E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 205 din 31 octombrie 1974

pentru modificarea unor dispozitii din Legea nr. 4/1973 privind dezvoltarea constructiei de locuinte, vinzarea de locuinte din fondul de stat catre populatie si construirea de case de odihna proprietate personala, cu modificarile ulterioare

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 131 din 31 octombrie 1974


SmartCity3


    EXPUNERE DE MOTIVE

    Prin decretul alaturat se aduc unele modificari Legii nr. 4/1973 care constau in principal din:
    - reducerea unor dobinzi la sumele acordate de Casa de Economii si Consemnatiuni pentru avans si majorarea duratei maxime de rambursare a avansului in cazul vinzarii locuintelor din fondul locativ de stat;
    - acordarea unor inlesniri pentru cei ce cumpara locuinta detinuta cu chirie, impreuna cu anexele gospodaresti;
    - aducerea unor precizari cu privire la modalitatea de instrainare a imobilelor de catre cei ce detin mai multe imobile;
    - acordarea de credite pentru cumpararea locuintei, salariatilor chiriasi ai locuintelor din mediul rural, care au domiciliul in localitatea respectiva, in aceleasi conditii ca si celor din mediul urban.

    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    Art. 1
    Legea nr. 4/1973 privind dezvoltarea constructiei de locuinte, vinzarea de locuinte din fondul de stat catre populatie si construirea de case de odihna proprietate personala se modifica dupa cum urmeaza:
    1. La articolul 24 se introduce alineatul 2 cu urmatorul cuprins:
    "In cazul vinzarii locuintelor din fondul de stat, valoarea anexelor gospodaresti - magazii, pivnite, patule, soproane si alte constructii, cu exceptia garajelor, se include in pretul de vinzare al locuintelor, la care se calculeaza creditul ce urmeaza a fi acordat, in cadrul plafoanelor prevazute de lege."
    2. Dupa articolul 33 se introduce 33^1 cu urmatorul cuprins:
    "Art. 33^1
    In cazul vinzarii locuintelor din fondul locativ de stat dobinda pentru creditul necesar avansului va fi de 6%, iar restituirea acestor credite se va face in functie de salariul tarifar sau pensia lunara astfel:
----------------------------------------------------
 Categoria   Salariul tarifar     Durata maxima de
             sau pensia lunara    rambursare a
                                  creditului pentru
                                  avans
----------------------------------------------------
    I        pina la 1.500 lei         10 ani
   II        1.501 - 2.000 lei          8 ani
  III        peste 2.000 lei            5 ani
----------------------------------------------------
    Cota de 1% calculata asupra soldului creditelor de avans acordate pentru cumpararea de locuinte proprietate personala, reprezentind cheltuielile Casei de Economii si Consemnatiuni privind acordarea, urmarirea si tinerea evidentei creditelor, inclusiv pentru angajarea personalului necesar in acest scop, se va suporta din dobinzile de 6% incasate de la populatie."
    3. La articolul 44, dupa alineatul 2 se adauga un alineat nou cu urmatorul cuprins:
    "Salariatii, chiriasi ai locuintelor din fondul locativ de stat situate in mediul rural, care au locul de munca in localitatea respectiva, pot beneficia de credite pentru cumpararea locuintei in aceleasi conditii ca si cei din mediul urban."
    4. La articolul 56, dupa alineatul 4 se adauga alineatele 5 si 6 cu urmatorul cuprins:
    "Pentru persoanele care nu au instrainat cea de a doua locuinta, deoarece aceasta este folosita de unitati socialiste in alte scopuri decit aceea de locuinta, termenul de un an curge de al data eliberarii acesteia.
    Pentru persoanele care au in proprietate o a doua locuinta a carei constructie este nedeterminata, termenul de an curge de la data darii in folosinta, constatata, dupa caz, de catre comitetele executive ale consiliilor populare comunale, orasenesti sau municipale."
    5. Dupa articolul 56 se introduce articolul 56^1 cu urmatorul cuprins:
    Art. 56^1
    Comitetele executive ale consiliilor populare judetene si al municipiului Bucuresti vor aproba, la cererea persoanelor care domiciliaza si au in proprietate o locuinta in mediul urban si care au dobindit o a doua locuinta prin mostenire de la parinti, situata in localitatile rurale ori balneoclimaterice, ca aceasta din urma locuinta sa fie considerata casa de odihna, daca se incadreaza ca marime in prevederile art. 45."
    6. Dupa articolul 63 se introduce articolul 63^1 cu urmatorul cuprins:
    "Art. 63^1
    Pentru locuintele de tipul celor prevazute la art. 20 care se construiesc in judetele Galati, Vrancea, Vaslui si Iasi, creditele ce se acorda vor reprezenta diferenta dintre pretul de contractare cu cetatenii al locuintei si avansul minim prevazut la art. 22."
    Art. 2
    Termenul de instrainare prevazut la art. 56 din Legea nr. 4/1973 se prelungeste, pina la 31 martie 1975, pentru persoanele care nu au instrainat cea de a doua locuinta, executata fara autorizatie de constructie prealabila, si pentru care nu li s-a eliberat autorizatia de instrainare.
    Persoanele care au construit, pe acelasi teren pe care este situata locuinta lor, o a doua sau mai multe locuinte, pot transmite drepturile de proprietate asupra acestor locuinte catre copiii lor majori in termenul prevazut la alin. 1.
    Prevederile alin. 1 si 2 sint aplicabile numai in situatia in care comitetele executive ale consiliilor populare orasenesti, municipale sau comunale, dupa caz, constata ca aceste locuinte se incadreaza in prevederile schitelor si detaliilor de sistematizare.
    Art. 3
    Se autoriza Ministerul Finantelor sa modifice in mod corespunzator sarcina de beneficii a Casei de Economii si Consemnatiuni, pe anul 1974, ca urmare a reducerii dobinzii la credite pentru cumparare de locuinte din fondul de stat, de la 8% la 6% .
SmartCity5

COMENTARII la Decretul 205/1974

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 205 din 1974
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 50 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Rectificare 99 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu