E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 93 din 16 aprilie 1977

privind preturile de vanzare ale locuintelor din fondul locativ de stat

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 33 din 22 aprilie 1977


SmartCity3


    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    Art. 1
    Preturile de vanzare pentru locuintele construite din fondurile statului, pana la data de 1 ianuarie 1977, se stabilesc potrivit anexei nr. 1 la prezentul decret.
    Pentru locuintele construite din fondurile statului in conditiile Decretului Consiliului de Stat nr. 447/1976, vanzarea se face la preturile de contractare prevazute in acest decret, la care se vor aplica coeficientii pentru uzura in timp din tabelul nr. 3 din anexa nr. 2 la prezentul decret.
    Art. 2
    Preturile de vanzare pentru locuintele, altele decat cele executate din fondurile statului, se stabilesc pe baza normelor de evaluare prevazute in anexa nr. 2 la prezentul decret.
    Art. 3
    Preturile de vanzare ale locuintelor din fondul locativ de stat, stabilite in conditiile prezentului decret, se aproba de catre comitetele executive ale consiliilor populare judetene si al municipiului Bucuresti.
    Art. 4
    La data intrarii in vigoare a prezentului decret se abroga: Hotararea Consiliului de Ministri nr. 1735/1968 de aplicare a dispozitiilor Legii nr. 9/1968 pentru dezvoltarea constructiei de locuinte, vanzarea de locuinte din fondul de stat catre populatie si construirea de case proprietate personala de odihna sau turism, art. 2, art. 7 alin. 2, art. 8 alin. 1, anexele nr. 1, nr. 1 a), nr. 2, nr. 3 si nr. 3 a) din Hotararea Consiliului de Ministri nr. 880/1973 pentru stabilirea masurilor de executare a dispozitiilor Legii nr. 4/1973 privind dezvoltarea constructiei de locuinte, vanzarea de locuinte din fondul de stat catre populatie si construirea de case de odihna proprietate personala, cu modificarile aduse prin Hotararea Consiliului de Ministri nr. 756/1974, precum si orice alte dispozitii contrare prezentului decret.

    ANEXA 1

                      PRETUL DE VANZARE
catre populatie, pentru locuintele construite din fondurile statului pana la 1 ianuarie 1977

-------------------------------------------------------------------------------
Grad de      1  camera     2 camere      3 camere     4 camere     5 camere
confort  ----------------------------------------------------------------------
         Supra-  Pret  Supra-  Pret  Supra-  Pret  Supra-  Pret  Supra-  Pret
         fata    pe    fata    pe    fata     pe    fata    pe    fata    pe
        utila  apar-   utila  apar-  utila  apar-  utila  apar-  utila  apar-
         mp   tament    mp   tament   mp   tament   mp    tament   mp  tament
               lei             lei          lei            lei           lei
-------------------------------------------------------------------------------
Confort
sporit  37  67.330   55    98.010   78   139.100   100  180.000  118  210.680
-------------------------------------------------------------------------------
Confort
  I     30  54.150   50    87.450   65   112.400    80  139.200   -      -
-------------------------------------------------------------------------------
Confort
  II    23  41.100   36    62.450   48    82.100    60  101.800   -      -
-------------------------------------------------------------------------------
Confort
  III   21  34.150   34    54.500   45    73.100    56   90.200   -      -
-------------------------------------------------------------------------------
    NOTA:
    1. Preturile locuintelor se determina pentru suprafata utila realizata. La suprafata utila se adauga suprafetele logiilor si balcoanelor, corectate cu coeficientul de 0,35 aplicat la suprafata lor.
    2. La stabilirea preturilor locuintelor cu alte suprafete decat cele din tabel, pentru diferenta de suprafata se adauga sau se scad cate 1.700 lei de fiecare mp suprafata utila pentru locuintele de confort sporit, cate 1.660 lei de fiecare mp suprafata utila pentru locuintele de confort I, cate 1.640 lei de fiecare mp suprafata utila pentru locuintele de confort II si cate 1.570 lei de fiecare mp suprafata utila pentru locuintele de confort III.
    3. Preturile de mai sus corespund locuintelor ce se executa in cladiri cu P+4 E; pentru apartamentele ce se executa in cladiri cu alt regim de inaltime, preturile se corecteaza prin inmultirea cu urmatorii coeficienti:

  P + 1 E    P + 2 E    P + 3 E    P + (5-11) E     P + (12-17) E
  1,120       1,080      1,030         1,042           1,198

    4. Preturile de contractare si vanzare ale locuintelor amplasate in zone cu grad 8 seismic se majoreaza cu 3%, iar ale celor din zone cu grad 9 seismic, cu 10% .
    5. In cazul cand locuinta este situata intr-o constructie cu centrala termica proprie si serveste exclusiv aceasta constructie, la pretul stabilit se adauga 32 lei/mp suprafata utila.
    6. Pretul locuintelor prevazute cu sobe cu combustibil solid in loc de instalatie de incalzire centrala se reduce cu 3,5% .
    7. Preturile locuintelor prevazute cu tamplarie exterioara metalica se majoreaza cu 60 lei/mp suprafata utila, iar in cazul existentei tocurilor metalice la usile interioare, preturile se majoreaza cu 25 lei/mp suprafata utila.
    8. La locuintele cu rulouri (obloane) din lemn la ferestre se adauga 75 lei/ mp suprafata utila.
    9. Preturile stabilite ca mai sus se corecteaza cu corectia de nivel prevazuta in tabelul nr. 9 din anexa nr. 2
    10. La vanzarea locuintelor cu grad de confort inferior gradului III, preturile pentru locuintele de confort III se reduc cu 10% .
    11. Pentru boxe se adauga 340 lei/mp suprafata utila de boxa, iar pentru garaje se adauga 870 lei/mp suprafata utila de garaj.
    12. La preturile de vanzare ale locuintelor se aplica coeficientii pentru uzura in timp prevazuti in tabelul nr. 3 din anexa nr. 2.
    13. Termenii de corectie prevazuti in anexa nr. 2 se aplica si la locuintele realizate din fondurile statului, situate la demisol sau mansarda.
    14. In preturile din tabel, cat si in preturile de vanzare ale locuintelor construite din fondurile statului in conditiile Decretului Consiliului de Stat nr. 447/1976, este cuprins si comisionul de 1% pentru organizatia contractanta cu populatia, care se retine din aceasta organizatie.
    15. Preturile si corectiile din aceasta anexa se aplica si locuintelor proprietate personala proiectate si incepute pana la 1 ianuarie 1977, ale caror contracte de construire si imprumut sau cu plata integrala se vor incheia dupa aprobarea prezentului decret. Sumele reprezentand diferenta dintre preturile de deviz reasezate si preturile prevazute in contractele de construire incheiate se vor reflecta in rezultatele financiare ale organizatiilor locale de constructii. Ministerul Finantelor va modifica corespunzator indicatorii financiari si va introduce in volumul si structura bugetului de stat influentele rezultate, pe baza propunerilor ce vor fi prezentate, in termen de 30 de zile de la data prezentului decret, de catre comitetele executive ale consiliilor populare judetene si al municipiului Bucuresti.

    ANEXA 2
                           NORME
pentru evaluarea locuintelor proprietate de stat, altele decat cele executate din fondurile statului

    1. Pretul de vanzare al locuintei reprezinta valoarea efectiva a acesteia la data evaluarii si se determina pe baza valorii de inlocuire (din nou), tinand seama de suprafata utila a locuintei, starea tehnica a cladirii si de uzura in timp a acesteia.
    2. Valoarea de inlocuire se determina pe baza normelor de evaluare, diferentiate pe tipuri constructive, in functie de structura de rezistenta sau materialele folosite si de gradul de dotare si finisaj. Aceasta se corecteaza cu corectia de nivel stabilita in tabelul nr. 9.
    3. Normele de evaluare a locuintelor, tinand seama de tipul si gradul lor de finisaj, exprimate in lei/mp suprafata utila, sunt prevazute in tabelul nr. 1.
    4. Pentru existenta sau lipsa unor instalatii sau elemente de constructii sau in caz ca locuintele sunt situate la demisol sau mansarda, la tarifele prevazute in tabelul nr. 1 se aplica corectii, in plus sau in minus, dupa cum s-a prevazut in tabelul nr. 2.
    5. Pretul de vanzare al locuintelor a caror vechime este egala sau mai mare decat durata de serviciu normata trebuie sa fie cel putin 50% din valoarea de inlocuire in cazul cladirilor in stare foarte  buna, 45% in cazul cladirilor in stare buna si 40% in cazul cladirilor in stare satisfacatoare, dupa cum rezulta din tabelul nr. 3.
    6. La pretul de vanzare al locuintei determinat ca mai sus se adauga cota-parte aferenta reparatiilor capitale facute cladirii in care se afla locuinta ce se vinde, precum si costurile oricaror dotari (schimbari de instalatii electrice, apa, gaze etc.) si alte reparatii efectuate in decursul timpului. Cota-parte aferenta locuintei din totalul acestor lucrari se determina in functie de costul ce revine pe mp de suprafata utila a tuturor locuintelor din cladire, la care se aplica coeficientii, in functie de vechimea reparatiilor, prevazuti in tabelul nr. 4.
    7. Anexele aferente locuintelor se vand odata cu acestea.
    8. Gradul de finisaj al locuintelor poate fi superior si inferior, avand elementele caracteristice prevazute in tabelul nr. 5.
    Incadrarea in gradul de finisaj se face in functie de elementele caracteristice predominante ale unuia dintre cele doua grade de finisaj, justificandu-se incadrarea facuta.
    Pentru locuintele situate in cladiri proprietate de stat, in care exista elemente deosebite ce depasesc caracteristicile gradului de finisaj superior (scari interioare din lemn de esenta de calitate superioara sau marmura cu elemente decorative, semineuri decorative, tavane bogat decorate si altele), peste valoarea rezultata din aplicarea normelor corespunzatoare se vor adauga acele elemente, evaluate, pe baza de deviz, de comisia de evaluare si aprobate de comitetele executive ale consiliilor populare judetene si al municipiului Bucuresti.
    Lucrarile de arta si ornamentale (usi furniruite, tamplarie sculptata sau incrustata, lambriuri cu elemente decorative, mobila fixa, sculpturi, tapiterii, picturi, fresce, vitrouri si altele asemenea) se vor evalua de catre comisii de specialisti stabilite de comitetele executive ale consiliilor populare judetene si al municipiului Bucuresti. Calculul valorii acestora se va face la preturile de achizitionare ca pentru cele noi.
    9. Valoarea ascensorului la data evaluarii se va stabili de catre comisiile de evaluare, cu participarea specialistilor din organele teritoriale ale Inspectoratului de stat pentru controlul cazanelor si instalatiilor de ridicat, tinand seama de valoarea de inlocuire si de gradul de uzura. Valoarea ascensorului astfel stabilita se imparte proportional pe fiecare apartament, in raport cu suprafata utila a acestuia, si se ia in considerare la determinarea pretului de vanzare al locuintei.
    10. Pentru locuintele situate in cladiri proprietate de stat, la care locatarii cumparatori au executat, din surse proprii, lucrari importante de extinderi, introducerea incalzirii centrale, a instalatiei de gaze, apa, canal si constructii de garaje, pe baza aprobarilor legale si a dovezii ca lucrarile respective au fost realizate prin intreprinderi de stat sau cooperatiste, evaluarea locuintelor ce se vand se va face luandu-se in considerare suprafata utila si dotarea existenta inainte de executarea lucrarilor.
    11. Cladirile de locuit, cat si anexele gospodaresti, se clasifica in trei categorii, si anume: foarte buna, buna si satisfacatoare. Incadrarea in una dintre aceste categorii se va face potrivit criteriilor stabilite in tabelul nr. 6.
    12. Vechimea constructiei se stabileste, in principal, in baza autorizatiei de constructie eliberata de autoritatea competenta pentru aceasta.
    In lipsa autorizatiei de constructie, vechimea se poate stabili si pe baza actelor eliberate de organele fiscale, privind inscrierea in rolurile fiscale, sau a oricarui alt act care consemneaza date privind vechimea imobilului respectiv.
    In lipsa actelor de mai sus, vechimea se stabileste prin cercetari la fata locului, indeosebi in baza urmatoarelor elemente:
    - anul inscrierii in registrul agricol a constructiei;
    - eventualele inscriptii de pe cladire sau marturii.
    13. Normele de evaluare a anexelor locuintelor, tinand seama de tipul constructiei si materialelor din care sunt executate, exprimate in lei/mp, sunt prevazute in tabelul nr. 7.
    14. Pretul de vanzare al anexelor locuintelor se stabileste aplicand coeficientii de uzura prevazuti in tabelul nr. 8, in functie de vechimea anexelor respective.
    15. Normele de evaluare prevazute in aceasta anexa se aplica si la vanzarea locuintelor executate din fondurile statului situate in cladiri cu parter, camerelor de serviciu situate la subsol sau la nivel tehnic, precum si locuintelor realizate prin supraetajarea unor cladiri care au fost construite din alte fonduri decat cele ale statului.
    16. La vanzarea locuintelor din fondul locativ de stat, altele decat cele executate din fondurile statului, prin locuinte cu confort sporit se inteleg locuintele ale caror suprafete depasesc suprafetele utile maxime prevazute la pct. III din anexa la Decretul Consiliului de Stat nr. 68/1975 si sunt dotate cu instalatii de apa, canalizare, incalzire centrala sau incalzire cu sobe cu combustibil solid, lichid sau gaze, iar dotarile si finisajele aferente sunt cel putin la nivelul celor prevazute in Decretul Consiliului de Stat nr. 68/ 1975. Vanzarea locuintelor cu confort sporit se va face in conformitate cu prevederile legale.
    17. Pentru fiecare locuinta care urmeaza a fi vanduta, comisiile de evaluare vor intocmi fise tehnice si de evaluare, care sa cuprinda toate elementele tehnice necesare stabilirii pretului de vanzare al locuintei si perfectarii contractului de vanzare-cumparare.

    Tabelul nr. 1

               PRETURI PE METRUL PATRAT SUPRAFATA UTILA

pentru evaluarea locuintelor proprietate de stat, altele decat cele executate din fondurile statului
-------------------------------------------------------------------------------
Nr.   Tipul constructiv in functie de     Regimul de      Gradul de finisaj
crt.  structura de rezistenta sau         inaltime     ------------------------
       materialele folosite                            superior     inferior
                                                       lei/mp        lei/mp
-------------------------------------------------------------------------------
 1. Cu pereti din zidarie de caramida,
piatra sau inlocuitori, plansee din
lemn sau beton armat, sarpanta din lemn,
avand instalatii sanitare, electrice si
incalzire cu sobe cu combustibil solid      P           2.035        1.455
 2. Cu pereti din zidarie de caramida,
piatra sau inlocuitori, plansee din lemn
sau beton armat, sarpanta din lemn, avand
instalatii sanitare, electrice si incalzire
cu sobe cu combustibil solid                P+(1-4) E   1.855        1.280
 3. Cu pereti din birne, plansee si
sarpanta din lemn, avand instalatii
sanitare, electrice si incalzire cu
sobe cu combustibil solid                   P sau       1.395        1.285
                                            (P+1) E
 4. Cu pereti din paianta, plansee si
sarpanta din lemn, avand instalatii sanitare,
electrice si incalzire cu sobe cu
combustibil solid                           P sau       1.280        1.190
                                            (P+1) E
 5. Cu pereti din chirpici, valatuci sau
pamant batut, plansee si sarpanta din lemn,
avand instalatii sanitare si electrice si
incalzire cu sobe cu combustibil solid      P           1.195        1.130
 6. Cu structura din beton armat, orice
sistem de invelitoare, avand instalatii
sanitare, electrice si incalzire centrala   P+(5-1) E   2.050        1.430
-------------------------------------------------------------------------------
    NOTA:
  - Pentru camere de serviciu situate in subsoluri                   615 lei
  - Pivnite, beciuri, boxe, in folosinta exclusiva a locuintei       445 lei/mp
  - Garaje                                                           920 lei/mp
  - Terase rezultate din retrageri in gabarit                        420 lei/mp

    Tabelul nr. 2
                      TERMENI DE CORECTIE
pentru existenta sau lipsa unor instalatii sau elemente de constructii sau in
caz ca locuintele sunt situate la demisol sau mansarda

                                                 Se adauga        Se scade
 - Incalzire centrala (exclusiv tipul 6), fara
   constructia si echipamentul centralei termice  60 lei/mp           -
 - Pentru constructia si echipamentul centralei
   termice                                        40 lei/mp           -
 - Obloane                                        40 lei/mp           -
 - Incalzire cu sobe cu gaze                      40 lei/mp           -
 - Invelitori de carton asfaltat, sita, sindrila,
   stuf sau paie                                      -              25 lei/mp
 - Lipsa obiectelor si a instalatiilor aferente
   pentru:
   - cada de baie                                      -         2.640 lei/loc.
   - lavoar                                            -         1.020 lei/loc.
   - W.C.                                              -         1.020 lei/loc.
   - chiuveta de bucatarie                             -         1.020 lei/loc.
 - Lipsa tencuielilor exterioare                       -            65 lei/mp
 - Lipsa fundatiilor                                   -            65 lei/mp
 - Pardoseli de pamant                                 -              40 lei/mp

    NOTA:
    Pentru locuintele din demisol sau mansarda preturile se reduc cu 25% .

    Tabelul Nr. 3
                    COEFICIENTII DE UZURA IN TIMP
                       pentru locuinte
-------------------------------------------------------------------------------
                                  Durata de serviciu normata
           --------------------------------------------------------------------
                       Grupa 1               Grupa 2           Grupa 3
Vechimea   --------------------------------------------------------------------
in ani          Starea cladirii         Starea cladirii       Starea cladirii
           --------------------------------------------------------------------
           foarte         satis-     foarte        satis-   foarte      satis-
           buna    buna   faca-      buna    buna  faca-     buna  buna  faca-
                         toare                     toare                 toare
-------------------------------------------------------------------------------
   0 -  5    1      1      1          1       1       1       1      1    1
   5 - 10    1      1      1          1       1       1       0,80   0,78 0,76
  10 - 15    1      1      1          0,90    0,89    0,88    0,70   0,67 0,64
  15 - 20    0,89   0,88   0,87       0,86    0,85    0,84    0,60   0,56 0,52
  20 - 25    0,87   0,86   0,84       0,83    0,81    0,79    0,50   0,45 0,40
  25 - 30    0,84   0,82   0,81       0,79    0,77    0,75    0,50   0,45 0,40
  30 - 35    0,81   0,80   0,78       0,75    0,73    0,70    0,50   0,45 0,40
  35 - 40    0,78   0,76   0,74       0,72    0,69    0,66    0,50   0,45 0,40
  40 - 45    0,75   0,73   0,70       0,68    0,65    0,62    0,50   0,45 0,40
  45 - 50    0,73   0,70   0,67       0,65    0,61    0,58    0,50   0,45 0,40
  50 - 55    0,70   0,67   0,64       0,61    0,58    0,54    0,50   0,45 0,40
  55 - 60    0,67   0,64   0,61       0,58    0,54    0,49    0,50   0,45 0,40
  60 - 65    0,64   0,61   0,57       0,54    0,50    0,45    0,50   0,45 0,40
  65 - 70    0,62   0,58   0,54       0,50    0,45    0,40    0,50   0,45 0,40
  70 - 75    0,59   0,55   0,51       0,50    0,45    0,40    0,50   0,45 0,40
  75 - 80    0,56   0,52   0,48       0,50    0,45    0,40    0,50   0,45 0,40
  80 - 85    0,53   0,49   0,44       0,50    0,45    0,40    0,50   0,45 0,40
  85 - 90    0,50   0,45   0,40       0,50    0,45    0,40    0,50   0,45 0,40
Peste  90    0,50   0,45   0,40       0,50    0,45    0,40    0,50   0,45 0,40
-------------------------------------------------------------------------------
    NOTA:
    Incadrarea cladirilor in una dintre grupele prevazute in tabel se va face astfel:
    Grupa 1 - cladiri cu plansee din: beton armat; profile din otel cu boltisoare sau corpuri de umplutura;
    Grupa 2 - cladiri cu plansee din: lemn; zidarie de piatra, caramida sau inlocuitori;
    Grupa 3 - cladiri cu pereti din: paianta; birne; chirpici; valatuci sau pamant batut.

    Tabelul nr. 4
                  COEFICIENTII DE CORECTIE
pentru vechimea reparatiilor aplicate la cota-parte ce revine locuintei
-------------------------------------------------------------------------------
   Vechimea in ani                                   Coeficient
-------------------------------------------------------------------------------
     0 -  3                                             1
     3 -  6                                             0,88
     6 -  9                                             0,82
     9 - 12                                             0,76
    12 - 15                                             0,70
    15 - 18                                             0,64
    18 - 21                                             0,58
    21 - 24                                             0,52
    24 - 27                                             0,46
    27 - 30                                             0,40
   Peste 30                                             0,40
-------------------------------------------------------------------------------

    Tabelul nr. 5
                GRADELE DE FINISAJ AL LOCUINTELOR
    Finisaj inferior:
    - tencuieli interioare driscuite si zugravite sau spoite;
    - pardoseli calde din dusumele si pardoseli reci din ciment sclivisit sau mozaic turnat;
    - tamplarie de calitate inferioara, exterioara simpla, eventual dubla cu deschidere exterioara si interioara obisnuite.

    Finisaj superior:
    - finisajul fatadelor cu materiale durabile, placaje din piatra, ceramica smaltuita sau alte materiale rezistente la intemperii;
    - tamplarie exterioara dubla sau cuplata cu deschidere interioara, iar timplaria interioara de calitate superioara;
    - tencuieli interioare gletuite cu ipsos, stucaturi sau vopsitorii de ulei, calcio-vechio etc., la camerele principale;
    - pardoseli calde de parchet si pardoseli reci din mozaic, gresie, mozaic venetian etc;
    - lambriuri simple la pereti.

    Tabelul nr. 6
                     STAREA TEHNICA A CLADIRILOR
    Stare foarte buna
    Constructia nu necesita lucrari de reparatii curente si nici lucrari de reparatii capitale la principalele elemente de constructii.
    Stare buna
    Constructia are nevoie de unele lucrari de reparatii curente la elemente de constructii, pentru a fi readusa in stare foarte buna, cum ar fi: reparatii la fundatii si zidarie, tencuieli interioare si exterioare, plansee, pardoseli, invelitori, zugraveli si vopsitorii exterioare, instalatii electrice, sanitare si de incalzire, in proportie de pana la 10% din valoarea acestora.
    Stare satisfacatoare
    Constructia necesita lucrari de intretinere, reparatii curente si reparatii capitale la elemente de constructii peste cele prevazute la starea buna.

    Tabelul nr. 7
                        NORME
pentru evaluarea anexelor locuintelor
-------------------------------------------------------------------------------
 Nr.     Denumirea                                              Pretul unitar
crt. tipului de anexe  Materialul de constructie utilizat         - lei -
     ale locuintelor   sau sistemul constructiv           Grupa
-------------------------------------------------------------------------------
 1. Imprej-      Cu stalpi din orice material si rigle, sipci
    muiri *      sau scinduri de lemn                           4    80 lei/m
    (inclusiv    --------------------------------------------------------------
    portile)     Cu stalpi din orice material si sarma
                 ghimpata:                                          41 lei/m
                 - stalpi din beton, zidarie sau metal          2
                 - stalpi din lemn                              4
                 --------------------------------------------------------------
                 Cu stalpi din zidarie, beton sau metal si cu
                 panouri din:                                   2
                 - otel profilat sau fier forjat                    360 lei/m
                 - plasa de sarma                                   180 lei/m
                 --------------------------------------------------------------
                 Din zidarie                                    2   280 lei/m
                 --------------------------------------------------------------
                 Din beton armat monolit sau prefabricate       1   115 lei/m
-------------------------------------------------------------------------------
 2. Magazii si   Cu pereti din caramida, sarpanta din lemn,
    grajduri     invelitoare din tabla:                         1
                 - pana la 25 mp                                    660 lei/mp
                 - peste   25 mp                                    530 lei/mp
                 --------------------------------------------------------------
                 Cu pereti din lemn sau schelet din lemn cu
                 umplutura din caramida:                        3
                 - pana la 25 mp                                    750 lei/mp
                 - peste   25 mp                                    570 lei/mp
                 --------------------------------------------------------------
                 Cu pereti din chirpici sau valatuci:           3
                 - pana la 25 mp                                    565 lei/mp
                 - peste   25 mp                                    445 lei/mp
-------------------------------------------------------------------------------
 3. Soproane     Din lemn sau alte materiale, indiferent de
                 folosinta                                      3   220 lei/mp
-------------------------------------------------------------------------------
 4. Patule       Cu pereti din sipci                            4   490 lei/mp
                 --------------------------------------------------------------
                 Cu pereti din nuiele                           5   345 lei/mp
-------------------------------------------------------------------------------
    * Odata cu locuintele se vand si imprejmuirile aferente cladirii din care fac parte aceste locuinte. Cota-parte din imprejmuire care se vinde este proportionala cu suprafata utila apartamentului pus in vanzare.

    Tabelul nr. 8
                   COEFICIENTII DE UZURA IN TIMP
                    pentru anexele locuintelor
                                                                   - pe grupe -
-------------------------------------------------------------------------------
                                 S t a r e a  c o n s t r u c t i e i
               ----------------------------------------------------------------
                     foarte buna             buna            satisfacatoare
               ----------------------------------------------------------------
Vechimea                     D u r a t a  n o r m a t a  i n  a n i
in ani         ----------------------------------------------------------------
       Gru- Gru- Gru- Gru- Gru- Gru- Gru- Gru- Gru- Gru- Gru- Gru- Gru-Gru-Gru-
        pa   pa   pa   pa   pa   pa   pa   pa   pa   pa   pa   pa   pa  pa  pa
        1    2     3    4    5   1    2    3    4    5    1    2    3   4   5
-------------------------------------------------------------------------------
 0- 5 1    1    1    1    1    1    1    1    1    1    1    1    1    1   1
 5-10 0,90 0,85 0,76 0,60 0,40 0,88 0,83 0,72 0,53 0,30 0,87 0,80 0,68 0,470,20
10-15 0,85 0,78 0,64 0,40 0,40 0,83 0,74 0,58 0,30 0,30 0,80 0,70 0,52 0,200,20
15-20 0,80 0,70 0,52 0,40 0,40 0,77 0,65 0,44 0,30 0,30 0,73 0,60 0,36 0,200,20
20-25 0,75 0,63 0,40 0,40 0,40 0,71 0,56 0,30 0,30 0,30 0,67 0,50 0,20 0,200,20
25-30 0,70 0,55 0,40 0,40 0,40 0,65 0,48 0,30 0,30 0,30 0,60 0,40 0,20 0,200,20
30-35 0,65 0,48 0,40 0,40 0,40 0,59 0,39 0,30 0,30 0,30 0,53 0,30 0,20 0,200,20
35-40 0,60 0,40 0,40 0,40 0,40 0,53 0,30 0,30 0,30 0,30 0,47 0,20 0,20 0,200,20
40-45 0,55 0,40 0,40 0,40 0,40 0,48 0,30 0,30 0,30 0,30 0,40 0,20 0,20 0,200,20
45-50 0,50 0,40 0,40 0,40 0,40 0,42 0,30 0,30 0,30 0,30 0,33 0,20 0,20 0,200,20
50-55 0,45 0,40 0,40 0,40 0,40 0,36 0,30 0,30 0,30 0,30 0,27 0,20 0,20 0,200,20
55-60 0,40 0,40 0,40 0,40 0,40 0,30 0,30 0,30 0,30 0,30 0,20 0,20 0,20 0,200,20
Peste
   60 0,40 0,40 0,40 0,40 0,40 0,30 0,30 0,30 0,30 0,30 0,20 0,20 0,20 0,200,20
-------------------------------------------------------------------------------

    Tabelul nr. 9
                CORECTIILE DE PRET IN FUNCTIE DE NIVEL
                                                                 - in procente-
-------------------------------------------------------------------------------
Nivelul                    Numarul de niveluri ale locuintei
locuintei  --------------------------------------------------------------------
           P   1   2   3   4   5   6   7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17
-------------------------------------------------------------------------------
 17                                                                        -12
 16                                                                    -12 - 6
 15                                                                -11 - 6 - 5
 14                                                            -11 - 5 - 5 - 4
 13                                                        -10 - 4 - 4 - 4 - 3
 12                                                    -10 - 4 - 3 - 3 - 2 - 2
 11                                                - 9 - 4 - 3 - 2 - 1 - 1   0
 10                                            - 9 - 3 - 3 - 2 - 1   0   0   0
  9                                        - 8 - 3 - 2 - 2 - 1   0   0   0   0
  8                                    - 8 - 2 - 2 - 1 - 1   0   0   0   0 + 1
  7                                - 6 - 2 - 2 - 1   0   0   0   0 + 1 + 1 + 2
  6                            - 6 - 2 - 1   0   0   0 + 1 + 1 + 1 + 2 + 3 + 3
  5                        - 5 - 2 - 1 - 1   0 + 1 + 1 + 3 + 3 + 3 + 3 + 4 + 4
  4                    - 5 - 1   0   0 + 2 + 2 + 3 + 3 + 4 + 4 + 4 + 4 + 5 + 5
  3                - 4   0   0 + 2 + 2 + 3 + 3 + 4 + 4 + 5 + 5 + 5 + 5 + 6 + 6
  2            - 3 + 1 + 3 + 4 + 4 + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 + 6 + 7 + 7
  1          0 + 4 + 4 + 4 + 4 + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 + 6 + 6 + 7 + 7
  P        0 0   1   1   2   2   3   3   3   3   3   3   3   3   3   3   3   3
                                                                              
                                                      


SmartCity5

COMENTARII la Decretul 93/1977

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 93 din 1977
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    BEST WAYS TO GET YOUR EX LOVER BACK AND RESTORED YOUR BROKEN MARRIAGE OR RELATIONSHIP FROM SORROW TO HAPPINESS. Help me thank Dromokpo@gmail.com for helping me get my ex husband back to me and my family. This great powerful spiritual man restored my sorrow to happiness. My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 774 2010
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
ANONIM a comentat Ordin 104 2003
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
ANONIM a comentat Legea 166 2014
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER BACK MY TRUE LIFE STORY HOW I GOT MY EX LOVER BACK.I  want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband  treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: dromokpo@gmail.com that he will help me bring my husband back to being a good man.Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and i forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or  broken marriage situation  and you want your Ex lover,  Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife you can reach him via: dromokpo@gmail.com 
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decretul 93/1977
Hotărârea 20 1996
pentru stabilirea Normelor metodologice privind aplicarea Legii nr. 112/1995 pentru reglementarea situatiei juridice a unor imobile cu destinatia de locuinte, trecute in proprietatea statului
Hotărârea 20 1996
pentru aprobarea Normelor metodologice privind aplicarea Legii nr. 112/1995 pentru reglementarea situatiei juridice a unor imobile cu destinatia de locuinte, trecute in proprietatea statului
Legea 112 1995
pentru reglementarea situatiei juridice a unor imobile cu destinatia de locuinte, trecute in proprietatea statului
Decretul 256 1984
privind imbunatatirea regimului de construire a locuintelor si modificarea unor reglementari referitoare la stabilirea preturilor limita ale locuintelor care se construiesc din fondurile statului, a preturilor de contractare ale locuintelor proprietate personala si a preturilor de vinzare ale locuintelor din fondul locativ de stat
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu