grupa     Pret unit.
   crt. de anexe ale         utilizat sau sistemul
        locuintelor              constructiv                          -lei-
   ----------------------------------------------------------------------------
   1  Imprejmuiri*       Cu stalpi din orice material si
      (inclusiv portile) rigle, sipci sau scinduri de lemn    4     115lei/m
                         Cu stalpi din orice material si
                         sarma ghimpata:                            58lei/m
                         - stalpi din beton, zidarie sau
                           metal                              2
                         - stalpi din lemn                    4
                         Cu stalpi din zidarie, beton sau
                         metal si cu panouri din: 2
                         - otel profilat sau fier forjat            510lei/m
                         - plasa de sarma                           225lei/m
                         Din zidarie                          2     395lei/m
                         Din beton armat monolit sau
                         prefabricate                         1     160lei/m
   2  Magazii            Cu pereti din caramida, sarpanta
                         din lemn, invelitoare din tabla:    1
                         - pana la 25mp                             930lei/mp
                         - peste 25mp                               750lei/mp
                         Cu pereti din lemn sau schelet din
                         lemn cu umplutura din caramida:     3
                         - pana la 25mp                            1060lei/mp
                         - peste 25mp                               805lei/mp
                         Cu pereti din chirpici sau valatuci: 3
                         - pana la 25mp                             800lei/mp
                         - peste 25mp                               625lei/mp
   3  Soproane           Din lemn sau alte materiale,
                         indiferent de folosinta              3     310lei/mp
   4  Patule             Cu pereti din sipci                  4     690lei/mp
                         Cu pereti din nuiele                 5     490lei/mp
   ----------------------------------------------------------------------------
------------------------
    * Odata cu locuintele se vand si imprejmuirile aferente cladirii din care fac parte aceste locuinte. Cota parte din imprejmuire care se vinde este proportionala cu suprafata utila a apartamentului pus in vanzare.

                                                 


SmartCity5

COMENTARII la Decretul 256/1984

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 256 din 1984
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu